Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
03:56 uur

‘Operatie Ontluikende Vrede’: Turkije begint bombardementen op Noord-Syrië, vijftien doden en dertien gewonden

De Morgen

09/10/2019 - 21:37

In de eerste uren van het Turkse grond- en luchtoffensief in het noordoosten van Syrië zijn minstens vijftien mensen omgekomen, onder wie acht burgers van wie twee kinderen waren. Dit heeft het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) gezegd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Operatie Ontluikende Vrede’: Turkije begint bombardementen op Noord-Syrië (09/10/2019 - De Morgen)
  Turkije is het Noordoosten van Syrië binnengevallen, zo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan bevestigd. De eerste meldingen van bombardementen langs de Turks-Syrische grens lopen binnen.“Operation Peace Spring” (Ontluikende Vrede), heeft Turkije het offensief gedoopt.
  [naar artikel]
 2. ‘Operatie Ontluikende Vrede’: Turkije begint bombardementen op Noord-Syrië, al zeker twee doden (09/10/2019 - De Morgen)
  Turkije is het noordoosten van Syrië binnengevallen, zo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan bevestigd. De Turkse luchtmacht heeft luchtaanvallen uitgevoerd op zeker vier grensplaatsen in Syrië. De Syrische Koerden die het gebied controleren meldden bombardementen op Tel Abyad, Ras al-Ain, Qamishli en Ain Issa. Bij “Operation Peace Spring” (Ontluikende Vrede) zouden al zeker twee doden zijn gevallen.
  [naar artikel]
 3. ‘Operatie Ontluikende Vrede’: Turkije begint bombardementen op Noord-Syrië, zeker een dode en dertien gewonden (09/10/2019 - De Morgen)
  Turkije is het Koerdisch gebied in het noordoosten van Syrië binnengevallen. Dat meldde de Turkse president Erdogan, en werd spoedig bevestigd door de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), de door Koerden geleide militie in het gebied. Een woordvoerder sprak van luchtaanvallen in burgergebied. Enkele uren later meldden de SDF de eerste burgerdoden.
  [naar artikel]
 4. Oorlog Syrië: '35 doden in Turkse bombardementen' (28/08/2016 - Knack)
  Bij twee Turkse bombardementen in het noorden van Syrië zijn volgens het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium van de mensenrechten zeker 35 burgerslachtoffers gevallen. Turkije voert in het noorden van Syrië een operatie tegen zowel de terreurgroep Islamitische Staat (IS) en Koerdische milities.
  [naar artikel]
 5. Turkije dreigt met nieuwe operatie in Noord-Syrië (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije zal een nieuwe militaire operatie in Noord-Syrië beginnen als het gebied niet tijdig is vrijgemaakt van Koerdische YPG-strijders. Dit...
  [naar artikel]
 6. Trump noemt terugtrekking uit Syrië definitief, Turkije klaar voor militaire operatie (08/10/2019 - De Morgen)
  President Trump blijft bij zijn besluit om uit Noord-Syrië te vertrekken, ondanks internationale en Republikeinse oproepen om te blijven. Turkije zei vandaag dat het alle voorbereidingen heeft getroffen voor een militaire operatie in het gebied.
  [naar artikel]
 7. Turkije is Noord-Syrië binnengevallen: eerste luchtaanvallen uitgevoerd (09/10/2019 - De Morgen)
  Turkije is het Noordoosten van Syrië binnengevallen, zo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan bevestigd. De eerste meldingen van bombardementen langs de Turks-Syrische grens lopen binnen.
  [naar artikel]
 8. Ook Parijs schort export naar Turkije op van wapens die schade kunnen berokkenen in Syrië (12/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Frankrijk heeft zaterdag beslist de export naar Turkije stop te zetten van “oorlogsmateriaal dat ingezet kan worden in het noordoosten van Syrië”. De beslissing is een reactie op de militaire operatie die Turkije gestart is in Noord-Syrië tegen de Koerden. Dat melden het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 9. Turkije begint nu ook grondoffensief in Syrië: al meer dan 15 doden gevallen (09/10/2019 - De Morgen)
  In de eerste uren van het Turkse grond- en luchtoffensief in het noordoosten van Syrië zijn minstens vijftien mensen omgekomen, onder wie acht burgers van wie twee kinderen waren. Dit heeft het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) gezegd.
