Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
20:14 uur

PVDA kritisch over toekomst pand De Kringwinkel: “Verbindt de stad zich liever met luxe-toeristen?”

Gazet van Antwerpen

09/10/2019 - 21:51

PVDA Antwerpen wil dat het stadsbestuur tussenkomt in de mogelijke overdracht van het huurcontract van De Kringwinkel aan projectontwikkelaar Iret Development. “De stad is nog steeds baas over haar patrimonium en moet blijven kiezen voor een sociale en ecologische invulling van dit gebouw”, zegt PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Stad Brussel palmt leegstaand pand in zonder goedkeuring eigenaar (23/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De stad Brussel heeft voor de eerste keer een beroep gedaan op het openbaar beheersrecht, waarbij ze zich zonder goedkeuring van de eigenaar een pand toe-eigent. Na twee jaar van administratieve procedures is een pand gelegen aan de Kleerkopersstraat nu tijdelijk in bezit van de stad.
  [naar artikel]
 2. Driekwart van Antwerpenaren ziet toeristen graag komen: “Hoe vaker zelf op reis, hoe positiever” (16/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Uit een onderzoek van Toerisme Vlaanderen blijkt dat 76% van de Antwerpenaren het toerisme in eigen stad steunt en 85% vindt dat de stad een toeristische bestemming moet blijven. Toch wordt er ook kritisch naar toerisme gekeken: vooral mensen die zelf niet reizen, zijn minder enthousiast en inwoners van de kunststeden Antwerpen, Mechelen, Gent, Brugge en Leuven zien liever individuele vakantiegangers komen dan cruisetoeristen of groepen.
  [naar artikel]
 3. Mysterie in kringwinkel: dame is gevonden, maar hoe sukkelde fotoboek in kringwinkel? (13/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hoe sukkelde het fotoboek van de Belgische Hollywoodjournaliste Maria Snoeys-Lagler bij de kringwinkel Opnieuw & Co in Mortsel? En heeft ze nog nabestaanden die er emotionele waarde aan hechten? Dat is het mysterie dat de kringwinkel graag wil oplossen.
  [naar artikel]
 4. Mysterie in kringwinkel: dame is gevonden, maar hoe sukkelde fotoboek in kringwinkel? (13/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe sukkelde het fotoboek van de Belgische Hollywoodjournaliste Maria Snoeys-Lagler bij de kringwinkel Opnieuw & Co in Mortsel? En heeft ze nog nabestaanden die er emotionele waarde aan hechten? Dat is het mysterie dat de kringwinkel graag wil oplossen.
  [naar artikel]
 5. PVDA-Antwerpen lanceert verkiezingsprogramma: "Betaalbaar wonen in leefbare wijken" (16/04/2018 - VRT NWS)
  De Antwerpse afdeling van PVDA heeft haar verkiezingsprogramma voor 't stad gelanceerd. Volgens PVDA zet het huidige stadsbestuur te veel in op prestigeprojecten en moet de focus in de toekomst liggen op betaalbaar wonen. Alle wijken moeten voor PVDA eigen scholen, postkantoren en wijkgezondheidscentra hebben.
  [naar artikel]
 6. In Barcelona zijn ze losbandige toeristen beu (13/04/2019 - De Morgen)
  Het rommelt in Barcelona. Bewoners pikken het niet langer dat dronken, naakte en luidruchtige toeristen hun stad de klok rond teisteren. 'We zijn hen liever kwijt dan rijk.'
  [naar artikel]
 7. Kringwinkel viert met opendeurdag dubbel jubileum (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Kringwinkel Hageland met vestigingen in Diest, Aarschot en Tienen zet zaterdag 15 oktober de deuren open om een dubbel jubileum te vieren: 15 jaar ‘Dag van de Kringwinkel’ en ’20 jaar Kringwinkel Hageland’.
  [naar artikel]
 8. Burgemeester en eigenaar overleggen over toekomst pand (15/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zowel de stad Beringen als de eigenaar van het gebouw aan de Koolmijnlaan willen werken aan een snelle oplossing voor het uitgebrande pand. “De eigenaar gaat nu samenzitten met zijn architect”, zegt de Beringse burgemeester Thomas Vints (CD&V).
