Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 May 2020
23:28 uur

IEUW. Bacteriën overleven in wasmachine

Metro

09/10/2019 - 21:01

Opgelet! Zelfs de wasmachine is niet meer veilig. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bacteriën via de schone was kunnen worden overgedragen op mensen. Zo werden in het spoelvak en de deurrubbers van een industriële wasmachine in een kinderziekenhuis ziektekiemen aangetroffen. Ziektekiemen Het onderzoek werd gepubliceerd in het Amerikaanse vaktijdschrift Applied and Evironmental Microbiology. De onderzoekers hebben […] Het bericht IEUW. Bacteriën overleven in wasmachine verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Daarom laat je je wasmachine beter openstaan tussen twee wasbeurten (07/03/2020 - Metro)
  Er zijn zo van die dingen in het leven waar je eigenlijk nooit over nadenkt. Tot je plots beseft wat de gevolgen van je niet-zo-bewuste gedrag kunnen zijn. Je wasmachine is daarvan een mooi voorbeeld. Wellicht sluit je het deurtje tussen twee wasbeurten in omdat dat er netter uitziet, net zoals veel anderen. Maar dat doe je voortaan beter niet meer. Je wasmachine is in de eerste plaats bedoeld om je kleding schoon te houden. Klinkt logisch en dat is het ook, maar we vergeten vaak dat ook het apparaat zelf zo nu en dan wat onderhoud vereist als je er lang mee vooruit wil. Schimmel Er doen op het internet een heleboel tips de ronde over hoe je je wasmachine het best kan onderhouden. Sommige mensen kiezen ervoor om het apparaat regelmatig leeg te laten draaien mits toevoeging van wat azijn, anderen gaan na elke wasbeurt met een handdoek onder de rubberen ring om stilstaand water op te zuigen en schimmel tegen te gaan. Maar als we de goede raad van een loodgieter mogen geloven, is er één truc die we vaak over het hoofd zien. Het is Metro UK die de tips op het spoor kwam in een populaire huishoudgroep op Facebook en de goede raad is simpel: laat de deur van je wasmachine openstaan tussen twee wasbeurten in. Op die manier voorkom je dat het vocht en de zeepresten die achterblijven in het apparaat dagenlang de tijd krijgen om te gaan schimmelen. Het principe is een beetje hetzelfde als met een natte handdoek: die steek je ook niet in een afgesloten plastic zak als je niet wil dat er nare luchtjes en schimmels ontstaan. Lees ook : IEUW. Bacteriën overleven in wasmachine Het bericht Daarom laat je je wasmachine beter openstaan tussen twee wasbeurten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Wasmachine verspreidt resistente bacteriën (06/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bacteriën die resistent zijn voor antibiotica kunnen via de schone was uit de wasmachine worden overgedragen op mensen. Dat blijkt uit Duits...
  [naar artikel]
 3. Ieuw! Op deze acht voorwerpen zitten de meeste bacteriën (15/03/2020 - Metro)
  Naast het nieuwe coronavirus en andere virussen bestaan er natuurlijk ook nog steeds bacteriën. Je bent er dagelijks mee in contact en zou wel eens verbaasd kunnen raken van de voorwerpen waar de meeste bacteriën op zitten. Wij maakten hieronder een lijstje met acht bacteriebronnen. 1 of 8 Foto Pexels / Volgens een Brits onderzoek zitten in een toetsenbord gemiddeld 400 keer meer bacteriën dan op een toiletbril. Volgens de onderzoekers komt dat doordat je achter je scherm eet en met vuile vingers werkt. Foto Pixabay / Omdat een tandenborstel meestal in een warme omgeving staat, kunnen bacteriën er zich prima in nestelen. Bovendien staan tandenborstels vaak in een beker naast elkaar. Dat maakt het voor de beestjes zeer gemakkelijk om van de ene op de andere over te gaan. Foto Pixabay / Bacteriën kunnen perfect overleven in make-upspullen zoals mascara. Dat is vooral gevaarlijk omdat deze spullen in de meeste gevallen rechtstreeks in contact komen met onze ogen. Dat