  [naar artikel]
 10. Twaalf doden bij Russische bombardementen in Idlib (05/09/2018 - Metro)
  Zeker twaalf burgers zijn om het leven gekomen bij Russische bombardementen op de Syrische provincie Idlib dinsdag. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Observatorium voor de Mensenrechten in Syrië, dat de burgeroorlog in Syrië monitort, woensdag. Er is sprake van 45 bombardementen in de driehoek die wordt gevormd door westelijk Idlib, de Ghab-vlakte buiten de stad Hama, en het noordoosten van Latakia. Onder de doden zouden vijf kinderen zijn. In een eerdere balans was sprake van negen doden. Bron: Belga   Het bericht Twaalf doden bij Russische bombardementen in Idlib verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Turkije klaar voor ‘snelle militaire operatie’ in Noord-Syrië, VS nemen niet deel (07/10/2019 - De Morgen)
  Kort nadat de Turkse president Erdogan opnieuw met een Turks legeroffensief in Noord-Syrië dreigde, hebben Erdogan en de Amerikaanse president Trump met elkaar gebeld. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis zouden de Verenigde Staten niet achter de Turkse operatie in Syrië staan en zou het Amerikaanse leger er niet aan deelnemen.
  [naar artikel]
 12. Elf doden bij Israëlische bombardementen in Syrië (21/01/2019 - Metro)
  Bij de Israëlische bombardementen op Iraanse doelwitten in Syrië zijn minstens elf mensen omgekomen. Dat zegt het Syrisch observatorium voor de mensenrechten. Twee van de slachtoffers zijn volgens de Britse ngo Syriërs. De balans kan nog oplopen aangezien er verscheidene gewonden in kritieke toestand verkeren, klinkt het. In de nacht van zondag op maandag voerde de Israëlische luchtmacht bombardementen uit in het Syrische gouvernement Damascus. Geviseerd werden gebouwen van de speciale eenheden van de Iraanse Revolutionaire Garde – de Quds-brigades – en Syrische luchtafweersystemen, zo meldde het Israëlische leger. Dat zegt dat het om een vergeldingsactie gaat, nadat de Quds-brigades zondag een raket hadden afgevuurd richting de Golanhoogten. Iran is een van de partijen die het Syrische regeringsleger steunen in de strijd tegen de rebellen en terreurgroep Islamitische Staat (IS), net als de Libanese sjiitische beweging Hezbollah en Rusland. Bombardementen in Syrië worden wel vaker toegeschreven aan Israël, maar het gebeurt zelden dat het land die aanvallen zelf bevestigt. Bron: Belga   Het bericht Elf doden bij Israëlische bombardementen in Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Elf doden bij Israëlische bombardementen in Syrië (21/01/2019 - Metro)
  Bij de Israëlische bombardementen op Iraanse doelwitten in Syrië zijn minstens elf mensen omgekomen. Dat zegt het Syrisch observatorium voor de mensenrechten. Twee van de slachtoffers zijn volgens de Britse ngo Syriërs. De balans kan nog oplopen aangezien er verscheidene gewonden in kritieke toestand verkeren, klinkt het. In de nacht van zondag op maandag voerde de Israëlische luchtmacht bombardementen uit in het Syrische gouvernement Damascus. Geviseerd werden gebouwen van de speciale eenheden van de Iraanse Revolutionaire Garde – de Quds-brigades – en Syrische luchtafweersystemen, zo meldde het Israëlische leger. Dat zegt dat het om een vergeldingsactie gaat, nadat de Quds-brigades zondag een raket hadden afgevuurd richting de Golanhoogten. Iran is een van de partijen die het Syrische regeringsleger steunen in de strijd tegen de rebellen en terreurgroep Islamitische Staat (IS), net als de Libanese sjiitische beweging Hezbollah en Rusland. Bombardementen in Syrië worden wel vaker toegeschreven aan Israël, maar het gebeurt zelden dat het land die aanvallen zelf bevestigt. bron: Belga Het bericht Elf doden bij Israëlische bombardementen in Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Dertien burgers gedood bij bombardementen in noordwesten van Syrië (07/04/2019 - Metro)
