Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
05:43 uur

Havenbaas mengt zich in opvolging Beke

De Morgen

09/10/2019 - 19:39

Zeehavenbaas, burgemeester en straks partijvoorzitter? CD&V’er Joachim Coens, de man die de sjerp draagt in Damme, heeft de geruchten rond zijn mogelijke kandidatuur opnieuw aangewakkerd met een opmerkelijke Facebook-post.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zeebrugse havenbaas mengt zich in opvolging Wouter Beke (09/10/2019 - De Morgen)
  Zeehavenbaas, burgemeester en straks partijvoorzitter? CD&V’er Joachim Coens, de man die de sjerp draagt in Damme, heeft de geruchten rond zijn mogelijke kandidatuur opnieuw aangewakkerd met een opmerkelijke Facebook-post.
  [naar artikel]
 2. ‘Obama van de Aldi’ versus zakenman: wie wordt CD&V-voorzitter? (06/12/2019 - De Morgen)
  Vandaag weten ze bij CD&V wie Wouter Beke opvolgt. Tot voor kort lag havenbaas Joachim Coens op kop, maar dankzij een sterke campagne knokte jongerenvoorzitter Sammy Mahdi zich op gelijke hoogte. Wie beschikt over de beste troeven?
  [naar artikel]
 3. ‘Obama van de Aldi’ versus grijze zakenman: wie wordt CD&V-voorzitter? (06/12/2019 - De Morgen)
  Vandaag weten ze bij CD&V wie Wouter Beke opvolgt. Tot voor kort lag havenbaas Joachim Coens op kop, maar dankzij een sterke campagne knokte jongerenvoorzitter Sammy Mahdi zich op gelijke hoogte. Wie beschikt over de beste troeven?
  [naar artikel]
 4. De twee laatste kandidaten die vechten voor het leiderschap van de CD&V: een natrapper die vooruitkijkt en een stijve havenbaas (18/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De eerste ronde van de voorzittersverkiezing bij CD&V heeft zoals verwacht niet één grote winnaar opgeleverd: de burgemeester van Damme en havenbaas van Zeebrugge Joachim Coens kaapte meer dan één op de vier stemmen (26 procent), maar gaat naar een finale met jongerenvoorzitter Sammy Mahdi (19 procent). Van ‘zeven dwergen’ gaat het zo naar twee kandidaten om Wouter Beke op te volgen. Op 6 december moet Coens of Mahdi ultiem verkozen zijn.
  [naar artikel]
 5. Wouter Beke en fractie CD&V duiden straks opvolger Schauvliege aan (06/02/2019 - Knack)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke en de fractie van CD&V in het Vlaams Parlement komen woensdag om 10 uur bijeen over de opvolging van Joke Schauvliege als Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw.
  [naar artikel]
 6. Croky Cup: ook VTM mengt zich in de debatten (05/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Algemene Vergadering van de Pro League heeft dinsdag de televisierechten van de Beker van België voor de komende drie seizoenen verdeeld. Openbare omroep VRT en de commerciële zender RTL-TVI schoten de hoofdvogel af. Aan Vlaamse zijde mengt ook VTM zich in de debatten.
  [naar artikel]
 7. Havenbaas: ‘We mogen niet sollen met welvaart' (08/04/2017 - De Tijd)
  01:20 Het is hét moment om lang aanslepende conflicten als die over de havenarbeid en de loodsen echt structureel op te lossen, zegt de nieuwe Antwerpse havenbaas Jacques Vandermeiren. Hij wil daarin graag ...
  [naar artikel]
 8. Minister Smet mengt zich in geluidsdebat (06/04/2019 - De Morgen)
  Het overleg over de verstrenging van de geluidsnormen (DM gisteren) tussen minister Schauvliege en de sector loopt vandaag verder. Ook minister van Jeugd Pascal Smet (sp.a) mengt zich in de discussie, om de stem van de jeugdsector meer kracht te geven.
  [naar artikel]
 9. Pieter De Crem lanceert visietekst voor CD&V: ‘Heilige huisjes durven aanpakken’ (17/10/2019 - De Morgen)
  Nu de eerste kandidaten opstaan om Wouter Beke (CD&V) op te volgen als partijvoorzitter, mengt ook ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem zich in de opvolgingsrace binnen zijn partij. Zonder zich expliciet kandidaat te stellen, pleit hij in een Facebook-post voor een koerswijziging, weg van de zuil.
