Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
03:39 uur

Vrachtvervoer in de stad: worden uw schoenen binnenkort geleverd met de tram?

Gazet van Antwerpen

09/10/2019 - 20:28

Als er toch al trams door Antwerpen rijden, kunnen die toch ook gebruikt worden om goederen te vervoeren van en naar het centrum? Het idee is in het buitenland niet nieuw en werd hier getest door Katrien De Langhe, die doctoreert binnen het Departement Transport en Ruimtelijke Economie aan de Universiteit Antwerpen. Vanzelfsprekend is deze vorm van transport niet. Maar het kan wel.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Binnenkort overstappen van bus op tram om in de stad te geraken (03/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de Montignystraat en de Brederodestraat, recht over de Konijnenwei, zijn de werken begonnen aan een overstappunt. Binnenkort zullen vanaf daar enkel nog trams de binnenstad in rijden. Alle bussen die er nu passeren, zullen daar een eindhalte krijgen, en alle reizigers zullen er dus overstappen op een tram. Het is al de tweede keer dat de werken van start gaan, want eind januari werden ze nog stilgelegd. De bekendmaking was namelijk te laat opgehangen. Maar dat euvel is nu verholpen.
  [naar artikel]
 2. Opnieuw ongeval met tram in Antwerpen: autobestuurder gekneld na aanrijding, tram ontspoord (23/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Bredabaan in het Antwerpse district Merksem is een ongeval met een tram gebeurd. Een auto botste rond 16.30 uur tegen een tram op de tram- en...
  [naar artikel]
 3. Mortsel blijft zich verzetten tegen het verdwijnen van tram 7: motie ingediend bij De Lijn (26/03/2020 - VRT NWS)
  Op de gemeenteraad van de stad Mortsel is bijna unaniem beslist om een motie in te dienen bij De Lijn en de Vervoerregio. Daarin vraagt de stad nog eens om tram 7 te behouden. De beslissing is nog niet definitief en de stad zal blijven proberen om De Lijn te overtuigen.
  [naar artikel]
 4. Nieuwe sneakers zijn gemaakt van metrozitjes (10/01/2018 - Metro)
  Felle kleuren, lelijke patronen en bedekt met vuile plekken: de zetelbekleding van trein, tram en bus zijn niet meteen om over naar huis te schrijven. Toch gaat Adidas sneakers verkopen die gemaakt zijn van de stof van metrozitjes.  Voor de actie werkte de sneakergigant samen met BVG, de openbaarvervoersmaatschappij in Berlijn. De schoenen zijn dan ook gebaseerd op het gespikkelde stof van de oude zitjes van de metro die vroeger rond tufte in de Duitse hoofdstad. Amper 500 exemplaren Het gaat om een limited edition-collectie van 500 paar schoenen. Vanaf 16 januari worden ze verkocht in de flagshipstore van Adidas in Kreuzberg. Wie het unieke schoeisel wil aanschaffen, zal zich dus moeten haasten. Leuk extraatje: de gelukkige kopers krijgen een gratis jaarabonnement voor het openbaar vervoer in Berlijn. De enige voorwaarde? Als ze op de bus, tram of metro zitten, moeten ze de schoenen daadwerkelijk dragen. Anders zullen ze toch een ticketje moeten kopen.
  [naar artikel]
 5. Tram 12 en 24 rijden binnenkort tot Melkmarkt (29/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Lijn heeft een nieuw tramplan gelanceerd dat voortvloeit uit de werkzaamheden aan de Noorderlijn. Tram 12 en 24 wijzigen volgend jaar allebei van tracé, met Melkmarkt als eindhalte.
  [naar artikel]
 6. Lizzie brengt met café Tram 3 de roaring twenties naar ’t Stad (12/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  30 maart is D-day voor Liesbet Goedemé. Die dag wordt de populaire Antwerpse cafébazin 30 en dat viert ze met de opening van haar nieuwe café: Tram 3. Symbolischer kan niet. “Hier ga ik 100% mijn zin doen. Tram 3 wordt een verborgen parel voor de locals.”
  [naar artikel]
 7. Historisch: tram 1 rijdt weer in ‘t Stad (09/12/2019 - De Morgen)
  Na meer dan 50 jaar kunnen pendelaars opnieuw de tram nemen tot in het noorden van Antwerpen via de Leien. Zaterdag werd de nieuwe lijn 1 feestelijk geopend.