  Minstens dertien burgers zijn vandaag gedood bij bombardementen in het noordwesten van Syrië, zo heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten gezegd. Negen burgers lieten het leven bij bombardementen door het Syrische bewind op zones in de provincie Idlib die in handen zijn van jihadisten. Vier andere burgers werden in de aangrenzende provincie Hama gedood bij bombardementen door islamistische opstandelingen op de stad Masyaf, die onder controle van het bewind staat. Het officiële Syrische persbureau Sana meldde dat een raket op een ziekenhuis in de stad was ingeslagen en dat medisch personeel was gedood. De provincie Idlib en delen van de naburige provincies Hama, Aleppo en Latakia ontsnappen nog steeds aan de controle van Damascus. Deze gebieden worden gedomineerd door de jihadistische organisatie Hayat Tahrir al-Sham (vroeger een tak van Al Qaida). Bron: Belga   Het bericht Dertien burgers gedood bij bombardementen in noordwesten van Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Dertien burgers gedood bij bombardementen in noordwesten van Syrië (07/04/2019 - Metro)
  Minstens dertien burgers zijn vandaag gedood bij bombardementen in het noordwesten van Syrië, zo heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten gezegd. Negen burgers lieten het leven bij bombardementen door het Syrische bewind op zones in de provincie Idlib die in handen zijn van jihadisten. Vier andere burgers werden in de aangrenzende provincie Hama gedood bij bombardementen door islamistische opstandelingen op de stad Masyaf, die onder controle van het bewind staat. Het officiële Syrische persbureau Sana meldde dat een raket op een ziekenhuis in de stad was ingeslagen en dat medisch personeel was gedood. De provincie Idlib en delen van de naburige provincies Hama, Aleppo en Latakia ontsnappen nog steeds aan de controle van Damascus. Deze gebieden worden gedomineerd door de jihadistische organisatie Hayat Tahrir al-Sham (vroeger een tak van Al Qaida). Bron: Belga   Het bericht Dertien burgers gedood bij bombardementen in noordwesten van Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Negen burgerdoden in Syrië: Koerdische politica uit auto gehaald en geëxecuteerd (13/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de militaire aanval van Turkije in Noord-Syrië zijn verschillende doden en gewonden gevallen. Volgens het Syrisch Observatorium voor de...
  [naar artikel]
 17. Negen burgerdoden in Syrië: Koerdische politica (35) uit auto gehaald en geëxecuteerd (13/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de militaire aanval van Turkije in Noord-Syrië zijn verschillende doden en gewonden gevallen. Volgens het Syrisch Observatorium voor de...
  [naar artikel]
 18. Minstens 18 doden bij nieuwe bombardementen op “veilige haven” Syrië (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij nieuwe bombardementen van het Syrische regime in Oost-Ghouta, het rebellengebied ten oosten van de Syrische hoofdstad Damascus, zijn maandag 18 burgers omgekomen, onder wie 2 kinderen, en minstens 45 gewonden gevallen.
  [naar artikel]
 19. Vijftien doden bij aanval van Syrisch regime op vluchtelingenkamp (20/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een raketaanval van het Syrische leger op een vluchtelingenkamp in het noordwesten van Syrië, aan de grens met Turkije, zijn vijftien burgers gedood. Onder hen zijn zes kinderen, zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, een ngo uit Groot-Brittannië die de oorlog in Syrië monitort.
  [naar artikel]
 20. Negen burgerdoden in Syrië: Koerdische politica (35) uit auto gehaald en geëxecuteerd (13/10/2019 - De Morgen)
  Bij de militaire aanval van Turkije in Noord-Syrië zijn verschillende doden en gewonden gevallen. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zouden negen burgers om het leven gekomen zijn, onder wie Hevrin Khalaf, een Koerdische politica.
  [naar artikel]
 21. Bomaanslag Turkije: 3 doden, 40 gewonden (18/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanslag met een bomauto zijn gisterenavond in de stad Van, in het oosten van Turkije, drie doden en veertig gewonden gevallen. Dat hebben
  [naar artikel]
 22. Turkije start operatie 'Lenteschild' in Syrië (01/03/2020 - De Tijd)
  14:53 Volgens Turkije is de militaire operatie een zaak van zelfverdediging.
