Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 June 2020
23:23 uur

Merkel bezoekt synagoge Berlijn

Het Laatste Nieuws

09/10/2019 - 23:22

Bondskanselier Angela Merkel heeft een bezoek gebracht aan een synagoge van Berlijn, nadat een synagoge elders in het land op het nippertje aan een...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Merkel erkent fouten in vluchtelingenbeleid (19/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel wijst naar een falend vluchtelingenbeleid als reden voor de smadelijke verkiezingsnederlagen van haar CDU-partij in Berlijn en Mecklenburg-Vorpommern. Ze neemt als partijvoorzitter ook haar verantwoordelijkheid, zei Merkel maandag na de partijraad in Berlijn.
  [naar artikel]
 2. Merkel erkent fouten in vluchtelingenbeleid (19/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel wijst naar een falend vluchtelingenbeleid als reden voor de smadelijke verkiezingsnederlagen van haar CDU-partij in Berlijn en Mecklenburg-Vorpommern. Ze neemt als partijvoorzitter ook haar verantwoordelijkheid, zei Merkel maandag na de partijraad in Berlijn.
  [naar artikel]
 3. Aanslag in Berlijn raakt Merkel op zwakke plek (20/12/2016 - De Tijd)
  22:01 Met de aanslag in Berlijn voelt bondskanselier Angela Merkel opnieuw de hete adem van de rechtspopulistische AfD in de nek.
  [naar artikel]
 4. Aanslag Berlijn weegt niet op Merkel (07/01/2017 - De Tijd)
  13:25 Ondanks de aanslag in Berlijn springt de partij van de Duitse bondskanselier Angela Merkel in de peilingen opnieuw vlot over de 35 procent.
  [naar artikel]
 5. Koning Filip bezoekt vanavond de Grote Synagoge in Brussel: enkele cijfers en gegevens over de joodse gemeenschap (26/11/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip neemt vanavond deel aan de ceremonie ter gelegenheid van de 140e verjaardag van de Grote Synagoge van Brussel. De plechtigheid viert terzelfdertijd de 210de verjaardag van het Centraal Israëlitisch Consistorie van België. Op die manier wil de koning wil "de bijdrage van de joodse gemeenschap in België belichten en de dialoog tussen de erediensten en de georganiseerde vrijzinnigheid van ons land bevorderen". De synagoge werd exact 10 jaar geleden door de Europese Unie als Grote Synagoge van Europa erkend.
  [naar artikel]
 6. Bondskanselier Merkel beeft opnieuw tijdens ceremonie in Berlijn (27/06/2019 - VRT NWS)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel leek onstabiel en trilde duidelijk zichtbaar tijdens een ceremonie in Berlijn. Het is de tweede keer in tien dagen tijd dat ze zo opvallend trilt. Het incident doet vragen rijzen over haar gezondheidstoestand. De woordvoerder van Merkel heeft intussen laten weten dat er niets aan de hand is. 
  [naar artikel]
 7. Merkel bij herdenking in Berlijn: "Geen muur is zo hoog dat hij niet kan worden neergehaald" (09/11/2019 - VRT NWS)
  Met een dag vol feestelijkheden herdenkt de Duitse hoofdstad Berlijn de val van de Muur, vandaag precies 30 jaar geleden. De dag begon met een ingetogen officiële herdenking, bijgewoond door bondskanselier Angela Merkel en president Walter Steinmeier. Merkel riep Europa op om het verleden niet te vergeten en zich te blijven engageren voor vrijheid en democratie.
