Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2020
00:51 uur

Oehoe zoekt toevlucht in Hof van Liere: “Hij zorgt voor een echt ‘Harry Potter’-sfeertje”

Gazet van Antwerpen

09/10/2019 - 19:14

Sinds enkele dagen zoekt een Oehoe zijn toevlucht in de hoekjes van het historische gebouw Hof van Liere van de Universiteit Antwerpen. “Het dier werd hier vorige week voor het eerst gesignaleerd”, zegt Peter De Meyer, woordvoerder van de universiteit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. J.K. Rowling komt met digitale korte verhalen over wereld van Harry Potter (06/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van Harry Potter blijven niet op hun honger zitten. Nog maar net zijn ze bekomen van 'Harry Potter and the Cursed Child' ('Harry Potter en
  [naar artikel]
 2. IN BEELD. Iedereen is jaloers op deze Harry Pottercollectie (21/01/2018 - Metro)
  De Harry Pottersaga kent veel fans, maar niemand is zo toegewijd als Peter Kenneth uit Chicago. De man heeft een kamer vol Harry Potterboeken, samen meer dan 100.000 euro waard. Peters obsessie begon toen hij in 1999 een Harry Potterboek van zijn oma kreeg. Sindsdien heeft hij meer dan 900 boeken verzameld, waaronder elke uitgave en vertaling van het eerste Harry Potterverhaal, De Steen der Wijzen. Peter bezit daarmee de grootste Harry Pottercollectie ter wereld. 1 of 6 Facebook Harry Potter Collector Facebook Harry Potter Collector Facebook Harry Potter Collector Facebook Harry Potter Collector Facebook Harry Potter Collector Facebook Harry Potter Collector    
  [naar artikel]
 3. Fans op afspraak voor achtste Harry Potter-verhaal (20/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Standaard Boekhandel in Essen organiseerde zaterdag, net als andere winkels van de keten, een Harry Potter dag naar aanleiding van de Nederlandstalige vertaling van de theatertekst ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’.
  [naar artikel]
 4. Harry Potter-fans in vol ornaat op nachtelijke afspraak (19/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Standaard Boekhandel in Ekeren organiseerde voorbije nacht een middernachtopening naar aanleiding van de Nederlandstalige vertaling van de theatertekst ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’ (Harry Potter and the Cursed Child).
  [naar artikel]
 5. J.K. Rowling en Sony maken 'Harry Potter'-game (05/04/2019 - De Morgen)
  Met Wonderbook: Book of Spells breidt Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling haar Harry Potter-universum uit naar de PlayStation 3-gameconsole.
  [naar artikel]
 6. Betoverend nieuws! Harry Potter verschijnt op Netflix (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van Harry Potter, spits jullie oren! Netflix maakte zopas bekend dat de complete Harry Potter-collectie binnenkort beschikbaar zal zijn.
  [naar artikel]
 7. Ook in Brussel gaan Harry Potter-fans door het lint (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele honderden Harry Potter-fans hebben in de nacht van gisteren op vandaag het nieuwste boek 'Harry Potter and the Cursed Child' gekocht in de
  [naar artikel]
 8. Goed nieuws! Harry Potter verschijnt op Netflix (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van Harry Potter, spits jullie oren! Netflix maakte zopas bekend dat de complete Harry Potter-collectie binnenkort beschikbaar zal zijn.
  [naar artikel]
 9. Recordbedrag voor eerste Harry Potter met spelfouten en vreemde tovenaar (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Londen is woensdag een zeldzame eerste druk van een Harry Potter-boek geveild voor bijna 80.000 euro. Het gaat om ‘Harry Potter and the...
  [naar artikel]
 10. Nieuw hoofdstuk Harry Potter geschreven door computer is hilarische nonsens (15/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een Harry Potter fan in San-Francisco heeft een artificiële-intelligentiecomputer geleerd om nieuwe avonturen te schrijven voor de Harry Potter-personages. JK Rowling hoeft echter nog niet te vrezen voor haar job, het resultaat was een onbegrijpelijk kluwen van taal.
  [naar artikel]
 11. Het is eindelijk zover! Vanaf vandaag kan je het 'Harry Potter'-spel spelen op je smartphone (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag komt ‘Harry Potter: Hogwarts Mystery’ uit, het nieuwe Harry Potter-spel voor smartphones en tablets. Daarin kan je zelf les volgen aan de...