  [naar artikel]
 9. Stad Brussel pikt voor het eerst leegstaand pand in zonder goedkeuring eigenaar (23/11/2016 - De Morgen)
  De Grondregie van de stad Brussel heeft zich voor de eerste keer een pand toegeëigend zonder akkoord van de eigenaar. Ze deed daarvoor een beroep op het openbaar beheersrecht. Na twee jaar van administratieve procedures is het gebouw aan de Kleerkopersstraat nu tijdelijk in bezit van de stad.
  [naar artikel]
 10. PVDA-fractieleider Jos D'Haese: 'Jambon gedraagt zich bijzonder arrogant' (04/10/2019 - Knack)
  Jos D'Haese, fractievoorzitter voor PVDA in het Vlaams Parlement, toonde zich de afgelopen dagen bijzonder kritisch voor de nieuwe regering van minister-president Jan Jambon (N-VA). 'Misschien moet hij zijn eigen inburgeringscursus eens volgen.'
  [naar artikel]
 11. Een echte Chesterfield, een designtafel van Starck of kledij van Essentiel: welkom in de hipste kringwinkel van het land (17/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de Terluchtestraat in Ruddervoorde heeft De Kringwinkel 't Rad de deuren geopend van ‘Blijzaak’, een hippe kringwinkel met vintage- en designspullen. “Dit concept is een absolute primeur in de sociale economie”, zegt Tomas Peirsegaele van 't Rad.
  [naar artikel]
 12. Nummer twee van Antwerpse PVDA-lijst Zohra Othman trekt zich terug (15/08/2018 - Knack)
  Othman heeft het in een mededeling over 'een verschil in visie en strategie met de nationale partijleiding' over de toekomst van de PVDA.
  [naar artikel]
 13. Toerismecijfers: Voor elke honderd Antwerpenaren lopen er acht toeristen door de stad (05/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Iedere dag zijn er voor elke honderd Antwerpenaren acht toeristen in de stad. Wie, zoals wordt beweerd, vindt dat het toerisme de leefbaarheid van de stad hypothekeert, vergist zich”, zegt schepen van Toerisme, Koen Kennis (N-VA). In Brugge passeren er dagelijks drie toeristen voor elke bewoner.
  [naar artikel]
 14. Stad Brussel pikt voor het eerst leegstaand pand in zonder goedkeuring eigenaar (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Grondregie van de stad Brussel heeft zich voor de eerste keer een pand toegeëigend zonder akkoord van de eigenaar. Ze deed daarvoor een beroep
  [naar artikel]
 15. [VIDEO] - Prins Laurent bezoekt kringwinkel Leuven op "Dag van de gever" (08/05/2017 - De Redactie)
  Prins Laurent komt geregeld oude spullen binnenbrengen bij de Kringwinkel. Hij ging op bezoek in de kringwinkel van Leuven en net als elke vrijgevige Kringwinkel-bezoeker het voorbije weekend kreeg hij een speciale attentie. Afgelopen zaterdag hielden alle 135 kringwinkels in Vlaanderen hun allereerste "Dag van de Gever".
  [naar artikel]
 16. Binnenkort boete tot 500 euro voor "wildzitten" in Venetië? (21/09/2018 - VRT NWS)
  Toeristen in de Italiaanse stad Venetië kunnen in de toekomst mogelijk een boete krijgen tot 500 euro als ze ergens gaan zitten waar dat niet hoort. Het is de burgemeester die de nieuwe maatregel lanceert in de strijd tegen ongepast gedrag van de masssaal aanwezige toeristen in zijn stad. De gemeenteraad stemt in oktober over het controversiële voorstel.  
  [naar artikel]
 17. Stad Brussel dwingt eigenaar leegstaand pand voor het eerst tot openbare verkoop (25/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De stad Brussel is de eerste gemeente in het Brussels Gewest die er in slaagt om op basis van de Brusselse Huisvestingscode een gedwongen verkoop van een leegstand pand op te leggen. Het gaat om een pand dat al meer dan tien jaar leeg staat in de Bijstandstraat, in de nabijheid van de voetgangerszone. Dat maakt Brussels schepen van Stedenbouw Ans Persoons bekend in een persbericht.
  [naar artikel]
 18. PVDA beschuldigt stad van tegenwerking (02/10/2018 - De Standaard)
  Op vijf plaatsen in de stad staan publieke aanplakborden opgesteld. Het zijn alleen de stadsdiensten die er affiches mogen aanplakken. Maar met die van PVDA-PTB liep het helemaal mis.
