Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
19:50 uur

Schietpartij Duitse Halle: aanwijzingen van extreemrechts gedachtegoed bij opgepakte dader

De Morgen

09/10/2019 - 19:59

Het lijkt erop dat de schietpartij bij een synagoge in het Oost-Duitse Halle het werk was van iemand die alleen optrad. Dat heeft een journalist van Der Tagesspiegel vernomen uit bronnen bij de veiligheidsdiensten. Die dader, die werd opgepakt, zou een 27-jarige Duitser met extreemrechtse achtergrond zijn. Bij de schietpartij zijn volgens de eerste gegevens zeker twee mensen gedood. De schutter filmde ook de aanslag met een camera op zijn helm.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Schietpartij Duitse Halle: opgepakte dader handelde alleen (09/10/2019 - De Morgen)
  Het lijkt erop dat de schietpartij bij een synagoge in het Oost-Duitse Halle het werk was van iemand die alleen optrad. Dat heeft een journalist van Der Tagesspiegel vernomen uit bronnen bij de veiligheidsdiensten. Die dader zou zijn opgepakt. Bij de schietpartij zijn volgens de eerste gegevens zeker twee mensen gedood. De schutter filmde ook de aanslag met een camera op zijn helm.
  [naar artikel]
 2. Dader van aanval op synagoge zou Duitser met extreemrechts gedachtegoed zijn (09/10/2019 - Metro)
  De dader van de aanval op een synagoge in de Duitse stad Halle is naar wordt aangenomen een 27-jarige Duitser met een extreemrechtse achtergrond, zo hebben veiligheidsbronnen vandaag aan het Duitse persbureau DPA gezegd. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer zei dat men ervan kan uitgaan dat de gebeurtenissen een “anti-semitische aanval” zijn. Het lijkt waarschijnlijk dat die door rechts extremisme is gemotiveerd. “Volgens de federale procureur-generaal is er voldoende bewijs voor een mogelijke rechts-extremistische achtergrond”, aldus de bewindsman in Berlijn. bron: Belga Het bericht Dader van aanval op synagoge zou Duitser met extreemrechts gedachtegoed zijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Duitse schutter wilde een Joods bloedbad (10/10/2019 - De Morgen)
  De opgepakte dader van de schietpartij in het Duitse Halle bij een synagoge blijkt net als de neonazi in het Nieuw-Zeelandse Christchurch een manifest te hebben achtergelaten. Wat weten we over hem en het verborgen antisemitisme in Duitsland?
  [naar artikel]
 4. Duitse schutter wilde een bloedbad onder Joden zichtbaar maken voor internationaal publiek (10/10/2019 - De Morgen)
  De opgepakte dader van de schietpartij in het Duitse Halle bij een synagoge blijkt net als de neonazi in het Nieuw-Zeelandse Christchurch een manifest te hebben achtergelaten. Wat weten we over hem en het verborgen antisemitisme in Duitsland?
  [naar artikel]
 5. LIVE. Minstens twee doden bij schietpartij in Duitse Halle (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn zeker twee mensen gedood. Dat meldt de politie. De dader is op de vlucht.
  [naar artikel]
 6. Minstens twee doden bij schietpartij voor synagoge in Duitse Halle (09/10/2019 - De Morgen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn volgens de eerste gegevens zeker twee mensen gedood. Dat meldt de politie. De vermoedelijke dader is op de vlucht met een voertuig.
  [naar artikel]
 7. LIVE. Minstens twee doden bij schietpartij voor synagoge in Duitse Halle, handgranaat gegooid op joodse begraafplaats (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn zeker twee mensen gedood. Dat meldt de politie. De dader is op de vlucht.
