Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 May 2020
23:18 uur

‘Kerst vieren gaat niet meer. Alles komt weer boven’ 

Apache

31/10/2019 - 11:38

Op 24 december 1989, één dag voor de executie van de Roemeense dictator Ceau?escu reden journalist Danny Huwé (46), cameraman Paul Van Schoor (24), toenmalig geluidsman Jan De Coninck (23) en monteur Ingrid Bertrand (24) samen naar het woelige Boekarest in opdracht van VTM. Danny werd er voor de ogen van zijn collega's doodgeschoten. Zijn cameraploeg kwam het drama nooit te boven. Het was hun eerste buitenlandreportage in een conflictgebied, zonder voorbereiding, zonder ervaring. Een missie gedoemd om fout te lopen. Van begeleiding of psychologische nazorg was toen nog geen sprake. Monica Moritz sprak met Paul Van Schoor en Jan De Coninck over die fatale avond en over de spijtige wijzigingen in het medialandschap, die degelijke journalistiek hinderen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. In deze setting vieren BV's en celebs kerst vanavond (24/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het bekende gepeupel in Vlaanderen en Hollywood is helemaal klaar om kerst te vieren dit weekend. Massaal versierden ze hun huizen en kerstbomen,
  [naar artikel]
 2. Met kerst komt u 500 tot 877 gram bij. Niets verontrustends… denkt u (02/12/2017 - Express)
  De Britse krant The Guardian heeft 7 verschillende studies geraadpleegd om het antwoord te kennen op een cruciale vraag: ‘ Hoe veel gaat u deze kerst aankomen?’ De conclusie is de volgende: uw gewicht zal ergens tussen de 500 en 877 gram toenemen. Niets verontrustends, denkt u, maar nu komt het… Volgens een studie van het US National Institute of Child Health Human Development wegen volwassenen gewoonlijk meer tijdens de maanden februari en maart dan ze in september en oktober wegen, maar, en dat is het ergste… hun gewicht neemt niet af tegen februari/maart en september/oktober van het daaropvolgende jaar. Met andere woorden: niet enkel zal u met kerst aankomen… deze kilo’s raakt u ook niet meer kwijt. The post Met kerst komt u 500 tot 877 gram bij. Niets verontrustends… denkt u appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 3. Deze oudere stellen vieren hun eerste kerst samen: “Je verwacht het niet meer” (26/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ze waren op zoek naar de liefde of zagen die juist niet aankomen. Deze stellen op leeftijd vielen afgelopen jaar als een blok voor elkaar en vieren...
  [naar artikel]
 4. Deze oudere koppels vieren hun eerste kerst samen: “Je verwacht het niet meer” (26/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ze waren op zoek naar de liefde of zagen die juist niet aankomen. Deze koppels op leeftijd vielen afgelopen jaar als een blok voor elkaar en vieren...
  [naar artikel]
 5. Honderden vrijwilligers zetten zich in voor alleenstaanden, minderbedeelden en gevangenen: “Steeds meer mensen willen kerst op een authentiekere manier vieren” (24/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Gezellig rond de tafel, met familie, cadeautjes en (te) veel eten. Het is voor veel Vlamingen de ideale kerstavond. Maar sommigen organiseren een veel groter kerstfeest. Niet voor zichzelf, maar voor mensen die anders weinig reden tot vieren hebben. “We merken dat er jaar na jaar vrijwilligers bijkomen die kerst op een authentiekere manier willen vieren. Je gratis inzetten geeft niet alleen een goed gevoel, het maakt ook oprecht gelukkig”, zegt Pascale Bemelmans, die 2.000 vrijwilligers aan het werk zet.
  [naar artikel]
 6. Deze mensen vieren dit jaar kerst met onbekenden: “Een stoel bijschuiven en een patatje extra schillen. Meer moeite kost het niet” (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De één zoekt een gezellig nest om Kerstmis te vieren, de ander schuift graag een stoel bij. Waarom de twee niet bij elkaar brengen dan? Na de...
  [naar artikel]
 7. SOS HLN. Deze mensen vieren dit jaar kerst met onbekenden: “Een stoel bijschuiven en een patatje extra schillen. Meer moeite kost het niet” (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De één zoekt een gezellig nest om Kerstmis te vieren, de ander schuift graag een stoel bij. Waarom de twee niet bij elkaar brengen dan? Na de...
