Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 June 2020
22:32 uur

Nederlandse brouwerijen maken entree op Mechels Bierfestival: “Ogen niet sluiten voor sterk aanbod”

Gazet van Antwerpen

09/10/2019 - 22:25

Tienduizend bezoekers hopen de organisatoren komend weekend te verwelkomen op de zevende editie van hun Bierfestival op de Grote Markt in Mechelen. Een 150-tal speciaalbieren zijn er te proeven. Nieuw dit jaar zijn de brouwsels van drie Nederlandse brouwerijen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dalende belangstelling voor Zythos Bierfestival in Leuven (28/04/2019 - Metro)
  Het Zythos Bierfestival kampt met een dalende belangstelling. De zestiende editie van het tweedaagse evenement lokte dit weekend toch nog 11.000 bezoekers naar de Brabanthal in Leuven. Dat meldt de organiserende vzw Zythos zondag. Tijdens de editie van 2018, in volle hittegolf, zakten 12.500 bierliefhebbers af naar de Brabanthal. De weersomstandigheden leenden zich zaterdag en zondag veel meer voor een bezoek aan een overdekte biermarkt. Maar het aantal bezoekers liep dus terug tot 11.000. Honderd brouwerijen en bierfirma’s presenteerden 571 bieren, in plaats van de 588 aangekondigde. Dat is een recordaantal voor het Zythos Bierfestival. Van die bieren beleefden er 61 een primeur en 13 werden exclusief voor het festival gebrouwen. De prijs voor de mooiste stand ging dit jaar naar brouwerij ’t Verzet uit Anzegem. Net zoals vorig jaar toverde het West-Vlaamse bedrijf de stand om tot een kunstwerk. Voor de winnaar van de consumententrofee is het nog te vroeg. Die prijs wordt pas begin juni uitgereikt. De uitverkiezing komt toe aan de festivalbezoekers die zaterdag en zondag hun stem daarvoor uitbrachten. Ambachtelijke brouwerijen zetten hun opmars verder in ons land. Vooral in Vlaams-Brabant, Henegouwen en Waals-Brabant zijn steeds meer kleine bedrijven actief in de biersector. Het bierfestival is zondag nog open tot 20 uur. Bron: Belga   Het bericht Dalende belangstelling voor Zythos Bierfestival in Leuven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Bierfestival Zythos trekt 12.500 bezoekers (29/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 12.500 mensen hebben zaterdag en zondag een bezoek gebracht aan de 15de editie van het Zythos Bierfestival. Dat ging gewoontegetrouw door in...
  [naar artikel]
 3. Gebiologeerd: waarom we onze ogen sluiten als we kussen (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kussen we niet allemaal op ongeveer dezelfde manier? We houden ons hoofd een beetje schuin, leunen voorzichtig vooruit, sluiten onze ogen en kussen...
  [naar artikel]
 4. Een gi-gan-tische tent, en toch rekent Bierfestival op verlies: “Gelukkig hebben we een reserve” (19/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Brugse Bierfestival palmt op 1 en 2 februari ’t Zand in met een wel heel imposante tent van liefst 4.400 vierkante meter.
  [naar artikel]
 5. Kostenbesparingen bij Heineken en Carlsberg maken slabakkende verkoop goedWinst in slinkende biermarkt (10/04/2019 - De Morgen)
  De Nederlandse bierproducent Heineken en zijn Deense sectorgenoot Carlsberg haalden over 2009 meer winst, terwijl ze minder bier verkochten. Bij Heineken werd de lagere verkoop goedgemaakt door hogere prijzen en kostenbesparingen. Carlsberg sneed in de kosten door brouwerijen te sluiten en haalde vooral in Rusland sterke cijfers.
  [naar artikel]
 6. Tiende editie bierfestival OBAD (20/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De bierproeversvereniging Objectieve Bier Academie Diest (O.B.A.D.) organiseert vandaag haar tiende bierfestival. Tot 23 uur kun je meer dan 130 verschillende bieren uit de meest uiteenlopende bierstijlen degusteren.