  [naar artikel]
 8. Schietpartij Halle – Dader is opgepakt (09/10/2019 - Metro)
  De Duitse politie heeft woensdagavond bekendgemaakt dat de persoon die in de loop van de dag werd opgepakt in Halle, niet lang na de aanslag, vermoedelijk de dader is. Bij de schietpartij bij een synagoge in de Oost-Duitse stad vielen twee doden. “De gearresteerde persoon is de verdachte”, zei een woordvoerder van de lokale politie, die bevestigde dat de man gewond en inmiddels “verzorgd” is. Over de aard van de verwondingen werd niet gesproken, maar op amateurvideobeelden die circuleren op het internet is te zien hoe een 27-jarige man door de politie neergeschoten wordt op straat. Bron: Belga   Het bericht Schietpartij Halle – Dader is opgepakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Minstens twee doden bij schietpartij voor synagoge in Duitse Halle: verdachte opgepakt (09/10/2019 - De Morgen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn volgens de eerste gegevens zeker twee mensen gedood. De vermoedelijke dader was gevlucht, maar is inmiddels opgepakt. Dat meldt de politie.
  [naar artikel]
 10. Dader van schietpartij aan synagoge in Halle kreeg vuurwapen op ‘darknet’ (16/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De dader van de antisemitische aanval bij een synagoge in het Duitse Halle, waarbij twee mensen omkwamen, heeft zijn vuurwapen in 2015 verkregen via het zogeheten ‘darknet’. Dat is gezegd tijdens een zitting achter gesloten deuren van de commissie Binnenlandse Zaken van het Duitse parlement.
  [naar artikel]
 11. Schietpartij Halle – Ook schoten in buurgemeente Landsberg (09/10/2019 - Metro)
  Ook in Landsberg, een gemeente die grenst aan het Oost-Duitse Halle, zijn schoten gelost. Dat zegt een woordvoerster van de politie van Halle aan het Duitse persbureau DPA. Over dat incident in Landsberg wilde de politiewoordvoerster verder niets zeggen. In Halle zelf was er, volgens verschillende mediaberichten, woensdagmiddag een schietpartij aan een synagoge. De politie bevestigde wel dat bij een schietpartij in het centrum van de stad twee doden gevallen zijn. bron: Belga Het bericht Schietpartij Halle – Ook schoten in buurgemeente Landsberg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. “Dader schietpartij München was extreemrechts” (27/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de Duitse krant Frankfurter Allgemeine zou Ali David Sonboly, de dader van de schietpartij in München, er extreemrechtse en racistische ideeën op nagehouden hebben. Hij zou zelfs trots geweest zijn op dezelfde dag geboren te zijn als Hitler.
  [naar artikel]
 13. Na schietpartij in Halle: Joden voelen zich steeds onveiliger door stijging aantal antisemitische incidenten  (10/10/2019 - VRT NWS)
  De vermoedelijke dader van de schietpartij in Halle is volgens Duitse media een 27-jarige man met extreemrechtse ideeën. Bij de schietpartij kwamen 2 mensen om. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer gaat uit van een antisemitisch motief. Joden voelen zich intussen steeds onveiliger in Duitsland omdat het aantal antisemitische incidenten er al een tijd aan het stijgen is.
  [naar artikel]
 14. Met antisemitische aanslag in Halle is het zwartste scenario bewaarheid (10/10/2019 - De Morgen)
  Een 27-jarige terrorist heeft een aanslag gepleegd in de Duitse stad Halle, waarbij twee doden vielen. Uit een video van de dader komt naar voren wat het land vreesde: een extreemrechts, antisemitisch motief.