  [naar artikel]
 8. Macron is in Berlijn voor ontmoeting met Merkel en herdenking oorlogsslachtoffers (18/11/2018 - Metro)
  Emmanuel Macron is deze middag aangekomen in Berlijn. De Franse president heeft er een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en is ook in de Duitse hoofdstad voor herdenkingen van oorlogsslachtoffers. Macron was vanmiddag in Berlijn voor Volkstrauertag, de Duitse, nationale herdenkingsdag als eerbetoon aan alle slachtoffers van oorlogen. De Franse president werd er ontvangen door zijn Duitse ambtgenoot Frank-Walter Steinmeier. Merkel en Macron ontmoeten elkaar later op de dag, onder meer om van gedachten te wisselen over de oprichting van een Europees leger. De Duitse bondskanselier en de Franse president willen ook een strategie bespreken tegen het populisme van de Amerikaanse president Donald Trump. Bron: Belga   Het bericht Macron is in Berlijn voor ontmoeting met Merkel en herdenking oorlogsslachtoffers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Hollande en Merkel dineren laatste keer samen in Berlijn (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Berlijn hebben aftredend Frans president François Hollande en Duits bondskanselier Angela Merkel gisterenavond voor een laatste keer samen
  [naar artikel]
 10. Critici over bezoek Merkel: "Ze moet weg" (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel bezoekt vandaag ons land om een eredoctoraat van de KU Leuven en UGent in ontvangst te nemen. Voor
  [naar artikel]
 11. Topoverleg tussen May en Merkel over toekomst Europa (20/07/2016 - De Tijd)
  10:02 De nieuwe Britse premier Therasa May en de Duitse bondskanselier Angela Merkel ontmoeten elkaar vandaag in Berlijn.
  [naar artikel]
 12. Antwerpse synagoge gesloten: “Het gebouw dreigde in twee te scheuren” (28/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De afgelopen maanden is de synagoge Shomre Hadass op het Zuid gestabiliseerd door die te stutten met 119 betonnen palen die zestien meter diep in de grond zitten. Daardoor is het gevaar geweken dat de synagoge verder in tweeën zou scheuren.
  [naar artikel]
 13. Merkels CDU krijgt zware tik in Berlijn (18/09/2016 - De Tijd)
  18:53 De christendemocratische partij van de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft bij de deelstaatsverkiezingen in Berlijn de slechtste uitslag ooit behaald.
  [naar artikel]
 14. Merkel roept op tot ‘vrijheid verdedigen, haat en racisme bestrijden’ op herdenking val Berlijnse Muur (09/11/2019 - De Morgen)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) heeft ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de val van de Berlijnse Muur opgeroepen om de verworven vrijheid te verdedigen en haat, racisme en antisemitisme vastberaden te bestrijden. Ook vroeg ze de aanwezigen op de plechtigheden in Berlijn zaterdag om zich niet te laten ontmoedigen. ‘Geen muur, die mensen buitensluit en vrijheid begrenst, is zo hoog of zo breed dat ze niet kan doorbroken worden’, zei Merkel in de Verzoeningskapel in Berlijn.
  [naar artikel]
 15. Boomknuffelen in Berlijn (11/04/2019 - De Morgen)
  Wie in Berlijn enkel de bekendste bezienswaardigheden bezoekt, zal de Duitse hoofdstad wellicht als een collage van cement en steen zien. Maar wie even om het hoekje piept, komt terecht in een groene jungle die één derde van de stad opeist.
  [naar artikel]
 16. Ordeverstoorder opgepakt bij inzwering Merkel (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bondskanselier Angela Merkel en de leden van haar nieuwe kabinet zijn deze namiddag ingezworen voor het parlement in Berlijn. De 15 ministers...
  [naar artikel]
 17. Bondskanselier Merkel trilt opnieuw bij publiek optreden: “Geen reden tot ongerustheid” (10/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel is bij de ontvangst van de Finse premier Antti Rinne in Berlijn woensdag opnieuw beginnen trillen. Het is de derde keer in drie weken dat Merkel haar lichaam niet onder controle kan houden.
  [naar artikel]
 18. Capituleert Angela Merkel voor een Turkse dictator-in-wording? - Lukas De Vos (01/02/2017 - De Redactie)
  In de marge van de EU-top morgen bezoekt de Duitse bondskanselier Angela Merkel de Turkse president Tayip Erdogan. Het is geheim wat daar besproken zal worden. Zal Merkel waarschuwen voor deze dictator-in-wording? Lukas De Vos vreest van niet.
