Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 June 2020
20:17 uur

Ontplofte paars-geel over de ‘plateau smørrebrød’, het communautaire menu dat op tafel lag?

Express

06/11/2019 - 12:24

Waarom eindigde paars-geel met een dergelijke knal? Het stof is nog niet gaan liggen, maar de communautaire geest kwam blijkbaar net dat tikje te veel uit de fles. Wat gebeurde er precies? Maandag eindigde abrupt het paars-gele tijdperk in de regeringsvorming. Terwijl de koning nog steeds aan het praten was met Bart De Wever (N-VA) tijdens … The post Ontplofte paars-geel over de ‘plateau smørrebrød’, het communautaire menu dat op tafel lag? appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Paars-groen of paars-geel, paars zal het altijd zijn (19/07/2019 - De Tijd)
  20:26 Op de Nationale Feestdag blijft de vraag open welke regering we krijgen. In grote lijnen zijn er twee opties: ofwel wordt het paars-groen, ofwel paars-geel, waarbij de N-VA het geel levert. Hoe dan oo...
  [naar artikel]
 2. Paars-groen of paars-geel? Het is wachten op Koning Filip (05/11/2019 - De Morgen)
  Koning Filip staat voor een moeilijke beslissing. Hoe trekt hij de formatie weer op gang? N-VA vindt dat Paul Magnette nu op zoek moet naar een paars-groene meerderheid. PS vindt dat N-VA maar eens een communautaire regering moet proberen vormen.
  [naar artikel]
 3. De geel-zwarte sluipweg richting confederalisme (06/11/2019 - De Morgen)
  N-VA wil geen regering vormen met PS zonder communautaire hervormingen. De Vlaams-nationalisten hebben daarom onder meer een ‘voorlopige defederalisering’ op tafel gelegd. Een communautaire spitstechnologie waarbij bevoegdheden in theorie federaal blijven, maar in de praktijk gesplitst worden. ‘Wij zijn niet naïef’, riposteert PS.
  [naar artikel]
 4. “Paars-groen of paars-geel: de keuze ligt nog altijd bij CD&V” (09/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Laten we aan tafel praten en werken aan oplossingen.” Met één zinnetje reageerde CD&V-voorzitter Joachim Coens op de vele kritiek die er kwam na de lekken uit de informateursnota. Het suggereert dat hij de komende uren nog pogingen onderneemt om met enkele partijen samen rond de tafel te gaan. “CD&V moet stilaan beslissen: wil het regeringsgesprekken aangaan zonder N-VA of niet?”, zegt politicoloog Dave Sinardet.
  [naar artikel]
 5. Maak zelf een andere coalitie dan paars-groen of paars-geel (20/12/2019 - De Standaard)
  'We moeten ook andere formules bekijken dan paars-groen en paars-geel', vinden de informateurs. Hieronder kunt u testen welke formules een meerderheid hebben.
  [naar artikel]
 6. Geen paars-geel of paars-groen, maar wat dan wel? "Een variatie op hetzelfde thema" (20/12/2019 - VRT NWS)
  Nu hun opdracht verlengd is tot 13 januari willen informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) het over een andere boeg gooien. Ze kiezen noch voor paars-geel noch voor paars-groen, maar gaan bouwen op een "centrale as". Hoe die as eruitziet, weten we eigenlijk niet echt. Volgens politicoloog Carl Devos van de Universiteit Gent zullen we uiteindelijk toch wel landen op een of andere variant van paars-geel of paars-groen.
  [naar artikel]
 7. Informateurs verlaten paars-groen én paars-geel (20/12/2019 - De Morgen)
  De koning heeft de opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd tot ten laatste 13 januari. De twee gaan op zoek naar een nieuwe formule rond een ‘as in het centrum’. Paars-groen noch paars-geel bleek mogelijk, stelden ze vast.
  [naar artikel]
 8. Koning weigert kamp te kiezen: paars-geel krijgt nog een kans (11/12/2019 - De Morgen)
  De koning heeft Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens, de nieuwe voorzitters van MR en CD&V, aangesteld als informateurs. Het onervaren duo krijgt tien dagen om de kansen van een paars-gele regering te testen. Wordt duidelijk dat N-VA niet mee wil regeren, dan komt paars-groen weer op tafel.