  [naar artikel]
 10. Wouter Beke: "Hand geven mag geen zaak van de wet zijn, maar van opvoeding, inburgering en respect" (09/05/2018 - VRT NWS)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke mengt zich in de discussie die in Mechelen is ontstaan nadat eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) heeft geweigerd een huwelijk te voltrekken omdat de vrouw hem geen hand wilde geven. Hij wijst erop dat een hand geven niet wettelijk verplicht is, maar pleit voor meer dialoog waarbij duidelijk wordt gemaakt dat respect tonen op de eerste plaats moet komen. 
  [naar artikel]
 11. Havenbaas Joachim Coens zesde kandidaat om voorzitter te worden van CD&V (20/10/2019 - VRT NWS)
  Bij CD&V duikt er nog een kandidaat op om voorzitter te worden: Joachim Coens, de voorzitter van de haven van Zeebrugge en burgemeester van Damme. Daarmee zijn er nu zes kandidaten om Wouter Beke op te volgen als voorzitter van de christendemocraten. Er wordt verwacht dat er zich vandaag nog kandidaten aandienen.
  [naar artikel]
 12. Havenbaas Eddy Bruyninckx stopt nog niet helemaal (30/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Haventopman Eddy Bruyninckx trok donderdag na 25 jaar de deur van het Havenhuis achter zich dicht, nadat hij begin deze maand al uitgebreid was uitgewuifd voor zijn inzet. Maar zoals Antwerps havenschepen Marc Van Peel (CD&V) toen al voorspelde en een aantal beleidsmensen uitdrukkelijk hoopten, zal de gewezen havenbaas niet echt stilzitten.
  [naar artikel]
 13. Kersvers CD&V-voorzitter Joachim Coens: “Tegen 2024 wil ik met CD&V 24 procent halen” (06/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Joachim Coens (53) is de nieuwe voorzitter van CD&V, hij volgt Wouter Beke op. De havenbaas heeft het nipt gehaald van jongerenvoorzitter Sammy Mahdi (31).
  [naar artikel]
 14. Grondspeculatie voor gevorderden: hoe havenbaas Fernand Huts de duurzame landbouw een hak zette (21/01/2019 - De Morgen)
  Het Gentse OCMW verkocht in 2016 op zoek naar centen 450 hectare waardevolle landbouwgrond in Zeeuws-Vlaanderen. Plaatselijke, duurzame telers visten achter het net, havenbaas Fernand Huts niet: hij kocht de hele zwik voor een sportprijsje. Dinsdag spreekt de rechter zich uit in een proces aangespannen door biolandbouwers. 
  [naar artikel]
 15. John Crombez mengt zich steeds nadrukkelijker in Oostendse coalitievorming, Bart Tommelein gaat niet in op zijn uitnodiging (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nationaal sp.a-voorzitter John Crombez (Stadslijst) mengt zich steeds nadrukkelijker in de Oostendse coalitiegesprekken en houdt nu zelf een...
  [naar artikel]
 16. Eneco mengt zich in verkoop windenergiebedrijf Elicio (24/09/2019 - De Tijd)
  18:30 Energieleverancier Eneco mengt zich in de gecontesteerde verkoop van het windenergiebedrijf Elicio (ex-Electrawinds). In een brief laat Eneco weten een overnamebod te willen uitbrengen.
  [naar artikel]
 17. Wouter Beke: 'Ik geef geen handjes en geen kussen' (04/03/2020 - De Standaard)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zit momenteel samen met tientallen vertegenwoordigers uit de zorgsector voor overleg over het coronavirus. Beke houdt zich duidelijk aan de veiligheidsvoorschriften wanneer hij aankomt op de bijeenkomst.
  [naar artikel]
 18. Familie Beke vervult de burgerplicht (26/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Rond 11 u werd het plots ongewoon druk in stemlokaal 70 toen de familie Beke zich aanmeldde voor het kiesticket. Ze werden trouwens omringd door een horde journalisten, fotografen en cameraploegen die hen als het ware volgden tot in het stemhokje. Wouter Beke die die persbelangstelling ondertussen al gewoon is, liet zich niet van de wijs brengen en nam rustig de tijd om zijn stem uit te brengen.
  [naar artikel]
 19. Opvolging Leroy bij Proximus wordt moeilijke klus (12/09/2019 - De Morgen)
  Terwijl het remuneratie- en benoemingscomité van Proximus zich buigt over de opvolging van Dominique Leroy, pogen de bemiddelaars de plooien glad te strijken.
