Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 May 2020
23:05 uur

Waarom valt Erdogan Syrië aan, wat gaan de VS doen en komt de wereldorde in het gedrang?

Het Belang van Limburg

09/10/2019 - 19:06

De eerste Turkse troepen zijn woensdag de grens in het noordoosten van Syrië overgestoken om daar de Koerden aan te vallen. Dat heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan woensdagmiddag zelf bekendgemaakt. Moet de wereld vrezen voor een nieuw internationaal conflict en wie zal dan wie steunen? Dries Lesage, professor internationale politiek aan de UGent, geeft de antwoorden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Poetin en Erdogan gaan nauwer samenwerken in Syrië (29/09/2017 - Knack)
  Rusland en Turkije gaan de samenwerking tussen hun diplomaten, militairen en geheime diensten in Syrië versterken. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdagavond gezegd na een ontmoeting in Ankara met zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan.
  [naar artikel]
 2. Poetin en Erdogan gaan nauwer samenwerking in Syrië (28/09/2017 - Knack)
  Rusland en Turkije gaan de samenwerking tussen hun diplomaten, militairen en geheime diensten in Syrië versterken. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdagavond gezegd na een ontmoeting in Ankara met zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan.
  [naar artikel]
 3. ‘120 uur rust' in Noord-Syrië na deal Pence en Erdogan (17/10/2019 - De Tijd)
  22:20 De vicepresident van de VS Mike Pence en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan hebben een akkoord gesloten over een staakt-het-vuren in het noorden van Syrië. Er komt een tijdelijke rustperiode.
  [naar artikel]
 4. Woede over Koerdisch leger in Noord-Syrië (14/04/2019 - De Morgen)
  Volgens de VS zijn 30.000 Koerdische soldaten in Noord-Syrië nodig om de terugkeer van IS te voorkomen, maar de Turkse president Erdogan ziet dit als een 'terreurleger'. Ook in Syrië valt het plan slecht.
  [naar artikel]
 5. De Syriërs gaan niet meer weg uit Turkije, maar dat kan Erdogan niet toegeven (05/11/2019 - De Morgen)
  Het gist in Turkije. De aanwezigheid van miljoenen Syrische vluchtelingen leidt tot onrust. President Erdogan dacht de ideale oplossing te hebben: een bufferzone in Noord-Syrië. Maar hij is iets cruciaals vergeten: de Syrische vluchteling is verknocht aan Turkije. Waarom eigenlijk?
  [naar artikel]
 6. Erdogan dreigt Syrisch regime “overal” in Syrië aan te vallen (12/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Turkije zal het regime van de Syrische president Bashar al-Assad “overal” in Syrië aanvallen als er nog een aanval komt op Turkse troepen in het noordwesten van Syrië. Dat dreigement heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan woensdag gelanceerd. Hij beschuldigde er tegelijk Rusland, de voornaamste militaire bondgenoot van Assad, van deel te nemen aan het “bloedbad” op burgers in de provincie Idlib.
  [naar artikel]
 7. Macron, Merkel en Johnson gaan praten met Erdogan (18/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Franse president Emmanuel Macron, de Britse premier Boris Johnson en de Duitse bondskanselier Angela Merkel gaan “in de komende weken” samenzitten met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om te praten over het Turkse militaire offensief in het noorden van Syrië. De gebeurtenissen doen volgens het Franse staatshoofd “vragen rijzen over de werking van de Navo”.
