Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

31 May 2020
00:07 uur

Internationale politiesamenwerking: hoe het parlement bedrogen wordt

Apache

31/10/2019 - 15:02

Op 1 oktober 2019 om 6u30 voeren twee Belgische politieambtenaren een huiszoeking uit in de woonst van Botagoz Jardemalie. Wellicht maken zij gebruik van een bijzondere sleutel want het slot werd niet geforceerd. Botagoz is op dat ogenblik niet thuis. Zij was te Straatsburg op de Raad van Europa in het kader van haar activiteiten als militante voor de Mensenrechten. De Belgische politieambtenaren waren niet alleen: twee Russisch sprekende personen deden mee aan de huiszoeking.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Topman ziedend over gebrekkige politiesamenwerking met Turkije: "Dat zijn dus 21 potentiële El Bakraoui's" (27/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Peter De Buysscher, de directeur Internationale Politiesamenwerking bij de federale politie, heeft vandaag fors uitgehaald naar Turkije. In een
  [naar artikel]
 2. Minister Jambon pleit voor internationale politiesamenwerking in strijd tegen terreur (26/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft op de 86ste Algemene Vergadering van Interpol in de Chinese hoofdstad Peking een pleidooi gehouden voor internationale politiesamenwerking in de strijd tegen terrorisme en georganiseerde misdaad. Interpol kan daarbij een grote rol spelen, aldus Jambon. “Indien internationale informatie-uitwisseling beter had verlopen, was één van de terroristen van 22 maart, Ibrahim El Bakraoui, eerder gearresteerd geweest.”
  [naar artikel]
 3. Jambon pleit voor internationale politiesamenwerking in strijd tegen terrorisme (26/09/2017 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft op de Algemene Vergadering van Interpol in de Chinese hoofdstad Peking een pleidooi gehouden voor internationale politiesamenwerking in de strijd tegen terrorisme en georganiseerde misdaad.  Interpol kan daarbij een grote rol spelen, aldus Jambon. "Indien internationale informatie-uitwisseling beter had verlopen, was één van de terroristen van 22 maart, Ibrahim El Bakraoui, eerder gearresteerd geweest."
  [naar artikel]
 4. Terreurdreiging – Minister Jambon pleit voor internationale politiesamenwerking (26/09/2017 - Metro)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft op de 86ste Algemene Vergadering van Interpol in de Chinese hoofdstad Peking een pleidooi gehouden voor internationale politiesamenwerking in de strijd tegen terrorisme en georganiseerde misdaad. Interpol kan daarbij een grote rol spelen, aldus Jambon. “Indien internationale informatie-uitwisseling beter had verlopen, was één van de terroristen van 22 maart, Ibrahim El Bakraoui, eerder gearresteerd geweest.” De N-VA-minister erkende dat hij in de laatste jaren overtuigd geraakt is van het grote belang van internationale politiesamenwerking. Terroristische en criminele netwerken houden immers geen rekening met nationale grenzen en zoeken steeds de weg met de minste weerstand. Van elk gat in het web van politie- en inlichtingendiensten maken ze gretig gebruik. De belangrijkste vraag inzake internationale politiesamenwerking is dat ook: Hoe kan informatie op de efficiëntste manier uitgewisseld worden? Vandaar het vurig pleidooi van Jambon om de internationale uitwisseling van politie-informatie via het Interpol-platform te verhogen. Enkel door de informatie te delen via de Interpol-databases kan het internationaal terrorisme verslagen worden, aldus de Belgische minister van Binnenlandse Zaken. Hij wees er ook op dat België een goede leerling is. De Belgische politie heeft heel wat informatie over ‘foreign fighters’ gedeeld via Interpol. Ons land heeft reeds informatie over 2.078 mensen in de Interpol-database ingebracht. In 1.958 van de gevallen ging het informatie over ‘foreign fighters’, wat België bij de top brengt, aldus Jambon. Maar nationale politiediensten zijn enkel bereid informatie uit te wisselen als ze er zeker van zijn dat die informatie correct behandeld wordt. Daarom moet Interpol bewijzen dat het een 100 procent betrouwbare politie-organisatie is die boven elke politieke gevoeligheid staat. Er zijn ook duidelijke werkafspraken nodig opdat de politiediensten efficiënt kunnen samenwerken. bron: Belga
  [naar artikel]
