Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
21:35 uur

Verkeer in Hasselt loopt strop: hulpverleners Gele Kruis moeten met de fiets naar patiënten

Het Belang van Limburg

09/10/2019 - 19:44

In de binnenstad van Hasselt geraak je dezer dagen bijna nergens meer met de auto. Wie niet in de file staat, moet vaak vele straten omrijden en wie op zijn bestemming is, vindt daar alsmaar vaker geen parkeerplaats in de buurt. Dat is allemaal geen probleem voor de verpleegsters van het Wit-Gele Kruis. Zij laten de auto aan de kant en rijden door heel Hasselt met de fiets, om tot 16 patiënten per dag te verzorgen. En de patiënten, die appreciëren de stiptheid.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook agressieve honden en rookgedrag in patiëntendossier Wit-Gele Kruis (02/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Genk Verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis registreren in het elektronische dossier van hun patiënten ook informatie over de leefsituatie. Zo maken ze een risicoanalyse: komt de verpleegkundige terecht bij een zware roker, loopt er in huis een gevaarlijke hond rond, liggen er kabels bloot, is de trap donker...? “Vroeger werd dit soort informatie ook al genoteerd, maar nu komt dit ook in het elektronische dossier terecht”, zegt Ann Vanloffelt, woordvoerder van Wit-Gele Kruis Limburg.
  [naar artikel]
 2. Na 35 jaar nieuwe directeur voor Wit-Gele Kruis Limburg: “8.500 patiënten per dag” (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Dik 15.000 patiënten helpen zijn (toekomstige) 1.800 personeelsleden elke maand, zo’n 8.500 per dag: Bart Meyers is gisteren officieel verkozen tot de nieuwe directeur van Wit-Gele Kruis Limburg. Na 35 jaar geeft Luc Bijnens de fakkel door. “De uitdagingen van Wit-Gele Kruis de komende jaren? Mensen worden ouder en gaan dus meer zorg nodig hebben. We zullen meer mensen met psychiatrische problemen zien, met een handicap. En we gaan een manier moeten vinden om de mantelzorgers nog meer te ontlasten.”
  [naar artikel]
 3. Patiënten Wit-Gele Kruis kunnen eigen dossier op gsm inkijken (05/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Patiënten van het Wit-Gele Kruis kunnen voortaan hun eigen dossier inkijken op de gsm of pc: hoeveel verzorging hebben ze nodig, hoe kunnen ze hun thuisverpleegkundige contacteren, hoe hoog is de bloeddruk of de suiker.
  [naar artikel]
 4. Wit-Gele Kruis Hasselt-Oost opent nieuwe afdeling (10/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdag 8 december kon je de nieuwe thuishaven van het Wit-Gele Kruis Hasselt-Oost bezoeken op de Gouverneur Verwilghensingel 26. Een aanrader voor wie een blik achter de schermen wou werpen van moderne thuisverpleging en andere thuiszorgdiensten, zoals vroedvrouwen aan huis, personenalarmering, uitleen van hulpmiddelen, gezinszorg, voetverzorging en voedingsadvies.
  [naar artikel]
 5. Wit-Gele Kruis Roeselare in de problemen: 56 medewerkers ziek na personeelsfeestje (20/10/2017 - VRT NWS)
  Het Wit-Gele Kruis in Roeselare zat gisteren behoorlijk in de problemen. 56 medewerkers waren namelijk ziek na een persooneelsfeestje de avond voordien, zo schrijft Het Nieuwsblad. "Maar onze patiënten hebben er weinig tot niets van gemerkt."
  [naar artikel]
 6. 55 jaar Wit-Gele Kruis: op pad met zuurstofflessen en Engelse sleutel (26/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Wit-Gele Kruis, de grootste thuisverplegingsdienst van Limburg, bestaat 55 jaar. In de beginjaren doorkruisten ze met een paar honderden de hele provincie met een geitje, in blauw mantelpak en verplichte rok. Vijfenvijftig jaar later zijn ze met 1.517 verpleeg- en zorgkundigen bij Wit-Gele Kruis Limburg. Met 1.622 auto’s, en nu ook fietsen om parkeerproblemen te omzeilen.
