Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 June 2020
22:55 uur

Te koop voor 20 miljoen euro: Argenteuil, het kasteel van koning Leopold III en Lilian Baels

VRT NWS

09/10/2019 - 20:48

Het kasteel van Argenteuil staat te koop, de plek waar koning Leopold III en zijn echtgenote Lilian Baels tot hun dood woonden. In 2004 is het al eens voor 7,8 miljoen euro gekocht door de zakenman Jean-Marie Delwart. Hij zou nu 20 miljoen euro vragen. “Tegen mij vertelde hij nochtans dat hij er nooit zou weggaan”, zegt royaltywatcher Kathy Pauwels in "De wereld vandaag".


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kasteel van Argenteuil staat te koop (10/10/2019 - Metro)
  Het kasteel van Argenteuil, ooit de residentie van koning Leopold III, staat opnieuw te koop. Verkoper is de excentrieke Waalse zakenman Jean-Marie Delwart. Hij verwierf het kasteel vijftien jaar geleden voor “amper” 7,8 miljoen euro. Nu zou de vraagprijs minstens 20 miljoen bedragen. Het wordt daarmee één van de duurste woningtransacties voor ons land. Argenteuil kende een turbulente geschiedenis. Voor koning Leopold III en zijn tweede vrouw Lilian Baels was het ruim veertig jaar een gouden kooi, schrijft De Tijd. Alle opeenvolgende regeringen wilden de gevallen koning zo veel mogelijk uit het zicht. Leopold III gebruikte Argenteuil als uitvalsbasis voor zijn exotische reizen en museum voor zijn reissouvenirs. Leeggehaald Na het overlijden van Leopold III in 1983 en prinses Lilian in 2002 wilden hun kinderen van Argenteuil een memoriaal ter ere van hun vader maken. Maar dat zag de overheid niet zitten. Het kasteel werd daarop helemaal leeggehaald, waarna de regering besloot om het domein van 140 hectare in 2004 openbaar te verkopen. Delwart kocht het en organiseerde er bijeenkomsten van zijn stichting (Foundation Delwart), die aan ecologisch onderzoek doet. Nu staat het kasteel in Waterloo dus weer te koop. Lees ook : Kasteel uit ‘Downton Abbey’ voortaan te boeken op Airbnb Het bericht Kasteel van Argenteuil staat te koop verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Kasteel van Argenteuil staat te koop (09/10/2019 - Metro)
  Het kasteel van Argenteuil, ooit de residentie van koning Leopold III, staat opnieuw te koop. Dat schrijft De Tijd. Verkoper is de excentrieke Waalse zakenman Jean-Marie Delwart (80), de vroegere topman van de beursgenoteerde holding Floridienne en een nazaat van Ernest Solvay. Hij verwierf het kasteel vijftien jaar geleden voor “amper” 7,8 miljoen euro. Nu zou de vraagprijs minstens 20 miljoen euro bedragen. Het wordt daarmee één van de duurste woningtransacties voor ons land. Argenteuil kende een turbulente geschiedenis. Voor koning Leopold III en zijn tweede vrouw Lilian Baels was het ruim veertig jaar een gouden kooi, schrijft De Tijd. Alle opeenvolgende regeringen wilden de gevallen koning zo veel mogelijk uit het zicht. Leopold III gebruikte Argenteuil als uitvalsbasis voor zijn exotische reizen en museum voor zijn reissouvenirs. Na het overlijden van Leopold III in 1983 en prinses Lilian in 2002 droomden hun kinderen ervan van Argenteuil een memoriaal ter ere van hun vader te maken. Maar dat zag de overheid niet zitten. Het kasteel werd daarop helemaal leeggehaald -zelfs de klinken zouden verdwenen zijn- waarna de regering besloot om het domein van 140 hectare in 2004 openbaar te verkopen. Delwart kocht het en organiseerde er bijeenkomsten van zijn stichting (Foundation Delwart), die aan ecologisch onderzoek doet. Maar volgens De Tijd wegen de onderhoudskosten en dringt een miljoenenrenovatie zich op. bron: Belga Het bericht Kasteel van Argenteuil staat te koop verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Legendarisch kasteel staat te koop: wat zich achter de muren afspeelde, is verre van sprookjesachtig (09/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  140 hectaren Belgische geschiedenis staan te koop in Waterloo. Daar doet zakenman Jean-Marie Delwaert (80) het kasteel van Argenteuil weer van de hand. Argenteuil was het verbanningsoord van Leopold III en Lilian Baels. Het kasteel is volgestouwd met meubels die ze van koning Boudewijn stalen. Na 15 jaar verkoopt Jean-Marie Delwaert het kasteel weer. Benieuwd of Poetin zich opnieuw meldt als koper.