  [naar artikel]
 8. Vieren zonder dieren (16/12/2017 - De Morgen)
  Gevulde kalkoen, foie gras, varkensrollades en rundstong: traditioneel staat kerst gelijk aan een ongegeneerd vleesfestijn. Toch schuiven steeds meer Vlamingen met kerst hun stuk vlees opzij. Extra voer voor discussie aan de kerstdis?
  [naar artikel]
 9. Hoeveel gaat u deze kerst aankomen? (23/12/2016 - Express)
  De Britse krant The Guardian heeft 7 verschillende studies geraadpleegd om het antwoord te kennen op een cruciale vraag:   ‘ Hoe veel gaat u deze kerst aankomen?’ De conclusie is de volgende: uw gewicht zal ergens tussen de 500 en 877 gram toenemen flickr 143d ESC Niets verontrustends, denkt u, maar nu komt het… Volgens een studie van het US National Institute of Child Health Human Development… flickr David Goehring   wegen volwassenen gewoonlijk meer tijdens de maanden februari en maart dan ze in september en oktober wegen, maar, en dat is het ergste… Hun gewicht neemt niet af tegen februari/maart en september/oktober van het daaropvolgende jaar flickr Brian Gonzalez Met andere woorden: niet enkel zal u met kerst aankomen… deze kilo’s raakt u ook niet meer kwijt. The post Hoeveel gaat u deze kerst aankomen? appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 10. Beetje vroeg: 'Krazy' Kardashians vieren nu al Kerst (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor wie er nog aan twijfelde: niemand viert kerst zo uitbundig, extravagant en over the top als de familie Kardashian. Wij geven nu al een kijkje...
  [naar artikel]
 11. Beetje vroeg: zo Krazy vieren de Kardashians al Kerst (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor wie er nog aan twijfelde: niemand viert kerst zo uitbundig, extravagant en over the top als de familie Kardashian. Wij geven nu al een kijkje...
  [naar artikel]
 12. Weduwnaar hangt emotionele oproep aan bord supermarkt: “Wie heeft er nog plaats voor mij om kerst te vieren?” (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een weduwnaar heeft heel wat mensen hun harten beroerd met een hartverscheurend zoekertje. De man hing een briefje op in zijn dichtstbijzijnde supermarkt met één simpele vraag: “Wie heeft er voor een eenzame gepensioneerde een plaatsje om kerst te vieren?”
  [naar artikel]
 13. 'Toevallig bij elkaar gerold' (06/04/2019 - De Morgen)
  'Wij vieren Kerst én het Suikerfeest', vertelt Idriss. Hij en Judy zijn warme mensen, types die het niet erg vinden als je laat op de avond nog komt binnenwaaien. Integendeel.
  [naar artikel]
 14. Belle Perez kan kerst thuis vieren met kersverse zoontje (21/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Belle Perez zal ook een warme kerst thuis kunnen vieren. Samen met haar man Wouter mogen ze hun zoontje Ellía meenemen voor hun eerste feestdag als gezin. Het kleintje was eigenlijk uitgerekend als kerstkind, maar hij werd wat te vroeg geboren. Bijna een week later verlaten ze het ziekenhuis van Herentals.
  [naar artikel]
 15. Bewezen: kerst vieren bij je schoonouders is belastend voor je darmen (22/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kerstavond vieren bij de schoonfamilie heeft gevolgen voor de darmen én het gemoed. Dat had u misschien eerder zelf al gevoeld, maar het is nu ook bevestigd door een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. “Wie kerst viert bij z’n schoonouders, heeft in de darmen minder bacteriën die beschermen tegen depressie dan wie stressloos thuis bleef.”
  [naar artikel]
 16. Familie Ivana Smit: “Ze zou morgen thuiskomen om kerst te vieren” (19/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De ouders van Ivana Smit zitten nu ze terug zijn gekeerd uit Maleisië nog steeds met heel veel vragen. In plaats van hun dochter morgen opnieuw thuis te verwelkomen voor kerst, moeten ze nu rouwen om haar dood. “Haar moeder zei: ‘Ik zou alles wat ik bezit afgeven om haar nog één keer te mogen zien’”, vertelt de oom van Ivana.
  [naar artikel]
 17. Bitcoin stabiliseert na moeilijke kerst (26/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De digitale munt bitcoin lijkt een moeilijke kerst weer te boven te zijn gekomen. De munt behield vandaag zijn koerswinst nadat de handel in de...
