Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
20:14 uur

Klokkenluider levert bezwarende informatie over Didier Reynders aan Frans parket

Het Belang van Limburg

09/10/2019 - 19:04

Nicolas Ullens, de klokkenluider en inspecteur van de Staatsveiligheid, heeft een Parijse onderzoeksrechter en de Bergense procureur-generaal informatie gestuurd over een ontmoeting tussen MR-vicepremier Didier Reynders en een Franse advocate die in opdracht van de Belgisch-Oezbeekse miljardair Chodiev miljoenen euro smeergeld betaalde aan onder meer gewezen Senaatsvoorzitter Armand De Decker. Dat schrijft Apache woensdag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kazachgate: klokkenluider levert Frans parket info over Reynders (09/10/2019 - Apache)
  Klokkenluider en voormalig inspecteur bij de Staatsveiligheid Nicolas Ullens kaart de ontmoeting aan tussen Didier Reynders (MR) en een Franse advocate die in opdracht van de Belgisch-Oezbeekse miljardair Chodiev, miljoenen euro’s smeergeld betaalde aan onder meer ex-Senaatsvoorzitter Armand De Decker. Dat schrijft Ullens in brieven gericht aan een Parijse onderzoeksrechter en aan de Bergense procureur-generaal kaart
  [naar artikel]
 2. Klokkenluider levert informatie aan Frans parket over Reynders (09/10/2019 - Metro)
  Nicolas Ullens, de klokkenluider en inspecteur van de Staatsveiligheid, heeft een Parijs onderzoeksrechter en de Bergense procureur-generaal informatie gestuurd over een ontmoeting tussen MR-vicepremier Didier Reynders en een Franse advocate die in opdracht van de Belgisch-Oezbeekse miljardair Chodiev miljoenen euro smeergeld betaalde aan onder meer gewezen Senaatsvoorzitter Armand De Decker. Dat schrijft Apache vandaag. Eerder had Ullens bij de politie klacht ingediend tegen Didier Reynders en zijn rechterhand Jean-Claude Fontinoy omdat die smeergeld zouden opgestreken hebben bij een reeks overheidsopdrachten en overheidsaankopen. Hij verwees onder meer naar de verhuis van de federale politie naar het Rijksadministratief Centrum in Brussel, Kazachgate en een zaak rond Libische fondsen. Het parket startte daarop een vooronderzoek, maar eind september meldde het parket dat het vooronderzoek zonder gevolg geklasseerd was, “bij gebrek aan enig misdrijf”. Wijlen Armand De Decker werd door het parket in Bergen in verdenking gesteld omdat hij smeergeld zou gekregen hebben voor hand en spandiensten bij de goedkeuring van de afkoopwet, waardoor Chodiev zijn strafzaak kon afkopen. Ullens wijst in zijn brief aan de Parijse onderzoeksrechter op een ontmoeting in het kantoor van De Decker tussen advocate Catherine Degoul – die op vraag van Chodiev miljoenen smeergeld uitbetaalde, dat onder meer bij De Decker terecht kwam – en Didier Reynders op 2 februari 2012. Reynders verklaarde in de commissie Kazachgate dat het thema de vrijlating van voormalig Congolees vicepremier Jean-Pierre Bemba was. In tegenstelling tot de commissie nam Ullens geen genoegen met die uitleg. Hij zou zich op een mail baseren die Degoul op 3 februari stuurde naar de man die aan het Elysée de belangen van Chodiev verdedigde en die handelde over perikelen met de betaling van erelonen. Hij vraagt de Parijse onderzoeksrechter dan ook aan Degoul te vragen waarover de ontmoeting ging. In de brief aan de procureur-generaal vraagt hij een rogatoire commissie naar Frankrijk te sturen met hetzelfde doel. bron: Belga Het bericht Klokkenluider levert informatie aan Frans parket over Reynders verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Klokkenluider zaak-Reynders stapt naar federaal parket (30/09/2019 - Apache)
  De ex-inspecteur van de Staatsveiligheid die zware beschuldigingen uitte over corruptie aan het adres van Didier Reynders (MR) klaagt bij het parket over doodsbedreigingen door vertrouwelingen van Reynders binnen het Comité I.
