Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 May 2020
23:45 uur

Wat betekent de Turkse inval in Syrië voor de Belgische IS-gevangenen?

De Morgen

09/10/2019 - 20:11

De Turkse inval in Noord-Syrië heeft ook voor Europa concrete gevolgen. Pal in de “veiligheidszone” die de Turken willen installeren, bevinden zich kampen met jihadistische vrouwen en kinderen en de gevangenissen met IS-strijders.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Turkse inval in Syrië – “Verschillende gevaarlijke IS-gevangenen vrijgelaten” (15/10/2019 - Metro)
  De Turkse inval in het noordoosten van Syrië heeft ertoe geleid dat verschillende gevaarlijke gevangenen van IS zijn vrijgelaten. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie, Mark Esper, verklaard. “Ondanks het verzet en de herhaaldelijke waarschuwingen van de Verenigde Staten en de internationale gemeenschap, heeft de Turkse president Erdogan een unilaterale invasie van het noorden van Syrië bevolen die heeft geleid tot wijdverspreide slachtoffers, vluchtelingen, verwoesting, onveiligheid en een groeiende bedreiging tegen Amerikaanse militairen”, stelt Esper in een mededeling. “Deze onaanvaardbare aanval heeft ook de succesvolle multinationale ‘Defeat ISIS’-missie in Syrië ondermijnd, wat resulteerde in de vrijlating van verschillende gevaarlijke IS-strijders”, aldus Esper nog. “Ik zal volgende week de NAVO bezoeken in Brussel, waar ik onze bondgenoten zal aanzetten om gezamenlijke en individuele diplomatieke en economische maatregelen te nemen als antwoord op deze verschrikkelijke acties van Turkije.” bron: Belga Het bericht Turkse inval in Syrië – “Verschillende gevaarlijke IS-gevangenen vrijgelaten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. “Gevaarlijke IS-gevangenen vrijgelaten na inval in Syrië”, Trump legt Turkije sancties op (15/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse inval in het noordoosten van Syrië heeft ertoe geleid dat verschillende gevaarlijke gevangenen van IS zijn vrijgelaten. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie, Mark Esper, verklaard. Intussen heeft president Donald Trump sancties uitgevaardigd tegen Turkije.
  [naar artikel]
 3. VS: ‘Verschillende gevaarlijke IS-gevangenen vrijgelaten in Syrië’ (15/10/2019 - De Morgen)
  De Turkse inval in het noordoosten van Syrië heeft ertoe geleid dat verschillende gevaarlijke gevangenen van IS zijn vrijgelaten. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie, Mark Esper, verklaard.
  [naar artikel]
 4. Gaan Belgische IS-gevangenen ontsnappen in het Syrische tumult? (09/10/2019 - De Morgen)
  De Turkse inval in Noord-Syrië heeft ook voor Europa concrete gevolgen. Pal in de “veiligheidszone” die de Turken willen installeren, bevinden zich kampen met jihadistische vrouwen en kinderen en de gevangenissen met IS-strijders.
  [naar artikel]
 5. België roept Turkse ambassadeur op het matje na inval in Syrië: “We keuren dit af” (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft de Turkse ambassadeur donderdag op het matje geroepen om duidelijk te maken dat België de inval in Syrië afkeurt.
  [naar artikel]
 6. VS: “Verschillende gevaarlijke IS-gevangenen vrijgelaten in Syrië” (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse inval in het noordoosten van Syrië heeft ertoe geleid dat verschillende gevaarlijke gevangenen van IS zijn vrijgelaten. Dat heeft de...
  [naar artikel]
 7. België roept Turkse ambassadeur op het matje, Trump heeft waarschuwing in petto: zo reageert internationale gemeenschap op inval in Syrië (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanuit de hele wereld komen er negatieve reacties op de Turkse inval in Turkije. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de Turkse...
  [naar artikel]
 8. ‘Honderden doden door Turkse inval Noord-Syrië’ (12/10/2019 - De Morgen)
  De Turkse inval in het noorden van Syrië heeft sinds het begin van het offensief al honderden levens geëist, zegt Turkije. Volgens het ministerie van Defensie in Ankara zijn er 415 strijders van de Koerdische YPG-militie gedood bij het offensief, een claim die niet op onafhankelijke wijze te onderzoeken is.