  [naar artikel]
 15. Twee personen gedood bij schietpartij in het Duitse Halle (09/10/2019 - Metro)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle, een stad nabij Leipzig, zijn woensdagmiddag “volgens de eerste gegevens” twee doden gevallen. Bij de schietpartij zijn meerdere schoten gevallen. De vermoedelijke daders zijn op de vlucht met een voertuig. Dat meldt de plaatselijke politie op Twitter. De bevolking wordt gevraagd binnen te blijven. De Mittteldeutsche Zeitung, een lokale krant, zegt te weten dat de schietpartij gebeurde aan de synagoge van Halle. Dat is echter niet bevestigd door de politie. Bild meldt dat de dader(s) met machinegeweren geschoten zouden hebben. Er zouden ook verschillende gewonden zijn. Ook de Bild-informatie is niet officieel bevestigd. De politie gaat uit van een “bijzondere situatie”, maar het is nog onduidelijk of het hier om een terreuraanslag gaat, aldus nog de Mitteldeutsche Zeitung. De Deutsche Bahn meldt dat het station in Halle gesloten is. bron: Belga Het bericht Twee personen gedood bij schietpartij in het Duitse Halle verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Beelden opgedoken van vermoedelijke dader aanslag in het Duitse Halle (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op meerdere nieuwssites gaan beelden rond waarop een van de daders van de schietpartij in Halle te zien is. De Mitteldeutsche Zeitung, een krant...
  [naar artikel]
 17. Minstens 2 doden bij schietpartij aan Duitse synagoge: wat we nu weten (09/10/2019 - De Morgen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn volgens de eerste gegevens zeker twee mensen gedood. De vermoedelijke dader was gevlucht, maar is inmiddels opgepakt. Dat meldt de politie op Twitter. De schietpartij vond plaats aan een synagoge. De politie is massaal aanwezig in de stad. Ook in de aangrenzende gemeente Landsberg zijn schoten gelost.
  [naar artikel]
 18. Dader schietpartij Halle publiceerde antisemitisch manifest (10/10/2019 - Metro)
  De vermoedelijke dader van de aanslag op een synagoge in Halle, in het zuidoosten van Duitsland, heeft op het internet een antisemitisch manifest gepubliceerd. Dat melden het terrorimeobservatorium SITE en de Duitse krant Die Welt. De directeur van SITE, Rita Katz, heeft op Twitter gemeld dat “het document klaarblijkelijk een week geleden is gepubliceerd, op 1 oktober”. Volgens haar staan er foto’s in van wapens en munitie, waaronder zelfgemaakte wapens, en drukte de auteur zijn wil uit om “zoveel mogelijk niet-blanken te doden, en dan liefst Joden”. Volgens Die Welt is de tekst ongeveer tien pagina’s, geschreven in het Engels. Er staat specifiek in dat de dader de synagoge van Halle wilde aanvallen op de Joodse feestdag Jom Kippoer, en die aanslag zelf wilde overleven. Woensdag raakte ook al bekend dat de dader de aanslag gelivestreamd had. Gisterenavond maakte de Duitse politie bekend dat een man die in de loop van de dag werd opgepakt, vermoedelijk de dader is van de aanslag. Eerder raakte bekend dat de vermoedelijke dader een 27-jarige Duitser is met een extreemrechtse achtergrond. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer sprak van antisemitische aanslag door een sympathisant van extreemrechts. De Duitse president Frank-Walter Steinmeier brengt vandaag een bezoek aan de synagoge, en zal ook een ontmoeting hebben met minister-president van Saksen-Anhalt Reiner Hasselhoff. Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer geeft straks samen met de voorzitter van de Centrale Raad voor de Joden en Hasselhoff een persconferentie om meer details te verschaffen over het lopende onderzoek. Bron: Belga   Het bericht Dader schietpartij Halle publiceerde antisemitisch manifest verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Dader schietpartij Halle publiceerde antisemitisch manifest (10/10/2019 - Metro)
