Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
18:45 uur

Een nieuwe generatie zonder rimpels? "Pano" duikt in de wereld van botox en fillers

VRT NWS

09/10/2019 - 21:31

Botox en fillers zijn booming business. Op sociale media worden foto’s van volle lippen en opgevulde jukbeenderen volop gepost en geliket. Jonge mensen dromen hardop van dezelfde opgespoten lippen als de influencers die ze volgen op Instagram. Er is een markt voor dit soort tijdelijke schoonheidsinjecties, stelt het reportagemagazine “Pano” vast. Niet alleen aan de vraagzijde, maar ook aan de aanbodzijde. “Pano” gaat undercover in de achterkamertjes van de filler- en botoxwereld en onderzoekt of alles daar wel zo wettelijk verloopt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Pano" gaat undercover in de botox- en fillerwereld en ziet illegale praktijken in achterkamertjes (09/10/2019 - VRT NWS)
  In ons land worden botox en fillers ingespoten door mensen die dat wettelijk helemaal niet mogen. Dat blijkt uit een onderzoek van het reportagemagazine "Pano", dat undercover ging. Botox is een product dat wordt ingespoten in de huid om rimpels tegen te gaan, fillers dienen om meer volume te creëren, bijvoorbeeld in de lippen.
  [naar artikel]
 2. Pano: botox en fillers tegen elke prijs (09/10/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Pano" van woensdag 9 oktober.
  [naar artikel]
 3. Beauty Federatie reageert op "Pano" over illegale botox-en fillerwereld: "Het is dweilen met de kraan open" (09/10/2019 - VRT NWS)
  In de nieuwste "Pano"-reportage "Botox en fillers tegen elke prijs" is te zien hoe in heel wat schoonheidssalons erg los wordt omgesprongen met botox en fillerinjecties. Alleen artsen mogen die injecties toedienen, omdat het ernstige gevolgen kan hebben als het foutief wordt geplaatst. Voor de Belgische Beauty Federatie (BBF), de beroepsorganisatie van schoonheidssalons, is dit geen nieuws. Zij geven al jaren meldingen door van deze illegale praktijk aan het parket, maar het is dweilen met de kraan open, zeggen ze.
  [naar artikel]
 4. Rimpels behandelen met fillers: hoe werkt het en is het wel veilig? (15/09/2018 - Knack)
  Steeds meer mensen kiezen ervoor hun rimpels te laten behandelen met fillers. Waaruit bestaan die, hoe werken ze en zijn ze wel veilig?
  [naar artikel]
 5. Nederlandse artsen waarschuwen voor de risico's van botox en fillers (27/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Plastisch chirurgische behandelingen met botox en fillers zitten al jaren in de lift en dat verontrust Nederlandse artsen aan het Erasmus MC in...
  [naar artikel]
 6. Zoveel Nederlandse vrouwen laten zich met botox behandelen (24/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland hebben onderzoekers het aantal cosmetische ingrepen met botox en fillers in één jaar tijd geregistreerd. Uit hun gegevens blijkt dat er in 2016 maar liefst 390.000 cosmetische ingrepen met deze producten uitgevoerd werden. De onderzoekers schatten dat gemiddeld één op de 49 Nederlandse vrouwen is behandeld met fillers en één op de 53 met botox.
  [naar artikel]
 7. Dana Winner over botox: "Ik koppel het nuttige aan het aangename" (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zangeres Dana Winner gebruikt al jaren botox tegen migraine. Dat het middel ook prima werkt tegen rimpels vindt ze mooi meegenomen. Maar in "Van
  [naar artikel]
 8. Nederlands rapport waarschuwt voor de risico’s van botox en fillers (26/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal artsen en schoonheidsspecialisten die botox en fillers injecteren neemt toe en dat verontrust Nederlandse onderzoekers aan het Erasmus MC in Rotterdam. Zij waarschuwen in het vakblad Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology voor de mogelijke risico’s wanneer de producten worden gebruikt die onvoldoende is gekwalificeerd.