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Wit-Gele Kruis gebruikt drankkaart bij thuisverpleging (26/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  In droge tijden zoals nu komt het erop aan veel water te drinken. De thuisverplegers van het Wit-Gele Kruis gebruiken een drankkaart om patiënten te motiveren om te drinken, maar ook om zelf een oogje in het zeil te kunnen houden. Vaak zijn zij de enigen die bij deze tropische temperaturen bij veelal oudere mensen over de vloer komen. Dirk Billion ging mee op huisbezoek met verpleegster Saartje in Diepenbeek.
  [naar artikel]
 8. Rode Kruis herdenkt slachtoffers tijdens Last Post: "Jaarlijks sneuvelen er nog 20 hulpverleners" (06/05/2018 - De Morgen)
  Het Rode Kruis heeft zaterdag alle medewerkers herdacht die sinds de eerste wereldoorlog gesneuveld zijn. De Last Postceremonie in Ieper stond zaterdagavond in het teken van de hulpverleners. Jaarlijks sneuvelen er 20 hulpverleners in conflictgebieden, vele anderen worden ontvoerd.
  [naar artikel]
 9. Rode Kruis: 'Laat ons helpen in Aleppo voor het te laat is' (24/10/2016 - Knack)
  Het Rode Kruis staat klaar om te helpen in Aleppo, maar kan voorlopig niets doen. Na het afgelopen staakt-het-vuren van zaterdag krijgt de organisatie geen garanties dat patiënten en hulpverleners de stad veilig kunnen verlaten.
  [naar artikel]
 10. Hasselts burgemeester Nadja Vananroye wordt algemeen directeur Wit-Gele Kruis Limburg en stapt uit de politiek (12/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  HASSELT - Nadja Vananroye wordt algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis Limburg. Dat heeft de raad van bestuur van de thuiszorgorganisatie vanmiddag beslist. De Hasseltse burgemeester stapt uit de politiek. “Het is een terugkeer naar mijn roots, naar mijn eerste liefde.”
  [naar artikel]
 11. Hulpverleners brengen met fiets psychische hulp aan huis: “Wij komen overal, van loft tot krot” (29/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds een paar jaar rijden de medewerkers van het Mobiel Crisisteam Antwerpen met de fiets naar patiënten met psychische problemen. Vaak kan door begeleiding aan huis een ziekenhuisopname worden vermeden. Een dag mee op stap met de ambulanciers van de psychiatrie, die buiten de wachtlijsten om mensen in crisis kunnen bijstaan.
  [naar artikel]
 12. Kwart van patiënten in thuiszorg in vrijheid beperkt (16/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de thuiszorg wordt een op de vier patiënten in zijn of haar vrijheid beperkt. Dat schrijft De Standaard vrijdag op basis van een studie van Kristien Scheepmans (KU Leuven en Wit-Gele Kruis).
  [naar artikel]
 13. Kwart van patiënten in thuiszorg in vrijheid beperkt (16/03/2018 - Knack)
  In de thuiszorg wordt een op de vier patiënten in zijn of haar vrijheid beperkt. Dat schrijft De Standaard vrijdag op basis van een studie van Kristien Scheepmans (KU Leuven en Wit-Gele Kruis).
  [naar artikel]
 14. Kwart van patiënten in thuiszorg in vrijheid beperkt (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de thuiszorg wordt een op de vier patiënten in zijn of haar vrijheid beperkt. Dat schrijft zusterkrant De Standaard vrijdag op basis van een studie van Kristien Scheepmans (KU Leuven en Wit-Gele Kruis).
  [naar artikel]
 15. Kwart van patiënten in thuiszorg in vrijheid beperkt (16/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de thuiszorg wordt een op de vier patiënten in zijn of haar vrijheid beperkt. Dat schrijft zusterkrant De Standaard vrijdag op basis van een studie van Kristien Scheepmans (KU Leuven en Wit-Gele Kruis).