 5. Iraaks parlement vraagt regering om aanwezigheid internationale coalitie te beëindigen (05/01/2020 - Metro)
  Het parlement van Irak heeft een resolutie aangenomen waarin aan de regering wordt gevraagd om de aanwezigheid van buitenlandse soldaten in het land zo snel mogelijk stop te zetten. In de tekst wordt ook gesteld dat de Iraakse regering haar vraag om hulp aan de door de VS geleide internationale coalitie tegen de jihadistische terreurgroep IS weer moet intrekken. De beslissing werd genomen tijdens een bijzondere bijeenkomst van het parlement, die live werd uitgezonden op de Iraakse televisie. Bron: Belga   Het bericht Iraaks parlement vraagt regering om aanwezigheid internationale coalitie te beëindigen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Minister Jambon pleit voor internationale politiesamenwerking (26/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/DOy5MnjoC3sr0ewSO5uYdAgdBXo/diocontent/112118314/_crop/0/0/3712/2097/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 7. Jambon pleit voor internationale samenwerking: “Terrorist Zaventem zou gearresteerd geweest zijn” (26/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon pleit op de 86ste Algemene Vergadering van Interpol in de Chinese hoofdstad Peking voor internationale politiesamenwerking in de strijd tegen terrorisme en georganiseerde misdaad. Interpol kan daarbij een grote rol spelen, aldus Jambon. “Indien internationale informatie-uitwisseling beter had verlopen, was één van de terroristen van 22 maart, Ibrahim El Bakraoui, eerder gearresteerd geweest.”
  [naar artikel]
 8. Benelux-parlement trekt naar Maastricht voor debat over grensoverschrijdende dossiers (22/11/2017 - Metro)
  Het Benelux-parlement houdt vrijdag en zaterdag zijn plenaire zittingen niet in de hoofdsteden van België, Nederland of Luxemburg. De assemblee vergadert uitzonderlijk in Maastricht. Niet toevallig staan er enkele grensproblemen op de agenda, zoals de grensoverschrijdende treinverbindingen of de politiesamenwerking rond de grensoverschrijdende drugscriminaliteit. In het kader van de spoorwegagenda in de Benelux wordt er reeds langer gewerkt aan het probleem van de lange reistijden bij grensoverschrijdend openbaar vervoer tussen België, Nederland en de Duitse regio Noordrijn-Westfalen. Daarvoor werd met Europese steun het Eurekarail-programma opgestart, waarvan de Nederlandse provincie Limburg de coördinatie heeft. Het doel is te komen tot ‘seamless travel’ waarbij de hindernissen voor het overstappen naar andere vervoersmodi of vervoersmaatschappijen zoveel mogelijk weggewerkt worden. Het Benelux-parlement dringt er bij de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse regeringen op aan om tegen mei 2018 een taskforce op te richten voor de Benelux-railagenda. Die moet instaan voor de verdere ontwikkeling van de Eurekarail-agenda, een platform vormen voor het uitwisselen van relevante ervaringen en kennis en jaarlijks aan het parlement rapporteren, zo staat in een aanbeveling die eind deze week in Maastricht wordt goedgekeurd. Er wordt ook gepleit voor uniforme rechten voor personen met een beperkte mobiliteit, “omdat een handicap niet aan de grens stopt”. Verder debatteert het parlement ook over de politiesamenwerking in de Benelux op het vlak van de grensoverschrijdende drugsproblematiek. Ook de Fipronil-crisis, waarin België en Nederland een sleutelrol speelden, komt tijdens de plenaire sessie ter sprake. bron: Belga
  [naar artikel]
 9. Oud-verbindingsofficier Patrick Zanders: 'We moeten meer signalen krijgen uit de moslimgemeenschap' (11/01/2017 - Knack)
  De vader van de internationale politiesamenwerking neemt afscheid: 'De Brusselse gettovorming is ernstig. Jongeren van de vierde generatie zijn werkloos, hebben problemen en raken gefrustreerd.'
  [naar artikel]
 10. Minister Jambon pleit voor internationale politiesamenwerking (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft op de 86ste Algemene Vergadering van Interpol in de Chinese hoofdstad Peking een pleidooi gehouden...
  [naar artikel]
 11. "Geen Turkse melding over 21 potentiële El Bakraoui's" (27/01/2017 - De Redactie)
  De directeur Internationale Politiesamenwerking bij de federale politie, Peter De Buysscher, verwijt de Turken een totaal gebrekkige manier van samenwerking met de Belgische politie.
