Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 June 2020
22:45 uur

Schietpartij Halle – Dader is opgepakt

Metro

09/10/2019 - 23:16

De Duitse politie heeft woensdagavond bekendgemaakt dat de persoon die in de loop van de dag werd opgepakt in Halle, niet lang na de aanslag, vermoedelijk de dader is. Bij de schietpartij bij een synagoge in de Oost-Duitse stad vielen twee doden. “De gearresteerde persoon is de verdachte”, zei een woordvoerder van de lokale politie, […] Het bericht Schietpartij Halle – Dader is opgepakt verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minstens twee doden bij schietpartij voor synagoge in Duitse Halle: verdachte opgepakt (09/10/2019 - De Morgen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn volgens de eerste gegevens zeker twee mensen gedood. De vermoedelijke dader was gevlucht, maar is inmiddels opgepakt. Dat meldt de politie.
  [naar artikel]
 2. Schietpartij Duitse Halle: opgepakte dader handelde alleen (09/10/2019 - De Morgen)
  Het lijkt erop dat de schietpartij bij een synagoge in het Oost-Duitse Halle het werk was van iemand die alleen optrad. Dat heeft een journalist van Der Tagesspiegel vernomen uit bronnen bij de veiligheidsdiensten. Die dader zou zijn opgepakt. Bij de schietpartij zijn volgens de eerste gegevens zeker twee mensen gedood. De schutter filmde ook de aanslag met een camera op zijn helm.
  [naar artikel]
 3. Schietpartij Duitse Halle: aanwijzingen van extreemrechts gedachtegoed bij opgepakte dader (09/10/2019 - De Morgen)
  Het lijkt erop dat de schietpartij bij een synagoge in het Oost-Duitse Halle het werk was van iemand die alleen optrad. Dat heeft een journalist van Der Tagesspiegel vernomen uit bronnen bij de veiligheidsdiensten. Die dader, die werd opgepakt, zou een 27-jarige Duitser met extreemrechtse achtergrond zijn. Bij de schietpartij zijn volgens de eerste gegevens zeker twee mensen gedood. De schutter filmde ook de aanslag met een camera op zijn helm.
  [naar artikel]
 4. Schietpartij Duitsland: twee doden, verdachte opgepakt (09/10/2019 - Knack)
  Na de schietpartij in het Oost-Duitse Halle heeft de politie één persoon opgepakt. Dat meldt de politie van Halle (Saale) woensdagnamiddag zelf op Twitter. De politie blijft de bevolking echter om waakzaamheid vragen.
  [naar artikel]
 5. Schietpartij Duitsland: dader zou Duitser met extreemrechtse ideeën zijn (09/10/2019 - Knack)
  Na de schietpartij aan een synagoge in het Oost-Duitse Halle, waarbij twee mensen werden vermoord, heeft de politie één persoon opgepakt. Het zou gaan om een Duitser die niet bekend was bij gerecht en politie.
  [naar artikel]
 6. LIVE. Minstens twee doden bij schietpartij in Duitse Halle (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn zeker twee mensen gedood. Dat meldt de politie. De dader is op de vlucht.
  [naar artikel]
 7. Minstens twee doden bij schietpartij voor synagoge in Duitse Halle (09/10/2019 - De Morgen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn volgens de eerste gegevens zeker twee mensen gedood. Dat meldt de politie. De vermoedelijke dader is op de vlucht met een voertuig.
  [naar artikel]
 8. LIVE. Minstens twee doden bij schietpartij voor synagoge in Duitse Halle, handgranaat gegooid op joodse begraafplaats (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn zeker twee mensen gedood. Dat meldt de politie. De dader is op de vlucht.