  [naar artikel]
 9. Gedaan met paars-groen én paars-geel: wat als… er een regering komt zonder de PS? (16/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Sterft gij oude vormen en gedachten! Gedaan met paars-groen, paars-geel, Vivaldi en regenbogen. Wat als… er nu eens gewerkt zou worden aan een regering zonder de PS? La Libre schuift het vandaag als mogelijkheid naar voren. Een mogelijkheid met een paar haken en ogen.
  [naar artikel]
 10. Federale formatie – “N-VA is bestuurspartij die bereid is tot compromissen” (06/11/2019 - Metro)
  Een paars-groene regering zou slecht zijn voor Vlaanderen en N-VA is “een bestuurspartij die bereid is tot compromissen”. Die boodschap had N-VA-Kamerlid Theo Francken woensdagavond voor een publiek van Jong N-VA-studenten (en journalisten) tijdens een lezing in Antwerpen. Francken leek de deur voor paars-geel niet volledig dicht te doen, maar benadrukte dat zijn partij communautaire eisen op tafel zal blijven leggen. Dat koning Filip aan PS-voorzitter Paul Magnette een informateursopdracht heeft gegeven, zat er volgens Francken aan te komen. “Men zal nu verkennen of paars-groen mogelijk is”, stelt hij. “Als dat er zou komen, zou dat slecht zijn voor Vlaanderen op het vlak van onder meer migratie en economie. De mensen in Vlaanderen hebben daar ook niet voor gestemd.” Francken stipte ook aan dat met N-VA en Vlaams Belang de twee grootste partijen van het land niet vertegenwoordigd zouden zijn in die formule. Volgens Francken klopt de perceptie die hier en daar leeft dat N-VA niet (meer) beschikbaar zou zijn voor een federale regering in ieder geval niet. “Dat is intellectueel oneerlijk”, vindt hij. “Onze deur staat al open sinds de dag na de verkiezingen en er zijn al ernstige gesprekken geweest.” N-VA zal echter wel het communautaire op tafel blijven leggen, al blijft Francken op de vlakte wat dat precies inhoudt. “Wij hebben een communautaire agenda, maar die is redelijk”, stelt hij. “Met een gewone meerderheid valt er al veel te doen of voor te bereiden.” bron: Belga Het bericht Federale formatie – “N-VA is bestuurspartij die bereid is tot compromissen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Informateurs verlaten paars-groen én paars-geel: ‘Werken rond een creatieve formule in het centrum’ (20/12/2019 - De Morgen)
  De koning heeft de opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd tot ten laatste 13 januari. De twee gaan op zoek naar een nieuwe formule rond een ‘as in het centrum’. Paars-groen noch paars-geel bleek mogelijk, stelden ze vast.
  [naar artikel]
 12. CD&V houdt paars-groene deur dicht: ‘Paars-geel blijft onze basisoptie’ (21/11/2019 - De Morgen)
  Is CD&V stilaan klaar om federaal te praten over een paars-groene coalitie? Het leek er even op, maar Kamerfractieleider Servais Verherstraeten houdt de deur gesloten. “Paars-geel blijft onze basisoptie.”
  [naar artikel]
 13. Crucke (MR): “Paars-groen is vandaag makkelijker dan paars-geel” (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Waals minister Jean-Luc Crucke (MR) roept PS en N-VA op te stoppen met elkaar “zware woorden” en verwijten naar het hoofd te slingeren. De MR-minister blijft ervan overtuigd dat PS en N-VA moeten nagaan of ze samen een regering kunnen vormen. Tegelijk geeft Crucke wel toe dat paars-groen “misschien makkelijker” is dan paars-geel. Dat zei de MR-minister vrijdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend.
  [naar artikel]
 14. Paars-geel is dood en begraven. Wat nu? (14/02/2020 - De Standaard)
  De exit van opdrachthouder Koen Geens betekent het definitieve einde voor paars-geel. Vindt de koning nog een alternatief voor verkiezingen?