  [naar artikel]
 4. Klokkenluider beschuldigt Didier Reynders van doodsbedreigingen (30/09/2019 - De Morgen)
  Nicolas Ullens, de voormalige inspecteur van de Staatsveiligheid die een klacht indiende tegen MR-vicepremier Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen en belaging. Dat meldt nieuwssite Apache en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de man, meester Alexis Deswaef. De klacht is gericht tegen Reynders en Fontinoy, de chef enquêtedienst van het Comité I en vertrouwelingen van Didier Reynders binnen de Staatsveiligheid.
  [naar artikel]
 5. Klokkenluider Reynders dient klacht in bij federaal parket voor bedreigingen (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De beslissing om het dossier tegen MR-vicepremier Didier Reynders te seponeren, is in alle onafhankelijkheid genomen en staat volledig los van de...
  [naar artikel]
 6. Klokkenluider Reynders dient klacht in bij federaal parket voor bedreigingen (30/09/2019 - De Morgen)
  De beslissing om het dossier tegen MR-vicepremier Didier Reynders te seponeren, is in alle onafhankelijkheid genomen en staat volledig los van de hoorzittingen van de EU-kandidaat-commissarissen die vandaag beginnen voor het Europese Parlement. Dat meldt het Brusselse parket, dat ook aangeeft dat er wel degelijk onderzoeksdaden gesteld werden in het onderzoek. Nico Ullens, de voormalige inspecteur van Staatsveiligheid die klacht indiende tegen Reynders, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen.
  [naar artikel]
 7. Brussels parket onderzoekt beschuldiging van corruptie tegen Didier Reynders (14/09/2019 - Knack)
  Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR).
  [naar artikel]
 8. Parket seponeert beschuldigingen van corruptie tegen Reynders (27/09/2019 - Knack)
  Het parket van Brussel heeft het dossier tegen MR-vicepremier Didier Reynders geseponeerd. Dat zegt zijn advocaat Didier Matray en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.
  [naar artikel]
 9. Ex-staatsveiligheidsagent beschuldigt Didier Reynders (MR) van doodsbedreigingen (30/09/2019 - VRT NWS)
  De ex-agent van de Staatsveiligheid die Didier Reynders (MR) beschuldigde van corruptie en witwassen, stapt nu zelf naar het federaal parket. Hij dient een klacht in voor doodsbedreigingen en pesterijen. De klacht is gericht tegen Didier Reynders, de chef enquêtedienst van het Comité I en vertrouwelingen van Reynders binnen de Staatsveiligheid.
  [naar artikel]
 10. Klokkenluider beschuldigt Reynders van doodsbedreigingen (30/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nicolas Ullens, de voormalige inspecteur van de Staatsveiligheid die klacht indiende tegen MR-vicepremier Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen en belaging.
  [naar artikel]
 11. Klokkenluider beschuldigt Reynders van doodsbedreigingen (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nicolas Ullens, de voormalige inspecteur van de Staatsveiligheid die klacht indiende tegen MR-vicepremier Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen en belaging.
  [naar artikel]
 12. Onderzoek naar Didier Reynders (MR) geklasseerd zonder gevolg (27/09/2019 - De Morgen)
  Het parket van Brussel heeft het dossier tegen MR-vicepremier en toekomstig Europees Commissaris Didier Reynders geseponeerd. Dat zegt zijn advocaat Didier Matray.
  [naar artikel]
 13. Parket onderzoekt aantijgingen van corruptie tegen Didier Reynders na onthullingen ex-geheim agent (14/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het parket. Het onderzoek werd opgestart nadat een voormalige geheim agent van de Staatsveiligheid in april naar de federale gerechtelijke politie was gestapt met een reeks aantijgingen van corruptie en witwassen tegen Reynders.
