Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 June 2020
23:12 uur

Pano: botox en fillers tegen elke prijs

VRT NWS

09/10/2019 - 22:06

Herbekijk hier "Pano" van woensdag 9 oktober.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Pano" gaat undercover in de botox- en fillerwereld en ziet illegale praktijken in achterkamertjes (09/10/2019 - VRT NWS)
  In ons land worden botox en fillers ingespoten door mensen die dat wettelijk helemaal niet mogen. Dat blijkt uit een onderzoek van het reportagemagazine "Pano", dat undercover ging. Botox is een product dat wordt ingespoten in de huid om rimpels tegen te gaan, fillers dienen om meer volume te creëren, bijvoorbeeld in de lippen.
  [naar artikel]
 2. Beauty Federatie reageert op "Pano" over illegale botox-en fillerwereld: "Het is dweilen met de kraan open" (09/10/2019 - VRT NWS)
  In de nieuwste "Pano"-reportage "Botox en fillers tegen elke prijs" is te zien hoe in heel wat schoonheidssalons erg los wordt omgesprongen met botox en fillerinjecties. Alleen artsen mogen die injecties toedienen, omdat het ernstige gevolgen kan hebben als het foutief wordt geplaatst. Voor de Belgische Beauty Federatie (BBF), de beroepsorganisatie van schoonheidssalons, is dit geen nieuws. Zij geven al jaren meldingen door van deze illegale praktijk aan het parket, maar het is dweilen met de kraan open, zeggen ze.
  [naar artikel]
 3. Een nieuwe generatie zonder rimpels? "Pano" duikt in de wereld van botox en fillers (09/10/2019 - VRT NWS)
  Botox en fillers zijn booming business. Op sociale media worden foto’s van volle lippen en opgevulde jukbeenderen volop gepost en geliket. Jonge mensen dromen hardop van dezelfde opgespoten lippen als de influencers die ze volgen op Instagram. Er is een markt voor dit soort tijdelijke schoonheidsinjecties, stelt het reportagemagazine “Pano” vast. Niet alleen aan de vraagzijde, maar ook aan de aanbodzijde. “Pano” gaat undercover in de achterkamertjes van de filler- en botoxwereld en onderzoekt of alles daar wel zo wettelijk verloopt.
  [naar artikel]
 4. Nederlandse artsen waarschuwen voor de risico's van botox en fillers (27/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Plastisch chirurgische behandelingen met botox en fillers zitten al jaren in de lift en dat verontrust Nederlandse artsen aan het Erasmus MC in...
  [naar artikel]
 5. Zoveel Nederlandse vrouwen laten zich met botox behandelen (24/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland hebben onderzoekers het aantal cosmetische ingrepen met botox en fillers in één jaar tijd geregistreerd. Uit hun gegevens blijkt dat er in 2016 maar liefst 390.000 cosmetische ingrepen met deze producten uitgevoerd werden. De onderzoekers schatten dat gemiddeld één op de 49 Nederlandse vrouwen is behandeld met fillers en één op de 53 met botox.
  [naar artikel]
 6. Nederlands rapport waarschuwt voor de risico’s van botox en fillers (26/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal artsen en schoonheidsspecialisten die botox en fillers injecteren neemt toe en dat verontrust Nederlandse onderzoekers aan het Erasmus MC in Rotterdam. Zij waarschuwen in het vakblad Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology voor de mogelijke risico’s wanneer de producten worden gebruikt die onvoldoende is gekwalificeerd.
  [naar artikel]
 7. Je neus is het geheim van een jeugdige look (29/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Botox, fillers en het betere snijwerk in onze buik, borsten en billen. Er bestaan tal van manieren om aan ons uiterlijk te sleutelen. Een plekje...
  [naar artikel]
 8. GETEST. Een facelift zonder snijden of prikken (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wat als je helemaal geen fan bent van botox of fillers, maar je gewoonlijke gelaatsbehandeling toch ook niet meer heel veel uithaalt?...
  [naar artikel]
 9. Alles wat je altijd al wou weten over fillers (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Fillers worden steeds populairder: er bestaan amper celebs die zich nog niet lieten prikken door hun dermatoloog. Toch bestaat er nog heel wat...
  [naar artikel]
 10. Yolanda Hadid, moeder van Gigi en Bella, is klaar met plastische chirurgie: “Dat vergif doodde me bijna” (15/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Yolanda Hadid (55) is helemaal klaar met botox, fillers, siliconen en andere ‘onzin’ die ze nodig dacht te hebben om er mooi uit te zien. Op...
