Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
22:01 uur

Democratische ex-vicepresident Biden steunt afzetting Trump

Metro

09/10/2019 - 20:40

De Democratische ex-vicepresident Joe Biden, die kans maakt volgend jaar de Democratische uitdager van de huidige Republikeinse president Donald Trump te worden, heeft zich vandaag achter een afzetting van de bewoner van het Witte Huis geschaard, zo heeft nieuwszender CNN bericht. “Met zijn woorden en zijn daden heeft president Trump zichzelf aangeklaagd… Terwijl de hele […] Het bericht Democratische ex-vicepresident Biden steunt afzetting Trump verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ex-vicepresident Joe Biden steunt afzetting Donald Trump (09/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Democratische ex-vicepresident Joe Biden, die kans maakt volgend jaar bij de presidentsverkiezingen de Democratische uitdager van de huidige Republikeinse president Donald Trump te worden, heeft zich woensdag voor het eerst achter een afzetting van de bewoner van het Witte Huis geschaard.
  [naar artikel]
 2. Biden steunt afzetting Trump: ‘We mogen hem niet laten wegkomen’ (09/10/2019 - De Morgen)
  De Democratische ex-vicepresident Joe Biden, die kans maakt volgend jaar bij de presidentsverkiezingen de Democratische uitdager van de huidige Republikeinse president Donald Trump te worden, heeft zich voor het eerst achter een afzetting van Trump geschaard.
  [naar artikel]
 3. Democratisch presidentskandidaat Joe Biden steunt afzettingsprocedure tegen VS-president Trump (09/10/2019 - VRT NWS)
  Joe Biden, een van de Democratische kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap, zegt dat president Donald Trump moet afgezet worden. Het is de eerste keer dat Biden zich uitspreekt vóór de afzetting van de president. Volgens Biden heeft Trump justitie gehinderd, zijn land verraden en de grondwet met de voeten getreden.
  [naar artikel]
 4. Michael Bloomberg zet campagne stop en steunt Biden (04/03/2020 - Knack)
  De Democratische presidentskandidaat Michael Bloomberg gooit de handdoek in de ring wat zijn ambities voor het Witte Huis betreft en steunt voormalig vicepresident Joe Biden, zo heeft hij woensdag na tegenvallende resultaten op Super Tuesday bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 5. Trump bedreigt ex-vicepresident Biden: “Hij zou huilen als ik hem aanval” (22/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De ruzie tussen Donald Trump en Joe Biden, de gewezen vicepresident van Barack Obama, is aan het ontaarden. Biden had gezegd dat hij Trump in elkaar zou slaan als ze samen op school hadden gezeten, maar de Amerikaanse president heeft nu verkondigd dat hij dat gevecht moeiteloos zou winnen.
  [naar artikel]
 6. Trump bedreigt ex-vicepresident Biden: “Hij zou huilen als ik hem aanval” (22/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De ruzie tussen Donald Trump en Joe Biden, de gewezen vicepresident van Barack Obama, is aan het ontaarden. Biden had gezegd dat hij Trump in elkaar zou slaan als ze samen op school hadden gezeten, maar de Amerikaanse president heeft nu verkondigd dat hij dat gevecht moeiteloos zou winnen.
  [naar artikel]
 7. Trump speelt dementie uit tegen Biden (11/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Is Joe Biden aan het dementeren? Nu de gewezen vicepresident weer in beeld is als mogelijke Democratische presidentskandidaat, voeden president Trump en zijn medestanders steeds vaker twijfels over de geestelijke gezondheid van de eventuele rivaal.
  [naar artikel]
 8. Voormalig vicepresident Joe Biden wil president worden (25/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Joe Biden, de Democratische vicepresident onder Barack Obama, kondigt op Twitter aan dat ook hij kandidaat is voor de democraten bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.