  [naar artikel]
 14. Parket onderzoekt aantijgingen van corruptie tegen Didier Reynders na onthullingen ex-geheim agent (14/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het Brussels parket aan De Tijd en L’Echo. Het onderzoek is opgestart nadat een ex-geheim agent van de Staatsveiligheid in april naar de federale gerechtelijke politie is gestapt met een reeks aantijgingen van corruptie en witwassen tegen Reynders.
  [naar artikel]
 15. Parket onderzoekt aantijgingen van corruptie tegen Reynders (14/09/2019 - De Tijd)
  01:00 Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het Brussels parket aan De Tijd.
  [naar artikel]
 16. Onderzoek naar Didier Reynders (MR) geklasseerd zonder gevolg (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Brussel heeft het dossier tegen MR-vicepremier en toekomstig Europees Commissaris Didier Reynders geseponeerd. Dat zegt zijn...
  [naar artikel]
 17. Onderzoek naar Didier Reynders geklasseerd zonder gevolg (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Brussel heeft het dossier tegen MR-vicepremier en toekomstig Europees Commissaris Didier Reynders geseponeerd. Dat zegt zijn...
  [naar artikel]
 18. Rechterhand Didier Reynders in nauwe schoentjes (29/11/2019 - Apache)
  Het parket in Namen is een opsporingsonderzoek gestart naar smeergeld rond een vzw waarbij Jean-Claude Fontinoy, de naaste medewerker van Didier Reynders, betrokken is. Apache bracht in september getuigenissen over de betaling van grote sommen geld aan de vzw. De Franstalige openbare zender RTBF en Le Soir brachten gisteren het nieuws dat het parket van
  [naar artikel]
 19. De ex-geheim agent die Reynders beschuldigt: klokkenluider of fantast? (20/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselNicolas Ullens de Schooten (54) beschuldigt vicepremier Didier Reynders (MR) van witwaspraktijken en corruptie. Is de miljardairszoon die elf jaar voor de Staatsveiligheid werkte een fantast? Of kan hij Reynders nog van zijn job als Eurocommissaris voor Justitie houden?
  [naar artikel]
 20. Parket onderzoekt aantijgingen van corruptie tegen Reynders (14/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat...
  [naar artikel]
 21. Ex-geheim agent beschuldigt Reynders van corruptie (14/09/2019 - De Standaard)
  Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het Brussels parket aan De Tijd en L'Echo.
  [naar artikel]
 22. Didier Reynders: “Terugkerende ‘foreign fighters’ verontrusten Europa” (15/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een mogelijke versnelling van de terugkeer van Europese ‘foreign fighters’ uit Syrië en Irak baart zorgen. Daarom moeten de oorsprongslanden van deze strijders hun informatie-uitwisseling versterken. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.
  [naar artikel]
 23. Didier Reynders: “Terugkerende ‘foreign fighters’ verontrusten Europa” (15/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een mogelijke versnelling van de terugkeer van Europese ‘foreign fighters’ uit Syrië en Irak baart zorgen. Daarom moeten de oorsprongslanden van deze strijders hun informatie-uitwisseling versterken. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.
  [naar artikel]
 24. Reynders wil informatie uitwisselen met Australische inlichtingendiensten (29/12/2016 - Knack)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft tijdens een ontmoeting met de Australische premier Malcolm Turnbull gesproken een mogelijke internationale uitwisseling van informatie tussen inlichtingendiensten, in het kader van de terreurdreiging.
  [naar artikel]
 25. Russen hebben bezwarende informatie over Trump (11/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een rapport van een persoon die zegt een voormalige medewerker van de Britse veiligheidsdiensten te zijn, staat dat Rusland bezwarende informatie heeft over de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump. Dat berichtte CNN dinsdag, dat toevoegde dat de FBI de geloofwaardigheid van de beschuldigingen onderzoekt.
  [naar artikel]
 26. Russen hebben bezwarende informatie over Trump (11/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In een rapport van een persoon die zegt een voormalige medewerker van de Britse veiligheidsdiensten te zijn, staat dat Rusland bezwarende informatie heeft over de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump. Dat berichtte CNN dinsdag, dat toevoegde dat de FBI de geloofwaardigheid van de beschuldigingen onderzoekt.
