Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
04:58 uur

Koerden vluchten niet alleen voor de Turken: ze vrezen vooral dat ándere leger

De Morgen

09/10/2019 - 22:20

Voor wie sloegen de Koerdische inwoners in de Syrische grensstreek woensdag op de vlucht, na de eerste Turkse artilleriebeschietingen op de stad Ras al-Ain? Wie de afgelopen jaren het noordoosten van Syrië heeft bezocht, weet: niet alleen voor het Turkse leger.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Koerden vluchten niet alleen voor de Turken: er staat nog een immens huurlingenleger voor hen klaar (09/10/2019 - De Morgen)
  Voor wie sloegen de Koerdische inwoners in de Syrische grensstreek woensdag op de vlucht, na de eerste Turkse artilleriebeschietingen op de stad Ras al-Ain? Wie de afgelopen jaren het noordoosten van Syrië heeft bezocht, weet: niet alleen voor het Turkse leger.
  [naar artikel]
 2. Koerden heroveren grensstad op Turken, Syrische leger trekt Koerdische stad Manbij binnen (15/10/2019 - VRT NWS)
  De opmars van het leger van de Syrische president Bashar al-Assad lijkt erg snel te verlopen. De eerste troepen zouden de Koerdisch-Arabische stad Manbij zijn binnengetrokken terwijl de Amerikanen daar vertrekken. Meer naar het oosten zouden de Koerden de grensstad Ras al-Ain deels heroverd hebben op de Turken.
  [naar artikel]
 3. Waarom komen Turken en Koerden niet overeen? (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Turken en Koerden, dat is het probleem van twee botsende nationalismen. Die polarisatie wordt door de Turkse diaspora geïmporteerd.” Dat zegt Turkije-specialist, Dirk Rochtus, hoogleraar aan de Leuvense universiteit.
  [naar artikel]
 4. Turken en Koerden beschuldigen elkaar van schenden wapenstilstand (19/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Turkije en de Koerdische troepen beschuldigen elkaar ervan de gemaakte afspraken over een wapenstilstand in Noord-Syrië niet te respecteren. In de laatste 36 uur hebben de Koerden veertien aanvallen uitgevoerd, zeggen de Turken. De Koerdische strijders van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zeggen dan weer dat de Turken de veilige doorgang voor de evacuatie van burgers en gewonden uit de Syrische grensplaats Ras al-Ain niet toelaten.
  [naar artikel]
 5. Turken en Koerden beschuldigen elkaar van schenden wapenstilstand (19/10/2019 - De Morgen)
  Turkije en de Koerdische troepen beschuldigen elkaar ervan de gemaakte afspraken over een wapenstilstand in Noord-Syrië niet te respecteren. In de laatste 36 uur hebben de Koerden veertien aanvallen uitgevoerd, zeggen de Turken. De Koerdische strijders van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zeggen dan weer dat de Turken de veilige doorgang voor de evacuatie van burgers en gewonden uit de Syrische grensplaats Ras al-Ain niet toelaten.
  [naar artikel]
 6. Turken en Koerden beschuldigen elkaar van schenden wapenstilstand (19/10/2019 - Metro)
  Turkije en de Koerdische troepen beschuldigen elkaar ervan de gemaakte afspraken over een wapenstilstand in Noord-Syrië niet te respecteren. In de laatste 36 uur hebben de Koerden veertien aanvallen uitgevoerd, zeggen de Turken. De Koerdische strijders van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zeggen dan weer dat de Turken de veilige doorgang voor de evacuatie van burgers en gewonden uit de Syrische grensplaats Ras al-Ain niet toelaten. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) maakte gisteren melding van Turkse luchtaanvallen en beschietingen. Volgens SOHR zijn er vrijdag minstens veertien burgers omgekomen door Turkse aanvallen in de omgeving van Ras al-Aïn, ondanks het staakt-het-vuren. bron: Belga Het bericht Turken en Koerden beschuldigen elkaar van schenden wapenstilstand verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Politietoezicht verscherpt na Turks-Koerdische veldslag (05/04/2019 - De Morgen)
  De Antwerpse politie verhoogt de waakzaamheid na rellen tussen Turken en Koerden zaterdagnacht. Daarbij raakten vijf mensen lichtgewond. Koerden en Turken wijzen elkaar aan als aanstokers van de gevechten. Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) duidt de incidenten in de Koerdische regio aan als reden voor de aanhoudende spanningen.
