Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
18:26 uur

Grondwaterstand stijgt voorzichtig, behalve in Limburg

Het Belang van Limburg

09/10/2019 - 19:19

Ondanks twee kletsnatte herfstweken en een voorzichtige stijging van het grondwater kampt Vlaanderen nog altijd met (zeer) lage grondwaterstanden op driekwart van de meetplaatsen. De droogte blijft het ergst in Limburg.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Regen brengt grondwater weer op peil, behalve in Zuid-Limburg (10/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De overvloedige neerslag van februari heeft er voor gezorgd dat het grondwaterpeil op de meeste plaatsen terug tot normale waarden is gestegen. Behalve in het zuiden van Limburg.
  [naar artikel]
 2. 6 procent van de stadskinderen was ‘van de melkboer’, behalve in Limburg (15/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koekoekskinderen hebben een andere biologische vader dan ze zelf dachten. Uit nieuw onderzoek van de KU Leuven en Histories vzw blijkt dat er vooral in de late 19de eeuw bij de laagste sociale klasse meer te vinden waren. Behalve in Limburg.
  [naar artikel]
 3. Waarnemend gouverneur voorzichtig positief: misschien plafond besmettingen bereikt maar aantal overlijdens stijgt nog altijd (02/04/2020 - VRT NWS)
  Volgens waarnemend gouverneur Michel Carlier zit er mogelijk een kentering aan te komen in de coronacrisis in onze provincie. Carlier blijft voorzichtig maar denkt dat we lichtjes postief mogen zijn over de gang van zaken.
  [naar artikel]
 4. Natuur kreunt onder droogte, grondwaterstand blijft “zeer laag” (24/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltDe natuur in Limburg kreunt onder de droogte. “Tegelijk worden onze waterlopen leeggezogen voor de landbouw, soms zelfs vanuit Nederland”, waarschuwt Ludwig Vandenhove (sp.a).
  [naar artikel]
 5. Brandfase oranje in Limburg: “Wees voorzichtig” (26/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is erg droog in de Limburgse natuurgebieden, het Agentschap Natuur en Bos heeft daarom de brandfase oranje in werking gesteld. Natuur en Bos waarschuwt om extra voorzichtig te zijn zolang fase oranje geldt.
  [naar artikel]
 6. Al zeven jaar op rij meer starters in Limburg (23/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Al zeven jaar op rij stijgt het aantal starters in Limburg. 2019 werd afgeklokt met een nieuw record van 8.221 startende bedrijven, blijkt uit de conjunctuurbarometer van Voka Limburg. Dominiek Claes
  [naar artikel]
 7. ACOD Spoor reageert voorzichtig positief op vervoersplan NMBS (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De socialistische spoorvakbond ACOD Spoor reageert voorzichtig positief op het nieuwe vervoersplan van de NMBS voor de periode december 2020 tot december 2023. Dat het aanbod met 4,7 procent stijgt is goed, maar die ambitie “kan maar gerealiseerd worden als ze begeleid wordt met de onontbeerlijke middelen”, stipt de vakbond aan.
  [naar artikel]
 8. ACOD Spoor reageert voorzichtig positief op vervoersplan NMBS (14/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De socialistische spoorvakbond ACOD Spoor reageert voorzichtig positief op het nieuwe vervoersplan van de NMBS voor de periode december 2020 tot december 2023. Dat het aanbod met 4,7 procent stijgt is goed, maar die ambitie “kan maar gerealiseerd worden als ze begeleid wordt met de onontbeerlijke middelen”, stipt de vakbond aan.
  [naar artikel]
 9. Aantal bevallingen in Limburg stijgt voor het eerst in vijf jaar lichtjes (04/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse ziekenhuizen telden vorig jaar 7.143 bevallingen. Dat zijn er 21 meer dan in 2018. Het is voor het eerst in vijf jaar dat het aantal bevallingen in Limburg opnieuw stijgt.
  [naar artikel]
 10. Gelukkig nieuwjaar! (01/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het team van Het Belang van Limburg wenst u een spetterend en gezond 2018! Ook dit jaar staan wij paraat om u van nieuws uit Limburg en ver daarbuiten te voorzien. Maar eerst klinken we samen op het nieuwe jaar! Maak er nog een leuke feestnacht van en wees voorzichtig als u de baan op moet.