  [naar artikel]
 20. Vader van Mélissa mengt zich met deze confronterende beelden van zijn dochter in debat over vervroegde vrijlating van Marc Dutroux (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gino Russo - vader van de vermoorde Mélissa - mengt zich in het debat over de vervroegde vrijlating van Marc Dutroux, de moordenaar van zijn...
  [naar artikel]
 21. Wouter Beke (CD&V) over verzoenende Bart De Wever: "Proof of the pudding is in the eating" (19/10/2018 - VRT NWS)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke reageert enigszins verheugd op de koerswijziging van zijn N-VA-collega Bart De Wever, die zich heeft laten ontvallen dat hij zich meer verzoenend wil gaan opstellen. Beke kan dat alleen maar toejuichen, maar neemt een afwachtende houding aan.
  [naar artikel]
 22. Eleven Sports mengt zich in strijd om rechten Jupiler Pro League (07/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Eleven Sports mengt zich in de debatten om na dit seizoen het Belgische competitievoetbal uit te zenden. Op dit moment liggen de rechten bij MP & Silva, maar dat contract loopt eind mei af. Even leek het erop dat alleen Play Sports en Proximus 11 in de running zouden zijn, maar nu is er dus ook Eleven Sports. Zij hebben nu al de rechten op onder meer Italiaans, Spaans en Frans voetbal.
  [naar artikel]
 23. Beke is 'N-VA-ballonnetjes' beu (31/08/2016 - De Standaard)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke krijgt het op zijn heupen van coalitiepartner N-VA. In een gesprek met Terzake heeft Beke kritiek op de 'ballonnetjes' die N-VA voortdurend oplaat. Hij toont zich ook scherp voor staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en roept hem op 'voor eigen deur te vegen'.
  [naar artikel]
 24. Nieuwe voorzitter CD&V wordt havenbaas Joachim Coens of jongerenvoorzitter Sammy Mahdi (18/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester van Damme Joachim Coens en jongerenvoorzitter Sammy Mahdi gaan door naar de tweede ronde van de voorzittersverkiezingen bij CD&V. Dat heeft de partij maandag bekendgemaakt. Op 6 december is de opvolger van Wouter Beke bekend.
  [naar artikel]
 25. Sp.a-voorzitter John Crombez mengt zich steeds nadrukkelijker in Oostendse coalitievorming en start nu zelf gespreksronde (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nationaal sp.a-voorzitter John Crombez (Stadslijst) mengt zich steeds nadrukkelijker in de Oostendse coalitiegesprekken en houdt nu zelf een...
  [naar artikel]
 26. Euronext Brussel: Cijfers Ter Beke vallen in de smaak (30/08/2019 - De Tijd)
  18:32 Ter Beke en Smartphoto schitterden na mooie halfjaarcijfers. Umicore trok zich op aan een metalenrally.
  [naar artikel]
 27. Beke is N-VA-ballonnetjes beu: “Waar gaat dat hier in godsnaam over?” (31/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke krijgt het op zijn heupen van coalitiepartner N-VA. In een gesprek met Terzake heeft Beke kritiek op de “ballonnetjes” die N-VA voortdurend oplaat. Hij toont zich ook scherp voor staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en roept hem op “voor eigen deur te vegen”.
  [naar artikel]
 28. Beke is N-VA-ballonnetjes beu: “Waar gaat dat hier in godsnaam over?” (31/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke krijgt het op zijn heupen van coalitiepartner N-VA. In een gesprek met Terzake heeft Beke kritiek op de “ballonnetjes” die N-VA voortdurend oplaat. Hij toont zich ook scherp voor staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en roept hem op “voor eigen deur te vegen”.
  [naar artikel]
 29. Wouter Beke is N-VA-ballonnetjes beu (31/08/2016 - De Standaard)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke krijgt het op zijn heupen van coalitiepartner N-VA. In een gesprek met Terzake heeft Beke kritiek op de “ballonnetjes” die N-VA voortdurend oplaat. Hij toont zich ook scherp voor staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en roept hem op “voor eigen deur te vegen”.
  [naar artikel]
 30. De 'moeder' van Ter Beke: 'Zelfs Adam en Eva hadden last van listeria' (08/10/2019 - De Tijd)
  07:28 Listeriacrisis of niet, de 82-jarige mater familias en grootaandeelhouder van Ter Beke, Edith De Baedts, weigert het beleid van de Ter Beke-top ter discussie te stellen.