  [naar artikel]
 12. Daniel Radcliffe vermijdt Harry Potter-voorstelling in Londen (23/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse acteur Daniel Radcliffe (29), die bekend werd in de rol van Harry Potter, wil het toneelstuk ‘Harry Potter And The Cursed Child’ niet...
  [naar artikel]
 13. Wij deden de test: is de nieuwe Wizards Unite-app écht een must voor elke Harry Potter-fan? (26/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds 21 juni werd de splinternieuwe Harry Potter-app van Niantec, ‘Wizards Unite’, op de dreuzelwereld losgelaten. Al kunnen we het niet écht een...
  [naar artikel]
 14. Nieuw Harry Potter-boek: ook in Brussel gaan fans door het lint (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele honderden Harry Potter-fans hebben afgelopen nacht het nieuwste boek 'Harry Potter and the Cursed Child' gekocht in de Brusselse
  [naar artikel]
 15. Win een meet and greet met Harry Potter-acteur op Harry Potter: The Exhibition (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Benieuwd naar de vernieuwde wintereditie van Harry Potter: The Exhibition in Brussels Expo? Stuur snel een motivatiemail naar [email protected]
  [naar artikel]
 16. Harry Potter-auteur zet Amazon en Apple een hak (11/04/2019 - De Morgen)
  JK Rowling, de geestelijke moeder van Harry Potter, zet de boekenwereld op zijn kop. Met haar beslissing om de Harry Potter-e-books via een eigen site aan de man te brengen zet ze giganten als Apple en Amazon buitenspel en brengt ze andere bestsellerauteurs op ideeën.
  [naar artikel]
 17. Harry Potter weer hotter dan hot (29/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Haal de zwarte punthoeden en ­bezems maar boven. De Potter-manie is terug. Negen jaar na ‘De Relieken van de Dood’ verschijnt zaterdagnacht het achtste Harry Potter-deel. Een specialleke. ‘The Cursed Child’ is de tekst van J.K. Rowlings theaterstuk over de zoon van Harry Potter. Zaterdag gaat het stuk in het Londense West End in première. Een paar uur later start wereldwijd de verkoop van het gelijknamige boek. Voor de Nederlandse ver­taling van ‘Het Vervloekte Kind’ is het wachten tot het najaar.
  [naar artikel]
 18. Overnachten in het huis waar Harry Potter opgroeide, dat kan (05/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Schuilt er in jou een fanatieke Harry Potter-fan? Dan is een tripje naar het Engelse plaatsje Lavenham iets voor op je bucketlist. Daar kun je via Airbnb namelijk in het huis overnachten waar Harry Potter een deel van zijn jeugdjaren doorbracht.
  [naar artikel]
 19. Beter dan Harry Potter (16/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De eerste overbekende muzieknoten van ‘Fantastic Beasts And Where To Find Them’ vertellen alles. We dringen opnieuw de wereld van tovenaars binnen, de wereld van Harry Potter. Zonder Harry dan wel. Maar de eerste film in een reeks van vijf hoefde niet trouw te zijn aan het boek, want er is er niet echt een. En nog een pluspunt: J.K. Rowling schreef zelf het scenario.
  [naar artikel]
 20. Tentoonstelling Harry Potter verlengd tot volgend jaar (27/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De tentoonstelling over roman- en filmpersonage Harry Potter wordt verlengd tot 8 januari 2017. Dat heeft de organisator donderdag bekendgemaakt. De internationale Harry Potter-expo werd eerder al een eerste keer verlengd tot 6 november.
  [naar artikel]
 21. Tentoonstelling Harry Potter verlengd tot volgend jaar (27/10/2016 - De Standaard)
  De tentoonstelling over roman- en filmpersonage Harry Potter wordt verlengd tot 8 januari 2017. Dat heeft de organisator donderdag bekendgemaakt. De internationale Harry Potter-expo werd eerder al een eerste keer verlengd tot 6 november.
  [naar artikel]
 22. IN BEELD. Stormloop op nieuwe Harry Potter boek (31/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Sinds middernacht ligt het nieuwe Harry Potter boek in de rekken. ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’ is het achtste boek in de reeks. Onder andere in Gent en Brussel openden boekenwinkels vannacht speciaal de deuren.
