Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 May 2020
23:17 uur

Stadsbestuur doet oproep voor nieuwe invulling van oud ziekenhuis in Maaseik

Het Belang van Limburg

09/10/2019 - 19:13

De oude ziekenhuissite in Maaseik wordt op korte termijn in de markt gezet voor projectontwikkelaars. Daarom zal de samenwerking met sitebeheerder Prevenda stopgezet worden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onrust aan ziekenhuis Maas en Kempen door mogelijk lek aan tank met vloeibare zuurstof (26/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer van Maaseik kreeg dinsdag rond 19 uur een verontrustende oproep van het Ziekenhuis Maas en Kempen aan de Diestersteenweg in Maaseik.
  [naar artikel]
 2. Geen pensioen meer voor vastbenoemden van ziekenhuis Maaseik (07/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zestig gepensioneerden van het ziekenhuis van Maaseik hebben vandaag te horen gekregen dat hun pensioenkas leeg is. Het gaat om vastbenoemden die destijds aan de slag waren in het OCMW-ziekenhuis van Maaseik en daarna ‘uitgeleend’ werden aan Ziekenhuis Maas en Kempen.
  [naar artikel]
 3. De Sprong brengt een bezoek aan het ziekenhuis Maas en Kempen. (17/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eind september 2017 opende een gloednieuw ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik zijn deuren voor iedereen. De campussen van Bree en Maaseik zijn samengebracht tot één modern ziekenhuis op een nieuwe locatie in Maaseik midden in het groen waarbij lichtinval heel erg belangrijk is.
  [naar artikel]
 4. Kogel is door de kerk: hier ligt de nieuwe halte van het toekomstige ziekenhuis Maas en Kempen (09/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bus zal dan toch tot aan de nieuwe halte van het toekomstige ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik rijden. Dat besliste De Lijn Limburg na nieuwe gesprekken met het stadsbestuur en het bestuur van het ziekenhuis. De bussen van hoofdlijn 302 rijden rechtstreeks langs. De andere lijnen krijgen op de hoofdhalte een aansluitende route met een belbus.
  [naar artikel]
 5. Wat moet er gebeuren met het "Hitlerbalkon" in Wenen? Oostenrijk lanceert oproep (15/03/2019 - VRT NWS)
  Oostenrijk doet een oproep voor een nieuwe invulling voor het balkon van de Hofburg, waar Adolf Hitler in 1938 het volk toespraak na de de “Anschluss” van Oostenrijk door nazi-Duitsland. Een beladen plek.
  [naar artikel]
 6. ZOL in Genk neemt ziekenhuis van Maaseik over (10/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK) en Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) fuseren binnen dit en een jaar tot één groot ziekenhuis. De steden Bree en Maaseik stappen uit het bestuur van het ZMK.
  [naar artikel]
 7. Geen eigen bushalte voor nieuw ziekenhuis Maaseik (06/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vervoersmaatschappij De Lijn wil geen bushalte plaatsen aan de ingang van het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Patiënten en bezoekers zullen na de opening van het ziekenhuis komende zomer 300 meter moeten wandelen als ze met het openbaar vervoer willen komen.
  [naar artikel]
 8. VIDEO. Zo zal het nieuwe Ziekenhuis Maas en Kempen eruitzien (13/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Over twee weken gaat in Maaseik het nieuwe Ziekenhuis Maas en Kempen open. Er werd bijna twee jaar gewerkt aan deze samensmelting van de ziekenhuiscampussen van Bree en Maaseik, goed voor 110 miljoen euro. Het ZMK pakt vooral uit met de laagbouw in het groene landschap. Dat is duidelijk te zien in deze digitale voorstelling van het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 9. VIDEO. Wij krijgen een rondleiding in het nieuwe Ziekenhuis Maas en Kempen (15/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Lichtinval. Een groene omgeving. De patiënt die centraal staat. Dat zijn de uitgangspunten van het gloednieuwe ziekenhuis Maas en Kempen. Volgende week vindt de grote verhuizing plaats. De oude campussen van Bree en Maaseik smelten samen tot één modern ziekenhuis op een nieuwe locatie in Maaseik. 110 miljoen euro heeft het gekost. 229 bedden zijn er. Zo’n 100 artsen en 600 personeelsleden.
