Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
20:41 uur

Joseph uit Ganshoren onterecht doodverklaard: "We moeten mensen voortdurend zeggen dat hij nog leeft"

VRT NWS

09/10/2019 - 21:21

Joseph De Cock uit Ganshoren zou overleden zijn. Maar dat klopt niet, het is zijn tweelingbroer Jean die overleden is. Nochtans gaan verschillende instanties zoals de bank en de mutualiteit ervan uit dat Joseph er niet meer is. Een vervelende situatie voor de familie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Luxemburgse prinses onterecht doodverklaard (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Prinses Alexandra van Luxemburg is op internet ten onrechte doodverklaard. De Wikipedia-pagina van de prinses uit het groothertogdom meldt dat
  [naar artikel]
 2. Vrouw uit Lier debuteert als thrillerschrijfster: "Wat als je op Google wordt doodverklaard?" (13/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wat als je op Google op je eigen overlijdensbericht stuit? Het overkomt een 16-jarige tiener in de bloedstollende jeugdthriller Doodverklaard, het boekendebuut van schrijfster Inge Verbruggen.
  [naar artikel]
 3. Roemeense man ten onrechte doodverklaard: "Ik ben springlevend" (16/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel hij springlevend is, wordt de Roemeense Constantin Reliu doodverklaard. De 63-jarige man stapte naar de rechter in Vasului in Roemenië, maar...
  [naar artikel]
 4. "Brusselse wijkagenten hebben nieuwe boost nodig" (16/11/2017 - VRT NWS)
  Hamid Benichou, een Brusselse agent van Maghrebijnse afkomst kijkt naar wat er de voorbije dagen in Brussel is gebeurd. "We moeten investeren in mensen, niet in middelen", klinkt het. Volgens de agent zou de buurtpolitie zijn buurt en zijn mensen opnieuw moeten leren kennen. Zo weten ze wat er leeft en kunnen ze ook ouders sensibiliseren over het gedrag van hun kinderen.   
  [naar artikel]
 5. "Vorig jaar zaten in ons land 69 mensen onterecht in de cel" (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig jaar zijn 69 mensen onterecht in voorlopige hechtenis geplaatst en dat zijn er meer dan de jongste jaren. Dat bericht Dernière Heure, op...
  [naar artikel]
 6. De Wever: "Zeggen dat we 8 miljard moeten vinden in 2 jaar, dat is mensen blaasjes wijsmaken" (11/07/2017 - De Redactie)
  Voor de N-VA-voorzitter is een begrotingsevenwicht in 2019 niet absoluut noodzakelijk. "We moeten de mars naar een evenwicht voortzetten, maar in een realistisch tempo." Over de afwijzende reacties op het pleidooi voor een 7e staatshervorming is hij niet verrast: "Ik heb dit spel nooit anders geweten."
  [naar artikel]
 7. Nobelprijswinnaar stapt op uit expertencommissie Panama Papers (06/08/2016 - De Redactie)
  In een mededeling zeggen Joseph Stiglitz en de Zwitserse anti-corruptie-expert Mark Pieth dat ze ontslag te nemen wegens "interne meningsverschillen". Ze klagen over censuur en zeggen dat ze ondermijnd worden.
  [naar artikel]
 8. SP.A: "Tot 250.000 euro erven zonder belastingen te betalen" (14/02/2018 - VRT NWS)
  SP.A wil dat er geen belastingen meer geheven worden op erfenissen tot 250.000 euro. Tegelijkertijd moeten er volgens de socialisten dezelfde regels gelden voor schenkingen die iemand doet wanneer hij nog leeft. "Gewone mensen betalen vandaag veel erfbelasting", zegt Joris Vandenbroucke (SP.A) in "De ochtend" op Radio 1. "Grote vermogens doen een schenking bij leven en ontspringen zo te veel de dans."
  [naar artikel]
 9. "Nederlanders moeten niet denken dat het aan hun kust overal heilig is" (13/02/2018 - VRT NWS)
  Hebben de Nederlanders gelijk als ze zeggen dat onze Belgische kustlijn "om te janken" is? "Ten dele wel", zegt professor ruimtelijke ordening en Oostendenaar Georges Allaert. "Maar ze moeten ook in eigen boezem kijken."
  [naar artikel]
 10. Ellen Dufour wordt al jaren doodverklaard: “Machteloos, zo voel ik mij” (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ellen Dufour is gezond en wel, toch wordt ze op het internet al jaren onterecht doodverklaard. Hoe dat komt is het duidelijk, maar het gaat in...