  [naar artikel]
 9. Democratisch koploper Biden maakt bocht en trekt omstreden abortusstandpunt in (07/06/2019 - De Morgen)
  Oud-vicepresident Joe Biden, koploper in de race voor de Democratische presidentskandidatuur, heeft een eerste belangrijke stap gezet om afstand te doen van zijn politieke verleden. Biden zegt dat hij niet langer een wet steunt die verbiedt dat federaal volksgezondheidsgeld wordt gebruikt om voor een abortus te betalen.
  [naar artikel]
 10. Trump verwacht dat Biden Democratisch presidentskandidaat wordt “als hij geen grote fout maakt” (13/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump vermoedt dat de voormalige vicepresident Joe Biden de Democratische kandidaat zal worden voor de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 11. Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 – Volgens Trump wordt Biden de Democratische kandidaat “als hij geen grote fout maakt” (13/09/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump vermoedt dat de voormalige vicepresident Joe Biden de Democratische kandidaat zal worden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. “Als hij geen grote fout maakt”, verklaarde Trump donderdag aan de pers in de stad Baltimore. De Republikein deed de uitspraken enkele uren voor een debat tussen tien kandidaten voor de Democratische voorverkiezingen, waarin Biden als favoriet naar voor geschoven wordt, na Bernie Sanders en Elizabeth Warren. De voorbije maanden blunderde Biden soms en deed hij verwarde uitspraken, waardoor twijfels opduiken over zijn fysieke en intellectuele gezondheid. De voormalige vicepresident van Barack Obama vertegenwoordigt het centrum van de Democratische partij, terwijl Warren en Sanders tot de linker vleugel behoren. Bron: Belga   Het bericht Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 – Volgens Trump wordt Biden de Democratische kandidaat “als hij geen grote fout maakt” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Ook verdacht pakket voor de Democratische ex-vicepresident Joe Biden (25/10/2018 - Metro)
  Ook naar de voormalige vicepresident Joe Biden van de Democratische partij is een verdacht pakket gestuurd, zo melden Amerikaanse media vandaag. Eerder op de dag was ook een verdacht pakket aangekomen voor acteur Robert de Niro. De voorbije dagen kregen verschillende personen in de Verenigde Staten een verdacht (bom)pakket in de bus. Alle staan ze te boek als critici van president Donald Trump en als favoriete schietschijven van de ‘alt-right’-beweging (afkorting voor alternative right of ‘alternatief rechts’): George Soros, Bill en Hillary Clinton, Barack Obama, John Brennan, Debbie Wasserman Schultz en Eric Holder, Maxine Waters, Andrew Cuomo en Kamala Harris. Bron: Belga   Het bericht Ook verdacht pakket voor de Democratische ex-vicepresident Joe Biden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Biden en Sanders debatteren zonder publiek en hebben vooral kritiek op Trump (16/03/2020 - Knack)
  De Democratische presidentskandidaten Joe Biden en Bernie Sanders hebben tijdens een televisiedebat forse kritiek geuit op de wijze waarop de Amerikaanse president Donald Trump de uitbraak van het coronavirus te lijf gaat. Biden stelde voor het leger in te zetten. Hij liet weten dat hij een vrouwelijke kandidaat vicepresident zal kiezen.
  [naar artikel]
 14. Senator Kamala Harris steunt haar vroegere rivaal Joe Biden voor de presidentsnominatie (08/03/2020 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten schaart voormalig presidentskandidate Kamala Harris zich nu achter gewezen vicepresident Joe Biden. Dat kan een belangrijke opsteker zijn voor Biden. De bekende zwarte dominee Jesse Jackson steunt dan weer Bernie Sanders.