  [naar artikel]
 10. Pensioenbom ontploft in Maaseik (08/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Maaseik/BreeDe pensioenkas van de vastbenoemden van het ziekenhuis van Maaseik is helemaal leeg. Zestig gepensioneerden kregen gisteren te horen dat er vanaf januari geen geld meer is voor hun maandelijkse centen. De vereffenaars trekken nu de federale overheid, de steden en OCMW’s van Maaseik en Bree, Ethias en Ziekenhuis Maas en Kempen in kortgeding voor de rechter om een oplossing te zoeken. “Als stad hebben we een noodoplossing”, reageren burgemeester Creemers en schepen Verlaak van Maaseik. “Maar voor heel Vlaanderen gaat dit over 10 miljard euro.”
  [naar artikel]
 11. Pensioenbom ontploft in Maaseik (08/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Maaseik/BreeDe pensioenkas van de vastbenoemden van het ziekenhuis van Maaseik is helemaal leeg. Zestig gepensioneerden kregen gisteren te horen dat er vanaf januari geen geld meer is voor hun maandelijkse centen. De vereffenaars trekken nu de federale overheid, de steden en OCMW’s van Maaseik en Bree, Ethias en Ziekenhuis Maas en Kempen in kortgeding voor de rechter om een oplossing te zoeken. “Als stad hebben we een noodoplossing”, reageren burgemeester Creemers en schepen Verlaak van Maaseik. “Maar voor heel Vlaanderen gaat dit over 10 miljard euro.”
  [naar artikel]
 12. Gent zoekt exploitant voor Caermersklooster als creatief platform voor beeldende kunst (08/01/2018 - Metro)
  De stad Gent is op zoek naar een partner voor de artistieke exploitatie van het Caermersklooster als een nieuwe ontwikkelingsplek voor beeldende kunsten. “Met de nieuwe artistieke invulling wil Gent een brug slaan tussen de permanent vernieuwende groep artistieke talenten in de beeldende kunsten die in Gent werken enerzijds en de grote cultuurhuizen, internationale galeries, musea, kunstpers en het ruime publiek anderzijds”, zegt schepen van Cultuur Annelies Storms. Het historische klooster werd op 1 januari overgeheveld van de provincie Oost-Vlaanderen, die er vooral tijdelijke tentoonstellingen organiseerde, naar het stadsbestuur. De Stad Gent doet nu een oproep naar kandidaat-exploitanten die in het Caermersklooster een experimentele mix van artistieke praktijken willen ontwikkelen. “De artistieke invulling van het Caermersklooster moet gestoeld zijn op aandacht voor onderzoek, reflectie, ontwikkeling en verrijking van de artistieke praktijk, en moet bovendien een wisselwerking beogen met de imposante architectuur van het gebouw”, zegt het stadsbestuur. Gent zal met de gekozen exploitant een overeenkomst aangaan voor vier jaar vanaf 1 mei 2018. “Het Caermersklooster moet een plek worden voor uitwisseling, kruisbestuiving en interactie tussen verschillende disciplines in de beeldende kunst. Een plek voor ontmoeting tussen kunstenaars, bemiddelaars, experten en coaches, maar ook tussen buurtbewoners, erfgoedliefhebbers, toeristen en een ruim en divers publiek.” De stad geeft een toelage van 250.000 euro voor de “artistieke invulling en de cultuur-toeristische ontsluiting van het klooster” en een toelage van 50.000 euro voor de kosten voor de nutsvoorzieningen. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot en met 5 maart. bron: Belga
  [naar artikel]
 13. 120 patiënten naar nieuw ziekenhuis met speciale vrachtwagens (08/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Pas over drie weken opent in Maaseik het nieuwe Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK), maar de verhuis ging afgelopen donderdag al van start. “We verhuizen nu een aantal ondersteunende diensten. Het hoogtepunt volgt op 28 en 29 september. Dan nemen alle patiënten en de verpleegafdelingen van de oude campussen in Maaseik en Bree hun intrek in het nieuwe complex”, legt logistiek coördinator Zeff Cosemans van het ZMK uit.