  [naar artikel]
 9. Turkse inval in Syrië kan Belgische bedrijven raken (15/10/2019 - De Tijd)
  01:00 Een crash van de Turkse economie en munt dreigt als het Westen Ankara sancties oplegt. Die evolutie kan ook Belgische bedrijven pijn doen.
  [naar artikel]
 10. Turkse inval Syrië – VS-Huis van Afgevaardigden veroordeelt terugtrekking uit noorden van Syrië (16/10/2019 - Metro)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag de beslissing van de Republikeinse president Donald Trump veroordeeld om de Amerikaanse troepen uit het noorden van Syrië terug te trekken, zo heeft het NBC News gemeld. Er waren 354 stemmen voor de resolutie en 60 tegen. Niet minder dan 129 Republikeinen stemden voor. bron: Belga Het bericht Turkse inval Syrië – VS-Huis van Afgevaardigden veroordeelt terugtrekking uit noorden van Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Alles wat je moet weten over de Turkse inval in Syrië (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Erdogan maakte gisteren bekend dat zijn troepen Noord-Syrië zijn binnengevallen. Het was een inval die eraan zat te komen, mede...
  [naar artikel]
 12. Turkse inval in Syrië – Start van Turks-Russische patrouilles in het noordoosten van Syrië (01/11/2019 - Metro)
  Turkse en Russische militairen zijn vrijdag gestart met gezamenlijke patrouilles in het noordoosten van Syrië, en dat na een akkoord dat een einde maakte aan het Ankara-offensief tegen Syrische Koerdische troepen. Dat heeft een correspondent van AFP ter plaatse vastgesteld. De patrouilles begonnen om ongeveer 10.00 uur Belgische tijd in een dorp in de regio Dirbassiyeh. De soldaten, aan boord van een dozijn Turkse en Russische militaire voertuigen, trokken ten oosten van Dirbassiyeh naar een strook van enkele tientallen kilometers, volgens Turkse militaire bronnen. Het Turkse leger trok op 9 oktober met geallieerde rebellen het noorden van Syrië binnen en begon er een offensief tegen de Koerdische militie YPG, in de ogen van Ankara een terreurorganisatie. Rusland en Turkije kwamen later overeen het grensgebied samen te controleren. Ze gaven YPG 150 uur de tijd om zich uit het gebied terug te trekken. Binnen die termijn was een staakt-het-vuren van kracht. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Start van Turks-Russische patrouilles in het noordoosten van Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Turkse inval in Syrië – “Verenigde Staten keuren deze aanval niet goed” (09/10/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump zegt in een eerste reactie op de Turkse inval in Syrië dat de Verenigde Staten deze aanval niet goedkeuren. “De Verenigde Staten hebben het Turkije duidelijk gemaakt dat deze operatie een slecht idee is”, aldus Trump in een verklaring. In een telefoongesprek met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, zondag, had Trump echter wel zijn steun uitgesproken voor de aanval, om dat na zware interne en internationale kritiek later te nuanceren. bron: Belga Het bericht Turkse inval in Syrië – “Verenigde Staten keuren deze aanval niet goed” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Poetin waarschuwt Erdogan bij start inval in Syrië (09/10/2019 - Metro)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan in een telefoongesprek gewaarschuwd bij het begin van het Turkse militaire offensief in Syrië. Poetin benadrukte “het belang van het garanderen van de eenheid en de territoriale integriteit van Syrië, en van het respect voor zijn soevereiniteit”, meldt het Kremlin. Het telefoongesprek vond plaats vlak voor de inval in Syrië, meldden Turkse officiële bronnen al. Volgens die bronnen bedankte Erdogan daarin de Russische president voor zijn constructieve houding. Turkije startte vandaag een offensief tegen de Koerdische militie YPG, de vroegere bondgenoot van de VS in de strijd tegen terreurgroep IS in Noord-Syrië. Moskou steunt in de Syrische burgeroorlog president Bashar al-Assad. Ankara staat aan de kant van de rebellen. bron: Belga Het bericht Poetin waarschuwt Erdogan bij start inval in Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Belgische regering veroordeelt Turkse operatie in Syrië (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische regering veroordeelt de Turkse inval in het noordoosten van Syrië. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) in de...