  [naar artikel]
 18. Zo reageert moeder wanneer zoon na 5.000 km reizen onverwacht thuis komt voor kerst (24/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Enda Conway had een serieuze verrassing in petto voor zijn moeder. Hij reisde maar liefst 5.000 kilometer vanuit San Francisco naar het Ierse dorpje Claremorris om samen met haar kerst te kunnen vieren. Een hartverwarmend filmpje op zijn Facebook-account toont hoe de eerste momenten van het weerzien verliepen.
  [naar artikel]
 19. Dan toch: Harry en Meghan vieren kerst met William en Kate (17/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kensington Palace heeft bevestigd dat prins Harry en Meghan Markle Kerstmis zullen vieren met prins William en Kate Middleton. Die mededeling komt er nadat er in de Britse pers eerst heel wat werd gespeculeerd over een ruzie tussen Meghan en Kate en dat ze daarom de feestdagen niet met elkaar zouden doorbrengen.
  [naar artikel]
 20. Australiërs vieren kerst bij recordtemperaturen (24/12/2018 - VRT NWS)
  In Australië moet de kerstman zich niet al te warm induffelen: in grote delen van het land voorspellen de weerdiensten temperaturen tot boven de 30 graden Celsius. De volgende dagen zou het kwik verder blijven stijgen. In sommige regio's is het daardoor 12 graden warmer dan gemiddeld in december. 
  [naar artikel]
 21. Kerst met topmodel Doutzen Kroes: “Dit jaar was ik heel zoekende naar mezelf” (25/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook supermodellen vieren kerst. Bij de Nederlandse Doutzen Kroes (34) wordt het qualitytime met de familie en sexy time met mooie lingerie. Wij...
  [naar artikel]
 22. “Even rust, en dan knallen in 2019", Alice on the Roof, Tourist LeMC, Sergio Herman decogoeroes Ozanna en Guillemine over hoe zij kerst vieren (08/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ?Ze krijgen pretoogjes als ze erover praten. Flashbacks naar hun kindertijd. En vooral ook een heel warm gevoel. Kerst doet wat met muzikanten...
  [naar artikel]
 23. SHOPPING. Kerstcadeaus voor wie echt alles al heeft (16/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wachten op kerst voor iets dat je graag wil, is er al lang niet meer bij. Want alles is te koop in een muisklik of twee en we komen om in de spullen. Wat koop je dus, voor iemand die alles al heeft? Tien cadeaus waarvan je niet wist dat iemand ze nodig kon hebben.
  [naar artikel]
 24. Frank Deboosere verklapt of we dit jaar een witte kerst krijgen (16/12/2019 - Metro)
  Het is alweer een tijdje geleden dat we nog een witte kerst mochten meemaken. Het ziet ernaar uit dat we ook dit jaar geen sneeuwpret zullen beleven met kerst. Hoewel Kerstmis sowieso een van de gezelligste periodes van het jaar is, hopen we elk jaar stiekem op de kers(t) op de taart: sneeuw. Weerman Frank Deboosere voorspelt echter dat het niet voor dit jaar zal zijn. “Dit jaar grote kans op een groene kerst. Het is geleden van 2010 dat we nog eens een witte kerst hadden”, twitterde hij. De kans is groot dat het op 25 december zacht weer wordt met temperaturen tussen de 6 en 10 graden. Te warm dus voor sneeuwvlokjes. Verwend in 2010 Tien jaar geleden was dus de laatste witte kerst in ons land, al werden we toen met een sneeuwtapijt van 16 centimeter wel heel erg verwend. Ook in 2009 viel er sneeuw met kerst, al moesten we ons toen tevredenstellen met een laagje van 3 centimeter. Daarvoor moeten we al terug naar 1986 (1,5 cm) en 1964 (17 cm). Vaak pas sneeuw in februari Deboosere legt verder ook uit dat een groene kerst niet wil zeggen dat er geen sneeuw meer in aantocht is. “Dikwijls komt de winter bij ons pas echt op dreef in de loop van de maand januari. De laatste jaren dwarrelden de sneeuwvlokken dikwijls in februari. Een groene kerst wil niks zeggen over het verder verloop van de winter”, schrijft hij op zijn website. Dit jaar grote kans op een groene kerst. Het is geleden van 2010 dat we nog eens een witte kerst hadden. Meer info op https://t.co/3IRHetmudz pic.twitter.com/rolo34QaP3 — Frank Deboosere (@frankdeboosere) December 15, 2019 Lees ook : Zoveel geeft de Belg gemiddeld uit aan een kerstcadeau Het bericht Frank Deboosere verklapt of we dit jaar een witte kerst krijgen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Nieuwe trend n kerst of nieuwjaar in het buitenland vieren om stress te ontvluchten (04/04/2019 - De Morgen)
  'Kerst onder de palmbomen in plaats van de dennenboom is een belevenis: geen sleur, geen stress. Je bent weg van de verplichtingen en routines onder de kerstboom'
  [naar artikel]
 26. Kerstmaaltijd voor eenzame truckchauffeurs (26/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl de meeste mensen kerst thuis met familie vieren, zitten heel wat truckchauffeurs alleen in hun cabine op een donkere snelwegparking. “Met een lekkere maaltijd hebben ze toch nog een beetje kerst”, zegt Michel Artoos van de evangelische motorclub Property of Jesus.
