Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 June 2020
21:16 uur

De retour van de Islamitische Staat? Met hoeveel zijn ze nog?

Express

09/10/2019 - 22:18

De beslissing van de Amerikaanse president Trump om Amerikaanse elitetroepen terug te trekken uit het Syrisch-Turkse grensgebied dreigt de greep van de terreurbeweging Islamitische Staat op de regio opnieuw te verstevigen. “De Turkse aanval tegen de terroristische organisaties PKK, YPG en Islamitische Staat in Noord-Syrië is begonnen.” Dat schrijft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan … The post De retour van de Islamitische Staat? Met hoeveel zijn ze nog? appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Russen: 'Islamitische Staat wel bestookt' (07/04/2019 - De Morgen)
  Rusland zegt dat het met zijn bombardementen in Syrië een zware klap heeft toegebracht aan Islamitische Staat (IS). Volgens Moskou zijn de aanvoerlijnen van IS ontwricht en is de beweging nu minder goed in staat om terreurdaden te plegen.
  [naar artikel]
 2. Terreurgroep Islamitische Staat eist aanslag op (22/09/2018 - Metro)
  De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft vandaag de aanval op een militaire parade in het zuidwesten van Iran opgeëist, via zijn propagandakanaal Amaq. “Strijders van Islamitische Staat hebben een bijeenkomst van Irtaanse strijdkrachten in de stad Ahvaz aangevallen”, berichtte Amaq. Eerder op de dag eiste “Ahvaz National Resistance”, een Arabische beweging die tegen de regering is, de aanslag ook al op. Bron: Belga   Het bericht Terreurgroep Islamitische Staat eist aanslag op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Retour 30 juni 2006: favorieten Ullrich en Basso mogen niet starten (30/06/2017 - Sporza)
  Vanaf vandaag diepen we in onze rubriek Retour elke dag een memorabel moment uit de Tourgeschiedenis op dat dag op dag x jaar geleden gebeurd is.
  [naar artikel]
 4. Denktank waarschuwt: Islamitische Staat werkt aan een comeback (14/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Islamitische Staat is het grootste deel van zijn grondgebied verloren en heeft nog maar weinig strijders over in Irak en Syrië. Volgens een...
  [naar artikel]
 5. De Amerikaanse dominantie bij de Nobelprijzen is op haar retour (30/09/2018 - De Morgen)
  Vanaf volgende week worden de winnaars van de Nobelprijzen 2018 bekendgemaakt. Het is niet makkelijk te voorspellen wie de felbegeerde prijzen in de wacht zal slepen, maar wat wel vaststaat: de Amerikanen zijn op hun retour.
  [naar artikel]
 6. Pil op retour, spiraaltje in opmars (29/03/2019 - De Morgen)
  De pil is op haar retour, zo stellen Vlaamse gynaecologen vast. Zij zien vooral de vraag naar het spiraaltje sterk groeien, ook bij jonge meisjes. 'De polemiek over de pil veroorzaakte een verschuiving.'
  [naar artikel]
 7. Islamitische Staat eist gijzeling in Frankrijk op (23/03/2018 - Metro)
  Terreurgroep Islamitische Staat (IS) eist de aanslagen in het zuiden van Frankrijk op. De terreurgroep doet dat via zijn propagandakanaal. De dader is een “soldaat van de Islamitische Staat”, zo meldt het IS-kanaal Amaq. De gijzelnemer voerde zijn aanvallen uit “in antwoord op de oproep om coalitielanden te treffen”, klinkt het nog. Het gaat dan om landen die meedoen aan de door de VS geleide coalitie tegen de groep in Irak en Syrië. De dader bracht drie mensen om het leven in Trèbes en Carcassonne. Zelf werd hij gedood door de ordediensten. Bron: Belga   Het bericht Islamitische Staat eist gijzeling in Frankrijk op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Van jihad tot eigen staat (29/03/2019 - De Morgen)
  Zeg niet langer terreurgroep tegen de Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS). Voortaan heten ze de Islamitische Staat. Van de Middelandse Zee tot diep in Irak willen 'kalief' Aboe Bakr al-Bagdadi en de zijnen hun eigen staat of 'kalifaat'.
  [naar artikel]
 9. Nu de wereld wegkijkt: daar is Islamitische Staat weer (14/04/2020 - De Morgen)
  In de woestijn van Syrië krabbelt een groepering op waarvan de wereld dacht dat die was verslagen: Islamitische Staat (IS). Sinds begin april zijn strijders van IS bezig met een opmars richting de bewoonde wereld. Ook de eerste propagandavideo staat alweer online.