  [naar artikel]
 16. Dadelijk LIVE: Jens Franssen geeft tekst en uitleg bij Turkse inval in Syrië (09/10/2019 - VRT NWS)
  Turkije is Syrië binnengevallen, zo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aangekondigd via Twitter. Wat betekent dit precies en wat zijn de gevolgen? Jens Franssen geeft tekst en uitleg via een VRT NWS LIVE.
  [naar artikel]
 17. Koerden betogen tegen Turkse inval in het noorden van Syrië (27/01/2018 - VRT NWS)
  In Brussel betogen een duizendtal  Koerden en sympathisanten tegen de Turkse inval  in de Koerdische enclave Afrin in het noorden van Syrië.
  [naar artikel]
 18. DISCUSSIE. Turkse inval in Syrië: maak jij je zorgen? (10/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Turkse militairen zijn woensdag samen met Turks-gezinde Syrische milities het noordoosten van Syrië binnengedrongen in het kader van een grondoffensief van Ankara tegen Koerdische milities. Volgens diverse media zouden de Turkse troepen op minstens drie plaatsen aan de grens Syrië zijn binnengevallen. De Koerden zelf meldden dat ze het Turkse offensief zouden teruggedrongen hebben.
  [naar artikel]
 19. “Honderden doden door Turkse inval Noord-Syrië” (12/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse inval in het noorden van Syrië heeft sinds het begin van het offensief al honderden levens geëist, zegt Turkije. Volgens het ministerie...
  [naar artikel]
 20. Turkse inval Syrië – Arrestaties bij betogingen Koerden en Turken in Rotterdam (16/10/2019 - Metro)
  De politie in Rotterdam heeft woensdagavond op het Kruisplein meerdere arrestaties verricht bij een demonstratie van Koerden en een tegendemonstratie van Turken. De Koerden demonstreerden tegen de Turkse inval in Syrië. In het centrum zijn veel agenten en leden van de oproerpolitie (ME) op de been. Volgens de politie breken op meerdere locaties vechtpartijen uit, maar wordt daar meteen tegen opgetreden. De demonstratie in Rotterdam was aangekondigd. Op het Kruisplein waren twee demonstratieplekken aangewezen voor voor- en tegenstanders. Om 20 uur moest de demonstratie, die een uur zou duren, afgelopen zijn. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval Syrië – Arrestaties bij betogingen Koerden en Turken in Rotterdam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Erdogan verdedigt inval in Noord-Syrië in opiniestuk Wall Street Journal (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan doet er alles aan om het Westen duidelijk te maken dat de Turkse inval in Noord-Syrië een noodzakelijk...
  [naar artikel]
 22. Turkse inval in Noord-Syrië nakend, Koerden roepen op tot mobilisatie (09/10/2019 - De Morgen)
  De Koerdische regering in het noordoosten van Syrië heeft burgers woensdag opgeroepen om het gebied te verdedigen bij een aanval van Turkije. Algemeen wordt aangenomen dat die op handen is. Persagentschap Bloomberg meldt op gezag van een Turkse functionaris dat Turkse troepen de grens al aan het oversteken zijn, maar dat wordt ontkend door een Turkse minister.
  [naar artikel]
 23. De Block waarschuwt voor gevolgen van Turkse inval: “Ik moet per maand 500plaatsen vrijmaken” (17/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) vreest voor een nieuwe asielcrisis als gevolg van de Turkse inval in Syrië. “De vluchtelingenstroom die weer op gang zal komen, komt 9 kansen op de 10 naar Europa”, zei De Block donderdagochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 24. 250-tal betogers in Brussel tegen Turkse inval in Koerdische enclave Afrin (24/02/2018 - VRT NWS)
  Aan het Schumanplein in Brussel is betoogd tegen de Turkse inval in Afrin, een Koerdisch gebied in het Noordwesten van Syrië. Zo'n 250 mensen namen deel aan de manifestatie.