  [naar artikel]
 27. Reynders beschuldigd van corruptie (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Brusselse parket onderzoekt of vicepremier en toekomstig Europees commissaris Didier Reynders zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie en witwassen van geld. Reynders ontkent alles met klem.
  [naar artikel]
 28. Belgisch gerecht gaat samenwerken met klokkenluider ‘Football Leaks’ (25/01/2019 - De Standaard)
  Het federaal parket voert een onderzoek naar schriftvervalsing, oplichting en witwassen bij eersteklasseclub RE Moeskroen. Bij de documenten van ‘Football Leaks’ zit ook informatie over die club, waar het gerecht in is geïnteresseerd. Er is al contact geweest tussen de advocaat van de klokkenluider en het federaal parket.
  [naar artikel]
 29. Parket seponeert onderzoek naar Reynders (27/09/2019 - De Standaard)
  Na een klacht van een gewezen medewerker van de Staatsveiligheid opende het parket van Brussel een onderzoek naar vicepremier Didier Reynders (MR). Diens advocaat meldt nu dat ‘het dossier is geseponeerd bij gebrek aan enig misdrijf’.
  [naar artikel]
 30. “Altijd tweede, nooit de gele trui”: vijf dingen die je moet weten over Didier Reynders (25/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het is gebeurd. Didier Reynders (MR) heeft eindelijk zijn Europese topjob vast. Het orgelpunt van een bijna ongeziene carrière van 20 jaar in de Belgische toppolitiek. Niets leek hem te deren, wat hem de bijnaam “Teflon Didier” opleverde. En een adresboekje om u tegen te zeggen. Alleen die Europese uitweg bleef tergend lang gesloten. Tot nu. Didier Reynders in vijf trefwoorden.
  [naar artikel]
 31. Reynders 'weet niet van onderzoek' en ontkent aantijgingen corruptie (14/09/2019 - Knack)
  Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR).
  [naar artikel]
 32. Politico geeft Reynders’ optreden bijna maximum aantal sterren (11/10/2019 - De Standaard)
  Politico deelt sterren uit aan de kandidaat-eurocommissarissen, na hun hoorzitting in het Europees Parlement. Didier Reynders rekenen ze tot de besten van de klas, samen met Frans Timmermans.
  [naar artikel]
 33. N-VA misnoegd over Europese benoeming Didier Reynders (25/08/2019 - Knack)
  N-VA noemt het 'onaanvaardbaar' dat de federale regering Didier Reynders (MR) voordraagt als Eurocommissaris.
  [naar artikel]
 34. Hoe FDF Didier Reynders in de tang houdt Het FDF, de partij van Olivier Maingain, heeft de MR van Didier Reynders volledig naar zijn hand gezet. Zonder FDF immers geen electorale winst in Brussel, en dat heeft Maingain de liberalen van Reynders heel erg (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Didier Reynders op het strafbankje in 'Saoedigate' (28/04/2017 - De Tijd)
  07:26 Didier Reynders ligt onder vuur wegens de Belgische stem voor een zitje van Saoedi-Arabië in een vrouwencomité van de VN
  [naar artikel]
 36. Didier Reynders grijpt nog maar eens naast Europese topjob (26/06/2019 - De Morgen)
  Didier Reynders (MR) wordt dan toch niet de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa. De Belgische vicepremier moest in een stemming de duimen leggen voor de Kroatische kandidate Marija Pejcinovic Buric. Het verlies is een klap voor Reynders.
  [naar artikel]
 37. Vicepremier, minister, informateur, Brusselse MR-voorzitter, Europees Commissaris en (nog even) informateur: Didier Reynders, de man die alles kan (09/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Maandag trekken Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) opnieuw naar de koning met hun preformatienota onder de arm. In principe beslist die om hun opdracht nog even te verlengen, bij gebrek aan andere opties. Maar moet Didier Reynders niet dringend blokken voor zijn nieuwe job als Europees Commissaris? “Ach, dat kan er wel nog bij”, klinkt het in zijn entourage.