  [naar artikel]
 11. Botox is even normaal geworden als gezichtscrème (14/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De tijd dat enkel dames van in de veertig en vijftig zich met botox bewapenden in de strijd tegen rimpels, ligt definitief achter ons. Steeds vaker krijgen plastisch chirurgen in ons land ook twintigers en dertigers over de vloer. “Mijn jongste patiënt is achttien”, zegt Benoit Hendrickx (UZ Brussel). Critici beschouwen het als “een gevaarlijke tendens”. “Hoe jonger je met botox begint, hoe meer verslavend het werkt. ”
  [naar artikel]
 12. China wil “tegen elke prijs” strijden tegen Amerikaanse protectionisme (06/04/2018 - Metro)
  China heeft vanochtend hevige kritiek geuit na de bijkomende importheffingen waarmee de Amerikaanse president Donald Trump dreigt tegen Chinese producten. “We zullen tegen elke prijs het eenzijdige protectionisme van de Verenigde Staten bestrijden”, luidt het vandaag in een eerste reactie van het Chinese ministerie van Handel aan het persagentschap Xinhua. bron: Belga   Het bericht China wil “tegen elke prijs” strijden tegen Amerikaanse protectionisme verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Simon Cowell ondergaat pijnlijke facelift: "Je hoeft je gezicht niet meer vol te proppen met fillers en botox" (07/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Simon Cowell (58) heeft aangeklopt bij de Franse dokter Jean-Louis Sebagh voor een non-chirurgische facelift. De 2250 euro kostende ingreep belooft...
  [naar artikel]
 14. Huiszoekingen in Brasschaat en Antwerpen in onderzoek naar illegale botoxbehandelingen (09/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De politie heeft woensdag drie huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen en Brasschaat in een onderzoek naar misbruik van illegale fillers en botox. De huiszoekingen leverden resultaat op, maar er werd voorlopig niemand gearresteerd.
  [naar artikel]
 15. Dana Winner over botox: "Ik koppel het nuttige aan het aangename" (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zangeres Dana Winner gebruikt al jaren botox tegen migraine. Dat het middel ook prima werkt tegen rimpels vindt ze mooi meegenomen. Maar in "Van
  [naar artikel]
 16. ‘Pano-reportage bracht Antwerps drugsbeleid onjuist in beeld’ (18/12/2017 - De Standaard)
  In Antwerpen is er wél een totale en geïntegreerde aanpak van de drugsproblematiek. Dat stelt het Antwerpse parket na de kritische Pano-reportage over de drugshandel in de havenstad. Er is nultolerantie voor elke vorm van drughandel, maar daarom worden nog niet voor elke drugdealer zware gevangenisstraffen uitgesproken.’
  [naar artikel]
 17. Rimpels behandelen met fillers: hoe werkt het en is het wel veilig? (15/09/2018 - Knack)
  Steeds meer mensen kiezen ervoor hun rimpels te laten behandelen met fillers. Waaruit bestaan die, hoe werken ze en zijn ze wel veilig?
  [naar artikel]
 18. Moeder Gigi en Bella Hadid liet plastische chirurgie verwijderen: “Eindelijk weer mijn originele lichaam” (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Yolanda Hadid, de 55-jarige mama van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid, doet het tegenwoordig zonder fillers, botox en borstimplantaten. Ze focust meer dan ooit op haar innerlijke schoonheid. Dat laat de blondine weten in een emotionele post over schoonheid op Instragram.
  [naar artikel]
 19. Steeds meer in trek bij mannen: botox in edele delen voor een beter seksleven (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Botox enkel nuttig om rimpels te voorkomen en tegen te gaan? Nee hoor. In Hollywood vragen steeds meer heren achter een spuitje spierontspanner
  [naar artikel]
 20. Pano: Het spoort niet (21/02/2018 - VRT NWS)
  "Pano" brengt een unieke blik achter de schermen van het Belgische spoor. Een gigantische en complexe machine die elke dag 850.000 reizigers naar hun bestemming brengt. Hoe wordt deze machine bestuurd? NMBS en Infrabel willen door centralisering en digitalisering het treinverkeer performanter laten rijden. Maar in de praktijk loopt het regelmatig in de soep. "Pano" sprak met treinbegeleiders, bestuurders en spoorwegarbeiders. 
  [naar artikel]
 21. "Een seat filler is als een ballenjongen op Wimbledon" (01/03/2018 - VRT NWS)
  Om een Oscarshow vlekkeloos te laten verlopen, doet de academy een beroep op seat fillers. Dat zijn vrijwilligers die de hele avond van de ene lege stoel van een beroemdheid naar de andere worden geleid. Joshua Crouthamel was ooit een van die gelukkigen (elk jaar zijn er 150 seat fillers). VRT NWS sprak met hem.