  [naar artikel]
 25. Inval in Syrië: wat willen Turkije, Iran en Rusland? (15/10/2019 - Knack)
  Door de Turkse inval in Noord-Syrië komt de wankele verstandhouding tussen Iran, Rusland en Turkije opnieuw onder druk te staan. 'Zolang er een gemeenschappelijke vijand is, vinden ze elkaar.'
  [naar artikel]
 26. Al vijftien doden bij Turkse inval in Syrië, VN-Veiligheidsraad komt straks met spoed samen (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De inval van het Turkse leger in het noordoosten van Syrië is officieel begonnen. Dat heeft Turks president Recep Tayyip Erdogan woensdag zelf aangekondigd. “Om vrede te brengen in de regio”, zei hij op Twitter. Maar zijn militaire actie dreigt net een bloedvergieten op gang te brengen en wordt streng veroordeeld door de rest van de wereld. Bij de eerste explosies vielen al minstens vijftien dodelijke slachtoffers.
  [naar artikel]
 27. Turkse inval in Syrië – Tienduizend mensen betogen in Duits stad Keulen tegen Turkse invasie (19/10/2019 - Metro)
  Zowat 10.000 mensen hebben zaterdag in de Duitse stad Keulen gedemonstreerd om te protesteren tegen de Turkse inval in Syrië om er de Koerden te verdrijven. Dat meldt de politie van Keulen. De manifestanten riepen de Duitse regering op om niet alleen het beleid van de Turkse president Erdogan te bekritiseren, maar om ook concrete stappen te ondernemen, zoals het bijeenroepen van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN). “Duitsland mag niet naast een despoot staan”, scandeerden de betogers. De politie wilde aanvankelijk geen groen licht geven voor de manifestatie, omdat er gevreesd werd voor gewelddadige incidenten tussen pro-Turkse en pro-Koerdische manifestanten. Uiteindelijk werd de betoging toch toegelaten. Volgens de politie waren er 10.000 manifestanten. Er waren geen incidenten. bron: Belga Het bericht Turkse inval in Syrië – Tienduizend mensen betogen in Duits stad Keulen tegen Turkse invasie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. “Inval in Syrië dwingt Europa tot echt migratiebeleid” (19/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  “De Turkse inval in Syrië is een wake-upcall voor Europa om eindelijk werk te maken van een echt en efficiënt migratiebeleid. Makkelijk zal dat niet worden. Maar er is geen alternatief.” Dat zegt Kris Peeters (CD&V) in zijn eerste interview als Europees Parlementslid.
  [naar artikel]
 29. VN: 'Tienduizenden mensen op de vlucht na Turkse inval in Syrië' (10/10/2019 - Knack)
  Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR) heeft het Turkse offensief in het noordoosten van Syrië al tienduizenden burgers zijn op de vlucht gejaagd. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan dreigt er intussen mee om 'de poorten open te zetten' voor de Syrische migranten in zijn land om naar Europa te reizen.
  [naar artikel]
 30. Turkse inval in Syrië – Geen staakt-het-vuren maar opschorting van operatie, zegt Turkse minister (17/10/2019 - Metro)
  “We schorten de operatie op. Dit is geen staakt-het-vuren”, zo heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, gezegd over de Turkse legeroperatie in het noorden van Syrië. “We kunnen het offensief enkel stopzetten als alle terroristische elementen zich volledig terugtrekken uit dit gebied”, zei hij op een persconferentie kort nadat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence in Ankara had verklaard dat Turkije en de Verenigde Staten een staakt-het-vuren in Syrië waren overeengekomen. De Syrisch-Koerdische troepen zullen zich 35 kilometer van de grens terugtrekken, zei Pence. Deze “veiligheidszone” zal onder Turkse militaire controle komen te staan, aldus Cavusoglu. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Geen staakt-het-vuren maar opschorting van operatie, zegt Turkse minister verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Turkse ambassadeur op het matje geroepen door Didier Reynders na inval in Syrië (10/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft de Turkse ambassadeur vandaag/donderdag op het matje geroepen. Reynders meldt op Twitter dat dat “op zijn vraag gebeurd is”, om de ambassadeur de Belgische afkeuring van de Turkse militaire operatie in het noordoosten van Syrië duidelijk te maken. De MR-vicepremier verwijst ook naar de oproep van Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, om de actie stop te zetten.