  [naar artikel]
 9. Pano in de rauwe wereld van tienerpooiers: "Doe je ogen toe. Neem een pilletje. Dan is het zo voorbij" (20/03/2019 - VRT NWS)
  In "Pano" vanavond getuigen jonge meisjes over hoe ze verstrikt raakten in het web van tienerpooiers. Ook gaf "Pano" zich online uit voor een meisje van 16 en stelde vast hoe snel minderjarige meisjes worden belaagd. Een unieke inkijk in de rauwe wereld van tienerpooiers. 
  [naar artikel]
 10. PANO - België gokparadijs: "Ik probeer te stoppen, maar overal zie je gokreclame" (07/03/2018 - VRT NWS)
  Het aantal gokverslaafden in ons land neemt toe en ook kinderen gokken. 1 op de 3 tieners heeft het laatste jaar gegokt, hoewel gokken pas wettelijk mag vanaf 18 jaar. Niet zo verwonderlijk, want gokken en gokreclame is vandaag alom tegenwoordig. "Pano" duikt vanavond in de wereld van het online gokken.
  [naar artikel]
 11. [VIDEO] - Vanavond in Pano: "Ik moet geen moslims hebben" (12/10/2016 - De Redactie)
  Vanavond doet het nieuwe VRT-programma "Pano" een experiment. In Tremelo opent een moslimkoppel een winkel en "Pano" kijkt hoe de buurt reageert. Een voorsmaakje.
  [naar artikel]
 12. "Pano"-maker Tim Verheyden: "De geheime Discord-groep is intussen verwijderd" (06/09/2018 - VRT NWS)
  Bij onze collega's van "Het journaal" gaf journalist Tim Verheyden meer informatie over de "Pano"-reportage rond Schild & Vrienden. "De geheime Discord-groep die in "Pano" aan bod komt, is intussen verwijderd", zegt Verheyden, die benadrukt dat de "Pano"-redactie niet over een nacht ijs is gegaan bij het maken van de reportage.
  [naar artikel]
 13. Stroom van reacties na "Pano": "Dit zijn toestanden die je als verpleegkundige voor de rest van je leven meedraagt" (12/10/2017 - VRT NWS)
  De uitzending van "Pano" over de commerciële woonzorgecentra maakt veel en vaak emotionele reacties los. Personeelsleden en familieleden van bewoners getuigen over schrijnende toestanden. Een selectie van de mails die binnenkwamen bij de "Pano"-redactie.
  [naar artikel]
 14. GETEST. Een facelift zonder snijden of prikken (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wat als je helemaal geen fan bent van botox of fillers, maar je gewoonlijke gelaatsbehandeling toch ook niet meer heel veel uithaalt?...
  [naar artikel]
 15. Simon Cowell ondergaat pijnlijke facelift: "Je hoeft je gezicht niet meer vol te proppen met fillers en botox" (07/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Simon Cowell (58) heeft aangeklopt bij de Franse dokter Jean-Louis Sebagh voor een non-chirurgische facelift. De 2250 euro kostende ingreep belooft...
  [naar artikel]
 16. Last van plasproblemen? Misschien kan botox je helpen (06/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Botox is niet alleen een middel om rimpels tijdelijk te doen vervagen, je kan er ook urineverlies mee oplossen. Dat is althans de conclusie van een onderzoek aan de Duke University School of Medicine, verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift Jama.
  [naar artikel]
 17. Pano: In de rauwe wereld van tienerpooiers (20/03/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Pano" van woensdag 20 maart.
  [naar artikel]
 18. Politieke reacties na "Pano"-reportage over Schild & Vrienden: "Dit kan en mag niet zonder gevolgen blijven" (05/09/2018 - VRT NWS)
  De "Pano"-reportage over de rechtse organisatie Schild & Vrienden lokt heel wat reacties uit, ook uit politieke hoek. Zo twittert CD&V-voorzitter Wouter Beke dat "dit iets is om ons zorgen om te maken".