  [naar artikel]
 8. Erdogan en Trump bespreken inrichting van veiligheidszone in Syrië (14/01/2019 - Metro)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump hebben tijdens een telefoongesprek vanavond gesproken over de inrichting van een “veiligheidszone, gezuiverd van terrorisme” in het noorden van Syrië. Dat heeft het Turkse presidentschap laten weten. Meer details werden niet gegeven. Het telefoongesprek komt er op een moment dat de spanningen tussen Turkije en de VS weer oplopen. Die hebben te maken met het lot van de Syrisch-Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG). Ankara beschouwt die Koerdische troepen als “terroristisch”, Washington steunt de YPG in hun strijd tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Turkije wil een offensief lanceren tegen de YPG, de VS willen hun manschappen terugtrekken uit Syrië, maar gaan dat niet doen zonder dat er garanties zijn voor hun bondgenoot in de strijd tegen IS. Trump sprak zondag in een tweet al over een “veiligheidszone” van 30 kilometer in Syrië. Volgens zijn minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zou het om een zone gaan langs de Turkse grens, om zowel de Koerdische milities als Turkije te beschermen. De Turkse buitenlandminister Mevlüt Cavusoglu zei vandaag dat zijn land “niet tegen” een dergelijk plan is. Trump had gisteren op Twitter de Turken gewaarschuwd voor een “economische vernietiging” als ze de Koerdische troepen in het noorden van Syrië zouden aanvallen. Bron: Belga   Het bericht Erdogan en Trump bespreken inrichting van veiligheidszone in Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Erdogan bevestigt dat Turkse operatie in Syrië begonnen is (09/10/2019 - Metro)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vandaag via Twitter bevestigd dat het Turkse offensief in het noorden van Syrië is begonnen. Eerder meldde een Turkse functionaris al aan Bloomberg dat de Turkse troepen begonnen waren de grens over te steken om Koerdische strijders terug te dringen. De Turkse troepen hebben zonet samen met het Syrische nationale leger, #OperationPeaceSpring gelanceerd tegen PKK/YPG en Daesh (het Arabische acroniem van IS, red.). Onze missie heeft als doel de creatie van een toegangsweg voor terroristen tegen te gaan aan onze zuidelijke grens en vrede in de regio te brengen”, aldus Erdogan in een Engelstalige tweet. De operatie zal de terreurdreiging tegen Turkije stoppen en een veilige zone op poten zetten, zodat Syrische vluchtelingen kunnen terugkeren naar huis, aldus Erdogan nog. “We gaan de territoriale integriteit van Syrië bewaren en lokale gemeenschappen bevrijden van terroristen”, aldus de president nog. bron: Belga Het bericht Erdogan bevestigt dat Turkse operatie in Syrië begonnen is verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Waarom een scheldende Erdogan in Turkse ogen maar weinig verkeerd kan doen (13/03/2017 - De Redactie)
  Terwijl het Westen met ongeloof toekijkt hoe de Turkse president Recep Tayyip Erdogan Europese democratieën blijft beschuldigen van fascistische praktijken, lijkt dat bij in Europa wonende Turken nauwelijks stof te doen opwaaien.
  [naar artikel]
 11. Waarom het vooral Erdogan goed uitkomt dat de VS zich terugtrekken uit Syrië (20/12/2018 - De Morgen)
  Wat gebeurt er in Syrië nu de VS zich terugtrekken uit het land? Vijf vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 12. Erdogan wil in Syrië hele steden bouwen voor teruggekeerde vluchtelingen (13/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan ziet in Noord-Syrië, waar zijn leger 5.000 vierkante kilometer van IS probeert te zuiveren, één groot
  [naar artikel]
 13. In de warroom van Erdogan: de verborgen missies achter Operatie Vredesbron (12/10/2019 - De Morgen)
  Wat bezielt de Turkse president Recep Erdogan om het noorden van Syrië binnen te vallen? Rob Vreeken ontleedt de motieven van de invasie. Het decimeren van de Koerdische entiteit in Syrië is de belangrijkste.
  [naar artikel]
 14. Het Westen komt te laat voor Erdogan (11/04/2019 - De Morgen)
  Met de huidige aanvallen in Syrië wil Erdogan zijn gram halen. Dat er in het Westen meer kritiek was op de zuiveringen na de coup dan vreugde over het mislukken ervan, steekt de Turkse president.
  [naar artikel]
 15. Erdogan wil Turks offensief in Syrië uitbreiden (27/01/2018 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil zijn troepen in zijn strijd tegen de Koerdische milities in Syrië verder laten oprukken, zuidwaarts richting Idlib.