  [naar artikel]
 19. Britse premier Boris Johnson vandaag naar Berlijn: Duitse bondskanselier Angela Merkel wil luisteren, maar zegt "nein" (21/08/2019 - VRT NWS)
  De Britse premier Boris Johnson gaat vandaag naar Berlijn voor gesprekken met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Hij hoopt op nieuwe onderhandelingen over de brexit met de Europese Unie. Merkel wil luisteren, maar houdt toch vooral de deur dicht.
  [naar artikel]
 20. Merkel legt bloemen neer op kerstmarkt (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Duits bondskanselier Angela Merkel heeft vanmiddag bloemen neergelegd op de plaats van de bloedige aanslag in Berlijn.
  [naar artikel]
 21. Oeps: Theresa May zit even vast in de auto (11/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May is in Berlijn aangekomen voor een gesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. May wil het met Merkel hebben...
  [naar artikel]
 22. Migratiekwestie: Merkel en Michel willen een Europese oplossing (14/06/2018 - VRT NWS)
  In Berlijn heeft premier Michel overleg gepleegd met de Duitse bondskanselier Merkel als voorbereiding op een belangrijke Europese top over twee weken in Brussel. Het migratieprobleem staat daar bovenaan de agenda. Merkel en Michel pleiten allebei voor een Europese oplossing.  Merkel noemt het migratievraagstuk "een soort van lakmoesproef voor de samenhang en de toekomst van Europa". 
  [naar artikel]
 23. Merkel ziet Obama en Trump op één dag (25/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag de voormalige Amerikaanse president Barack Obama ontmoet in Berlijn, amper enkele uren
  [naar artikel]
 24. Merkel erkent fouten in vluchtelingenbeleid (19/09/2016 - Knack)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel wijst naar een falend vluchtelingenbeleid als reden voor de smadelijke verkiezingsnederlagen van haar CDU-partij in Berlijn en Mecklenburg-Vorpommern.
  [naar artikel]
 25. Merkel wacht angstvallig Beierse schokgolf af (13/10/2018 - De Tijd)
  15:03 De conservatieve CSU staat zondag een electorale pandoering te wachten in Beieren. De schokgolf zal te voelen zijn tot in Berlijn en dreigt kanselier Angela Merkel nog meer te verzwakken.
  [naar artikel]
 26. Verkiezingen Duitsland – Merkel en Schulz hebben stem uitgebracht (24/09/2017 - Metro)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft deze namiddag, enkele uren na haar uitdager Martin Schulz, in Berlijn haar stem uitgebracht voor de parlementsverkiezingen. Ze was in het bijzijn van haar echtgenoot Joachim Sauer. Merkel legde het traject van haar woning naar het stemlokaal te voet af. Aangezien ze kandidaat is in haar thuisstaat Mecklenburg-Vorpommern, kan ze dus niet voor zichzelf stemmen. De CDU-voorzitster moest zich in Berlijn eveneens uitspreken over het voortbestaan van de luchthaven Tegel in Berlijn. Merkel is tegen het openhouden van de luchthaven, aangezien de sluiting al gepland is. Rond 10 uur bracht ook Merkels uitdager Martin Schulz (SPD) zijn stem uit, in zijn gemeente Würselen. “Ik hoop dat vandaag zoveel mogelijk mensen gebruik maken van hun recht om te stemmen en de democratische toekomst van Duitsland te verzekeren door te stemmen op democratische partijen”, zei hij. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 27. Merkel gaat voor vierde ambtstermijn als bondskanselier (20/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal zich kandidaat stellen voor een nieuw, vierde mandaat als bondskanselier. Dat zei de 62-jarige Merkel zondag in Berlijn aan het partijbestuur, zo vernam het Duitse persagentschap DPA bij haar partij CDU. Merkel zal zich daarnaast ook opnieuw kandidaat stellen als voorzitter van de partij.