  [naar artikel]
 19. "Pano"-kijkers gaan in debat met reportagemakers in De Krook in Gent (13/09/2018 - VRT NWS)
  In de stadsbibliotheek in Gent heeft de eerste "Pano Live" op locatie plaatsgevonden. De aanwezigen debatteerden met de makers van de uitzending "Arm Vlaanderen, vijf jaar later", die gisteren werd uitgezonden. In de toekomst wil "Pano" vaker dieper ingaan op maatschappelijke thema's op locatie met de kijkers.
  [naar artikel]
 20. Botox is even normaal geworden als gezichtscrème (14/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De tijd dat enkel dames van in de veertig en vijftig zich met botox bewapenden in de strijd tegen rimpels, ligt definitief achter ons. Steeds vaker krijgen plastisch chirurgen in ons land ook twintigers en dertigers over de vloer. “Mijn jongste patiënt is achttien”, zegt Benoit Hendrickx (UZ Brussel). Critici beschouwen het als “een gevaarlijke tendens”. “Hoe jonger je met botox begint, hoe meer verslavend het werkt. ”
  [naar artikel]
 21. "Pano" onderzoekt: wil de Vlaming nog een moslim als buur? (13/10/2016 - De Redactie)
  Het nieuwe VRT-programma "Pano" startte met een sociaal experiment. In Tremelo opende een zogezegd moslimkoppel een winkel. Verborgen en niet-verborgen camera's registreren hoe de buurt reageert.
  [naar artikel]
 22. Waarom de "Pano" over Schild & Vrienden geen "knip- en plakwerk" is (06/09/2018 - VRT NWS)
  Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove ontkent in nieuwe interviews nogmaals zijn betrokkenheid bij de ettelijke racistische en seksistische gesprekken, foto's en video's in de chatgroepen van zijn beweging, gisteren te zien in de reportage van "Pano" op één. "Het is iemand anders", beweert hij, en: "die foto's zijn gewoon van het internet geplukt". Maar de feiten spreken dat tegen.
  [naar artikel]
 23. Steeds meer in trek bij mannen: botox in edele delen voor een beter seksleven (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Botox enkel nuttig om rimpels te voorkomen en tegen te gaan? Nee hoor. In Hollywood vragen steeds meer heren achter een spuitje spierontspanner
  [naar artikel]
 24. "Pano": Hoe is het vandaag met baby Pia? (23/10/2019 - VRT NWS)
  Hoe is het vandaag met baby Pia? Dat is de vraag waar ons reportagemagazine "Pano" vanavond een antwoord op wil geven. Volgens de ouders zijn er duidelijk kleine verbeteringen vast te stellen, nadat Zolgensma, het duurste medicijn ter wereld, is toegediend. 1,9 miljoen euro sms'te Vlaanderen bijeen om dat geneesmiddel te betalen, maar dat is op de lange termijn geen goede strategie.
  [naar artikel]
 25. "Pano": Ademen onze kinderen zich ziek? (14/03/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Pano" van woensdag 14 maart.
  [naar artikel]
 26. BV: "Ik wil niet lelijk oud worden. Botox helpt me daarbij" (30/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie geeft openlijk toe dat ze botox gebruikt en wie heeft ooit weleens marihuana gerookt? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week in showbizzland.
  [naar artikel]
 27. BV: "Ik wil niet lelijk oud worden. Botox helpt me daarbij" (30/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie geeft openlijk toe dat ze botox gebruikt en wie heeft ooit weleens marihuana gerookt? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week in showbizzland.
  [naar artikel]
 28. "Pano" bij Turkse Belgen in Beringen: "Ons hart klopt in twee landen" (19/04/2017 - De Redactie)
  Hoe komt het dat de band met hun land van herkomst zo groot blijft en de invloed van Erdogan hier zo sterk is? Ons magazine "Pano" zocht het uit in Beringen. Bekijk de volledige uitzending vanavond op Eén 21.25 uur.
