Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
19:54 uur

Unesco hekelt straffeloosheid voor moordenaars van journalisten

Apache

06/11/2019 - 17:21

Sinds 2007 werden wereldwijd meer dan 1000 journalisten vermoord. Slechts in 1 op de 9 gevallen werd de dader gepakt. Het goede nieuws is dat er steeds meer organisaties zijn die journalisten tegen intimidatie proberen te beschermen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jambon hekelt 'harde bewoordingen' van Unesco over Aalst Carnaval (12/12/2019 - De Standaard)
  Minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) respecteert de beslissing van de carnavalisten in Aalst om zelf afstand te doen van de Unesco-werelderfgoederkenning. Jambon heeft vragen bij de houding van Unesco.
  [naar artikel]
 2. Straffeloosheid troef in Mexico: 'Het enige land waar dodentol journalisten blijft stijgen' (07/08/2018 - Knack)
  Waarom blijven de Verenigde Mexicaanse Staten zo gevaarlijk voor journalisten en wat onderneemt de federale overheid om het meest dodelijke land veiliger te maken?
  [naar artikel]
 3. Elke vijf dagen wordt een journalist gedood (Unesco) (02/11/2016 - Knack)
  Elke vijf dagen wordt een journalist gedood vanwege professionele activiteiten. Dat blijkt uit een Unesco-rapport dat woensdag werd gepubliceerd, op de Internationale Dag voor de uitbanning van onbestrafte misdaden tegen journalisten.
  [naar artikel]
 4. Unesco roept Belgische ambassadeur op het matje over carnavalslintjes met joodse spotprenten (25/10/2019 - De Morgen)
  De Unesco, de VN-organisatie voor Cultuur, heeft de Belgische ambassadeur uitgenodigd om uitleg te geven over de carnavalslintjes met spotprenten van een jood met haakneus met de tekst ‘Unesco wat een klucht’. Dat is bij Unesco vernomen.
  [naar artikel]
 5. Belgische ambassadeur op matje geroepen: Unesco vraagt uitleg aan België over omstreden carnavalslintjes Aalst (25/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Unesco, de VN-organisatie voor Cultuur, heeft de Belgische ambassadeur uitgenodigd om uitleg te geven over de carnavalslintjes met spotprenten van een jood met haakneus met de tekst “Unesco wat een klucht”. Dat is bij Unesco vernomen.
  [naar artikel]
 6. Française Audrey Azoulay gaat Unesco leiden (13/10/2017 - VRT NWS)
  De nieuwe directeur-generaal van Unesco is Audrey Azoulay uit Frankrijk. Zij is 49 en ex-minister van Cultuur van Frankrijk. Audrey Azoulay kreeg 30 van de 58 stemmen in het uitvoerend comité van Unesco. De lidstaten van Unesco moeten de keuze nog bevestigen. Dat zal gebeuren op 10 november.
  [naar artikel]
 7. Reggae is immaterieel werelderfgoed van de Unesco (29/11/2018 - VRT NWS)
  De reggaemuziek van Jamaica is ingeschreven op de lijst van het immateriële werelderfgoed van de Unesco. Dat heeft de VN-organisatie voor cultuur beslist tijdens een zitting in Mauritius. De Unesco zegt dat reggaemuziek een belangrijke bijdrage levert aan de internationale bewustwording over verzet tegen onrecht en onderdrukking via liefde en menselijkheid.  
  [naar artikel]
 8. Israël woedend over omstreden Unesco-resolutie (18/10/2016 - De Redactie)
  Unesco, de cultuurorganisatie van de VN, heeft een resolutie aangenomen over Oost-Jeruzalem. "Unesco ontkent hiermee de historische band tussen het jodendom en Israël", reageert de Israëlische overheid.
  [naar artikel]
 9. VS trekken zich terug uit Unesco (12/10/2017 - Metro)
  De Verenigde Staten trekken zich terug uit de UNESCO, de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag gemeld. In een eerste reactie liet UNESCO weten het opstappen van de VS “grondig te betreuren”. bron: Belga
  [naar artikel]
 10. Rajoy: "Wat ze ook doet, ETA zal geen straffeloosheid krijgen voor haar misdaden" (03/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De leden van de Baskische afscheidingsbeweging ETA moeten niet hopen op straffeloosheid, nadat de beweging haar ontbinding heeft aangekondigd. Dat...
  [naar artikel]
 11. In de kranten van mei ‘68: koningspaar voor moordenaars uitgescholden (10/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  17 mei, halfweg de historische maand en de Beatles breken met hun goeroe. In ierland krijgt ons koningspaar het ferm aan de stok met studenten die hen voor moordenaars verwijten.
  [naar artikel]
 12. Nieuwe domper voor Unesco-erkenning van Belgische WO I-sites (15/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De erkenning door Unesco van een reeks Vlaamse, Waalse en Franse sites uit de Eerste Wereldoorlog lijkt opnieuw iets verder weg. Het onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan van het Werelderfgoedcomité Icomos stelt de herziening van een eerder negatief advies uit. Unesco kan echter nog anders beslissen, maar die kans lijkt klein.