  [naar artikel]
 16. Inbraak bij Wit-Gele Kruis (05/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden forceerden woensdag om 3.15 uur een schuifraam aan de achterzijde van het kantoor van het Wit-Gele Kruis op Eyckendael. De daders doorzochten vervolgens het gebouw en namen een kluis mee. Wat daar in zat is niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. (ppn)
  [naar artikel]
 17. Koningin bezoekt 80-jarige Wit-Gele Kruis (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde brengt vandaag een bezoek aan het tachtigjarige Wit-Gele Kruis, een organisatie voor thuisverpleging, in Gent. In het
  [naar artikel]
 18. Ontvoerde hulpverleners van Rode Kruis weer vrij in Mali (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vier hulpverleners van het Rode Kruis die in Mali ontvoerd werden, zijn weer vrijgelaten. Ze zijn ongedeerd, maar verkeren in shock. Dat zegt
  [naar artikel]
 19. Met de fiets naar het werk op doktersvoorschrift: bijna 4.000 mensen moeten bewegen van huisarts (04/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELT “Naar het werk fietsen, tweemaal daags te nemen, voor het eten.” Het lijkt een bizar voorschrift, toch kan de dokter u sinds 2015 ‘meer beweging’ voorschrijven, terugbetaald door het ziekenfonds. Al 3.845 patiënten zijn zo doorverwezen naar een beweegcoach.
  [naar artikel]
 20. Koningin bezoekt Wit-Gele Kruis dat 80ste verjaardag viert (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde brengt vandaag in Gent een bezoek aan het tachtigjarige Wit-Gele Kruis, een organisatie voor thuisverpleging. In het
  [naar artikel]
 21. Gele brooddoos in koelkast kan levens redden: “Hulpverleners besparen zo veel tijd” (10/03/2020 - VRT NWS)
  65-plussers en mensen met een medische achtergrond uit Ledeberg kunnen vanaf vandaag een gele brooddoos ophalen bij de apotheker of in het dienstencentrum. In de gele doos zit hun medisch dossier en de doos zelf kunnen ze in de deur van de koelkast steken. Zo komen hulpverleners op een snelle manier te weten wat de patiënt nodig heeft.
  [naar artikel]
 22. KAART. Verkeer loopt in het honderd: hoe Hasselt zich verslikt in mega-wegenwerken (29/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Eén hoek van de stad compleet afsluiten voor het verkeer: het lijkt bizar maar in Hasselt is het zo. Door wegenwerken is het een hindernissenparcours van je welste om vanuit Noord-Limburg of Genk in de provinciehoofdstad te raken.
  [naar artikel]
 23. Wit-Gele Kruis doet oproep: “Laat zorgverleners voor je garage parkeren” (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De thuisverpleegkundigen van Wit-Gele Kruis blijven ook tijdens de coronacrisis aan de slag. Doordat heel wat mensen telewerk doen en hun auto voor...
  [naar artikel]
 24. VIDEO: Bestelwagen in brand op pechstrook E313 (19/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het verkeer op en rond het klaverblad in Lummen loopt al de hele namiddag strop. Nadat rond 12 uur eerst een vrachtwagen zijn laadbak verloor en
  [naar artikel]
 25. Inbrekers rijden weg met auto Wit-Gele Kruis in Opgrimbie (15/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Rijngraafstraat in Opgrimbie is vrijdagochtend een inbraak in een huis vastgesteld. De indringers namen de sleutels van de auto mee en reden weg met de Hyundai van het Wit-Gele Kruis die op de inrit stond. (mm)
  [naar artikel]
 26. Hogeschool PXL helpt thuisverplegers om patiënten beter te informeren (04/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onderzoekers van de Hogeschool PXL hebben een portaalsite ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat thuisverplegers oncologische patiënten beter kunnen verzorgen en informeren. Zo zullen er onder andere instructiefilmpjes te zien zijn die opgenomen werden in samenwerking met het Wit-Gele Kruis Limburg.
  [naar artikel]
 27. Gele hesjes – Gele hesjes hinderen verkeer op E25 in Wezet (11/01/2019 - Metro)
  Het verkeer op de snelweg E25 in Wezet (Visé) is vrijdagavond in de richting van Maastricht ernstig verstoord door een actie van gele hesjes. Dat meldt de politie. Volgens Sudpresse zou een persoon gewond geraakt zijn bij de actie. Volgens de politie is een groot aantal manifestanten afgezakt om de vrachtwagens te blokkeren ter hoogte van de afrit van Wezet. Er is een omleiding ingericht. bron: Belga Het bericht Gele hesjes – Gele hesjes hinderen verkeer op E25 in Wezet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Wit-Gele Kruis Limburg kiest voor Ford (15/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuwe wagenpark van de Limburgse verpleegkundigen die voor het Wit-Gele Kruis werken, wordt in de komende 6 jaar vervangen door 1.850 Ford Fiesta’s. De hele investering bedraagt 25 miljoen euro.