  [naar artikel]
 22. Botox wist emoties (11/04/2019 - De Morgen)
  Britse onderzoekers waarschuwen voor de gevolgen van botox-behandelingen bij jongeren. Wie voor zijn 25ste al aan de botoxspuit gaat, zet volgens hen een rem op de eigen emotionele ontwikkeling.
  [naar artikel]
 23. Pano: Uw job overgenomen door artificiële intelligentie? (19/09/2018 - VRT NWS)
  Elke dag haalt een nieuwe toepassing van artificiële intelligentie (AI) de internationale media: van geautomatiseerde beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen tot zelfrijdende wagens. Pano onderzoekt in welke mate AI een bedreiging vormt voor onze jobs.
  [naar artikel]
 24. Last van plasproblemen? Misschien kan botox je helpen (06/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Botox is niet alleen een middel om rimpels tijdelijk te doen vervagen, je kan er ook urineverlies mee oplossen. Dat is althans de conclusie van een onderzoek aan de Duke University School of Medicine, verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift Jama.
  [naar artikel]
 25. Gedaan met 'anti-rimpel': preventieve botox is nieuwe trend onder millennials (21/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Botox wordt meestal geassocieerd met mensen van middelbare leeftijd, die op zoek gaan naar een klok om de tijd terug te draaien. Toch kiezen steeds...
  [naar artikel]
 26. Eindejaarsperiode veroorzaakt stormloop bij plastische chirurgen (22/12/2017 - Metro)
  De eindejaarsperiode is hét moment om nog eens alles uit de kast te halen. En niet alleen uit de kast, want een nieuwe outfit alleen is voor veel mensen lang niet meer genoeg. Plastische chirurgen draaien de laatste weke nvoor kerst overuren om hun patiënten nog een last minute opfrisbeurt te geven. “De eindejaarsperiode is de drukste periode van het jaar geworden”, klinkt het bij plastische chirurg Ivar van de Duinbergen in Het Nieuwsblad. “De toestroom van nieuwe patiënten is groot. Wie niet aan zijn proefstuk toe is, komt nu graag voor zijn jaarlijkse behandeling. Want botox en fillers raken na verloop van tijd uitgewerkt. En aangezien iedereen er graag goed uitziet aan de feestdis, hebben we het razend druk. Elk jaar wordt het een beetje drukker. Waar vroeger mooie kleren voldoende waren, willen mensen nu ook zichzelf onder handen nemen”, getuigt de dokter. Kleine ingrepen Het mag dan ook niet verbazen dat het vooral de kleine ingrepen zijn die nu nog worden uitgevoerd. Denk aan het wegwerken van rimpels, het voller maken van lippen of nog wat botox en fillers her en der. Het soort ingrepen dat een onmiddellijk zichtbaar effect heeft en waar patiënten geen drie weke nvan moeten herstellen. “Dit soort operaties zijn erg betaalbaar. Voor een standaardbehandeling tel je gemiddeld tussen de 250 en 750 euro neer. Dat is niet niks, maar het is wel te vergelijken met een bedrag dat je bijvoorbeeld aan een smartphone uitgeeft. En die vervang je ook na ongeveer anderhalf jaar”, legt van de Duinbergen uit. Het zijn overigens niet enkel vrouwen die zich laten overtuigen om een bezoekje te brengen aan de plastische chirurg. Een vijfde van de patiënten bestaat uit mannen.  
  [naar artikel]
 27. BV: "Ik wil niet lelijk oud worden. Botox helpt me daarbij" (30/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie geeft openlijk toe dat ze botox gebruikt en wie heeft ooit weleens marihuana gerookt? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week in showbizzland.
  [naar artikel]
 28. BV: "Ik wil niet lelijk oud worden. Botox helpt me daarbij" (30/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie geeft openlijk toe dat ze botox gebruikt en wie heeft ooit weleens marihuana gerookt? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week in showbizzland.
  [naar artikel]
 29. Recept Botox eindelijk gekraakt (08/12/2017 - De Morgen)
  Het recept van Botox, na dat van Coca-Cola het geheimste ter wereld, lijkt gekraakt. Het Californische biotechbedrijf Revance gaat een concurrent voor het antirimpelmiddel op de markt brengen.
