Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
18:32 uur

Stamgasten willen volkscafé redden: “Den Breughel is van ons en van heel Schoten”

Gazet van Antwerpen

09/10/2019 - 20:28

Het wordt nu heel concreet: tijdens het weekend van 21 en 22 december zal Raoul Mertens zijn laatste pinten tappen in café Breughel. Dat Mertens zijn toog zal verlaten, was al langer bekend. Maar de hangende onzekerheid over de toekomst van het handelspand op de Markt, inspireert enkele trouwe bezoekers tot de actie ‘Den Breughel is van ons’. “Een boodschap voor eigenaar familie Van Nederkassel en de gemeente”, aldus Jan Van hee, een van de bezorgde stamgasten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verdriet én vreugde bij sluiting volkscafé: Breughel 2.0 opent al over twee maanden (22/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dansend, feestend en drinkend natuurlijk. Zo namen vele trouwe klanten het voorbije weekend afscheid van café Breughel en Raoul Mertens, de man die er de voorbije 36 jaar pal stond achter de toog. Maar er was ook goed nieuws. Sinds zaterdagavond staat vast dat Raouls dochter Heidi over twee maanden café Breughel zal heropenen in een ander, vlakbij gelegen pand.
  [naar artikel]
 2. Bekend café in hartje Schoten moet na zestig jaar sluiten (04/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In november zal Raoul Mertens zijn allerlaatste Stella’s tappen in café Breughel. Een van de meest bekende volkscafés van Schoten dreigt te verdwijnen. Het afscheidsritueel begint al op 10 april tijdens de Scheldeprijs. Café Breughel is sinds de opening begin jaren zestig dé plek waar de koers het meest intens beleefd wordt.
  [naar artikel]
 3. Luc (57) tapte laatste pinten in zijn café en kiest nu voor wel heel andere weg: "Drank is de duivel" (26/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het bekende volkscafé De Roos is niet meer. Uitbater Luc ‘De Roos’ Rozendom (57) tapte zondagavond de laatste pinten in het bijzijn van de stamgasten. Het café wordt niet overgenomen, aangezien De Roos er blijft wonen.
  [naar artikel]
 4. VIDEO. Brandweer redt kat van brandend schip in Schoten (27/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op een plezierboot, gelegen in het kanaal Dessel-Schoten, ter hoogte van het sas met het Albertkanaal, aan de Sluizenstraat in Schoten, is om een nog onbekende reden brand ontstaan. Er vielen geen gewonden en de toegesnelde brandweer wist ook een kat te redden.
  [naar artikel]
 5. Stamgasten getest op tbc (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De stamgasten van twee cafés in Lommel worden preventief getest op tuberculose (tbc). Een vaste klant van de cafés Melchior en het Stamineeke is
  [naar artikel]
 6. Stamgasten blijven verweesd achter nu laatste café van het dorp de deuren sluit (04/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Café Marie-Jeanne was woensdag tot aan de nok gevuld met trouwe stamgasten. Iedereen wilde nog een laatste mooie herinnering maken in het enige café van Winksele.
  [naar artikel]
 7. Koelbloedige schipper en fietser redden vrouw (88) uit kanaal: “Een minuut later zou het niet meer zijn gelukt” (02/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Twee inwoners van Schoten zijn al meteen als helden 2018 ingegaan. Schipper Roland Hubert en fietser Wim Dellafaille redden op oudejaarsavond het leven van een 88-jarige dame uit Deurne die met haar auto in het kanaal Dessel-Schoten was beland. “Een minuut later zou ze verdronken zijn.”
  [naar artikel]
 8. Koelbloedige schipper en fietser redden vrouw (88) uit kanaal: “Een minuut later zou het niet meer zijn gelukt” (02/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Twee inwoners van Schoten zijn al meteen als helden 2018 ingegaan. Schipper Roland Hubert en fietser Wim Dellafaille redden op oudejaarsavond het leven van een 88-jarige dame uit Deurne die met haar auto in het kanaal Dessel-Schoten was beland. “Een minuut later zou ze verdronken zijn.”