  [naar artikel]
 23. Washington klaagt “verantwoordelijkheid” van Moskou aan na bombardementen in Syrië (23/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten hebben donderdag de “bijzondere verantwoordelijkheid” aangeklaagd van Rusland voor de bombardementen van het regime van Damascus. Daarbij vielen vierhonderd doden sinds zondag in de rebellenenclave van Oost-Ghouta in Syrië.
  [naar artikel]
 24. Minstens elf doden na autobom in noordoosten van Syrië (26/11/2019 - Metro)
  Vandaag zijn minstens elf mensen om het leven gekomen na een autobomexplosie in het noordoosten van Syrië, in een gebied dat door Turkije wordt gecontroleerd. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Het Turkse ministerie van Defensie spreekt van zeventien doden en beschuldigt “de Koerdische terroristische groepering YPG” van de aanslag. De explosie vond plaats in het dorp Tal Halaf, ten westen van de stad Ras al-Ain. Meer dan 20 mensen zouden bovendien ook gewond zijn. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zijn bij de aanslag drie burgers om het leven gekomen. De Koerdische media melden daarnaast dat er vorige week al een aanslag met een autobom heeft plaatsgevonden in het dorp. In oktober is Turkije een offensief gestart tegen de Koerdische militie YPG (volksbeschermingseenheden) in Noord-Syrië om de groepering, die Turkije als terroristisch beschouwt, uit het grensgebied te verdrijven. De Turkse inval werd internationaal bekritiseerd. De Turkse militaire operatie werd na twee akkoorden met de Verenigde Staten en Rusland uiteindelijk gestaakt. In de akkoorden werd beslist dat de YPG zich moesten terugtrekken uit een strook van 30 kilometer diep, langs de Turkse grens. Erdogan had eerder wel gewaarschuwd dat Turkije zijn operatie zal voortzetten totdat de YPG zich effectief terugtrekken uit de zone. Bron: Belga   Het bericht Minstens elf doden na autobom in noordoosten van Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Minstens elf doden na autobom in noordoosten van Syrië (26/11/2019 - Metro)
  Vandaag zijn minstens elf mensen om het leven gekomen na een autobomexplosie in het noordoosten van Syrië, in een gebied dat door Turkije wordt gecontroleerd. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Het Turkse ministerie van Defensie spreekt van zeventien doden en beschuldigt “de Koerdische terroristische groepering YPG” van de aanslag. De explosie vond plaats in het dorp Tal Halaf, ten westen van de stad Ras al-Ain. Meer dan 20 mensen zouden bovendien ook gewond zijn. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zijn bij de aanslag drie burgers om het leven gekomen. De Koerdische media melden daarnaast dat er vorige week al een aanslag met een autobom heeft plaatsgevonden in het dorp. In oktober is Turkije een offensief gestart tegen de Koerdische militie YPG (volksbeschermingseenheden) in Noord-Syrië om de groepering, die Turkije als terroristisch beschouwt, uit het grensgebied te verdrijven. De Turkse inval werd internationaal bekritiseerd. De Turkse militaire operatie werd na twee akkoorden met de Verenigde Staten en Rusland uiteindelijk gestaakt. In de akkoorden werd beslist dat de YPG zich moesten terugtrekken uit een strook van 30 kilometer diep, langs de Turkse grens. Erdogan had eerder wel gewaarschuwd dat Turkije zijn operatie zal voortzetten totdat de YPG zich effectief terugtrekken uit de zone. Bron: Belga   Het bericht Minstens elf doden na autobom in noordoosten van Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Vijftien doden bij aanval van Syrisch regime op vluchtelingenkamp (20/11/2019 - Metro)
  Bij een raketaanval van het Syrische leger op een vluchtelingenkamp in het noordwesten van Syrië, aan de grens met Turkije, zijn vijftien burgers gedood. Onder hen zijn zes kinderen, zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, een ngo uit Groot-Brittannië die de oorlog in Syrië monitort. Het leger zou het overbevolkte Qah-vluchtelingenkamp geviseerd hebben, waarin ontheemden uit het noordwestelijke gouvernement Idlib en het centrale Hama verblijven. De Syrisch-Amerikaanse Medische Organisatie (SAMS), die klinieken in rebellengebied openhoudt, bevestigt een aanval van Syrische troepen met twee raketten in het kamp. De raketten ontploften op 25 meter van een hospitaal. “Drie stafleden raakten gewond. Patiënten werden onmiddellijk geëvacueerd”, zegt SAMS in een persbericht. Idlib, bij Turkije, is grotendeels in handen van de rebellen. In april begon de Syrische regering een grote militaire operatie tegen rebellen in Hama en Idlib, waardoor duizenden inwoners op de vlucht sloegen. bron: Belga Het bericht Vijftien doden bij aanval van Syrisch regime op vluchtelingenkamp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. VS: Rusland 'bijzonder verantwoordelijk' voor dodelijke bombardementen in Syrië (23/02/2018 - Knack)