  [naar artikel]
 10. Islamitische Staat eist aanslag in Manila op (02/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De jihadistische terreurgroep IS (Islamitische Staat) heeft vandaag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval die in de Filipijnse
  [naar artikel]
 11. Nu de wereld wegkijkt keert een sluipmoordenaar terug: Islamitische Staat (14/04/2020 - De Morgen)
  In de woestijn van Syrië krabbelt een groepering op waarvan de wereld dacht dat die was verslagen: Islamitische Staat (IS). Sinds begin april zijn strijders van IS bezig met een opmars richting de bewoonde wereld. Ook de eerste propagandavideo staat alweer online.
  [naar artikel]
 12. Turks leger en bondgenoten starten offensief tegen Islamitische Staat in Syrië (24/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse leger en de troepen van de internationale anti-IS-coalitie zijn vanochtend een operatie gestart om Islamitische Staat (IS) te
  [naar artikel]
 13. Islamitische Staat eist terroristische mesaanval in Londen op (03/02/2020 - Metro)
  Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de mesaanval in Londen van gisteren, waarbij drie mensen gewond geraakten. Via zijn propagandakanaal Amaq liet de terreurgroep weten dat aanvaller Sudesh Amman een IS-strijder was. Hij gaf daarmee gehoor aan de oproep van IS om de burgers van de landen die lid zijn van de internationale coalitie tegen IS te treffen. bron: Belga Het bericht Islamitische Staat eist terroristische mesaanval in Londen op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Consumenten dragen zonder het te weten bij aan de financiering van Islamitische Staat (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Islamitische Staat verdient in Afghanistan jaarlijks honderdduizenden dollars met de ontginning van talk, dat uiteindelijk op de Europese en...
  [naar artikel]
 15. “Hoofdstad van Islamitische Staat staat op het punt te vallen”: IS-strijders geven zich massaal over (14/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Syrische stad Raqqa, die lange tijd in handen was van Islamitische Staat, staat op het punt te vallen. Dat zeggen meerder bronnen, waaronder de Syrisch-Koeridsche militie YPG, een van de belangrijkste Koerdische strijdkrachten tegen IS.
  [naar artikel]
 16. “Hoofdstad van Islamitische Staat staat op het punt te vallen”: IS-strijders geven zich massaal over (14/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Syrische stad Raqqa, die lange tijd in handen was van Islamitische Staat, staat op het punt te vallen. Dat zeggen meerder bronnen, waaronder de Syrisch-Koeridsche militie YPG, een van de belangrijkste Koerdische strijdkrachten tegen IS.
  [naar artikel]
 17. Niet meer heen en weer naar het postkantoor: bol.com lanceert retour aan huis (10/03/2020 - Express)
  De webwinkel bol.com brengt de dienst Retour Ophalen naar België, in samenwerking met bpost. U kunt uw pakje ’s avonds... The post Niet meer heen en weer naar het postkantoor: bol.com lanceert retour aan huis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Islamitische Staat eist aanslag in Kaboel op, dodentol loopt op tot 26 (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dubbele bomaanslag op een worstelclub in de Afghaanse...
  [naar artikel]
 19. ‘Islamitische Staat steekt weer de kop op in Syrië, Irak en Afghanistan’ (23/12/2019 - De Morgen)
  Terreurgroep Islamitische Staat (IS) steekt opnieuw de kop op in Irak, Syrië en Afghanistan. Daarvoor waarschuwen Koerdische, Amerikaanse en Russische veiligheidsdiensten. Volgens een Koerdische inlichtingenchef is Islamitische Staat in Irak sterker dan Al-Qaida.
  [naar artikel]
 20. Retour 2 juli 2011: Gilbert fladdert onhoudbaar naar geel op Mont des Alouettes (02/07/2017 - Sporza)
  In onze Retour van de dag strijken we vandaag neer in 2011, op de dag dat Philippe Gilbert het peloton in de vernieling rijdt in de openingsrit van de Tour.
  [naar artikel]
 21. Retour 3 juli 1994: Nelissen komt zwaar ten val na botsing met politieman (03/07/2017 - Sporza)
  Met onze rubriek Retour brengen we elke dag een historisch moment uit de Tour-historie in herinnering. Vandaag keren we terug naar de zware val van Belgisch kampioen Nelissen in Armentières.