  [naar artikel]
 13. Klopjacht in Kenia op moordenaars oud-topman Philips (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie in Kenia is een grootscheepse zoekactie gestart naar de moordenaars van Nederlander Tob Cohen (69). Het lichaam van de golfmagnaat en...
  [naar artikel]
 14. Brusselse Ommegang op Unesco Werelderfgoedlijst (11/12/2019 - De Standaard)
  De Brusselse Ommegang is officieel ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dat heeft Unesco woensdagavond bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 15. Moskou wil lanceerbasis Bajkonoer op Unesco-lijst van werelderfgoed (28/10/2017 - Knack)
  Het Russisch ruimtevaartbureau Roscosmos heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd de legendarische lanceerbasis Bajkonoer te promoten om op de lijst van Unesco-werelderfgoed te komen als een gezamenlijke nominatie van Rusland en Kazachstan. Dit heeft secretaris Grigori Ordzjonikidze van de Russische commissie voor Unesco-aangelegenheden zaterdag gezegd.
  [naar artikel]
 16. Française Audrey Azoulay nieuw hoofd van Unesco (13/10/2017 - Metro)
  De vroegere Franse minister van Cultuur Audrey Azoulay (45) wordt het nieuwe hoofd van de Unesco. In de executieve raad van de VN-organisatie voor onder meer cultuur en onderwijs kreeg zij 30 stemmen achter zich, tegen 28 voor de 69-jarige Qatarese kandidate Hamad bin Abdoelaziz al-Kawari, zo heeft de Unesco in Parijs meegedeeld. bron: Belga
  [naar artikel]
 17. Verdachte gelinkt aan moordenaars Franse priester in beschuldiging gesteld (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een man van 21, die kort voor de feiten een bezoek bracht aan de moordenaars van de Franse priester die in juli in een kerk vermoord werd, is
  [naar artikel]
 18. Brouwerijen blij met erkenning UNESCO (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De cultuurorganisatie van de Verenigde Naties, Unesco, heeft de Belgische biercultuur als immaterieel cultureel werelderfgoed erkend. De brouwers
  [naar artikel]
 19. Na VS stapt ook Israël uit UNESCO (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft vandaag aangekondigd dat het land, in navolging van de VS, uit de UNESCO stapt, de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en...
  [naar artikel]
 20. Voor Aalst hoeft “Unesco-schoonmoeder” niet meer (02/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Aalst carnaval hoeft de Unesco-erkenning als werelderfgoed niet meer. Die lag in de weegschaal na een klacht van de joodse gemeenschap over een “antisemitische” praalwagen. Nog voor Unesco beslist of ze Aalst van de lijst halen, laat burgemeester Christophe D’Haese (N-VA) weten de titel niet meer te willen. “We hebben het gehad met die groteske verwijten.”
  [naar artikel]
 21. Moordenaars gaan elkaar te lijf in gevangenis: ‘Augustusmoordenaar’ en ‘opiummoordenaar’ in de clinch (10/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Twee veroordeelde moordenaars stonden maandag terecht in de correctionele rechtbank voor een vechtpartij tijdens het bezoekuur in de gevangenis van Beveren. Het geweld was ontstaan na een discussie over de ‘luidruchtige kinderen’ van één van hen.
  [naar artikel]
 22. Wordt Nationaal Park Hoge Kempen dit jaar Unesco Werelderfgoed? (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In juni weten we of het Nationaal Park Hoge Kempen op de Werelderfgoedlijst van Unesco komt. Het zou ook een "ja, maar..." kunnen worden, waarbij de Unesco nog bijkomende vragen stelt. Het ziet er alvast goed uit. Want het Limburgse dossier is het enige Belgische dat nog in de running is.
  [naar artikel]
 23. Wat moordenaars lezen (12/04/2019 - De Morgen)
  'Een boek betekent voor mij ontspanning, een kijk op de buitenwereld, zuurstof. Een mogelijkheid om mijn fantasie te laten werken.' Ze zijn als personage uit geen misdaadboek weg te denken, maar zelden vraagt iemand aan moordenaars wat ze zelf graag lezen. Douglas De Coninck
  [naar artikel]
 24. Abortus bij Downkinderen: 'Vergelijk ons niet met moordenaars' (03/10/2019 - Knack)
  'De keuze om een zwangerschap van een kindje met het Syndroom van Down te onderbreken, wens je je ergste vijand niet toe. Noem ons dan ook alstublieft geen moordenaars.' Een vrouw getuigt over de moeilijkste beslissing uit haar leven.
  [naar artikel]
 25. VS stappen uit Unesco (12/10/2017 - De Tijd)
  15:19 De VS trekken zich terug uit Unesco, de culturele organisatie van de Verenigde Naties. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde donderdag dat het lidmaatschap per 31 december wordt...