  De vermoedelijke dader van de aanslag op een synagoge in Halle, in het zuidoosten van Duitsland, heeft op het internet een antisemitisch manifest gepubliceerd. Dat melden het terrorimeobservatorium SITE en de Duitse krant Die Welt. De directeur van SITE, Rita Katz, heeft op Twitter gemeld dat “het document klaarblijkelijk een week geleden is gepubliceerd, op 1 oktober”. Volgens haar staan er foto’s in van wapens en munitie, waaronder zelfgemaakte wapens, en drukte de auteur zijn wil uit om “zoveel mogelijk niet-blanken te doden, en dan liefst Joden”. Volgens Die Welt is de tekst ongeveer tien pagina’s, geschreven in het Engels. Er staat specifiek in dat de dader de synagoge van Halle wilde aanvallen op de Joodse feestdag Jom Kippoer, en die aanslag zelf wilde overleven. Woensdag raakte ook al bekend dat de dader de aanslag gelivestreamd had. Gisterenavond maakte de Duitse politie bekend dat een man die in de loop van de dag werd opgepakt, vermoedelijk de dader is van de aanslag. Eerder raakte bekend dat de vermoedelijke dader een 27-jarige Duitser is met een extreemrechtse achtergrond. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer sprak van antisemitische aanslag door een sympathisant van extreemrechts. De Duitse president Frank-Walter Steinmeier brengt vandaag een bezoek aan de synagoge, en zal ook een ontmoeting hebben met minister-president van Saksen-Anhalt Reiner Hasselhoff. Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer geeft straks samen met de voorzitter van de Centrale Raad voor de Joden en Hasselhoff een persconferentie om meer details te verschaffen over het lopende onderzoek. bron: Belga Het bericht Dader schietpartij Halle publiceerde antisemitisch manifest verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Dit is wat we nu weten over schietpartij in Duitse Halle (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in de Duitse stad Halle zijn minstens twee personen omgekomen. Er zouden ook meerdere gewonden zijn. Een of meerdere daders...
  [naar artikel]
 21. Schietpartij Duitsland: aanslag extreemrechtse Duitser werd 35 minuten lang gelivestreamd (10/10/2019 - Knack)
  De dader van de schietpartij aan een synagoge in het Oost-Duitse Halle, waarbij twee mensen werden vermoord, had waarschijnlijk antisemitische motieven. Bovendien livestreamde hij zijn aanval op het internet.
  [naar artikel]
 22. Meerdere slachtoffers bij schietpartij in Duitsland (09/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle, nabij Leipzig, zijn meerdere mensen om het leven gekomen. Volgens Bild schoot een man aan een synagoge met een machinegeweer om zich heen. De politie vraagt omwonenden om binnen te blijven, want de dader is voortvluchtig.
  [naar artikel]
 23. Staatsveiligheid: 'Extreemrechts gedachtegoed in België is springlevend' (29/11/2018 - Knack)
  In zijn Activiteitenverslag 2017-2018 waarschuwt de Staatsveiligheid onder meer voor 'extreemrechts gedachtegoed' dat 'volop actief is' in ons land. Andere opvallende conclusie: '20 procent van de ouders van kinderen ingeschreven voor thuisonderwijs in België zou banden hebben met extremistische groeperingen.'
  [naar artikel]
 24. Schietpartij Duitsland: dader zou Duitser met extreemrechtse ideeën zijn (09/10/2019 - Knack)
  Na de schietpartij aan een synagoge in het Oost-Duitse Halle, waarbij twee mensen werden vermoord, heeft de politie één persoon opgepakt. Het zou gaan om een Duitser die niet bekend was bij gerecht en politie.
  [naar artikel]
 25. Hoe extreemrechts in Vlaanderen (opnieuw) salonfähig werd (29/10/2018 - Apache)
  Toen het Vlaams Blok in 2003 werd veroordeeld voor racisme maakte dat de partij en haar gedachtegoed, paradoxaal genoeg, salonfähig. Vijftien jaar later lijkt er enkel meer tolerantie tegenover het extreemrechts gedachtegoed. Hoe kon dat gebeuren? Het verhaal aan de hand van een uitgebreid aantal artikelen op Apache. Op 8 maart publiceerde Apache een foto
  [naar artikel]
 26. Schietpartij München: 10 doden, 18-jarige dader bracht zichzelf om - Duitse politie: 'Dader had geen banden met IS' (23/07/2016 - Knack)
  Bij een schietpartij in het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum (OEZ) in de Duitse stad München zijn tien doden en 21 gewonden gevallen. Volgens de politie is een tiende dode, een 18-jarige Duits-Iraniër uit München, naar alle waarschijnlijkheid de dader, en voor zover bekend "de enige dader". Volg het live.