  [naar artikel]
 4. Kasteel van Argenteuil staat te koop: minstens 20 miljoen euro, en dan moet het nog gerenoveerd worden (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het kasteel van Argenteuil, ooit de residentie van koning Leopold III, staat opnieuw te koop. Dat schrijft De Tijd. Verkoper is de excentrieke...
  [naar artikel]
 5. De gouden kooi van Leopold III: kasteel van Argenteuil staat te koop (09/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het kasteel van Argenteuil, ooit de residentie van koning Leopold III, staat te koop. Dat schrijft De Tijd woensdag.
  [naar artikel]
 6. Excentrieke zakenman zet kasteel van Argenteuil te koop (09/10/2019 - De Tijd)
  01:03 Het kasteel van Argenteuil, ooit de residentie van koning Leopold III, staat opnieuw te koop. Zelfs Poetin en Kadhaffi wilden het ooit kopen.
  [naar artikel]
 7. Kasteel van Argenteuil staat te koop (09/10/2019 - De Standaard)
  Het kasteel van Argenteuil, ooit de residentie van koning Leopold III, staat opnieuw te koop. Dat schrijft De Tijd woensdag.
  [naar artikel]
 8. Te koop: Ferrari van Prinses Lilian (24/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  LONDENMinstens een kleine 10?miljoen euro. Zoveel hoopt het vermaarde veilinghuis Sotheby’s op te halen voor een exclusieve Ferrari van Lilian Baels, de stiefmoeder zaliger van koning Albert?II. De metaalgrijze wagen werd zestig?jaar geleden speciaal voor haar gebouwd.
  [naar artikel]
 9. Te koop: de exclusieve Ferrari van Koning Alberts stiefmoeder. Voor 10 miljoen is hij van u (24/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Minstens een kleine 10 miljoen euro. Zo veel hoopt het ­vermaarde veilinghuis Sotheby’s op te halen voor een ­exclusieve Ferrari van Lilian Baels, de stiefmoeder zaliger van koning Albert II. De metaalgrijze auto werd zestig jaar ­geleden speciaal voor haar gebouwd.
  [naar artikel]
 10. Leopold II kocht ze voor zijn maîtresse, Zuid-Franse villa staat te koop voor 350 miljoen euro (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ooit eigendom van koning Leopold II en met een vraagprijs van 350 miljoen euro de duurste villa van de wereld . Maak kennis met 'Les Cèdres' in...
  [naar artikel]
 11. Leopold II kocht het voor zijn maîtresse, Zuid-Franse villa staat te koop voor 350 miljoen euro (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ooit eigendom van koning Leopold II en met een vraagprijs van 350 miljoen euro de duurste villa van de wereld . Maak kennis met 'Les Cèdres' in...
  [naar artikel]
 12. Prinses Esmeralda: ‘Soms is wat burgerlijke ongehoorzaamheid nodig’ (09/11/2019 - De Morgen)
  Onlangs belandde een lid van onze koninklijke familie in de cel, en nee, het was níét prins Laurent. Prinses Esmeralda (63), dochter van koning Leopold III en Lilian Baels, werd in Londen opgepakt tijdens een manifestatie van de ecologische protestbeweging Extinction Rebellion.
  [naar artikel]
 13. Kasteel in Antwerpse zuidrand te koop: 2,4 miljoen euro (11/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie er altijd van heeft gedroomd om in een kasteel te wonen, krijgt nu zijn kans in de Antwerpse zuidrand. Het landgoed Mussenburg met het gelijknamige kasteel, langs de Mechelsesteenweg in Edegem, staat te koop. Voor 2,4 miljoen euro kan u eigenaar worden van het domein.