kan ernstige infecties veroorzaken. Foto Wikipedia / De warme lucht uit heteluchtdrogers is de perfecte verspreider van bacteriën en virussen. Veel mensen denken dat de warme lucht kiemen doodt, maar dat is niet zo. Daarvoor moet de temperatuur hoger zijn. Foto Needpix / Ook de smartphone zit vol met bacteriën, zoals stafylokokken. Het vuil komt vooral voor na het bellen en sturen. Wanneer je belt, hou je je smartphone tegen je oor en wang. En bij het sturen van een berichtje komen vuile vingers in contact met het scherm. Foto Pxfuel / Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat na vier dagen rondlopen in New York zo'n 18.000 bacteriën op je slippers zitten. De meeste zijn wel onschuldig. Foto Pixabay / Je beddengoed is de ideale plaats voor huisstofmijten, bacteriën en virussen. Kussenslopen, dekens of dekbedovertrekken moeten daarom regelmatig vervangen worden. Maar, ook het matras en de kussens kun je het best regelmatig een wasbeurt geven. Foto Pexels / Een onderzoek wijst uit dat op afstandsbedieningen veel ziekteverwekkers te vinden zijn. Ook hier zijn vieze vingers de grote boosdoener. Lees ook: Baarden bevatten meer bacteriën dan honden Het bericht Ieuw! Op deze acht voorwerpen zitten de meeste bacteriën verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Om te overleven in de darmen hebben bacteriën een genetische "toegangscode" nodig (en vaak stelen ze die) (31/10/2019 - VRT NWS)
  Bacteriën hebben een heel assortiment aan gespecialiseerde genen nodig om de gifstoffen van andere bacteriën te neutraliseren, als ze willen overleven in de menselijke darmen. Uit een nieuwe studie blijkt nu dat ze die vaak stelen van de darmbacterie Bacteroides fragilis. De samenstelling van dat assortiment genen verschilt van persoon tot persoon, wat betekent dat inspanningen om het microbioom gezonder te maken, waarschijnlijk op maat zullen aangemaakt moeten worden.
  [naar artikel]
 5. Bacteriën kunnen inactief worden om antibiotica te omzeilen (20/10/2019 - Knack)
  Sommige bacteriën kunnen een antibioticakuur overleven door te switchen naar een soort slaapstand.
  [naar artikel]
 6. Zo maak je zelf je wasmachine schoon in 5 stappen (12/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel we een wasmachine gebruiken om kleren proper te maken, is de kans groot dat je de wasmachine zelf nog nooit schoon hebt gemaakt. Dat verkort...
  [naar artikel]
 7. UCL-onderzoekers ontdekken eiwit dat interessant kan zijn voor ontwikkeling antibiotica (10/05/2018 - Metro)
  Een ploeg onderzoekers van de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) heeft een eiwit, CnoX, ontdekt dat een belangrijke rol speelt in de strijd tussen bacteriën en het immuunsysteem. De ontdekking opent nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van antibiotica, zo meldt de universiteit. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Molecular Cell. “Om bacteriën te bestrijden, produceren de cellen van ons immuunsysteem hypochloriet, een oxiderende molecule die ook in bleekwater terug te vinden is. Hypochloriet valt bacteriën aan door hun proteïnen te oxideren”, klinkt het bij de persdienst van de UCL. Het eiwit CnoX beschermt bacteriën tegen die oxidatie en helpt beschadigde eiwitten om zich te herstellen. “CnoX, dat aangemaakt wordt door heel wat bacteriën, is het eerste eiwit waarvan vastgesteld wordt dat het een chaperone-eiwit is met tegelijk een beschermingsfunctie tegen oxidatie. Het is essentieel voor het overleven van bacteriën als Escherichia coli, wanneer er bleekwater gebruikt wordt”, luidt het. De ontdekking van dit eiwit, dat bacteriën toelaat om te overleven ondanks aanvallen van het immuunsysteem, en dat dus infecties in stand houdt, opent de deur voor onderzoek naar het neutraliseren van dit eiwit. “Omdat CnoX bacteriën helpt om zich te verdedigen tegen de cellen van ons immuunsysteem, zou het een interessant doelwit kunnen zijn voor de ontwikkeling van nieuwe antibacteriële moleculen.” bron: Belga Het bericht UCL-onderzoekers ontdekken eiwit dat interessant kan zijn voor ontwikkeling antibiotica verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Bizar. Je sjaal is je vuilste kledingstuk (01/12/2018 - Metro)