  [naar artikel]
 27. “Brad Pitt mag kerst vieren met jongste kinderen zonder toezicht” (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor Brad Pitt. Althans, dat meent Us Weekly. Volgens het Amerikaanse magazine viert de acteur kerst met een aantal van zijn kinderen,...
  [naar artikel]
 28. Koersel Kerst (19/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het meest sfeervolle event van de eindejaarsperiode in Beringen slaat zijn tenten weer op aan het Kerkplein van Koersel. Op zaterdag 21 en zondag 22 december kan je ook dit jaar weer de gezellige kerstsfeer opsnuiven tijdens Koersel Kerst.
  [naar artikel]
 29. Annelien Coorevits en Olivier Deschacht vieren nieuwjaar samen op vakantie: komt het weer goed? (24/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een koppel zijn ze niet meer, maar Annelien Coorevits en Olivier Deschacht vieren nieuwjaar dit jaar toch samen met hun kinderen op vakantie in Tenerife. Vrienden van de voetballer zeggen in Dag allemaal dat hij hoopt dat het er tot een verzoening zal komen.
  [naar artikel]
 30. Kerst vieren in Londen? Dit zijn de beste adresjes volgens merkstrateeg en local Senta Slingerland (06/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Londen is wat je er zelf van maakt. Alles is voorhanden, kiezen is de boodschap. En iedereen is er welkom. Voor Senta Slingerland is het nu bijna...
  [naar artikel]
 31. Meer dan 100.000 fans: ook tweede film 'Helden Boven Alles' groot succes (01/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na vijf speelweken heeft 'Helden Boven Alles' de kaap van de 100.000 bezoekers bereikt. Daarmee doen Nico, Sieg, Maureen en Dempsey het beter dan...
  [naar artikel]
 32. “Dries Van Noten of Versace voor 20 euro? Hier kan het” (13/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Honderd ton komt er elke maand binnen en 28 dagen later is alles weer de deur uit. Vooral kleren, stoelen en kleerkasten vliegen buiten, alleen wandkasten raken ze aan de straatstenen niet kwijt. “Elke dag passeren hier 300 à 400 betalende klanten”, zegt Erwin Hermans van de Hasseltse kringwinkel Okazi. De twintigste verjaardag vieren ze vanaf nu met een expo van bananendozen. “Omdat die typisch voor ons zijn, daar vervoeren we al 20 jaar alles mee. Okazi goes bananas.”
  [naar artikel]
 33. Meghan Markle breekt traditie en viert kerst met Britse royals (13/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meghan Markle (36) brengt de kerst door met de Britse royals. De actrice en haar verloofde prins Harry (33) vieren de feestdagen in Sandringham,...