  [naar artikel]
 14. Veertig gastarbeiders worden nieuwe bewoners van oud ziekenhuis Maaseik (06/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het oude ziekenhuis van Maaseik krijgen veertig gastarbeiders uit Polen en Spanje tijdelijk onderdak. Beheerder Prevenda heeft hierover een akkoord met een Nederlands interimkantoor. Dat kantoor zal zelf instaan voor de inrichting van de kamers en zal een huismeester inzetten om ervoor te zorgen dat alles gesmeerd verloopt.
  [naar artikel]
 15. Nieuw ziekenhuis op het Eilandje klaar in 2020, nieuwe rol voor ZNA Stuivenberg (17/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In 2020 is het nieuwe algemeen ziekenhuis ZNA Cadix op het Eilandje klaar. Dan verhuizen de meeste afdelingen die nu in het ZNA Stuivenberg gevestigd zijn. Die site krijgt een nieuwe invulling met onder meer woningen.
  [naar artikel]
 16. Patiënte vertrekt uit Maaseiks ziekenhuis met baxter in de hand (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Politie Maasland kreeg dinsdagvoormiddag een oproep omdat een patiënte van het ziekenhuis in Maaseik met baxter in de hand was vertrokken. Na een halfuurtje was de vrouw terecht.
  [naar artikel]
 17. Noliko Maaseik doet gouden zaak in strijd om kaartje voor de groepsfase in Champions League (08/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de derde kwalificatieronde van de Champions League volleybal heeft Maaseik woensdag de heenwedstrijd tegen de Nederlandse kampioen Groningen met 1-3 gewonnen. Maaseik doet daarmee een gouden zaak in de strijd om een ticket voor de groepsfase. De terugwedstrijd wordt zondag in de Steengoed Arena in Maaseik gespeeld.
  [naar artikel]
 18. Greenyard Maaseik bereidt zich zonder coach Banks voor op nieuwe seizoen (22/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl het EK volleybal nog volop aan de gang is, zijn de Belgische clubs intussen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen bezig. Landskampioen Maaseik doet dat zonder coach Joel Banks die met Finland het Europees Kampioenschap afwerkt. Bovendien moest Maaseik ook vier spelers missen die op het EK actief waren. Een verstoorde aanloop naar het nieuwe seizoen dus, dat over drie weken al begint met de supercup tegen Roeselare.
  [naar artikel]
 19. Maaseik voert “verouderde pestbelastingen” af (14/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na vijf jaar is het verhaal van de promobelasting uit in Maaseik. Het stadsbestuur kruipt weer in de regiestoel voor het stimuleren van lokale handel en ondernemen. Daar werven ze ook iemand voor aan.
  [naar artikel]
 20. “We zijn niet de eerste urbexers die het verlaten ziekenhuis van Maaseik bezochten” (29/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een bewaker heeft afgelopen weekend de Nederlanders van het YouTube-kanaal Urbex Explore betrapt in het oude ziekenhuis in Maaseik. Dat staat sinds de verhuizing naar de nieuwe site leeg en blijkt populair bij urbexers, fotografen die graag leegstaande gebouwen vereeuwigen. “We waren zeker niet de eerste urbexers die het ziekenhuis bezochten”, reageert Jimmy Podrabsky van Urbex Explore. “Het alarm ging dit weekend vier keer af”, vertelt Hans Ramaekers, algemeen directeur van het Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK).
  [naar artikel]
 21. VIDEO. Op bezoek op de set van zombiefilm 'Yummy' in het oud ziekenhuis van Maaseik (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het oud ziekenhuis van Maaseik lopen Maaike Neuville, Bart Hollanders en Clara Cleymans met bebloede kleren door de gangen. Zij hebben zopas een scène gedraaid voor ‘Yummy’, de eerste Vlaamse zombiefilm.
  [naar artikel]
 22. IN BEELD. Erfgoed krijgt opnieuw aandacht in bestuursakkoord (04/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het nieuwe stadsbestuur wil naar eigen zeggen flink werk maken van het Antwerps erfgoed, door verschillende gebouwen en sites te restaureren en in een aantal gevallen een nieuwe invulling te geven. We stellen enkele grote erfgoeddossiers voor de volgende zes jaar voor.