  [naar artikel]
 23. IN BEELD. Stormloop op nieuwe Harry Potter-boek (31/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds middernacht ligt het nieuwe Harry Potter boek in de rekken. ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’ is het achtste boek in de reeks. Onder meer in Gent en Brussel openden boekenwinkels vannacht speciaal de deuren.
  [naar artikel]
 24. ‘Harry Potter: Wizards Unite’ belooft nog straffer te worden dan Pokémon GO (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Harry Potter’-versie van het ‘Pokémon GO’-spel zit er nu echt aan te komen. Niantic loste zonet een trailer voor de game. Het spel verschijnt...
  [naar artikel]
 25. J.K. Rowling komt met digitale korte verhalen over wereld van Harry Potter (06/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Fans van Harry Potter blijven niet op hun honger zitten. Nog maar net zijn ze bekomen van “Harry Potter and the Cursed Child”, het laatste deel in de reeks over de leerling-tovenaar, of schrijfster J.K. Rowling laat drie nieuwe e-books op de wereld los.
  [naar artikel]
 26. Daniel Radcliffe gelooft in ‘Harry Potter’-reboot: “Ik zal niét de laatste Harry zijn” (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Harry Potter-fans kunnen voorzichtig in hun handen gaan wrijven, want volgens Daniel Radcliffe is “het maken van een Potter-reboot haast...
  [naar artikel]
 27. J.K. Rowling na première toneelstuk: "Harry Potter is nu echt klaar" (01/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider3.demorgen-cdn.be/photo/j-k-rowling-na-premiere-toneelstuk-harry-potter-is-nu-echt-klaar/mruw6lzwha4dqojqguzc6rsxf43dimq/904ba267173a8aa9b6ded9522eb65b51898aebf236d9b0d44d022a05f53084fd/fitwidth_642x0_68889052.jpg?v=pSCrcdj
  [naar artikel]
 28. Harry Potter: de jongen die blijft leven (14/08/2016 - Knack)
  Boeken. Films. Een toneelstuk. Nieuwe films. Een themapark. Een website. Tal van aanvullende schrijfsels. En deze zomer een tentoonstelling in Brussel, The Harry Potter Exhibition, die loopt als een trein. De magische wereld van Harry Potter wordt alleen maar groter. Hoe slaagt J.K. Rowling erin om haar brede publiek na al die tijd nog te inspireren?
  [naar artikel]
 29. Tentoonstelling over Harry Potter verlengd tot 8 januari (27/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De tentoonstelling over roman- en filmpersonage Harry Potter wordt verlengd tot 8 januari 2017. Dat heeft de organisator donderdag bekendgemaakt. De internationale Harry Potter-expo werd eerder al een eerste keer verlengd tot 6 november.
  [naar artikel]
 30. Tentoonstelling over Harry Potter verlengd tot 8 januari (27/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De tentoonstelling over roman- en filmpersonage Harry Potter wordt verlengd tot 8 januari 2017. Dat heeft de organisator donderdag bekendgemaakt. De internationale Harry Potter-expo werd eerder al een eerste keer verlengd tot 6 november.
  [naar artikel]
 31. Stormloop op extra tickets voor Harry Potter-toneelstuk (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Harry Potter blijft een magische aantrekkingskracht uitoefenen op zijn fans. De extra tickets voor het toneelstuk 'Harry Potter and the Cursed
  [naar artikel]
 32. Tony Awards: 40-jarige Harry Potter (en het vervloekte kind) geeft de rest het nakijken (11/06/2018 - VRT NWS)
  "Harry Potter en het vervloekte kind" (deel 1 en 2) heeft de Tony Award voor beste toneelvoorstelling weggekaapt. De Tony Awards zijn de belangrijkste Amerikaanse theaterprijzen. Het Potter-stuk won ook in de categorie beste boek, verlichting en regie. "Harry Potter en het vervloekte kind" is een spin-off van de bekende Potter-boekenreeks, een samenwerking tussen J.K. Rowling, scenarist Jack Thorne en regisseur John Tiffany. 