  [naar artikel]
 9. Minstens 2 doden bij schietpartij aan Duitse synagoge: wat we nu weten (09/10/2019 - De Morgen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn volgens de eerste gegevens zeker twee mensen gedood. De vermoedelijke dader was gevlucht, maar is inmiddels opgepakt. Dat meldt de politie op Twitter. De schietpartij vond plaats aan een synagoge. De politie is massaal aanwezig in de stad. Ook in de aangrenzende gemeente Landsberg zijn schoten gelost.
  [naar artikel]
 10. Man opgepakt die banden had met dader van schietpartij Luik (06/06/2018 - VRT NWS)
  In Verviers is een man opgepakt die in de gevangenis heeft gezeten met Benjamin Herman, de dader van de schietpartij in Luik. Hij was vrij onder voorwaarden, maar zou zich niet aan zijn voorwaarden hebben gehouden.
  [naar artikel]
 11. Man gewond na steekpartij in Halle (18/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Albertpark in Halle is vanavond een man zwaargewond geraakt bij een steekpartij. De dader uit Halle werd later opgepakt op het
  [naar artikel]
 12. Schietpartij Halle – Ook schoten in buurgemeente Landsberg (09/10/2019 - Metro)
  Ook in Landsberg, een gemeente die grenst aan het Oost-Duitse Halle, zijn schoten gelost. Dat zegt een woordvoerster van de politie van Halle aan het Duitse persbureau DPA. Over dat incident in Landsberg wilde de politiewoordvoerster verder niets zeggen. In Halle zelf was er, volgens verschillende mediaberichten, woensdagmiddag een schietpartij aan een synagoge. De politie bevestigde wel dat bij een schietpartij in het centrum van de stad twee doden gevallen zijn. bron: Belga Het bericht Schietpartij Halle – Ook schoten in buurgemeente Landsberg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Beelden opgedoken van vermoedelijke dader aanslag in het Duitse Halle (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op meerdere nieuwssites gaan beelden rond waarop een van de daders van de schietpartij in Halle te zien is. De Mitteldeutsche Zeitung, een krant...
  [naar artikel]
 14. Dader van schietpartij aan synagoge in Halle kreeg vuurwapen op ‘darknet’ (16/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De dader van de antisemitische aanval bij een synagoge in het Duitse Halle, waarbij twee mensen omkwamen, heeft zijn vuurwapen in 2015 verkregen via het zogeheten ‘darknet’. Dat is gezegd tijdens een zitting achter gesloten deuren van de commissie Binnenlandse Zaken van het Duitse parlement.
  [naar artikel]
 15. Schietpartij München: 16-jarige vriend van dader opgepakt (25/07/2016 - Knack)
  De Duitse politie heeft een 16-jarige Afghaanse vriend van de dader van de schietpartij in München opgepakt.
  [naar artikel]
 16. Gökmen Tanis (37), de dader van de schietpartij op tram Utrecht, heeft een behoorlijk strafblad (18/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De dader van de schietpartij op een tram in Utrecht is opgepakt, maakten politie, parket en het stadsbestuur rond 18.30 uur bekend. Eerder op de...
  [naar artikel]
 17. Na schietpartij in Halle: Joden voelen zich steeds onveiliger door stijging aantal antisemitische incidenten  (10/10/2019 - VRT NWS)
  De vermoedelijke dader van de schietpartij in Halle is volgens Duitse media een 27-jarige man met extreemrechtse ideeën. Bij de schietpartij kwamen 2 mensen om. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer gaat uit van een antisemitisch motief. Joden voelen zich intussen steeds onveiliger in Duitsland omdat het aantal antisemitische incidenten er al een tijd aan het stijgen is.