  [naar artikel]
 34. Kwik komt zondag overdag niet meer boven het vriespunt (21/02/2018 - Metro)
  Een wind uit het noordoosten doet het vandaag kouder aanvoelen dan de verwachte maxima tussen de 0 en 5 graden. Het is wel zonnig, al kunnen zich in de loop van de dag enkele wolkenvelden vormen. Vanavond en -nacht gaat het onder een heldere hemel overal vriezen: aan zee daalt het kwik tot -1 graad, in het centrum tot -3 of -4 en in de Hoge Venen tot -8. Dat meldt het KMI. Ook morgen blijft het zonnig en koud, met een schrale wind uit het noordoosten. Overdag blijft het vriezen op vele plaatsen in de Ardennen, terwijl het kwik elders even boven het vriespunt komt. In het centrum wordt het tot 3 à 4 graden. Ook vrijdag en zaterdag blijft het zonnig en koud bij een schrale noordoostenwind. Ook zondag blijft het zonnig, maar de gure oost- tot noordoostenwind voert nog koudere Siberische lucht aan. Overdag komt het kwik niet meer boven het vriespunt uit, en ’s nachts vriest het ook in Vlaanderen tot -7. Voor begin volgende week wordt hetzelfde weer verwacht, met op woensdag vanuit het noorden wat meer bewolking en later op de dag of ’s nachts kans op sneeuw. Het wordt wel iets minder koud. bron: Belga
  [naar artikel]
 35. Kwik komt zondag overdag niet meer boven het vriespunt (21/02/2018 - Metro)
  Een wind uit het noordoosten doet het vandaag kouder aanvoelen dan de verwachte maxima tussen de 0 en 5 graden. Het is wel zonnig, al kunnen zich in de loop van de dag enkele wolkenvelden vormen. Vanavond en -nacht gaat het onder een heldere hemel overal vriezen: aan zee daalt het kwik tot -1 graad, in het centrum tot -3 of -4 en in de Hoge Venen tot -8. Dat meldt het KMI. Ook morgen blijft het zonnig en koud, met een schrale wind uit het noordoosten. Overdag blijft het vriezen op vele plaatsen in de Ardennen, terwijl het kwik elders even boven het vriespunt komt. In het centrum wordt het tot 3 à 4 graden. Ook vrijdag en zaterdag blijft het zonnig en koud bij een schrale noordoostenwind. Ook zondag blijft het zonnig, maar de gure oost- tot noordoostenwind voert nog koudere Siberische lucht aan. Overdag komt het kwik niet meer boven het vriespunt uit, en ’s nachts vriest het ook in Vlaanderen tot -7. Voor begin volgende week wordt hetzelfde weer verwacht, met op woensdag vanuit het noorden wat meer bewolking en later op de dag of ’s nachts kans op sneeuw. Het wordt wel iets minder koud. bron: Belga
  [naar artikel]
 36. Nafi Thiam zegt dat ze afgedreigd werd door Belgische atletiekfederatie: “Ik kan mijn mond niet meer houden” (23/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Haar stem stokt, tranen wellen op. “Sorry, alles komt weer naar boven.” In de saga van de gedragscode voor atleten had enkel de hoofdrolspeelster van het incident waarmee alles in een stroomversnelling kwam nog niet van zich laten horen: olympisch kampioene, wereldkampioene en Europees kampioene Nafi Thiam (24). Al was ze in Berlijn 2018 bijna geen Europees kampioene geworden, want haar eigen federatie dreigde haar uit het EK te gooien voor een verkeerd truitje. Nu spuwt Thiam haar gal. Een golf van frustratie, een monoloog van opgekropte woede.
  [naar artikel]
 37. Evangelische motorclub verzorgt kerstmaaltijd voor eenzame truckchauffeurs (25/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl de meeste mensen kerst thuis met familie vieren, zitten heel wat truckchauffeurs alleen in hun cabine op een donkere snelwegparking. “Met een lekkere maaltijd hebben ze toch nog een beetje kerst”, zegt Michel Artoos van de evangelische motorclub Property of Jesus.
  [naar artikel]
 38. “Onze eigen Trump gaat Brazilië weer groot maken” (30/10/2018 - De Morgen)
  Op 1 januari krijgt Brazilië een extreemrechtse president. De 63-jarige oud-legerkapitein Jair Bolsonaro won zondag met 55 procent van de stemmen de verkiezingen. Duizenden aanhangers hebben zich zondagavond voor Bolsonaro's huis in Rio de Janeiro verzameld. “Brazilië boven alles", scanderen ze. “God boven allen!”
  [naar artikel]
 39. Kate McCann moet tiende Kerst zonder dochter Maddie vieren (25/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De ouders van het Britse meisje Madeleine McCann hebben voor de tiende keer Kerst gevierd zonder hun dochter. Madeleine verdween in 2007 toen ze
  [naar artikel]
 40. Duikers zoeken nog steeds naar vermiste man in recreatiedomein Willebroek (23/07/2018 - VRT NWS)
  Duikers zijn op dit moment met een sonarboot op zoek naar een drenkeling, een man van 50, die gisteren toch was gaan zwemmen in Willebroek, ondanks een verbod. Volgens getuigen kwam de man niet meer boven. De zoekactie gisteren leverde niets op. Sinds vanochtend tien uur zetten de hulpdiensten weer alles op alles om het slachtoffer  te vinden. 