  [naar artikel]
 12. Experts: “Catalonië wordt internationale paria” (27/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dat het Catalaanse parlement voor onafhankelijkheid gestemd heeft, betekent niet dat het effectief autonoom wordt. Daar zijn meerdere professoren het over eens. “Catalonië maakt van zichzelf een internationale paria”, klinkt het bij Hendrik Vos.
  [naar artikel]
 13. Hendrik Vos: "Catalonië wordt hiermee een internationale paria" (27/10/2017 - VRT NWS)
  Het Catalaanse parlement heeft de onafhankelijkheid van de regio uitgeroepen, maar dat betekent niet dat Catalonië ook effectief autonoom wordt. Dat zegt professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent). "Dit zal niet veel veranderen. De onafhankelijkheid zal genegeerd worden door de internationale gemeenschap, en Catalonië wordt een internationale paria."
  [naar artikel]
 14. Bedrogen meisjes nemen wraak: ze lokken hun vriend en zenden gênante confrontatie live uit op Facebook (20/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wat te doen als je ontdekt dat je bedrogen wordt door je partner? Deze meisjes sloegen de handen in elkaar en besloten samen wraak te nemen. Het
  [naar artikel]
 15. ‘Minnares hoeft niet alle woede te ondergaan van bedrogen vrouw’ (10/10/2017 - De Standaard)
  Na overspel regent het steunbetuigingen aan de bedrogen vrouw en afkeur voor ‘de echtbreekster’. ‘Dat terwijl de man die vreemdging evengoed wist waar hij aan begon’, zegt relatietherapeut Sybille Vanweehaeghe.
  [naar artikel]
 16. Politie mag binnenkort achtervolging voortzetten over Benelux-grenzen (23/07/2018 - Knack)
  Dankzij een nieuw en uitgebreid verdrag over de politiesamenwerking tussen de Benelux-landen wordt het voor de Belgische politie mogelijk om ook in Nederland en Luxemburg criminelen te blijven achtervolgen.
  [naar artikel]
 17. Harriet ontdekt dat ze bedrogen werd, haar wraak smaakt bijzonder zoet (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wat te doen als je ontdekt dat je lief je bedrogen heeft? Voor de Britse Harriet uit het graafschap Cheshire was de keuze snel gemaakt: ze
  [naar artikel]
 18. Hendrik Vos: “Catalonië wordt hiermee een internationale paria” (27/10/2017 - Metro)
  Het Catalaanse parlement heeft de onafhankelijkheid van de regio uitgeroepen, maar dat betekent niet dat Catalonië ook effectief autonoom wordt. “Dit zal niet veel veranderen. De onafhankelijkheid zal genegeerd worden door de internationale gemeenschap, en Catalonië wordt een internationale paria”, denkt professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent). Het Catalaanse parlement heeft vandaag, zeer tegen de zin van het centrale gezag, een resolutie aangenomen waarin de onafhankelijkheid van de regio wordt uitgeroepen. Het proces voor de oprichting van een “Catalaanse republiek als onafhankelijke en soevereine staat” wordt daarmee officieel in gang gezet. Het parlement roept de regering ook op om over de erkenning van de onafhankelijkheid in het buitenland te onderhandelen, maar dat zal volgens professor Vos maar weinig opleveren. “Dit zal door de internationale gemeenschap genegeerd worden. Catalonië zal door geen enkele staat als onafhankelijk worden erkend, en het wordt een internationale paria”, zegt de UGent-profesoor. Ook Vlaanderen zal zich, ondanks de sympathie voor Catalonië “niet in dat moeras wagen”, denkt Vos. “Daarmee zou je echt schudden aan de steunpilaren van de EU, en dat zal niemand doen.” De resolutie zal de gemoederen in Spanje wel verder verhitten, meent Vos. “Dit doet de zaak geen goed. Op een dag moeten we toch naar een dialoog tussen de twee, en misschien is dit soort van dramatisering wel nodig om tot een soort van catharsis te komen. Maar ik denk dat er nieuwe verkiezingen in Catalonië nodig zullen zijn, zodat alle partijen met een wit blad opnieuw kunnen beginnen.” bron: Belga
  [naar artikel]
 19. Greenpeace zet smeltende ijspinguïns neer in het federaal parlement (06/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Greenpeace heeft donderdag naar aanleiding van de “Internationale week van de Oceanen” een ijssculptuur in de vorm van pinguïns onthuld in het federaal parlement. Het smeltende ijs staat symbool voor de biodiversiteit die in sneltempo aan het verdwijnen is in onze oceanen. De milieuorganisatie vraagt dat er een Belgische klimaatnoodtoestand wordt uitgeroepen.