  [naar artikel]
 11. Geen gratis feestbussen meer in Limburg, behalve op oudejaarsnacht en Pukkelpop (19/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens oudejaarsnacht rijden er in Limburg dit jaar 25 feestbussen. De inwoners van 27 gemeenten in onze provincie kunnen gratis op de bus springen, anderen betalen 4 euro. Vorig jaar maakten 4.600 reizigers in Limburg gebruik van de feestbus.
  [naar artikel]
 12. Woningprijs stijgt enkel in Limburg: hoe komt dat? (14/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De prijzen van woningen in Limburg zijn aan een inhaalbeweging bezig. Terwijl in de rest van Vlaanderen de gemiddelde prijzen van woningen en appartementen in het eerste trimester van dit jaar zijn gedaald, zijn ze in Limburg nog gestegen. De vastgoedprijzen in de provincie stijgen nu al vijf kwartalen op een rij, maar blijven nog goedkoop vergeleken met andere Vlaamse provincies. Bouwgrond in Limburg is dan weer een stuk minder duur geworden.
  [naar artikel]
 13. Werkloosheid stijgt opnieuw in Limburg: "Een flinke trendbreuk" (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De werkloosheid in Limburg is de voorbije maand met 2,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. “We kunnen gerust spreken van een trendbreuk”, zegt Tinne Lommelen, directeur VDAB Limburg.
  [naar artikel]
 14. “We moeten onze successen meer vieren” (14/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Marc Vandewalle (54) is de nieuwe algemene directeur van de hogeschool UC Leuven-Limburg. Hiermee levert het Limburgse deel van het University College zowel de voorzitter van de raad van bestuur (Jan Schrijnemakers, ex-directeur CM Limburg) als de directeur zelf. Niet onbelangrijk in de eeuwige discussie over wie nu weer wie - Leuven Limburg? Of Limburg Leuven? - aan het overnemen is. In Leuven is het leven voor UCLL in elk geval een stuk makkelijker, wegens de enige hogeschool in de stad. Want terwijl bij UC Leuven-Limburg het aantal studenten zakt, stijgt dat alweer bij concurrent PXL. Vandewalle - een West-Vlaming die al 30 jaar in Limburg woont - weet de komende jaren dus wat doen.
  [naar artikel]
 15. Coronavirus raakt Limburg harder dan de rest van land: wat is er aan de hand? (27/03/2020 - De Morgen)
  De provincie Limburg heeft het hoogste aantal coronabesmettingen van ons land. Naar oorzaken blijft het gissen. Ondertussen stijgt de druk op de ziekenhuizen daar.
  [naar artikel]
 16. Ongelijkheid stijgt, behalve in België (15/12/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/q-yFiiYQ5IROhsmmWyZRvvuXg7w/diocontent/116369497/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 17. Rukwinden tot 100 km/u verwacht in heel Limburg (02/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wie woensdag in de vroege ochtend de weg op moet, kan maar beter voorzichtig zijn. De nacht zal zacht beginnen, met temperaturen rond 13 graden, maar tussen 4 uur en 6 uur zal een actief koufront over Limburg trekken. Dat gaat gepaard met felle buien en rukwinden tot 100 kilometer per uur, zo meldt weerman Ruben Weytjens.
  [naar artikel]
 18. Beringenaar Hans Vanwijn wil ex-ploeg Limburg United kloppen op zijn verjaardag (15/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op zijn 24ste verjaardag zakt Hans Vanwijn vanavond met de Antwerp Giants af naar de Alverbergsporthal. “We zijn de laatste weken goed bezig, maar Limburg United won vorige zaterdag bijna in Oostende. Van mijn tijd bij United weet ik ook dat ze thuis op hun best zijn. We mogen Limburg dus zeker niet onderschatten”, blijft de Koerselaar voorzichtig.
  [naar artikel]
 19. Kleinste dorp van Limburg telt nul(!) coronabesmettingen: “Als je hier de straat op gaat, ben je helemaal alleen” (02/04/2020 - VRT NWS)
  In elke Limburgse gemeente duiken coronapatiënten op… behalve in Herstappe. Het kleinste dorpje van Limburg telt voorlopig nog geen enkele besmette bewoner. Hoe dat komt blijft een raadsel.
  [naar artikel]
 20. Vlaanderen bijna volgebouwd (behalve provincie Limburg) (28/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTVlaanderen raakt stilaan volgebouwd, maar in Limburg is het ruimtebeslag significant lager dan het Vlaamse gemiddelde. Dat blijkt uit het eerste Ruimterapport Vlaanderen. Er is minder oppervlakte verhard, en Limburgers hebben meer parken en tuinen.