  [naar artikel]
 27. Slachtoffers van schietpartij in Duitse Halle geïdentificeerd: vrouw van 40 en 20-jarige man (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De slachtoffers van de aanslag woensdag op een synagoge in het Duitse Halle zijn geïdentificeerd. Het gaat om een veertigjarige vrouw uit Halle en een twintigjarige man uit Merseburg. Dat heeft persbureau dpa uit veiligheidskringen vernomen. Bondspresident Frank-Walter Steinmeier roept op tot solidariteit met het Joodse volk.
  [naar artikel]
 28. Al zeker twee dodelijke slachtoffers bij schietpartij aan synagoge in Duitsland (09/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle, nabij Leipzig, zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Een man zou er aan een synagoge met een machinegeweer om zich heen hebben geschoten. De politie vraagt omwonenden om binnen te blijven, want de dader of daders zijn voortvluchtig.
  [naar artikel]
 29. Schutter Duitse Halle verkreeg vuurwapen en wapenonderdelen op het 'darknet' (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De dader van de antisemitische aanval bij een synagoge in het Duitse Halle, waarbij twee mensen omkwamen, heeft zijn vuurwapen in 2015 verkregen...
  [naar artikel]
 30. Extreemrechts op school: “Sommige scholieren zijn érg geïnteresseerd in de collaboratie” (26/02/2019 - De Morgen)
  Sinds de Pano-uitzending over Schild & Vrienden zien leerkrachten zich steeds vaker geconfronteerd met leerlingen die extreemrechts gedachtegoed aanhangen. Ook begeleiders kampen ermee. “In het verleden kregen we vragen over religieus extremisme, nu is het over extreemrechts.” 
  [naar artikel]
 31. Storm van kritiek op uitspraken Seehofer na schietpartij Halle die “online games als inspiratie voor geweld ziet” (13/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de antisemitische aanval bij een synagoge in het Duitse Halle, waarbij twee mensen omkwamen, is er kritiek gerezen aan het adres van de Duitse...
  [naar artikel]
 32. Schutter Hanau had vermoedelijk 'extreemrechts' motief (20/02/2020 - De Tijd)
  11:07 Het Duitse federaal parket heeft het onderzoek naar de schietpartij overgenomen en vermoedt een 'extreemrechts motief'.
  [naar artikel]
 33. Schietpartij Duitsland: twee doden, verdachte opgepakt (09/10/2019 - Knack)
  Na de schietpartij in het Oost-Duitse Halle heeft de politie één persoon opgepakt. Dat meldt de politie van Halle (Saale) woensdagnamiddag zelf op Twitter. De politie blijft de bevolking echter om waakzaamheid vragen.
