Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 June 2020
20:10 uur

Rechtbank Kortrijk – Drugsdealer riskeert een jaar voor steekpartij

Metro

09/10/2019 - 21:35

Een man uit Izegem hangt een celstraf van een jaar boven het hoofd voor een steekpartij. Na de feiten kwam aan het licht dat hij en zijn kompaan betrokken waren bij drugshandel. De feiten dateren van 31 maart vorig jaar. De man, B.V. uit Izegem, leende honderd euro van een kennis uit Moorslede om drugs […] Het bericht Rechtbank Kortrijk – Drugsdealer riskeert een jaar voor steekpartij verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Man die jongeren uit jeugdpsychiatrie filmde in kleedkamer, riskeert jaar cel (05/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De 44-jarige D.S. uit Kortrijk moest maandagochtend voor de correctionele rechtbank in Kortrijk verschijnen voor verschillende zedenfeiten. Hij riskeert daarvoor een celstraf van 24 maanden, waarvan één jaar effectief en de rest met probatievoorwaarden. Daarenboven vraagt het Openbaar Ministerie een boete van 1.000 euro en ontzetting uit de rechten gedurende tien jaar.
  [naar artikel]
 2. Dader steekpartij station riskeert 200 uren werkstraf: “Ik wilde me met het mes beschermen” (23/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Laura B. (20) uit Oud-Turnhout riskeert een werkstraf van tweehonderd uren te moeten uitvoeren voor een zware steekpartij in februari van dit jaar in de stationsomgeving van Mol. Tijdens een hevige ruzie stak ze een 16-jarige rivale met een mes acht keer in haar buik, arm en aangezicht. “Ik probeerde haar weg te jagen met het mes, maar ze bleef maar komen”, zei B. op de rechtbank.
  [naar artikel]
 3. Politie pakt Pool op voor steekpartij in Kortrijk (09/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De politie heeft de vermoedelijke dader van de steekpartij in Kortrijk opgepakt. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.
  [naar artikel]
 4. Poolse man opgepakt voor steekpartij in Kortrijk: slachtoffer kan nog niet verhoord worden (09/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft de vermoedelijke dader van de steekpartij in Kortrijk opgepakt. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.
  [naar artikel]
 5. Voormalig gemeenteraadslid Kortrijk riskeert twee jaar cel voor vuistslagen aan vriendin (04/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De correctionele rechtbank van Kortrijk spreekt woensdag een vonnis uit over Steve Vanneste. Het voormalige gemeenteraadslid van de West-Vlaamse stad staat terecht omdat hij zijn vriendin heeft geslagen en riskeert twee jaar cel. Volgens Vanneste ligt een hersenletsel aan de basis van zijn agressieve gedrag.
  [naar artikel]
 6. Voormalig gemeenteraadslid Kortrijk riskeert twee jaar cel voor vuistslagen aan vriendin (04/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De correctionele rechtbank van Kortrijk spreekt woensdag een vonnis uit over Steve Vanneste. Het voormalige gemeenteraadslid van de West-Vlaamse stad staat terecht omdat hij zijn vriendin heeft geslagen en riskeert twee jaar cel. Volgens Vanneste ligt een hersenletsel aan de basis van zijn agressieve gedrag.
  [naar artikel]
 7. Jonge inbrekers wilden drugsdealer bestelen, maar dringen verkeerd huis binnen (08/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een 19-jarige Oostendenaar riskeert voor de Brugse correctionele rechtbank 40 maanden effectieve celstraf voor afpersing, inbraak en drugsfeiten. S.T. wilde samen met zijn broer en een andere kompaan een drugsdealer bestelen, maar ze drongen de verkeerde woning binnen.
  [naar artikel]
 8. Dader steekpartij in Kortrijk nog op de vlucht (05/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De dader van de steekpartij zondagochtend in Kortrijk is nog steeds niet gevonden. De drie slachtoffers zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Dat meldt het West-Vlaamse parket, afdeling Kortrijk maandagmiddag.