  [naar artikel]
 32. Volkswagen stelt beslissing over Turkse fabriek uit (15/10/2019 - De Tijd)
  10:10 De Duitse autobouwer is bezorgd over de ontwikkelingen in het land na de Turkse inval in Syrië.
  [naar artikel]
 33. Erdogan dreigt vluchtelingen naar EU te sturen als reactie op de kritiek rond Turkse inval in Syrië (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat de EU zijn kritiek op de Turkse operatie in Syrië inslikt. Als de EU de Turkse actie bestempelt...
  [naar artikel]
 34. Turkse inval in Syrië – Trump: “Productieve” meeting met Erdogan, “grote fan” van Turkse leider (13/11/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag verklaard dat hij “eerlijke en productieve” gesprekken had met zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan. Erdogan was woensdag bij Trump op de koffie in Washington, om de spanningen tussen Turkije en de VS weg te masseren. Die waren danig opgelopen sinds de Turkse inval in het noordoosten van Syrië, om de Koerden daar te verdrijven. Die waren bondgenoten van de VS in de strijd tegen terreurgroep IS. Trump zei na het gesprek dat het staakt-het-vuren tussen Turkije en de Syrische Koerden grotendeels standhoudt. “Het is een complexe situatie”, zei de president. Hij herhaalde dat Koerden en Turken al “honderden jaren” aan het vechten zijn. “Ik ben een grote fan van de president”, verklaarde Trump. Hij zei ook dat “Turkije, zoals iedereen weet, een belangrijke bondgenoot is in de Navo”. bron: Belga Het bericht Turkse inval in Syrië – Trump: “Productieve” meeting met Erdogan, “grote fan” van Turkse leider verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Turkse inval in Syrië – Turkije heeft beloofd dat aanwezigheid in noorden van Syrië tijdelijk is (18/10/2019 - Metro)
  Turkije heeft aan de Verenigde Staten beloofd dat zijn “veiligheidszone” in het noorden van Syrië slechts tijdelijk is en geen massale vluchtelingenstromen zou veroorzaken. Dat heeft een Amerikaanse hoge functionaris gezegd. “De Turken – zowel (president) Erdogan als andere hoge functionarissen – hebben ons herhaaldelijk verzekerd dat ze absoluut geen intentie hebben om heel lang in Syrië te blijven”, verklaarde de Amerikaanse gezant voor Syrië James Jeffrey aan journalisten aan boord van het vliegtuig van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo tussen Turkije en Israël. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Turkije heeft beloofd dat aanwezigheid in noorden van Syrië tijdelijk is verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Turkse inval in Syrië – Ook Parijs schort export naar Turkije op van wapens die schade kunnen berokkenen in Syrië (12/10/2019 - Metro)
  Frankrijk heeft zaterdag beslist de export naar Turkije stop te zetten van “oorlogsmateriaal dat ingezet kan worden in het noordoosten van Syrië”. De beslissing is een reactie op de militaire operatie die Turkije gestart is in Noord-Syrië tegen de Koerden. Dat melden het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Defensie. “De beslissing gaat meteen in”, klinkt het. Frankrijk zit daarmee op dezelfde lijn als verschillende andere Europese landen. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Ook Parijs schort export naar Turkije op van wapens die schade kunnen berokkenen in Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Turkije stemt in met staakt-het-vuren van 5 dagen in Noord-Syrië (17/10/2019 - De Morgen)
  De Turkse president Recep Erdogan en de Amerikaanse vicepresident Mike Pence zijn donderdag een deal overeengekomen over een rustperiode rond de Turkse inval in Noord-Syrië. De afspraak houdt in dat de Turken hun activiteiten in Syrië voor 120 uur opschorten zodat de Koerdische YPG-troepen zich kunnen terugtrekken. Alle militaire operaties worden stilgelegd, zo maakte Pence bekend.
  [naar artikel]
 38. Arabische Liga komt in spoed bijeen omtrent Turkse inval in Syrië (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Arabische Liga komt zaterdag in Caïro in spoedzitting bijeen omtrent de Turkse inval in het noordoosten van Syrië, zo heeft de organisatie...