  [naar artikel]
 22. Retour 4 juli 1969: Eddy Merckx wint zijn eerste van 34 Tourzeges (04/07/2017 - Sporza)
  Voor de Retour van vandaag flitsen we bijna 50 jaar terug in de tijd. Eddy Merckx toont in zijn eerste bergrit uit zijn eerste Tour meteen wie de heerser van de komende jaren wordt.
  [naar artikel]
 23. Islamitische Staat laat honderden gijzelaars van Manbij vrij (13/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden burgers die door de jihadistische terreurgroep IS (Islamitische Staat) gegijzeld werden in de Noord-Syrische stad Manbij, zijn weer
  [naar artikel]
 24. Kan de retour van zonniger weer helpen het coronavirus te overwinnen? (24/03/2020 - Express)
  Kan de retour van zonniger lenteweer helpen het coronavirus te overwinnen? De hypothese dat het virus – net als de... The post Kan de retour van zonniger weer helpen het coronavirus te overwinnen? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Islamitische Staat lanceert aanval op Syrische troepen in Homs (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn donderdag gevechten uitgebroken in Centraal-Syrië nadat militanten van Islamitische Staat (ISIS) een aanval uitvoerden op regeringstroepen in de provincie Homs.
  [naar artikel]
 26. Islamitische Staat lanceert aanval op Syrische troepen in Homs: “Dodelijkste aanval sinds december vorig jaar” (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn donderdag gevechten uitgebroken in Centraal-Syrië nadat militanten van Islamitische Staat (IS) een aanval uitvoerden op regeringstroepen in...
  [naar artikel]
 27. Islamitische Staat vernielt opnieuw erfgoed in Palmyra (20/01/2017 - Knack)
  Strijders van terreurgroep Islamitische Staat hebben in de historische stad Palmyra het Romeinse amfitheater vernield.
  [naar artikel]
 28. Islamitische Staat steekt weer de kop op in Syrië, Irak en Afghanistan, waarschuwen veiligheidsdiensten (23/12/2019 - De Morgen)
  De terreurgroep Islamitische Staat (IS) is weer bezig zijn kop op te steken in Irak, Syrië en Afghanistan. Daarvoor waarschuwen Koerdische, Amerikaanse en Russische veiligheidsdiensten. Volgens een Koerdische inlichtingenchef is Islamitische Staat in Irak sterker dan de terreurgroep Al-Qaida.
  [naar artikel]
 29. Islamitische Staat verklaart oorlog aan Hamas met executievideo (04/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Egyptische tak van terreurgroepering Islamitische Staat, die opereert vanuit de Sinai, heeft haar rivaliteit met het Palestijnse Hamas, met...
  [naar artikel]
 30. Retour 7 juli 1982: stakers saboteren ploegentijdrit, koers geannuleerd (07/07/2017 - Sporza)
  De Ronde van Frankrijk heeft in deze editie geen plaats voor een ploegentijdrit en dat was ei zo na ook in 1982 ook het geval. Onze Retour-rubriek keert 35 jaar terug in de tijd.
  [naar artikel]
 31. Retour 5 juli 1985: Wynants wint voor bescheiden Werchter-ploeg 1 dag voor start festival (05/07/2017 - Sporza)
  Ludwig Wynants is de hoofdfiguur van onze Retour van 5 juli. In 1985 behaalt hij zijn enige overwinning van betekenis: een Tourrit naar Nancy.
  [naar artikel]
 32. Hoe Duitsland in het vizier terecht kwam van Islamitische Staat (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland is de afgelopen week vier keer in het hart getroffen door de Islamitische Staat. Nee, die terreurgroep had niets te maken met het
  [naar artikel]
 33. Aanhangers ISIS juichen nieuwe aanslag in München toe (22/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl nog niet duidelijk is hoeveel slachtoffers er precies gevallen zijn bij de terreurdaad van vrijdagavond in München, reageren aanhangers van terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) al euforisch op sociale media.
  [naar artikel]
 34. “Op hun agenda staat de politieke islam” (17/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse moskee-organisatie Milli Görüs wil een islamitische middelbare school oprichten in Genk. Waar staat deze beweging - in ons land bekend als Islamitische Federatie van België (BIF) - eigenlijk voor?
  [naar artikel]
 35. Islamitische Staat eist aanval in Niger op (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Terreurgroep Islamitische Staat heeft vandaag de dodelijke aanval op het Nigerese Chinegodar opgeëist. Dat bericht SITE, een Amerikaans centrum dat...