  [naar artikel]
 14. Kasteel van Rubens te koop (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het kasteel van Pieter Paul Rubens (1577-1640) staat te koop. Voor 4 miljoen euro kun je eigenaar worden van Kasteel Elewijt in het gelijknamige...
  [naar artikel]
 15. Kasteel dat decor was in ‘Gaston en Leo’-film staat te koop voor 4,95 miljoen euro (13/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Kapelsestraat in Kapellen staat het riante kasteel het Starrenhof te koop voor 4,95 miljoen euro. In 2016 was het landgoed nog de blikvanger op de Open Monumentendag. Het kasteel is ook te zien in een film van Gaston en Leo als zothuis.
  [naar artikel]
 16. Kasteel Ertbrugge te koop voor 5 miljoen (12/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Kasteel Ertbrugge, op de grens van Deurne en Wijnegem, staat te koop. Vraagprijs: 4.950.000 euro. Het kasteel dateert uit de 16de eeuw, is beschermd als monument en werd in 2000 volledig gerestaureerd.
  [naar artikel]
 17. Te koop voor 300 miljoen euro: voormalige villa Leopold II (27/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  216.000 euro per vierkante meter of 300 miljoen euro voor de hele villa. Zoveel geld moet u neertellen als u Villa Les Cèdres wil kopen, het voormalige optrekje van koning Leopold II aan de Côte d’Azur. Dat zou van Villa Les Cèdres het duurste ‘huis’ ooit maken.
  [naar artikel]
 18. Te koop voor 300 miljoen euro: voormalige villa Leopold II (27/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  216.000 euro per vierkante meter of 300 miljoen euro voor de hele villa. Zoveel geld moet u neertellen als u Villa Les Cèdres wil kopen, het voormalige optrekje van koning Leopold II aan de Côte d’Azur. Dat zou van Villa Les Cèdres het duurste ‘huis’ ooit maken.
  [naar artikel]
 19. Te koop: kasteel van Rubens (03/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Steen, beter bekend als het Rubenskasteel, staat te koop, met een vraagprijs van 4 miljoen euro. Het kasteel dateert uit de 14de eeuw en werd
  [naar artikel]
 20. Geen enkele koning had zo’n neus voor zaken als Leopold II (28/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een van ’s werelds duurste villa’s – vandaag te koop voor zo’n 300 miljoen euro – is ooit nog door onze koning Leopold II gebouwd. Historici zijn niet verbaasd: “Leopold II is met zijn neus voor gouden, weliswaar soms stinkende zaakjes altijd de ‘moneymaker’ van onze koninklijke ­familie geweest.” Het maakte hem al snel miljardair, één van Europa’s rijkste mensen. En dat is ook ons land aan te zien, getuige de vele ­gebouwen die hij liet neerpoten en die vandaag een paar miljard euro waard zouden zijn.
  [naar artikel]
 21. Te koop: legendarisch kasteel van graaf Dracula (24/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De vraagprijs is 58 miljoen euro, maar volgens ingewijden zou het al voor 12 miljoen van eigenaar kunnen veranderen: het Roemeense kasteel dat
  [naar artikel]
 22. Ook deze Belgische royal heeft nooit erkenning gekregen: “Ik heb niet één woord gewisseld met mijn schoonmoeder” (17/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Lilian Baels, de tweede echtgenote van koning Leopold III, heeft tot aan haar dood geweigerd het huwelijk van haar zoon prins Alexander met Léa Wolman goed te keuren. “Mijn schoonmoeder heeft me zelfs nooit willen ontmoeten”, zegt Léa (65). Morgen opent zij een tentoonstelling over haar overleden echtgenoot, halfbroer van koning Albert II. Brieven bewijzen hoe die vergeefs heeft geprobeerd zijn moeder te overtuigen van zijn liefde.