  [naar artikel]
 9. Alken-Maes redt volkscafé (26/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Brouwerij Alken-Maes investeert weer in vastgoed. In Hasselt koopt de biermagnaat het volkscafé Kerkhof. “Geïnspireerd door het artikel dat we in jullie krant over het behoud van de volkscafés hebben gelezen”, zegt manager Real Estate bij Alken-Maes Johan Du Bois. “We hebben jarenlang geïnvesteerd in interieurs van cafés, nu gooien we het roer om en mikken we weer op vastgoed, waarbij de volkscafés een heel belangrijke poot vormen.”
  [naar artikel]
 10. Lionsclub Breughel serveert kerstmaaltijd in ’t Groote Verschil (18/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen woensdag stond ’t Groote Verschil in Lommel al in het teken van kerst. De medewerkers van vzw de Biehal STC en hun families genoten er van een gezellig kerstfeest. De leden van Lionsclub Breughel serveerden speciaal voor hen een lekkere kerstmaaltijd.
  [naar artikel]
 11. ’t Reselt in Rotem verliest laatste volkscafé (31/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het gehucht ’t Reselt in Rotem staan de bulldozers klaar voor de afbraak van het laatste volkscafé, dat ook de naam ’t Reselt draagt. “Mijn moeder was uitbaatster van het café sinds 1985”, weet Mia Schreurs (64). “Zelf heb ik met mijn echtgenoot Valentin Vaesen (64) café ’t Reselt 20 jaar gerund.”
  [naar artikel]
 12. ‘Warme’ cafébaas JP van De Salamander maakt worstenbroden zelf: “De beste van heel Schoten” (13/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Veertien jaar geleden ruilde Jean-Paul Possemiers zijn bakkersoven voor de toog van café De Salamander in Schoten. Maar één keer per jaar, op Verloren Maandag, bewijst ‘JP’ dat hij de edele ‘kunst’ van het worstenbroden maken nog niet verleerd is. “De beste van heel Schoten”, weten zijn trouwe klanten die er maandag allemaal een getrakteerd kregen.
  [naar artikel]
 13. Café zamelt jaar lang geld in om straathonden te redden: “Hopelijk adopteren andere mensen ook een straathondje” (06/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Valérie Sanmodesto, uitbaatster van café De Kasteeldreef in Lovendegem, moedigde haar klanten het afgelopen jaar aan om een muntstuk te deponeren in een grote fles op de toog. Zo hielpen de stamgasten maandenlang straathonden in Roemenië.
  [naar artikel]
 14. Deze PS'ers willen partij redden: "Onze handen zijn proper" (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele tientallen PS'ers willen met de properehandenbeweging #Grouponsnousetdemain! hun partij redden. Ze jagen de PS-top verder op om kordaat op
  [naar artikel]
 15. Jonge klimaatactivisten Anuna De Wever en Kyra Gantois willen heel België op straat: “Bosbrossers, betoog in je eigen stad” (03/02/2019 - De Morgen)
  Het klimaat redden kan vanaf deze week ook dichter bij huis. De meiden van Youth for Climate roepen de bosbrossers op om voortaan in eigen stad te betogen. “Het gaat ons niet om recordaantallen in Brussel, we willen heel België op straat.” 
  [naar artikel]
 16. Schilderij "De dulle griet" is twee jaar jonger dan gedacht (01/03/2018 - VRT NWS)
  De datering van het beroemde schilderij "De dulle griet" van Pieter Breughel de Oude blijkt niet te kloppen. Tijdens de restauratie werd ontdekt dat Breughel het in 1563 schilderde en niet in 1561. Het schilderij is twee jaar jonger dan tot nu toe werd aangenomen. 
  [naar artikel]
 17. Schepen houdt een keer per maand zitdag in volkscafé: “Op café is de drempel pak lager” (05/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Schepen Kevin Schouterden (sp.a) heeft vrijdag zijn eerste zitdag in een Hasselts volkscafé gehouden. Van 9 tot 17 uur ontving hij in de Cambrinus een tiental mensen die vooraf een afspraak maakten. “Maar wat het dubbel interessant maakte, is dat de gewone cafébezoekers er ook hun gedacht konden zeggen”, zegt Schouterden. “De drempel om op café iemand aan te spreken is immers een pak lager dan wanneer ze naar mijn bureau moeten komen.”