  [naar artikel]
 23. Komt bushalte aan Maaseiks ziekenhuis er toch? De Lijn en Maaseik opnieuw rond de tafel (25/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Lijn en Maaseik gaan opnieuw rond de tafel zitten nadat Vlaams minister Ben Weyts een overleg heeft gepland. In onze krant kon u vandaag lezen dat de stad een protestdossier indiende bij de minister omdat De Lijn weigert een bushalte voor het nieuwe ziekenhuis te plaatsen.
  [naar artikel]
 24. Pensioenbom ziekenhuis Maaseik: 60 statutairen moeten pensioen krijgen (05/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Tongerse kortgedingrechter veroordeelt de gemeente- en OCMW-besturen van Bree en Maaseik tot het betalen van de pensioenen van 60 gepensioneerden van het Medisch Centrum Noord-Oost-Limburg (MCNOL). De statutairen van het vroegere ziekenhuis van Maaseik dreigden hun pensioen te verliezen vanaf 1 januari 2019 omdat volgens het MCNOL “centen op zijn en iedereen zijn verantwoordelijkheid ontloopt”.
  [naar artikel]
 25. Champions League volley (m) – Maaseik doet gouden zaak in strijd om kaartje voor de groepsfase (08/11/2017 - Metro)
  In de derde kwalificatieronde van de Champions League volleybal heeft Maaseik woensdag de heenwedstrijd tegen de Nederlandse kampioen Groningen met 1-3 gewonnen. Maaseik doet daarmee een gouden zaak in de strijd om een ticket voor de groepsfase. De terugwedstrijd wordt zondag in de Steengoed Arena in Maaseik gespeeld. Maaseik begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 19-25. In de tweede set vocht Groningen terug: 25-22. De clubs toonden zich aan elkaar gewaagd. In de derde set was het weer aan Maaseik dat met 17-25 het setpunt binnenrijfde. In de laatste set kwam Maaseik op achterstand, maar de Limburgers konden de score nog ombuigen naar 22-25. Jolan Cox scoorde het meest voor Maaseik met 21 punten. Stijn Van Schie van Groningen was de absolute topscoorder van de wedstrijd met 24 punten, waaronder 7 breakpunten. Ook vorig jaar stonden Maaseik en Groningen al tegenover elkaar in de laatste kwalificatieronde. Toen trok Maaseik twee keer met 3-0 aan het langste eind. . bron: Belga
  [naar artikel]
 26. Wegpolitie doet opvallende oproep: “Gebruik alsjeblieft die derde rijstrook op E313” (30/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De federale wegpolitie doet een “warme oproep” om de nieuwe rijstrook op de E313 tussen Beringen en Lummen te gebruiken. Het nieuwe asfalt werd begin deze week geopend. “Maar we merken dat automobilisten aarzelen om er ook effectief op te rijden”, klinkt het bij Wegen en Verkeer.
  [naar artikel]
 27. VIDEO. Noliko Maaseik begint aan voorbereiding: “We willen een prijs” (08/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Over goed een maand gaat het nieuwe volleybalseizoen van start met de Supercup tussen Roeselare en Noliko Maaseik. De Limburgers bereiden zich sinds vorige week voor op het nieuwe werkjaar. Met negen nieuwe spelers en een nieuwe hoofdcoach, is er veel werk voor de boeg. Toch zijn ze bij Maaseik ambitieus, en mikken ze op een prijs.
  [naar artikel]
 28. OKRA eist bushalte aan Maaseiks ziekenhuis (16/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  OKRA, de grootste organisatie voor 55-plussers in Vlaanderen en in Limburg, is bezorgd omdat er nog steeds geen oplossing is in het dossier van de bushalte aan het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik.
  [naar artikel]
 29. Geflopte pop-up winkelcentrum Convoi krijgt nieuwe invulling (29/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het geflopte pop-up winkelcentrum Convoi op het Eilandje krijgt vanaf april een nieuwe invulling dankzij conceptbeheerder FMT. De containers moeten met het nieuwe StAck een bruisende belevingsplek worden, waar duurzaamheid centraal staat.