  [naar artikel]
 34. “Dader schietpartij Halle handelde alleen” (09/10/2019 - Metro)
  Het lijkt erop dat de schietpartij bij een synagoge in het Oost-Duitse Halle het werk was van iemand die alleen optrad. Dat heeft een journalist van Der Tagesspiegel vernomen uit bronnen bij de veiligheidsdiensten. Rita Katz, directeur van de in de de materie gespecialiseerde SITE Intelligence Group, meldt op Twitter dat de beelden van de schietpartij gepost werden op de site van een computergame. Voor het begin van de schietpartij zegt de schutter dat “Joden de kern van alle problemen zijn”. Daarmee zijn er enkele opvallende gelijkenissen met de aanslag op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, eerder dit jaar. Daarbij kwamen 51 mensen om. Der Tagesspiegel weet verder nog dat de schutter springstof in zijn auto had achtergelaten. Die auto staat nog in Halle. In zijn vlucht kaapte de man een taxi, en daarmee kreeg hij een ongeluk. De bronnen van de Duitse krant wijzen er wel op dat wel onderzocht wordt of de man medeplichtigen of andere helpers had. De dader zou, nog volgens de krant, een Duitse staatsburger zijn van jonger dan 30. Hij was niet bekend bij de politie of de binnenlandse veiligheidsdienst. “Hij moet zijn daad uitgebreid gepland hebben, maar gelukkig ging hij amateuristisch te werk”, aldus de bronnen bij de veiligheidsdiensten. Als de man toch in de synagoge was binnengeraakt, “dan was er een bloedbad gebeurd zoals in Christchurch”. In de synagoge waren op het moment van de feiten een zeventigtal mensen aanwezig, maar de dader slaagde er niet in de synagoge binnen te geraken. Katz wijst er op Twitter verder ook nog op dat nog niemand de aanslag heeft opgeëist. Maar volgens haar informatie juichen extreemrechtse online groepen de aanslag al toe. Ze noemen de dader een “heilige”. Ook Brenon Tarrant, de terrorist van Christchurch, en andere extreemrechtse terroristen kregen die titel. bron: Belga Het bericht “Dader schietpartij Halle handelde alleen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Schutter Duitse Halle verkreeg vuurwapen en wapenonderdelen op het 'darknet', duo verspreidde manifest online (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De dader van de antisemitische aanval bij een synagoge in het Duitse Halle, waarbij twee mensen omkwamen, heeft zijn vuurwapen in 2015 verkregen...
  [naar artikel]
 36. Schietpartij in Duits kapsalon: "Dader dood, vrouw zwaargewond" (18/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in de Duitse stad Düren is een dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat om de dader zelf, allicht pleegde hij zelfmoord. De
  [naar artikel]
 37. Schietpartij München: 10 doden, 18-jarige dader bracht zichzelf om - 'Dader had geen banden met IS' (23/07/2016 - Knack)
  Bij een schietpartij in het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum (OEZ) in de Duitse stad München zijn tien doden en 21 gewonden gevallen. Volgens de politie is een tiende dode, een 18-jarige Duits-Iraniër uit München, naar alle waarschijnlijkheid de dader, en voor zover bekend "de enige dader". Volg het live.
  [naar artikel]
 38. Schietpartij München: 10 doden - 18-jarige dader was 'fanaticus die leed aan depressie' - Dader had geen banden met IS (23/07/2016 - Knack)
  Bij een schietpartij in het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum (OEZ) in de Duitse stad München zijn tien doden en 21 gewonden gevallen. Volgens de politie is een tiende dode, een 18-jarige Duits-Iraniër uit München, naar alle waarschijnlijkheid de dader, en voor zover bekend "de enige dader". Volg het live.
  [naar artikel]
 39. Zes doden en twee gewonden bij schietpartij in Duitse Rot am See (24/01/2020 - Metro)
  Bij een schietpartij in het Duitse Rot am See, in de deelstaat Baden Württemberg, zijn vandaag zes doden en twee zwaargewonden gevallen. De schutter is opgepakt. Dat bevestigt de plaatselijke politie. De schietpartij vond vandaag rond 12 uur plaats in een gebouw in Rot am See, nabij Stuttgart. Volgens de politie waren de dader en de slachtoffers vermoedelijk lid van dezelfde familie. Bron: Belga   Het bericht Zes doden en twee gewonden bij schietpartij in Duitse Rot am See verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Schietpartij München: 10 doden - 18-jarige dader was 'fanaticus die leed aan een vorm van depressie' - Dader had geen banden met IS (23/07/2016 - Knack)
  Bij een schietpartij in het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum (OEZ) in de Duitse stad München zijn tien doden en 21 gewonden gevallen. Volgens de politie is een tiende dode, een 18-jarige Duits-Iraniër uit München, naar alle waarschijnlijkheid de dader, en voor zover bekend "de enige dader". Volg het live.
  [naar artikel]
 41. Tien doden na schietpartij in München - 'enige dader' bracht zichzelf om (23/07/2016 - Knack)
  Bij een schietpartij in het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum (OEZ) in de Duitse stad München zijn negen doden en 21 gewonden gevallen. Volgens de politie is een tiende dode naar alle waarschijnlijkheid de dader, en voor zover bekend "de enige dader". Volg het live.