  [naar artikel]
 7. Waarom er minder citroenen in de winkels liggen (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Supermarkten krijgen het moeilijk om groenten en fruit te halen uit de zuiderse landen. Dat blijkt uit een rondvraag in de sector. Toch maken de meeste ketens zich sterk dat er nog voldoende aanbod zal zijn. Uit België zou er dan weer meer aanbod zijn.
  [naar artikel]
 8. 120 bieren proeven op bierfestival (21/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als liefhebber van de betere bieren ben je vandaag in Diest welkom voor het bierfestival van de bierproeversvereniging Objectieve Bier Academie Diest (O.B.A.D.) Het festival vindt voor de negende keer plaats.
  [naar artikel]
 9. Bierfestival Zythos trekt 12.500 bezoekers (29/04/2018 - Metro)
  Zo’n 12.500 mensen hebben zaterdag en zondag een bezoek gebracht aan de 15de editie van het Zythos Bierfestival. Dat ging gewoontegetrouw door in de Leuvense Brabanthal, voor de gelegenheid omgetoverd tot een waar bierparadijs met 100 Belgische brouwerijen en bierfirma’s. “Samen boden zij meer dan 500 bieren aan die de bezoekers konden proeven”, zegt Sara Van Daele, woordvoerster van de vzw Zythos, organisator van het festival. Met 12.500 mensen haalt het festival aanzienlijk meer bezoekers dan vorig jaar, tot grote tevredenheid van de organisatoren. “Vorig jaar hadden we het festival een week eerder georganiseerd, maar dit jaar zijn we teruggekeerd naar onze normale data”, zegt de woordvoerster. “Bovendien is het maandag een brugdag voor heel wat mensen, dat heeft waarschijnlijk ook geholpen. De brouwers zijn in elk geval zeer tevreden over deze editie. Alleen zaterdag al hadden ze meer omzet gehaald dan tijdens het hele weekend vorig jaar.” “Dit jaar was voor het eerst ieder continent vertegenwoordigd op het Zythos Bierfestival”, zegt de woordvoerster. “Afgelopen jaren mochten we al bezoekers ontvangen uit Amerika, Europa, Oceanië en Azië. Dit jaar was voor het eerst ook Afrika vertegenwoordigd.” De prijs voor de mooiste stand ging dit jaar naar Brouwerij ’t Verzet uit Anzegem. Wie de consumententrofee mee naar huis neemt is nog niet bekend. “Volgend jaar vindt het festival plaats in het weekend van 27 en 28 april, opnieuw in de Brabanthal”, aldus nog de organisatoren. bron: Belga Het bericht Bierfestival Zythos trekt 12.500 bezoekers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. De Clercq vs. Van Hecke in Gent: 'Wij sluiten de ogen niet voor armoede, zoals in Antwerpen' (03/10/2018 - Knack)
  Hij doet een ultieme gooi naar de burgemeesterssjerp, zij probeert haar partij weer op de kaart te zetten. Mathias De Clercq (Open VLD) en Mieke Van Hecke (CD&V) over de strijd in de Arteveldestad, en waarom Gent Antwerpen niet is. 'Wij sluiten onze ogen niet voor armoede.'
  [naar artikel]
 11. Ambieroirix schuimend bierfestival Grote Markt (30/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag 6 en zondag 7 augustus vindt op de Grote Markt in Tongeren een groot bierfestival ‘Ambierorix’ plaats met 100 speciale bieren.
  [naar artikel]
 12. Groot bierfestival wacht in spanning op groen licht van stad: “Nu nog verhuizen is echt te laat” (10/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Brugge is de twaalfde editie van het Brugs Bierfestival voorgesteld. Onder voorbehoud, want de organisatie heeft nog altijd geen vergunning voor het evenement, dat normaliter plaatsvindt op 2 en 3 februari. “Maandag beslist het stadsbestuur.”
  [naar artikel]
 13. Staking uitgebroken bij brouwerijen van AB InBev (13/10/2017 - VRT NWS)
  Er is een staking uitgebroken bij de brouwerijen van AB InBev in Leuven, Hoegaarden en Jupille. De vakbonden blokkeren er de poorten van de brouwerijen. De productie gaat intussen voort. De bonden zouden beslist hebben om de gesprekken over een nieuwe cao op te schorten. 