  [naar artikel]
 18. Twee personen gedood bij schietpartij in het Duitse Halle (09/10/2019 - Metro)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle, een stad nabij Leipzig, zijn woensdagmiddag “volgens de eerste gegevens” twee doden gevallen. Bij de schietpartij zijn meerdere schoten gevallen. De vermoedelijke daders zijn op de vlucht met een voertuig. Dat meldt de plaatselijke politie op Twitter. De bevolking wordt gevraagd binnen te blijven. De Mittteldeutsche Zeitung, een lokale krant, zegt te weten dat de schietpartij gebeurde aan de synagoge van Halle. Dat is echter niet bevestigd door de politie. Bild meldt dat de dader(s) met machinegeweren geschoten zouden hebben. Er zouden ook verschillende gewonden zijn. Ook de Bild-informatie is niet officieel bevestigd. De politie gaat uit van een “bijzondere situatie”, maar het is nog onduidelijk of het hier om een terreuraanslag gaat, aldus nog de Mitteldeutsche Zeitung. De Deutsche Bahn meldt dat het station in Halle gesloten is. bron: Belga Het bericht Twee personen gedood bij schietpartij in het Duitse Halle verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Vriend (16) dader München opgepakt (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse politie heeft vanavond een 16-jarige Afghaanse vriend van de dader van de schietpartij in München opgepakt. De jongere zou op de hoogte
  [naar artikel]
 20. Broer van dader schietpartij Luik beschuldigd van overval (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Herman, de broer van de dader van de dodelijke schietpartij in Luik, is gisteren opgepakt na een overval op een winkel in Forrières in de...
  [naar artikel]
 21. Schietpartij Duitsland: aanslag extreemrechtse Duitser werd 35 minuten lang gelivestreamd (10/10/2019 - Knack)
  De dader van de schietpartij aan een synagoge in het Oost-Duitse Halle, waarbij twee mensen werden vermoord, had waarschijnlijk antisemitische motieven. Bovendien livestreamde hij zijn aanval op het internet.
  [naar artikel]
 22. Meerdere slachtoffers bij schietpartij in Duitsland (09/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle, nabij Leipzig, zijn meerdere mensen om het leven gekomen. Volgens Bild schoot een man aan een synagoge met een machinegeweer om zich heen. De politie vraagt omwonenden om binnen te blijven, want de dader is voortvluchtig.
  [naar artikel]
 23. Dader schietpartij Halle publiceerde antisemitisch manifest (10/10/2019 - Metro)
  De vermoedelijke dader van de aanslag op een synagoge in Halle, in het zuidoosten van Duitsland, heeft op het internet een antisemitisch manifest gepubliceerd. Dat melden het terrorimeobservatorium SITE en de Duitse krant Die Welt. De directeur van SITE, Rita Katz, heeft op Twitter gemeld dat “het document klaarblijkelijk een week geleden is gepubliceerd, op 1 oktober”. Volgens haar staan er foto’s in van wapens en munitie, waaronder zelfgemaakte wapens, en drukte de auteur zijn wil uit om “zoveel mogelijk niet-blanken te doden, en dan liefst Joden”. Volgens Die Welt is de tekst ongeveer tien pagina’s, geschreven in het Engels. Er staat specifiek in dat de dader de synagoge van Halle wilde aanvallen op de Joodse feestdag Jom Kippoer, en die aanslag zelf wilde overleven. Woensdag raakte ook al bekend dat de dader de aanslag gelivestreamd had. Gisterenavond maakte de Duitse politie bekend dat een man die in de loop van de dag werd opgepakt, vermoedelijk de dader is van de aanslag. Eerder raakte bekend dat de vermoedelijke dader een 27-jarige Duitser is met een extreemrechtse achtergrond. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer sprak van antisemitische aanslag door een sympathisant van extreemrechts. De Duitse president Frank-Walter Steinmeier brengt vandaag een bezoek aan de synagoge, en zal ook een ontmoeting hebben met minister-president van Saksen-Anhalt Reiner Hasselhoff. Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer geeft straks samen met de voorzitter van de Centrale Raad voor de Joden en Hasselhoff een persconferentie om meer details te verschaffen over het lopende onderzoek. Bron: Belga   Het bericht Dader schietpartij Halle publiceerde antisemitisch manifest verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Dader schietpartij Halle publiceerde antisemitisch manifest (10/10/2019 - Metro)