  [naar artikel]
 28. Nieuwe nederlaag voor Merkel (13/04/2019 - De Morgen)
  De vijfde deelstaatverkiezing op rij, zo vaak heeft de CDU van bondskanselier Angela Merkel al verloren. In Berlijn boeken de conservatieven hun slechtste resultaat ooit. Anti-immigratiepartij AfD wist met 13 procent relatief veel kiezers te overtuigen.
  [naar artikel]
 29. Dader van aanval op synagoge zou Duitser met extreemrechts gedachtegoed zijn (09/10/2019 - Metro)
  De dader van de aanval op een synagoge in de Duitse stad Halle is naar wordt aangenomen een 27-jarige Duitser met een extreemrechtse achtergrond, zo hebben veiligheidsbronnen vandaag aan het Duitse persbureau DPA gezegd. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer zei dat men ervan kan uitgaan dat de gebeurtenissen een “anti-semitische aanval” zijn. Het lijkt waarschijnlijk dat die door rechts extremisme is gemotiveerd. “Volgens de federale procureur-generaal is er voldoende bewijs voor een mogelijke rechts-extremistische achtergrond”, aldus de bewindsman in Berlijn. bron: Belga Het bericht Dader van aanval op synagoge zou Duitser met extreemrechts gedachtegoed zijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Merkel maant sociaaldemocraten aan tot verantwoordelijkheidszin (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bondskanselier Angela Merkel heeft in Berlijn de sociaaldemocraten opgeroepen tot verantwoordelijkheidszin om zondag tijdens het SPD-congres het...
  [naar artikel]
 31. "Dit is hypocriet. Waarom was Merkel niet eerder hier?" (19/12/2017 - VRT NWS)
  In Berlijn is de aanslag op de kerstmarkt van precies een jaar geleden herdacht. Twaalf mensen kwamen om het leven. Bondskanselier Angela Merkel was aanwezig op de herdenking. Ze beseft dat de Duitse regering niet adequaat op de aanslag heeft gereageerd en die zelfs misschien had kunnen voorkomen. In haar toespraak had de bondskanselier het over een dag van rouw en ze drukte de wil uit om "wat verkeerd gelopen is, te verbeteren". Niet iedereen was opgezet met Merkels komst. "Dit is hypocriet. Waarom was Merkel niet eerder hier? Waarom moesten ze haar smeken?", reageerde een inwoonster van Berlijn.
  [naar artikel]
 32. Merkel bezoekt ‘ground zero’ van het Duitse integratiedebat, maar ze komt te laat, vindt Chemnitz (17/11/2018 - De Morgen)
  In Chemnitz braken tweeënhalve maand geleden rellen uit na de moord op Daniel H. Bondskanselier Merkel ging er gisteren voor het eerst op bezoek. Maar een geweldige indruk maakte ze daarbij niet.
  [naar artikel]
 33. Hollande maandag op afscheidsbezoek bij Merkel (06/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president François Hollande reist maandag naar Berlijn voor een onderhoud met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Het bezoek aan
  [naar artikel]
 34. Extreemrechts betoogt tegen Merkel (30/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden extreemrechtse betogers stapten door de straten van Berlijn tegen Bondskanselier Merkel. Ze eisen haar ontslag omwille van haar
  [naar artikel]
 35. Merkel biedt excuses aan voor 'kebabmoorden' (28/03/2019 - De Morgen)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in een toespraak in het Konzerthaus in Berlijn haar excuses aangeboden aan de nabestaanden van tien mensen. Die zijn vermoedelijk vermoord door een neonazi-organisatie.
  [naar artikel]
 36. "Dit wordt groot probleem voor Merkel" (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De verdachte van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn is een asielzoeker en voor bondskanselier Angela Merkel komt dat politiek zeer ongelegen.
  [naar artikel]
 37. Obama: "Als ik Duitser was, stemde ik op Merkel" (18/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bondskanselier Angela Merkel heeft in Berlijn de Amerikaanse president Barack Obama bedankt voor het jarenlange vertrouwen en partnerschap.