  [naar artikel]
 14. Karel De Gucht en echtgenote zijn in hun belastingzaak niet ingegaan op aanbod om dading te sluiten (28/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de belastingzaak rond voormalig Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs, is het echtpaar niet ingegaan op het aanbod van de BBI om een dading te sluiten. Dat bleek woensdag voor de fiscale kamer van de Gentse rechtbank van eerste aanleg, waar de zaak ten gronde behandeld werd.
  [naar artikel]
 15. Karel De Gucht en echtgenote zijn in hun belastingzaak niet ingegaan op aanbod om dading te sluiten (28/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de belastingzaak rond voormalig Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs, is het echtpaar niet ingegaan op het aanbod van de BBI om een dading te sluiten. Dat bleek woensdag voor de fiscale kamer van de Gentse rechtbank van eerste aanleg, waar de zaak ten gronde behandeld werd.
  [naar artikel]
 16. Karel De Gucht en echtgenote zijn in hun belastingzaak niet ingegaan op aanbod om deal te sluiten met de fiscus (28/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de belastingzaak rond voormalig Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs, is het echtpaar niet ingegaan op het aanbod van de BBI om een dading of deal te sluiten. Dat bleek woensdag voor de fiscale kamer van de Gentse rechtbank van eerste aanleg, waar de zaak ten gronde behandeld werd.
  [naar artikel]
 17. Bierfestival op domein Panoven (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen is vrijdag 4 oktober op domein Panoven in Loksbergen (Halen) welkom voor het bierfestival van Loksbergen.
  [naar artikel]
 18. Noord-Koreanen drinken erop los tijdens allereerste bierfestival (14/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang viert feest. Sinds dit weekend is de allereerste editie van hun eigen bierfestival van start gegaan, en dat gaat uiteraard gepaard met veel plezier en vertier.
  [naar artikel]
 19. Mysterie van de dag: waarom sluiten we onze ogen wanneer we niezen? (08/07/2017 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom sluiten we onze ogen wanneer we niezen?
  [naar artikel]
 20. Ambiance! Noord-Korea houdt bierfestival van twintig dagen (15/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft afgelopen vrijdag zijn eerste bierfestival afgetrapt. Het festival, dat in de hoofdstad Pyongyang wordt gehouden, duurt twintig
  [naar artikel]
 21. Kleine brouwerijen gewurgd door corona (26/03/2020 - Express)
  Een aantal kleine brouwerijen moet door het coronavirus de werkzaamheden staken. De Belgische Brouwers hebben een bevraging gehouden bij hun... The post Kleine brouwerijen gewurgd door corona appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. VIDEO. Geen Tournée Minérale tijdens “het mooiste bierfestival ter wereld” (06/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Van heinde en verre kwamen bierliefhebbers naar de binnenstad om zich afgelopen weekend tegoed te doen aan onze befaamde Belgische bieren. Veel toeristen waren het erover eens: “dit is misschien wel het mooiste bierfestival ter wereld.”
  [naar artikel]
 23. Halve seconde je ogen sluiten en de tateraar zwijgt al (28/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het zijn de eindejaarsdagen, dus zitten we vaak met anderen aan de feestdis. Aangenaam. Maar wat als je tafelgenoot maar blijft doorratelen? Een halve seconde je ogen sluiten beknot zijn betoog aanzienlijk. Dat blijkt uit een experiment van het Nijmeegse Max Planck Instituut voor Psycholinguïstie.
  [naar artikel]
 24. Karel De Gucht en zijn vrouw gaan niet in op aanbod van dading (28/11/2018 - De Morgen)
  In de belastingzaak rond voormalig Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs, is het echtpaar niet ingegaan op het aanbod van de BBI om een dading te sluiten.
