Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 June 2020
23:14 uur

Bouwheer Oosterweelwerken grijpt in: filestaartbeveiliging op E34 en E17

Gazet van Antwerpen

09/10/2019 - 20:28

Voor de tweede ochtend op rij heeft het verkeer op de E17, richting Antwerpen, zware hinder ondervonden na een ongeval. Een vrachtwagenchauffeur moest ter hoogte van Kruibeke vol in de remmen toen hij de staart van de file naderde. Hij belandde tegen de middenberm.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 521 rugstreeppadden verhuizen voor Oosterweel: operatie in grootste geheim uitgevoerd (09/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De voorbije weken heeft Lantis, de bouwheer voor Oosterweel, 521 rugstreeppadden en nog eens duizenden larven van de haven naar de Bospolder in Ekeren verhuisd. Hun huidige woonst, een braakliggend industrieterrein van Total, wordt later gebruikt voor de Oosterweelwerken.
  [naar artikel]
 2. Nieuwe fase van Oosterweelwerken op E17 met een week uitgesteld (03/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe fase van de Oosterweelwerken die maandag van start zou gaan op de E17 tussen Kruibeke en Linkeroever is uitgesteld, voorlopig met 1 week. Oorzaak daarvan is het verwachte slechte weer de komende dagen. Dat belet de aannemer om dit weekend de tijdelijke wegmarkeringen aan te brengen, die nodig zijn om de werken veilig te laten verlopen.
  [naar artikel]
 3. Dit verlengde weekend hinder voor treinverkeer van en naar Nederland door Oosterweelwerken (07/06/2019 - VRT NWS)
  In het kader van de Oosterweelverbinding in Antwerpen wordt tijdens het pinksterweekend gewerkt aan de spoorwegbermen aan het Albertkanaal. Onder de bermen worden in de loop van de Oosterweelwerken de Kanaaltunnels aangelegd die onder het kanaal door gaan en aangezien dat de stabiliteit van de bermen in gevaar zou brengen, worden ze nu al preventief vervangen door verschillende spoorbruggen.
  [naar artikel]
 4. Aannemer van Oosterweelwerken bouwt aanmeerplatform voor bouwmateriaal en houdt zo 34.000 vrachtwagens van de weg (14/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het kader van de werken aan de Oosterweelverbinding op de Antwerpse Linkeroever wordt een aanmeerplatform gebouwd. Daar zullen tijdens de Oosterweelwerken 270.000 kubieke meter grond en 600.000 ton betongranulaten worden overgeladen vanop schepen. Door te kiezen voor transport over het water zouden omgerekend 34.000 vrachtwagens van het overbelaste Antwerpse wegennet worden gehouden.
  [naar artikel]
 5. Oosterweelwerken vanaf mei in stroomversnelling: "Bereid je voor op de werken" (23/04/2019 - VRT NWS)
  De Oosterweelwerken op Linkeroever steken vanaf mei een tandje bij. Na een jaar van voorbereidingswerken wordt het project dat de Antwerpse Ring volledig rond moeten maken duidelijk zichtbaar. De eerste geplande werken zullen plaatsvinden op de E17 in mei en op de E34 in augustus. “We zijn al een hele tijd bezig, maar nu worden de werken ook zichtbaar en voelbaar”, waarschuwt minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 6. Soap rond buurtweg gaat door: bouwheer Eurostadion dreigt met kranen (27/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Nadat de gemeenteraad van Grimbergen heeft beslist de buurtweg die over het terrein van Parking C loopt niet af te schaffen, heeft bouwheer Ghelamco vandaag een graafmachine laten komen.
  [naar artikel]
 7. Sp.a en Groen menen dat enkel meer bussen, trams en fietsinfrastructuur oplossing kan bieden tijdens Oosterweelwerken (10/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn meer alternatieven nodig om de Antwerpenaar uit zijn wagen te krijgen en meer voor de fiets en het openbaar vervoer te laten kiezen. Dat vindt de sp.a. Om Antwerpen niet in een verkeerschaos te storten tijdens de Oosterweelwerken, moeten er 30.000 wagens uit de avondspits gehaald worden. De socialisten reageren daarmee op een rapport van de Vlaamse regering dat De Tijd kon inkijken.