  [naar artikel]
 19. PVDA beschuldigt stad van tegenwerking (02/10/2018 - De Standaard)
  Op vijf plaatsen in de stad staan publieke aanplakborden opgesteld. Het zijn alleen de stadsdiensten die er affiches mogen aanplakken. Maar met die van PVDA-PTB liep het helemaal mis.
  [naar artikel]
 20. Bruggelingen zien toeristen in hun stad graag komen (13/12/2016 - De Redactie)
  Uit een bevraging bij 1.248 Bruggelingen blijkt dat 70% van hen vindt dat de voordelen van toerisme in hun stad zwaarder doorwegen dan de nadelen. Bijna 90% wil dat Brugge ook in de toekomst een toeristische trekpleister moet blijven.
  [naar artikel]
 21. Kringwinkel ziet toekomst in oude brandweerkazerne: “Zelfs stadslandbouw en restaurant zijn mogelijk” (04/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Kringwinkel Ecoso ziet het helemaal zitten om haar nieuwbouw in Mechelen-Noord te ruilen voor de herbestemming van de oude brandweerkazerne in de Dageraadstraat. Dat zou kunnen in combinatie met onder andere stadslandbouw, een restaurant, zorgwonen en een buurtpark. Onderzoek moet uitwijzen of het project haalbaar is.
  [naar artikel]
 22. Deze eilanden zijn perfect voor wie de toeristen op het nabijgelegen IJsland liever mijdt (25/05/2019 - De Morgen)
  Alles is ruig op de eilandengroep Faeröer: de natuur, het weer, het eten en niet op de laatste plaats de Faeröerders zelf. Perfect voor wie de toeristen op het nabijgelegen IJsland liever mijdt.
  [naar artikel]
 23. Textielophaling door de Kringwinkel (27/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kringwinkel Maasland haalt op 28 december textiel op in Opglabbeek.
  [naar artikel]
 24. Oppositie kritisch over Mechels bestuursakkoord: “Precies catalogus van Dreamland” (28/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij aanvang van de Mechelse gemeenteraad is dinsdagavond twee uur lang gedebatteerd over het bestuursakkoord van Vld-Groen-m+. De oppositie van N-VA, Vlaams Belang, sp.a, CD&V en PVDA was erg kritisch, vooral over de haalbaarheid en de betaalbaarheid van de plannen.
  [naar artikel]
 25. Door ‘selfies geobsedeerde’ toerist duikelt in kanaal van overstroomd Venetië (16/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Venetië is sinds woensdag de noodtoestand van kracht nadat de beroemde stad overstroomde door de hevige regenval. Toeristen zien hun tripje naar de trekpleister liever niet in het water vallen en trekken toch door de stad om zich te vergapen aan alle pracht en praal. Deze man was echter iets te enthousiast toen hij zichzelf wilde fotograferen in de ondergelopen straten.
  [naar artikel]
 26. Wedstrijd voor gratis scootmobiel bij Kringwinkel (30/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Voor de tweede maal gaat Kringwinkel De Koop van Genk op zoek naar een nieuwe eigenaar voor een scootmobiel. Het vervoermiddel is in prima staat, maar wordt niet meer gebruikt omdat de eigenaar overleden is. Zijn echtgenote schonk hem aan de Kringwinkel.
  [naar artikel]
 27. OPROEP. Bent u een absolute liefhebber van vintage en retro? (06/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Kringwinkel maakt zich opnieuw op voor de jaarlijkse Retrodag. Op 9 maart vind je eersteklas tweedehands hebbedingen uit de sixties tot de nineties in 147 kringwinkels. De Kringwinkel is die dag dus de absolute ‘place to be’ voor de vintageliefhebber.
  [naar artikel]
 28. Kringwinkel recycleert achtergebleven tenten op Tomorrowland: "Volgend jaar gaan we ze verhuren" (23/07/2018 - VRT NWS)
  De Kringwinkel verzamelt alle achtergebleven tenten op de camping van Tomorrowland. Ze zullen indien nodig hersteld worden. Wie volgend jaar Tomorrowland bezoekt zal via de kringwinkel een tent kunnen huren. "Zo zullen mensen geen tent meer meenemen en zal er ook minder afval achterblijven", zegt Jolien Roelandt van de Kringwinkel.