  [naar artikel]
 16. Waarom een brand in een skichalet in Kattevennen de opnames van de film ‘De Collega’s’ verstoort (31/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van dinsdag op woensdag is de chalet aan de voormalige skipiste in Kattevennen volledig uitgebrand. Omdat er een vermoeden is van brandstichting werd het gebied afgesloten voor onderzoek. Vandaag komt de deskundige ter plaatse. De kunstmatige schans voor snowboarders die er gepland is, komt niet in gedrang. Een geplande opname komende week voor de verfilming van ‘De Collega’s’ valt wel in het water.
  [naar artikel]
 17. Erdogan wil plan VS om grensbeveiligingsmacht in Syrië te installeren voorkomen (15/01/2018 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft er maandag mee gedreigd de grensbeveilingsmacht die Washington in de grensgebieden van Syrië met Irak en Turkije wil ontplooid zien 'in de kiem te smoren'. Die troepenmacht bestaat uit Koerdische strijders die Ankara als 'terroristen' beschouwt.
  [naar artikel]
 18. Geweld in Syrië: bereiken Erdogan en Poetin vandaag een wapenstilstand? (05/03/2020 - De Morgen)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan praat met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin over een bestand in Idlib, in het noordwesten van Syrië. Erdogan is vandaag in Moskou voor het onderhoud, terwijl de strijd in de provincie Idlib tussen Turkse militairen en door Rusland gesteunde Syrische troepen verder uit de hand dreigt te lopen.
  [naar artikel]
 19. Erdogan: “Turkse leger staat klaar voor lucht- en grondoperatie in Syrië” (05/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Turkse leger is volledig voorbereid op een snelle militaire interventie in het noordoosten van Syrië. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zaterdag verklaard tijdens een toespraak voor zijn partijgenoten. Een militaire operatie in Syrië kan al “vandaag of morgen” worden opgestart, deelde hij ook mee.
  [naar artikel]
 20. Erdogan waarschuwt: ‘Turkije kan nieuwe migratiegolf uit Syrië niet aan’ (22/12/2019 - De Morgen)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat ruim 80.000 mensen uit de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië op de vlucht zijn naar Turkije. Hij waarschuwde Europese landen dat dit een “een nieuwe migratiegolf” zal teweegbrengen als het geweld in de Idlib-regio in Syrië niet wordt gestopt.
  [naar artikel]
 21. Trump bespreekt 'sterk gecoördineerde terugtrekking' uit Syrië met Erdogan (23/12/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag een 'lang en productief telefoongesprek' over Syrië gehad met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Trump en Erdogan hadden het over 'een trage en sterk gecoördineerde terugtrekking' van de Amerikaanse troepen uit het land.
  [naar artikel]
 22. 'Als je raketten afvuurt op Syrië, zal je op een bepaald moment een Rus doden. Wat dan?' (18/04/2017 - Knack)
  De beroemde oorlogscorrespondent Robert Fisk over Trumps aanval op Syrië, waarom journalisten niet naar Jemen gaan en de toekomst van IS. 'Mijn oplossing voor Syrië? Het Westen eruit, de Russen eruit.'
  [naar artikel]
 23. Erdogan opnieuw kritisch voor Amerikaanse steun aan Koerdische milities in Syrië (30/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft opnieuw de steun van de Verenigde Staten aan Koerdische strijders in Syrië op de korrel genomen.
  [naar artikel]
 24. Ankara: 'Erdogan gooide brief van Trump in vuilnisbak' (17/10/2019 - Knack)
  Turks president Recep Tayyip Erdogan heeft de brief die Donald Trump hem stuurde op 9 oktober, en waarin de Amerikaanse president hem opriep om 'niet stoer te doen', prompt in de vuilnisbak gegooid en nog dezelfde dag het offensief in Noord-Syrië gelanceerd.