  [naar artikel]
 29. "Een seat filler is als een ballenjongen op Wimbledon" (01/03/2018 - VRT NWS)
  Om een Oscarshow vlekkeloos te laten verlopen, doet de academy een beroep op seat fillers. Dat zijn vrijwilligers die de hele avond van de ene lege stoel van een beroemdheid naar de andere worden geleid. Joshua Crouthamel was ooit een van die gelukkigen (elk jaar zijn er 150 seat fillers). VRT NWS sprak met hem.
  [naar artikel]
 30. GRIEZMANNIA! (10/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Thierry Henry: "We hebben een nieuwe nationale held!" De Franse sportkrant L'Equipe: "Vroeger had je de generatie Platini en de generatie Zidane.
  [naar artikel]
 31. Pano: Het trauma na de bom (21/03/2018 - VRT NWS)
  Twee jaar na de aanslagen van 22 maart onderzoekt ons reportageprogramma "Pano" PTSS, de Posttraumatische StressStoornis. PTSS is bekend van soldaten die terugkeren uit oorlogsgebied. Maar de psychische gevolgen na een traumatische ervaring, zoals de aanslagen in Brussel hebben een erg grote impact op het dagelijks leven van de slachtoffers. Hun verhaal, vanavond om 21.25 uur in "Pano", op Eén.
  [naar artikel]
 32. "Het is bizar hoe één fout generatie op generatie op generatie door blijft gaan" (24/12/2017 - VRT NWS)
  Tijdens de kerstvakantie krijg je hier elke dag een aflevering van onze podcast "Iemand". Deze keer draait die rond Hetty, een té Hollandse vrouw.
  [naar artikel]
 33. Na "Pano": faalt ons armoedebeleid en wat te doen? (13/09/2018 - VRT NWS)
  De "Pano"-reportage ‘Arm Vlaanderen: 5 jaar later’ toont volgens "Netwerk tegen Armoede" de "onthutsende realiteit achter de verontrustende (kinder)armoedecijfers." "De harde, maar terechte conclusie? Op vijf jaar tijd heeft het beleid op vlak van armoedebestrijding bitter weinig gerealiseerd. Het armoedebeleid van de verschillende regeringen faalt."
  [naar artikel]
 34. Nicole Kidman (50) strakker dan ooit: "Maar ik gebruik nooit botox" (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nicole Kidman werd in juni 50, maar ze ziet er nog altijd amper 30 uit. Hoe ze dat doet? Daar zit botox volgens haar voor niks mee tussen. "Ik eet...
  [naar artikel]
 35. Christoff: "Ja, ik gebruik botox" (03/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ja, ik gebruik botox. Ik neem daarover geen blad voor de mond." Geen vraag is te veel voor zanger Christoff bij Luk Alloo in de eerste
  [naar artikel]
 36. Het verhaal van baby Pia is niet uniek, "Pano" belde met ouders van over de hele wereld die hetzelfde meemaken (23/10/2019 - VRT NWS)
  "Pano" brengt vanavond het verhaal van baby Pia. We mochten de familie volgen van het moment dat hun sms-actie ontplofte tot de eerste controle bij de kinesist na het verlossende infuus met Zolgensma. Door een Vlaamse golf van solidariteit werd Pia geholpen en maakt ze het goed. Maar niet elk kindje heeft zoveel geluk.
  [naar artikel]
 37. Gastvrije Jacqueline uit "Iedereen beroemd" laat ander beeld van zich zien in "Pano" (13/10/2016 - De Redactie)
  De vrouw die samen met haar man elke week een andere bekende medemens gastvrij ontving, liet in "Pano" haar mening over allochtonen horen. En die uitspraken komen niet meteen overeen met het imago dat ze tot nog toe had.