  [naar artikel]
 15. Paars-groen of paars-geel: welke bonte kleurencombinaties kan de federale regering krijgen? (06/11/2019 - VRT NWS)
  Een nieuwe federale regering vormen is niet gemakkelijk omdat er altijd wel een bont allegaartje van partijen nodig is om een meerderheid te vormen. Journalisten hebben voortdurend de mond vol van paars-groen en paars-geel. Maar wat betekenen die bonte kleurencombinaties nu ook alweer? Een overzicht van het politieke kleurenpalet.
  [naar artikel]
 16. Wat zijn die “onbespreekbare” communautaire plannen van N-VA precies? (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens PS-voorzitter Paul Magnette maken de communautaire eisen van N-VA een paars-gele samenwerking zo goed als onmogelijk. Maar wat zijn die...
  [naar artikel]
 17. Bart De Wever (N-VA): ‘Dit is een zombieland aan het worden’ (23/12/2019 - Express)
  In een gesprek met Newsweek maakt N-VA-voorzitter Bart De Wever een scherpe analyse, die verder gaat dan de vraag of het nu paars-groen of paars-geel moet worden. Het communautaire is allerminst weg, wat hem betreft. In het gesprek: Bart De Wever (N-VA) zet de zaken op scherp, als hij naar 2019 terugblikt. Hij heeft het […] The post Bart De Wever (N-VA): ‘Dit is een zombieland aan het worden’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Paars-groen vs. paars-geel: 5 hoogtepunten uit debat tussen Peter De Roover (N-VA) en Kristof Calvo (Groen) in "7e dag" (08/12/2019 - VRT NWS)
  Kamerfractievoorzitters Peter De Roover (N-VA) en Kristof Calvo hebben in "De zevende dag" een opvallend hoffelijk debat gehouden. Hieronder vindt u de vijf opvallendste fragmenten in de discussie over paars-groen versus paars-geel, oftewel een federale regering met de groenen of met de N-VA.
  [naar artikel]
 19. Gezocht: haardvuur voor liberaal groepsgevoel (28/11/2019 - De Morgen)
  Paars-groen of paars-geel, de liberalen zijn er nog niet uit. Maar de beurskoers van een paars-groene coalitie zit wel in stijgende lijn. Want de blauwe aversie tegenover N-VA groeit zienderogen.
  [naar artikel]
 20. Koning verlengt opdracht van informateurs Coens en Bouchez: “Op zoek naar alternatief voor paars-groen en paars-geel” (20/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) blijven informateurs. Koning Filip heeft hun opdracht verlengd. Ze brengen opnieuw verslag uit op 13 januari. Op een persconferentie verklaarden zij dat ze op zoek gaan naar een alternatief voor paars-groen en paars-geel.
  [naar artikel]
 21. Paul Magnette heeft de sleutel van paars-geel in handen (04/11/2019 - De Morgen)
  Koning Filip mag het oplossen. Hij moet de komende uren en dagen een manier vinden om de federale formatie eindelijk op gang te brengen. Paars-geel lijkt niet levensvatbaar, maar het is nu aan de nieuwe PS-voorzitter Paul Magnette om definitief te beslissen.
  [naar artikel]
 22. Informateurs zoeken alternatief voor paars-geel en paars-groen (20/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V)en Georges-Louis Bouchez (MR) gaan op zoek naar een alternatief voor de paars-groene of paars-gele piste. Ze willen een “pragmatische benadering” vanuit “het centrum”. Dat hebben ze gezegd op een persconferentie na afloop van hun audiëntie bij de koning.
  [naar artikel]
 23. Coens en Bouchez mogen verlengingen spelen: 'Paars-Geel of Paars-Groen nu niet levensvatbaar' (20/12/2019 - Knack)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V)en Georges-Louis Bouchez (MR) gaan op zoek naar een alternatief voor de paars-groene of paars-gele piste. Ze willen een 'pragmatische benadering' vanuit 'het centrum'. Dat hebben ze gezegd op een persconferentie na afloop van hun audiëntie bij de koning.
  [naar artikel]
 24. Coens en Bouchez mogen verlengingen spelen: 'Paars-Geel of Paars-Groen nu niet levensvatbaar' (video) (20/12/2019 - Knack)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V)en Georges-Louis Bouchez (MR) gaan op zoek naar een alternatief voor de paars-groene of paars-gele piste. Ze willen een 'pragmatische benadering' vanuit 'het centrum'. Dat hebben ze gezegd op een persconferentie na afloop van hun audiëntie bij de koning.
