Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
06:20 uur

Beauty Federatie reageert op "Pano" over illegale botox-en fillerwereld: "Het is dweilen met de kraan open"

VRT NWS

09/10/2019 - 22:12

In de nieuwste "Pano"-reportage "Botox en fillers tegen elke prijs" is te zien hoe in heel wat schoonheidssalons erg los wordt omgesprongen met botox en fillerinjecties. Alleen artsen mogen die injecties toedienen, omdat het ernstige gevolgen kan hebben als het foutief wordt geplaatst. Voor de Belgische Beauty Federatie (BBF), de beroepsorganisatie van schoonheidssalons, is dit geen nieuws. Zij geven al jaren meldingen door van deze illegale praktijk aan het parket, maar het is dweilen met de kraan open, zeggen ze.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Pano" gaat undercover in de botox- en fillerwereld en ziet illegale praktijken in achterkamertjes (09/10/2019 - VRT NWS)
  In ons land worden botox en fillers ingespoten door mensen die dat wettelijk helemaal niet mogen. Dat blijkt uit een onderzoek van het reportagemagazine "Pano", dat undercover ging. Botox is een product dat wordt ingespoten in de huid om rimpels tegen te gaan, fillers dienen om meer volume te creëren, bijvoorbeeld in de lippen.
  [naar artikel]
 2. [VIDEO] - Vanavond in Pano: "Ik moet geen moslims hebben" (12/10/2016 - De Redactie)
  Vanavond doet het nieuwe VRT-programma "Pano" een experiment. In Tremelo opent een moslimkoppel een winkel en "Pano" kijkt hoe de buurt reageert. Een voorsmaakje.
  [naar artikel]
 3. "Iemand vrijlaten om een ander op te sluiten, dat noemen we dweilen met de kraan open" (17/09/2018 - VRT NWS)
  Zowel Theo Francken (N-VA) als Gwendolyn Rutten (Open VLD) werden vanochtend op de rooster gelegd in "De ochtend" op Radio 1. Politiek journalist Marc Van de Looverbosch analyseert: "Misschien heeft Theo Francken wel geleerd dat als je forse uitspraken doet, je kunt botsen op de realiteit."
  [naar artikel]
 4. Bianca Debaets (CD&V) over transmigranten: "Als we voor spreiding zijn in Europa, moeten we ook spreiden in België"  (02/10/2018 - VRT NWS)
  "Wij zijn niet de vergaarbak voor alle steken die Francken laat vallen. Als we voor spreiding zijn in Europa, moeten we ook spreiden in België", zegt Bianca Debaets (CD&V Brussel) in "De wereld vandaag" in een debat over het Maximiliaanpark. "Geen optie", reageert de lokale N-VA-lijsttrekker Johan Van den Driessche. "Dat zorgt er enkel voor dat we dweilen met de kraan open." 
  [naar artikel]
 5. Pano: botox en fillers tegen elke prijs (09/10/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Pano" van woensdag 9 oktober.
  [naar artikel]
 6. "Pano"-maker Tim Verheyden: "De geheime Discord-groep is intussen verwijderd" (06/09/2018 - VRT NWS)
  Bij onze collega's van "Het journaal" gaf journalist Tim Verheyden meer informatie over de "Pano"-reportage rond Schild & Vrienden. "De geheime Discord-groep die in "Pano" aan bod komt, is intussen verwijderd", zegt Verheyden, die benadrukt dat de "Pano"-redactie niet over een nacht ijs is gegaan bij het maken van de reportage.
  [naar artikel]
 7. Brusselse schooldirecteur: "Dweilen met de kraan open" (16/11/2017 - VRT NWS)
  Waarom? Dat is de vraag die blijft nazinderen na de nieuwe confrontaties tussen de politie en jongeren in hartje Brussel. De Brusselse schooldirecteur Brian Rotsaert probeert een verklaring te vinden. "Het gelijkekansenbeleid op scholen faalt op dit moment. Het Brusselse onderwijs is een loterij."
  [naar artikel]
 8. Stroom van reacties na "Pano": "Dit zijn toestanden die je als verpleegkundige voor de rest van je leven meedraagt" (12/10/2017 - VRT NWS)
  De uitzending van "Pano" over de commerciële woonzorgecentra maakt veel en vaak emotionele reacties los. Personeelsleden en familieleden van bewoners getuigen over schrijnende toestanden. Een selectie van de mails die binnenkwamen bij de "Pano"-redactie.