  [naar artikel]
 39. Onze reporter langs Syrische frontlijn (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De inval van het Turkse leger in het noorden van Syrië gaat onverminderd voort. Turkse tanks rukken op, gesteund door luchtbombardementen. De
  [naar artikel]
 40. Onze reporter langs Syrische frontlijn (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De inval van het Turkse leger in het noorden van Syrië gaat onverminderd voort. Turkse tanks rukken op, gesteund door luchtbombardementen. De
  [naar artikel]
 41. Rutte noemt geweld Rotterdam “onacceptabel” (17/10/2019 - Metro)
  Premier Mark Rutte heeft het geweld tussen Turkse en Koerdische Nederlanders bij een demonstratie in Rotterdam “totaal onacceptabel genoemd. Bij de manifestatie raakten meerdere agenten lichtgewond. “In dit land mag je demonstreren, maar wel beschaafd”, aldus de premier tijdens een debat in de Kamer over de Turkse inval in het noorden van Syrië. Voor- en tegenstanders van de Turkse inval in Syrië kwamen op straat in Rotterdam. Op verschillende plaatsen kwam het tot geweld. Verschillende mensen zijn aangehouden. Bron: Belga   Het bericht Rutte noemt geweld Rotterdam “onacceptabel” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Professor David Criekemans: "Turkse inval in Syrië? Europa staat erbij en kijkt ernaar, zoals zo vaak" (10/10/2019 - VRT NWS)
  Het Turkse offensief tegen de Koerden in het noorden van Syrië kan verstrekkende gevolgen hebben. "De Koerden houden op Syrisch grondgebied nog heel wat ex-IS-strijders vast, maar zullen die niet meer bewaken om die inval af te kunnen slaan. Als zij vrijkomen, ontstaat er chaos", zegt professor Internationale Betrekkingen David Criekemans. "Turkije handelt op eigen houtje en brengt zo de veiligheid van andere landen in gevaar."
  [naar artikel]
 43. “De dood betekent genade”: ex-gevangenen getuigen over horror in beruchtste gevangenis van Syrië (26/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Syrische regime zou in sneltempo bezig zijn met het liquideren van politieke tegenstanders. Dat zeggen tientallen ex-gevangenen die vastzaten...
  [naar artikel]
 44. Erdogan dreigt vluchtelingen naar EU te sturen als reactie op de kritiek op inval in Syrië (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat de EU zijn kritiek op de Turkse operatie in Syrië inslikt. Als de EU de Turkse actie bestempelt...
  [naar artikel]
 45. Al zeker 15 burgers omgekomen bij Turkse inval in Syrië, onder meer baby en meisje van 11 (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er zouden al zeker 15 burgers om het leven gekomen zijn bij de inval van Turkije in het noordoosten van Syrië. Dat melden verscheidene bronnen....
  [naar artikel]
 46. Ook België roept Turkse ambassadeur op het matje (10/10/2019 - Knack)
  In navolging van de Franse en de Italiaanse regering heeft ook onze minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) de Turkse ambassadeur op het matje geroepen, naar aanleiding van de Turkse inval in Syrië.
  [naar artikel]
 47. Ook België roept Turkse ambassadeur op het matje (10/10/2019 - Knack)
  In navolging van de Franse en de Italiaanse regering heeft ook onze minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) de Turkse ambassadeur op het matje geroepen, naar aanleiding van de Turkse inval in Syrië.
  [naar artikel]
 48. Turkse inval in Syrië: 9 burgers “geëxecuteerd” door pro-Turkse rebellen (13/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Minstens negen burgers, onder wie een verantwoordelijke van een politieke partij, zijn zaterdag “geëxecuteerd” in Syrië door Syrische rebellen die deelnemen aan het offensief van Ankara tegen het Koerdische leger. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.
  [naar artikel]
 49. Turkse inval in Syrië: 9 burgers “geëxecuteerd” door pro-Turkse rebellen (13/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Minstens negen burgers, onder wie een verantwoordelijke van een politieke partij, zijn zaterdag “geëxecuteerd” in Syrië door Syrische rebellen die deelnemen aan het offensief van Ankara tegen het Koerdische leger. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.