  [naar artikel]
 15. Biden kan nominatie nauwelijks nog mislopen en richt vizier op Trump (18/03/2020 - Express)
  De Amerikaanse oud-vicepresident Joe Biden heeft de nominatie tot Democratische presidentskandidaat zo goed als binnen na winst in drie voorverkiezingen.... The post Biden kan nominatie nauwelijks nog mislopen en richt vizier op Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Super Tuesday: Joe Biden maakt stevige comeback (04/03/2020 - De Morgen)
  Oud-vicepresident Joe Biden is de winnaar geworden van Super Tuesday, de belangrijkste dag in de Democratische voorverkiezingen – of op zijn minst de morele winnaar. De Democratische nominatie lijkt nu een tweestrijd te zullen worden tussen Biden en Bernie Sanders.
  [naar artikel]
 17. Joe Biden krijgt steun van John Kerry: “Hij is de presidentskandidaat die kan herstellen wat Trump heeft vernield” (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft vandaag aangekondigd dat hij oud-vicepresident Joe Biden steunt in de...
  [naar artikel]
 18. “Obama haalde hem van tussen het afval”: Trump noemt oud-vicepresident Biden “droomtegenstander” in verkiezingen 2020 (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft voormalig vicepresident Joe Biden (75) een “droomtegenstander” genoemd voor de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 19. “Obama haalde hem van tussen het afval”: Trump noemt oud-vicepresident Joe Biden “droomtegenstander” in verkiezingen 2020 (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft voormalig vicepresident Joe Biden (75) een “droomtegenstander” genoemd voor de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 20. Voor het eerst steunt Republikeins parlementslid afzetting Trump (19/05/2019 - Knack)
  Het Republikeinse parlementslid Justin Amash stelt dat president Donald Trump gedrag heeft vertoond dat kan leiden tot zijn afzetting of 'impeachment'. Hij is zo het eerste Republikeinse parlementslid om de afzetting van Trump te steunen.
  [naar artikel]
 21. Joe Biden wil Amerikaans president worden (25/04/2019 - De Tijd)
  12:34 De gewezen vicepresident is al de 20ste Democratische kandidaat om Donald Trump uit te dagen.
  [naar artikel]
 22. Democratische presidentsrace draait uit op duel tussen Sanders en Biden (04/03/2020 - De Tijd)
  06:50 In de Verenigde Staten heeft Joe Biden zich weer in de strijd om het Democratische presidentsticket geknokt. De gematigde ex-vicepresident won op Super Tuesday zeker acht staten. Hij mag zich opmaken ...
  [naar artikel]
 23. Ongewenste intimiteiten dreigen Biden uit te schakelen (03/04/2019 - De Morgen)
  Oud-vicepresident Joe Biden, favoriet in de peilingen voor de Democratische nominatie, ligt onder vuur vanwege een #MeToo-zaak. De beschuldiging van een partijgenoot dat Biden haar zou hebben “betast”, dreigt roet in het eten te gooien van zijn kandidaatstelling.
  [naar artikel]
 24. Democratische nominatie wordt tweestrijd met Bernie Sanders na stevige comeback Joe Biden (04/03/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse oud-vicepresident Joe Biden wint in zeker acht staten de Democratische voorverkiezingen. Dat melden The New York Times en CNN op basis van de al getelde stemmen. In bijna geen enkele staat zijn alle stemmen al geteld.
  [naar artikel]
 25. Trump over voormalig vicepresident Joe Biden: “Hij was alleen goed in het kussen van Obama’s kont” (11/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump heeft gisteren weer een quote van de dag geleverd. Toen hij het in Minnesota over Joe Biden had, zei Trump: “Niemand zag in hem een...
  [naar artikel]
 26. Joe Biden: “Racisme in de VS is blank probleem” (27/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Racisme in de VS is institutioneel, zegt voormalig Amerikaans vicepresident Joe Biden, die in de running is om in 2020 de Democratische kandidaat...