  [naar artikel]
 25. Siegfried Bracke: 'Ik geloof in Paars-Geel' (15/10/2019 - Knack)
  Voor Siegfried Bracke (N-VA) mag de term 'confederalisme' overboord. 'Het belangrijkste is de gedachte erachter. Er liggen allerlei modellen op tafel.'
  [naar artikel]
 26. Heeft Francken de communautaire bocht ingezet? 'Uitspraken passen in perceptiespel' (23/09/2019 - Knack)
  Theo Francken (N-VA) denkt dat het best mogelijk om te regeren mét de PS, maar zónder een grote communautaire hervorming. Politicoloog Bart Maddens (KUL) kadert de uitspraken van de gewezen staatssecretaris in het toekomstig spelletje zwartepieten rond Paars-Groen.
  [naar artikel]
 27. Wat zijn die ‘onbespreekbare’ communautaire plannen van N-VA? (06/11/2019 - De Morgen)
  In de onderhandelingen met PS heeft N-VA onder meer een ‘voorlopige defederalisering’ op tafel gelegd. Een communautaire spitstechnologie waarbij bevoegdheden in theorie federaal blijven, maar in de praktijk gesplitst worden. ‘Wij zijn niet naïef’, reageren de Franstalige socialisten.
  [naar artikel]
 28. Demotte en Bourgeois sabelden paars-geel neer in eindrapport (17/12/2019 - De Standaard)
  ‘De inhoudelijke verschillen tussen de PS de N-VA zijn zodanig dat het niet mogelijk is om een volgende fase te starten die rond deze twee partijen is gebouwd.’ Dat is de conclusie van het eindrapport van de preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS). Zij verklaarden paars-geel begin november al dood.
  [naar artikel]
 29. Preformateurs begraven paars-geel (10/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) laten er geen twijfel over bestaan: paars-geel is dood en begraven. Onder hun preformatie-opdracht liepen de spanningen tussen hun partijen op en reed de poging om hen samen in de regering te krijgen finaal de gracht in. “Er gaapt een Grand Canyon tussen N-VA en PS”, zegt Bourgeois.
  [naar artikel]
 30. Preformateurs begraven paars-geel (10/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) laten er geen twijfel over bestaan: paars-geel is dood en begraven. Onder hun preformatie-opdracht liepen de spanningen tussen hun partijen op en reed de poging om hen samen in de regering te krijgen finaal de gracht in. “Er gaapt een Grand Canyon tussen N-VA en PS”, zegt Bourgeois.
  [naar artikel]
 31. Di Rupo: “Geen stap dichter bij paars-geel”, Francken: “Wij willen wel” (20/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De PS en N-VA staan ondanks hun gesprek gisteren geen stap dichterbij paars-geel. Dat zei alvast Waals minister-president en gewezen premier Elio Di Rupo (PS) maandagmorgen op de Franstalige radio. Theo Francken (N-VA) is dan weer wel voorstander van een coalitie met de socialisten.