  Als je aan je vuilste kledingstuk denkt, gaan er waarschijnlijk verschillende opties door je heen. Sportkledij, ondergoed, handschoenen… Toch is je sjaal je smerigste kledingstuk. Excuseer? Bacteriën Het lijkt bizar, maar als je er even over nadenkt, is het best wel logisch. Je draagt je sjaal de hele winter en doet hem waarschijnlijk maar een keertje in de wasmachine. Je bent ziek, laat hem op de grond vallen, morst er wat koffie op… Uiteindelijk wordt het een grote smeerboel, zonder dat je er zelf iets van doorhebt. Wassen dan maar Dat is niet zo’n leuk idee, aangezien je sjaal voortdurend tegen je gezicht en mond komt. Tijd dus om dat probleem aan te pakken. Op zich is de oplossing heel simpel: in de wasmachine ermee. Kijk wel even naar de wasvoorschriften, zeker als hij van een delicaat stofje gemaakt is. Was hem in dat geval even met de hand en weg zijn die bacteriën. Lees ook : Fendi slaat de bal mis met vagina-sjaal Het bericht Bizar. Je sjaal is je vuilste kledingstuk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. IEUW. Presentator Fox News: “Ik heb mijn handen al 10 jaar niet gewassen” (15/02/2019 - Metro)
  Donald Trumps favoriete tv-show, ‘Fox & Friends’, is niet vies van complottheorieën. Dit bleek opnieuw toen presentator Pete Hegseth verkondigde dat hij al jaren zijn handen niet meer heeft gewassen. Maar deze uitspraak zal zelfs de Amerikaanse president hebben doen huiveren. Hij lijdt namelijk aan smetvrees. De bizarre persoonlijke hygiëne van Hegseth kwam aan het licht nadat een presentatrice hem een oude pizza zag eten en hem daarover aansprak. Daarop antwoordde de Amerikaan dat “bacteriën niet bestaan omdat je ze niet met het blote oog kan zien”. Vervolgens zei Hegseth dat hij al een decennia zijn handen niet meer gewassen heeft. “Op die manier ben ik immuun geworden voor ziektes.” Zijn uitspraken werden op heel wat hoongelach onthaald op sociale media. Hegseth zei achteraf dat het om een grap ging. Fox News’ @PeteHegseth admits, unprompted, that he hasn’t washed his hands in 10 years. “Germs are not a real thing,” Pete says. “I can’t see them, therefore they’re not real.” pic.twitter.com/9hsAb9YA9j — Aaron Rupar (@atrupar) 10 februari 2019 Lees ook : IEUW. Presentator Fox News: “Ik heb mijn handen al 10 jaar niet gewassen” Het bericht IEUW. Presentator Fox News: “Ik heb mijn handen al 10 jaar niet gewassen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Brand van wasmachine in Bocholt (28/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zondag is in de Kallerstraat een brand in een kelder van een huis opgemerkt. Een wasmachine was er in brand gevlogen. De brandweer van Bree bluste de vlammen. De wasmachine werd naar buiten gedrongen en de kelder werd verlucht. (mm)
  [naar artikel]
 11. Resistentie bij bacteriën: hoe ontstaat het en hoe werkt het? (12/11/2018 - VRT NWS)
  Enkele jaren geleden besloot een zieke microbioloog een experiment uit te voeren. De man had een bacteriële keelontsteking, en ook zijn vrouw had dezelfde ziekte. De bioloog besloot een ander antibioticum te nemen dan zijn vrouw, en nauwgezet op te volgen wat er gebeurde met de bacteriën. De antibiotica deden hun werk en de meeste bacteriën stierven, maar een aantal bacteriën bleken resistent. Binnen de kortste keren had de bioloog echter ook bacteriën in zijn lichaam die resistent waren aan het antibioticum dat zijn vrouw nam, en vice versa. Hoe doen bacteriën dat?  