  [naar artikel]
 8. Iraakse leger rukt verder op tegen Koerden (17/10/2017 - VRT NWS)
  In het noorden van irak rukt het Iraakse leger verder op tegende Koerden. Iraakse eenheden zijn opgerukt tot bij de stad Sinjar. Gisteren veroverde het Iraakse leger in een blitzaanval de olierijke stad Kirkuk. Het ziet er naar uit dat Bagdad alle betwiste gebieden wil heroveren op de Koerden.
  [naar artikel]
 9. Turkse inval Syrië – Arrestaties bij betogingen Koerden en Turken in Rotterdam (16/10/2019 - Metro)
  De politie in Rotterdam heeft woensdagavond op het Kruisplein meerdere arrestaties verricht bij een demonstratie van Koerden en een tegendemonstratie van Turken. De Koerden demonstreerden tegen de Turkse inval in Syrië. In het centrum zijn veel agenten en leden van de oproerpolitie (ME) op de been. Volgens de politie breken op meerdere locaties vechtpartijen uit, maar wordt daar meteen tegen opgetreden. De demonstratie in Rotterdam was aangekondigd. Op het Kruisplein waren twee demonstratieplekken aangewezen voor voor- en tegenstanders. Om 20 uur moest de demonstratie, die een uur zou duren, afgelopen zijn. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval Syrië – Arrestaties bij betogingen Koerden en Turken in Rotterdam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Rust weergekeerd in buurt Brederodestraat (28/10/2017 - VRT NWS)
  Een dag na de zware vechtpartij tussen Koerden en Turken lijkt het opnieuw rustig in de buurt rond de Antwerpse Brederodestraat. Daar zijn gisteravond acht gewonden gevallen, onder wie één agent. Een bus met Koerden zou zijn klemgereden door Turken, in een zwarte Mercedes. Ze gingen mekaar te lijf met stokken en stoelen en er werden bijna vijftig mensen opgepakt. Op de bus zaten zo’n veertig Koerden uit verschillende landen. Ze voerden campagne om de Koerdische leider Öcalan vrij te krijgen.  
  [naar artikel]
 11. Syrische leger biedt bescherming aan Koerden na terugtrekken van VS (28/12/2018 - VRT NWS)
  Het Syrische leger heeft zijn troepen gestuurd naar de door Koerden gecontroleerde stad Manbij, in het noorden van Syrië. Het leger deed dat na een oproep om extra bescherming van de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) tegen een mogelijke inval van Turkije. Het bondgenootschap tussen het Syrische leger en de Koerden komt er nadat Amerikaans president Donald Trump heeft beslist om zijn troepen terug te trekken uit Noord-Syrië.
  [naar artikel]
 12. Iraakse Koerden in Kirkuk bereiden zich voor op aanval van het Iraakse leger (13/10/2017 - VRT NWS)
  De onenigheid tussen de Iraakse Koerden en de centrale Iraakse overheid over de olierijke regio Kirkuk dreigt uit de hand te lopen. Het Iraakse leger is een militaire operatie gestart in Kirkuk en als reactie daarop hebben de Koerden nog eens duizenden strijders naar de regio gestuurd. De Koerden zouden zich intussen deels terug getrokken hebben. 
  [naar artikel]
 13. Koerden laten het Syrische leger de enclave Afrin binnentrekken om de Turken de pas af te snijden (18/02/2018 - VRT NWS)
  De Syrisch-Koerdische militie YPG en het Syrische regime hebben een akkoord ondertekend om de Turkse inval in Afrin te dwarsbomen. Het Turkse leger wil de geïsoleerde enclave Afrin onder de voet lopen, maar dat stuit op heel wat verzet.
  [naar artikel]
 14. Voorlopig bestand tussen Koerden en Turken in Noord-Syrië (30/08/2016 - De Redactie)
  Volgens de Koerden en de VS is er een staakt-het-vuren, de door Turkije gesteunde rebellen ontkennen dat en zeggen dat het enkel gaat om een pauze in de gevechten.