  [naar artikel]
 9. 15-jarige dief twee keer op rij vrij wegens plaatsgebrek: "Dweilen met de kraan open" (15/03/2017 - De Redactie)
  De politiezone Rode vindt het "geen goed signaal" dat een 15-jarige jongen, die was opgepakt voor verschillende diefstallen met afpersing, voor de tweede keer is vrijgelaten omdat er geen plaats is in een gesloten instelling.
  [naar artikel]
 10. "Pano" onderzoekt: wil de Vlaming nog een moslim als buur? (13/10/2016 - De Redactie)
  Het nieuwe VRT-programma "Pano" startte met een sociaal experiment. In Tremelo opende een zogezegd moslimkoppel een winkel. Verborgen en niet-verborgen camera's registreren hoe de buurt reageert.
  [naar artikel]
 11. "Pano"-kijkers gaan in debat met reportagemakers in De Krook in Gent (13/09/2018 - VRT NWS)
  In de stadsbibliotheek in Gent heeft de eerste "Pano Live" op locatie plaatsgevonden. De aanwezigen debatteerden met de makers van de uitzending "Arm Vlaanderen, vijf jaar later", die gisteren werd uitgezonden. In de toekomst wil "Pano" vaker dieper ingaan op maatschappelijke thema's op locatie met de kijkers.
  [naar artikel]
 12. Flipkens: "Dweilen met de kraan open" (03/01/2017 - Sporza)
  Kirsten Flipkens heeft haar eerste wedstrijd van het jaar nog niet kunnen afwerken. Het regent te hard aan de andere kant van de wereld.
  [naar artikel]
 13. "Pano" onderzoekt: hoe omgaan met recreatief druggebruik?  (25/09/2019 - VRT NWS)
  Illegale drugs zijn wettelijk verboden en kunnen levensgevaarlijk zijn, maar toch vinden ze hun weg naar gebruikers. Dat stelt het reportagemagazine "Pano" voor de camera vast op festivals, in parken, op café, op het voetbal en rond scholen. Het is duidelijk dat mensen af en toe wel eens een joint roken of een lijn coke snuiven. Erover praten ligt heel wat gevoeliger, want het taboe blijft groot. "Pano" onderzoekt hoe we hier als maatschappij mee moeten omgaan.
  [naar artikel]
 14. Vanavond in "Pano" over online kinderfoto's: "Dagelijks worden ongeveer 19 miljoen strafbare beelden uitgewisseld"  (16/10/2019 - VRT NWS)
  "Pano" laat vanavond niet alleen zien hoe kwetsbaar jeugdverenigingen zijn als ze onschuldige foto’s uploaden. Onze reporter Thomas De Graeve ging ook op zoek naar wie zich aan de andere kant bevindt. Wie bekijkt die beelden, en tot wat leidt dat? Zeker is: het vaak geschetste beeld van de iets oudere, in de marginaliteit verzeilde pedoseksueel klopt niet. "Pano" praat met een succesvolle zakenman, maar ook met een jonge gast van nauwelijks 20 die zijn illegale beelden via instagram kon downloaden.
  [naar artikel]
 15. Na "Pano": faalt ons armoedebeleid en wat te doen? (13/09/2018 - VRT NWS)
  De "Pano"-reportage ‘Arm Vlaanderen: 5 jaar later’ toont volgens "Netwerk tegen Armoede" de "onthutsende realiteit achter de verontrustende (kinder)armoedecijfers." "De harde, maar terechte conclusie? Op vijf jaar tijd heeft het beleid op vlak van armoedebestrijding bitter weinig gerealiseerd. Het armoedebeleid van de verschillende regeringen faalt."
  [naar artikel]
 16. Barbara Pas (VB) open over besproken "maatregelen" met N-VA: "Kijken hoe achterban Open VLD en CD&V reageert" (26/06/2019 - VRT NWS)
  Volgens Kamerfractieleider Barbara Pas hebben Vlaams Belang en N-VA al concrete maatregelen uitgewerkt rond "welzijn, inburgering, het communautaire en onderwijs" aan de onderhandelingstafel voor een nieuwe Vlaamse regering. "Ik kijk nu vooral naar Open VLD en CD&V", zegt Pas in "De ochtend". "Ik vraag me af hoe ze het cordon sanitaire gaan blijven verdedigen bij hun achterban." Pas is van oordeel dat er "voldoende raakvlakken kunnen gevonden worden om een degelijk beleid te voeren". 