  [naar artikel]
 18. Prinses Esmeralda over het WWF en de klimaatspijbelaars: 'De kritiek op die jongeren is schandalig' (11/02/2019 - Knack)
  Prinses Esmeralda is ereambassadrice van WWF-België. Samen met directeur Antoine Lebrun krijgt ze het warm van duizenden jongeren die tijdens de klimaatmarsen door Brussel trekken. 'Uiteraard willen we met het WWF de dieren redden, maar we willen ook onszelf redden.'
  [naar artikel]
 19. Corona-experts doen oproep: ‘Als we de zomer willen redden, blijf dan nu in uw kot’ (09/04/2020 - De Morgen)
  We hebben er de hele winter naar uitgekeken: mooi lenteweer, kunnen buitenkomen en genieten van het zonnetje. Maar nu het zover is, moeten we de verleiding weerstaan om uit ons kot te komen, zeggen experts. Als we de zomer willen redden, dan moeten we nu binnenblijven.
  [naar artikel]
 20. Ook in Schoten veel fans voor Tom Boonen (05/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na de doortochten in Mol en Balen passeerde het Scheldeprijs-peloton door Wijnegem en Schoten. Daar stonden al heel wat fans op hen te wachten, vooral op Tom Boonen dan.
  [naar artikel]
 21. Zaakvoerder na brand in brasserie De Kar: “Opgeven staat niet in ons woordenboek” (02/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “We willen zo vlug mogelijk De Kar opnieuw open doen.” Dat zegt Johan Paardekam, medezaakvoerder van de brasserie die woensdagnacht schade opliep bij een brand. Paardekam runt ook mee volkscafé Valentina in het centrum van Stabroek.
  [naar artikel]
 22. Arteco tot minstens 2035 op zelfde site in Schoten: “Trots op onze relatie met de buren” (14/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Total en Arteco mogen hun chemische fabriek in de Metropoolstraat in Schoten nog tot minstens 2035 uitbaten. De provincie leverde hiervoor een milieuvergunning af. “We zijn blij dat we een vervolg kunnen breien aan ons verblijf in Schoten, waar we al operationeel zijn sinds 1964. En ik ben trots op de goede relatie met de buren, ook al wonen die heel dichtbij”, beseft manager Olivier Dufaux.
  [naar artikel]
 23. Schoten, Wijnegem en Mortsel bezorgd: “We vrezen de dupe van de overkapping te worden” (28/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Nu de euforie over het bereiken van het ‘historische’ Oosterweelakkoord is gaan liggen, neemt in Schoten, Wijnegem en zelfs Mortsel de bezorgdheid toe over de manier waarop de A102 zal aangelegd worden. “We willen niet het kind van de overkappingsrekening worden”, klinkt het.
  [naar artikel]
 24. VBO: 'Index moet weg om klimaat te redden' (04/02/2019 - De Tijd)
  13:34 Als we willen dat mensen hun gedrag aanpassen om het klimaat te redden, kunnen de lonen niet automatisch mee stijgen met nieuwe milieutaksen. Dat zegt de werkgeversorganisatie in haar verkiezingsmemor...
  [naar artikel]
 25. Onbekend schilderij van Pieter Breughel de Oudere ontdekt in Prado Madrid (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. “Deze reus brengt Dennenbad dichter bij rest van Schoten” (02/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is altijd plezant in Dennenbad, maar zaterdag was de sfeer in het verblijfspark wel héél uitgelaten. De echte burgemeester, een harmonie en zelfs een heuse ‘kardinaal’ kwamen naar dit vrij onbekende stukje Schoten om er reus Johnny De Visser in te huldigen.
  [naar artikel]
 27. Experts doen oproep aan heel de bevolking: “Als we de zomer willen redden, blijf dan nu in uw kot” (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We hebben er de hele winter naar uitgekeken: mooi lenteweer, kunnen buitenkomen en genieten van het zonnetje. Maar nu het zover is, moeten we de...
  [naar artikel]
 28. Centrum Schoten wordt hertekend: “Nieuwe Paalstraat ten laatste eind 2024 klaar” (17/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Studiebureau Omgeving uit Berchem zal het centrum van Schoten hertekenen. Dat maakte schepen van Lokale Economie Véronique d’Exelle (N-VA) bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van Winkelcentrum Schoten.