  [naar artikel]
 11. Jonge vrouw "levend gecremeerd nadat artsen haar hadden doodverklaard" (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In India is een 24-jarige vrouw levend gecremeerd nadat ze in het hospitaal verkeerdelijk was doodverklaard. Dat is althans wat de familie van
  [naar artikel]
 12. Nog een blunder op de Oscars: vrouwelijke producer onterecht doodverklaard (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  'La La Land' werd tijdens de Oscars onterecht uitgeroepen tot winnaar in de categorie Beste Film. Een pijnlijke blunder, maar het bleek niet de
  [naar artikel]
 13. We moeten werken aan een nieuwe definitie van “Vlaamse identiteit” (23/09/2018 - VRT NWS)
  Het volstaat volgens politicoloog Gamal Cheddad niet om mensen met een migratie-achterfrond op lijsten te zetten. Ze moeten ook kunnen wegen op het beleid. "Vlaanderen is een smeltkroes van verschillende culturen die vormgeven aan de Vlaamse identiteit die voortdurend verandert."
  [naar artikel]
 14. "Sorry" zeggen na een tragisch ongeval, hoe moet dat? "Met die 5 letters veeg je niet uit wat er gebeurd is" (18/11/2019 - VRT NWS)
  Hoe kunnen slachtoffers en veroorzakers zonder misverstanden communiceren na een tragisch ongeval? In het nieuwe seizoen van "Mij overkomt het niet" komen beide partijen aan het woord. Een oma die haar kleinkind van de trap laat vallen, waarbij het jongetje het niet overleeft: hoe zeg je sorry na zo'n drama? En hoe moeten mensen omgaan met hun onmetelijke schuldgevoelens? "Ze moeten samenzitten, het verdriet delen met elkaar", zegt rouwexpert Manu Keirse.
  [naar artikel]
 15. "Jammer dat minderjarig kind slachtoffer wordt van gedrag ouders" (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Schoolgaande kinderen hebben beschermt mensen zonder verblijfsrecht niet tegen uitwijzing, hoewel ze daar "vaak onterecht" wel op vertrouwen. Dat
  [naar artikel]
 16. Francken: "Jammer dat minderjarig kind slachtoffer wordt van gedrag ouders" (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Schoolgaande kinderen hebben beschermt mensen zonder verblijfsrecht niet tegen uitwijzing, hoewel ze daar "vaak onterecht" wel op vertrouwen. Dat
  [naar artikel]
 17. Francken (N-VA): "Jammer dat minderjarig kind slachtoffer wordt van gedrag ouders" (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Schoolgaande kinderen hebben beschermt mensen zonder verblijfsrecht niet tegen uitwijzing, hoewel ze daar "vaak onterecht" wel op vertrouwen. Dat
  [naar artikel]
 18. Zagré onterecht gediskwalificeerd: "Ik voel mij bestolen" (05/03/2017 - Sporza)
  Anné Zagre werd vrijdag gediskwalificeerd in de reeksen van de 60m horden op het EK atletiek. Onterecht, zo blijkt nu. "Het is amateurisme", klaagt Zagré.
  [naar artikel]
 19. "En zeggen dat ik geen fan ben van kleine kindjes " (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Moederen, zwanger zijn, presenteren, acteren, zingen: Tine Embrechts (42) leeft en werkt tegen de sterren op. "Ik ben heel gelukkig, en toch
  [naar artikel]
 20. Professor De Strooper: "We moeten die farmareuzen zeggen dat ze dit probleem prioritair moeten aanpakken" (10/01/2018 - VRT NWS)
  Neurowetenschapper professor Bart De Strooper vindt dat de beslissing van farmareus Pfizer om te stoppen met het zoeken naar medicijnen tegen dementie, niet kan. De beslissing zal hoe dan ook vertraging veroorzaken, zegt hij, en de maatschappij moet de farmereuzen wijzen op hun sociale verantwoordelijkheid en zeggen dat ze "mee de boot in moeten, punt". 
  [naar artikel]
 21. Trump over Oscarchaos: "Te hard gefocust op politiek" (28/02/2017 - De Redactie)
  "Het nam de glamour weg van de Oscars", reageert Amerikaans president Donald Trump nadat "La La Land" - in plaats van "Moonlight" - onterecht uitgeroepen werd als winnaar.
  [naar artikel]
 22. Olympique Lyon reageert op hoax: "Valbuena is niet dood" (31/10/2016 - Sporza)
  Olympique Lyon heeft de fans van Mathieu Valbuena gerustgesteld. De middenvelder werd gisteren doodverklaard op Twitter. De club is naar eigen zeggen geschokt over de valse geruchten.
