Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
20:01 uur

Europa ziet in Huawei veiligheidsrisico voor 5G

De Tijd

09/10/2019 - 21:40

21:36 Een Europees rapport neemt Huawei in het vizier. ‘De ernstigste bedreiging voor supersnelle 5G-netwerken zijn aanbieders van buiten Europa die gebonden zijn aan hun overheid.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Europa wil veilig 5G maar sluit Huawei niet uit (26/03/2019 - De Tijd)
  17:48 De Europese Commissie vraagt de lidstaten nog voor de zomer de veiligheidsrisico's van de infrastructuur voor de supersnelle 5G-netwerken te analyseren. Maar een ban van het Chinese Huawei komt er nie...
  [naar artikel]
 2. Google waarschuwt voor veiligheidsrisico's van Huawei-ban (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nationale veiligheid kan in gevaar komen als de Verenigde Staten doorzetten met de ingrijpende uitvoerbeperkingen voor het Chinese Huawei. Dat...
  [naar artikel]
 3. Twijfels rond Huawei: “Google waarschuwt voor veiligheidsrisico’s van Huawei-ban” (07/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De nationale veiligheid kan in gevaar komen als de Verenigde Staten doorzetten met de ingrijpende uitvoerbeperkingen voor het Chinese Huawei. Dat zou het Amerikaanse technologiebedrijf Google aan de regering-Trump hebben laten weten, schrijft de zakenkrant Financial Times vrijdag, op basis van anonieme bronnen.
  [naar artikel]
 4. Huawei wil fabriek voor 5G-onderdelen in Europa openen (18/12/2019 - Express)
  De Chinese telecomreus Huawei zegt dat het van plan is om een fabriek in Europa te vestigen om onderdelen te produceren. ‘We zijn van plan in de toekomst onze eigen componenten op een productielocatie in Europa te produceren’, zei Huawei-voorzitter Liang Hua in een interview met AFP. De keuze van het land hangt af van […] The post Huawei wil fabriek voor 5G-onderdelen in Europa openen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Google waarschuwt VS voor veiligheidsrisico's door aanpak Huawei (07/06/2019 - De Tijd)
  08:39 De manier waarop de Amerikaanse regering Huawei aanpakt, kan volgens Google een bedreiging worden voor de nationale veiligheid.
  [naar artikel]
 6. Zwitserland: het 5G-labo van Huawei in Europa (08/03/2020 - Express)
  Terwijl de Amerikaanse president Donald Trump de wereldwijde haatcampagne tegen telecomgigant Huawei levendig houdt, bouwt het Chinese bedrijf in Europa een heus 5G-laboratorium. Op ontdekking in de Huawei-boerderij in Zwitserland. Tänikon, een pittoresk dorpje op zo’n veertig kilometer van Zurich. In en rond de voormalige cisterciënzenabdij staan de koeien rustig te grazen. Rond hun nek […] The post Zwitserland: het 5G-labo van Huawei in Europa appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Facebook deelde data met geviseerde Chinese smartphonebouwer (06/06/2018 - De Tijd)
  10:58 Het sociale netwerk belooft niet langer gebruikersdata te delen met de Chinese smartphonebouwer Huawei. De VS zien Huawei als een veiligheidsrisico.
  [naar artikel]
 8. Huawei: Welkom in Europa, verguisd in de VS (04/05/2018 - De Tijd)
  21:27 De Chinese smartphonetrots Huawei kende een woelig jaarbegin. Europa zet de deur wagenwijd open voor de Chinezen, maar de Verenigde Staten gooien die hard dicht. Bespionieren de Chinezen ons via Huawe...
  [naar artikel]
 9. Huawei wil gedeelte van 5G-apparatuur in Europa produceren (03/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Chinese technologiebedrijf Huawei zegt een gedeelte van de apparatuur voor 5G-netwerken in Europa te gaan bouwen, waar dat nu nog in China...