  [naar artikel]
 8. Bouwheer Oosterweel geeft gehoor aan oproep VDAB: 1 miljoen euro om werklozen op te leiden voor job in bouw (17/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, trekt 1 miljoen euro uit om opleidingen en stages in de bouwsector te organiseren. Daardoor krijgen ook laaggeschoolden de kans om mee te werken aan ‘de werf van de eeuw’.
  [naar artikel]
 9. Bouwheer Ghelamco heeft Eurostadion nog niet opgegeven en trekt in laatste poging naar Raad van State (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bouwheer Ghelamco vecht de geweigerde vergunning voor Eurostadion opnieuw aan, nu bij de Raad van State. Dat heeft Bruzz vernomen van Philip Neyt, bestuurder bij Ghelamco.
  [naar artikel]
 10. Waar moet Lantis met 4,5 miljoen kubieke meter Oosterweelgrond naartoe? (25/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er dreigt een probleem voor Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding. Lantis wil 4,5 miljoen m³ restgrond van de grootschalige wegenwerken in de kleiputten in Terhagen dumpen, maar daartegen komt protest. De bouwheer zoekt naar alternatieven. “Maar die grond moet ergens naartoe.”
  [naar artikel]
 11. Oosterweelwerken starten morgen (28/02/2019 - De Tijd)
  14:36 Morgen gaat de schup in de grond voor de Antwerpse Oosterweelverbinding. Na meer dan twintig jaar is hét symbool voor de stilstand in Vlaanderen opgelost.
  [naar artikel]
 12. Actiegroepen Oosterweel: “Tweede grote strijdpunt binnengehaald” (27/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse actiegroepen Ademloos en stRaten-generaal reageren dinsdag tevreden op het nieuws dat het Sint-Annabos op Linkeroever grotendeels gevrijwaard blijft tijdens de Oosterweelwerken.
  [naar artikel]
 13. ‘Werklozen omscholen tot bouwvakkers voor Oosterweelwerken’ (11/09/2019 - De Standaard)
  De Antwerpse schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (SP.A) wil werklozen uit Antwerpen beter begeleiden naar werk, zodat ze bijvoorbeeld aan de slag kunnen gaan bij de werken aan de Oosterweelverbinding.
  [naar artikel]
 14. Meeuws wil werklozen omscholen tot bouwvakkers voor Oosterweelwerken (11/09/2019 - Metro)
  De Antwerpse schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (sp.a) wil werklozen uit Antwerpen beter begeleiden naar werk, zodat ze bijvoorbeeld aan de slag kunnen gaan bij de werken aan de Oosterweelverbinding. “Ik vergeef het mezelf nooit als we er niet alles aan doen om ons eigen werkvolk daar te werk te stellen”, verklaarde Meeuws vandaag in De Ochtend op Radio 1. Hij benadrukt dat zijn voorstel iets helemaal anders is dan verplichte gemeenschapsdienst voor werklozen. Antwerpen telt 57.000 mensen tot 60 jaar in werkarme gezinnen, dus waar niemand een inkomen uit arbeid heeft. Volgens Meeuws moeten die werklozen in samenwerking met de stad op maat worden begeleid naar werk, zo zegt hij aan het weekblad Knack. Op Radio 1 voegde de schepen daar het concrete voorbeeld van de Oosterweelwerken aan toe. Daarvoor zijn 2.100 bouwvakkers nodig. “We gaan die toch niet alleen uit het buitenland halen?”, luidt het. Meeuws benadrukt dat er een groot verschil is met de plannen voor de verplichte gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen, die momenteel op tafel liggen bij de Vlaamse onderhandelaars van N-VA, CD&V en Open Vld. “Ik gruw daarvan”, klinkt het fors. “Dat is een totalitaire maatregel uit het Sovjet-Unie-tijdperk”. In zijn voorstel is geen sprake van een verplichting, wordt er een contract afgesloten en is sprake van wederkerigheid met een deftig sociaal statuut. bron: Belga Het bericht Meeuws wil werklozen omscholen tot bouwvakkers voor Oosterweelwerken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Protest tegen ontbossing om Oosterweelzand te dumpen (26/02/2019 - De Tijd)
  08:18 Van het zand dat bij de Oosterweelwerken uitgegraven wordt, dreigt een groot deel te worden gedumpt in de kleiputten van Rumst. Dat stuit op fel protest. ‘Dit wordt het grootste ontbossingsproject van...