  [naar artikel]
 25. Minister Weyts opent Zythos Bierfestival in Leuven (27/04/2019 - Metro)
  Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) heeft zaterdag in Leuven het Zythos Bierfestival geopend. De zestiende editie van het evenement vindt zaterdag en zondag plaats in de Brabanthal in Leuven. De vzw Zythos organiseert het gelijknamige bierfestival naar jaarlijkse traditie in de Brabanthal. Bezoekers kunnen gedurende twee dagen kennismaken met een recordaantal Belgische bieren van 106 aanwezige brouwerijen en bierfirma’s. De zestiende editie presenteert 588 bieren, waarvan 61 in primeur en 13 exclusief voor het festival gebrouwen. De Belgische biercultuur lokt elk jaar heel wat buitenlandse toeristen naar Leuven. Voor deze editie kochten mensen uit 23 landen een startpakket in voorverkoop. Zo’n pakket bevat een proefglas van tien centiliter en acht jetons. Vorig jaar zakten 12.500 bierliefhebbers af naar de Brabanthal. Na de verwelkoming door Zythos-voorzitter Freddy Van Daele en de Leuvense schepen van Cultuur Denise Vandevoort (sp.a) mocht Vlaams minister Weyts het festival openen. “Veertig procent van de buitenlandse toeristen noemt het imago van eten en drinken de basis voor de keuze van een bestemming”, zei Weyts. “In Vlaanderen worden steeds meer initiatieven genomen rond eten en drinken. Dat verkoopt, want toerisme is beleving.” Weyts noemde het evenement van Zythos een belangrijk festival. “Wij zijn geen land van bier maar een land van brouwers. Hier tonen we dat we ambacht aan innovatie koppelen.” bron: Belga Het bericht Minister Weyts opent Zythos Bierfestival in Leuven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. 24-urenstaking bij brouwerijen en depot AB InBev (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Deze ochtend is in alle brouwerijen (Leuven, Jupille, Hoegaarden en Belle-Vue) en depots van AB InBev in ons land een staking uitgebroken voor een...
  [naar artikel]
 27. Chinese zelfrijdende bussen maken hun entree op Europese wegen (03/02/2020 - Express)
  Het Griekse Trikala neemt als allereerste Europese stad een nieuwe generatie autonoom rijdende stadsbussen in gebruik. Trikala ligt in het noorden van Griekenland, op 300 km van Athene. Met een kleine 100.000 inwoners is het een middelgrote stad, maar ze staat wel bekend als Griekenlands slimste stad. Al in 2009 haalde de stad de lijst […] The post Chinese zelfrijdende bussen maken hun entree op Europese wegen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Belgische Brouwers vreest einde voor aantal brouwerijen (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “De vrees is terecht dat de coronacrisis voor een aantal brouwerijen in ons land de doodsteek betekent. Ik heb alleszins al wat verontrustende...
  [naar artikel]
 29. Zuhal Demir: "Ook in Limburg mogen we ogen niet sluiten voor salafisme" (10/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst heeft het Agentschap voor Integratie en Inburgering in Limburg een akkoord afgesloten met de VDAB, om nieuwkomers te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Dat heeft Zuhal Demir, voorzitter van het Agentschap aangekondigd tegen TVL. Op dit ogenblik is er ook veel te doen over het salafisme in de moslimgemeenschap. Het N-VA-kamerlid uit Genk zegt dat we in Limburg onze ogen niet mogen sluiten voor extremisme en salafisme.
  [naar artikel]
 30. Oktoberfest is het walhalla van de bierliefhebber (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Gelijktijdig met de start van het wereldvermaarde jaarlijkse bierfestival ‘Oktoberfest’ in München was Smeermaas afgelopen zaterdag even het walhalla van de bierliefhebber. Het carnavaleske karakter van het bierfestival ligt ten grondslag aan het toenemende succes ervan. OC Smeermaas werd zaterdag tot een authentieke Beierse feestzaal omgetoverd met gasten in lederhosen en dirndljurken.