  [naar artikel]
 20. Greenpeace zet smeltende ijspinguïns neer in het federaal parlement (06/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Greenpeace heeft donderdag naar aanleiding van de “Internationale week van de Oceanen” een ijssculptuur in de vorm van pinguïns onthuld in het federaal parlement. Het smeltende ijs staat symbool voor de biodiversiteit die in sneltempo aan het verdwijnen is in onze oceanen. De milieuorganisatie vraagt dat er een Belgische klimaatnoodtoestand wordt uitgeroepen.
  [naar artikel]
 21. “Het land wordt geleid door een lamme eend” (13/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  “U kan moeilijk van ons verwachten dat wij als bedrogen echtgenote u een dag na uw onenightstand het ontbijt gaan serveren”, zei Peter De Roover, fractieleider voor N-VA daarnet in de Kamer. N-VA blaast niet al haar bruggen op met de huidige regering, maar heeft ook duidelijk geen zin om de ex-partner te plezieren. N-VA wil dat de nieuwe regering zich presenteert aan het parlement. “Tot u dat doet, is er geen sprake van een echte regering. Tot dan land wordt het land geleid door een lamme eend.”
  [naar artikel]
 22. Israëlisch parlement keurt controversiële wet tegen ngo's goed (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Israëlische parlement is, ondanks internationale kritiek, de zogenaamde Transparantiewet goedgekeurd. De controversiële wet verplicht
  [naar artikel]
 23. Bedrogen Britse treft haar man waar het pijn doet: ze verkoopt zijn Xbox en games voor spotprijsje (19/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met een niet mis te verstane boodschap heeft een bedrogen Britse (24) haar Facebookvrienden ingelicht over de ontrouw van haar echtgenoot. Georgia...
  [naar artikel]
 24. Bedrogen lief zet bekende dj te kijk met bewijs van overspel op Instagram: “Hij is walgelijk” (19/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De vriendin van The Chainsmokers-ster Alex Pall beschuldigt de dj ervan haar bedrogen te hebben. En dat doet ze niet zomaar: om die beschuldiging kracht bij te zetten, postte ze bewijsstukken op Instagram. Begeleid door keiharde teksten.
  [naar artikel]
 25. Bedrogen lief zet bekende dj te kijk met bewijs van overspel op Instagram: “Hij is walgelijk” (19/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De vriendin van The Chainsmokers-ster Alex Pall beschuldigt de dj ervan haar bedrogen te hebben. En dat doet ze niet zomaar: om die beschuldiging kracht bij te zetten, postte ze bewijsstukken op Instagram. Begeleid door keiharde teksten.
  [naar artikel]
 26. Bedrogen moeder valt 47 kg af nadat ze ontdekt dat man en maîtresse haar 'dikke koe' noemen achter haar rug (30/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Alsof bedrogen worden nog niet erg genoeg is, ontdekte Betsy Ayala uit het Texaanse Houston ook dat haar man en zijn maîtresse over haar spraken
  [naar artikel]
 27. Europa zet plafond van 19 cent op internationale telefoongesprekken (06/06/2018 - VRT NWS)
  Internationale telefoongesprekken tussen EU-lidstaten zullen in de toekomst maximum 19 eurocent per minuut mogen kosten. Over dat plafond hebben het Europees Parlement en de lidstaten een politiek akkoord bereikt. Nu kosten internationale gesprekken nog om en bij een euro per minuut.
  [naar artikel]
 28. Werd ook Kylie Jenner bedrogen door haar vriend? Amerikaanse media beweren van wel (01/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na Khloé Kardashian (34) zou nu ook haar halfzus Kylie Jenner (21) bedrogen zijn. Dat meldt TMZ. De realityster zou haar partner Travis Scott (26)...
  [naar artikel]
 29. "Brexit wordt 50-50 als parlement deal verwerpt die May binnenhaalde" (30/12/2018 - VRT NWS)
  Volgens Liam Fox, de Britse minister van Internationale Handel - en een prominent voorstander van een brexit - is er 50 procent kans dat het Verenigd Koninkrijk alsnog bij de Europese Unie blijft als het parlement volgende maand tegen premier Mays onderhandelde deal zou stemmen.  Intussen richt Europees Commissievoorzitter Juncker zich tot het Britse volk. 