  [naar artikel]
 8. “Mijn nieuwe wagen wordt te laat geleverd” (29/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Heusden-ZOLDERToen Selahattin Unal in december zijn droomauto, een Mercedes, bestelde, zou die uiterlijk op 1 maart 2019 geleverd worden. Daar kwam niets van in huis. De productie werd uitgesteld tot september 2019. Omdat hij een auto nodig had, vroeg Selahattin dan maar een vervangwagen. Ook die kon niet worden geleverd.
  [naar artikel]
 9. Tram 7 weg? Tram 4 weg? Tram 2 ingekort? “Forse besparingsoperatie op tramnetwerk op komst” (16/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Tram 4 verdwijnt, tram 2 wordt ingekort en er verdwijnt een lijn naar Linkeroever.” Dat zegt Dirk Wiesé van reizigersorganisatie TreinTramBus, dat een gelekt dossier van De Lijn doorgestuurd kreeg. “Het gaat om een zeer gedetailleerd plan waarin het tram- en busnetwerk in de vervoerregio Antwerpen wordt hertekend. Dat document is té gedetailleerd om niet reëel te zijn.”
  [naar artikel]
 10. Man in kritieke toestand naar ziekenhuis na botsing met tram (30/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een jongeman raakte woensdagmiddag zwaargewond na een botsing met een tram. De man stak ter hoogte van de Jan Moorkensstraat de Grotesteenweg over. Hij merkte de tram die richting Mortsel reed niet op. De bestuurder van de tram was na het ongeval in shock.
  [naar artikel]
 11. Tram volledig ontspoord op kruispunt na defect met wissel (03/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een tram van De Lijn ontspoorde vrijdag op het kruispunt van de August Van De Wielelei met de Ruggeveldlaan in Deurne. Daarbij botste de tram ook met een bus. Hoe de tram is kunnen ontsporen, is niet helemaal duidelijk. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 12. Tram minutenlang stuurloos nadat bestuurder bewustzijn verliest (22/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Duitse stad Bonn, ten zuiden van Keulen, hebben passagiers in de nacht van zaterdag op zondag minutenlang rondgereden in een stuurloze tram...
  [naar artikel]
 13. Brief de volgende dag of pas binnen 3 dagen geleverd? Binnenkort stelt bpost u voor de keuze (21/06/2018 - VRT NWS)
  Bpost wil de fors dalende brievenmarkt te lijf gaan met een opvallende maatregel. Wie zijn brief de volgende dag wil geleverd zien, zal daarvoor extra moeten betalen via een duurdere postzegel. 
  [naar artikel]
 14. Binnenkort betalen met bankkaart of bank-app op tram, bus en metro in Brussel (13/09/2019 - VRT NWS)
  In de loop van volgend jaar kan je in Brussel gewoon met je bankkaart of met een betaalapp op je telefoon toegang kunnen krijgen tot de metro, bus of de tram. Dat zegt de CEO van de MIVB in Le Soir.
  [naar artikel]
 15. Gekantelde tram in Wommelgem getakeld (20/02/2018 - De Standaard)
  Op de keerlus aan de rotonde van het op- en afrittencomplex van de E313 in Wommelgem is dinsdagochtend een tram gekanteld. Eerder op de ochtend vond er al een zwaar ongeval tussen een tram en een bus plaats in Deurne. De tram is intussen getakeld.
  [naar artikel]
 16. In deze 17 ton zware kolos kan je binnenkort smullen van ribbetjes (06/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bijna zestig jaar nadat de laatste tram door Hamme reed, staat er weer één naast het vroegere stationsgebouw op het Koning Albertplein. Michel Strobbe liet een afgedankte tram overkomen uit Antwerpen om er een deel van zijn brasserie in onder te brengen.
  [naar artikel]
 17. Vrachtvervoer per spoor binnen Benelux gehinderd door verschillend veiligheidssysteem (16/06/2018 - Metro)
  Om het vrachtvervoer per spoor tussen de Benelux-landen te versoepelen, moeten regelgeving en procedures geharmoniseerd en vereenvoudigd worden en het ERTMS-systeem op elkaar afgestemd worden. De versies van het automatisch treinbeveiligingssysteem dat op de Belgische en Nederlandse treinen werd geïnstalleerd, zijn vandaag immers niet compatibel. Dat staat in een aanbeveling aan de drie regeringen die het Benelux-parlement vandaag bijna unaniem – één tegenstem (VVD) en enkele onthoudingen (PVV) – aannam. Het grootste deel van het vrachtvervoer binnen de Benelux gebeurt vandaag via de weg (46,3 procent), dan volgt het water (32,1 procent over zee en 17,4 procent door de binnenvaart), terwijl amper 4,1 procent van de goederen via het spoor op zijn bestemming raakt. Voor het Benelux-parlement moeten alle vervoersmodi gelijk bijdragen aan de externe kosten van het transport. Trucks en binnenvaart dragen respectievelijk amper 19 en 16 procent van hun externe kosten, terwijl dat voor het spoorvrachtvervoer maar liefst 98 procent bedraagt. Het spoorvrachtvervoer dient ook meer klantgericht georganiseerd te worden en de bottlenecks op de corridors moeten worden aangepakt. bron: Belga Het bericht Vrachtvervoer per spoor binnen Benelux gehinderd door verschillend veiligheidssysteem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Aanrijding tussen fietsster en tram: tram- en busverkeer verstoord (04/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op het Cogelsplein in Deurne is maandagnamiddag rond 16.30u een fietser in botsing gekomen met een tram. De fietser kwam ten val en klaagde over pijn aan de pols. “Daarom moest onze tram stoppen in afwachting van de politie”, aldus Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn.