  De vermoedelijke dader van de aanslag op een synagoge in Halle, in het zuidoosten van Duitsland, heeft op het internet een antisemitisch manifest gepubliceerd. Dat melden het terrorimeobservatorium SITE en de Duitse krant Die Welt. De directeur van SITE, Rita Katz, heeft op Twitter gemeld dat “het document klaarblijkelijk een week geleden is gepubliceerd, op 1 oktober”. Volgens haar staan er foto’s in van wapens en munitie, waaronder zelfgemaakte wapens, en drukte de auteur zijn wil uit om “zoveel mogelijk niet-blanken te doden, en dan liefst Joden”. Volgens Die Welt is de tekst ongeveer tien pagina’s, geschreven in het Engels. Er staat specifiek in dat de dader de synagoge van Halle wilde aanvallen op de Joodse feestdag Jom Kippoer, en die aanslag zelf wilde overleven. Woensdag raakte ook al bekend dat de dader de aanslag gelivestreamd had. Gisterenavond maakte de Duitse politie bekend dat een man die in de loop van de dag werd opgepakt, vermoedelijk de dader is van de aanslag. Eerder raakte bekend dat de vermoedelijke dader een 27-jarige Duitser is met een extreemrechtse achtergrond. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer sprak van antisemitische aanslag door een sympathisant van extreemrechts. De Duitse president Frank-Walter Steinmeier brengt vandaag een bezoek aan de synagoge, en zal ook een ontmoeting hebben met minister-president van Saksen-Anhalt Reiner Hasselhoff. Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer geeft straks samen met de voorzitter van de Centrale Raad voor de Joden en Hasselhoff een persconferentie om meer details te verschaffen over het lopende onderzoek. bron: Belga Het bericht Dader schietpartij Halle publiceerde antisemitisch manifest verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Schietpartij in Linkebeek: één dode en één gewonde, verdachte opgepakt (11/09/2017 - Metro)
  De schietpartij die zondagnamiddag heeft plaatsgevonden in de Beukenstraat in Linkebeek heeft het leven gekost aan een 60-jarige man. Een tweede, 50-jarige man raakte gewond. De dader van de schietpartij, de 74-jarige buurman van de twee slachtoffers, is opgepakt. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Volgens het parket vonden de feiten plaats rond 16.45 uur. “Toen de lokale politie van de zone Rode ter plaatse kwam, troffen ze twee mannen op hun buik aan in de tuin van een woning”, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “Eén van deze personen, een 60-jarige man, bleek overleden te zijn. De andere, een 50-jarige man, was om hulp aan het roepen en zei dat de buurman op hen had geschoten. Deze persoon had een schotwonde in de schouder. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft de 74-jarige buurman in kwestie van zijn vrijheid laten beroven met oog op verhoor en heeft een wapendeskundige, een wetsdokter en het labo aangesteld. Een onderzoeksrechter werd mondeling gevorderd voor doodslag en poging doodslag. Parket en onderzoeksrechter zijn deze avond ook zelf ter plaatse afgestapt.” De juiste aanleiding voor de schietpartij is nog niet bekend maar plaatselijke bronnen maakten melding van een uit de hand gelopen burenruzie. bron: Belga
  [naar artikel]
 26. Persoon opgepakt na schietpartij in het Duitse Halle (09/10/2019 - Metro)