  [naar artikel]
 30. Professor Hendrik Vos: "Catalonië wordt hiermee een internationale paria" (27/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Catalaanse parlement heeft de onafhankelijkheid van de regio uitgeroepen, maar dat betekent niet dat Catalonië ook effectief autonoom wordt....
  [naar artikel]
 31. Bedrogen lief zet Chainsmokers-ster te kijk met bewijs op Instagram (19/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De vriendin van The Chainsmokers-ster Alex Pall beschuldigt de dj ervan haar bedrogen te hebben. En dat doet ze niet zomaar: om die beschuldiging kracht bij te zetten, postte ze bewijsstukken op Instagram. Begeleid door keiharde teksten.
  [naar artikel]
 32. Bijna helft van koppels heeft partner al 'bedrogen' op Netflix (13/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Maar liefst 46 procent van de koppels die samen naar Netflix kijken, heeft zijn of haar partner al eens 'bedrogen' en stiekem alleen
  [naar artikel]
 33. Laten we 15 miljard de lucht in vliegen? (12/04/2018 - Apache)
  Het debat over de vervanging van de F-16’s krijgt nu ook een andere wending. Naast de vraag of de minister en het parlement door het achterhouden van rapporten werden bedrogen, komen nu ook de meest essentiële vragen naar voor: vliegen die dingen wel behoorlijk?
  [naar artikel]
 34. Premier Michel moet uitleg geven over nieuwe regering: “Het land wordt geleid door een lamme eend” (12/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  “U kan moeilijk van ons verwachten dat wij als bedrogen echtgenote u een dag na uw onenightstand het ontbijt gaan serveren”, zei Peter De Roover, fractieleider voor N-VA daarnet in de Kamer. N-VA blaast niet al haar bruggen op met de huidige regering, maar heeft ook duidelijk geen zin om de ex-partner te plezieren. N-VA wil dat de nieuwe regering zich presenteert aan het parlement. “Tot u dat doet, is er geen sprake van een echte regering. Tot dan land wordt het land geleid door een lamme eend.”
  [naar artikel]
 35. Kwart van brexitstemmers voelt zich bedrogen (22/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een kwart van de Britten die voor de brexit stemde voelt zich bedrogen. Ook zouden 1 op de 10 mensen die in juni vorig jaar vóór een exit uit de
  [naar artikel]
 36. Fraude in Belgische ouderenzorg: verzorgsters én bejaarden bedrogen (30/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Belgische ouderenzorg is een schimmig Bulgaars zorgbedrijf actief. De werknemers van het bedrijf verdienen nog niet de helft van het Belgische minimumloon, terwijl ook de bejaarden worden bedrogen. Het zou gaan om een miljoenenbusiness, blijkt uit een onderzoek van Knack en Telefacts.
  [naar artikel]
 37. Emma werd door bevriende cafébaas gefilmd op het toilet: “Ik voel me bedrogen. In shock” (08/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De zaakvoerder van de Banana’s in Waregem heeft bekend dat hij drie jaar lang de vrouwelijke klanten van het danscafé heeft begluurd via een videocamera in de toiletten. Een van de slachtoffers getuigt. “Ik voel me ontgoocheld. Bedrogen. In shock.”
  [naar artikel]
 38. Parlement Irak stemt in met resolutie over uitzetten buitenlandse troepen: ‘Tijd dat de Amerikanen vertrekken’ (05/01/2020 - De Morgen)
  Het Iraakse parlement heeft vandaag tijdens een buitengewone zitting ingestemd met een resolutie die vraagt om alle buitenlandse troepen uit Irak te verwijderen. In de tekst wordt ook gesteld dat de Iraakse regering haar vraag om hulp aan de door de VS geleide internationale coalitie tegen de jihadistische terreurgroep IS weer moet intrekken.
  [naar artikel]
 39. Fraude met Bulgaarse vrouwen in Belgische ouderenzorg: verzorgsters én bejaarden bedrogen (30/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de Belgische ouderenzorg is een schimmig Bulgaars zorgbedrijf actief. De werknemers van het bedrijf verdienen nog niet de helft van het Belgische minimumloon, terwijl ook de bejaarden worden bedrogen. Het zou gaan om een miljoenenbusiness, blijkt uit een onderzoek van Knack en Telefacts.