  De VS hebben donderdag de 'bijzondere verantwoordelijkheid' aangeklaagd van Rusland voor de bombardementen van het regime van Damascus. Daarbij vielen sinds zondag vierhonderd doden in de rebellenenclave van Oost-Ghouta in Syrië.
  [naar artikel]
 28. Turkije staat klaar om Noord-Syrië binnen te vallen, VS houden zich afzijdig (07/10/2019 - De Morgen)
  Kort nadat de Turkse president Erdogan opnieuw met een Turks legeroffensief in Noord-Syrië dreigde, hebben Erdogan en de Amerikaanse president Trump met elkaar gebeld. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis zouden de Verenigde Staten niet achter de Turkse operatie in Syrië staan en zou het Amerikaanse leger er niet aan deelnemen.
  [naar artikel]
 29. Turkse inval in Syrië – Ook Parijs schort export naar Turkije op van wapens die schade kunnen berokkenen in Syrië (12/10/2019 - Metro)
  Frankrijk heeft zaterdag beslist de export naar Turkije stop te zetten van “oorlogsmateriaal dat ingezet kan worden in het noordoosten van Syrië”. De beslissing is een reactie op de militaire operatie die Turkije gestart is in Noord-Syrië tegen de Koerden. Dat melden het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Defensie. “De beslissing gaat meteen in”, klinkt het. Frankrijk zit daarmee op dezelfde lijn als verschillende andere Europese landen. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Ook Parijs schort export naar Turkije op van wapens die schade kunnen berokkenen in Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Minstens dertien doden bij busongeval in Noord-Macedonië (13/02/2019 - Metro)
  Bij een busongeval in Noord-Macedonië, de vroegere Joegoslavische deelrepubliek Macedonië, zijn minstens dertien mensen omgekomen en meerdere anderen gewond geraakt. Dit heeft het Gezondheidsminister Venko Filipce bekendgemaakt. De bus is omgekiept op een snelweg. Hoeveel gewonden er naast de dertien dodelijke slachtoffers precies zijn kon de bewindsman niet zeggen. Maar hij verwacht dat het dodental nog kan oplopen omdat sommige zwaargewonden een heelkundige ingreep ondergaan. Veertig van de vijftig passagiers zijn gehospitaliseerd. Als hoofd van de hulpdiensten zei Ilir Asani tegenover plaatselijke media dat minstens vijf mensen, onder wie een zwangere vrouw, ernstig gewond zijn geraakt. Bron: Belga   Het bericht Minstens dertien doden bij busongeval in Noord-Macedonië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Turkse inval in Syrië – Observatorium voor de Mensenrechten: vijftien doden (09/10/2019 - Metro)
  In de eerste uren van het Turkse grond- en luchtoffensief in het noordoosten van Syrië zijn woensdag minstens vijftien mensen omgekomen, onder wie acht burgers van wie twee kinderen waren. Dit heeft het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) gezegd. De andere doden zijn strijders van de door Koerden geleide Syrische Democratische Strijdkrachten, aldus het SOHR. Nog eens meer dan veertig andere mensen, onder wie dertien burgers, liepen verwondingen op. De pro-Koerdische media-activisten van het Rojava maakten op gezag van Koerdische veiligheidsbronnen gewag van vijf omgekomen burgers. bron: Belga Het bericht Turkse inval in Syrië – Observatorium voor de Mensenrechten: vijftien doden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. 13 doden bij bomaanslag in de door Turkije veroverde Syrische stad Tal Abyad (02/11/2019 - VRT NWS)
  In het noorden van Syrië zijn zeker 13 doden en 40 gewonden bevallen bij de explosie van een bomauto. De grensstad Tal Abyad is sinds kort in handen van pro-Turkse Syrische rebellen. Turkije heeft de Syrische Koerden de schuld van de aanslag, maar geeft geen bewijzen.