  [naar artikel]
 21. Grondwaterstand nog altijd niet op peil, ondanks veel regen in oktober (10/11/2019 - VRT NWS)
  De grondwaterstanden in Vlaanderen zijn nog altijd niet op peil, ook al heeft het in oktober veel geregeld. Dat zegt de Vlaamse Milieumaatschappij. Vooral in Vlaams-Brabant en Limburg blijft het grondwaterpeil erg laag na enkele droge jaren. Het peil is door de vele regen vorige maand wel wat gestegen. Maar niet genoeg om een buffer te hebben voor als er opnieuw een droge periode aankomt.
  [naar artikel]
 22. Vooral Zuid-Limburg wakker geworden met sneeuw (13/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Delen van Limburg zijn vanochtend wakker geworden onder een mooi sneeuwlaagje. Dat is onder meer het geval in Tongeren, Zonhoven, Hoepertingen, Borgloon en Riemst. Op andere plaatsen was er dan weer geen sneeuwvlokje te bespeuren, behalve misschien wat smeltende sneeuw. Er wordt wel gewaarschuwd voor gladde wegen, en de ochtendspits zal mogelijk bemoeilijkt worden door een verse sneeuwbui in Limburg.
  [naar artikel]
 23. Tien nieuwe coronadoden in Limburg (28/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn de afgelopen 24 uur opnieuw tien coronapatiënten in Limburg overleden. Daarmee stijgt het totale dodenaantal in onze provincie naar 57. Er liggen momenteel 413 coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen, twaalf meer dan vrijdag.
  [naar artikel]
 24. Aantal gewapende overvallen stijgt in Limburg (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal gewapende overvallen in Limburg gaat in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Dit jaar alleen al werden er in onze provincie 100 overvallen gepleegd waarbij de dader of daders geweld gebruikten en een wapen bij zich hadden. Opvallend is dat de laatste 15 gewapende overvallen in Limburg op enkele weken tijd gebeurden. De overvallers viseerden vooral kleine handelszaken.
  [naar artikel]
 25. Muggen blijven weg uit Limburg (26/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met het einde van een droge hitteperiode in zicht, stijgt het aantal muggen in Vlaanderen elke dag. De beestjes hebben immers water nodig om zich voort te planten en dat krijgen ze dankzij de regenbuien deze week. In tegenstelling tot de rest van het land blijft de voorspelde muggenplaag wel nog uit in Limburg.
  [naar artikel]
 26. Beroep van begrafenisondernemer zit in de lift (28/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal begrafenisondernemers in ons land stijgt. Vorig jaar waren dat er 847, een stijging van 7 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een analyse van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen. De uitvaartbedrijven in Limburg zijn meestal familiale KMO's. TVL volgde Michaël Bex (23), een van de jongste begrafenisondernemers van Limburg.
  [naar artikel]
 27. Virus raakt Limburg harder dan rest van land: waarom heeft provincie zulke hoge besmettingscijfers? (27/03/2020 - De Morgen)
  De provincie Limburg heeft het hoogste aantal coronabesmettingen van ons land. Naar oorzaken blijft het gissen. Ondertussen stijgt de druk op de ziekenhuizen daar.
  [naar artikel]
 28. KAART. Aantal leefloners in Limburg stijgt met 13 procent (08/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal leefloners in Limburg is in één jaar tijd met 13 procent gestegen tot 3.130 personen. Een leefloon krijg je als je geen andere bestaansmiddelen hebt. De grootste groep leefloners vind je in Hasselt (502) en in Genk (364).
  [naar artikel]
 29. 242 nieuwe besmettingen in Limburg brengen totaal op 3.280 (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er hebben opnieuw 242 Limburgers positief getest op het coronavirus, wat het totale aantal bevestigde coronabesmettingen in onze provincie op 3.280 brengt. Opmerkelijk: in Limburg stijgt het aantal nieuwe besmettingen veel sneller dan in de andere Vlaamse provincies.
  [naar artikel]
 30. Aantal verkeersdoden in Limburg stijgt: 14 slachtoffers meer dan vorig jaar (11/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er in Limburg 14 verkeersdoden meer gevallen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van verkeersinstituut VIAS. Vooral het aantal fietsers en motorrijders dat omkwam, is gestegen. Volgens verkeersexpert Willy Miermans is de uitzonderlijke zomer één van de verklaringen voor het aantal dodelijke slachtoffers in Limburg.