  [naar artikel]
 33. Vier de verjaardag van Harry Potter met Boterbier (02/07/2018 - Metro)
  Dit jaar is 21 jaar geleden dat het eerste ‘Harry Potter’-boek uitkwam. Om dat te vieren heeft de Britse cocktailbar Be At One iets speciaals gedaan: ze hebben Boterbier op hun kaart gezet. Het bier is erg bekend bij Potterfans. In de populaire boeken en de films over de toverschool komt het drankje namelijk vaak voor. Whiskey Voordien kon je Boterbier al proeven in de ‘Harry Potter’-themaparken. Er zat echter nooit alcohol in. De variant bij Be At One daarentegen is een heuse cocktail met heel wat whiskey. De andere ingrediënten zijn pindakaas, hazelnoot en ei. Of het drankje in de ‘Harry Potter’-serie ook alcohol bevat, wordt niet expliciet gezegd. Lees ook : Deze hond luistert naar Harry Potter-spreuken Het bericht Vier de verjaardag van Harry Potter met Boterbier verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. [VIDEO] - 20 jaar Harry Potter in enkele cijfers (26/06/2017 - De Redactie)
  Twintig jaar geleden kwam "Harry Potter and the Philosopher's Stone" (Harry Potter en de Steen der Wijzen) uit in Engeland. De impact van J.K.Rowlings leerling-tovenaar gieten we in enkele cijfers.
  [naar artikel]
 35. Harry Potters toelatingsbrief tot Zweinstein onder de hamer (06/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van Harry Potter kunnen binnenkort bieden op een beroemde brief van tovenaarsschool Zweinstein. In de eerste film, Harry Potter en de Steen
  [naar artikel]
 36. Krijgt 'Harry Potter' eindelijk echt opvolging? (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Regisseur Kenneth Branagh is begonnen aan de verfilming van 'Artemis Fowl', de succesvolle reeks kinderboeken die vaak met de Potter-romans...
  [naar artikel]
 37. J.K. Rowling lanceert 'Harry Potter at Home' voor thuiszittende kinderen (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  J.K. Rowling, schrijver van de kinderboekenreeks Harry Potter, lanceert de website Harry Potter at Home. Op de site kunnen kinderen die vanwege de...
  [naar artikel]
 38. Harry Potter-industrie blijft poen toveren (29/03/2019 - De Morgen)
  Terwijl de Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts and Where to Find Them records breekt aan de bioscoopkassa's, staat J.K. Rowlings digitale uitgeverij Pottermore aan de rand van een financiële doorbraak. Rowlings Potter-imperium is nog lang niet leeggebloed.
  [naar artikel]
 39. 'Harry Potter'-prequel over jeugdjaren Voldemort gratis te bekijken op YouTube (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Harry Potter-fans opgelet, want er is een nieuwe Potter-film in het spel. Let wel, het is géén officiële productie van Warner Bros, maar een film...
  [naar artikel]
 40. Dit zijn dé make-upborstels voor de fans van Harry Potter (18/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Voor de echte fans van Harry Potter zijn er nu 'Time Turner'- make-upkwasten. Op Etsy wordt een volledige set borstels verkocht, geïnspireerd op de Time Turner of de 'Tijdverdrijver', het magische object uit het derde boek 'Harry Potter en de Gevangene van Azkaban'
  [naar artikel]
 41. Negentien jaar later: J.K. Rowling viert eerste schooldag van zoon Harry Potter (01/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor veel kinderen is het vandaag de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Ook Albus Severus Potter, de zoon van Harry Potter, gaat vandaag naar
  [naar artikel]
 42. Onze reporter test ‘Pokémon Go voor Harry Potter’-fans: “En plots staat er een eenhoorn in het midden van de Meir” (24/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sinds maandag zit hij eindelijk in de App Store: Wizards Unite of de ‘Pokémon Go’ voor Harry Potter-fans. Reporter Paul Demeyer (59) trok door Antwerpen op jacht naar ontsnapte Harry Potter-monsters. Hij vertrok als neofiet, keerde terug op niveau 3 en vreest voor een verslaving. “Waar zitten de beestjes?”
  [naar artikel]
 43. Onze reporter test ‘Pokémon Go voor Harry Potter-fans’: “En plots staat er een eenhoorn in het midden van de Meir” (24/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds maandag zit hij eindelijk in de App Store: Wizards Unite of de ‘Pokémon Go’ voor Harry Potter-fans. Reporter Paul Demeyer (59) trok door Antwerpen op jacht naar ontsnapte Harry Potter-monsters. Hij vertrok als neofiet, keerde terug op niveau 3 en vreest voor een verslaving. “Waar zitten de beestjes?”