  [naar artikel]
 29. VIDEO. Wit Gele Kruis Limburg neemt op indrukwekkende wijze afscheid van directeur (09/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met 130 dienstwagens en bijna dubbel zoveel personeelsleden hebben donderdagavond de medewerkers van het Wit Gele Kruis Limburg afscheid genomen van hun directeur Luc Bijnens.
  [naar artikel]
 30. Gele hesjes zorgen voor vertraagd verkeer op E314 in Maasmechelen (05/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Gele hesjes hebben zaterdag tussen 11 en 16 uur actie gevoerd op de snelwegparking bij de vroegere douanepost langs de E314 in Boorsem (Maasmechelen). De actie hinderde het verkeer niet, maar leidde wel tot vertraagd verkeer van het Nederlands-Limburgse Stein naar België.
  [naar artikel]
 31. Jaarlijks sneuvelen 20 medewerkers van het Rode Kruis (06/05/2018 - Metro)
  Het Rode Kruis heeft zaterdag alle medewerkers herdacht die sinds de eerste wereldoorlog gesneuveld zijn. De Last Postceremonie in Ieper stond zaterdagavond in het teken van de hulpverleners. Jaarlijks sneuvelen er 20 hulpverleners in conflictgebieden, vele anderen worden ontvoerd. “Tijdens de eerste wereldoorlog stierven 864 medewerkers van het Rode Kruis”, vertelt Ine Tassignon van het Rode Kruis. “En nu nog sterven jaarlijks 20 hulpverleners tijdens missies op het terrein.” Om alle slachtoffers te herdenken, werd de Last Post zaterdagavond opgedragen aan omgekomen Rode Kruishulpverleners. Meer dan 400 vrijwilligers wandelden van de Grote Markt van Ieper naar de Menenpoort om er hulde te brengen. Philippe Lambrecht, gemeenschapsvoorzitter van het Rode Kruis, legde er samen met een vrijwilliger een krans neer ter nagedachtenis. “Internationaal humanitair recht stelt dat hulpverleners nooit een doelwit mogen zijn. Wij zijn volledig neutraal. We praten met alle betrokken partijen en nemen nooit standpunten in. Ons embleem, een rood kruis of een rode have maan, staat symbool voor onze neutraliteit” vertelt Ine Tassignon. Toch wordt die neutraliteit vaak niet gerespecteerd. “Op 21 april overleed een medewerker van het Rode Kruis in Jemen toen zijn voertuig onder vuur werd genomen. Vorige week werd een medewerkster in Somalië ontvoerd”, aldus Tassignon. Aanvallen op hulpverleners vormen een dubbele catastrofe. Niet alleen de hulpverleners en hun team worden erdoor getroffen, maar vaak betekent het ook dat de missie wordt opgeschort. Hierdoor heeft de bevolking geen toegang meer tot medische en andere hulp. Daarom lanceert het Internationale Rode Kruis op dinsdag 8 mei de campagne #NotATarget. Die dag is de Internationale Rodekruisdag. Wereldwijd vragen Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen die dag extra aandacht voor het beschermen van hulpverleners tijdens gewapende conflicten. bron: Belga Het bericht Jaarlijks sneuvelen 20 medewerkers van het Rode Kruis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Gele hesjes zorgen voor vertraagd verkeer op E314 in Maasmechelen met gratis koffie (05/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Gele hesjes hebben zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur actie gevoerd op de snelwegparking bij de vroegere douanepost langs de E314 in Boorsem (Maasmechelen). De actie hinderde het verkeer niet, maar leidde wel tot vertraagd verkeer van het Nederlands-Limburgse Stein naar België.
  [naar artikel]
 33. Hulpverleners reanimeren nog te vaak: “Kan onnodig lijden veroorzaken” (04/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Hulpverleners schatten vaak verkeerd in hoe zinvol een reanimatiepoging is en dat kan onnodig lijden veroorzaken bij patiënten, hun familie en de hulpverleners zelf. Dat blijkt donderdag uit een internationaal onderzoek van UZ Gent. Er moet daarom al van in de opleiding meer aandacht gaan naar het leren maken van een juiste inschatting en in praktijkgevallen is het belangrijk om de ervaring van de hulpverlener te laten primeren op zijn of haar functie, aldus de onderzoekers.