  Na de schietpartij in het Oost-Duitse Halle heeft de politie één persoon opgepakt. Dat meldt de politie van Halle (Saale) zelf op Twitter. De politie blijft de bevolking echter om waakzaamheid vragen. Verschillende media melden dat de schietpartij plaatsvond aan een synagoge, maar dat heeft de politie nog niet bevestigd. De politie van deelstaat Saksen vraagt op Twitter om “speculatie” achterwege te laten. “De politie zal informeren als er nieuwe inlichtingen zijn”, aldus de Saksense politie op Twitter. “De politie is nu massaal aanwezig.” Bij de schietpartij, waarbij meerdere schoten vielen, kwamen twee mensen om, bevestigde de politie eerder al. De vermoedelijke daders zijn op de vlucht geslagen in een voertuig. De Pauluswijk, waar de synagoge zich bevindt, is grotendeels afgesperd. Bild meldt dat de dader(s) met machinegeweren geschoten zouden hebben. Er zouden ook verschillende gewonden zijn. Die informatie is niet officieel bevestigd. De krant schrijft verder nog dat er ook een handgranaat zou afgevuurd zijn, en ontploft zijn, op het Joods kerkhof. De daders zouden op de vlucht geslagen zijn naar Leipzig, schrijft Bild nog. Ooggetuigen meldden aan het Duitse persbureau DPA dat een van de daders gevechtskledij droeg. Een DPA-journalist ter plaatse meldt dat zowat 30 meter voor de synagoge een slachtoffer ligt, bedekt met een blauw laken. De politie gaat uit van een “bijzondere situatie”, maar het is nog onduidelijk of het hier om een terreuraanslag gaat, aldus de lokale Mitteldeutsche Zeitung. Die krant schrijft verder nog in een livefeed dat, volgens ooggetuigen, vanuit een sportwagen ook een schot gelost werd op een pittazaak in het centrum van de stad. Vandaag wordt alleszins Jom Kippoer, of Grote Verzoendag, gevierd, de belangrijkste dag voor het jodendom. De Deutsche Bahn meldt dat het station in Halle gesloten is. bron: Belga Het bericht Persoon opgepakt na schietpartij in het Duitse Halle verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Dit weten we al over Stephen Paddock, de dader van de schietpartij in Las Vegas (02/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Intussen raken meer details bekend over de dader van de schietpartij in Las Vegas. Eerder meldde de politie al dat het een “local resident” betreft, nu raakte bekend dat de dader, Stephen Paddock, een 64-jarige blanke man is. Bij de schietpartij vielen al zeker vijftig doden en ruim tweehonderd gewonden.
  [naar artikel]
 28. Dit weten we al over Stephen Paddock, de dader van de schietpartij in Las Vegas (02/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Intussen raken meer details bekend over de dader van de schietpartij in Las Vegas. Eerder meldde de politie al dat het een “local resident” betreft, nu raakte bekend dat de dader, Stephen Paddock, een 64-jarige blanke man is. Bij de schietpartij vielen al zeker vijftig doden en ruim tweehonderd gewonden.
  [naar artikel]
 29. Dader aanslag Halle publiceerde antisemitisch manifest online: “Zoveel mogelijk niet-blanken doden, liefst Joden” (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vermoedelijke dader van de aanslag van gisteren op een synagoge in Halle, in het zuidoosten van Duitsland, heeft op het internet een...
  [naar artikel]
 30. Al zeker twee dodelijke slachtoffers bij schietpartij aan synagoge in Duitsland (09/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Halle, nabij Leipzig, zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Een man zou er aan een synagoge met een machinegeweer om zich heen hebben geschoten. De politie vraagt omwonenden om binnen te blijven, want de dader of daders zijn voortvluchtig.
  [naar artikel]
 31. Vier overvallen in Halle-Vilvoorde in 24 uur tijd (29/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De afgelopen 24 uur zijn in het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde vier overvallen gepleegd. Bij één daarvan kon de dader opgepakt worden...
  [naar artikel]
 32. Jongen (16) opgepakt omdat hij schietpartij München niet meldde (24/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie van München heeft een 16-jarige Afghaan opgepakt in het onderzoek naar de schietpartij in die stad. De jongen zou een vriend van de dader Ali Sonboly zijn. De politie denkt dat de jongen mogelijk op de hoogte was van de plannen van zijn vriend.