  [naar artikel]
 25. Poetin waarschuwt Erdogan bij start inval in Syrië (09/10/2019 - Metro)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan in een telefoongesprek gewaarschuwd bij het begin van het Turkse militaire offensief in Syrië. Poetin benadrukte “het belang van het garanderen van de eenheid en de territoriale integriteit van Syrië, en van het respect voor zijn soevereiniteit”, meldt het Kremlin. Het telefoongesprek vond plaats vlak voor de inval in Syrië, meldden Turkse officiële bronnen al. Volgens die bronnen bedankte Erdogan daarin de Russische president voor zijn constructieve houding. Turkije startte vandaag een offensief tegen de Koerdische militie YPG, de vroegere bondgenoot van de VS in de strijd tegen terreurgroep IS in Noord-Syrië. Moskou steunt in de Syrische burgeroorlog president Bashar al-Assad. Ankara staat aan de kant van de rebellen. bron: Belga Het bericht Poetin waarschuwt Erdogan bij start inval in Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Erdogan en Trump bespreken inrichting van veiligheidszone in Syrië (14/01/2019 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump hebben tijdens een telefoongesprek maandagavond gesproken over de inrichting van een 'veiligheidszone, gezuiverd van terrorisme' in het noorden van Syrië.
  [naar artikel]
 27. Turkije valt Syrië binnen, Europese landen vragen vergadering VN-Veiligheidsraad (09/10/2019 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft woensdag via Twitter bevestigd dat het Turkse offensief in het noorden van Syrië is begonnen. Eerder meldde een Turkse functionaris al aan Bloomberg dat de Turkse troepen begonnen waren de grens over te steken om Koerdische strijders terug te dringen.
  [naar artikel]
 28. Turkije valt Syrië binnen, België vraagt (en krijgt) spoedzitting VN-Veiligheidsraad (09/10/2019 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft woensdag via Twitter bevestigd dat het Turkse offensief in het noorden van Syrië is begonnen. Eerder meldde een Turkse functionaris al aan Bloomberg dat de Turkse troepen begonnen waren de grens over te steken om Koerdische strijders terug te dringen.
  [naar artikel]
 29. Erdogan roept VS en coalitiepartners op tot samenwerking (07/04/2017 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de coalitietroepen, vooral dan de Verenigde Staten, tot actie aangemaand, na de dodelijke gifgasaanval in Syrië. "Als er iets gebeurt, zijn wij, als Turkije, klaar om ons deel te doen", zei hij volgens het Turkse persagentschap Anadolu donderdagavond in een televisie-interview.
  [naar artikel]
 30. Turkije staat klaar om Noord-Syrië binnen te vallen, VS houden zich afzijdig (07/10/2019 - De Morgen)
  Kort nadat de Turkse president Erdogan opnieuw met een Turks legeroffensief in Noord-Syrië dreigde, hebben Erdogan en de Amerikaanse president Trump met elkaar gebeld. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis zouden de Verenigde Staten niet achter de Turkse operatie in Syrië staan en zou het Amerikaanse leger er niet aan deelnemen.
  [naar artikel]
 31. Erdogan dreigt ermee Koerdische strijders “te verpletteren” in noorden van Syrië (13/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan dreigt ermee de Koerdische strijders in het noorden van Syrië in “minder dan een week” te “verpletteren”. Hij roept hen op zich over te geven. De strijders krijgen steun van de Verenigde Staten, maar Ankara bestempelt hen als terroristen. Die Amerikaanse steun nam Erdogan eveneens onder vuur.
  [naar artikel]
 32. Erdogan in de tegenaanval: 'Hij gebruikt migratie om Europa te verzwakken' (28/02/2020 - Knack)
  Turks president Erdogan wil steun van de Europese Unie en de NAVO voor zijn oorlog in Syrië. 'Erdogan weet hoe gevoelig het vluchtelingenvraagstuk in de Europese Unie ligt.'