  [naar artikel]
 16. Sebastian Vettel grijpt leiding in F1-kampioenschap (10/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door zijn overwinning tijdens de GP van Canada grijpt de Duitser de leiding in de wk-tussenstand. Vettel heeft nu één punt voorsprong op de Brit, van een spannend seizoen gesproken ...
  [naar artikel]
 17. Brussel grijpt naar 'communautaire bom' (13/03/2018 - De Tijd)
  16:41 Omdat er bij de Nederlandstaligen geen meerderheid voor een strengere decumulregeling is, grijpt het Brussels Parlement naar een nog nooit geziene communautaire truc. Daarmee speelt ze met vuur.
  [naar artikel]
 18. Schauvliege in de clinch met Groen over Oosterweel (20/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister voor Ruimtelijke Ordening Joke Schauvliege (CD&V) wil nagaan of er juridische opties zijn om “op een andere manier” om te gaan met de weigering van Zwijndrecht voor de Oosterweelwerken.
  [naar artikel]
 19. Oosterweel doet tekort aan bouwvakkers exploderen (03/05/2018 - De Tijd)
  12:30 Bijna alle grote bouwbedrijven willen dit jaar mensen aanwerven, maar ze gaan ervan uit dat ze 10 procent daarvan niet vinden. De start van de Oosterweelwerken maakt dat alleen maar moeilijker.
  [naar artikel]
 20. Zorgen om impact Oosterweelwerken op Linkeroever: “Het is een voor twaalf” (27/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met het Sint-Annabos is een stuk natuur op Linkeroever gered. Maar het stemt Natuurpunt Antwerpen Waasland niet gerust. “We proberen nog meer ecologische ingrepen in de Oosterweelplannen te sluizen”, zegt Jef Van De Wiele.
  [naar artikel]
 21. ECB grijpt weer in om economische pijn coronacrisis te verzachten (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Centrale Bank (ECB) grijpt opnieuw in om de economische pijn van de uitbraak van het nieuwe coronavirus te verzachten. Na een...
  [naar artikel]
 22. Poll: wie grijpt zaterdag de voorlaatste sprinterskans? (15/07/2016 - Sporza)
  De sprinters hebben de etappe van zaterdag met stip aangekruist in hun agenda. Plaats mee een pronostiekje: wie grijpt de voorlaatste sprinterskans?
  [naar artikel]
 23. België grijpt weer naast distributiecentrum (06/03/2018 - Knack)
  Ondanks verwoede pogingen is ons land er niet in geslaagd het nieuwe distributiecentrum van de Duitse e-commercegigant Zalando naar België te lokken. Het Waalse Dour-Elouges grijpt naast de vestiging, zo melden L'Echo en De Tijd dinsdag.
  [naar artikel]
 24. Belfius grijpt naast 55 miljoen van gemeenten (06/06/2019 - De Tijd)
  01:03 Een Brussels arrest leidt ertoe dat de bank Belfius naast minstens 55 miljoen euro grijpt. Het gaat om geld van de gemeenten, via hun vehikel Publi-T. Er is wel nog cassatie mogelijk.
  [naar artikel]
 25. Studenten en de blok: 26% doet wel eens nachtje door & 1 op 5 grijpt naar medicatie (04/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Studenten zitten momenteel volop in de blok en dat gaat uiteraard gepaard met stress. 1 op 5 grijpt daarom naar medicatie, alcohol of...