  [naar artikel]
 42. Doden bij schietpartij voor Duitse synagoge (09/10/2019 - De Tijd)
  13:59 In de Duitse stad Halle vallen minstens twee doden bij een schietpartij voor een synagoge. De politie pakte een verdachte op.
  [naar artikel]
 43. DISCUSSIE. Extreemrechts gedachtegoed opsporen in de klaslokalen, goed idee? (30/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Karin Heremans, die binnen het gemeenschapsonderwijs werkt rond radicalisering, pleit ervoor experts aan te stellen die in onze klaslokalen extreem gedachtegoed opsporen. Leerlingen die een hakenkruis op een examen schrijven of een Hitlergroet brengen, wat doen we daarmee?
  [naar artikel]
 44. ‘Nazinoodtoestand’ uitgeroepen in Duitse stad Dresden (02/11/2019 - De Morgen)
  De gemeenteraad van Dresden, een stad in het oosten van Duitsland, heeft een ‘nazinoodtoestand’ uitgeroepen. Volgens de gemeenteraadsleden kampt de Duitse stad met een groot probleem van extreemrechts gedachtegoed.
  [naar artikel]
 45. Acht doden bij schietpartij in München - 'enige dader' bracht zichzelf om (23/07/2016 - Knack)
  Bij een schietpartij in het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum (OEZ) in de Duitse stad München zijn acht doden en 21 gewonden gevallen. Volgens de politie is een negende dode naar alle waarschijnlijkheid de dader, en voor zover bekend "de enige dader". Volg het live.
  [naar artikel]
 46. Schietpartij München: 10 doden, 18-jarige dader bracht zichzelf om (23/07/2016 - Knack)
  Bij een schietpartij in het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum (OEZ) in de Duitse stad München zijn tien doden en 21 gewonden gevallen. Volgens de politie is een tiende dode, een 18-jarige Duits-Iraniër uit München, naar alle waarschijnlijkheid de dader, en voor zover bekend "de enige dader". Volg het live.
  [naar artikel]
 47. Schietpartij München: 18-jarige dader was 'fanaticus die leed aan een vorm van depressie' - Hij had geen banden met IS (23/07/2016 - Knack)
  Bij een schietpartij in het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum (OEZ) in de Duitse stad München zijn tien doden en 21 gewonden gevallen. Volgens de politie is een tiende dode, een 18-jarige Duits-Iraniër uit München, naar alle waarschijnlijkheid de dader, en voor zover bekend "de enige dader". Volg het live.
  [naar artikel]
 48. Schietpartij München. Dader was 18-jarige Iraanse Duitser, motieven onduidelijk (23/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een schietpartij in en rond een winkelcentrum in de Duitse stad München zijn vrijdagavond uiteindelijk 9 doden en 16 gewonden gevallen. Enkele uren nadat de politie een 'acute staat van terreur' uitriep, vond men de dader dood terug. Het gaat om een 18-jarige man met de Iraanse en Duitse nationaliteit die alleen handelde en na de feiten zelfmoord gepleegd lijkt te hebben. Volgens autoriteiten is het te vroeg om van een terroristische aanslag te spreken.
  [naar artikel]
 49. Schietpartij München. Dader was 18-jarige Iraanse Duitser, motieven onduidelijk (23/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij een schietpartij in en rond een winkelcentrum in de Duitse stad München zijn vrijdagavond uiteindelijk 9 doden en 16 gewonden gevallen. Enkele uren nadat de politie een 'acute staat van terreur' uitriep, vond men de dader dood terug. Het gaat om een 18-jarige man met de Iraanse en Duitse nationaliteit die alleen handelde en na de feiten zelfmoord gepleegd lijkt te hebben. Volgens autoriteiten is het te vroeg om van een terroristische aanslag te spreken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.