  [naar artikel]
 41. Steeds meer moslims vieren kerst. Waar denken jullie mee bezig te zijn? (30/12/2019 - De Morgen)
  Mohamed Ouaamari is auteur van Groetjes uit Vlaanderen, dat volgend voorjaar verschijnt. Hij vervangt Julie Cafmeyer tijdens de kerstvakantie.
  [naar artikel]
 42. Romina en Jan uit ‘Boer zkt. Vrouw’ vieren eerste kerst als koppel: “Zolang ik hem bij me heb, ben ik zielsgelukkig” (26/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  ‘Boer zkt. Vrouw: de wereld rond’ was een schot in de roos voor cowboy Jan (30) en Romina (27). De twee vonden het geluk bij elkaar en brengen nu 5 weken samen door in Australië. Daar vierden ze hun eerste kerst als koppel.
  [naar artikel]
 43. Romina en Jan uit ‘Boer zkt. Vrouw’ vieren eerste kerst als koppel: “Zolang ik hem bij me heb, ben ik zielsgelukkig” (26/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Boer zkt. Vrouw: de wereld rond’ was een schot in de roos voor cowboy Jan (30) en Romina (27). De twee vonden het geluk bij elkaar en brengen nu 5 weken samen door in Australië. Daar vierden ze hun eerste kerst als koppel.
  [naar artikel]
 44. Familiefeest all over the world (23/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met kerst eten ze in Polen bij voorkeur visgerechten in liefst twaalf gangen. In Japan halen ze gefrituurde kippenfilets van een fastfoodgigant in huis. In Portugal eten ze dan weer gepekelde kabeljauw. Overal is het niet even koud, daar zijn het dan topdagen voor kunstsneeuw en zwetende kerstmannen. Wel zowat overal, vertrouwd of niet vertrouwd met deze christelijke hoogdag, is Kerstmis een familiegebeuren. Zeggen ook onze Limburgers & Wereldburgers in hun hoek van de wereld: “Het liefst zouden we nog thuis bij de familie kerst willen vieren.” Sommigen maken op de valreep effectief die lange reis. Bij de anderen blijft het bij kerstwensen via Nonkel Skype. Al zijn er ook families die speciaal voor Kerstmis van Limburg naar de andere kant van de wereld reizen. Of wat dacht u van Fiji en Tanzania?
  [naar artikel]
 45. Dit gezin viert kerst op zijn Noors (25/12/2016 - De Standaard)
  In de meeste huiskamers is het kerstfeest intussen begonnen. Misschien zit u wel al aan tafel. In elk geval zijn veel mensen deze namiddag druk in de weer geweest om het kerstmenu op tijd klaar te krijgen. Wij zijn gaan kijken bij de familie Cuypers in Herselt. Daar vieren ze niet op zijn Belgisch, maar op zijn Noors.
  [naar artikel]
 46. 17 tips om kerst 2017 te vieren alsof het al 2018 is (16/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Voelt u de kerststress al opkomen? Relax, want dit jaar bent u sowieso voor op uw tijd. Wij bladerden voor u door het nieuwe trendboek van kennisnetwerk Foodservice Alliance in Turnhout en pasten de inzichten voor 2018 toe op de feesttendensen van de grote supermarktketens. Volgt u nog? Hier zijn 17 tips voor een übertrendy kerst!
  [naar artikel]
 47. Reactie van deze vader op mogelijke aankoop van kunstkerstboom is episch (21/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de familie Napoli uit Californië is kerst en alles wat er bij komt kijken, een serieuze aangelegenheid. Het voorstel van de vrouw des huizes,...
  [naar artikel]
 48. Kate en William vieren kerst met de Middletons (17/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Kate en William vergezellen de Britse koninklijke familie dit jaar tijdens de traditionele kerstvieringen niet in Sandringham, maar kiezen ervoor om de feestdag met de Middletons door te brengen. Dat meldt de Britse krant Daily Mail. De schoonfamilie van prins William zou van deze feestdag de meest memorabele kerst ooit willen maken, omdat Pippa volgend jaar in het huwelijksbootje stapt met haar multimiljonair, en daar kan het gezin van Kate niet bij ontbreken.
  [naar artikel]
 49. Kerstviering bij Samana (23/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 18 december kwamen meer dan 100 leden en kernleden van Samana samen om kerst te vieren. Om 12 uur werd een lekkere maaltijd geserveerd, waarna Lucienne Tevenie voor een warm en aangenaam zangoptreden zorgde.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.