  [naar artikel]
 10. Trump-ban bedreigt opmars Huawei buiten China (20/05/2019 - De Tijd)
  12:42 Nieuwe Huawei-smartphones zullen niet langer ongehinderd toegang hebben tot Android, het mobiel besturingssysteem van Google, of bepaalde Google-apps. Vooral de opmars van Huawei in Europa staat onder...
  [naar artikel]
 11. Huawei wil fabriek voor 5G-onderdelen openen in Europa (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese technologiereus Huawei wil een fabriek voor onderdelen voor 5G-netwerken bouwen in Europa. Dat zegt de voorzitter van het bedrijf, Liang...
  [naar artikel]
 12. Huawei ziet telecomoperatoren afhaken (22/05/2019 - De Tijd)
  17:00 Nieuwe zorgen voor de Chinese techreus. Onder meer Vodafone, de grootste mobiele operator van de wereld, annuleert zijn bestellingen van Huawei-smartphones.
  [naar artikel]
 13. Huawei door VS beschuldigd van spionage (25/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De omhelzing van Groot-Brittannië met Huawei Technologies Co valt niet bij iedereen in goede aarde. De Verenigde Staten ziet het bondgenootschap...
  [naar artikel]
 14. Huawei dient klacht in tegen Amerikaanse regering (07/03/2019 - VRT NWS)
  Het Chinese technologieconcern Huawei sleept de regering van de Verenigde Staten voor de rechter. Huawei verzet zich tegen het verbod dat overheidsdiensten opgelegd kregen om Huawei-technologie en -diensten te kopen en te gebruiken. Dat zegt de huidige voorzitter van het bedrijf, Guo Ping, in het hoofdkwartier van Huawei in Shenzhen.
  [naar artikel]
 15. Sluit België Huawei uit voor 5G? Veiligheidsdiensten adviseren op één na hoogste veiligheidsniveau (08/01/2020 - De Morgen)
  Het ziet ernaar uit dat de regering technologie van het Chinese Huawei gaat weren voor de nieuwe 5G-netwerken, zonder dat met zo veel woorden te zeggen.
  [naar artikel]
 16. Sluit België Huawei uit voor 5G? Veiligheidsdiensten zijn bezorgd (09/01/2020 - De Morgen)
  Het ziet ernaar uit dat de regering technologie van het Chinese Huawei gaat weren voor de nieuwe 5G-netwerken. Weliswaar zonder dat met zo veel woorden te zeggen.
  [naar artikel]
 17. Pompeo komt Europa waarschuwen voor Huawei (09/02/2019 - Metro)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, komt volgende week Europese leiders waarschuwen voor de Chinese technologiegigant Huawei en voor nauwe samenwerking met China. Pompeo zal een bezoek brengen aan Hongarije, Slovakije, Polen, België en IJsland. Dat heeft een verantwoordelijke van de Amerikaanse regering vrijdag gezegd tegen reporters. De focus van zijn trip zal liggen op de rol van China in Europa, op samenwerking rond defensie en op het co-organiseren van een top in Warschau over vrede en veiligheid in het Midden-Oosten. bron: Belga Het bericht Pompeo komt Europa waarschuwen voor Huawei verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Huawei stelt nieuwe smartphones P30 en P30 Pro voor: “Beste camera in een smartphone ooit” (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Huawei stelde vandaag de Huawei P30 en P30 Pro voor. Met een handvol camera’s en een hoop slimme software hoopt Huawei vooral de P30 Pro naar voren...
  [naar artikel]
 19. Huawei rukt stevig op in Europese smartphonemarkt (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Chinese technologiebedrijf Huawei heeft in de eerste negen maanden van dit jaar al meer smartphones verkocht in Europa, het Midden-Oosten en
  [naar artikel]
 20. Amerikaanse president Trump roept noodtoestand uit in de telecomsector: "Huawei wordt mes op de keel gezet" (16/05/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Trump heeft de noodtoestand uitgeroepen in de telecommunicatiesector. Daardoor kan hij Amerikaanse bedrijven verbieden nog materiaal te gebruiken van leveranciers die een veiligheidsrisico inhouden. Onder meer de Chinese telecomgigant Huawei komt hierdoor op een zwarte lijst terecht. Trump zou het bedrijf uitspelen in zijn handelsoorlog met China.