  [naar artikel]
 33. Jongen (16) opgepakt omdat hij schietpartij München niet meldde (24/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De politie van München heeft een 16-jarige Afghaan opgepakt in het onderzoek naar de schietpartij in die stad. De jongen zou een vriend van de dader Ali Sonboly zijn. De politie denkt dat de jongen mogelijk op de hoogte was van de plannen van zijn vriend.
  [naar artikel]
 34. Vier doden bij schietpartij in Australië, dader opgepakt (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Darwin, een stad in het noorden van Australië, zijn vier doden gevallen bij een schietpartij in een hotel. De vermoedelijke schutter, een...
  [naar artikel]
 35. Vier gewonden bij schietpartij aan metrostation in München, dader opgepakt (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de schietpartij aan een station in Unterföhring bij München zijn vier mensen, onder wie een politieagente, gewond geraakt. De schutter is
  [naar artikel]
 36. Vriend (16) dader München weer vrij (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse politie heeft gisteravond een 16-jarige Afghaanse vriend van de dader van de schietpartij in München opgepakt. De jongere zou op de
  [naar artikel]
 37. Vermoedelijke leverancier van wapen schutter München opgepakt (16/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse politie heeft vandaag een man opgepakt die ervan verdacht wordt een wapen te hebben bezorgd aan de dader van de schietpartij die in een
  [naar artikel]
 38. Vijf doden bij schietpartij in Australië, dader opgepakt (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in het Noord-Australische Darwin zijn zeker vijf doden gevallen. Plaatselijke media meldden dat een man naar een motel ging en...
  [naar artikel]
 39. “Dader schietpartij Halle handelde alleen” (09/10/2019 - Metro)
  Het lijkt erop dat de schietpartij bij een synagoge in het Oost-Duitse Halle het werk was van iemand die alleen optrad. Dat heeft een journalist van Der Tagesspiegel vernomen uit bronnen bij de veiligheidsdiensten. Rita Katz, directeur van de in de de materie gespecialiseerde SITE Intelligence Group, meldt op Twitter dat de beelden van de schietpartij gepost werden op de site van een computergame. Voor het begin van de schietpartij zegt de schutter dat “Joden de kern van alle problemen zijn”. Daarmee zijn er enkele opvallende gelijkenissen met de aanslag op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, eerder dit jaar. Daarbij kwamen 51 mensen om. Der Tagesspiegel weet verder nog dat de schutter springstof in zijn auto had achtergelaten. Die auto staat nog in Halle. In zijn vlucht kaapte de man een taxi, en daarmee kreeg hij een ongeluk. De bronnen van de Duitse krant wijzen er wel op dat wel onderzocht wordt of de man medeplichtigen of andere helpers had. De dader zou, nog volgens de krant, een Duitse staatsburger zijn van jonger dan 30. Hij was niet bekend bij de politie of de binnenlandse veiligheidsdienst. “Hij moet zijn daad uitgebreid gepland hebben, maar gelukkig ging hij amateuristisch te werk”, aldus de bronnen bij de veiligheidsdiensten. Als de man toch in de synagoge was binnengeraakt, “dan was er een bloedbad gebeurd zoals in Christchurch”. In de synagoge waren op het moment van de feiten een zeventigtal mensen aanwezig, maar de dader slaagde er niet in de synagoge binnen te geraken. Katz wijst er op Twitter verder ook nog op dat nog niemand de aanslag heeft opgeëist. Maar volgens haar informatie juichen extreemrechtse online groepen de aanslag al toe. Ze noemen de dader een “heilige”. Ook Brenon Tarrant, de terrorist van Christchurch, en andere extreemrechtse terroristen kregen die titel. bron: Belga Het bericht “Dader schietpartij Halle handelde alleen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Dit is wat we nu weten over schietpartij in Duitse Halle (09/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in de Duitse stad Halle zijn minstens twee personen omgekomen. Er zouden ook meerdere gewonden zijn. Een of meerdere daders...