  [naar artikel]
 12. Je douchespons, die zit waarschijnlijk vol bacteriën (01/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Scrubsponzen of loofahs mogen er dan heel erg 'wellness' uit zien, ze zijn ook een broeihaard van bacteriën. En die bacteriën zouden dan weer minder lief voor je huid zijn, zo blijkt uit onderzoek.
  [naar artikel]
 13. Op deze plek zitten de meeste bacteriën in het vliegtuig (30/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Reiswebsite Travelmath onderzocht samen met een microbioloog de hygiëne op vliegvelden en op vluchten. Vliegtuigen zijn broeihaarden van bacteriën, soms zelfs nog meer dan in je eigen badkamer. Vooral het klaptafeltje trekt bacteriën aan.
  [naar artikel]
 14. Er leven 100 miljoen bacteriën op een doorsnee appel... maar dat is eigenlijk een goede zaak (29/07/2019 - VRT NWS)
  Op een gemiddelde appel leven maar liefst 100 miljoen bacteriën. Dat blijkt uit onderzoek dat net gepubliceerd werd in het tijdschrift Frontiers in Microbiology. Sommige van de bacteriën die leven op appels kunnen je ziek maken, maar veel bacteriën zijn net goed voor je gezondheid. De onderzoekers vonden ook een groot verschil tussen biologische en 'conventionele' appels. Als het om bacteriën gaat, is de ene appel de andere niet.
  [naar artikel]
 15. Brandweer rukt uit voor brandende wasmachine in Hamont (02/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Deze voormiddag moest de brandweer van hulpverleningszone Noord-Limburg uitrukken naar het centrum van Hamont. In een appartementsgebouw aan de Hoogstraat had een wasmachine vuur gevat. “Het begon met een knal. Ik heb onmiddellijk de hulpdiensten gebeld en een natte dweil over de machine gegooid”, aldus de bewoonster. De brandweer kwam ter plaatse en de wasmachine werd naar buiten gesleept. In de woning is er nauwelijks schade.
  [naar artikel]
 16. Wasmachine uit container gestolen (08/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden stalen een wasmachine die in een container op het Nijverheidspark in Beringen stond opgeborgen. Dat werd vrijdag om 14.30 uur vastgesteld. (ppn)
  [naar artikel]
 17. Brusselse brandweer bevrijdt meisje uit wasmachine met dit simpele hulpmiddel (19/08/2019 - Metro)
  De Brusselse brandweer is moeten uitrukken om een 9-jarig meisje te bevrijden uit de wasmachine van haar ouders. Het meisje was erin geslaagd haar beide onderbenen tot en met de knieën in de trommel van de wasmachine te krijgen maar geraakte er niet meer uit, ook niet met de hulp van haar ouders. De brandweerlui gebruikten een eenvoudig huis-, tuin- en keukenmiddel om het meisje te bevrijden. Ze smeerden haar onderbenen in met wasmiddel en slaagden er zo in het meisje vrij te krijgen zonder de wasmachine te demonteren. Een arts onderzocht het kind ter plaatse en stelde vast dat ze niet naar het ziekenhuis moest overgebracht worden. Waarom het meisje in de wasmachine was gekropen, is niet bekend. Lees ook : BIZAR. Eerste gevangenisstraf ooit voor mishandeling politiehond Het bericht Brusselse brandweer bevrijdt meisje uit wasmachine met dit simpele hulpmiddel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Ecoprogramma’s op je wasmachine: wat spaar je er mee uit? (27/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zet het ecoprogramma van je wasmachine aan, en de was gaat veel trager vooruit, maar je hebt tegelijkertijd wel een pak minder energie verbruikt....
  [naar artikel]
 19. Zo voordelig is een ecoprogramma op je wasmachine (27/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zet het ecoprogramma van je wasmachine aan, en de was gaat veel trager vooruit, maar je hebt tegelijkertijd wel een pak minder energie verbruikt....
  [naar artikel]
 20. Inbrekers stelen wasmachine (06/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een inbraak in een huis in de Beemdstraat in Lummen hebben dieven een opmerkelijke buit meegenomen. Ze stalen er de wasmachine en enkele flessen drank. De diefstal werd zondagmiddag vastgesteld.