  [naar artikel]
 40. Killerrobots: waarom doet de regering niet wat het parlement vraagt? (30/08/2018 - VRT NWS)
  Het parlement keurde een resolutie goed waarin België een leidende rol moet spelen in het verbod op killerrobots. Deze week heeft ze daar de kans voor tijdens een internationale conferentie van de Verenigde Naties. Waarom negeert de regering daar de resolutie van het parlement?
  [naar artikel]
 41. OCAD-baas: “Nood aan internationale samenwerking voor repatriëring Belgische kinderen in Syrische vluchtelingenkampen” (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op een hoorzitting in het Europees Parlement heeft directeur Paul Van Tigchelt van het OCAD vandaag meer internationale samenwerking bepleit rond...
  [naar artikel]
 42. Mexicanen voelen zich nu al bedrogen door López Obrador (27/11/2018 - De Morgen)
  Andrés Manuel López Obrador is pas vanaf 1 december president van Mexico maar nu al voelen velen zich bedrogen door hem. Zijn veiligheidsplan krijgt zware kritiek.
  [naar artikel]
 43. Bewoners spelen voortuinen kwijt bij heraanleg N111: “We zijn bedrogen” (18/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij de heraanleg van de drukke verkeersas Dorpsstraat-Laageind (N111) verdwijnen ter hoogte van het PITO aan één kant van de straat alle voortuinen door een asverschuiving. De bewoners vinden dat ze bedrogen zijn.
  [naar artikel]
 44. 'Uiteraard voelen we ons bedrogen door Volkswagen' (10/04/2019 - De Morgen)
  Je zult vandaag maar voor Volkswagen werken. En net nu een garage openen, of dit weekend de nieuwe VW Touran op de Belgische markt loslaten. Volkswagen-concessiehouder Stefaan Vallaeys en D'Ieteren-CEO Denis Gorteman meten de schade op na een helse week. 'Kwaad en bedrogen, jawel, maar laten we nu vooral de krachten bundelen.'
  [naar artikel]
 45. Waarom de internationale gemeenschap de Catalaanse onafhankelijkheid niet zal erkennen (27/10/2017 - Knack)
  Vrijdagmiddag stemt het Catalaans parlement over de eventuele onafhankelijkheid van de Spaanse regio. Op buitenlandse erkenning moeten de Catalanen alleszins niet rekenen. Het belang van Spanje op het internationale toneel blijkt te groot.
  [naar artikel]
 46. Luxemburgse premier Bettel houdt op 21 maart toespraak in Vlaams Parlement (23/02/2018 - Metro)
  De Luxemburgse premier Xavier Bettel brengt op 21 maart een bezoek aan het Vlaams Parlement. Hij zal er ook het halfrond toespreken. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen. Het uitnodigen van internationale gasten en sprekers wordt stilaan een traditie in het Vlaams Parlement. De voorbije jaren passeerden onder meer eurocommissarissen Marianne Thyssen en Frans Timmermans, gewezen Europees president Herman Van Rompuy, en de Nederlandse minister-president Mark Rutte de revue. Op 21 maart is het dus de beurt aan de Luxemburgse eerste minister Xavier Bettel. bron: Belga
  [naar artikel]
 47. Parlement in Venezuela ontruimd (06/07/2017 - Knack)
  In Venezuela is woensdagavond het parlement geëvacueerd. Een groep aanhangers van de Venezolaanse regering was eerder woensdag met geweld binnengedrongen in het het parlement, de enige instelling die gecontroleerd wordt door de oppositie.
  [naar artikel]
 48. Internationale kritiek op ‘ongrondwettige’ ontbinding parlement in Sri Lanka (11/11/2018 - De Morgen)
  De president van Sri Lanka, Maithripala Sirisena, heeft het parlement ontbonden en verkiezingen aangekondigd voor begin januari. Het besluit van vrijdag verhevigt de politieke crisis in het Zuid-Aziatische land. Westerse landen hebben de stap veroordeeld.
  [naar artikel]
 49. “Over nauwe politiesamenwerking met Turkije spreekt niemand” (26/04/2017 - Apache)
  In de commotie over Turkse spionage via moskeeën vergeten we volgens Walter De Smedt dat politie en inlichtingendienst al jaren samenwerken met Turkije.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.