  [naar artikel]
 9. Twee jaar cel voor drugsdealer die toegangscode van gsm weigerde te geven (13/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag een drugsdealer veroordeeld, omdat hij tijdens het onderzoek de toegangscode van zijn smartphone niet aan de speurders wilde geven. Hij kreeg twee jaar cel en 8.000 euro boete. De rechtbank verklaarde ook de auto die hij gebruikt had om de dealen, zijn gsm en een bedrag van 1.010 euro verbeurd.
  [naar artikel]
 10. Opvallend voor rechtbank in Kortrijk: vrouw vergeeft echtgenoot die haar in de hals stak, koppel nog steeds samen (07/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een dertiger uit Kortrijk riskeert een celstraf van twee jaar voor poging doodslag, omdat hij in juni 2017 zijn echtgenote met een mes in de hals...
  [naar artikel]
 11. Dader steekpartij in Kortrijk nog op de vlucht (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De dader van de steekpartij zondagochtend in Kortrijk is nog steeds niet gevonden. De drie slachtoffers zijn inmiddels ontslagen uit het...
  [naar artikel]
 12. Drugsdealer verstopt drugs tussen testikels: 15 maanden cel geëist (18/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De procureur eiste maandag voor de Tongerse correctionele rechtbank een celstraf van vijftien maanden en een geldboete van 8.000 euro voor een drugsdealer die betrapt werd tijdens een politiecontrole in Riemst. De man had drugs verstopt in zijn onderbroek. “Meer bepaald tussen zijn testikels”, zei de rechter gedetailleerd. Zijn chauffeur en tevens afnemer riskeert een gevangenisstraf van zes maanden met volledig uitstel.
  [naar artikel]
 13. Vijftiger riskeert vijf jaar cel voor verkrachting in Kortrijk: "Ik ben onschuldig, ze was jonge prostituee" (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een vijftiger van Pakistaanse afkomst stond vandaag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk terecht voor de verkrachting van een
  [naar artikel]
 14. 79-jarige man riskeert celstraf na slaan thuisverpleegster (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 79-jarige man uit Menen riskeert een effectieve celstraf van vijf maanden. Hij moest vandaag op de correctionele rechtbank van Kortrijk...
  [naar artikel]
 15. Zwakbegaafde overvalster laat zich inspireren door aflevering van De Buurtpolitie (26/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  C.C., een 37-jarige vrouw uit Kortrijk, riskeert twee jaar cel voor twee gewapende overvallen in november vorig jaar. Ze moest zich maandag voor de feiten verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Kortrijk. De vrouw haalde haar inspiratie uit een aflevering van de VTM-reeks De Buurtpolitie.
  [naar artikel]
 16. Eritreër tot 2 jaar cel veroordeeld voor steekpartij op parkeerterrein Groot-Bijgaarden (21/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 18-jarige Eritreeër is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor een steekpartij die in...
  [naar artikel]
 17. Jonge Afghanen twee maanden na steekpartij Kortrijk gevat (05/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn twee jonge Afghanen opgepakt in de zaak rond de steekpartij in Kortrijk op 4 februari. Dat meldt het West-Vlaamse parket, afdeling...
  [naar artikel]
 18. Parkeerwachter krijgt zes jaar cel voor steekpartij tijdens trouwfeest (20/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Parkeerwachter Omar M. (49) uit Antwerpen is donderdag veroordeeld tot zes jaar cel voor een steekpartij op een trouwfeest. De correctionele rechtbank vond het bewezen dat hij de broers van de bruid met een mes te lijf was gegaan na een discussie over een foutgeparkeerde wagen.
  [naar artikel]
 19. Dierenbeul die kat Sprotje in oven stopt, daagt niet op in rechtbank (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De man die in Kortrijk de poes ‘Sprotje’ een kwartier lang in de oven van 220 graden stopte, riskeert op de rechtbank van Ieper bij verstek een...