  [naar artikel]
 17. Een nieuwe generatie zonder rimpels? "Pano" duikt in de wereld van botox en fillers (09/10/2019 - VRT NWS)
  Botox en fillers zijn booming business. Op sociale media worden foto’s van volle lippen en opgevulde jukbeenderen volop gepost en geliket. Jonge mensen dromen hardop van dezelfde opgespoten lippen als de influencers die ze volgen op Instagram. Er is een markt voor dit soort tijdelijke schoonheidsinjecties, stelt het reportagemagazine “Pano” vast. Niet alleen aan de vraagzijde, maar ook aan de aanbodzijde. “Pano” gaat undercover in de achterkamertjes van de filler- en botoxwereld en onderzoekt of alles daar wel zo wettelijk verloopt.
  [naar artikel]
 18. Ook Theo Francken kan geen wonderen verrichten (24/08/2018 - VRT NWS)
  Heeft N-VA geboden wat ze beloofd heeft? Het was het thema van heel wat analyses tijdens de voorbije zomervakantie. Na het Zomerakkoord van de regering Michel was te lezen dat de partij sociaaleconomisch haar kiezers teleurgesteld had. Ook in verband met transmigranten was het de voorbije weken dweilen met de kraan open. In "Terzake" moest staatssecretaris Francken toegeven dat er geen wonderoplossingen bestaan. "Wir schaffen das nicht", was zijn conclusie.
  [naar artikel]
 19. "Pano" trekt door "Vlaanderen asbestland" en stoot onder meer op illegale stortplaatsen (17/05/2017 - De Redactie)
  Het kankerverwekkende bouwmateriaal asbest maakt in Vlaanderen meer slachtoffers dan ooit. Een van hen is de moeder van VRT-reporter Ilse Van Lysebeth. Van Lysebeth trok voor "Pano" door Vlaanderen en stootte er onder meer op plaatsen waar illegaal asbest werd gestort.
  [naar artikel]
 20. "Pano" bij Turkse Belgen in Beringen: "Ons hart klopt in twee landen" (19/04/2017 - De Redactie)
  Hoe komt het dat de band met hun land van herkomst zo groot blijft en de invloed van Erdogan hier zo sterk is? Ons magazine "Pano" zocht het uit in Beringen. Bekijk de volledige uitzending vanavond op Eén 21.25 uur.
  [naar artikel]
 21. Sprookjesachtig huwelijksaanzoek op het podium van "Beauty and the Beast" (28/12/2016 - De Redactie)
  In aanwezigheid van Josje Huisman, Jan Schepens en zo'n 3.000 bezoekers ging Lorenzo Martens op zijn knieën voor zijn vriend. ""Beauty and the beast" heeft een speciale betekenis in onze relatie."
  [naar artikel]
 22. Chiro reageert geschrokken na misbruik van kinderfoto's: "Niet te vermijden, maar je kan er wel bewuster mee omgaan" (16/10/2019 - VRT NWS)
  Chirojeugd Vlaanderen reageert geschokt na de onthullingen van "Pano" dat foto's van jeugdbewegingen en sportverenigingen nog altijd in handen vallen van pedoseksuelen. "Maar", benadrukt Chiro, "de leiding die foto's post, treft geen schuld. Je kan dit niet helemaal vermijden, maar je kan je hier wel iets bewuster van zijn."
  [naar artikel]
 23. Somers wil "dringende samenkomst commissie radicalisering" na "Pano"-reportage over Schild & Vrienden (06/09/2018 - VRT NWS)
  Via Twitter laat burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open VLD) weten dat hij een "dringende samenkomst" wil van de "commissie radicalisering" in het Vlaams Parlement, na de ophefmakende "Pano"-reportage over Schild & Vrienden. Somers is zelf ondervoorzitter van de commissie. Ook Meyrem Almaci, voorzitter van Groen, riep deze ochtend al op om de commissie bijeen te roepen.
  [naar artikel]
 24. Vlaamse steden waren nooit zo proper (25/09/2018 - De Morgen)
  De straten in de grote Vlaamse steden liggen er properder bij dan ooit. Test-Aankoop gaf twaalf steden de maximumscore. Enkel Molenbeek, Schaarbeek en Anderlecht halen 2 op 5. "Het is er dweilen met de kraan open."
  [naar artikel]
 25. "Pano": Ademen onze kinderen zich ziek? (14/03/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Pano" van woensdag 14 maart.
  [naar artikel]
 26. Waarom de "Pano" over Schild & Vrienden geen "knip- en plakwerk" is (06/09/2018 - VRT NWS)
  Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove ontkent in nieuwe interviews nogmaals zijn betrokkenheid bij de ettelijke racistische en seksistische gesprekken, foto's en video's in de chatgroepen van zijn beweging, gisteren te zien in de reportage van "Pano" op één. "Het is iemand anders", beweert hij, en: "die foto's zijn gewoon van het internet geplukt". Maar de feiten spreken dat tegen.