  [naar artikel]
 31. Brandrisico stijgt naar oranje in natuurgebieden in Limburg en Antwerpen (18/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Door de aanhoudende droogte is het brandrisico in de provincies Limburg en Antwerpen verhoogd van geel naar oranje, zo meldt het Agentschap Natuur en Bos.
  [naar artikel]
 32. Huis in Limburg stijgt 3.000 euro in waarde (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De gemiddelde prijs van een huis in Limburg is op een jaar tijd met 1,2 procent of 2.840 euro gestegen, tot net geen 240.000 euro. De prijs van een appartement bleef status quo (197.000 euro).
  [naar artikel]
 33. Aantal inbraken in Limburg stijgt alarmerend: 90 in 1 week (16/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vorige week stelden de Limburgse politiekorpsen maar liefst 90 inbraken vast. Daarmee werd, voor het eerst in tien maanden, de provinciale alarmgrens van 82 inbraken per week overschreden. De inbrakenplaag woedt vooral in Zuid-Limburg.
  [naar artikel]
 34. OVERZICHT. Zoveel criminaliteit gebeurt er in Limburg (10/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal woninginbraken stijgt jaar op jaar lichtjes in Limburg, maar hoe zit dat op gemeentevlak? Wij maakten een overzicht van het aantal gestolen fietsen, gevallen van winkeldiefstallen, zakkenrollers, diefstallen met geweld, autodiefstallen en inbraken per gemeente en gooiden ze in onderstaande handige kaarten.
  [naar artikel]
 35. Geweldenaar moet vaker het huis uit worden gezet (behalve in Limburg) (07/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het gerecht laat geweldenaars nog te vaak thuis wonen nadat er een klacht tegen hen is ingediend. Nochtans geeft de wet het openbaar ministerie het recht om agressievelingen een tijdelijk huisverbod van tien dagen op te leggen, kwestie van de andere bewoners – vaak vrouw en kinderen – te beschermen. Enkel Parket Limburg is een uitzondering.
  [naar artikel]
 36. VIDEO. Verbod of geen verbod: Limburg laat massaal vuurwerk knallen (01/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks het totaalverbod op vuurwerk in meerdere gemeenten in Limburg is er gisteren opnieuw massaal vuurwerk afgestoken in onze provincie. Sinds mei van dit jaar geldt een nieuwe regel: vuurwerk is overal verboden, behalve als de gemeente uitdrukkelijk toestemming geeft.
  [naar artikel]
 37. N-VA lijdt grootste verlies in Limburg (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselN-VA lijdt in Limburg haar grootste verlies in heel Vlaanderen en speelt twee van haar vijf Kamerzetels kwijt. Vlaams Belang profiteert dan weer van de steile opgang en stijgt uit het niets naar drie zetels.
  [naar artikel]
 38. De herfst is duur: Elke dag 270 arbeiders in de weer om bladeren te ruimen in Limburg (20/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bladeren ruimen, het is dé tuinklus van het moment. Ook voor gemeentearbeiders. In Limburg borstelen en blazen elke dag meer dan 270 werkmannen de gevallen bladeren. Voor de bewoners staan ruim 7.000 bladkorven klaar. Behalve in Herstappe en Voeren: “Hier ruimt de wind alles wel op.”
  [naar artikel]
 39. VIDEO. Hoogconjunctuur in heel Limburg, maar in Alken en Gingelom stijgt de werkloosheid toch (04/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eind december telde Limburg nog 26.000 werkzoekenden. Dat is een forse daling met 11 procent ten opzichte van december 2016. En meteen het laagste peil in zes jaar. Toch gaan twee Limburgse gemeenten tegen de trend in: Alken en Gingelom. Ondanks de aantrekkende economie en het recordaantal vacatures. Vreemd of toch niet? Tinne Lommelen, kersvers directeur van VDAB-Limburg, heeft een logische verklaring, en verwacht snel beterschap.