  [naar artikel]
 20. Man krijgt vrijspraak voor steekpartij carwash Ham (22/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse strafrechter heeft vrijdag een 43-jarige Afghaan, woonachtig in Ham, vrijgesproken van een vermeende steekpartij in een handcarwash in Ham. Het openbaar ministerie had eerder zes jaar cel gevorderd, maar de rechtbank achtte de feiten niet bewezen.
  [naar artikel]
 21. Tot twee jaar celstraf voor steekpartij in pitabar (15/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft straffen tot twee jaar effectief uitgesproken tegen drie verdachten die vorig jaar betrokken waren bij een wilde steekpartij in pitabar Sphinx in Merksem. Daarbij werd een personeelslid van de pitabar negen keer gestoken.
  [naar artikel]
 22. Slachtoffer steekpartij in Antwerpen is 34-jarige Belg uit Kortrijk (28/07/2018 - VRT NWS)
  De man die het slachtoffer werd van een steekpartij in Park Spoor Noord in Antwerpen afgelopen woensdag is geïdentificeerd. Het gaat om een 34-jarige Belg uit Kortrijk. De man kreeg vuistslagen en messteken van vijf jongeren. De daders zijn eerder al opgepakt.
  [naar artikel]
 23. Politie en parket op zoek naar laatste niet-geïdentificeerde dader steekpartij (24/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De politie en het parket van Kortrijk zijn op zoek naar één van de daders van een grote steekpartij in Kortrijk afgelopen zomer. De politie kon zo goed als alle betrokkenen in de zaak identificeren, op één persoon na.
  [naar artikel]
 24. Twintiger haalt uit met vleesmes tijdens ruzie om drugs: “Dit had veel erger kunnen aflopen” (05/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een ruzie tijdens een drugsdeal op een appartement in de Stationsstraat in Geel draaide op 4 juli van dit jaar uit op een steekpartij. Bewoner Melvin V.d.V. (24) stak met twee verschillende messen twee keer in de bovenarm van een man die cannabis kwam kopen. De dader verscheen woensdag voor de rechtbank en riskeert een totale celstraf van drie jaar.
  [naar artikel]
 25. Dierenbeul die kat Sprotje in oven stopte, daagt niet op in rechtbank (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De man die in Kortrijk de poes ‘Sprotje’ een kwartier lang in de oven van 220 graden stopte, riskeert op de rechtbank van Ieper bij verstek een...
  [naar artikel]
 26. Ex van deelneemster 'The Sky is The Limit' riskeert jaar cel (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De ex van Yolande Van Hoydonck uit 'The Sky is the Limit' riskeert voor de rechtbank in Antwerpen één jaar cel. Dirk V.T. (49) uit Brasschaat zou
  [naar artikel]
 27. Man uit Geetbets riskeert 12 jaar cel voor plannen van huurmoord op ex (16/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 69-jarige André V. uit Geetbets riskeert 12 jaar cel voor het plannen van een huurmoord op zijn ex-vrouw uit Koersel (Beringen). De huidige 34-jarige vriendin, die de vermeende uitvoerders contacteerde, riskeert 10 jaar cel. Voor de twee Albanese Kosovaren werd een celstraf van 8 jaar gevorderd. Dat bleek uit de vordering van het openbare ministerie vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank waar de vier beklaagden terechtstonden.
  [naar artikel]
 28. Kortrijkse ISIS-strijder riskeert 5 jaar cel (18/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 35-jarige Marokkaan uit Kortrijk heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor deelname aan een terroristische groepering. Yassin H. trok eind 2014 naar Syrië en Irak om er aan de zijde van Islamitische Staat (IS) te vechten. Het federaal parket vorderde bij verstek een effectieve celstraf van vijf jaar.
  [naar artikel]
 29. Slachtoffer van steekpartij richt zich in rechtbank tot zijn belager: “Als ik in spiegel kijk, dan zie ik telkens jou” (27/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Met een kapot wodkaglas stak Hervé G. (28) Dedaj Labinot (34) op 15 september 2013 in het oor, de neus en de buik. Hij riskeert nu twee jaar celstraf. “Telkens als ik in de spiegel kijk, zie ik jou”, verklaart het slachtoffer.