  [naar artikel]
 23. Limburgse kastelen staan massaal te koop: “Een vraagprijs van 1,2 miljoen? Een eitje, dat krijg ik nog dit jaar verkocht” (20/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de Limburgse vastgoedmarkt zijn er twee bijkomende kastelen in de aanbieding. In Tongeren is het kasteel van Rosmeulen te koop voor 1,6 miljoen euro. Het kasteel Brandepoel in Alken is iets goedkoper. Dat brengt het aanbod op vijf kastelen.
  [naar artikel]
 24. Oudste kasteel van Brasschaat staat te koop: “We hopen er 4,7 miljoen euro voor te krijgen” (03/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Kasteel Mishagen, op de hoek van de Sionkloosterlaan en Mishagen in Brasschaat, wordt vanaf 25 juni openbaar verkocht. De verkoop gebeurt digitaal en begint met een startbod van 2 miljoen euro. Het kasteel is gedeeltelijk gerenoveerd door Francis V.d.P., de vorige eigenaar. Maar die zat in 2017 nog in de cel op verdenking van miljoenenfraude. Een uitspraak in dat dossier is nog niet gevallen.
  [naar artikel]
 25. 18 miljoen euro en dit sprookjeskasteel is van u (06/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Veel sprookjesachtiger dan kasteel Gestelhof in Berlaar kun je ze niet verzinnen. En het goede nieuws is: het staat te koop. U moet er wel tussen de 14 en 18 miljoen euro voor willen neertellen. In ruil krijgt u een volledig gerenoveerd middeleeuws waterkasteel met dubbele slotgracht én een houten ophaalbrug. Voorzie wel extra budget voor een zitmaaier: rond het kasteel ligt 31 hectare grond.
  [naar artikel]
 26. Kasteel van Rubens in Elewijt staat te koop (27/02/2018 - VRT NWS)
  In Elewijt staat Het Steen te koop, het kasteel waar Peter Paul Rubens in de 17e eeuw woonde. Dat schrijft De Standaard en staat op de website van Engel en Völkers. De vraagprijs is 4 miljoen euro.
  [naar artikel]
 27. Kasteel te koop, inclusief slotgracht en ridderzaal (05/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het gebeurt niet elke dag dat een kasteel compleet met burchttoren, slotgracht en ridderzaal opduikt op een immowebsite. Wie zelf kasteelheer wil worden, kan een bod doen op het kasteel van Wijer, op enkele honderden meter van de kerk. Kostprijs: 2,5 miljoen euro.
  [naar artikel]
 28. Duurste villa van Europa te koop voor 350 miljoen euro. Leopold II kocht het ooit met buit uit Congo (13/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Villa Les Cèdres in Saint-Jean-Cap-Ferrat aan de Côte d'Azur staat te koop voor liefst 350 miljoen euro. Daarmee is het de duurste villa van...
  [naar artikel]
 29. Duurste villa ter wereld te koop voor 350 miljoen euro. Leopold II kocht het ooit met buit uit Congo (13/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Villa Les Cèdres in Saint-Jean-Cap-Ferrat aan de Côte d'Azur staat te koop voor liefst 350 miljoen euro. Daarmee is het de duurste villa ter...
  [naar artikel]
 30. 18 miljoen euro en dit sprookjeskasteel is van u (06/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Veel sprookjesachtiger dan kasteel Gestelhof in Berlaar kun je ze niet verzinnen. En het goede nieuws is: het domein staat te koop. U moet er wel tussen de 14 en 18 miljoen euro voor willen neertellen. In ruil krijgt u een volledig gerenoveerd middeleeuws waterkasteel met dubbele slotgracht én een houten ophaalbrug. Voorzie wel extra budget voor een zitmaaier: rond het kasteel ligt 31 hectare grond en landerijen.
  [naar artikel]
 31. Opnieuw twee Limburgse kastelen te koop, terwijl twee andere al jaren wachten op koper (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Limburgse vastgoedmarkt zijn twee bijkomende kastelen in de aanbieding. In Tongeren is het kasteel van Rosmeulen te koop voor 1,6 miljoen euro. Iets goedkoper is het kasteel Brandepoel in Alken. Dat brengt het aanbod op vijf kastelen.