  [naar artikel]
 21. Driejarige tweeling verdrinkt in wasmachine in India (26/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Indiase hoofdstad New Delhi is een tweeling van drie jaar zaterdag verdronken in een wasmachine met bovenlader. De moeder had haar
  [naar artikel]
 22. Kapot nét na de garantie: Europa wil wasmachine die langer meegaat (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dan heb je net een dure wasmachine gekocht en al kort na de garantietijd: kapot. En niet alleen wasmachines, maar ook haardrogers, stofzuigers en
  [naar artikel]
 23. Hond wacht geduldig aan wasmachine tot knuffelbeer gewassen is (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Habs de hond heeft een lievelingsknuffel en kan daar moeilijk van scheiden. Ook wanneer de grote teddybeer de wasmachine of droogkast in moet,...
  [naar artikel]
 24. Nieuwe wasmachine nodig? Zo voorkom je miskopen (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een wasmachine is een investering die echt jaren moet meegaan, dus wanneer je voor de aankoop van een nieuwe/eerste toestel staat, kun je beter het...
  [naar artikel]
 25. Miljoenen lachen zich deuk met oma die vastzit achter wasmachine (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Deze video van een oma die bij het installeren van een nieuwe wasmachine vast komt te zitten achter het toestel is al door 5,5 miljoen mensen...
  [naar artikel]
 26. Miljoenen lachen zich een deuk met oma die vastzit achter wasmachine (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Deze video van een oma die bij het installeren van een nieuwe wasmachine vast komt te zitten achter het toestel is al door 5,5 miljoen mensen...
  [naar artikel]
 27. Wasmachine vat vuur (09/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer moest dinsdag rond 11.15 uur uitrukken voor een brand in de Bremstraat in de wijk Lindeman. Daar had een wasmachine vuur gevat. De schade bleef uiteindelijk beperkt tot het huishoudapparaat.
  [naar artikel]
 28. Tot 99,99% van alle bacteriën verwijderen: zo ga je voor een écht propere was (03/11/2017 - Metro)
  Je hebt vuile was en vúíle was. Babykleertjes, ondergoed, dat ene dekentje waar de hond zo graag op ligt… ze lijken misschien proper als ze uit de wasmachine komen, maar zijn ze dat ook écht? Wist je dat je tot 99,99% van alle bacteriën en microben op je wasgoed kan verwijderen, zonder gedoe met speciale programma’s of chemicaliën? Op vuil wasgoed kunnen zich heel wat bacteriën en microben opstapelen. Mensen gaan erg ver om tot een hygiënisch resultaat te komen. Chemicaliën gebruiken bijvoorbeeld, maar milieuvriendelijk is dat niet. Een kookwas is niet geschikt voor delicaat wasgoed en bovendien energieverslindend en dus duur. En een bijkomende handwas, dat doet niemand graag, toch?  Slimme technologie De nieuwe generatie wasmachines van Bosch wordt uitgerust met de ActiveOxygen-technologie. Die laat bij het begin van de wascyclus een damp van zuurstofmolecules door het wasgoed gaan. Op het einde van de cyclus volgt er een tweede damp, om zeker te zijn van een ultrahygiënisch resultaat. Onderzoek heeft uitgewezen dat 99,99% van alle microben en bacteriën wordt verwijderd.  Veel voordelen ActiveOxygen maakt het je heel gemakkelijk. Zo hoef je ondergoed niet meer apart te wassen: alle microben worden verwijderd, en ze kunnen dus niet meer worden overgedragen op andere kleren in de wastrommel. Bovendien werkt ActiveOxygen ook bij lage wastemperaturen, zelfs op 20°. Zeg dus maar vaarwel tegen wassen met de hand, want voor het eerst zijn hygiënische resultaten mogelijk bij lage temperaturen. Ook chemicaliën zijn verleden tijd, want ActiveOxygen is een natuurlijk en milieuvriendelijk alternatief. Rest alleen nog de vraag hoeveel wasmiddel je nodig hebt voor zo’n kraaknet wasresultaat. En zelfs die beantwoordt een Bosch-wasmachine voor u, dankzij i-DOS.
  [naar artikel]
 29. Electrolux wil u doen wassen in andermans wasmachine (29/11/2016 - De Tijd)
  20:54 Het Zweedse Electrolux wil zelf een ‘Uber voor wasmachines’ uit de grond stampen. Mensen met een wasmachine kunnen de tijd dat ze hun machine niet gebruiken, delen met anderen.