  [naar artikel]
 30. EU zet licht op groen voor onderhandelingen met VK: ‘Geen akkoord tegen elke prijs’ (25/02/2020 - Express)
  In Brussel hebben de ministers van Europese Zaken het mandaat bekrachtigd waarmee hoofdonderhandelaar Michel Barnier de onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk moet aanvatten. Die beloven moeilijk te worden, ‘maar we gaan niet tegen eender welke prijs een akkoord sluiten’, stelt hij. Een kleine maand nadat de Britten officieel uit de Europese Unie zijn gestapt, kan […] The post EU zet licht op groen voor onderhandelingen met VK: ‘Geen akkoord tegen elke prijs’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. 8 Wereldsteden van boven af gezien: herken jij ze? (10/05/2017 - Express)
  Als je graag 360-graden video of luchtfotografie bekijkt is het de moeite om een keer te gaan kijken op airpano.com, een non-profit website opgezet door Russen die alleen maar mooie plaatjes willen schieten en die willen delen met de wereld. Terwijl we zelf zaten te genieten vielen de echte luchtfoto’s op die van verschillende steden waren gemaakt: het bijna kaarsrechte perspectief van boven laat goed zien hoe moderne steden er tegenwoordig bijliggen, én het ziet er gewoon heel gaaf uit. Barcelona Air Pano Monaco AirPano Dubai Air Pano Moskou Air Pano Parijs Air Pano Seattle Air Pano Rio de Janeiro Air Pano New York Air Pano Amsterdam Air Pano [Deze bijdrage verscheen eerst op Travelvalley.nl] The post 8 Wereldsteden van boven af gezien: herken jij ze? appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 32. Glaasje bubbels, spuitje botox (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als zakenvrouw ziet Atoessa Ghavami-Lahidji (38) er graag piekfijn uit. Dus als de Izegemse Monacovrouw samenkomt met vriendinnen voor een avondje ontspanning, waarom zouden ze zich dan behalve met champagne en kaviaar ook niet verwennen met een spuitje botox?
  [naar artikel]
 33. Nieuwe Italiaanse regering met Vijfsterrenbeweging "niet tegen elke prijs” (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse Democratische Partij (PD) is niet klaar om een regering "tegen elke prijs" te vormen met de Vijfsterrenbeweging (M5S). Dat heeft...
  [naar artikel]
 34. Unia onderneemt juridische stappen en contacteert Pano-ploeg om bezwarende screenshots te verzamelen (06/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het gelijkekansencentrum Unia onderneemt juridische stappen tegen Schild en Vrienden en contacteert het parket en de Pano-ploeg. Dat meldt Unia donderdag in reactie op de Pano-reportage van woensdagavond.
  [naar artikel]
 35. Unia onderneemt juridische stappen en contacteert Pano-ploeg om bezwarende screenshots te verzamelen (06/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het gelijkekansencentrum Unia onderneemt juridische stappen tegen Schild en Vrienden en contacteert het parket en de Pano-ploeg. Dat meldt Unia donderdag in reactie op de Pano-reportage van woensdagavond.
  [naar artikel]
 36. BV: "Ja, ik heb botox gebruikt. Stommerik die ik was" (16/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie geeft toe dat ze ooit botox heeft gebruikt en welke bekende Vlaminge heeft weleens een vrouw gezoend? Doe de test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week in showbizzland.
  [naar artikel]
 37. BV: "Ja, ik heb botox gebruikt. Stommerik die ik was" (16/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie geeft toe dat ze ooit botox heeft gebruikt en welke bekende Vlaminge heeft weleens een vrouw gezoend? Doe de test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week in showbizzland.
  [naar artikel]
 38. Chrissy Teigen laat botox injecteren in oksels tegen zweten, goed idee of niet? (14/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Chrissy Teigen (33), voormalig badpakkenmodel en vrouw van John Legend, heeft op Instagram een filmpje gedeeld van hoe ze haar oksel liet injecteren met botox. Ze wil daarmee haar overmatig zweten aanpakken. Een goed idee? We vroegen het aan dermatoloog Thomas Maselis.
  [naar artikel]
 39. Chrissy Teigen laat botox injecteren in oksels tegen zweten, goed idee of niet? (14/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Chrissy Teigen (33), voormalig badpakkenmodel en vrouw van John Legend, heeft op Instagram een filmpje gedeeld van hoe ze haar oksel liet injecteren met botox. Ze wil daarmee haar overmatig zweten aanpakken. Een goed idee? We vroegen het aan dermatoloog Thomas Maselis.