  [naar artikel]
 29. Experts doen oproep: “Mooi weer of niet: willen we de zomer redden, dan moeten we nu binnenblijven” (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  We moeten de verleiding weerstaan, zo zeggen experts. Mooi lenteweer of niet. “Als we de zomer willen redden, dan moeten we nu binnenblijven”, aldus Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe woensdagavond in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 30. Experts doen oproep: ‘Mooi weer of niet: willen we de zomer redden, dan moeten we nu binnenblijven’ (09/04/2020 - De Standaard)
  We moeten de verleiding weerstaan, zo zeggen experts. Mooi lenteweer of niet. ‘Als we de zomer willen redden, dan moeten we nu binnenblijven’, aldus Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe woensdagavond in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 31. Experts doen oproep: “Mooi weer of niet: willen we de zomer redden, dan moeten we nu binnenblijven” (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  We moeten de verleiding weerstaan, zo zeggen experts. Mooi lenteweer of niet. “Als we de zomer willen redden, dan moeten we nu binnenblijven”, aldus Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe woensdagavond in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 32. Verzorgers Pairi Daiza redden ontsnapte wallaby uit water (08/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Enkele bezoekers van het dierenpark Pairi Daiza waren zaterdagnamiddag getuige van een opmerkelijke redding. Toen een jonge wallaby uit zijn verblijf ontsnapte en in het water terechtkwam, schoten een vijftal verzorgers meteen in actie om het dier te redden. Hun interventie was gelukkig snel genoeg om de wallaby ongedeerd uit het water te halen, tot groot jolijt bij de omstanders.
  [naar artikel]
 33. Schotens bedrijf Van Loock Motoren moet Atomium-lift redden tijdens drukke kerstdagen (27/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Door een liftpanne is het Atomium nu al ruim twee weken moeilijk of niet toegankelijk. De directie zit met de handen in het haar omdat met eindejaar veel toeristen het 102 meter hoge monument willen verkennen. Van Loock Motoren uit Schoten is de deus ex machina. “Onze technici proberen de lift tegen donderdag weer laten werken”, aldus bedrijfsleider Bob Van Loock.
  [naar artikel]
 34. Pokémonjagers redden jongetje uit sloot (20/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ze waren op zoek naar zeldzame Pokémon, maar ze vonden een jongen in nood. Vince Smits (15) en Rens Hurkmans (16) schoten direct te hulp toen ze
  [naar artikel]
 35. Nieuwe brandweer-commandant in Schoten: “Elke dag stapje dichter bij ideale brandweer” (02/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De 47 brandweermannen van Schoten hebben met kapitein Tom Van Damme (46) een nieuwe bevelvoerder. Hij is meteen de allereerste commandant die niet in Schoten woont. “Oh, maar met de commandowagen ben ik binnen de zes minuten vanuit mijn woonplaats Wijnegem in de kazerne in Schoten, waar ik ook overdag haast de hele tijd aanwezig ben en bovendien kan ik rekenen op bekwame collega-officieren”, aldus Van Damme.
  [naar artikel]
 36. Dit is hoe onze politieke partijen de democratie willen redden (24/08/2017 - Knack)
  In deel 3 van zijn reeks over de staat van de staat nam onze medewerker Daan Ballegeer de temperatuur van onze democratie. Daar valt wel een en ander aan te verbeteren, was de conclusie. De burger, de aandeelhouder van de staat, wordt te weinig gehoord en haakt soms af. Trends vroeg aan de voorzitters van de belangrijkste politieke partijen in België hoe ze onze democratie willen redden.
  [naar artikel]
 37. Wagen brandt volledig uit in Schoten (26/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de Schijnparklaan in Schoten is een Volkswagen Tiguan vrijdagmiddag uitgebrand. Het ging volgens de politie om een accidentele brand. “De eigenaar van de auto kwam er net mee van de garage, de wagen was binnen geweest voor een groot onderhoud”, aldus de politie. De brand sloeg over op een haag, ook die liep heel wat schade op. Er raakte niemand gewond.
  [naar artikel]
 38. Politie arresteert drie transmigranten in Schoten (17/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De lokale politie van Schoten en de wegpolitie hebben eind vorige week drie transmigranten opgepakt in de wijk De list in Schoten. Ze waren uit een vrachtwagen gesprongen.