  [naar artikel]
 30. Kerk van Runkst krijgt nieuwe functie als ruïne (31/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Sint-Hubertuskerk in Runkst gaat half gesloopt worden en dienst doen als kerkruïne. De locatie moet een nieuwe groene ontmoetingsruimte worden in de dichtbebouwde Hasseltse wijk. De kerk is niet beschermd en kan dus gemakkelijk een nieuwe bestemming krijgen. Over de precieze invulling gaat het stadsbestuur overleg plegen met de Runkstenaren en de lokale verenigingen.
  [naar artikel]
 31. Leerlingen onder indruk van technische installaties nieuw ziekenhuis (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van het 5de jaar Elektrische Installaties bezochten samen met enkele leerkrachten de bouwwerf van het nieuwe ziekenhuis in Maaseik. Bedoeling was om in contact te komen met nieuwe technieken op het vlak van elektrische installaties.
  [naar artikel]
 32. Urbexers gepakt in ziekenhuis Maaseik (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bewaking van de oude ziekenhuiscampus in Maaseik stootte vorige week op een groepje jongeren die het leegstaande gebouw in het stadscentrum waren binnengedrongen.
  [naar artikel]
 33. Luiks ziekenhuis lanceert oproep voor hersendonatie (07/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Universitair Ziekenhuis van Luik heeft woensdag een oproep gelanceerd om hersenen te doneren voor wetenschappelijk onderzoek. Dankzij de donaties wordt het mogelijk om neurologische ziektes zoals Parkinson of Alzheimer beter te begrijpen, zegt professor Pierre Maquet van het CHU Liège.
  [naar artikel]
 34. Luiks ziekenhuis lanceert oproep voor hersendonatie (07/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Universitair Ziekenhuis van Luik heeft woensdag een oproep gelanceerd om hersenen te doneren voor wetenschappelijk onderzoek. Dankzij de donaties wordt het mogelijk om neurologische ziektes zoals Parkinson of Alzheimer beter te begrijpen, zegt professor Pierre Maquet van het CHU Liège.
  [naar artikel]
 35. Tollenaere trekt aan alarmbel huisvesting oud ziekenhuis in Maaseik (09/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Toekomstig burgemeester van Maaseik Johan Tollenaere (Open Vld) trekt aan de alarmbel in het dossier rond de huisvesting in het oude ziekenhuis. In de voorbereidingen van zijn ambt heeft hij informatie over de bewoning opgevraagd en daaruit blijkt dat er nog geen groen licht van de brandweer is.
  [naar artikel]
 36. Bushokje 300 meter verplaatsen aan ziekenhuis Maaseik zou stad 140.000 euro kosten: “Dit moeten jullie zelf oplossen” (16/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik moet absoluut een bushalte krijgen, maar over de concrete plannen moeten de stad en De Lijn zelf rond de tafel zitten. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) donderdag.
  [naar artikel]
 37. Twee ongevallen (09/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  C.V. (30) uit Maaseik raakte donderdag om 15.15 uur gewond bij een botsing op de Diestersteenweg. De dertiger moest uitwijken voor een stilstaand voertuig en kwam in botsing met een tegenligger. Beide voertuigen waren total loss. C.V. werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Een voetganger werd donderdag om 17.20 uur aangereden op de Van Eycklaan in het centrum van Maaseik. De ambulanciers brachten het slachtoffer over naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 38. Gezocht: nieuwe invulling voor Noorderterras (09/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Leegstandbeheerder Stray zoekt ondernemers voor een tijdelijke invulling van het Noorderterras. Het gebouw kwam na de zomer van vorig jaar leeg te staan toen visrestaurant Plateau Royal en danscafé The View er wegtrokken.
  [naar artikel]
 39. Maaseik speelt Europees weer mee na nieuwe stunt (30/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Greenyard Maaseik heeft opnieuw voor stuntwerk gezorgd in de Champions League. En opnieuw was het Poolse Belchatow het kind van de rekening. Na winst in Maaseik op de tweede speeldag, gingen de Limburgers ook in Polen met de zege aan de haal: 3-2. Met nog twee thuismatchen voor de boeg, heeft Maaseik nog alle kansen om de kwartfinale te halen.