  [naar artikel]
 26. ‘Zie je Corneel, dan weet je: hier wordt gewerkt aan Oosterweel’ (23/04/2019 - De Standaard)
  Met mascotte ‘Corneel van Oosterweel’ gaat de Vlaamse regering weggebruikers informeren over de Oosterweelwerken. Het vogelfiguurtje moet zorgen voor ‘duidelijke communicatie’, maar moet aan de berichten over file-ellende ook ‘wat zuurstof geven’.
  [naar artikel]
 27. Lewis Hamilton grijpt leiding in F1-kampioenschap na zege in Spanje (12/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Door zijn overwinning tijdens de GP van Spanje grijpt Lewis Hamilton opnieuw de leiding in de wk-tussenstand. De Brit heeft nu zeven punten voorsprong op teamgenoot Valtteri Bottas.
  [naar artikel]
 28. Zwijndrechtenaar die Oosterweelwerken tegenhield wordt schepen (07/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Groen, CD&V en sp.a zijn het eens geworden om Zwijndrecht samen te besturen de komende zes jaar. Ook de schepenposten zijn verdeeld. Opvallende nieuwkomer bij Groen is Steven Vervaet, de man die klacht indiende bij de Raad van State tegen de Oosterweelplannen in Zwijndrecht.
  [naar artikel]
 29. Nostalgie-tv: VTM zendt ‘Wittekerke’ weer uit, Eén grijpt terug naar ‘Flikken’ (20/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ooit een aflevering van Wittekerke gemist? Geen nood: VTM gaat de reeks vanaf volgende week opnieuw uitzenden. Eén grijpt weldra terug naar de begindagen van Flikken.
  [naar artikel]
 30. Het milieueffectenrapport voor het Eurostadion is goedgekeurd (28/10/2016 - Sporza)
  Het dossier rond het Eurostadion heeft een belangrijke horde genomen. Bouwheer Ghelamco kan na de goedkeuring van het MER de bouw- en milieuvergunning aanvragen.
  [naar artikel]
 31. Zesde rit in San Juan start in verstikkende hitte, wedstrijdjury grijpt niet in: "Extreme Weather Protocol? Da's voor de WorldTour" (28/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De renners in de Ronde van San Juan zijn zopas gestart in een verstikkende hitte. In Pocito liep de temperatuur op tot 41 graden. Toch grijpt de
  [naar artikel]
 32. Luchtvaartsector grijpt coronacrisis aan om milieutaksen af te blokken (25/03/2020 - Express)
  De coronacrisis brengt de Europese luchtvaartmaatschappijen veel schade toe. Om de financiële kater wat te verlichten, eisen ze nu een... The post Luchtvaartsector grijpt coronacrisis aan om milieutaksen af te blokken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Lewis Hamilton grijpt leiding in F1-kampioenschap (22/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door zijn overwinning tijdens een spectaculaire GP van Duitsland grijpt Lewis Hamilton de leiding in het F1-kampioenschap. De Brit heeft een voorsprong van zeventien punten op Sebastian Vettel. Mercedes komt ook aan de leiding in het constructeurkampioenschap.
  [naar artikel]
 34. Danser/pranker grijpt Italiaanse zangeres vast: "Ze overdrijft" vs. "Dit is seksueel geweld promoten" (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een achtergronddanser grijpt de nietsvermoedende zangeres Emma Marrone (31) vast midden in de repetities van de Italiaanse talentenjacht Amici.
  [naar artikel]
 35. Danser/pranker grijpt Italiaanse zangeres vast: "Ze overreageert" vs. "Dit is seksueel geweld promoten" (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een achtergronddanser grijpt de nietsvermoedende zangeres Emma Marrone (31) vast midden in de repetities van de Italiaanse talentenjacht Amici.
  [naar artikel]
 36. AA Gent met vijfde plek aan de haal, Anderlecht grijpt voor eerst in 56 jaar naast Europees ticket (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  AA Gent heeft op de slotspeeldag van play-off 1 afgerekend met Anderlecht: 2-1. De vijfde plek is zo een prooi voor de Buffalo’s. Paars-wit grijpt...
  [naar artikel]
 37. Thomas Pieters grijpt naast wildcard Ryder Cup (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas Pieters maakt geen deel uit van het Europese team voor de Ryder Cup van eind september. Hij grijpt naast één van de vier wildcards die...