  [naar artikel]
 39. Topmanager Philippe Bodson (75) overlijdt aan corona (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij kon Glaverbel niet redden, Tractebel niet redden, Fortis niet redden, Lernaut & Hauspie niet redden en dat bleef hij tot het eind van z'n leven...
  [naar artikel]
 40. Relletje rond Vlaams Belang in Schoten: “Hier is een emmer, haal jullie stickers maar weg” (01/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een boze Maarten De Veuster (N-VA) bezorgde Vlaams Belang-fractieleider Piet Bouciqué op de gemeenteraad een emmer met poetsdoeken. “Jullie hebben heel Schoten vol propaganda gekleefd. Gelieve alles zelf te verwijderen”, aldus de burgemeester.
  [naar artikel]
 41. Koppel opgepakt na schoten in Schaarbeek (21/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Schaarbeek is woensdagavond een koppel opgepakt nadat de man verschillende schoten in de lucht had gelost. Dat meldt het Brusselse parket. De reden voor die schoten is nog onduidelijk. Zowel de man als de vrouw die bij hem was, zullen verhoord worden door de politie.
  [naar artikel]
 42. Koppel opgepakt na schoten in Schaarbeek (20/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Schaarbeek is woensdagavond een koppel opgepakt nadat de man verschillende schoten in de lucht had gelost. Dat meldt het Brusselse parket. De reden voor die schoten is nog onduidelijk. Zowel de man als de vrouw die bij hem was, zullen verhoord worden door de politie.
  [naar artikel]
 43. Legale hoornhandel moet neushoorn redden (10/04/2019 - De Morgen)
  De hoorn van de neushoorn is een kostbaar goedje, voor één kilo wordt op de huidige (illegale) markt zo'n 65.000 dollar neergeteld. Wetenschappers willen de neushoorn nu redden door de markt legaal te maken.
  [naar artikel]
 44. Brug 14 in Schoten netjes ingepakt (30/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nee, verpakkingskunstenaar Christo is niet neergestreken in Schoten. En hoewel de vorm er wat van weg heeft, gaat onder dit groot plastic zeil evenmin een lokale versie van het MAS schuil. Het zijn specialisten van de firma De Medts uit Wijnegem die brug 14 over het kanaal Dessel-Schoten ter hoogte van de Villerslei een witte jas hebben aangetrokken.
  [naar artikel]
 45. Politie van Schoten meet snelheid van... fietsers (07/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De lokale politie van Schoten mat deze zomer de snelheid van fietsers op de jaagpaden langs het kanaal Dessel-Schoten, al werd er niet geverbaliseerd. “Eindelijk”, aldus buurtbewoners, die de snelheidsterreur beu zijn. Ook de Fietsersbond reageert opvallend positief.
  [naar artikel]
 46. Zo willen Antwerpse Marokkanen hun geboortestreek redden. (21/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Dinsdag komt Ali Kaddouri naar het TEDx Kaffee om ons meer te vertellen over zijn project rond ecotoerisme in Ouled Daoud Zghanine, Marokko. Dit is de streek van herkomst van heel wat Antwerpse Marokkanen.
  [naar artikel]
 47. Plastic skipistes, gesloten deuren, containerzeilschepen. Zo willen jongeren het klimaat redden (25/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  1.744 ideeën, 2.748 reacties en 33.081 keer gestemd. Dat zijn de resultaten van de eerste fase van het communicatieplatform van Youth for Climate, waarbij iedereen ideeën kon lanceren om het klimaat te redden. Die worden nu voorgelegd aan experts, en daarna is het aan de politiek.
  [naar artikel]
 48. Topmanager Philippe Bodson (75), de CEO die nederlaag na nederlaag incasseerde, overlijdt aan corona (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij kon Glaverbel niet redden, Tractebel niet redden, Fortis niet redden, Lernaut & Hauspie niet redden en dat bleef hij tot het eind van z'n leven...
  [naar artikel]
 49. Jeugdtrainer Schoten mag opkrassen na arrestatie voor raid op bussen Beerschot Wilrijk (06/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Hooligan Dieter M. is niet meer welkom bij SK Schoten. De man werd woensdag opgepakt bij de huiszoekingen in het onderzoek naar de raid op supportersbussen van Beerschot Wilrijk. SK Schoten ontslaat de jeugdtrainer.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.