  [naar artikel]
 38. Pano: "Bushmeat" (03/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Pano" van woensdag 3 oktober. De repo "Bushmeat" heeft het over de tientallen tonnen vlees van wilde dieren in Afrika die jaarlijks worden ingevoerd in Europa. De helft van het vlees dat in Zwitserland wordt gevonden, zou via de luchthaven van Zaventem zijn ingevlogen.
  [naar artikel]
 39. [VIDEO] - Vanavond in "Pano": Waarom slapen we zo slecht? (01/03/2017 - De Redactie)
  42 procent van de Vlamingen is niet tevreden over zijn slaap. We slapen minder en slechter. "Pano" onderzocht hoe dat komt.
  [naar artikel]
 40. "Mannen krijgen vroeger rimpels, maar vrouwen krijgen er meer" (06/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er is goed en slecht nieuws, dames. De positieve noot klinkt dat het vrouwelijk geslacht langer gespaard blijft van rimpels. Helaas krijgen we er
  [naar artikel]
 41. Pano: "Medicinale cannabis - wondermiddel of niet? (06/03/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Pano" van woensdag 6 maart.
  [naar artikel]
 42. Je neus is het geheim van een jeugdige look (29/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Botox, fillers en het betere snijwerk in onze buik, borsten en billen. Er bestaan tal van manieren om aan ons uiterlijk te sleutelen. Een plekje...
  [naar artikel]
 43. Pano: "Coucke" (18/04/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Pano" van woensdag 18 april.
  [naar artikel]
 44. BV: "Ja, ik heb botox gebruikt. Stommerik die ik was" (16/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie geeft toe dat ze ooit botox heeft gebruikt en welke bekende Vlaminge heeft weleens een vrouw gezoend? Doe de test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week in showbizzland.
  [naar artikel]
 45. BV: "Ja, ik heb botox gebruikt. Stommerik die ik was" (16/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie geeft toe dat ze ooit botox heeft gebruikt en welke bekende Vlaminge heeft weleens een vrouw gezoend? Doe de test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week in showbizzland.
  [naar artikel]
 46. Beste Gwendolyn, is jouw liberalisme nu hetzelfde als "smurfisme"? - Hicham El Mzairh (22/04/2017 - De Redactie)
  Schuift Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten op naar het "nationalisme" dat in de jaren 30 van vorige eeuw het bed spreidde voor Hitler? Deze vraag duikt volgens Hicham El Mzairh op na de uitspraak van Rutten dat onze manier van leven "zonder enige twijfel superieur is aan alle andere in de wereld".
  [naar artikel]
 47. "Generatie Rookvrij" wil kinderen doen opgroeien zonder tabak (28/05/2018 - VRT NWS)
  Om toekomstige generaties te beschermen tegen tabaksverslaving, roepen tientallen organisaties op om meer rookvrije plaatsten te creëren, vooral daar waar veel kinderen en jongeren komen. Vandaag hebben ze een charter ondertekend dat meteen het begin is van de campagne "Generatie Rookvrij".
  [naar artikel]
 48. [VIDEO] - Pano: Hoe kijkt de Vlaming naar moslims? (12/10/2016 - De Redactie)
  Het nieuwe VRT-programma "Pano" heeft een experiment gehouden. In Tremelo opende een moslimkoppel een winkel. Verborgen en niet-verborgen camera's registreren hoe de buurt reageert.
  [naar artikel]
 49. "Pano" onderzoekt: hoe omgaan met recreatief druggebruik?  (25/09/2019 - VRT NWS)
  Illegale drugs zijn wettelijk verboden en kunnen levensgevaarlijk zijn, maar toch vinden ze hun weg naar gebruikers. Dat stelt het reportagemagazine "Pano" voor de camera vast op festivals, in parken, op café, op het voetbal en rond scholen. Het is duidelijk dat mensen af en toe wel eens een joint roken of een lijn coke snuiven. Erover praten ligt heel wat gevoeliger, want het taboe blijft groot. "Pano" onderzoekt hoe we hier als maatschappij mee moeten omgaan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.