  [naar artikel]
 40. Deze jonge vrouw uit Merksem heeft botox écht nodig (01/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een jonge vrouw uit Merksem moet via het internet geld inzamelen voor een behandeling met botox. Niet om mooier te worden, maar om minder pijn te
  [naar artikel]
 41. Gastvrije Jacqueline uit "Iedereen beroemd" laat ander beeld van zich zien in "Pano" (13/10/2016 - De Redactie)
  De vrouw die samen met haar man elke week een andere bekende medemens gastvrij ontving, liet in "Pano" haar mening over allochtonen horen. En die uitspraken komen niet meteen overeen met het imago dat ze tot nog toe had.
  [naar artikel]
 42. ‘Friends’-actrice Courteney Cox heeft de botox opgegeven: “Ik herkende mezelf niet meer” (19/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Friends’-ster Courteney Cox (54) heeft openhartig verteld over haar beslissing om te stoppen met botox. Ze deed dat in een exclusief interview met...
  [naar artikel]
 43. BV: "Botox werkt niet bij mij, dus liever een goeie crème" (31/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Welke BV heeft liever een goede crème in plaats van botox en wie had aanvankelijk schrik van de vloek van het huwelijk? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week uit showbizzland.
  [naar artikel]
 44. Daarom besliste ‘Friends’-actrice Courteney Cox om te stoppen met botox: “Ik herkende mezelf niet meer” (19/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Friends’-ster Courteney Cox (54) heeft openhartig verteld over haar beslissing om te stoppen met botox. Ze deed dat in een exclusief interview met...
  [naar artikel]
 45. BV: "Botox werkt niet bij mij, dus liever een goeie crème" (31/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Welke BV heeft liever een goede crème in plaats van botox en wie had aanvankelijk schrik van de vloek van het huwelijk? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week uit showbizzland.
  [naar artikel]
 46. Robbie Williams geeft toe: “Ja, ik gebruik botox” (15/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  “Ja, ik heb verschillende esthetische ingrepen laten uitvoeren.” Dat zegt de Britse zanger Robbie Williams die onlangs te zien was in het VTM-programma Jonas en Van Geel. “Door de botox kan ik amper mijn voorhoofd amper nog bewegen.”
  [naar artikel]
 47. Robbie Williams geeft toe: “Ja, ik gebruik botox” (15/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  “Ja, ik heb verschillende esthetische ingrepen laten uitvoeren.” Dat zegt de Britse zanger Robbie Williams die onlangs te zien was in het VTM-programma Jonas en Van Geel. “Door de botox kan ik amper mijn voorhoofd amper nog bewegen.”
  [naar artikel]
 48. In beeld: demonstratie tegen haat en racisme in Gent na Pano-reportage (06/09/2018 - Knack)
  In Gent hebben donderdagavond 600 tot 650 mensen deelgenomen aan een actie tegen haat en racisme, na de ophefmakende Pano-reportage over de ultrarechtse groepering Schild & Vrienden.
  [naar artikel]
 49. Alternatief voor botox klaar om markt te veroveren (07/12/2017 - Metro)
  Het Californische biotechbedrijf Revance heeft een antirimpelmiddel geproduceerd gelijkaardig aan botox. Het recept van botox is een van de best bewaarde geheimen, maar lijkt nu gekraakt te zijn. Het bedrijf Allergan heeft een monopolie op botox. De farmaceut haalt er jaarlijks meer dan 2 miljard euro mee op. Het product waarmee het antirimpelmiddel gemaakt wordt, botulinetoxine, is bijzonder giftig. Omdat er dus uiterst voorzichtig mee omgesprongen moet worden, ziet de Amerikaanse overheid die monopolie door de vingers. Beter dan botox Maar er duikt nu toch een concurrent op, want Revance beweert een alternatief te hebben uitgevonden. Meer zelfs, het product zou volgens het bedrijf beter werken dan botox. Uit onderzoek bij 600 testpersonen bleek het antirimpelmiddel RT002 iets meer dan een half jaar te werken. Bij een behandeling met botox duiken de rimpels al na enkele maanden terug op. Het bedrijf uit Californië hoopt tegen 2020 zijn wondermiddeltje op de markt te brengen. Dat zou een zware streep door de rekening van Allergan betekenen. Verschillende tegenvallers Het is bovendien niet de eerste tegenvaller. Vorig jaar liep het bedrijf een megafusie met Viagra-producent Pfizer mis. En enkele maanden geleden kwam de farmaceut in opspraak omdat hij het patent op een ander succesmiddel had verkocht aan de indianenstam Mohawks. Die wonen in een reservaat, waar ze vrijgesteld zijn van heel wat regels en onschendbaar zijn. Concurrenten probeerden via de rechter het patent op het product aan te vechten en door met de Mohawks in zee te gaan, hoopte Allergan de zaak onontvankelijk te verklaren. Lees ook: Ann Van Elsen heeft spijt van botox
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.