  [naar artikel]
 38. Alweer problemen voor Eurostadion: complex dubbel zo groot als toegestaan (04/12/2017 - Knack)
  Het dossier rond het Eurostadion botst op een nieuwe horde: de bouwheer van het stadion zou de bouwvoorschriften flink met de voeten treden.
  [naar artikel]
 39. KAART. Te voet van Sportpaleis naar Spoor Oost over nieuwe brug (29/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De bouw van de passerelle die het Sportpaleis en de Lotto Arena gaat verbinden met Spoor Oost, begint in oktober. Door deze werken in aanloop naar de Oosterweelwerken uit te voeren, wil de stad de verkeershinder op en rond de Schijnpoortweg beperken.
  [naar artikel]
 40. Papa grijpt spectaculair in om kindjes te behoeden voor botsing met aanstormende slee (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee kindjes rennen in de sneeuw op een aanstormende slee af. Hun papa voorziet het gevaar van een ernstige botsing en grijpt bliksemsnel in. En...
  [naar artikel]
 41. Amerikaanse Playboy grijpt terug naar naaktmodellen (14/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na goed een jaar met ‘verhulde’ modellen, grijpt de Amerikaanse editie van Playboy terug naar volledig naakt. Cooper Hefner, chef creatie en zoon van blootbladstichter Hugh Hefner, omschreef de beslissing maandag op Twitter als een vergissing.
  [naar artikel]
 42. Amerikaanse Playboy grijpt terug naar naaktmodellen (14/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na goed een jaar met ‘verhulde’ modellen, grijpt de Amerikaanse editie van Playboy terug naar volledig naakt. Cooper Hefner, chef creatie en zoon van blootbladstichter Hugh Hefner, omschreef de beslissing maandag op Twitter als een vergissing.
  [naar artikel]
 43. Storm rond Eurostadion waait naar Vlaanderen (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verrassende nieuwe episode in de Eurostadion-saga. Bouwheer Ghelamco blijkt Vlaamse grond nodig te hebben om het Brusselse project te kunnen
  [naar artikel]
 44. Ghelamco wil gezichtsherkenning in Eurostadion (28/03/2019 - De Morgen)
  Bouwheer Ghelamco wil in het nieuwe nationale voetbalstadion gezichtsherkenning installeren. 'Nu is dat wettelijk nog niet toegestaan, maar misschien in 2019 wel.'
  [naar artikel]
 45. Delhaize grijpt weer naast overname BI-LO (06/04/2019 - De Morgen)
  Het ziet ernaar uit dat Delhaize opnieuw naast een overname van zijn Amerikaanse sectorgenoot BI-LO grijpt. Delhaize had begin oktober bekendgemaakt dat het een intentieovereenkomst had getekend om een groot deel van de activa van de noodlijdende keten, alles samen 214 winkels, over te kopen voor 425 miljoen dollar (282 miljoen euro).
  [naar artikel]
 46. Schauvliege geeft Eurostadion genadeslag (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het doek is definitief gevallen over het Eurostadion in Grimbergen. Vlaams Minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) heeft de aanvraag bouwheer...
  [naar artikel]
 47. "Marc Coucke heeft mijn leven gered" (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Door als bouwheer zijn naam aan het vernieuwde stadion van KV Oostende te verbinden, maakt Bart Versluys (44) drie jaar later een opgemerkte
  [naar artikel]
 48. Eurostadion opnieuw gebuisd: zoveelste negatief advies rond mobiliteit (27/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het slechte nieuws voor Ghelamco, de bouwheer van het Eurostadion, blijft zich opstapelen. Na de gemeente Grimbergen is het deze keer de Vlaamse...
  [naar artikel]
 49. Na Leuven krijgt ook Charleroi een protoncentrum tegen kanker (20/02/2017 - De Tijd)
  08:30 Na jaren communautair gekibbel over waar een protontherapiecentrum moest komen, in Vlaanderen of in Wallonië, krijgt ons land er nu twee. Bouwheer is in beide gevallen het Waalse IBA.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.