  [naar artikel]
 31. Leuven Innovation Beer Festival krijgt 1.400 bezoekers over de vloer (14/04/2019 - Metro)
  Het Leuven Innovation Beer Festival heeft dit weekend circa 1.400 bezoekers over de vloer gekregen. Dat is iets meer dan bij de vorige editie. De bezoekers konden de brouwsels proeven van 15 ambachtelijke brouwers van over de hele wereld die het experiment en vernieuwing niet schuwden. Brouwerij Hof ten Dormaal uit Haacht organiseerde voor het vijfde jaar op rij het bierfestival in De Hoorn aan de Vaartkom in Leuven. Veel aandacht was er onder meer voor de brouwers van Lammin Sahti, een typisch Fins bier dat nergens anders gebrouwen wordt. “Het is een bier dat slechts een week houdbaar is omdat het onder het kookpunt gebrouwen wordt. Heel speciaal is dat het brouwsel in contact gebracht wordt met takken van jeneverbessen die voor een speciale, eerder zoete smaak zorgen”, aldus André Janssens van Hof ten Dormaal. Er waren ook brouwerijen aanwezig uit Oekraïne, de VS … De Zwitserse brouwerij ‘A tue-tête’ verwerkt onder meer groenten en pitten in hun bieren. “Tijdens dit bierfestival kon je met kleine glaasjes bier proeven. We willen daarmee de mythe uit de wereld helpen dat je bier drinkt om op een goedkope manier zat te worden en wijn daarentegen de lekkere godendrank is. Bierbrouwers hebben immers veel meer dan wijnbouwers mogelijkheden om smaak te geven aan hun drank. Terwijl een wijnbouwer het moet doen met de zon, soorten druiven en vaten, heeft de bierbrouwer de keuze uit vele soorten granen, hop, kruiden, fruit, houtsoorten … Dat biedt enorme mogelijkheden om te variëren in smaken”, aldus Janssens. Het Leuven Innovation Beer Festival vormde het eerste van drie weekends die in Leuven in het teken staan van bier. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 staat de tweede editie van Food & Hops op het programma, dat bier, gastronomie en ambachten samenbrengt. Afsluiter is het Zythos Bierfestival in de Brabanthal op zaterdag 27 en zondag 28 april. Het is een van de grootste bierfestivals in Europa met ook dit jaar weer meer dan 100 brouwerijen en bierfirma’s die samen meer dan 500 verschillende bieren presenteren. bron: Belga Het bericht Leuven Innovation Beer Festival krijgt 1.400 bezoekers over de vloer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Wolvenkoppel wandelt op klaarlichte dag over Helchterensedijk: risicogedrag niet uit te sluiten (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bewoners van de Helchterensedijk geloofden maandagochtend hun ogen niet. Wolvenkoppel August en Noëlla wandelden doodleuk over de weg. “Dat de wilde dieren meer zichtbaar worden omdat er minder verkeer is, valt niet uit te sluiten”, zegt Koen Van Den Berge van het INBO.
  [naar artikel]
 33. Drie docenten geven gratis lessen Mechels dialect: “Mijn kleinkinderen vragen soms: ‘Wat heeft opa nu juist gezegd?’” (06/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wie wil leren praten ‘oep z’n Mechels’ of zijn Mechelse woordenschat wil uitbreiden, kan vanaf zaterdag deelnemen aan een nieuwe lessenreeks ‘Mechels dialect’. “Want de rijkdom van het Mechelse dialect mag niet verloren gaan”, zeggen de drie docenten Marcel Kocken, Erik Vekemans en Egied Rossiau.
  [naar artikel]
 34. Hendrickx opent sterk: "Denk dat dit mijn beste kür ooit was" (16/02/2018 - Sporza)
  Jorik Hendrickx (25) heeft zijn entree op de Spelen niet gemist. Onze landgenoot schaatste een uitstekende korte kür, maar kent zijn eindnotering nog niet.
  [naar artikel]
 35. IVO MECHELS (11/04/2019 - De Morgen)
  Ivo Mechels is woordvoerder van Test-Aankoop en voortaan tweewekelijks columnist bij De Morgen.
  [naar artikel]
 36. Ryanair mag basis in Eindhoven niet sluiten van kortgedingrechter (01/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair mag de basis op Eindhoven Airport niet sluiten en de Nederlandse piloten niet overplaatsen naar het buitenland. De rechter in het Nederlandse Den Bosch heeft dat donderdag bepaald in een kort geding. Het cabinepersoneel had de zaak aangespannen vanwege de plotselinge sluiting van de basis van de Ierse prijsvechter op het Eindhovense vliegveld.