  [naar artikel]
 15. Bart De Wever na overleg met Turken en Koerden: “Ze hebben elke vorm van agressie verworpen” (02/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Burgemeester Bart De Wever (N-VA) verspreidde een persbericht waarin hij de stand van zaken schetste van het overleg na de ongeregeldheden in de omgeving Brederodestraat, afgelopen weekend. De Wever riep Turken en Koerden bij zich, om hun standpunten te kennen en engagementen te vragen. “Beide gemeenschappen verwerpen elke vorm van agressie. En steunen onze veiligheidsdiensten”, luidt het.
  [naar artikel]
 16. Oorlog tussen Turken en Koerden ontziet ook kinderen niet (11/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De ene Mohammed was elf jaar oud. De andere Mohammed amper negen maanden. Ze woonden aan weerszijden van de Syrisch-Turkse grens. Daar zijn ze...
  [naar artikel]
 17. Syrische luchtmacht bombardeert nu ook de Koerden (18/08/2016 - De Redactie)
  De Syrische luchtmacht heeft voor het eerst in de oorlog stellingen van de Syrische Koerden in het noordoosten van het land gebombardeerd. Dat is opvallend, want tot nu toe lieten de Syrische Koerden en het leger van president Bashar al-Assad elkaar daar met rust.
  [naar artikel]
 18. De Koerden en Turkije: komt het écht tot een oorlog? Jens Franssen legt de wankele situatie uit in 5 vragen (08/10/2019 - VRT NWS)
  In Turkije zegt de minister van Defensie dat alles klaar is voor een militaire operatie in het noorden van Syrië, een gebied dat gecontroleerd wordt door Koerden. VRT-journalist Jens Franssen legt in vijf vragen de wankele relatie tussen de Turken en de Koerden uit, en welke de rol van de Amerikanen momenteel daarbij is.
  [naar artikel]
 19. Iraaks leger zet opmars tegen Koerden voort: 'Sinjar heroverd' (17/10/2017 - Knack)
  De Europese Unie roept intussen op tot dialoog tussen de Koerden en Bagdad.
  [naar artikel]
 20. Syrisch leger zegt Manbij te hebben ingenomen na vraag om hulp van de Koerden (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Syrische leger zegt dat zijn troepen de door de Koerden gecontroleerde stad Manbij in het noorden van Syrië hebben ingenomen, nadat de...
  [naar artikel]
 21. Duizenden Turken vluchten naar Griekenland (19/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden Turken zijn sinds de mislukte staatsgreep in Turkije in 2016 naar Griekenland gevlucht. Het aantal Turken dat in Griekenland asiel...
  [naar artikel]
 22. 'Turken en Koerden zijn broeders. Punt' (11/04/2019 - De Morgen)
  Nog één keer zouden ze samenkomen om de wereld het signaal te geven dat Turkije tegen de PKK strijdt, niet tegen de Koerden. Maar ook om de eigen heethoofden te veroordelen. 'De rellen in Brussel, de vernielingen in het Armeense café en de afranseling van journalist Mehmet Koksal zijn intolerable!', aldus medeorganisator Ugur Caliskan.
  [naar artikel]
 23. Syrisch leger zegt Manbij ingenomen te hebben na vraag om hulp van de Koerden (28/12/2018 - Knack)
  Het Syrische leger zegt dat zijn troepen de door de Koerden gecontroleerde stad Manbij in het noorden van Syrië hebben ingenomen, nadat de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) om bescherming tegen Turkije hadden gevraagd.
  [naar artikel]
 24. Oorlog tussen Turken en Koerden ontziet ook kinderen niet : twee dode Mohammedjes, één aan elke kant van de grens (11/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De ene Mohammed was elf jaar oud. De andere Mohammed amper negen maanden. Ze woonden aan weerszijden van de Syrisch-Turkse grens. Daar zijn ze...
  [naar artikel]
 25. Belgische Koerden en Turken over de oorlog: ‘Turkije is geen vijand van de Koerden’ (12/10/2019 - De Morgen)
  Als er Turkse bommen in Koerdisch gebied vallen, lopen de emoties en spanningen ook bij Belgen met Koerdische en Turkse wortels op. Doorgaans leven ze goed samen, maar ze zijn bezorgd dat extremisten ook hier geweld kunnen uitlokken.