  [naar artikel]
 33. Erdogan zegt dat Turkije Noord-Syrië is binnengevallen (09/10/2019 - De Morgen)
  Turkije is het noordoosten van Syrië binnengevallen. Dat zegt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
  [naar artikel]
 34. Turkije is Noord-Syrië binnengevallen, zegt Erdogan (09/10/2019 - De Morgen)
  Turkije is het noordoosten van Syrië binnengevallen. Dat zegt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
  [naar artikel]
 35. 5 vragen over de nieuwe Turkse interventie in Syrië (20/01/2018 - VRT NWS)
  Turkije voert een nieuwe militaire operatie in Syrië uit tegen Koerdische strijders in het noordwesten van het land. Waarom valt Turkije Syrië binnen en welke gevolgen heeft dat voor de regio? Vijf vragen over de nieuwe Turkse interventie.
  [naar artikel]
 36. Poetin en Erdogan spreken, terwijl nieuwe strijd in Koerdisch-Syrië dreigt (22/10/2019 - De Morgen)
  President Poetin en Erdogan zijn in gesprek, terwijl een staakt-het-vuren in noordoostelijk Syrië vanavond om 20 uur afloopt. De Turkse invasie van het gebied heeft tot nu toe zeker 220 burgers het leven gekost. Meer dan 200.000 mensen zijn gevlucht.
  [naar artikel]
 37. Erdogan kijkt naar Poetin om bestand in Syrië te bereiken: conflict dreigt uit de hand te lopen (05/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan praat met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin over een bestand in Idlib, in het noordwesten van Syrië. Erdogan is donderdag in Moskou voor het onderhoud, terwijl de strijd in de provincie Idlib tussen Turkse militairen en door Rusland gesteunde Syrische troepen verder uit de hand dreigt te lopen.
  [naar artikel]
 38. Geweld Syrië – Erdogan kondigt militaire operatie in aan Koerdisch gecontroleerd Syrië (04/08/2019 - Metro)
  Turkije heeft plannen voor een militair offensief in het Syrische noorden dat door Koerden wordt gecontroleerd. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aangekondigd. “We zullen nu naar het oosten van de Eufraat trekken”, aldus Erdogan zondag in een toespraak voor aanhangers in de westelijke stad Bursa. De Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) controleren het gebied ten oosten van de Eufraat. Erdogan dreigde al regelmatig met een offensief tegen de Koerdische militie in Syrië. Hij zei dat Turkije Rusland en de Verenigde Staten op de hoogte had gebracht van de plannen. Turkije wil al jaren een bufferzone in het door de Koerden gecontroleerde gebied in het noorden van Syrië. Ankara wil de YPG er verdrijven. In juli had Erdogan al een offensief aangekondigd nadat de VS er niet in waren geslaagd om een bufferzone in Noord-Syrië in te richten. Turkije was “vastberaden de terreurcorridor ten oosten van de Eufraat te vernietigen”. De afgelopen dagen ontplooide Turkije grote aantallen soldaten aan de grens met Syrië Ankara beschouwt de YPG als een tak van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Voor de VS zijn de YPG een belangrijke partner in de strijd tegen terreurmilitie Islamitische Staat (IS). Bron: Belga   Het bericht Geweld Syrië – Erdogan kondigt militaire operatie in aan Koerdisch gecontroleerd Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. De wereldorde volgens Peking (11/04/2019 - De Morgen)
  Als de Vergeten Bondgenoot in de strijd tegen het fascisme in de Tweede Wereldoorlog eiste China met een grote parade zijn centrale positie in de wereldorde opnieuw op. Maar in de optocht van wapens en uniformen waren ook boodschappen verpakt over het moderne China.
  [naar artikel]
 40. Erdogan dreigt met “vernietiging” van door VS gesteunde militanten in noorden van Syrië (26/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Turkije is vastbesloten een “terreurcorridor” in het noorden van Syrië te vernietigen, ondanks lopende onderhandelingen met Washington over het verzoek van Ankara militanten uit het gebied te verwijderen die door de Verenigde Staten gesteund worden. Dit heeft de Turkse president Erdogan vrijdag gezegd.