  [naar artikel]
 21. Huawei dient klacht in tegen Amerikaanse regering (07/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Chinese technologieconcern Huawei sleept de regering van de Verenigde Staten voor de rechter. Huawei verzet zich tegen het verbod dat Amerikaanse overheidsdiensten opgelegd kregen om Huawei-technologie en -diensten te kopen en te gebruiken. Dat zei de huidige voorzitter van het bedrijf, Guo Ping, donderdag in het hoofdkwartier van Huawei in Shenzhen.
  [naar artikel]
 22. Huawei welkom in Britse 5G netwerken (17/02/2019 - De Tijd)
  20:00 De Britse regering ziet geen onoverkomelijke bezwaren dat apparatuur van het Chinese Huawei wordt gebruikt voor de aanleg van het snelle 5G mobiele internet. De Britten slaan daarmee waarschuwingen va...
  [naar artikel]
 23. Een smartphone zonder de toepassingen van Google: is dit het einde van Huawei in Europa? (22/09/2019 - VRT NWS)
  Een Huawei-smartphone die niet kan gebruikmaken van de toepassingen van Google, heeft zo'n toestel wel een toekomst? Dat is de vraag die iedereen zich stelt, nu Huawei een nieuw toestel, de Mate 30, heeft gelanceerd dat door de Amerikaanse boycot maar een beperkte toegang heeft tot het Android-besturingssysteem. Huawei mocht al langer Amerika niet binnen, maar verliest het bedrijf nu ook de broodnodige Europese markt?
  [naar artikel]
 24. Huawei sleept VS-regering voor de rechter om verbod op hun producten (07/03/2019 - De Morgen)
  Het Chinese technologieconcern Huawei sleept de regering van de Verenigde Staten voor de rechter. Huawei verzet zich tegen het verbod dat overheidsdiensten opgelegd kregen om Huawei-technologie en -diensten te kopen en te gebruiken. Dat zegt de huidige voorzitter van het bedrijf, Guo Ping, vandaag in het hoofdkwartier van Huawei in Shenzhen.
  [naar artikel]
 25. Huawei splijtzwam tussen Europa en VS (20/02/2019 - De Tijd)
  14:45 De Amerikanen lijken de Europeanen en Britten er niet van te kunnen overtuigen om niet langer in zee te gaan met de Chinese netwerkleverancier Huawei.
  [naar artikel]
 26. Argwaan rond Chinese 5G-technologie (29/11/2018 - De Tijd)
  08:28 Nationale veiligheidsrisico's doen de achterdocht in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland over de technologie van Huawei toenemen, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.
  [naar artikel]
 27. Proximus maakt zich geen zorgen over Huawei: “Altijd goed samengewerkt” (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer westerse overheden zetten vraagtekens bij het Chinese netwerkbedrijf Huawei. Het grootste telecombedrijf van België, Proximus, ziet...
  [naar artikel]
 28. Pelosi geeft Trump gelijk: Laat Huawei niet binnen (17/02/2020 - De Morgen)
  Wie de technologie heeft, heeft de macht. En dus moet Europa het Chinese bedrijf Huawei uitsluiten, is de eensgezinde Amerikaanse boodschap.
  [naar artikel]
 29. Belgisch onderzoek naar Huawei levert voorlopig niets op: “Nog geen bewijs voor veiligheidsrisico’s” (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is nog altijd geen enkel element dat wijst op een risico voor de (cyber)veiligheid in België met de uitrusting van de Chinese telecomreus...
  [naar artikel]
 30. Veiligheidsdiensten waarschuwen regering voor 5G van Huawei (09/01/2020 - De Morgen)
  Het ziet ernaar uit dat de regering technologie van het Chinese Huawei gaat weren voor de nieuwe 5G-netwerken, weliswaar zonder dat met zo veel woorden te zeggen. De veiligheidsdiensten adviseren het op één na hoogste veiligheidsniveau.