  [naar artikel]
 41. Twee minderjarigen opgepakt die winkelier neersloegen in Halle (24/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De lokale politie van de zone Zennevallai (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw) heeft donderdag twee minderjarigen opgepakt die een dag eerder een winkelier in Halle op brutale wijze hadden overvallen. De twee worden vrijdag voorgeleid bij de jeugdrechter.
  [naar artikel]
 42. LIVE. Dader schietpartij Straatsburg op de vlucht, 720 agenten zoeken hem: “Ouders en twee broers opgepakt” (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in het centrum van Straatsburg rond acht uur gisterenavond zijn volgens de prefectuur van Bas-Rhin twee doden en twaalf...
  [naar artikel]
 43. LIVE. Dader schietpartij Straatsburg op de vlucht, 720 agenten opgetrommeld: “Ouders en twee broers opgepakt” (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in het centrum van Straatsburg rond acht uur gisterenavond zijn volgens de prefectuur van Bas-Rhin twee doden en twaalf...
  [naar artikel]
 44. Schietpartij Annapolis – Zeker vijf doden bij schietpartij op krantenredactie Annapolis (29/06/2018 - Metro)
  Bij de schietpartij op de redactie van een lokale krant in Annapolis, in de Amerikaanse staat Maryland, zijn donderdag zeker vijf personen om het leven gekomen. Dat zegt de politiebaas van de stad, Bill Krampf. Ook vielen er verschillende zwaargewonden. De schutter is opgepakt. De politie gaat uit van één dader. De verdachte wordt verhoord, over een motief is nog niets bekend. Bron: Belga   Het bericht Schietpartij Annapolis – Zeker vijf doden bij schietpartij op krantenredactie Annapolis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Schietpartij Annapolis – Zeker vijf doden bij schietpartij op krantenredactie Annapolis (28/06/2018 - Metro)
  Bij de schietpartij op de redactie van een lokale krant in Annapolis, in de Amerikaanse staat Maryland, zijn donderdag zeker vijf personen om het leven gekomen. Dat zegt de politiebaas van de stad, Bill Krampf. Ook vielen er verschillende zwaargewonden. De schutter is opgepakt. De politie gaat uit van één dader. De verdachte wordt verhoord, over een motief is nog niets bekend. Bron: Belga   Het bericht Schietpartij Annapolis – Zeker vijf doden bij schietpartij op krantenredactie Annapolis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Dader van schietpartij in Nieuw Texas in de cel (11/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De dader van een schietpartij op zondag 30 juni in de wijk Nieuw Texas is een 19-jarige man uit Visé. De verdachte werd maandag in de buurt van de luchthaven in Charleroi in de boeien geslagen. De motor die hij bij de schietpartij had gestolen, werd tijdens een huiszoeking gevonden.
  [naar artikel]
 47. LIVE. Dader schietpartij Straatsburg op de vlucht, 720 extra agenten opgetrommeld: “Ouders en twee broers opgepakt” (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in het centrum van Straatsburg rond acht uur gisterenavond zijn volgens de prefectuur van Bas-Rhin twee doden en twaalf...
  [naar artikel]
 48. LIVE. Dader dodelijke schietpartij Straatsburg nog steeds op de vlucht, 720 agenten zoeken hem: “Ouders en twee broers opgepakt” (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in het centrum van Straatsburg rond acht uur gisterenavond zijn volgens de prefectuur van Bas-Rhin twee doden en twaalf...
  [naar artikel]
 49. Vermoedelijke dader schietpartij in Spa aangehouden (28/08/2018 - Metro)
  Ivo T., de hoofdverdachte van de dodelijke schietpartij in Spa, is aangehouden. Dat meldt het parket van Verviers vandaag. Bij het schietincident in de nacht van zaterdag op zondag kwam de 38-jarige hoofdinspecteur Amaury D. om het leven. T. werd zondagochtend al in de omgeving ingerekend. bron: Belga Het bericht Vermoedelijke dader schietpartij in Spa aangehouden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.