  [naar artikel]
 41. Erdogan et Trump bespreken inrichting van veiligheidszone in Syrië (14/01/2019 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump hebben tijdens een telefoongesprek maandagavond gesproken over de inrichting van een "veiligheidszone, gezuiverd van terrorisme" in het noorden van Syrië.
  [naar artikel]
 42. Turkije klaar voor ‘snelle militaire operatie’ in Noord-Syrië, VS nemen niet deel (07/10/2019 - De Morgen)
  Kort nadat de Turkse president Erdogan opnieuw met een Turks legeroffensief in Noord-Syrië dreigde, hebben Erdogan en de Amerikaanse president Trump met elkaar gebeld. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis zouden de Verenigde Staten niet achter de Turkse operatie in Syrië staan en zou het Amerikaanse leger er niet aan deelnemen.
  [naar artikel]
 43. Erdogan tegen Amerikaanse 'grensmacht' (15/01/2018 - De Tijd)
  15:11 De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is boos over de 'grensbeveiligingsmacht' die de VS in het noorden van Syrië en Irak wil installeren.
  [naar artikel]
 44. ‘Trump voert ons naar een nieuwe wereldorde' (10/07/2019 - De Tijd)
  13:02 De woelige beurzen van het voorbije jaar zijn de voorbode van een nieuwe economische wereldorde met iets meer inflatie, meer binnenlandse groei en minder internationale handel. Dat zegt Igor de Maack,...
  [naar artikel]
 45. Meer dan twintig Turkse militairen omgekomen bij bombardement in Syrië, Erdogan vraagt spoedzitting Veiligheidsraad (27/02/2020 - VRT NWS)
  Bij een luchtaanval in de Syrische provincie Idlib zijn zeker 22 Turkse militairen omgekomen Dat heeft de gouverneur van de zuidelijke Turkse provincie Hatay, die grenst aan Syrië, gezegd. De Turkse president Erdogan vraagt dat de VN-Veiligheidsraad in spoedzitting bijeen komt. Intussen zou de Turkse regering beslist hebben dat Turkije geen Syrische migranten meer zal tegenhouden die over land of over zee naar Europa willen trekken.
  [naar artikel]
 46. Onrust Grieks-Turkse grens: Erdogan komt maandag naar Brussel (08/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan komt maandag naar Brussel om met functionarissen van de Europese Unie over de migratiekwestie en de migratiecrisis aan de Grieks-Turkse grens te praten. Dat heeft hij zondag gezegd tijdens een toespraak in Istanboel die op televisie werd uitgezonden. Ook het vluchtelingenakkoord uit 2016 en de situatie in Syrië zullen tijdens de gesprekken aan bod komen.
  [naar artikel]
 47. Gesprek Poetin en Erdogan, terwijl nieuwe strijd in Koerdisch-Syrië dreigt (22/10/2019 - De Morgen)
  President Poetin en Erdogan zijn in gesprek, terwijl een staakt-het-vuren in noordoostelijk Syrië vanavond om 20 uur afloopt. De Turkse invasie van het gebied heeft tot nu toe zeker 220 burgers het leven gekost. Meer dan 200.000 mensen zijn gevlucht.
  [naar artikel]
 48. Erdogan: 'Als Koerden wapens neerleggen en wegtrekken, dan is militaire operatie ten einde' (16/10/2019 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft woensdag geëist dat de Koerdische troepen in het noordoosten van Syrië hun wapens neerleggen en zich terugtrekken uit de regio. De westerse landen hebben Ankara eerder verzocht het Turkse offensief in Noordoost-Syrië stop te zetten.
  [naar artikel]
 49. Erdogan eist Europese steun voor oplossing in Syrië (04/03/2020 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Europa opgeroepen om zijn land meer te steunen in zijn inspanningen om een politieke oplossing in Syrië te bereiken. Enkel zo kan de migratiecrisis bedwongen worden, zo verklaarde hij in een toespraak voor een onderhoud met Europees Raadsvoorzitter Charles Michel.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.