  [naar artikel]
 30. Afghaan (22) krijgt 150 uur werkstraf voor steekpartij na kaartspel (05/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag een 22-jarige Afghaanse vluchteling uit Hasselt voor een steekpartij veroordeeld tot een
  [naar artikel]
 31. Agent verwonden, stiefzoon (7) mishandelen en gsm stelen op politiekantoor: man riskeert drie straffen tegelijkertijd (28/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een 33-jarige man riskeert drie straffen tegelijkertijd. De Veurnenaar moest zich woensdag voor de rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor een hele reeks feiten, gaande van diefstal met geweld tot het bont en blauw slaan van zijn 7-jarig stiefzoontje. Hij stal zelfs een gsm in een politiekantoor.
  [naar artikel]
 32. Zwaargewonde na steekpartij in Kortrijk (08/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een vechtpartij in Kortrijk is een man zwaargewond geraakt nadat iemand hem te lijf was gegaan met een mes. Dat bevestigt het parket van...
  [naar artikel]
 33. Oostendenaar krijgt 2 jaar met uitstel voor steekpartij in café (18/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Brugse correctionele rechtbank heeft een dertiger uit Oostende veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor een steekpartij in de uitgaansbuurt. Michael A. haalde vier keer uit met een knipmes, maar had volgens de rechter niet de bedoeling om zijn slachtoffer van het leven te beroven. Tijdens zijn voorhechtenis deelde hij ook klappen uit aan een andere gedetineerde.
  [naar artikel]
 34. Drugsdeal mondt uit in levensbedreigende steekpartij in stationsbuurt (15/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 20-jarige Bocholtenaar riskeert 38 maanden cel voor een zware steekpartij in de Hasseltse stationsbuurt. Het slachtoffer, dat cannabis dealde, bleef in een plas bloed achter en vocht even voor zijn leven. “Een incidentje”, noemde de verdachte het.
  [naar artikel]
 35. Drugsdealer verkoopt via darknet en laat zich betalen in bitcoins (25/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een 25-jarige informaticus uit Torhout riskeert vijf jaar effectieve celstraf voor het dealen van chemische drugs. Via het darknet had Stijn V.
  [naar artikel]
 36. Drugsdealer verkoopt via darknet en laat zich betalen in bitcoins (25/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een 25-jarige informaticus uit Torhout riskeert vijf jaar effectieve celstraf voor het dealen van chemische drugs. Via het darknet had Stijn V.
  [naar artikel]
 37. Twintiger met lang strafblad riskeert 13 jaar cel voor gewapende overvallen: “Ik wil nog iets maken van mijn leven” (07/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De 21-jarige Ayoub A. uit Tienen riskeert in de Brugse rechtbank 13 jaar effectieve celstraf voor gewapende overvallen afgelopen zomer op een Gamma-filiaal in Oostende en een Aldi-winkel in Leuven. Zijn 22-jarige kompaan uit Leuven riskeert 5 jaar, maar hij ontkent zijn betrokkenheid met klem.
  [naar artikel]
 38. Maasmechelaar krijg 10 maanden cel met uitstel voor bedreigen drugsdealer: “Hij had een obsessie” (14/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een 42-jarige Maasmechelaar kreeg maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een gevangenisstraf van tien maanden met uitstel en een geldboete van 600 omdat hij zijn drugsdealer bedreigde met een mes. De man gedroeg zich bovendien ook uiterst weerspannig tijdens zijn arrestatie.
  [naar artikel]
 39. Beschuldigde riskeert 30 jaar cel voor moord op huisarts: “Had je je niet beter door je kop geschoten?” (28/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het openbaar ministerie was onverbiddelijk voor de 57-jarige Izegemnaar Danny Samyn, die woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk terechtstond voor de moord op de 64-jarige huisarts Patrik Roelandt uit Ingelmunster. Hij vorderde 30 jaar, plus een terbeschikkingstelling van tien jaar voor de strafuitvoeringsrechtbank. “Je bent een monster, zonder waarde. ‘Nen nieweird’”, klonk het in het West-Vlaams.