  [naar artikel]
 40. ‘Real time’ horrorspel laat u beven in het oude ziekenhuis van Maaseik (17/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het oude ziekenhuis van Maaseik ademt horror. Letterlijk, want de vroegere spoedafdeling van het hospitaal is sinds afgelopen weekend het decor van een horrorverhaal waar je zelf de lijnen uitzet. “Noem het vooral geen ‘escape room’, want hier zit een echte acteur je op de hielen”, zegt Neeroeterenaar Tim Vandewinkel (24) die het concept naar België haalde.
  [naar artikel]
 41. Moeder van vermiste en wellicht vermoorde Jelle Leemans (27) doet emotionele oproep (12/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse politie doet een nieuw oproep tot getuigen in de verdwijning van Jelle Leemans (27) uit Rumst. Volgens de politie van Roosdendaal was hij vermoedelijk betrokken bij een ripdeal waarbij drugs werd gestolen. Wat zijn rol precies wat, is niet duidelijk. Zijn lichaam is nooit teruggevonden. Zijn mama doet nu een emotionele oproep naar de daders of hun entourage.
  [naar artikel]
 42. Politie doet nieuwe oproep in onderzoek naar vermiste Genkenaar (06/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Politie en gerecht hebben vrijdag een nieuwe oproep gedaan in het onderzoek naar de verdwijning van Genkenaar Ronald Vandereycken (53). De oproep is specifiek gericht aan mensen die in de ruime omgeving van Maastricht wonen. De speurders houden er immers ernstig rekening mee dat Vandereycken op een gewelddadige manier om het leven is gebracht en dat zijn lichaam in Nederland werd gedumpt of begraven.
  [naar artikel]
 43. Ongeval (06/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Hendrik van Veldekestraat in Maaseik is vrijdag om 17.30 uur. een ongeval gebeurd. Twee fietsers komen in aanrijding. De 60-jarige F.H uit Maaseik wordt ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 44. “Het gemis vermindert nooit”: vader doet nieuwe oproep 18 jaar na mysterieuze verdwijning dochter (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vader van een studente die 18 jaar geleden van de aardbol verdween, heeft een nieuwe oproep gelanceerd in de hoop zijn dochter terug te vinden....
  [naar artikel]
 45. Roeselare is eerste plaats kwijt na tweede nederlaag op rij, Maaseik leider (28/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Roeselare zit in een dipje. Nadat het vorige week de topper verloor tegen Maaseik, ging het nu ook onderuit op het veld van Menen. Dat won met 3-1 in de West-Vlaamse derby. Door deze nieuwe nederlaag zakt Roeselare naar de tweede plaats in de stand, Maaseik doet haasje-over. De Limburgers wonnen met 3-1 tegen Guibertin, de voorlaatste in de stand, en staan nu eerste.
  [naar artikel]
 46. Maaseik doet weer mee (07/04/2019 - De Morgen)
  Maaseik heeft komaf gemaakt met Antwerpen. De Limburgers leken bij 2-0 op weg naar een makkelijke zege, maar in de derde set toonden de sinjoren hun tanden. Al was dat niet voldoende voor setwinst.
  [naar artikel]
 47. Vrouw gevallen (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Boslaan in Maaseik is maandagmiddag een vrouw gevallen. De 81-jarige V.A. uit Maaseik werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 48. Fotografe trekt naar leegstaand ziekenhuis Maaseik: “Meest ouderwetse dodenkamertje dat ik al gezien heb” (23/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Urbex-fotografe Kelly Wouters (41) uit het Antwerpse Herentals heeft het leegstaand ziekenhuis in Maaseik op de gevoelige plaat vastgelegd. Drie uur lang leefde de fotografe zich uit, met toestemming van de beheerder. “De afdelingen leken nieuwer dan sommige ziekenhuizen in mijn regio die wel nog gebruikt worden”, zegt Wouters.
  [naar artikel]
 49. Zwaargewond? Niet naar dichtste maar naar beste ziekenhuis (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Breng zwaargewonde slachtoffers niet naar het dichtstbijzijnde maar naar het juiste ziekenhuis. Die oproep doet het Kenniscentrum
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.