  [naar artikel]
 38. Didier Reynders (MR) officieel voorgedragen als Belgische eurocommissaris (24/08/2019 - De Tijd)
  21:25 De federale regering draagt MR-vicepremier Didier Reynders voor als Europees Commissaris. Dat laat premier Charles Michel zaterdagavond weten.
  [naar artikel]
 39. Didier Reynders wil militaire tussenkomst in Syrië (11/04/2019 - De Morgen)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft zondag op de Franse tv-zender TV5 gepleit voor een humanitaire missie met militaire bescherming in Syrië. 'Het regime is de weg van de barbaarsheid ingeslagen en ik heb steeds minder vertrouwen in president Bashar al-Assad', verklaarde Reynders in het interview.
  [naar artikel]
 40. Naams opsporingsonderzoek tegen ‘fikser’ van Reynders (28/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het parket van Namen heeft een opsporingsonderzoek geopend tegen Jean-Claude Fontinoy, de voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS en absolute vertrouweling van eurcommissaris Didier Reynders (MR). Het dossier heeft evenwel niets met de NMBS te maken, noch met Reynders.
  [naar artikel]
 41. Naams opsporingsonderzoek tegen ‘fikser’ van Reynders (28/11/2019 - De Standaard)
  Het parket van Namen heeft een opsporingsonderzoek geopend tegen Jean-Claude Fontinoy, de voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS en absolute vertrouweling van eurcommissaris Didier Reynders (MR). Het dossier heeft evenwel niets met de NMBS te maken, noch met Reynders.
  [naar artikel]
 42. Gaan we Didier Reynders missen? 'Met zijn inzicht en ervaring was hij een soort Godfather van de Wetstraat' (25/08/2019 - Knack)
  Vijf vragen over de voordracht van Didier Reynders (MR) als Europees Commissaris aan politiek journalist Olivier Mouton van Le Vif/L'Express.
  [naar artikel]
 43. Didier Reynders vertelt werkloze vrouw dat hij 11.000 euro per maand verdient: “Of ik dat waard ben? Ik vind van wel” (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft een opmerkelijke passage gemaakt in een verkiezingsprogramma op de Franstalige zender...
  [naar artikel]
 44. Reynders beschuldigd van corruptie en witwassen (15/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Brusselse parket onderzoekt of MR-vicepremier Didier Reynders zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie en witwassen van geld. Het gaat voorlopig maar om een vooronderzoek, maar voor Reynders – die straks Europees Commissaris wordt – komt het nieuws bijzonder ongelegen. Hij ontkent alles met klem.
  [naar artikel]
 45. Didier Reynders waagt zich op jazz-podium in Benin (08/09/2018 - De Standaard)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is op bezoek in het Afrikaanse Benin ter gelegenheid van de opening van de Belgische ambassade. Tijdens zijn bezoek bezocht Reynders ook een bekende jazz-club, en daar zat de sfeer er goed in.
  [naar artikel]
 46. Didier Reynders waagt zich op jazz-podium in Benin (08/09/2018 - De Standaard)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is op bezoek in het Afrikaanse Benin ter gelegenheid van de opening van de Belgische ambassade. Tijdens zijn bezoek bezocht Reynders ook een bekende jazz-club, en daar zat de sfeer er goed in.
  [naar artikel]
 47. VIDEO. Didier Reynders vertelt werkloze vrouw dat hij 11.000 euro per maand verdient: “Of ik dat waard ben? Ik vind van wel” (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft een opmerkelijke passage gemaakt in een verkiezingsprogramma op de Franstalige zender...
  [naar artikel]
 48. Ex-agent Staatsveiligheid beschuldigt Reynders van doodsbedreigingen (30/09/2019 - De Standaard)
  Een gewezen medewerker van de Staatsveiligheid heeft bij het federaal parket een klacht tegen Didier Reynders ingediend voor doodsbedreigingen en belaging.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.