  [naar artikel]
 32. Alle onderhandelaars voor paars-geel of paars-groen op het paleis ontvangen (05/11/2019 - Metro)
  Met de audiëntie van de covoorzitters van Ecolo heeft koning Filip een eerste consultatieronde afgesloten na de vraag van de preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) om van hun opdracht ontheven te worden. Het staatshoofd heeft nu alle onderhandelaars ontvangen van de partijen die in aanmerking komen voor een paars-gele of paars-groene regering. Het is nog onduidelijk wat de volgende stap wordt. Maandag brachten preformateurs Rudy Demotte en Geert Bourgeois verslag uit bij de koning. De preformateurs vroegen het staatshoofd om hen van hun opdracht te ontheffen. Maar koning Filip wil eerst meer informatie inwinnen voor hij een beslissing neemt. Maandagavond ontving hij al PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Dinsdagmorgen gingen achtereenvolgens premier en MR-onderhandelaar Sophie Wilmès, Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten en sp.a-voorzitter John Crombez langs bij de koning. Na de middag was het de beurt aan CD&V-onderhandelaar en vicepremier Koen Geens, Groen-voorzitter Meyrem Almaci en Ecolo-voorzitters Jean-Marc Nollet en Rajae Maouane. Het blijf voorlopig onduidelijk wat de volgende stap is. Een paars-gele regering met de grootste partijen PS en N-VA ligt uitgerekend bij die twee partijen heel moeilijk. N-VA vindt dat PS ofwel een minder linkse koers zou moeten varen op socio-economisch vlak ofwel institutionele toegevingen zou moeten doen. PS verwijt N-VA enkel over het communautaire te willen praten en vindt dat de Vlaams-nationalisten dan maar zelf een meerderheid moet zoeken voor die communautaire agenda. Een paars-groene meerderheid, eventueel aangevuld met CD&V, zou een alternatief kunnen zijn, ook al heeft die formule geen meerderheid aan Vlaamse kant. Maar Open Vld en CD&V zien die piste niet zitten. bron: Belga Het bericht Alle onderhandelaars voor paars-geel of paars-groen op het paleis ontvangen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Calvo: '4 november is voor ons ook de deadline voor paars-geel' (27/10/2019 - Knack)
  De deadline van preformateurs Rudy Demotte (PS) en Geert Bourgeois (N-VA), die tegen 4 november een rapport moeten afleveren aan koning Filip, is wat Groen betreft ook de deadline voor paars-geel. Dat zei Kristof Calvo in De Zevende Dag op Eén.
  [naar artikel]
 34. Joachim Coens: ‘We waren bijna aan een preformatie en dat was niet de bedoeling’ (02/02/2020 - De Standaard)
  ‘De informatieopdracht was eigenlijk dinsdag al voltooid’, zei CD&V-voorzitter en vooral ex-informateur Joachim Coens vanochtend in De Zevende Dag. Hij houdt paars-geel nadrukkelijk op tafel.
  [naar artikel]
 35. CD&V houdt paars-groene deur dicht: “Paars-geel blijft onze basisoptie” (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Is CD&V stilaan klaar om federaal te praten over een paars-groene coalitie? Kamerfractieleider Servais Verherstraeten houdt de deur gesloten....
  [naar artikel]
 36. Het kraakt en het piept in de Wetstraat (17/12/2019 - De Tijd)
  21:46 Paars-geel is dood en begraven, heeft de Parti Socialiste duidelijk gemaakt. Maar ook paars-groen ligt in de lappenmand.
  [naar artikel]
 37. Op het menu (letterlijk) van Kim en Trump: ribbetjes, gevulde komkommer en vanille-ijs (12/06/2018 - VRT NWS)
  Geen topmoeting zonder een toplunch. De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben hun gesprekken (en small talk) voortgezet aan tafel met een erg gevarieerd menu. Nee, Trump zag zijn favoriete hamburger niet geserveerd. Het Witte Huis meldt dat gekonfijte ribbetjes, daegu jorim en vanille-ijs op tafel stonden. Gezonde kost versus enkele caloriebommetjes.
  [naar artikel]
 38. Paars-groen eindspel ingezet? Niet zolang CD&V in loopgraaf blijft (21/11/2019 - De Morgen)
  Is CD&V stilaan klaar om federaal te praten over een paars-groene coalitie? De deur leek op een kier te gaan, maar Kamerfractieleider Servais Verherstraeten en interim-voorzitter Griet Smaers gooien ze weer dicht. ‘Paars-geel blijft onze basisoptie.’
  [naar artikel]
 39. Paars-groen of paars-geel? Liberalen bekennen nog geen kleur (02/12/2019 - De Morgen)
  Na een ontmoeting tussen de partijen van een mogelijke paars-groene regering ligt de bal in het kamp van Open Vld. Maar de liberalen geven geen krimp, en willen alle mogelijke coalities beoordelen ‘op de inhoud’.
  [naar artikel]
 40. CD&V houdt deur van paars-groene regering potdicht (21/11/2019 - De Morgen)
  Is CD&V stilaan klaar om federaal te praten over een paars-groene coalitie? De deur leek op een kier te gaan, maar Kamerfractieleider Servais Verherstraeten en interim-voorzitter Griet Smaers gooien ze weer dicht. ‘Paars-geel blijft onze basisoptie.’