  [naar artikel]
 40. Houthalenaar riskeert 8 jaar cel voor neersteken broer: “Mes vastgeplakt aan handschoen” (18/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het openbaar ministerie heeft maandag in Hasselt acht jaar cel gevorderd tegen een 36-jarige man die op 5 februari met een mes zijn broer net onder de ribbenkast stak. Met levensbedreigende verwondingen belandde het 39-jarige Houthalense slachtoffer in het ziekenhuis. Vandaag is de man aan de beterhand en tekende in werkbroek present in de rechtbank. De verdachte ontkent de steekpartij niet, maar claimt dat hij nooit de bedoeling had om zijn broer te doden.
  [naar artikel]
 41. Dader van steekpartij in Kipdorpvest veroordeeld tot negen jaar cel (28/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De rechtbank heeft donderdag Salah H. veroordeeld tot negen jaar cel voor een steekpartij in Kipdorpvest in Antwerpen. De dader, die de feiten in februari heeft bekend, moet ook een schadevergoeding betalen.
  [naar artikel]
 42. Genkse drugsdealer riskeert celstraf: “Leveringen tot 10 kilogram speed” (14/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 34-jarige man uit Genk riskeert een opsluiting van dertig maanden en een geldboete van 8.000 euro voor het dealen van drugs waaronder speed. De man werd tijdens een verkeerscontrole betrapt met een grote hoeveelheid drugs in zijn auto. “Ik werkte in opdracht”, zo verklaarde hij voor de rechter in Tongeren.
  [naar artikel]
 43. Steekpartij tijdens drugsverkoop levert voorwaardelijke straf op (19/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde Melvin V.d.V. (24) uit Geel tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar voor een steekpartij op 4 juli op zijn appartement. Een man die daar cannabis kwam kopen, kreeg twee messteken in zijn bovenarm.
  [naar artikel]
 44. Oom koningin Mathilde riskeert 8 maanden cel wegens oplichting (08/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Graaf Henri d'Udekem d'Acoz en twee mogelijke handlangers hebben zich  voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor
  [naar artikel]
 45. Leerkracht riskeert celstraf voor filmen van jonge psychiatrische patiënten (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 44-jarige leerkracht uit Kortrijk riskeert een effectieve celstraf van een jaar voor verschillende zedenfeiten. Hij moest zich vandaag...
  [naar artikel]
 46. Drie jaar cel voor drugsdealer die bijna agent aanreed en nog steeds met kogel die daarop volgde in nek rondloopt (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Yannick H. (30) uit Borsbeek veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan twee jaar effectief. Hij werd...
  [naar artikel]
 47. Rechtbank wil nog getuigen horen in zaak van 15 jaar oude steekpartij na fuif in Antwerpen (09/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vandaag nog geen vonnis geveld in de zaak van Mohamed B. (41) uit Parijs, die twintig jaar cel
  [naar artikel]
 48. Drugsdealer die op agenten wilde inrijden riskeert vijf jaar cel (13/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het openbaar ministerie heeft woensdag vijf jaar cel gevorderd voor Yannick H. (30). Hij werd twee jaar geleden betrapt bij een drugsdeal in Ranst en had in zijn vlucht bijna een agent aangereden. Die opende het vuur en schoot de beklaagde in het hoofd. De dertiger had veel geluk en overleefde het schietincident.
  [naar artikel]
 49. Zelfverklaarde voetbaltrainer riskeert 3 jaar cel voor misbruik van tiener (04/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een veertiger uit West-Limburg riskeert 3 jaar cel voor het seksueel misbruik van een tienjarige jongen. De openbaar aanklager in de Hasseltse correctionele rechtbank vroeg om hem ook een verbod op te leggen om nog betrokken te zijn bij activiteiten met minderjarigen. Dat verbod werd voor een periode van tien jaar gevraagd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.