  [naar artikel]
 36. Het kalifaat is dood, maar Islamitische Staat springlevend (03/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een kwestie van uren voordat Islamitische Staat de witte vlag hijst in Baghouz of – waarschijnlijker – tot de laatsten van de meest...
  [naar artikel]
 37. België zal allicht F-16's inzetten tegen Islamitische Staat (05/04/2019 - De Morgen)
  Er is officieus gepolst naar de mogelijkheid om de Belgische F-16's uit te sturen in de strijd tegen Islamitische Staat. De kans is groot dat ons land daarop ingaat.
  [naar artikel]
 38. Zwitser vocht tégen Islamitische Staat. En staat daar nu voor terecht (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Johan Cosar (37) vocht in Syrië tegen terreurgroep Islamitische Staat. Nu moet de voormalige legerofficier thuis in Zwitserland voor een militair...
  [naar artikel]
 39. Retour 14 juli 2003: Armstrong duikt veld in na doodsmak Beloki (14/07/2017 - Sporza)
  In de 9e etappe in de Tour van 2003 kwam Joseba Beloki zwaar ten val en dwong zo leider Lance Armstrong in het decor. Ontdek er alles over in onze Retour-rubriek.
  [naar artikel]
 40. Retour 8 juli: Zabel klopt Vandenbroucke in Plumelec (08/07/2017 - Sporza)
  Ook vandaag duiken we in de rijke Tourgeschiedenis. Onze Retour-rubriek keert 20 jaar terug in de tijd, naar 1997. Zabel klopte Vandenbroucke op de korte slotklim in Plumelec.
  [naar artikel]
 41. Retour 6 juli 1996: Bruyneel valt in ravijn, Indurain valt van troon (06/07/2017 - Sporza)
  Voor de Retour van vandaag halen we herinneringen op aan een van de meest tumultueuze etappes uit de Tourgeschiedenis. Bruyneel en Indurain kwamen allebei ten val, de ene letterlijk en de andere figuurlijk.
  [naar artikel]
 42. Proces in Mechelen: “Islamitische Staat hangt homo’s op. Hoe kan hij dan lid zijn van IS?” (20/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Youssef I., een man die ervan beticht wordt lid te zijn van terreurorganisatie Islamitische Staat, hangt tien jaar cel boven het hoofd. De man zelf ontkent dat met klem en zegt dat hij homo is. “En in Syrië worden homo’s door IS vermoord.”
  [naar artikel]
 43. Islamitische Staat noemt Israël als voornaamste doelwit (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De terreurbeweging Islamitische Staat (IS) komt volgens een boodschap van de leider in "een nieuwe fase" en dat is er een van "belangrijke...
  [naar artikel]
 44. Irakezen dreigen volledige provincie aan Islamitische Staat te verliezen (06/04/2019 - De Morgen)
  Terwijl de VS bombardementen tegen Islamitische Staat bij de Syrische plaats Kobani opvoeren, in een poging de stad te redden, rukt IS ook in het zuiden van Irak op. IS-strijders zijn op weg naar een van de laatste plaatsen in de West-Iraakse provincie Anbar die de regering nog controleert.
  [naar artikel]
 45. Retour 1 juli 1995: "droge" Durand verrast "natte" favorieten in proloog (01/07/2017 - Sporza)
  Met onze rubriek Retour brengen we elke dag een historisch moment uit de Tour-historie in herinnering. Exact 12 jaar geleden schreef Jacky Durand geschiedenis.
  [naar artikel]
 46. Verdachte aanslag Berlijn communiceerde met Islamitische Staat (22/12/2016 - Knack)
  Anis Amri, de hoofdverdachte in de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn, heeft online opgezocht hoe springtuigen te maken en met Islamitische Staat gecommuniceerd.
  [naar artikel]
 47. Islamitische Staat eist aanslag in Jordanië op (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Terreurmilitie Islamitische Staat (IS) heeft de aanval op agenten in Jordanië opgeëist. Vier "soldaten van het kalifaat" hebben zondag de
  [naar artikel]
 48. Islamitische Staat ontvoert tweeduizend burgers bij vlucht uit Syrische stad Manbij (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft zowat tweeduizend burgers in gijzeling genomen bij het ontvluchten van de
  [naar artikel]
 49. Islamitische Staat eist terroristische mesaanval in Londen op (03/02/2020 - Knack)
  Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de mesaanval in Londen van zondag, waarbij drie mensen gewond geraakten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.