  [naar artikel]
 41. Magnette houdt voet tussen deur voor paars-groen (09/12/2019 - De Tijd)
  22:20 Het momentum voor paars-groen lijkt voorbij, maar Paul Magnette wil niets anders. De PS-voorzitter ziet het niet zitten om eerst Bart De Wever nog een rondje te laten draaien om paars-geel ritueel te ...
  [naar artikel]
 42. Calvo: ‘Deadline van preformateurs is voor ons ook deadline voor paars-geel’ (27/10/2019 - De Morgen)
  “De deadline van de preformateurs, die tegen 4 november een rapport moeten afleveren, is wat ons betreft ook de deadline voor paars-geel.” Dat zei Kristof Calvo van Groen in De Zevende Dag op Eén. Zijn gesprekspartner Egbert Lachaert van Open Vld gaf aan dat zijn partij een debat over de organisatie van de staat verwacht.
  [naar artikel]
 43. Calvo: “Deadline van preformateurs is voor ons ook deadline voor paars-geel” (27/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  “De deadline van de preformateurs, die tegen 4 november een rapport moeten afleveren, is wat ons betreft ook de deadline voor paars-geel.” Dat zei Kristof Calvo van Groen in De Zevende Dag op Eén. Zijn gesprekspartner Egbert Lachaert van Open Vld gaf aan dat zijn partij zich verwacht aan een debat over de organisatie van de staat.
  [naar artikel]
 44. Calvo: “Deadline van preformateurs is voor ons ook deadline voor paars-geel” (27/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  “De deadline van de preformateurs, die tegen 4 november een rapport moeten afleveren, is wat ons betreft ook de deadline voor paars-geel.” Dat zei Kristof Calvo van Groen in De Zevende Dag op Eén. Zijn gesprekspartner Egbert Lachaert van Open Vld gaf aan dat zijn partij zich verwacht aan een debat over de organisatie van de staat.
  [naar artikel]
 45. Sophie Wilmès: 'Communautaire rellen maken ons niet sterker' (25/09/2016 - Knack)
  We moeten ons land sterker maken en aan de economische groei werken. Dat heeft minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) verklaard in De Zevende Dag, naar aanleiding van de discussie of het communautaire na de verkiezingen van 2019 opnieuw op tafel moet belanden.
  [naar artikel]
 46. Meyrem Almaci (Groen) doorbreekt de stilte over de regeringsvorming: “Nu paars-geel definitief van de baan is, is er maar één mogelijkheid meer” (07/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na maandenlange discretie doorbreekt Groen-voorzitster Meyrem Almaci de stilte over de regeringsformatie. Het is al een zwangerschap geleden dat de verkiezingen plaatsvonden, voor haar is het nu of nooit. “De mensen willen goed bestuur, en nu paars-geel definitief van de baan is, is er maar één mogelijkheid meer.” Met andere woorden: paars-groen met de steun van CD&V. “Maar dan mag CD&V zich niet langer door angst laten verlammen.”
  [naar artikel]
 47. N-VA gelooft niet meer in paars-geel (09/11/2019 - De Tijd)
  11:57 De kans dat in de huidige omstandigheden een paars-gele regering met de N-VA en de PS tot stand komt, is bijzonder klein. ‘Er gaapt een grand canyon tussen de N-VA en de PS’, zegt Geert Bourgeois in e...
  [naar artikel]
 48. Liberalen dromen van paars-geel, maar N-VA laat zich niet onder druk zetten (02/09/2019 - De Morgen)
  De kans is zeer klein dat Open Vld in een paars-groene regering stapt, zegt vicepremier Alexander De Croo. Daarmee verhoogt hij de druk op N-VA en PS om samen een paars-gele coalitie op de been te brengen. Maar de Vlaams-nationalisten hebben geen haast.
  [naar artikel]
 49. Calvo: “Deadline van preformateurs is voor ons ook deadline voor paars-geel” (27/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "De deadline van de preformateurs, die tegen 4 november een rapport moeten afleveren, is wat ons betreft ook de deadline voor paars-geel." Dat zei...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.