  [naar artikel]
 31. In München geeft Pelosi Trump gelijk: Laat Huawei niet binnen (17/02/2020 - De Morgen)
  Wie de technologie heeft, heeft de macht. En dus moet Europa het Chinese bedrijf Huawei uitsluiten, is de eensgezinde Amerikaanse boodschap.
  [naar artikel]
 32. Huawei lanceert Spotify-concurrent nu ook in België (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Naast de voorstelling van drie nieuwe vlaggenschepen, stelde Huawei vandaag ook een splinternieuwe muziekstreamingdienst voor. ‘Huawei Music’ is...
  [naar artikel]
 33. Campus van Chinese technologiereus Huawei baadt in Europese stijl: "Meneer Ren is een grote fan van Europa" (19/11/2019 - VRT NWS)
  Er werken 25.000 mensen op een terrein van 9 km², volgebouwd met statige gebouwen in Europese stijl. Het onderzoekscentrum van Huawei in Zuid-China spreekt tot de verbeelding. Maar welke strategie volgt de Chinese technologiereus? En hoe wil Huawei de ongerustheid bij buitenlandse mogendheden wegnemen, wanneer het over 5G en spionagegevaar gaat? Bekijk hierboven de "Terzake"-reportage van Stefaan Blommaert. Hij krijgt ook een antwoord op de vraag waarom de campus van Huawei er zo Europees uitziet.
  [naar artikel]
 34. Huawei dient klacht in tegen Amerikaanse regering (07/03/2019 - Knack)
  Huawei verzet zich tegen het verbod dat Amerikaanse overheidsdiensten opgelegd kregen om Huawei-technologie en -diensten te kopen en te gebruiken. Dat zegt de huidige voorzitter van het bedrijf, Guo Ping, donderdag in het hoofdkwartier van Huawei in Shenzhen.
  [naar artikel]
 35. Huawei dient klacht in tegen Amerikaanse regering (07/03/2019 - Knack)
  Huawei verzet zich tegen het verbod dat Amerikaanse overheidsdiensten opgelegd kregen om Huawei-technologie en -diensten te kopen en te gebruiken. Dat zegt de huidige voorzitter van het bedrijf, Guo Ping, donderdag in het hoofdkwartier van Huawei in Shenzhen.
  [naar artikel]
 36. Huawei stelt nieuwe smartphone voor en gaat daarmee finaal voor de top in de smartphone-industrie (16/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Chinese smartphoneproducent Huawei heeft in het Duitse München zijn nieuwste paradepaardje, de Mate 10, voorgesteld. De topsmartphone van Huawei zal in België in de duurste Pro-versie van 799 euro te koop zijn. Dat is een trendbreuk, want tot nu toe zette Huawei in ons land vooral in op het middensegment.
  [naar artikel]
 37. Huawei lanceert smartphone met AI-chip (16/10/2017 - VRT NWS)
  Zojuist is in München de Mate 10 Pro van Huawei gelanceerd. Het nieuwe vlaggenschip van de Chinese Huawei heeft een chip die artificiële intelligentie (AI) mogelijk maakt. Met deze Mate 10 Pro wil Huawei zich meten met grote spelers zoals Samsung en Apple. En hun opzet lijkt geslaagd.  
  [naar artikel]
 38. Vodafone-baas: “Zonder Huawei duurt invoering van 5G twee jaar langer” (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een verbod op technologie van de Chinese telecomreus Huawei voor mobiele netwerken zou de invoering van 5G in Europa met twee jaar kunnen...
  [naar artikel]
 39. Google zet Huawei aan de kant: wat betekent dat voor jouw smartphone? (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Huawei wordt afgesneden van enkele belangrijke Google-diensten, waaronder een licentie op Android. Wil dat zeggen dat je volgende Huawei-telefoon...