  [naar artikel]
 19. Schietpartij op tram in Utrecht (18/03/2019 - De Tijd)
  11:54 Het tramverkeer in de Nederlandse stad Utrecht is stilgelegd vanwege een schietpartij om 10.45 uur in een tram op het 24 Oktoberplein, zo heeft de politie bevestigd. Meerdere traumaheli's zijn ingezet...
  [naar artikel]
 20. Niemand wil dat de tram verdwijnt, ook de N-VA niet (19/09/2018 - De Standaard)
  Gents N-VA-boegbeeld Anneleen Van Bossuyt wil op termijn de tram uit de stad. Ze verklaart daarbij de liefde aan de goedkopere en meer flexibelere trambussen. Zelfs Vlaams minister van Verkeer en partijgenoot Ben Weyts vindt dat geen goed idee.
  [naar artikel]
 21. Niemand wil dat de tram verdwijnt, ook de N-VA niet (19/09/2018 - De Standaard)
  Gents N-VA-boegbeeld Anneleen Van Bossuyt wil op termijn de tram uit de stad. Ze verklaart daarbij de liefde aan de goedkopere en meer flexibelere trambussen. Zelfs Vlaams minister van Verkeer en partijgenoot Ben Weyts vindt dat geen goed idee.
  [naar artikel]
 22. “Hij leek te mikken op mensen die op bankjes zaten”: ooggetuige kan via raam uit tram in Utrecht ontsnappen (18/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een ooggetuige van de schietpartij op een tram in de Nederlandse stad Utrecht heeft aan de krant NRC Handelsblad verteld wat ze meemaakte. De vrouw...
  [naar artikel]
 23. Binnenkort een schaarste aan producten bij de voedselbanken: ook bij Het Stroboertje in Merksem (18/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De voedselbanken zitten binnenkort zonder heel wat basisproducten. Voedingswaren die ons land normaal van Europa krijgt, zoals melk, bloem en pasta, worden niet geleverd. Dat komt door een fout met de aanbesteding. Daarnaast krijgen ook de voedselbanken zelf minder giften van supermarkten en bedrijven. Ook bij de voedselbedeling in buurthuis Het Stroboertje in Merksem, voelen ze dat.
  [naar artikel]
 24. Man (27) wordt onwel en zit zeven uur lang onopgemerkt in tram (04/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 27-jarige man is donderdag in Antwerpen gereanimeerd nadat hij onwel was geworden op de tram waar hij zeven uur daarvoor was opgestapt. Bij De Lijn betreuren ze het voorval. “Beide tramchauffeurs hadden hun tram moeten controleren, en dat is niet gebeurd. Ze zullen daarop aangesproken worden”, zegt Joachim Nijs van De Lijn.
  [naar artikel]
 25. Een week na charter tegen werfverkeer: complete chaos aan schoolpoort (09/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Bellegem stond donderdagmorgen op zijn kop. Rond de basisschool in de Bellegemkerkdreef reed werfverkeer af en aan. En dat terwijl de stad Kortrijk maar vorige week een charter ondertekende dat vrachtvervoer verbiedt voor en na schooltijd. De stad reageerde onmiddellijk.
  [naar artikel]
 26. Politie zoekt deze Gökmen Tanis (37) voor schietpartij op tram Utrecht (18/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Utrecht heeft het signalement verspreid van een verdachte van de schietpartij op een tram vanmorgen in de stad. Het zou gaan om de...
  [naar artikel]
 27. Schietpartij op tram in Utrecht: dit is wat we al weten (18/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij op een tram in de Nederlandse stad Utrecht zijn zeker één dode en verscheidene gewonden gevallen. Een of meerdere schutters...