  [naar artikel]
 26. Syrisch leger zegt stad Manbij te hebben ingenomen na vraag om hulp van de Koerden, Amerikanen ontkennen (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Syrische leger zegt dat zijn troepen de door de Koerden gecontroleerde stad Manbij in het noorden van Syrië hebben ingenomen, nadat de...
  [naar artikel]
 27. Syrisch leger zegt stad Manbij te hebben ingenomen na vraag om hulp van de Koerden (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Syrische leger zegt dat zijn troepen de door de Koerden gecontroleerde stad Manbij in het noorden van Syrië hebben ingenomen, nadat de...
  [naar artikel]
 28. Koerden en Turken botsen wel vaker (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Koerdisch referendum kan niet alleen Irak, maar ook de hele regio doen daveren (25/09/2017 - VRT NWS)
  De Koerden in Irak kiezen vandaag in een onafhankelijkheidsreferendum of ze zich losscheuren van de rest van Irak. De vraag die de Koerden op hun stembiljet te zien krijgen, is eenvoudig: "Wil je dat de Koerdische regio en de gebieden waar hoofdzakelijk Koerden wonen onafhankelijk worden?" Het antwoord kan niet alleen Irak, maar mogelijk de hele regio doen daveren.  
  [naar artikel]
 30. Ankara niet onder indruk van Trumps dreigementen (14/01/2019 - Metro)
  Turkije is niet onder de indruk van de recente dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump. Via Twitter had Trump de Turken gewaarschuwd voor een “economische vernietiging” als ze de Koerdische troepen in het noorden van Syrië zouden aanvallen. Erdogans woordvoerder Ibrahim Kalin laat, ook via Twitter, weten dat Turkije verwacht dat Trump “ons strategisch partnerschap zal naleven en niet wil dat het overschaduwd wordt door terroristische propaganda”. Kalin waarschuwt ervoor de Syrische Koerden gelijk te stellen met de PKK, dat ook op de Amerikaanse lijst van terreurgroepen staat, en met de “Syrische tak YPG”. “Turkije strijdt tegen terroristen, niet tegen Koerden. We zullen de Koerden en andere Syriërs beschermen tegen elke terreurdreiging.” Turkije beschouwt behalve de PKK ook de Syrisch-Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) als een terreurorganisatie. Washington werkt in de strijd tegen IS samen met de YPG. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo liet eerder al weten dat Washington voor zijn terugtocht uit Syrië zeker wil zijn dat “de Turken de Koerden niet afslachten”. Ankara dreigt al enkele weken met een nieuw offensief tegen de YPG. Vorige week was Trumps veiligheidsadviseur John Bolton in Turkije, maar dat bezoek kon de onenigheid tussen de twee NAVO-lidstaten niet uitklaren. “Tegelijkertijd wil ik ook niet dat de Koerden Turkije provoceren”, voegde Trump er ook in een ander bericht aan toe. Trump sprak daarnaast van een veiligheidszone van 32 kilometer, maar weidde daar niet verder over uit. Bron: Belga   Het bericht Ankara niet onder indruk van Trumps dreigementen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Koerdische Belg Baram Maro: ‘Als de Amerikanen zich terugtrekken, zullen de Koerden naar de Russen kijken’ (07/10/2019 - De Morgen)
  ‘De Turken hebben de overwinning nog lang niet binnen.’ Vanuit Iraaks Koerdistan volgt de Koerdische Belg Baram Maro de situatie bij de Koerden over de grens in Syrië op de voet. Hij waarschuwt voor harde strijd in Syrisch Koerdistan én voor de terugkeer van IS in Irak.
  [naar artikel]
 32. Antwerps-Koerdische gemeenschap ontkent betrokkenheid bij rellen: “Wij zijn niet uit op een conflict” (31/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “Dit zijn geen incidenten tussen Turken en Koerden. Toen een menigte zondag de politie te lijf ging, waren er geen Koerden te bespeuren, behalve zij die in de wijk wonen”, zegt Salih Uçar van de Antwerps-Koerdische gemeenschap.