  [naar artikel]
 33. Turkije staat op punt om Noord-Syrië binnen te vallen, VS nemen niet deel (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije is van plan om de al langer geplande operatie in het noorden van Syrië op te starten. De Amerikaanse soldaten die zich in Syrië bevinden,...
  [naar artikel]
 34. Acht doden bij bomaanslag in noorden van Syrië (10/11/2019 - Metro)
  Bij een bomaanslag met een auto in het noorden van Syrië zijn volgens Turkse bronnen acht burgers gedood. Twintig anderen raakten gewond. De explosie vond plaats ten zuiden van grensstad Tell Abjad. Dat meldt het ministerie van Defensie in Ankara zondag via Twitter. Medische bronnen zeggen dat er zeker vijf doden vielen. De gewonden zijn voor behandeling naar Turkije gebracht. Ankara beschuldigt de Turkse militie YPG van de aanslag. De YPG heeft geen verklaringen afgelegd. Turkije lanceerde op 9 oktober in Syrië een offensief tegen de YPG, dat het als een terroristische organisatie beschouwt. Maar een met de VS en Rusland afgesproken staakt-het-vuren moest tot een einde van de gevechten leiden. Turkije, Rusland en Syrië kwamen overeen dat het grensgebied na de terugtrekking van de YPG gemeenschappelijk gecontroleerd zou worden. Maar volgens activisten waren er gisteren weer zware gevechten tussen Koerdische milities en aan Turkije verbonden rebellen. bron: Belga Het bericht Acht doden bij bomaanslag in noorden van Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Twee doden en dertien gewonden bij schietpartij in Toronto (23/07/2018 - Metro)
  Bij de schietpartij gisterenavond in de Griekse wijk van de Canadese stad Toronto zijn twee doden en dertien gewonden gevallen. De schutter zelf is dood. Dat heeft politiechef Mark Saunders bekendgemaakt. Het andere dodelijke slachtoffer is een jonge vrouw. Een meisje bevindt zich nog in een “kritieke toestand”, verklaarde hij op een persconferentie. De schutter kwam om bij een vuurgevecht met de politie, vervolgde hij. Het is nog te vroeg om motivaties naar voor te schuiven, aldus Saunders. Bron: Belga   Het bericht Twee doden en dertien gewonden bij schietpartij in Toronto verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Schietpartij in Toronto: twee doden en dertien gewonden (23/07/2018 - Knack)
  Bij een schietpartij in de Canadese stad Toronto zijn twee doden en dertien gewonden gevallen. De schutter zelf is dood, het andere dodelijke slachtoffer is een jonge vrouw.
  [naar artikel]
 37. Toeristenboot kapseist op meer in VS: nu al dertien doden geteld (20/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Missouri zijn zeker dertien doden en meerdere gewonden gevallen bij een ongeval met een amfibische rondvaartboot in een...
  [naar artikel]
 38. Al vijftien doden bij Turkse inval in Syrië, VN-Veiligheidsraad komt straks met spoed samen (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De inval van het Turkse leger in het noordoosten van Syrië is officieel begonnen. Dat heeft Turks president Recep Tayyip Erdogan woensdag zelf aangekondigd. “Om vrede te brengen in de regio”, zei hij op Twitter. Maar zijn militaire actie dreigt net een bloedvergieten op gang te brengen en wordt streng veroordeeld door de rest van de wereld. Bij de eerste explosies vielen al minstens vijftien dodelijke slachtoffers.