  [naar artikel]
 38. Extreemrechts betoogt tegen Merkel (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag stapten honderden extreemrechtse betogers door de straten van Berlijn tegen Bondskanselier Merkel. Ze eisen haar ontslag omwille van haar
  [naar artikel]
 39. Gemaskerde mannen gooien brandende voorwerpen naar synagoge in Göteborg (10/12/2017 - VRT NWS)
  In het centrum van de Zweedse stad Göteborg heeft een tiental gemaskerde jongeren zaterdagavond een synagoge bestookt met brandende voorwerpen. Op het moment van het voorval waren er in de synagoge ongeveer twintig jongeren aanwezig.
  [naar artikel]
 40. Merkel en Di Rupo eensgezind: 'Mja, gut' (11/04/2019 - De Morgen)
  Het eerste volwaardige buitenlandse staatsbezoek - per vliegtuig en met militair tromgeroffel - bracht premier Elio Di Rupo (PS) naar Berlijn. Meteen kon hij aan Angela Merkel duidelijk maken wat hij precies in Der Spiegel had bedoeld. Kristof Windels
  [naar artikel]
 41. "Stuur vluchtelingen terug naar Afrika": Merkel krijgt tegenwind van zusterpartij CSU na aanslag Berlijn (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse conservatieve partij CSU, coalitiepartner en zusterpartij van de CDU van bondskanselier Angela Merkel, wil de vluchtelingenstroom over
  [naar artikel]
 42. Gemaskerde mannen gooien brandende voorwerpen naar synagoge in Göteborg (10/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het centrum van de Zweedse stad Göteborg heeft een tiental gemaskerde jongeren zaterdagavond een synagoge bestookt met brandende voorwerpen. Dat berichtten lokale media. Op het moment van het voorval waren er in de synagoge ongeveer twintig jongeren aanwezig.
  [naar artikel]
 43. Merkel wordt eerste buitenlandse trip voor president Macron (08/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De verkozen Franse president Emmanuel Macron wil kort na zijn ambtsaanvaarding naar Berlijn vliegen om er de Duitse bondskanselier Angela Merkel
  [naar artikel]
 44. Merkel en Orban blijven botsen over Europese asielbeleid (05/07/2018 - VRT NWS)
  De Duitse Bondskanselier Merkel heeft vanochtend de Hongaarse premier Orbán ontvangen in Berlijn. Ze blijven het oneens over het Europese asielbeleid. Europa draagt een verantwoordelijkheid tegenover mensen die hier veiligheid zoeken, zei Merkel nadien. Maar Orbán vindt dat Hongarije genoeg doet door zijn buitengrens af te schermen met een hek en 8.000 grenswachters.
  [naar artikel]
 45. Protesten in Tunesië breiden uit: poging tot brandstichting in synagoge (10/01/2018 - Knack)
  In de nacht van dinsdag op woensdag werden molotovcocktails naar de bekende Ghriba-synagoge op Djerba gegooid.
  [naar artikel]
 46. Merkel wil dat Poetin holebi's in Rusland beschermt (02/05/2017 - De Redactie)
  Tijdens haar eerste bezoek aan de Rusland in twee jaar heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel Moskou opgeroepen om de veiligheid van holebi's te vrijwaren. De relaties tussen Berlijn en Moskou zijn erg gespannen en dat bleek ook tijdens de ontmoeting tussen Merkel en de Russische president Vladimir Poetin.
  [naar artikel]
 47. Wat scheelt er met Angela Merkel? Bondskanselier begint plots hevig te trillen (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de officiële ontvangst van de nieuwe Oekraïense president Volodimir Zelenski in Berlijn begon bondskanselier Angela Merkel plotseling enorm te...
  [naar artikel]
 48. Merkel legt bloemen neer op kerstmarkt: "Dit wordt groot probleem voor haar" (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Duits bondskanselier Angela Merkel heeft vanmiddag bloemen neergelegd op de plaats van de bloedige aanslag in Berlijn. De verdachte van de
  [naar artikel]
 49. Merkel reageert op aanslag: "Duitsland is in diep verdriet" (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vanochtend voor het eerst gereageerd op de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. "We zullen de
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.