  [naar artikel]
 33. Syrisch president Assad en Koerden sluiten deal om Turkse invasie te bekampen (13/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Syrische leger heeft troepen naar het noordoosten van het land gestuurd in verband met de Turkse invasie daar. De autoriteiten in Damascus melden dat er deals met de Koerden zijn gesloten voor de bezetting van de grensstad Kobane, waar de Koerden in 2015 het offensief van Islamitische Staat wisten tegen te houden met Amerikaanse steun.
  [naar artikel]
 34. Syrisch president Assad en Koerden sluiten deal om Turkse invasie te bekampen (13/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Syrische leger heeft troepen naar het noordoosten van het land gestuurd in verband met de Turkse invasie daar. De autoriteiten in Damascus melden dat er deals met de Koerden zijn gesloten voor de bezetting van de grensstad Kobane, waar de Koerden in 2015 het offensief van Islamitische Staat wisten tegen te houden met Amerikaanse steun.
  [naar artikel]
 35. Koerden en Turken beschuldigen elkaar van schenden wapenstilstand (19/10/2019 - De Tijd)
  14:07 Volgens beide partijen worden de gemaakte afspraken niet gerespecteerd.
  [naar artikel]
 36. Koerden komen op straat in Antwerpen, Turkse president Erdogan is kop van jut (10/10/2019 - VRT NWS)
  In Antwerpen zijn circa 150 Koerden samengekomen voor een manifestatie op de Groenplaats. Vooral de Turkse president Erdogan is voor de betogers kop van jut. De Koerden zijn kwaad omdat de internationale gemeenschap niet reageert op de Turkse inval in het noorden van Syrië. Ze wijzen er op dat 11.000 Koerden in Syrië gesneuveld zijn in de strijd tegen terreugroep IS en vragen daarom een duidelijk signaal van ons land en Europa tegen Turkije
  [naar artikel]
 37. Syrische Koerden heroveren grensstad op Turkse troepen (13/10/2019 - Metro)
  De Syrische Koerden hebben het grensstadje Ras al-Ain heroverd op het Turkse leger. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een organisatie die de burgeroorlog in Syrië monitort, vandaag. Een dag eerder had Turkije geclaimd dat het Ras al-Ain had veroverd bij zijn invasie in het noordoosten van Syrië. De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), een militaire coalitie onder leiding van de Koerden, kreeg opnieuw controle over het grootste deel van Ras al-Ain bij een tegenaanval tegen de Turkse troepen en hun bondgenoten. In het kamp van de Turken vielen zeker zeventien doden, bij de SDF vier, zegt het Observatorium. Turkije lanceerde zijn invasie woensdag. De militaire operatie is volgens Turkije gericht tegen Koerdische milities en extremisten van terreurbeweging IS. Ras al-Ain ligt op een belangrijke bevoorradings- en transportroute tussen de stedelijke centra van Tell Abyad in het westen en Kamishli in het oosten. Die centra worden gecontroleerd door SDF-troepen. De SDF en de geallieerde milities zijn gelinkt aan de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK), die een opstand in Turkije leidt. De Turkse invasie kan rekenen op afwijzende reacties in de Arabische en Westerse wereld. Niet alleen dreigt terreurgroep IS te herrijzen, er dreigt ook een diepe humanitaire crisis te ontstaan. Zeker 130.000 bewoners zijn op de vlucht geslagen voor het geweld, zegt een VN-agentschap. De watervoorraad in de noordoostelijke stad al-Hassakeh en omgeving slinkt in sneltempo, zegt het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN. bron: Belga Het bericht Syrische Koerden heroveren grensstad op Turkse troepen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Trump waarschuwt Turkije: "Economische verwoesting bij aanval op de Koerden" (14/01/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft Turkije gewaarschuwd voor een "economische verwoesting" als ze de Koerden aanvallen in het noorden van Syrië. De Koerden, een bondgenoot zijn van de VS , vrezen na de terugtrekking van Amerikaanse soldaten uit het land voor een aanval van Turkije. 
  [naar artikel]
 39. Belgische Turken stemmen in referendum: “Iedereen heeft zijn mening en Erdogan heeft gelijk” (28/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het was al flink druk gisteren aan het business center Bluepoint in Berchem, op de eerste dag dat Turken daar mochten gaan stemmen voor het referendum waarin president Erdogan meer bevoegdheden vraagt. “Hoe we hebben gestemd? ‘Ja’ natuurlijk!”, zeggen ze zonder uitzondering. Op de Koerden na, die nog feller ‘nee’ roepen.