  [naar artikel]
 23. Jan Peumans (N-VA) steunt jonge klimaatbetogers: "Ik zou zeggen: voortdoen" (30/01/2019 - VRT NWS)
  Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) spreekt zijn steun uit voor het klimaatprotest van de jongeren. "Ik zou zeggen: voortdoen", richtte hij zich in "Villa politica" tot onder anderen initiatiefneemster Anuna De Wever. Peumans vindt wel dat de "klimaatspijbelaars" hun protest nu moeten onderbouwen. Volgens Anuna De Wever ontbreekt het de politici dan weer aan een gevoel van urgentie.
  [naar artikel]
 24. Hoe kijkt de oprichter van de "Belgische Facebook" naar de heisa rond Facebook? (12/04/2018 - VRT NWS)
  Lorenz Bogaert heeft vijftien jaar geleden een van de meest succesvolle sociaalnetwerksites opgericht, maar de concurrentie van Facebook deed Netlog de das om. "Het is niet onterecht dat de mensen zich vragen stellen over Cambridge Analytica, maar ik denk dat het wel een overdreven reactie. Ik denk dat er zeker nog misbruiken van data geweest zijn. Zoals Cambridge Analytica zijn er waarschijnlijk tientallen of honderden schandalen die we zouden kunnen benoemen. We moeten nu kijken naar de toekomst en leren hoe we met sociaalnetwerksites moeten omgaan", zegt Bogaert in "Terzake".
  [naar artikel]
 25. Doel leeft op hoop: "Ze dachten ons kapot te krijgen. Ze hebben verkeerd gedacht" (01/07/2018 - De Morgen)
  "Of Doel nog te redden valt?" In het Wase spookdorp is het een ongepaste vraag: "Geen enkel dorp kende het afgelopen jaar een zo spectaculaire bevolkingsgroei. Onlangs is de eerste Doelenaar in jaren geboren." Doel, of wat er nog van overblijft, leeft op na het compromis waarin de Vlaamse regering opnieuw gewag maakt van een woonfunctie.
  [naar artikel]
 26. Meer dan 1.500 betogers tegen migratiebeleid regering (12/11/2017 - VRT NWS)
  Minstens 1.500 mensen hebben in Brussel betoogd tegen  de migratiepolitiek van de federale regering en staatssecretaris Theo Francken. "Deze regering doet niets anders dan de rechten van mensen zonder papieren en migranten aanvallen en beknotten", zeggen de betogers. "Bovendien doet ze alsof er geen alternatieven zijn. Wij zeggen "niet in onze naam."
  [naar artikel]
 27. Prof huisartsengeneeskunde: "Informeer patiënten over nadelen van kankerscreenings, want er wordt veel onnodig behandeld"  (16/03/2019 - VRT NWS)
  Patiënten zouden voor ze een kankerscreening ondergaan door hun huisarts beter moeten geïnformeerd worden over de mogelijke nadelen van zo'n onderzoek. Dat zegt prof. huisartsengeneeskunde Ann Van den Bruel in Het Belang van Limburg, naar aanleiding van een symposium over kankerscreenings in Hasselt vandaag. "Mensen denken onterecht dat die screenings een preventiemaatregel zijn. De idee "baat het niet, dan schaadt het niet": dat klopt niet, want het schaadt altijd, en het baat soms."
  [naar artikel]
 28. "We kennen hun namen, lazen hun brieven en zagen ze op tv": waarom leeft de wereld zo mee met Thaise voetballertjes?  (09/07/2018 - VRT NWS)
  De twaalf Thaise voetballertjes en hun coach die vastzitten in een grot wekken al dagenlang wereldwijd beroering op. Iedereen leeft mee, zo lijkt het wel. En dat terwijl de honderd doden in Japan door het noodweer amper aandacht krijgen. "Daar zijn verschillende redenen voor", zegt filosoof Ignaas Devisch in "Terzake"
  [naar artikel]
 29. "Helft van de mensen met voedselallergie, is eigenlijk niet allergisch" (07/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens een nieuwe studie zouden miljoenen mensen onterecht denken dat ze met een voedselallergie te kampen hebben. Zowat een op de twee Amerikaanse volwassenen schat dat verkeerd in.