  [naar artikel]
 28. Gewonden bij schietpartij op tram in Utrecht (18/03/2019 - Knack)
  Het tramverkeer in de Nederlandse stad Utrecht is stilgelegd vanwege een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein. Daarbij vielen meerder gewonden, zo bevestigt de politie.
  [naar artikel]
 29. Belgische F-16's binnenkort uitgerust met "kleine" precisiebommen (15/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Defensie gaat over tot de aankoop van kleinere vliegtuigbommen, die wel pas tegen het einde van volgend jaar geleverd kunnen worden. De nieuwe
  [naar artikel]
 30. Tram ontspoort en kantelt: vier gewonden (20/02/2018 - De Standaard)
  Op de keerlus aan de rotonde van het op- en afrittencomplex van de E313 in Wommelgem is dinsdagochtend een tram gekanteld. Eerder op de ochtend vond er ook al een zwaar ongeval tussen een tram en een bus plaats in Deurne.
  [naar artikel]
 31. Internetwinkels nekken keten Schoenenreus (13/04/2019 - De Morgen)
  De winkelketen Schoenenreus is in nood. Steeds meer schoenen worden online besteld en er worden ook gewoon minder schoenen gekocht. Andere winkels zullen dus onvermijdelijk volgen.
  [naar artikel]
 32. Moeilijke voeten? Bij Schoenen Reyskens vind je de juiste schoenen en steunzolen (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De juiste schoenen zijn onmisbaar om comfortabel te kunnen stappen. Maar wat als je ‘moeilijke’ voeten hebt? Dan koop je het best bij een specialist zoals Schoenen Reyskens. In de winkel en de webshop van Schoenen Reyskens vind je schoenen en steunzolen voor elk type voeten.
  [naar artikel]
 33. Onwel geworden man op Antwerpse tram pas na zeven uur opgemerkt (04/08/2017 - De Redactie)
  Een reizigster verwittigde de chauffeur van de tram omdat de passagier geen teken van leven meer gaf. De 27-jarige man moest ter plaatse gereanimeerd worden.
  [naar artikel]
 34. Tram gedeeltelijk ontspoord na aanrijding met bus (19/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Rooseveltplaats in het centrum van Antwerpen zijn dinsdagmiddag een touringbus en een tram met elkaar in aanrijding gekomen. De tram
  [naar artikel]
 35. Geen tram- en busverkeer tussen Antwerpen Linker- en Rechteroever na ongeval met tram (22/08/2018 - VRT NWS)
  In Antwerpen ligt het tramverkeer tussen Linker- en Rechteroever helemaal stil door een ongeval met een tram. Een auto is op de Blancefloerlaan heel kort voor een tram van De Lijn afgedraaid, waardoor de tram op de auto is ingereden en ontspoord.  Eén inzittende van de auto werd lichtgewond. Hoe lang de hinder nog zal duren is nog niet geweten.
  [naar artikel]
 36. Wie vult de grote schoenen van Wouter Beke? (29/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselWie vult de grote schoenen van Wouter Beke als die de voorzitterssjerp van CD&V binnenkort aan de haak hangt? Goudhaantje Hilde Crevits, of wordt een moeilijke zoektocht: dat zijn de twee opties.
  [naar artikel]
 37. In beeld: de tram rijdt al 150 jaar door Brussel (01/05/2019 - VRT NWS)
  De tram in Brussel bestaat 150 jaar. Op 1 mei 1869 werd de eerste tramlijn in onze hoofdstad in gebruik genomen. Het was een primeur voor ons land. De eerste tram reed van Ter Kamerenbos naar de Naamse Poort. Brussel had in de jaren 30 een van de grootste tramnetwerken van Europa, maar na de Tweede Wereldoorlog kwam de tram in de verdrukking door de auto, de bus en de metro. De laatste 25 jaar is de tram echter aan een heropmars bezig. 
  [naar artikel]
 38. Tram botst en ontspoort in Evere: elf lichtgewonden (01/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ongeval met een tram in de Brusselse gemeente Evere, deze namiddag, raakten elf mensen licht gewond. De tram botste met een voertuig en
  [naar artikel]
 39. Zalando gaat binnenkort ook make-up verkopen (18/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie dacht dat het aanbod van online modewinkel Zalando niet nóg uitgebreider kon worden, heeft het goed mis. Vanaf nu vind je er naast schoenen,...
  [naar artikel]
 40. Doodzieke man (27) zit zeven uur lang op tram zonder dat iemand het opmerkt (04/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 27-jarige man is donderdag in Antwerpen gereanimeerd nadat hij onwel was geworden op de tram waar hij zeven uur daarvoor was opgestapt. Bij De Lijn betreuren ze het voorval. "Beide tramchauffeurs hadden hun tram moeten controleren, en dat is niet gebeurd. Ze zullen daarop aangesproken worden", bevestigt Joachim Nijs van De Lijn aan Nieuwsblad.be.