  [naar artikel]
 34. Hulpverleners reanimeren nog te vaak: “Kan onnodig lijden veroorzaken” (04/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hulpverleners schatten vaak verkeerd in hoe zinvol een reanimatiepoging is en dat kan onnodig lijden veroorzaken bij patiënten, hun familie en de hulpverleners zelf. Dat blijkt donderdag uit een internationaal onderzoek van UZ Gent. Er moet daarom al van in de opleiding meer aandacht gaan naar het leren maken van een juiste inschatting en in praktijkgevallen is het belangrijk om de ervaring van de hulpverlener te laten primeren op zijn of haar functie, aldus de onderzoekers.
  [naar artikel]
 35. Gent zet record ‘gele truien op een fiets op één locatie’ op 683 (30/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Gent is zondagmorgen voor de start van het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg het wereldrecord “meeste gele truien op een fiets op één locatie” gebroken met 683 deelnemers. Het record was sinds 2015 in handen van het bedrijf SKY met 270 gele truien.
  [naar artikel]
 36. Wit-Gele Kruis Limburg geeft tips tijdens hittegolf: “Verplicht ouderen om te drinken” (24/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met de warme temperaturen van de komende dagen is het aangeraden om zo veel mogelijk thuis te blijven, extreme inspanningen te vermijden en voldoende te drinken. Wit-Gele Kruis Limburg raadt iedereen aan om vooral ook ouderen goed te controleren.
  [naar artikel]
 37. Dode bij ongeval tijdens actie "gele hesjes" op E25 in Visé  (11/01/2019 - VRT NWS)
  Er is een persoon om het leven gekomen bij een ongeval op de E25 van Luik naar Maastricht ter hoogte van Visé. Dat bevestigt de burgemeester. Er was op de E25 een actie van de zogenoemde "gele hesjes" aan de gang. De E25 is helemaal dicht, verkeer vanuit Luik kan beter via de E313 naar Hasselt.
  [naar artikel]
 38. Gele hesjes komen naar Limburg: vandaag in Genk, morgen in Hasselt, zaterdag “gele mars” (26/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  GENK - De gele hesjes-beweging slaat nu ook over naar Vlaanderen. Vandaag in Genk en morgen dinsdag in Hasselt wil de spontaan en snel gegroeide besloten Facebookgroep ‘Leg Vlaanderen plat’ acties voeren. Zaterdag wil ‘Leg Vlaanderen plat’ een “gele mars” houden. “Vreedzaam”, benadrukt oprichter Marko Kleijn. “Wij willen de burger niet treffen, wel de politici.”
  [naar artikel]
 39. Rode Kruis ziet vraag naar plasma stijgen en wil extra donorcentra (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  GENK/Hasselt“Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je in Limburg maar op één plaats plasma en bloedplaatjes kan geven?” Dat vraagt de verontwaardigde plasmadonor Jean Vrijsen uit Hasselt zich af. Het Rode Kruis heeft de voorbije jaren een 20-tal plasmadonorcentra gesloten. Nu de vraag naar plasma stijgt, komen er weer centra bij.
  [naar artikel]
 40. Dodentol aardbeving Albanië loopt op tot 46, hulpverleners geven hoop niet op (28/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Albanië blijven hulpverleners koortsachtig zoeken naar overlevenden in gebouwen. Het land werd eergisteren getroffen door een aardbeving met een...
  [naar artikel]
 41. Ziekenhuizen krijgen eenvoudige toegang tot thuisverpleegkundige dossiers (15/05/2017 - De Standaard)
  Het Wit-Gele Kruis en het Collaboratief Zorgplatform Vlaanderen (CoZo) werken samen om alle ziekenhuizen eenvoudige toegang te geven tot de patiëntendossiers van het Wit-Gele Kruis, en wel via het ‘mijnWGK’. Op termijn moet dit nieuw online platform de zorg voor, tijdens en na een ziekenhuisopname of bij een consultatie in het ziekenhuis verbeteren.
  [naar artikel]
 42. Wit-Gele Kruis Lanaken viert Dag van De Thuiszorg (26/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op 25 september was het Dag van De Thuiszorg. Ook het Wit-Gele Kruis Lanaken vierde mee.