  [naar artikel]
 44. Koreaans modemerk lanceert razend populaire Harry Potter-collectie (12/11/2018 - Metro)
  Het Koreaans modemerk SPAO heeft een Harry Potter kledingcollectie uitgebracht. De collectie werd zo enthousiast onthaald dat de kledingstukken in ‘no time’ uitverkocht waren.  De Harry Potter-collectie bestaat uit items zoals Griffoendor sweaters, ‘Dobby Is Free’ kousen en hoodies met het opsporingsbericht van Sirius Black, en was meteen razend populair onder de Harry Potter fans. Bovendien kan je bij elk kledingstuk een bijpassende muts, sjaal of paar handschoenen kopen. Omwille van de enorme populariteit was de collectie in een mum van tijd uitverkocht. Wij kijken alvast uit naar een nieuwe uitgave! Foto SPAO Foto SPAO Lees ook : VIDEO. Dit koppel lijkt sprekend op Harry Potter en Hermione Het bericht Koreaans modemerk lanceert razend populaire Harry Potter-collectie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Handgeschreven prequel van Harry Potter gestolen (12/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Inbrekers zijn in Birmingham aan de haal gegaan met een bijzonder verhaal van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. De achthonderd woorden
  [naar artikel]
 46. ‘Harry Potter And The Cursed Child’ breekt nu al record (10/04/2018 - Metro)
  Straf! ‘Harry Potter And The Cursed Child’ heeft een nieuw record gevestigd op Broadway. Het toneelstuk heeft tijdens de derde week van de try outs de hoogste weekomzet voor een niet-musical ooit geboekt.  ‘Harry Potter And The Cursed Child’ is nog niet eens in premiere gegaan, maar brengt al stevig wat geld op. In de derde week van de voorvertoning leverden acht voorstellingen meer dan 1,7 miljoen euro op. Het vorige record stond sinds 2014 op naam van ‘All The Way’ met Bryan Cranston in de hoofdrol. Toen bracht de laatste week van de voorstellingen 1,4 miljoen euro in het laatje. De officiële premiere van ‘Harry Potter And The Cursed Child’ in New York staat gepland voor 25 april. Het toneelstuk vindt plaats 19 jaar na de gebeurtenissen van het laatste Harry Potter-boek, ‘Harry Potter And The Deathly Hallows’. J.K. Rowling ‘Harry Potter And The Cursed Child’ werd geschreven door Jack Thorne. Het stuk is gebaseerd op een boek dat J.K. Rowling schreef samen met Thorne en John Tiffany. In het verhaal gaan de kinderen van Harry, Ron en Hermelien naar de beroemde tovenaarsschool Zwijnstijn. Lees ook: Harry Potter-fans kunnen zichzelf nu ook een tovenaarskapsel aanmeten Het bericht ‘Harry Potter And The Cursed Child’ breekt nu al record verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Waarom twintigers gek blijven van Harry Potter (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTDe avant-première van ‘Fantastic Beasts, The Crimes of Grindelwald’, de spin-off van de filmreeks rond Harry Potter, was een gigantisch succes. Zo’n 300 enthousiaste Potterheads, zo heten de fans, daagden op in Kinepolis Hasselt om een marathonvoorstelling van de twee films te bekijken. Zaterdag worden zo’n 500 fans verwacht. “Opvallend veel twintigers zijn na al die jaren nog altijd verzot op de wereld van Harry Potter”, klinkt het. Maar hoe komt dat?
  [naar artikel]
 48. Eerste beelden van ‘Harry Potter’-versie van ‘Pokémon Go’ gelost (12/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Harry Potter’-versie van het ‘Pokémon GO’-spel zit er nu echt aan te komen. Pottermore loste zonet de eerste echte beelden van de game. Het...
  [naar artikel]
 49. Pottopoly: Monopoly voor de ultieme Harry Potter-fan (04/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Harry Potter-fans die al op zoek zijn naar een leuk cadeau voor de feestdagen, kunnen een heel origineel geschenk op hun verlanglijstje
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.