  [naar artikel]
 27. Pano in de rauwe wereld van tienerpooiers: "Doe je ogen toe. Neem een pilletje. Dan is het zo voorbij" (20/03/2019 - VRT NWS)
  In "Pano" vanavond getuigen jonge meisjes over hoe ze verstrikt raakten in het web van tienerpooiers. Ook gaf "Pano" zich online uit voor een meisje van 16 en stelde vast hoe snel minderjarige meisjes worden belaagd. Een unieke inkijk in de rauwe wereld van tienerpooiers. 
  [naar artikel]
 28. Waarom vlucht je na een ongeval? "Pano" spreekt met daders van vluchtmisdrijven (04/09/2019 - VRT NWS)
  Ze zijn niet uit het nieuws weg te slaan, de ongevallen met vluchtmisdrijf. "Pano" kruipt vanavond in het hoofd van de vluchters. Zij die slachtoffers zwaargewond of voor dood achterlaten langs de kant van de weg. Voor het eerst praten ze, open en bloot, over de dag die ook hun leven voorgoed veranderde.
  [naar artikel]
 29. Disney introduceert in "Beauty and the beast" voor het eerst een homo (02/03/2017 - De Redactie)
  Het personage Le Fou in "Beauty and the beast" zal openlijk twijfelen over zijn geaardheid. "De ene dag wil hij gewoon Gaston zijn, de andere dag wil hij Gaston kussen", legt regisseur Condon uit.
  [naar artikel]
 30. Gastvrije Jacqueline uit "Iedereen beroemd" laat ander beeld van zich zien in "Pano" (13/10/2016 - De Redactie)
  De vrouw die samen met haar man elke week een andere bekende medemens gastvrij ontving, liet in "Pano" haar mening over allochtonen horen. En die uitspraken komen niet meteen overeen met het imago dat ze tot nog toe had.
  [naar artikel]
 31. Pano: "Bushmeat" (03/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Pano" van woensdag 3 oktober. De repo "Bushmeat" heeft het over de tientallen tonnen vlees van wilde dieren in Afrika die jaarlijks worden ingevoerd in Europa. De helft van het vlees dat in Zwitserland wordt gevonden, zou via de luchthaven van Zaventem zijn ingevlogen.
  [naar artikel]
 32. Politieke reacties na "Pano"-reportage over Schild & Vrienden: "Dit kan en mag niet zonder gevolgen blijven" (05/09/2018 - VRT NWS)
  De "Pano"-reportage over de rechtse organisatie Schild & Vrienden lokt heel wat reacties uit, ook uit politieke hoek. Zo twittert CD&V-voorzitter Wouter Beke dat "dit iets is om ons zorgen om te maken".
  [naar artikel]
 33. Angela Lansbury: "Waarom remake "Beauty and the beast"?" (26/11/2016 - De Redactie)
  De Amerikaanse actrice Angela Lansbury is niet enthousiast over de live action-versie van de musical "Beauty and the beast" van Disney.
  [naar artikel]
 34. Pano "Schild & Vrienden" en podcast "Meisjes van de nacht" winnen Belfius persprijzen (08/05/2019 - VRT NWS)
  Vanavond werden de Belfius persprijzen uitgereikt. VRT en De Standaard waren met drie prijzen de grote winnaars van de avond. Het duidingsprogramma Pano heeft vanavond de Belfius Persprijs gewonnen in de categorie "Televisiepers" voor hun spraakmakende reportage "Wie is Schild & Vrienden écht?". In de categorie "Radiopers" won "De meisjes van de nacht" van Radio 1. De artikelenreeks "Raakt Antwerpen ooit afgekickt" van Radio 2 Antwerpen triomfeerde in de categorie "Lokale Pers".
  [naar artikel]
 35. Regeringspartijen N-VA en Open VLD snoeihard voor elkaar op Twitter   (26/02/2020 - VRT NWS)
  De N-VA en Open VLD, twee partijen die samenwerken in de Vlaamse regering, halen uit naar elkaar in een filmpje op Twitter. N-VA zet uitspraken van Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten in het programma "Terzake" tegenover eerdere uitspraken over een staatshervorming. Open VLD antwoordt door "woorden" van N-VA tegenover de "daden" van de partij te zetten. "En dan zijn we verbaasd dat de mensen de politiek een stamp geven", reageert Bart Tommelein (Open VLD).
  [naar artikel]
 36. Burgemeester Tremelo na veelbesproken 'Pano'-reportage: "Wij zijn vriendelijk en warm" (13/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Paul Dams, de burgemeester van Tremelo (Open VLD), eist een recht van antwoord na de veelbesproken reportage over alledaags racisme van het VRT-programma 'Pano'. In de reportage wordt de Vlaams-Brabantse gemeente volgens hem "in een slecht daglicht gesteld". "Wij zijn een vriendelijke en warme gemeenschap. De goede dingen werden gewoon niet getoond."