  [naar artikel]
 41. Schietpartij op tram in Utrecht: wat we tot nu toe weten (18/03/2019 - Knack)
  Het tramverkeer in de Nederlandse stad Utrecht is stilgelegd vanwege een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein. Daarbij vielen meerdere gewonden, zo bevestigt de politie. Het dreigingsniveau in de hele provincie Utrecht is, voor het eerst, naar het allerhoogste niveau gebracht.
  [naar artikel]
 42. Alweer vestigt internationaal e-commerce-bedrijf zich net over de grens: België pakt naast Zalando en 1.500 jobs (05/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wie schoenen of een broek bij Zalando bestelt, krijgt die binnenkort misschien vanuit Rotterdam thuis geleverd. De Duitse webshop bouwt daar een distributiecentrum om onder meer de Belgische markt te bedienen. Veertien hectare groot en goed voor 1.500 jobs. “Opnieuw een grote speler die net over de grens bouwt”, reageert handelsfederatie Comeos. “De regering had beloofd om nachtarbeid goedkoper te maken, maar we wachten nog steeds.”
  [naar artikel]
 43. Bang voor de tram, bang voor de stad (12/04/2019 - De Morgen)
  In Brasschaat en Lochristi willen ze geen tramverbinding met de stad. Tramangst, is de diagnose van sociologen. Of de vrees dat met een tramlijn de enge stad de rustige randgemeentes zal infiltreren.
  [naar artikel]
 44. MIVB pakt uit met Kuifje-tram en Kuifje-rittenkaarten (18/07/2016 - De Redactie)
  De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB pakt deze zomer uit met een Kuifje-tram die door het centrum van de stad zal rijden. Daarnaast komen er ook speciale MOBIB-kaarten met de beroemde stripfiguren van Hergé.
  [naar artikel]
 45. Tram 4 opnieuw van Silsburg naar Hoboken na paasvakantie (25/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Na de paasvakantie heeft Deurne Zuid opnieuw zijn volledige tramnet met vier lijnen naar Antwerpen. Vanaf dinsdag 23 april rijdt tram 4 weer van Silsburg via de Groenplaats naar Hoboken. De dienstregeling is binnenkort te vinden op de site van De Lijn.
  [naar artikel]
 46. Duurste schoenen ooit kosten 15 miljoen euro (13/10/2018 - Metro)
  Als je houdt van een schoenen en een appeltje voor de dorst opzij hebt staan, hebben wij een koopje voor jou. In Dubai staat immers het duurste paar schoenen ooit te koop voor 15 miljoen euro. De Passion Diamond Shoes zijn volledig gemaakt van goud en elke pump is bezet met een diamant van 15 karaat. Een juwelier ontwierp ze samen met het luxueuze merk Jada Dubai. Niet toevallig worden de schoenen tentoongesteld in het exclusieve Burj Al Arab hotel in Dubai. Allen daarheen! Lees ook: Gucci brengt schoenen uit met ‘karamelsnoepjes’ Het bericht Duurste schoenen ooit kosten 15 miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Man (27) die urenlang bewusteloos op tram zat, is overleden (11/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  De 27-jarige man die vorige week donderdag onwel was geworden in een tram in Antwerpen, is dinsdagavond overleden. De man was ’s ochtends op tram 24 gestapt, zeven uur later merkte een passagier de man op en bracht hij de chauffeur op de hoogte.
  [naar artikel]
 48. Tram ontspoort in Lissabon: 28 gewonden (15/12/2018 - Metro)
  Vrijdagavond laat zijn bij een ontsporing van een tram in Lissabon 28 mensen gewond geraakt. Dat melden Portugese media. Op foto’s is te zien hoe de tram, op de hoek van een straat, op zijn zij ligt, met daarrond verschillende voertuigen van de hulpdiensten. Volgens de politie raakte niemand zwaargewond. De tram ontspoorde in de wijk Lapa van de Portugese hoofdstad. Volgens getuigen lieten de remmen van de tram het afweten. Openbaarvervoermaatschappij Carris liet weten een onderzoek te voeren naar het ongeluk. bron: Belga Het bericht Tram ontspoort in Lissabon: 28 gewonden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Politie zoekt deze Gökmen Tanis (37) voor schietpartij op tram Utrecht, hij heeft een behoorlijk strafblad (18/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Utrecht heeft een signalement verspreid van een man die verdacht wordt van de schietpartij op een tram in de stad vanmorgen. Het...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.