  [naar artikel]
 31. Wouter Beke (CD&V) kant zich tegen coalitiepartner Open VLD: “Geen sprake van herfederaliseren gezondheidszorg” (09/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) verzet nu ook CD&V-voorzitter Wouter Beke zich tegen het pleidooi van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) voor een herfederalisering van het gezondheidsbeleid. “Van herfederaliseren kan geen sprake zijn”, zegt Beke in een bericht op Facebook.
  [naar artikel]
 32. Viktor Orban excuseert zich (tevergeefs) aan Wouter Beke (CD&V) (14/03/2019 - Knack)
  De Hongaarse premier Viktor Orban heeft in een brief aan Wouter Beke zijn excuses aangeboden omdat hij de CD&V-voorzitter als 'een nuttige idioot' had omschreven. Beke aanvaardt de excuses, maar blijft erbij dat er voor Fidesz geen plaats meer is binnen de EVP.
  [naar artikel]
 33. CD&V, met de C van chaos: reconstructie van de stoelendans om het voorzitterschap (16/11/2019 - De Morgen)
  Zo strak als Wouter Beke de afgelopen negen jaar de CD&V leidde, zo slordig verloopt de race voor zijn opvolging. Wanorde, wantrouwen en botsende ambities tekenen de partij sinds 26 mei. De martelgang van de voorzitters­verkiezingen, in vier bedrijven.
  [naar artikel]
 34. Ter Beke trakteert op hoger dividend (09/03/2018 - De Tijd)
  08:53 Na een reeks overnames is het Waarschootse voedingsbedrijf niet langer quasi schuldenvrij. Daar maakt Ter Beke zich geen zorgen over: de winstuitkering mag nog eens omhoog.
  [naar artikel]
 35. Beke annuleert vakantie en onderhandelt verder (29/03/2019 - De Morgen)
  Koninklijk onderhandelaar Wouter Beke (CD&V) zegt zijn vakantie af omdat hij verder wil onderhandelen. De N-VA heeft zichzelf op de wip gezet, maar Beke en zijn partij willen het de Vlaams-nationalisten niet te makkelijk maken. CD&V is niet van plan om zich door Bart De Wever in de hoek te laten drummen.
  [naar artikel]
 36. CD&V kent opvolger van partijvoorzitter Wouter Beke ten laatste op 6 december (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen roept CD&V haar algemene vergadering samen. Op die vergadering wordt de procedure vastgelegd voor de opvolging van partijvoorzitter Wouter...
  [naar artikel]
 37. CD&V heeft ten laatste op 6 december nieuwe voorzitter (07/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag roept CD&V haar algemene vergadering samen. Op die vergadering wordt de procedure vastgelegd voor de opvolging van partijvoorzitter Wouter Beke. Er wordt aan de vergadering voorgesteld dat kandidaten zich tot 21 oktober kunnen aanmelden en dat de nieuwe voorzitter uiterlijk - in het scenario dat er twee stemrondes nodig zijn - op 6 december bekend zal zijn.
  [naar artikel]
 38. CD&V heeft ten laatste op 6 december nieuwe voorzitter (07/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dinsdag roept CD&V haar algemene vergadering samen. Op die vergadering wordt de procedure vastgelegd voor de opvolging van partijvoorzitter Wouter Beke. Er wordt aan de vergadering voorgesteld dat kandidaten zich tot 21 oktober kunnen aanmelden en dat de nieuwe voorzitter uiterlijk - in het scenario dat er twee stemrondes nodig zijn - op 6 december bekend zal zijn.
  [naar artikel]
 39. CD&V heeft ten laatste op 6 december nieuwe voorzitter (07/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dinsdag roept CD&V haar algemene vergadering samen. Op die vergadering wordt de procedure vastgelegd voor de opvolging van partijvoorzitter Wouter Beke. Er wordt aan de vergadering voorgesteld dat kandidaten zich tot 21 oktober kunnen aanmelden en dat de nieuwe voorzitter uiterlijk - in het scenario dat er twee stemrondes nodig zijn - op 6 december bekend zal zijn.
  [naar artikel]
 40. Orban verontschuldigt zich bij Wouter Beke (CD&V) voor “nuttige idioot”-uitspraak (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse premier Viktor Orban heeft zich in een brief verontschuldigd bij CD&V-voorzitter Wouter Beke. Orban haalde zwaar uit naar onder meer...