  [naar artikel]
 27. Democratische Conventie, dag 3: Obama wil de fakkel doorgeven, miljardair Bloomberg hakt in op Trump (28/07/2016 - Knack)
  Op de derde dag van de Democratische Conventie komt het uittredend team aan het woord, vicepresident Joe Biden en president Barack Obama. De Sandersaanhang blijft intussen gefrustreerd over de genomineerde. Volg het LIVE
  [naar artikel]
 28. Trump krijgt dagtaak aan het beledigen van 24 Democratische presidentskandidaten: ‘Schoonheden zijn het’ (17/05/2019 - De Morgen)
  Nu de teller op 24 staat, krijgt Donald Trump er nog een dagtaak aan om bijnamen te verzinnen voor zijn Democratische uitdagers. Burgemeester Bill de Blasio had zich donderdag amper aangemeld, of de president zette hem weg als een ‘grote grap’. Oud-vicepresident Joe Biden, beticht van ongewenste aanrakingen, is nu omgedoopt tot ‘SleepyCreepyJoe’.
  [naar artikel]
 29. “Joe Biden wint voorverkiezing in Florida” (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse oud-vicepresident Joe Biden zal naar verwachting met groot verschil de Democratische voorverkiezingen in Florida winnen. Dat melden...
  [naar artikel]
 30. Nieuwe bezigheid voor president Trump: het beledigen van 24 Democratische presidentskandidaten (17/05/2019 - De Morgen)
  Nu de teller op 24 staat, lijkt het verzinnen van bijnamen voor zijn Democratische uitdagers een dagtaak te worden voor Donald Trump. Burgemeester Bill de Blasio had zich donderdag amper aangemeld, of de president zette hem weg als een ‘grote grap’. Oud-vicepresident Joe Biden, beticht van ongewenste aanrakingen, is nu omgedoopt tot ‘SleepyCreepyJoe’.
  [naar artikel]
 31. Joe Biden wint voorverkiezing in South Carolina (01/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige vicepresident Joe Biden heeft volgens voorspellingen van Amerikaanse media de Democratische voorverkiezingen in de staat South...
  [naar artikel]
 32. Trump-uitdager Joe Biden wint voorverkiezing in South Carolina (01/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De voormalige vicepresident Joe Biden heeft met grote voorsprong de Democratische voorverkiezingen in de staat South Carolina gewonnen. Senator Bernie Sanders, die de afgelopen twee voorverkiezingen won, staat op de tweede plaats, Tom Steyer op de derde.
  [naar artikel]
 33. Trump haalt uit: "Ik zou gevecht met 'gestoorde' Joe Biden winnen" (22/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar voormalig vicepresident Joe Biden. De Democraat zou gezegd hebben Trump 'bont en blauw'...
  [naar artikel]
 34. Joe Biden wint voorverkiezing. Hoe liggen de kaarten voor Super Tuesday? (01/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig vicepresident Joe Biden heeft met grote voorsprong de Democratische voorverkiezingen in de staat South Carolina gewonnen. Senator Bernie...
  [naar artikel]
 35. Biden wint nu ook bij voorverkiezingen van ‘Big Tuesday’: Sanders krijgt het steeds moeilijker (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-vicepresident Joe Biden is de grote winnaar geworden van de Democratische voorverkiezingen die gisteren in zes Amerikaanse staten tegelijkertijd...
  [naar artikel]
 36. Biden voorlopig op kop bij Democraten, maar voorsprong is niet groot (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Amerikaans vicepresident Joe Biden ligt op kop in de race om de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen van 2020, maar de...
  [naar artikel]
 37. Republikein die afzetting Trump steunt, stapt uit de partij (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Republikeinse parlementslid Justin Amash (39), de eerste Republikein om de afzetting van president Donald Trump te steunen, heeft vandaag...
  [naar artikel]
 38. Vicepresident Joe Biden: 'Word volwassen, Donald' (06/01/2017 - Knack)
  De Amerikaanse vicepresident Joe Biden riep Donald Trump donderdag tijdens een tv-interview op om "volwassen te worden". Hij deed zijn uitspraak naar aanleiding van een serie tweets van de komende president.