  [naar artikel]
 30. "Stop met staren naar mensen met psoriasis" (23/10/2017 - VRT NWS)
  "Mensen durven mij geen hand te geven. Op de trein zeggen ze: 'Eik, wat heeft dat meisje?'." Morgan De Clercq heeft al drie jaar psoriasis en kwam daarover getuigen in "Van Gils en Gasten". Mensen met symptomen van die ziekte, een schilferige, rode huid, worden vaak aangestaard. Daarom lanceert de Psoriasis Liga Vlaanderen nu een campagne met een opmerkelijk filmpje.
  [naar artikel]
 31. Medische hulp voor mensen zonder papieren wordt strenger: "Dit zal leiden tot menselijke drama's" (15/03/2018 - VRT NWS)
  Een honderdtal dokters protesteert tegen de hervorming van de dringende medische hulp bij mensen zonder papieren. Volgens een nieuwe wet - die wellicht vandaag wordt gestemd - zullen dokters die hun diensten "ongeoorloofd" aanbieden hun ereloon moeten terugbetalen. "Dat zal leiden tot dramatische menselijke situaties", zeggen verschillende dokters in een open brief in De Morgen. 
  [naar artikel]
 32. Ed Sheeran stopt met Twitter: "Vol met mensen die gemene dingen zeggen" (04/07/2017 - De Redactie)
  Sheeran is de negatieve commentaren beu. "Ik ga erop en ik zie enkel mensen die gemene dingen zeggen. Twitter is daar een platform voor."
  [naar artikel]
 33. Hoge raad voor Justitie: "Vrederechters moeten meer samenwerken om kwetsbare mensen te beschermen" (30/07/2019 - VRT NWS)
  Meer dan 100.000 mensen staan in ons land "onder bewindvoering". Dat wil zeggen dat een familielid of advocaat beslissingen in hun plaats mag nemen, omdat ze dat zelf niet meer kunnen. Maar de controle op dat systeem kan soms beter, ontdekte de Hoge Raad voor Justitie (HRJ).
  [naar artikel]
 34. VRT trekt lessen na verkiezingen: 1.000 mensen moeten omroep zeggen wat er echt leeft (17/07/2019 - De Morgen)
  Ja, misschien hadden ze u iets minder vaak Anuna De Wever en haar klimaatmarsen moeten voorschotelen in Het Journaal. In een intern document erkent de VRT-nieuwsdienst dat te weinig werd aangevoeld dat veel mensen het beu waren. Om dat in de toekomst te voorkomen, willen ze een panel oprichten met 1.000 mensen, om te weten wat u écht belangrijk vindt.
  [naar artikel]
 35. "Vorig jaar zaten in ons land 69 mensen onterecht in de cel" (08/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/XhbWl06Cm03oYilsfs2OOKDSwEY/diocontent/121551500/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 36. Vier jaar onterecht in de cel, en lijdensweg blijft duren: "Moet rondkomen met 60 euro/week" (24/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Geert Vanweehaeghe (38) uit Menen, die jaren onterecht in de cel heeft gezeten voor de moord op Caroline Vyncke, heeft het meer dan anderhalf
  [naar artikel]
 37. Tine Embrechts aan het aftellen naar vierde bevalling: "En zeggen dat ik geen fan ben van kleine kindjes" (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Moederen, zwanger zijn, presenteren, acteren, zingen: Tine Embrechts (42) leeft en werkt tegen de sterren op. "Ik ben heel gelukkig, en toch
  [naar artikel]
 38. Tine Embrechts aan het aftellen naar vierde bevalling: "En zeggen dat ik geen fan ben van kleine kindjes" (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Moederen, zwanger zijn, presenteren, acteren, zingen: Tine Embrechts (42) leeft en werkt tegen de sterren op. "Ik ben heel gelukkig, en toch
  [naar artikel]
 39. Onterecht herexamen voor 13 studenten KU Leuven (15/09/2016 - De Redactie)
  Bij het toekennen van de punten voor het vak "Elektronische schakelingen" werd een fout gemaakt, waardoor 13 studenten onterecht een onvoldoende kregen.
  [naar artikel]
 40. Leeft doodverklaarde Syriëstrijder nog? Zijn moeder getuigt: "Zolang ik hem zelf niet begraven heb, zal ik nooit zeker zijn" (31/03/2019 - VRT NWS)
  Leeft de veroordeelde Belgische Syriëstrijder Abdellah Nouamane  nu of toch niet? Volgens de meest recente berichten wel, maar zijn moeder Fatima Ezzarhouni durft geen hoop meer te uiten. "Nu is het de achtste keer dat ik hoor dat hij overleden is en weer leeft. Ik weet het niet meer."