  [naar artikel]
 30. Waarom ik mij een maand waste met een spuitbus vol bacteriën (19/12/2017 - VRT NWS)
  Wetenschappers doen dagelijkse nieuwe ontdekkingen over de bacteriën in en op ons lichaam. Die blijken erg belangrijk voor onze gezondheid, op manieren die we vroeger nooit hadden vermoed. Maar waar eindigt de wetenschap en begint de hype? Wat weten we écht over de rol van de miljarden bacteriën in en op ons lichaam? En vooral: welke lessen kunnen we trekken uit al die wonderlijke ontdekkingen? Vijf dagen op rij zoekt onze reporter een antwoord op die vragen. Vandaag: de bacteriën op onze huid en hoe je die kan verzorgen.
  [naar artikel]
 31. Bacteriën als gsm-batterij? UHasselt doet spraakmakend onderzoek (21/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vervangen bacteriën straks de batterijen in onze gsm? Het zou zomaar kunnen, want de Universiteit Hasselt onderzoekt momenteel hoe bacteriën stroom kunnen produceren en hoe wij die stroom kunnen gebruiken in ons dagelijks leven. Zo is doctoraatsstudent Thessa Van Limbergen erin geslaagd om stroom te generen via bacteriën die in modder zitten. Morgen stelt ze haar project voor tijdens het X-festival van de UHasselt, maar wij mochten vandaag al langsgaan voor een voorsmaakje.
  [naar artikel]
 32. Smeltende poolgebieden lossen angstwekkende bacteriën (02/08/2016 - Knack)
  In Siberië is anthrax uitgebroken als gevolg van het smeltende poolijs. Sporen van de bacterie kunnen honderden jaren overleven in bevroren overblijfselen van besmette mensen en dieren.
  [naar artikel]
 33. Koken in je wasmachine, dat kan op een vreemde manier (21/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dit lijkt een oplossing voor iedereen met te weinig tijd: Iftach Gazit, een student industrieel ontwerp uit Israël bedacht een manier om je eten vacuüm te stomen in je wasmachine. Van multitasken gesproken!
  [naar artikel]
 34. Brusselse brandweer rukt uit... voor kat in wasmachine (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De brandweer van Jette is gisteren uitgerukt voor een kat die opgesloten zat in een wasmachine. Dat meldt La Dernière Heure.
  [naar artikel]
 35. Wasmachine kopen? Dit zijn de beste op de markt (06/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Toe aan een nieuwe wasmachine? Deze vier toestellen, in vier verschillende kwaliteits- en prijsklasses, ontfermen zich het beste over je kleine en...
  [naar artikel]
 36. Levensgevaarlijke bacteriën tieren welig in drinkbakjes van honden (19/09/2018 - VRT NWS)
  De drinkbakken van honden zijn een echte kweekvijver voor gevaarlijke bacteriën die een bedreiging kunnen vormen voor de gezondheid van mens en dier, zo blijkt uit een nieuwe studie. In bakjes die algemeen in de handel verkrijgbaar zijn, werden ondermeer de potentieel dodelijke bacteriën E. colli, salmonella en MRSA aangetroffen. Roestvrij stalen drinkbakken scoren het beste, in plastic bakken zitten de meeste bacteriën en in aardewerk drinkbakken de meest schadelijke soorten. 
  [naar artikel]
 37. Meisje (2) gered uit wasmachine (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een meisje van twee jaar is uit een wasmachine gered in China. De peuter werd door haar vader gevonden toen ze zichzelf al helemaal vastgedraaid
  [naar artikel]
 38. Antibiotica ontdekt die bacteriën doden op een nieuwe manier (13/02/2020 - VRT NWS)
  Onderzoekers hebben een nieuwe groep antibiotica ontdekt die een uitzonderlijke manier hebben om bacteriën aan te vallen. Terwijl penniciline bacteriën doodt door te beletten dat hun celwand wordt opgebouwd, beletten de nieuwe antibiotica net dat de wand afgebroken wordt. Dat maakt van de nieuwe middelen veelbelovende klinische kandidaten voor de strijd tegen de resistentie bij bacteriën.