  [naar artikel]
 32. 75 jaar geleden: koning Leopold III naar Duitsland gedeporteerd (09/06/2019 - VRT NWS)
  Op de avond van 6 juni 1944, de eerste dag van de geallieerde landing in Normandië, krijgt koning Leopold III op het Kasteel van Laken van zijn Duitse bewakers te horen dat hij ’s anderendaags naar Duitsland wordt gedeporteerd.
  [naar artikel]
 33. Dit krijgt u als u 350 miljoen wil neertellen voor een huis (14/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hoe zou het duurste huis ter wereld er vanbinnen uitzien? Dat vroeg persagentschap Bloomberg zich af. Het resultaat zijn exclusieve foto’s van het interieur van Villa Les Cèdres, een 187 jaar oud pand in Saint-Jean-Cap-Ferrat aan de Franse Côte D’Azur. Dat staat te koop voor een luttele 350 miljoen euro. Jarenlang was de villa eigendom van de Belgische koning Leopold II, die het in 1904 kocht om zijn minnares Blanche Delacroix in onder te brengen. Met de schatten die hij in Congo vergaarde, breidde Leopold het omliggende domein nog uit. Het gaat om 140.000 vierkante meter grond. In de tuin en de 25 serres staan 14.000 plantensoorten. De huidige eigenaar is het Italiaanse bedrijf achter het aperitief Campari. Dat zette de villa vorig jaar al te koop, maar tot nu toe blijkt niemand geïnteresseerd – of rijk – genoeg.
  [naar artikel]
 34. Na de onthullende dagboeken over ‘affaire’ koning Boudewijn: “Mijn moeder verdient het niet zo belasterd te worden” (14/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Boudewijn stond inderdaad dicht bij zijn stiefmoeder Lilian Baels, zegt zijn halfzus en haar dochter, prinses Esmeralda (62). Maar dat de twee een relatie zouden hebben, noemt ze een kwakkel. Sterker nog, Esmeralda roept op de nagedachtenis aan haar moeder niet voort te bezoedelen.
  [naar artikel]
 35. Kasteel in park Boekenberg staat te koop, minimumprijs: 1 miljoen euro (25/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het kasteel in het Boekenbergpark in Deurne staat te koop. Tot eind december was het pand – eigendom van het OCMW – nog een Centrum voor Bijzondere Jeugdzorg. “Het is ons niet te doen om de winst, wij willen met het geld een nieuwe opvang inrichten”, zegt Johan De Muynck, directeur van Zorgbedrijf Antwerpen. Een mogelijke nieuwe invulling is De Living, een project voor vijftigplussers die er zouden gaan samenwonen.
  [naar artikel]
 36. Veiling Leopold II-memorabilia brengt 44.200 euro op (14/12/2018 - VRT NWS)
  Een nooit eerder geziene collectie van Leopold II-memorabilia is vrijdag in Brussel voor 44.200 euro onder de hamer gegaan. De collectie was geschat op een waarde van 30.000 euro. Het topstuk was een bundel brieven die koning Leopold II schreef en kreeg van zijn minnares Cléo de Mérode.
  [naar artikel]
 37. Te koop voor een prikje: het kleinste kasteel van Groot-Brittannië (30/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor wie ervan droomt om in een kasteel te wonen: in het Engelse dorpje Little Wolford in het graafschap Warwickshire, aan de rand van de Cotswolds, staat er een piepklein exemplaar te koop. Voor 550.000 pond, omgerekend 638.199 euro, kan de zogenaamde Molly’s Lodge van jou zijn.
  [naar artikel]
 38. Oudste kasteel van de parkgemeente staat te koop (27/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met kasteel Mishaegen staat het oudste kasteel van Brasschaat nu te koop. Het kasteel staat op een domein van 8 hectaren dat zich bevindt aan het einde van de Guyotdreef.
  [naar artikel]
 39. Imposante Zuid-Franse villa die ooit toebehoorde aan minnares Leopold II verkocht voor 200 miljoen euro (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De imposante Villa Les Cèdres in Saint-Jean-Cap-Ferrat aan de Côte d’Azur, ooit eigendom van koning Leopold II, is verkocht voor liefst 200 miljoen...