  [naar artikel]
 40. Ook vandaag zestig vluchten geschrapt door staking cabinepersoneel Germanwings (31/12/2019 - Metro)
  Vandaag zijn opnieuw zestig vluchten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings, een dochter van Lufthansa, geschrapt door een staking van het cabinepersoneel. De 72 urenstaking duurt tot en met nieuwjaarsdag en kan gevolgen hebben voor 180 vluchten. De inzet is een hoger loon voor het personeel. Maandag, op de eerste dag van de actie, werden eveneens 60 vluchten geannuleerd. Volgens een woordvoerder zal ongeveer een zesde van de vluchten van Germanwings beïnvloed worden door de staking. “Van de 1.200 geplande vluchten zullen er tijdens de staking meer dan 1.000 vertrekken”, klinkt het. Germanwings voert ook vluchten uit voor Eurowings, een andere dochteronderneming van Lufthansa. Zo zijn ongeveer 30 van de 140 vliegtuigen van de vloot van Eurowings in handen van Germanwings. Maandag werden vooral binnenlandse vluchten getroffen door de stakingsactie. Vooral op de luchthaven Keulen/Bonn was er hinder, maar ook in Berlijn (Tegel), Düsseldorf, München en andere steden in Duitsland werd de staking gevoeld. Dinsdag was het beeld gelijkaardig. Op de grootste luchthaven van het land, Frankfurt, was er geen hinder. bron: Belga   Het bericht Ook vandaag zestig vluchten geschrapt door staking cabinepersoneel Germanwings verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Ook vandaag zestig vluchten geschrapt door staking cabinepersoneel Germanwings (31/12/2019 - Metro)
  Vandaag zijn opnieuw zestig vluchten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings, een dochter van Lufthansa, geschrapt door een staking van het cabinepersoneel. De 72 urenstaking duurt tot en met nieuwjaarsdag en kan gevolgen hebben voor 180 vluchten. De inzet is een hoger loon voor het personeel. Maandag, op de eerste dag van de actie, werden eveneens 60 vluchten geannuleerd. Volgens een woordvoerder zal ongeveer een zesde van de vluchten van Germanwings beïnvloed worden door de staking. “Van de 1.200 geplande vluchten zullen er tijdens de staking meer dan 1.000 vertrekken”, klinkt het. Germanwings voert ook vluchten uit voor Eurowings, een andere dochteronderneming van Lufthansa. Zo zijn ongeveer 30 van de 140 vliegtuigen van de vloot van Eurowings in handen van Germanwings. Maandag werden vooral binnenlandse vluchten getroffen door de stakingsactie. Vooral op de luchthaven Keulen/Bonn was er hinder, maar ook in Berlijn (Tegel), Düsseldorf, München en andere steden in Duitsland werd de staking gevoeld. Dinsdag was het beeld gelijkaardig. Op de grootste luchthaven van het land, Frankfurt, was er geen hinder. Bron: Belga   Het bericht Ook vandaag zestig vluchten geschrapt door staking cabinepersoneel Germanwings verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Week lang dagelijkse betogingen van Koerden in Brussel tegen geweld in Afrin (19/03/2018 - Metro)
  Met een betoging op het Luxemburgplein aan het Europees parlement in Brussel start een week waarin Koerden dagelijks zullen betogen tegen het geweld van Turkse troepen tegen het Koerdische volk in Afrin. Tot en met vrijdag zullen ze dagelijks op straat komen in Brussel van 11 tot 15 uur. Nu het Turkse leger Afrin heeft overgenomen vreest Navbel, de Koerdische gemeenschap van België, dat de Koerden in het gebied allemaal slachtoffer zullen worden van de ‘genocide’ die president Erdogan er uitvoert. “Zolang de agressie aanhoudt, en onze familie en volksgenoten blijven sterven, kunnen we niet wegblijven van de straat. Het is nodig om de druk te blijven opvoeren”, klinkt het bij Navbel. Het is vooral de bedoeling om de Europese Unie en de NAVO aan te spreken op de situatie. “We vragen aan Europa dat ze