  [naar artikel]
 39. Dertien doden en 39 gewonden bij ongeval met autocar, minibus en twee trucks in Brazilië (13/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een verkeersongeval met een minibus, een autocar en twee vrachtwagens op een autoweg in Brazilië heeft dertien doden en 39 gewonden gemaakt. Dat is...
  [naar artikel]
 40. Turkije: "14 doden en 130 gewonden in Afrin" (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de operatie van Turkije in de Syrische regio Afrin zijn drie Turkse soldaten en elf strijders van het Vrije Syrische Leger (dat wordt gesteund...
  [naar artikel]
 41. Flynn zou operatie tegen IS in Syrië hebben geblokkeerd als lobbyist voor Turkije (18/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Enkele dagen vooraleer Donald Trump als president was ingezworen, zou zijn uiteindelijk ontslagen nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn een operatie tegen terreurorganisatie Islamitische Staat IS in Syrië hebben tegengehouden. Dit hebben meerdere Amerikaanse media donderdag bericht. Turkije was tegen de operatie gekant, Flynn zou als lobbyist voor Ankara zijn opgetreden.
  [naar artikel]
 42. Minstens 53 doden bij bombardement op markt in Syrië (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het noorden van Syrië zijn maandagavond 53 doden gevallen bij bombardementen op een markt in Atarib, ten westen van Aleppo. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Het gebied maakt deel uit van een zogenaamde ‘de-escalatiezone’.
  [naar artikel]
 43. Dertien doden bij lawines in Turkije, meer dan 50 reddingwerkers bedolven onder de sneeuw (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dertien mensen zijn omgekomen bij lawines in het oosten van Turkije. Bij de zoektocht naar twee vermisten na een eerste lawine vond er een tweede...
  [naar artikel]
 44. Turkije klaar voor “snelle militaire operatie” in Noord-Syrië, VS nemen niet deel (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kort nadat de Turkse president Erdogan opnieuw met een Turks legeroffensief in Noord-Syrië dreigde, hebben Erdogan en de Amerikaanse president...
  [naar artikel]
 45. Geweld Syrië – “Negen doden bij Israëlische bombardementen” (09/05/2018 - Metro)
  Volgens Syrische media heeft Israël dinsdagavond bombardementen uitgevoerd op Syrische militaire doelwitten. De luchtafweer van het Syrische leger onderschepte twee raketten in de regio Al-Kiswah, niet ver ten zuiden van de hoofdstad Damascus, zo berichtte het staatspersagentschap Sana. Volgens de Britse ngo Syrisch observatorium voor de mensenrechten vielen er minstens negen doden. Het Syrisch observatorium zegt dat het doel van de aanval een wapendepot was van de Iraanse Revolutionaire Garde, die het Syrische regimeleger ondersteunt. Daarnaast waren er ook strijders van de Libanese sjiitische beweging Hezbollah aanwezig op de basis. De bombardementen zouden veel schade hebben aangericht. “Negen strijders van de Revolutionaire Garde of van pro-Iraanse sjiitische milities zijn gedood”, zegt directeur Rami Abdel Rahmane. De voorbije maand werden al meerdere bombardementen op Iraanse doelwitten in Syrië toegeschreven aan Israël. Dat bevestigt noch ontkent. Bron: Belga   Het bericht Geweld Syrië – “Negen doden bij Israëlische bombardementen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Merkel veroordeelt Turkse militaire operatie tegen de Koerden als onaanvaardbaar (21/03/2018 - Metro)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft het militair offensief van Turkije tegen de Koerdische Volksbeschermingseenheden YPG in Syrië voor het eerst in duidelijk taal veroordeeld. “In alle legitieme veiligheidsbelangen van Turkije is het onaanvaardbaar wat in Afrin gebeurt, waar duizenden en duizenden burgers worden vervolgd, gedood of op de vlucht worden gejaagd”, zei de CDU-voorzitster vandaag in de Bondsdag. “Ook dat veroordelen we ten scherpste”. Turkse troepen zijn de Operatie Olijftak tegen de YPG in de Noord-Syrische regio Afrin op 21 januari gestart. Turkije beschouwt de YPG als de Syrische vleugel van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK en rechtvaardigt zijn interventie in het buurland met de strijd tegen terrorisme. Hulpverleners getuigen van een rampzalige humanitaire situatie in Afrin. Merkel veroordeelde ook de aanvallen van Syrische regeringstroepen op de vlakbij de hoofdstad Damascus gelegen regio Oost-Ghouta en maakte Rusland er medeverantwoordelijk voor. “Net in deze dagen maken we bombardementen met gruwelijke gevolgen mee zoals bijvoorbeeld in Oost-Ghouta”, zei Merkel. De Duitse regering veroordeelt deze bombardementen, de regering van president Bashar al-Assad “maar ook Rusland, dat toekijkt”, ten scherpste, klinkt het. Bron: Belga   Het bericht Merkel veroordeelt Turkse militaire operatie tegen de Koerden als onaanvaardbaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Merkel veroordeelt Turkse militaire operatie tegen de Koerden als onaanvaardbaar (21/03/2018 - Metro)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft het militair offensief van Turkije tegen de Koerdische Volksbeschermingseenheden YPG in Syrië voor het eerst in duidelijk taal veroordeeld. “In alle legitieme veiligheidsbelangen van Turkije is het onaanvaardbaar wat in Afrin gebeurt, waar duizenden en duizenden burgers worden vervolgd, gedood of op de vlucht worden gejaagd”, zei de CDU-voorzitster vandaag in de Bondsdag. “Ook dat veroordelen we ten scherpste”. Turkse troepen zijn de Operatie Olijftak tegen de YPG in de Noord-Syrische regio Afrin op 21 januari gestart. Turkije beschouwt de YPG als de Syrische vleugel van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK en rechtvaardigt zijn interventie in het buurland met de strijd tegen terrorisme. Hulpverleners getuigen van een rampzalige humanitaire situatie in Afrin. Merkel veroordeelde ook de aanvallen van Syrische regeringstroepen op de vlakbij de hoofdstad Damascus gelegen regio Oost-Ghouta en maakte Rusland er medeverantwoordelijk voor. “Net in deze dagen maken we bombardementen met gruwelijke gevolgen mee zoals bijvoorbeeld in Oost-Ghouta”, zei Merkel. De Duitse regering veroordeelt deze bombardementen, de regering van president Bashar al-Assad “maar ook Rusland, dat toekijkt”, ten scherpste, klinkt het. Bron: Belga   Het bericht Merkel veroordeelt Turkse militaire operatie tegen de Koerden als onaanvaardbaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Geweld Syrië – Erdogan kondigt militaire operatie in aan Koerdisch gecontroleerd Syrië (04/08/2019 - Metro)
  Turkije heeft plannen voor een militair offensief in het Syrische noorden dat door Koerden wordt gecontroleerd. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aangekondigd. “We zullen nu naar het oosten van de Eufraat trekken”, aldus Erdogan zondag in een toespraak voor aanhangers in de westelijke stad Bursa. De Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) controleren het gebied ten oosten van de Eufraat. Erdogan dreigde al regelmatig met een offensief tegen de Koerdische militie in Syrië. Hij zei dat Turkije Rusland en de Verenigde Staten op de hoogte had gebracht van de plannen. Turkije wil al jaren een bufferzone in het door de Koerden gecontroleerde gebied in het noorden van Syrië. Ankara wil de YPG er verdrijven. In juli had Erdogan al een offensief aangekondigd nadat de VS er niet in waren geslaagd om een bufferzone in Noord-Syrië in te richten. Turkije was “vastberaden de terreurcorridor ten oosten van de Eufraat te vernietigen”. De afgelopen dagen ontplooide Turkije grote aantallen soldaten aan de grens met Syrië Ankara beschouwt de YPG als een tak van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Voor de VS zijn de YPG een belangrijke partner in de strijd tegen terreurmilitie Islamitische Staat (IS). Bron: Belga   Het bericht Geweld Syrië – Erdogan kondigt militaire operatie in aan Koerdisch gecontroleerd Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Dertien doden bij aanslag in Jemen (14/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de explosie van een bom zijn in de stad Katabah in het zuidwesten van Jemen minstens dertien doden en drie gewonden gevallen. Dat is vandaag
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.