  [naar artikel]
 40. Betekent de ban van Google het einde van Huawei? (20/05/2019 - VRT NWS)
  Huawei krijgt geen toegang meer tot het Android-besturingssysteem van Google. Dit betekent dat smartphones en tablets van Huawei in de toekomst mogelijk geen updates meer zullen krijgen. De kans is ook groot dat Huawei op termijn populaire apps zoals YouTube en Google Maps niet meer kan aanbieden. Is dit het einde van het zeer ambitieuze Huawei? 
  [naar artikel]
 41. GPS-bedrijf TomTom in zee met omstreden Huawei (17/01/2020 - Express)
  De Nederlandse navigatiedienstverlener TomTom gaat zijn kaarten en andere producten leveren aan de Chinese smartphonemaker Huawei. Dat bevestigt het Nederlandse bedrijf na berichtgeving van De Telegraaf. Huawei werkt aan een eigen besturingssysteem voor zijn telefoons, nadat de toegang tot Android van het Amerikaanse Google door sancties beperkt is. De Verenigde Staten zetten Huawei eerder op […] The post GPS-bedrijf TomTom in zee met omstreden Huawei appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Wie is er bang van Huawei? (15/02/2019 - De Tijd)
  22:40 Huawei is voor veel westerse landen publieke vijand nummer één. Critici zien in de Chinese techkampioen een Trojaans paard voor Chinese cyberspionage. En dat terwijl Huawei het best geplaatst is om de...
  [naar artikel]
 43. Huawei in opspraak voor vermeende politieke spionage (14/08/2019 - De Tijd)
  18:26 Volgens de zakenkrant The Wall Street Journal heeft de Chinese telecomgigant Huawei Afrikaanse regeringen geholpen bij het bespioneren van politieke tegenstanders. Huawei ontkent de aantijgingen.
  [naar artikel]
 44. VS gunnen Huawei drie maanden uitstel van executie (21/05/2019 - De Tijd)
  07:31 Het verbod voor Amerikaanse techbedrijven om producten ter beschikking te stellen van het Chinese Huawei wordt opgeschort tot midden augustus. Zo kan Huawei zich aanpassen, zegt het Amerikaanse minist...
  [naar artikel]
 45. Geen Google, Whatsapp of Youtube: het nieuwe Huawei-toestel is gemankeerd door de handelsoorlog (19/09/2019 - De Morgen)
  De Huawei Mate 30 is het eerste toestel van Chinese makelij waarop de gevolgen van de Amerikaanse handelsoorlog met China zichtbaar zijn. Hoe ziet een smartphone zonder Google-apps eruit?
  [naar artikel]
 46. Waarom de net gelanceerde Huawei Mate 20 zich eventjes de beste smartphone mag noemen (17/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Huawei zet de nimmer ophoudende concurrentiestrijd tussen de grote smartphonefabrikanten verder met de Huawei Mate 20. En hoe! Het toestel heeft...
  [naar artikel]
 47. Huawei huurt de slimste Belgen in (05/04/2019 - De Morgen)
  Sabri Skhiri is een van de slimme Belgen die door Huawei is aangetrokken om het nieuwe researchlab van de firma in Louvain-la-Neuve te bemannen. De jonge Chinese multinational, maker van telecomapparatuur en smartphones, heeft inmiddels duizenden werknemers in Europa. 'We willen de concurrent van Apple en Samsung worden.'
  [naar artikel]
 48. Huawei brengt ‘Hongmeng' in stelling om Android op te volgen (14/06/2019 - De Tijd)
  17:57 Moeten gebruikers van een Huawei-smartphone binnenkort het besturingssysteem Android inruilen voor het Chinese systeem Hongmeng? Huawei wil het merk laten registreren in de Europese Unie.
  [naar artikel]
 49. Chinese telecombedrijf Huawei spant rechtszaak aan tegen VS   (05/12/2019 - VRT NWS)
  Het Chinese telecombedrijf Huawei spant een nieuwe rechtszaak aan tegen de VS. Huawei is niet akkoord dat lokale Amerikaanse telecombedrijven geen subsidies meer krijgen als ze met Huawei samenwerken. Volgens het Chinese bedrijf gaat het om oneerlijke concurrentie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.