  [naar artikel]
 40. Ongelijkheid stijgt, behalve in België (15/12/2017 - De Morgen)
  Terwijl wereldwijd de ongelijkheid toeneemt, lijkt die trend in België eerder omgekeerd. Dat stelt althans een rapport van drie Leuvense economen. Lieven Desmet
  [naar artikel]
 41. Braziliaanse mijnramp doet ijzersector daveren (28/01/2019 - De Tijd)
  12:15 Nu een dambreuk de export van ijzererts van Brazilië naar o.a. China bedreigt, stijgt de prijs voor ijzererts en alle betrokken mijnaandelen. Behalve 's werelds grootste ijzerproducent, die door deze ...
  [naar artikel]
 42. Azië reageert voorzichtig positief op Fed (21/03/2019 - De Tijd)
  07:21 De Aziatische aandelenmarkten gaan licht hoger nadat de Federal Reserve zich onverwacht bijzonder voorzichtig toonde. IBA blijft met zijn jaaromzet onder de verwachtingen.
  [naar artikel]
 43. Brandrisico stijgt naar oranje in natuurgebieden in Antwerpen en Limburg (18/04/2019 - VRT NWS)
  Door de aanhoudende droogte is het brandrisico in de provincies Antwerpen en Limburg verhoogd van geel naar oranje, zo meldt het Agentschap Natuur en Bos. In de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant geldt nog gewoon code groen.
  [naar artikel]
 44. 'Factuur stijgt niet als kerncentrales sluiten' (05/04/2019 - De Morgen)
  De elektriciteitsprijs is alweer gespreksonderwerp nummer één. De hamvraag: 'stijgt-ie of stijgt-ie niet'? De regering zegt, na verwarrende communicatie, van niet.
  [naar artikel]
 45. OPEN BRIEF. “Het openbaar vervoer blijft in Limburg wel achter. De reden? De afwezigheid van openbaar vervoer” (19/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaming kiest steeds vaker voor een alternatief vervoersmiddel, behalve voor woon-werkverkeer, zo blijkt uit onderzoek. Allemaal goed en wel, zegt Neeroetenaar Patrick van Horne, maar in Limburg is dat zo goed als onmogelijk. Hij schreef een open brief naar minister Weyts om de toestand aan te klagen.
  [naar artikel]
 46. Dertig procent meer 65-plussers in Limburg tegen 2027 (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe komende tien jaar stijgt het aantal 65-plussers in Limburg met 30 procent, dat is meer in Vlaanderen (+22%). Maar tegelijkertijd krimpt de actieve bevolking (20 tot 64-jarigen) met maar liefst 4,5 procent. Die krimp is ook veel sterker dan in de rest van Vlaanderen (-1,6%).
  [naar artikel]
 47. Brandrisico stijgt naar oranje in natuurgebieden in Antwerpen en Limburg (18/04/2019 - Metro)
  Door de aanhoudende droogte is het brandrisico in de provincies Antwerpen en Limburg verhoogd van geel naar oranje, zo meldt het Agentschap Natuur en Bos. Brandfase oranje betekent dat het erg droog en brandgevaarlijk is en dat je kinderen ook niet zonder toezicht mag laten in de tientallen natuurgebieden die de provincies rijk zijn. Voorts zijn beheerders en brandweer extra waakzaam en als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer meteen versterkt uit. De aanwezige brandtorens worden bovendien overdag bemand. De waarschuwing heeft onder meer betrekking op bekende gebieden als de Kalmthoutse Heide, de Merode, het Nationaal Park Hoge Kempen en Bosland. In de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant geldt nog gewoon code groen, aangezien daar volgens het Agentschap Natuur en Bos nog weinig brandgevaar is. bron: Belga Het bericht Brandrisico stijgt naar oranje in natuurgebieden in Antwerpen en Limburg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Aantal druggebruikers in het Limburgse verkeer stijgt (23/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal druggebruikers in het verkeer in Limburg neemt elk jaar toe. Dat blijkt uit cijfers van het parket Limburg die TVL kon inkijken. De afgelopen twee jaar is het aantal positieve drugcontroles met 13 procent gestegen. De Limburgse politiekorpsen trekken aan de alarmbel en pleiten voor efficiëntere controles en meer sensibilisering.
  [naar artikel]
 49. Eerste schooldag voor 148.418 Limburgers (01/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Maandag gaan 148.418 leerlingen in Limburg weer naar school. Dat zijn er 588 meer dan vorig jaar. Het aantal kleuters daalt licht, het aantal leerlingen lager en secundair onderwijs stijgt licht. Zo blijkt uit berekeningen van de dienst data en analyse van de provincie Limburg voor gedeputeerde van Onderwijs Bert Lambrechts (N-VA).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.