  [naar artikel]
 41. Kandidaten om Wouter Beke op te volgen blijven voorlopig in de kast (16/10/2019 - De Morgen)
  Op minder dan vijf dagen voor de deadline heeft nog geen enkele CD&V’er zich kandidaat gesteld om Wouter Beke op te volgen als voorzitter. Velen voelen zich geroepen, maar aarzelen om te springen.
  [naar artikel]
 42. Opvolger van Wouter Beke blijft in de kast (16/10/2019 - De Morgen)
  Op minder dan vijf dagen voor de deadline heeft nog geen enkele CD&V’er zich kandidaat gesteld om Wouter Beke op te volgen als voorzitter. Velen voelen zich geroepen, maar waarom heeft (nog) niemand de sprong gewaagd?
  [naar artikel]
 43. Fusieburgemeesters op pad met Wouter Beke (15/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije dagen trok CD&V voorzitter Wouter Beke samen met burgemeesters Lode Ceyssens en Benny Spreeuwers op huisbezoek in Oudsbergen. “Is het nu al één gemeente of toch nog twee?” twijfelde Beke.
  [naar artikel]
 44. Orban verontschuldigt zich bij Wouter Beke (CD&V) voor “nuttige idioot”-uitspraak (14/03/2019 - De Morgen)
  De Hongaarse premier Viktor Orban heeft zich in een brief verontschuldigd bij CD&V-voorzitter Wouter Beke. Orban haalde zwaar uit naar onder meer CD&V, omdat zij zijn partij uit de EVP willen zetten.
  [naar artikel]
 45. Beke sneert naar N-VA over vluchtelingen tijdens openingscollege UGent (03/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft dinsdag het traditionele openingscollege Politicologie van professor Carl Devos voor zijn rekening genomen. Beke...
  [naar artikel]
 46. Beke: "N-VA gedraagt zich ranzig" (29/07/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider3.demorgen-cdn.be/photo/beke-n-va-gedraagt-zich-ranzig/mruw6lzwha4dmnzuheyc6rsxf43dimq/dd18dcf4f1a493a635c70e08db7c8d2c2e167de356038681a5b4208e67e0fdcb/fitwidth_642x0_68867490.jpg?v=pSnhgZq
  [naar artikel]
 47. Bourgeois voelt zich niet aangesproken door Beke: ‘N-VA polariseert niet’ (07/09/2018 - De Standaard)
  Het gedachtegoed van N-VA sluit op geen enkele manier aan bij de ranzige uitlatingen van de Schild & Vrienden-leden. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) gezegd op Radio 1 na de uithaal van Wouter Beke, die politici opriep om de hand in eigen boezem te steken. Beke herhaalde dat hij geen enkele partij viseerde.
  [naar artikel]
 48. Wouter Beke en fractie CD&V duiden straks opvolger Schauvliege aan (06/02/2019 - Metro)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke en de fractie van CD&V in het Vlaams Parlement komen vandaag om 10 uur bijeen over de opvolging van Joke Schauvliege als Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Schauvliege nam gisteren ontslag nadat ze onder vuur was gekomen vanwege een een toespraak die ze hield bij het Algemeen Boerensyndicaat. Daarin had ze de klimaatbetogingen van de voorbije weken bestempeld als een complot tegen haar, iets wat door de Staatsveiligheid zou zijn bevestigd. Ze verontschuldigde zich voor die “verbale uitschuiver”, maar kon naar eigen zeggen niet langer functioneren als klimaatminister. Vlaams parlementslid voor CD&V Robrecht Bothuyne, een provinciegenoot van Schauvliege en lid van de commissie Leefmilieu, wordt genoemd als mogelijke opvolger. In ‘De Ochtend’ (Radio 1) ging Bothuyne niet in op de vraag of hij kandidaat is om Schauvliege op te volgen. “De voorzitter zal straks samen met de fractie beslissen. We hebben veel goede mensen”. bron: Belga Het bericht Wouter Beke en fractie CD&V duiden straks opvolger Schauvliege aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Orban probeert Wouter Beke op andere gedachten te brengen over uitsluiting Fidesz (14/03/2019 - VRT NWS)
  De Hongaarse premier Viktor Orban heeft in een brief aan CD&V-voorzitter Wouter Beke gevraagd om terug te komen op diens vraag om Fidesz, de partij van Orban, uit de Europese Volkspartij (EVP) te  zetten. Hij verontschuldigt zich ook voor zijn beledigende taal. Beke laat weten niet in te gaan op de vraag van Orban.  
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.