  [naar artikel]
 29. Vlaming schonk in 2018 78.500 ton aan De Kringwinkel (02/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In 2018 ontvingen de 147 Kringwinkels in Vlaanderen samen 78.500 ton aan goederen, een stijging van 6,4 procent tegenover 2017. Zo meldt de organisatie in een persbericht. Op zaterdag 4 mei organiseert De Kringwinkel de Dag van de Gever, om de gulle gevers te bedanken. Al wie op die dag iets doneert, mag zich verwachten aan “ludieke acties en extraatjes”.
  [naar artikel]
 30. Waarom CD&V en Open VLD zich donderdag niet zullen verzetten tegen het PVDA-amendement (28/10/2019 - Knack)
  Donderdag keurt de Kamer naar alle waarschijnlijkheid de noodbegroting goed - mét het PVDA-amendement. Maar er zijn openlijke twijfels dat de PVDA-tekst ooit zal worden omgezet in concreet beleid. Peter Mertens (PVDA) beraamt zich over nieuwe acties.
  [naar artikel]
 31. Kringwinkel stelt verhuis naar Wijnegem uit na klacht van buurtbewoner (09/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De komst van De Kringwinkel naar de Merksemsebaan in Wijnegem is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het gemeentebestuur keurde de bouwvergunning goed, maar een buurtbewoner ging tegen de beslissing in beroep. “En zolang er geen alternatief is, vertrekken wij niet uit de Sint-Jorispoort in Antwerpen”, zegt Frank Dingemans, directeur van De Kringwinkel.
  [naar artikel]
 32. De Kringwinkel van Deurne gaat kinky en verkoopt binnenkort sexy lingerie en erotische speeltjes (17/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Al jaren worden tussen de stapels kledij stiekem erotische spullen binnengesmokkeld bij De Kringwinkel. Omdat ook dat materiaal een tweede leven verdient, organiseert De Kringwinkel op 8 februari Boetiek Erotiek in Deurne.We kunnen u alvast geruststellen: gebruikte seksspeeltjes worden er niet verkocht.
  [naar artikel]
 33. PVDA wil ‘stad zonder schoorstenen’ (13/02/2018 - De Standaard)
  In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen stelt de extreemlinkse PVDA haar ambitieuze klimaatplannen voor. Tegen 2040 moet de stad Antwerpen volledig klimaatneutraal zijn. Grote vijand zijn de Antwerpse havenbedrijven.
  [naar artikel]
 34. 5 goedkope tips om je interieur een nieuwe look te geven (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wie nog geen plannen heeft, kan overwegen om vandaag eens een kringwinkel binnen te stappen. Het is immers Dag van de Kringwinkel, en dan zetten
  [naar artikel]
 35. Inbraak in Kringwinkel (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Boostveld in Riemst is dinsdag ingebroken in de Kringwinkel. Aan de zijkant van het gebouw werd een venster ingegooid. De daders zijn weg met geld en twee laptops.
  [naar artikel]
 36. Van Avermaet verbindt toekomst niet langer aan BMC (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De kans dat Greg Van Avermaet zijn toekomst van BMC laat afhangen, wordt met de dag kleiner. In een interview met wielerwebsite Cyclingnews zegt...
  [naar artikel]
 37. Pand ‘De Zwaen’ Markt open voor bezoek (09/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van Open Monumentendag kan je morgen, zondag 10 september, een bezoek brengen aan het pand ‘De Zwaen’ op de Markt in Herk-de-Stad. Dit pand was vroeger eigendom van boer Alen. Het heeft nu een complete metamorfosegekregen.
  [naar artikel]
 38. Bali heeft een nieuwe toeristische trekpleister (al ziet het sommige toeristen liever niet meer komen) (23/09/2018 - VRT NWS)
  Bijna 30 jaar na de eerste steenlegging heeft de Indonesische president Joko Widodo een metershoog beeld van de hindoegod Vishnoe ingehuldigd. Het beeld moet een nieuwe toeristische trekpleister worden, al ziet Bali sommige toeristen liever niet meer komen. De nieuwe gouverneur van Bali vindt dat het tijd wordt om striktere regels op te leggen aan (westerse) toeristen die hindoetempels bezoeken.