  [naar artikel]
 37. Fukushima blijft dweilen met de kraan open (05/04/2019 - De Morgen)
  De voortgaande pogingen om het vrijkomen van radioactiviteit te voorkomen bij de zwaargehavende kerncentrale van Fukushima, zijn letterlijk dweilen met de kraan open. Martijn van Calmthout
  [naar artikel]
 38. Disney publiceert eerste foto's "Beauty and the beast" (05/11/2016 - De Redactie)
  Emma Watson en Dan Stevens vertolken de hoofdrollen in de nieuwe liveactionversie van "Beauty and the beast".
  [naar artikel]
 39. [VIDEO] - "Ik heb geleerd dat wij moslims ook veel vooroordelen hebben" (12/10/2016 - De Redactie)
  In "Pano" was te zien hoe een moslimkoppel in Tremelo een winkel openden, wij wijze van experiment. In "Van Gils & Gasten" deden ze hun verhaal.
  [naar artikel]
 40. [VIDEO] - Vanavond in "Pano": Waarom slapen we zo slecht? (01/03/2017 - De Redactie)
  42 procent van de Vlamingen is niet tevreden over zijn slaap. We slapen minder en slechter. "Pano" onderzocht hoe dat komt.
  [naar artikel]
 41. Pano: "Missie chaos" (03/04/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier de uitzending van "Pano" van woensdag 3 april. De uitzending "Missie chaos: Hoe Rusland van (des)informatie een wapen maakt" focust op de mogelijke inmenging van Rusland tijdens de verkiezingen in de verschillende Europese landen.
  [naar artikel]
 42. Pano: "Coucke" (18/04/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Pano" van woensdag 18 april.
  [naar artikel]
 43. Pano: Het trauma na de bom (21/03/2018 - VRT NWS)
  Twee jaar na de aanslagen van 22 maart onderzoekt ons reportageprogramma "Pano" PTSS, de Posttraumatische StressStoornis. PTSS is bekend van soldaten die terugkeren uit oorlogsgebied. Maar de psychische gevolgen na een traumatische ervaring, zoals de aanslagen in Brussel hebben een erg grote impact op het dagelijks leven van de slachtoffers. Hun verhaal, vanavond om 21.25 uur in "Pano", op Eén.
  [naar artikel]
 44. "Voor de buurt was ik die Hollandse": Pano-repo roept herinneringen op bij onze lezeres Rian (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Pano-reportage die toonde hoe Tremelo reageert op de komst van een moslimkoppel, gingen mijn gedachten terug naar de tijd toen ik als
  [naar artikel]
 45. "Pano" onderzoekt hoe Jehova's getuigen seksueel misbruik toedekken: "Ze zijn zowat het paradijs voor pedofielen"  (27/03/2019 - VRT NWS)
  De getuigen van Jehova dekken al jarenlang seksueel misbruik van minderjarigen binnen de organisatie toe via een intern rechtssysteem. Dat is de conclusie van een onderzoek van "Pano" dat vanavond op één wordt uitgezonden. "Pano" sprak met slachtoffers maar ook met ex-ouderlingen, mannen die als rechter fungeren binnen de organisatie. Zij vertellen hoe ze seksueel kindermisbruik toegedekt hebben en hoe de organisatie op de hoogte is van daders maar niet naar de bevoegde autoriteiten stapt.
  [naar artikel]
 46. “Onkruid wieden op kerkhof is dweilen met kraan open” (20/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kerhofbezoekers in Riemst klagen over het onkruid dat welig tiert op de begraafplaatsen. De gemeente geeft toe dat er vertraging is opgelopen. “Maar sinds we niet meer mogen sproeien met pesticiden, is het dweilen met de kraan open”, zucht burgemeester Mark Vos.
  [naar artikel]
 47. "Pano" live: "Het geheim van Jehova" (27/03/2019 - VRT NWS)
  Bekijk hier live "Pano: Het geheim van Jehova" over het toedekken van seksueel misbruik binnen de organisatie.
  [naar artikel]
 48. Pano: "Arm Vlaanderen" (12/09/2018 - VRT NWS)
  De "Pano: Arm Vlaanderen" focust op de schrijnende werkelijkheid van een leven onder de armoedegrens. Herbekijk de uitzending van vijf jaar geleden over armoede in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 49. Pano: "Medicinale cannabis - wondermiddel of niet? (06/03/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Pano" van woensdag 6 maart.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.