  [naar artikel]
 39. Wasmachine vat vuur in woning terwijl Bilzens koppel boodschappen doet (17/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een huis op de Leterweg in Bilzen heeft vrijdagmiddag een wasmachine vuur gevat. Het toestel is vernield en de wasplaats is zwartgeblakerd. De brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen.
  [naar artikel]
 40. Hierop moet je letten als je een nieuwe wasmachine koopt (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een wasmachine is een investering die echt jaren moet meegaan, dus wanneer je voor de aankoop van een nieuwe/eerste toestel staat, kun je beter het...
  [naar artikel]
 41. Man (22) die wasmachine opzet met baby erin krijgt drie jaar cel (24/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man die een baby van 14 maanden oud naar eigen zeggen "voor de fun" in een wasmachine opsloot en die verschillende keren liet ronddraaien, is...
  [naar artikel]
 42. Deze man maakt muziek… samen met zijn wasmachine (20/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl zijn wasmachine aan het draaien was, haalde deze muzikale Braziliaan een tamboerijn boven en legde het ritmisch duet vast op film.
  [naar artikel]
 43. Kunnen bacteriën helpen tegen stress? Onze reporter onderging een uniek experiment (22/12/2017 - VRT NWS)
  Wetenschappers doen dagelijks nieuwe ontdekkingen over de bacteriën in en op ons lichaam. Vandaag: de mysterieuze darm-brein connectie. Kunnen bacteriën ons helpen in de strijd tegen stress, angst en depressie?
  [naar artikel]
 44. Rook uit wasmachine in Hasselt (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  In een huis in de Willekensmolenstraat is vrijdag rond 17.30 uur de wasmachine beginnen rook. De brandweer van Hasselt ging ter plaatse en haalde de was uit de machine. Er is op geen enkel moment brand geweest. De schade is beperkt. (mm)
  [naar artikel]
 45. Brand in wasmachine gaat gepaard met hevige rookontwikkeling (19/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse brandweer rukte woensdagavond uit naar het Wervehof in Wijnegem. In één van de nieuwe appartementen had een wasmachine daar vuur gevat. Dat ging gepaard met heel wat rookontwikkeling. Er vielen geen slachtoffers.
  [naar artikel]
 46. Lichtgevende bacteriën ingezet als ontmijners (12/04/2019 - De Morgen)
  Bacteriën die oplichten als ze in de buurt van een mijn komen? Het klinkt als sciencefiction, maar ze kunnen weleens een wondermiddel zijn.
  [naar artikel]
 47. Brusselse brandweer bevrijdt meisje uit wasmachine (19/08/2019 - De Standaard)
  De Brusselse brandweer is zondagavond moeten uitrukken om een 9-jarig meisje te bevrjjden uit de wasmachine van haar ouders. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.
  [naar artikel]
 48. Politie vindt 350.000 euro in wasmachine in Amsterdam (22/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een wasmachine trof de Nederlandse politie deze week maar liefst 350.000 euro aan. Het apparaat stond in een woning in Amsterdam Nieuw-West. De...
  [naar artikel]
 49. Vijftien jaar cel voor moeder van kind dat werd vermoord in wasmachine (13/10/2018 - Metro)
  Een rechtbank in Parijs heeft de moeder van een driejarig kind, dat in 2011 omkwam nadat het als straf in een wasmachine was gestopt, tot vijftien jaar cel veroordeeld wegens medeplichtigheid. In eerste instantie had de vrouw twaalf jaar cel gekregen. In beroep krijgt ze dus een zwaardere straf. Ze mag ook geen activiteiten meer uitoefenen waarbij ze contact met kinderen heeft. De driejarige jongen werd in 2011 dood aangetroffen in het ouderlijk appartement in Germigny-l’Évêque, in het departement Seine-et-Marne. De vader van het kind had de jongen als straf omdat hij stout was geweest op school in de wasmachine gestopt en die aangezet. De jongen bleef een half uur tot een uur in de wasmachine. De vader werd eerder veroordeeld tot dertig jaar. Bron: Belga   Het bericht Vijftien jaar cel voor moeder van kind dat werd vermoord in wasmachine verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.