  [naar artikel]
 40. Belg telt 6.600 euro neer voor sabel die koning Leopold I op zijn sterfbed zou weggegeven hebben (03/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een Belgische koper legt 6.600 euro neer voor een sabel dat mogelijk heeft toebehoord aan de eerste koning der Belgen, Leopold I. Zo wordt vernomen bij veilinghuis Bernaerts, dat het object woensdagavond veilde.
  [naar artikel]
 41. Belg telt 6.600 euro neer voor sabel die koning Leopold I op zijn sterfbed zou weggegeven hebben (03/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een Belgische koper legt 6.600 euro neer voor een sabel dat mogelijk heeft toebehoord aan de eerste koning der Belgen, Leopold I. Zo wordt vernomen bij veilinghuis Bernaerts, dat het object woensdagavond veilde.
  [naar artikel]
 42. Belg telt 6.600 euro neer voor sabel die koning Leopold I op zijn sterfbed zou weggegeven hebben (03/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Belgische koper legt 6.600 euro neer voor een sabel dat mogelijk heeft toebehoord aan de eerste koning der Belgen, Leopold I. Zo wordt vernomen bij veilinghuis Bernaerts, dat het object woensdagavond veilde.
  [naar artikel]
 43. Mooiste domein van Zoersel staat te koop voor 5 miljoen euro (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Kasteel Zoerselhof, het mooiste domein van Zoersel, zoekt nieuwe bewoners. Het gaat om het kasteel met het laagste EPC (201) van alle kastelen in ons land. De huidige eigenaar, een ingenieur gespecialiseerd in milieusanering, maakte er zijn levenswerk van. De vraagprijs voor het mooiste landgoed van Zoersel is 4.950.000 euro.
  [naar artikel]
 44. Eén van de duurste villa’s ter wereld verkocht voor 200 miljoen euro (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een villa aan de Côte d’Azur, ooit nog eigendom van koning Leopold II, is van de hand gedaan voor de exuberante prijs van 200 miljoen euro....
  [naar artikel]
 45. Eén van duurste villa’s ter wereld verkocht voor 200 miljoen euro (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een villa aan de Côte d’Azur, ooit nog eigendom van koning Leopold II, is van de hand gedaan voor de exuberante prijs van 200 miljoen euro....
  [naar artikel]
 46. Cadillac van Leopold III haalt 27.000 euro op (03/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Cadillac uit 1955 van koning Leopold III is woensdag voor 27.000 euro verkocht op een veiling in Namen. De nieuwe eigenaar is een Fransman die...
  [naar artikel]
 47. Binnenkijken in prachtig Antwerps stadspaleis: te koop voor 2 miljoen euro (20/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Twee luxueuze stadspaleizen in het Antwerpse stadscentrum worden momenteel te koop aangeboden. Het gaat om een monumentaal vijftiende-eeuws pand met een Bourgondische huiskapel en een zestiende-eeuwse koopmanswoning met de intrigerende naam ‘De koning van Spanje’. In de oude koopmanswoning is er vandaag een bed & breakfast. De eigenaars willen van hun pensioen gaan genieten en stellen het huis nu te koop. Bijna 2 miljoen euro moet u er wel voor op tafel kunnen leggen, maar voor dat bedrag krijgt u een pand met een heel bijzondere geschiedenis.
  [naar artikel]
 48. Belgische koper telt 6.600 euro neer voor mogelijke sabel van koning Leopold I (03/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belgische koper legt 6.600 euro neer voor een sabel die mogelijk heeft toebehoord aan de eerste koning der Belgen, Leopold I. Dat zegt
  [naar artikel]
 49. Het bloedmooie burgermeisje dat koningin wilde worden en België op de rand van een burgeroorlog bracht (07/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een “helleveeg”. Een burgermeisje dat alles wilde doen om de titel van koningin de hare te maken en België zo op de rand van een burgeroorlog bracht. Populair is Lilian Baels, de ex-vrouw van Leopold III en stiefmoeder van Boudewijn, nooit geweest in eigen land. In zijn dagboeken verdenkt oud-premier Achille Van Acker haar er zelfs van een liefdesrelatie met haar stiefzoon te hebben gehad. Een portret van de omstreden prinses van Retie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.