  [naar artikel]
 43. Samana Maaseik volgt vormingsnamiddag door Wit-Gele Kruis (21/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op dinsdag 13 november kregen Samana Maaseik Centrum bezoek van drie dames van het Wit-Gele Kruis in hotel De Maaskant. Vele Samana-leden toonden hun interesse door aanwezig te zijn op deze vormingsnamiddag.
  [naar artikel]
 44. Vlaamse Kruis Hasselt reikt EHBO-diploma's uit (20/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In november 2018 zijn elf cursisten begonnen aan een EHBO-opleiding bij Het Vlaamse Kruis Hasselt. Elke vrijdagavond stonden ze met hun cursusboek in de hand en goed voorbereid klaar voor de les.
  [naar artikel]
 45. “Het was gevoelloos”: Burberry excuseert zich voor hoodie met strop na klachten van model (20/02/2019 - De Morgen)
  Luxemerk Burberry is door het stof moeten gaan nadat het een hoodie met touwen in de vorm van een strop had laten showen tijdens de Modeweek in Londen.
  [naar artikel]
 46. Slachtoffers 22/03 bedanken hulpverleners in pakkende video Rode Kruis (08/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Voor zijn eindejaarscampagne heeft Rode Kruis-Vlaanderen een aangrijpend filmpje gemaakt waarin het iedereen wil bedanken die tijdens het
  [naar artikel]
 47. Hulpverleners reanimeren nog te vaak (04/10/2018 - Metro)
  Hulpverleners schatten vaak verkeerd in hoe zinvol een reanimatiepoging is en dat kan onnodig lijden veroorzaken bij patiënten, hun familie en de hulpverleners zelf. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van UZ Gent. Artsen, verpleegkundigen en ambulanciers moeten meestal op zeer korte tijd beslissen of ze al dan niet reanimeren door in te schatten hoe groot de kans is dat de patiënt het overleeft zonder zware neurologische schade. Wanneer er geen elektrische hartactiviteit is, kan de hulpverlener zich hierbij niet baseren op vaste criteria. Uit een bevraging bij meer dan 4.000 hulpverleners blijkt dat 74% de reanimatiepoging bij patiënten zonder elektrische hartactiviteit zinvol vindt, 10,3% twijfelt en 15,5% het ongepast vindt. Ervaring telt Volgens de onderzoekers is zorgen voor een waardig levenseinde soms meer in het belang van de patiënt dan een zinloze reanimatie. “De tijd die er gaat naar de reanimatiepoging kan ook gaan naar steun en begeleiding van de familie”, zegt dr. Patrick Druwé, intensivist in het UZ Gent. Hij benadrukt ook dat de impact op de hulpverlener niet onderschat mag worden. Meer reflectie De onderzoekers pleiten daarom voor meer reflectie. In de opleidingen wordt nu vaak gefocust op de technische kant van de reanimatie, terwijl er meer aandacht zou moeten zijn voor het maken van een goede inschatting en besluitvorming in team. Zo moet de inschatting van ervaren hulpverleners meer doorwegen, los van hun functie, want het is ervaring is vaak doorslaggevend voor een juiste inschatting. Het is ook van groot belang dat hulpverleners regelmatig feedback krijgen over het resultaat van een reanimatie. Lees ook : Alle leerlingen Franstalig middelbaar onderwijs krijgen tegen 2025 opleiding reanimatie Het bericht Hulpverleners reanimeren nog te vaak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Parkeer- en routeverwijsborden moeten verkeer vlotter door Hasselt loodsen (02/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nog dit najaar komen er 34 elektronische parkeer- en routeverwijsborden in Hasselt. Die moeten het zoekverkeer naar vrije parkeerplaatsen en juiste bestemmingen loodsen zonder dat ze onnodig over de Groene Boulevard passeren. Het systeem moet werken tegen eind 2017 en kost 2,2 miljoen euro.
  [naar artikel]
 49. Al voor derde keer inbraak in dezelfde auto Wit-Gele Kruis in Kortessem (12/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Maandagochtend is er opnieuw een inbraakpoging geweest in een auto van het Wit-Gele Kruis op het Kerkplein van Kortessem. Het was al de derde keer sinds augustus dat er in dezelfde auto werd ingebroken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.