  [naar artikel]
 37. Entree Theresa May verloopt niet zoals gepland (11/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse premier Theresa May is op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Bij haar aankomst werd ze in aanwezigheid van tientallen fotografen met rode loper ontvangen. Maar tijdens May haar entree ging het niet zoals verwacht. Op het moment dat ze haar wagen wou uitstappen, liep het mis…
  [naar artikel]
 38. CNN zet “internationaal vermaarde” Antwerpse brouwerijen in de bloemetjes (08/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft dinsdag op zijn website zeven Belgische brouwerijen geroemd. Waaronder ook drie uit de provincie Antwerpen. “Buiten de brouwerij kan je hier ook terecht bij voedselwinkels die tot de top behoren”, klinkt het lovend.
  [naar artikel]
 39. Vlammende entree voor ‘Captain Marvel’ (05/03/2019 - De Morgen)
  Het Marvel-universum heeft een nieuwe leading lady met Captain Marvel. In een prequel op de reeks, vol geestige knipogen naar zowel de jaren 90 als het Marvelverse, maakt ze een spectaculaire entree en matière.
  [naar artikel]
 40. Toenemend aantal kleine brouwerijen leggen productie stil (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een bevraging door de Belgische Brouwers blijkt dat een aantal kleinere brouwerijen omwille van de coronacrisis de productie volledig hebben...
  [naar artikel]
 41. België en Nederland sluiten rangenrondfiasco met Fyra (05/04/2019 - De Morgen)
  De Belgische en Nederlandse spoorwegen sluiten de rangen in de zoektocht naar een alternatief voor de Fyra. Dat hebben minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) en zijn Nederlandse collega gezegd nadat de NMBS eenzijdig besloot de Fyra te dumpen.
  [naar artikel]
 42. Negen brouwerijen willen waterverbruik tijdens bierbrouwen tegen 2022 verminderen (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Negen brouwerijen hebben een overeenkomst ondertekend met de Vlaamse regering en engageren zich om het waterverbruik bij het brouwen van bier te...
  [naar artikel]
 43. Staking legt Belgische brouwerijen AB InBev 24 uur plat (20/11/2019 - De Tijd)
  11:01 Woensdag staken de werknemers van AB InBev in alle Belgische depots en brouwerijen in België. Ze willen onder andere dat de brouwer de lonen verhoogt.
  [naar artikel]
 44. Ronald Koeman slaat aanbod van FC Barcelona af, Oranje haalt opgelucht adem (12/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ronald Koeman heeft een aanbod van FC Barcelona om per direct trainer te worden afgeslagen. Dat heeft de Nederlandse bondscoach zondag bevestigd tegenover de Nederlandse openbare omroep NOS.
  [naar artikel]
 45. Sinterklaas valt van kar en breekt been tijdens entree in Maaseikse basisschool (05/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De entree van Sinterklaas in basisschool Icarus in Kessenich, Maaseik, eindigde woensdagmorgen met een ambulancerit naar het ziekenhuis. De onfortuinlijke Sint doet zijn verhaal.
  [naar artikel]
 46. Nederlandse moskeeën sluiten uit voorzorg na aanslag in Canada (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vier moskeeën in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht sluiten tijdelijk de deuren op de gezamenlijke gebedsmomenten. Dat doen ze na de aanslag op een moskee in het Canadese Quebec. Dat meldt het Nederlandse trouw.nl.
  [naar artikel]
 47. Vrouw (23) klimt op kraan om selfie te maken, maar verliest evenwicht en sterft voor ogen van vriendin (05/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In De Franse stad Lyon is een 23-jarige vrouw om het leven gekomen nadat ze op een bouwkraan geklommen was om selfies te maken. Voor de ogen van...
  [naar artikel]
 48. De Lijn wijzigt aanbod vanaf maandag: dit verandert er voor u (02/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na de herfstvakantie, vanaf maandag 5 november dus, wijzigt het aanbod van De Lijn op 49 buslijnen over heel Vlaanderen. Het gaat om een mix van extra ritten en/of aangepaste vertrektijden om beter aan te sluiten op de schooluren of aansluitingen.
  [naar artikel]
 49. Staking bij Belgische brouwerijen AB InBev (13/10/2017 - De Tijd)
  12:06 Er is een staking uitgebroken bij de AB InBev-brouwerijen in Leuven, Jupille en Hoegaarden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.