  [naar artikel]
 41. "Venezolaanse veiligheidstroepen doodden onterecht meer dan 500 mensen" (22/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Venezolaanse veiligheidstroepen hebben tussen 2015 en 2017 minstens 505 mensen gedood zonder dat daar enige wettelijke basis voor was. Dat meldt...
  [naar artikel]
 42. "Krulbollen? Even fun als gamen" (17/08/2017 - De Morgen)
  Het heeft veel weg van petanque. "Maar petanque is Frans en krulbollen is op en top Vlaams", zegt de voorzitter van de Belgische Krulbolbond. "Het zijn vooral oude mensen die de sport beoefenen", zeggen de weinige jongelingen die zich anno 2017 nog op de krulbolbaan wagen. "Niet erg: die geven altijd hun speculoos aan ons."
  [naar artikel]
 43. Demir: "We moeten vaker tegen allochtone jongeren zeggen: jullie horen erbij" (26/11/2017 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) vindt dat allochtone jongeren vaker de boodschap moeten krijgen dat ze erbij horen. Dat zegt ze in een interview met De Zondag. "We moeten vaker zeggen: we geloven in jullie." Demir wil ook een initiatief nemen om gematigde moslims meer aan het woord te laten.
  [naar artikel]
 44. Walter Van Steenbrugge: "Ik heb heel belangrijke informatie over De Bende Van Nijvel gekregen" (09/01/2018 - VRT NWS)
  Volgens advocaat Walter Van Steenbrugge leeft er de jongste maanden iets in verband met het dossier van de Bende van Nijvel. "Ik heb de jongste weken enorm veel bruikbare informatie gekregen. Daar beginnen veel mensen te praten. Ook mensen die tot de rechterlijke orde behoren", zegt hij in "De afspraak". "Ik heb bezoek gekregen van politie-officieren, van een magistraat, enzomeer." Hij trekt ook een parallel met de zaak van de vermoorde rijkswachter Peter De Vleeschauwer. 
  [naar artikel]
 45. Politie Demerdal-DSZ kleeft sticker op politiecombi's: "Houd afstand" (24/03/2020 - VRT NWS)
  De politie van Diest en Scherpenheuvel-Zichem heeft een sticker op de combi's gekleefd met daarop dé slogan van deze coronacrisis: "Houd afstand". Politiemensen komen voortdurend in contact met de bevolking: vragen beantwoorden, uitleg geven over de regels, hulp bieden, enzovoort. Het is ook voor hen niet evident om die afstand voortdurend in de gaten te houden.
  [naar artikel]
 46. De kansen die mensen met migratieachtergrond in Vlaanderen krijgen, moeten ze ook vaak zelf creëren (23/10/2019 - VRT NWS)
  Onderwijsondersteuner Nora Ed-Daoui stelt dat veel mensen met migratieachtergrond moe zijn om constant te moeten opboksen tegen de idee dat ze "blij moeten zijn" om hier kansen te krijgen. Ze reageert daarmee op de uithaal van Nadia Sminate (N-VA) in "De afspraak. Ze zei tegen strafpleiter Abderrahim Lahlali, advocaat van Belgische syriëstrijders, dat mensen met migratieachtergond "moeten bewijzen dat ze weten welke kansen ze in Vlaanderen krijgen". Ed-Daoui wijst op de extra mentale druk die mensen met migratieachtergrond zichzelf opleggen om aan die verwachting te voldoen.
  [naar artikel]
 47. Di Rupo: "De PS leeft nog en staat er nog" (24/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "De PS leeft en is nog levend en wel, de PS staat er nog en staat er nog goed". Dat zei PS-voorzitter Elio Di Rupo tijdens een congres van zijn
  [naar artikel]
 48. Moeten we stoppen met ons overal schuldig over te voelen? Moraalfilosofen: "Wees realistisch", maar "doe wel je best" (07/04/2019 - VRT NWS)
  "We moeten stoppen met ons schuldig te voelen, over zaken zoals vliegen, vlees eten en drinken." Dat was de centrale stelling vanavond in het Canvas-programma "Nachtwacht". Een stelling waar moraalfilosoof Patrick Loobuyck het volledig mee eens is. Zijn collega Wouter Peeters vindt net dat individuen wel degelijk het verschil kunnen maken. "We moeten mensen ervan overtuigen dat aan bepaalde beslissingen ook secundaire voordelen voor onszelf zitten", zegt hij. 
  [naar artikel]
 49. Nobelprijswinnaar rekent keihard met euro af: "Al van in begin een mislukking" (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz ziet geen toekomst meer voor de euro. Hij roept politici in Europa op om de eenheidsmunt vaarwel te zeggen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.