  [naar artikel]
 39. Democratische voorverkiezingen VS: Joe Biden wint met groot verschil in Florida, Illinois en Arizona (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse oud-vicepresident Joe Biden wint met groot verschil de Democratische voorverkiezingen van dinsdag in Florida en Illinois. Ook in Arizona wordt winst voor Biden verwacht.
  [naar artikel]
 40. Amerikaanse ex-vicepresident Biden sluit Republikeinse running mate niet uit (01/01/2020 - De Morgen)
  De vroegere Amerikaanse vicepresident Joe Biden, die hoog in rang staat om de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen van 2020 in de wacht te slepen, sluit een Republikeinse running mate niet uit. Dit heeft NBC News dinsdag bericht.
  [naar artikel]
 41. Drank, drugs en een seksverslaving: dit is Hunter Biden, de man die Trump de kop kan kosten (26/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hunter Biden, zoon van de ex-vicepresident Joe Biden, had het allemaal goed voor mekaar. Dacht de buitenwereld. Want zijn leven was een zootje van drank, drugs en véél seks. En nu brengt zijn lobbywerk voor een Oekraïens gasbedrijf zelfs de troon van Donald Trump aan het wankelen. En dat terwijl papa Joe Biden volgend jaar aast op het presidentschap.
  [naar artikel]
 42. Trump wil dat China de Bidens onderzoekt, wat deed de zoon van Joe Biden precies in China? (04/10/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil nu ook dat China een onderzoek opent naar de zakenactiviteiten van Hunter Biden, de zoon van Joe Biden, een van de belangrijkste Democratische presidentskandidaten voor volgend jaar. Eerder bleek dat Trump Oekraïne onder druk had gezet om hetzelfde te doen.
  [naar artikel]
 43. Joe Biden wint voorverkiezing in South Carolina (01/03/2020 - Knack)
  De voormalige vicepresident Joe Biden heeft volgens voorspellingen van Amerikaanse media de Democratische voorverkiezingen in de staat South Carolina gewonnen.
  [naar artikel]
 44. Democratische hoop op presidentsschap Joe Biden onder vuur na "ongewenste aanrakingen" (02/04/2019 - VRT NWS)
  Voormalig Amerikaans vicepresident Joe Biden (76), van wie veel Democraten hopen dat hij in 2020 een gooi doet naar het presidentsschap, ligt onder vuur. Al twee vrouwen beschuldigen hem van ongepaste aanrakingen. "'Waarom ruikt de vicepresident van Verenigde Staten aan mijn haar?', dacht ik."
  [naar artikel]
 45. Biden adviseert en bekritiseert Trump (12/04/2020 - De Tijd)
  19:15 De Democratische presidentskandidaat Joe Biden geeft Donald Trump in een opiniestuk wat raad over het opnieuw opstarten van de Amerikaanse economie. In een adem verwijt hij hem met zijn corona-aanpak ...
  [naar artikel]
 46. Joe Biden wint voorverkiezing in South Carolina (01/03/2020 - De Tijd)
  07:50 De voormalige vicepresident Joe Biden heeft met grote voorsprong de Democratische voorverkiezingen in de staat South Carolina gewonnen. Bernie Sanders eindigt op de tweede plaats.
  [naar artikel]
 47. ANALYSE. Super Tuesday bezorgt Joe Biden triomfantelijke comeback: “Biden is geen partij tegen Trump. Tenzij corona het tij doet keren” (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op grond van voorlopige resultaten stevent Obama’s toenmalige vicepresident Joe Biden af op een overwinning op Super Tuesday, met voorverkiezingen...
  [naar artikel]
 48. ANALYSE. Super Tuesday bezorgt Joe Biden triomfantelijke comeback: “Biden kan niet opboksen tegen Trump. Tenzij corona het tij doet keren” (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op grond van voorlopige resultaten stevent Obama’s toenmalige vicepresident Joe Biden af op een overwinning op Super Tuesday, met voorverkiezingen...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.