hun eigen regels en de democratie worden gerespecteerd. Alleen zo kunnen de Koerden een eigen autonome staat oprichten in Syrie”, stelt een vertegenwoordiger van Navbel. Europarlementsleden Bart Staes (Groen) en Mark Demesmaeker (N-VA) en Groen-Kamerlid Wouter Devriendt waren ook aanwezig om het geweld in Afrin te veroordelen. bron: Belga Het bericht Week lang dagelijkse betogingen van Koerden in Brussel tegen geweld in Afrin verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Week lang dagelijkse betogingen van Koerden in Brussel tegen geweld in Afrin (19/03/2018 - Metro)
  Met een betoging op het Luxemburgplein aan het Europees parlement in Brussel start een week waarin Koerden dagelijks zullen betogen tegen het geweld van Turkse troepen tegen het Koerdische volk in Afrin. Tot en met vrijdag zullen ze dagelijks op straat komen in Brussel van 11 tot 15 uur. Nu het Turkse leger Afrin heeft overgenomen vreest Navbel, de Koerdische gemeenschap van België, dat de Koerden in het gebied allemaal slachtoffer zullen worden van de ‘genocide’ die president Erdogan er uitvoert. “Zolang de agressie aanhoudt, en onze familie en volksgenoten blijven sterven, kunnen we niet wegblijven van de straat. Het is nodig om de druk te blijven opvoeren”, klinkt het bij Navbel. Het is vooral de bedoeling om de Europese Unie en de NAVO aan te spreken op de situatie. “We vragen aan Europa dat ze hun eigen regels en de democratie worden gerespecteerd. Alleen zo kunnen de Koerden een eigen autonome staat oprichten in Syrie”, stelt een vertegenwoordiger van Navbel. Europarlementsleden Bart Staes (Groen) en Mark Demesmaeker (N-VA) en Groen-Kamerlid Wouter Devriendt waren ook aanwezig om het geweld in Afrin te veroordelen. bron: Belga Het bericht Week lang dagelijkse betogingen van Koerden in Brussel tegen geweld in Afrin verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Turks offensief tegen de Koerden: 'Er vallen doden onder de burgers. Het moet nú stoppen' (26/01/2018 - Knack)
  Nu het Turkse leger een offensief is begonnen tegen de Koerden in de Syrische grensstreek Afrin, staan de complexe internationale verhoudingen opnieuw op scherp.
  [naar artikel]
 45. Belgisch leger schort opleiding Koerdische troepen op in betwiste gebieden (18/10/2017 - Knack)
  Het Belgische leger heeft de missie voor de opleiding van Koerdische troepen deels opgeschort omwille van groeiende spanningen tussen de Koerden en het centrale gezag in Bagdad. Dat meldt Defensie. Het Duitse leger nam een gelijkaardige beslissing.H
  [naar artikel]
 46. Duizendtal Koerden betoogt tegen president Erdogan aan Brussel-Centraal (27/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen in Keulen en Amsterdam, maar ook in Brussel kwamen er vandaag een duizendtal Koerden op straat. Ze kwamen samen voor het station...
  [naar artikel]
 47. Turkse leger bestookt Koerden in Syrië (27/08/2016 - De Redactie)
  Turkse vliegtuigen hebben Koerdische bondgenoten bestookt in de buurt van Jarablus en het is ook tot gevechten gekomen tussen Turkse tanks en de door de Koerden gesteunde rebellen.
  [naar artikel]
 48. De Turken die niet feesten (06/08/2016 - De Tijd)
  07:00 Hoewel de meeste Turken blij zijn dat de staatsgreep tegen president Erdogan is mislukt, groeit bij de seculiere Turken en sommige buitenlandse ondernemers de onzekerheid en de angst.
  [naar artikel]
 49. “Syrisch leger controleert Noord-Syrische stad Manbij” (15/10/2019 - De Morgen)
  Het Syrische leger heeft de volledige controle heroverd van Manbij, de door een meerderheid van Koerden bewoonde stad in het noorden van Syrië, in het kader van een tegenoffensief tegen de Turkse inval. Dat meldt het Russische leger.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.