  [naar artikel]
 39. PVDA kiest in nieuwjaarsspeech resoluut voor 'een stad op mensenmaat' (19/01/2018 - Knack)
  In het Antwerpse Zuiderpershuis heeft de PVDA vrijdagavond haar precampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld: 'Kies partij voor een stad op mensenmaat'.
  [naar artikel]
 40. Kringwinkel Antwerpen Centrum maakt plaats voor boetiekhotel en verhuist naar Wijnegem (11/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Kringwinkel Antwerpen Centrum aan de Sint-Jorispoort verhuist binnen afzienbare tijd naar Wijnegem. Projectontwikkelaar Iret Development is volop bezig met het optrekken van een luxueus boetiekhotel op site Elzenveld, waar ook De Kringwinkel is gevestigd.
  [naar artikel]
 41. Voormalig pand van Blokker Bilzen wordt ‘LaBo3740’ voor creatieve geesten (02/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Korenstraat in het pand waar voorheen Blokker was gevestigd gaat de stad uitpakken met ‘LaBo3740’. “We huren het pand en stellen het gebouw het hele jaar door ter beschikking van studenten en creatieve Bilzenaren”, aldus schepen van jeugd, Peter Thijs.
  [naar artikel]
 42. PVDA wil in Antwerpen aan duizend ramen hangen (09/08/2018 - De Morgen)
  Nu de stad Antwerpen geen aanplakborden voor verkiezingsaffiches meer plaatst, heeft PVDA als alternatief de campagne Verover de stad in het leven geroepen. De linkse partij wil zo onafhankelijk van grote reclamebedrijven en met een klein campagnebudget toch erg aanwezig zijn in de straten.
  [naar artikel]
 43. Van afgedankt naar hip: Katrien bezorgt tweede leven aan spullen uit Kringwinkel (20/10/2018 - VRT NWS)
  Via de Kringwinkel krijgen gebruikte spullen nu vaak een tweede leven. Wie daar creatief mee aan de slag gaat, is Katrien Vanderlinden met haar bedrijfje Wonderwalls. Ze vindt volop inspiratie in de Kringwinkel en gebruikt ook nogal wat spullen die ze daar op de kop tikt als decoratiestukken. Of hoe afgedankte spullen plots hip worden.
  [naar artikel]
 44. Uniek in Limburg: Sint-Truiden wil toeristen charmeren met voetbalgolf (22/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Al ooit gehoord van City Foot Golf? Dat is een soort van voetbalgolf dat gespeeld wordt op verschillende plaatsen in een stad. Sint-Truiden pakt nu als eerste Limburgse stad uit met dit initiatief. En hoopt daarmee meer toeristen en ook bedrijven naar de stad te lokken.
  [naar artikel]
 45. Granaat in kast legt Hasselse Kringwinkel plat (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de magazijnen van de Kringwinkel in Hasselt dook donderdag een handgranaat op uit een kast. Dat zorgde voor paniek.
  [naar artikel]
 46. Provincie zet licht op groen voor verhuis Kringwinkel naar Wijnegem (08/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse provinciebestuur heeft donderdag het licht op groen gezet voor de komst van de Kringwinkel naar Wijnegem. Een buurtbewoner had een klacht ingediend tegen de bouwvergunning, maar die is nu dus ongegrond verklaard. Er is nog wel beroep mogelijk. “We zijn blij met de beslissing, maar wachten nog even af”, zegt Louise Vrints van de Kringwinkel.
  [naar artikel]
 47. Kringwinkel steeds hipper: zo tik je een goed stuk op de kop (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tweedehands is hipper dan ooit. De Kringwinkel heeft er een recordjaar opzitten: in 2018 kreeg 35.440 ton aan goederen een nieuw leven. Hoe tik je...
  [naar artikel]
 48. NINA tipt: wie geeft, krijgt vandaag ook iets terug in De Kringwinkel (06/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Kringwinkel is een heerlijke plek om originele spulletjes te vinden tegen spotprijzen. Maar ook om zelf dingen te droppen die je niet meer
  [naar artikel]
 49. NINA tipt: de Retrodag van Kringwinkel (03/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor wie nog niets te doen heeft op 11 maart, zet best maar snel de Retrodag van Kringwinkel in zijn agenda. De leukste spullen uit de fifties
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.