  [naar artikel]
 26. Moordenaars van kunstschaatser Denis Ten moeten 18 jaar de cel in: en dat voor enkele autospiegels (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Kazachse rechtbank heeft donderdag de twee moordenaars van kunstschaatser Denis Ten veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar.
  [naar artikel]
 27. Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese: "Ik heb de Unesco eigenlijk moeten uitleggen wat Aalst Carnaval is" (17/09/2019 - VRT NWS)
  De Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese is vandaag in Parijs bij de VN-organisatie Unesco het Aalsterse Carnavalsfeest gaan verdedigen. De Unesco dreigt ermee om de status van werelderfgoed af te nemen, nadat er praalwagens met stereotiepe karikaturen in de stoet waren verschenen.
  [naar artikel]
 28. Moordenaars met levenslang wurgen vier gevangenen om doodstraf te krijgen (27/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee tot levenslang veroordeelde moordenaars in de Amerikaanse staat South Carolina hebben in hun cel vier medegevangenen gewurgd in de hoop zo
  [naar artikel]
 29. Aalst laat carnaval zelf schrappen van Unesco-werelderfgoedlijst (01/12/2019 - De Morgen)
  Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) laat het beroemde carnavalsfeest in zijn stad zelf schrappen als Unesco-werelderfgoed. Dat laat hij weten aan TV Oost Nieuws en VTM Nieuws. De stad houdt de eer liever aan zichzelf, omdat ze ervan uitgaat dat Unesco de erkenning midden december toch zal intrekken.
  [naar artikel]
 30. Archeologische stad Babylon erkend als werelderfgoed door Unesco  (06/07/2019 - VRT NWS)
  De archeologische stad Babylon in Irak heeft de titel werelderfgoed gekregen van de VN-organisatie Unesco. Irak lobbyt al sinds de jaren 80 voor de erkenning van de 4.000 jaar oude site. Babylon was ooit de grootste stad ter wereld. Op dit moment is de site in erg kwetsbare staat en moet ze volgens Unesco dringend geconserveerd worden.
  [naar artikel]
 31. Unesco veroordeelt 'racistische en antisemitische voorstellingen' op Aalst Carnaval (06/03/2019 - De Tijd)
  19:41 De VN-erfgoedorganisatie Unesco veroordeelt de veelbesproken praalwagen met Joodse karikaturen.
  [naar artikel]
 32. Zoniënwoud erkend als UNESCO-werelderfgoed (07/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een deel van het Zoniënwoud wordt ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dat heeft het Werelderfgoedcomité beslist tijdens zijn
  [naar artikel]
 33. Zoniënwoud wordt Unesco-erfgoed (07/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Unesco erkent het Zoniënwoud als werelderfgoed. Het is de eerste maal dat een stuk Belgische natuur die eer te beurt valt.
  [naar artikel]
 34. Unesco vraagt om cultureel en natuurlijk werelderfgoed in Iran te ontzien (06/01/2020 - Metro)
  De cultuurorganisatie van de Verenigde Naties Unesco heeft in verband met het dreigement van de VS ten aanzien van Iran om tientallen sites aan te vallen, erop gewezen dat de VS zich ertoe verbonden hebben om plekken met bijzondere culturele of natuurlijke waarde niet aan te vallen. De VS heeft namelijk, net zoals Iran, in 1972 een overeenkomst ondertekend die wereldcultuur en natuurerfgoed beschermt. Dat heeft Unesco-directeur-generaal Audrey Azoulay maandag in Parijs nog eens benadrukt. Zowel cultuur- als natuurerfgoed van de andere verdragstaten mogen niet beschadigd worden, zo heet het in de conventie. Amerikaans president Donald Trump had zaterdag Teheran bedreigd met zware reacties als dat land de moord op de topgeneraal Qassem Soleimani zou wreken. Trump zei een lijst klaar te hebben van 52 Iraanse doelen die dan zouden aangevallen worden. Zondagavond had Trump het dreigement nog eens herhaald aan boord van zijn presidentieel vliegtuig tegenover journalisten toen hij uit Florida terugvloog naar Washington. Bron: Belga   Het bericht Unesco vraagt om cultureel en natuurlijk werelderfgoed in Iran te ontzien verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Paus hekelt de muur tussen VS en Mexico (23/01/2019 - Metro)
  Paus Franciscus, die onderweg is naar Panama, heeft vandaag de muur tussen de VS en Mexico bekritiseerd. “Het is de angst die ons gek maakt”, verklaarde de paus in het vliegtuig aan journalisten die met hem mee reizen. Franciscus reageerde daarmee op een verhaal van een journalist die vertelde over zijn ervaringen in de Mexicaanse grensstad Tijuana. De muur reikt tot in de zee in Tijuana om mensen te beletten de grens over te steken. bron: Belga Het bericht Paus hekelt de muur tussen VS en Mexico verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Zware straffen voor moordenaars Valentin (19/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  LuikDe jury van het Luikse assisenhof heeft dinsdagavond zware straffen uitgesproken voor de vijf moordenaars van de licht gehandicapte Valentin Vermeersch (18).
  [naar artikel]
 37. Unesco verwijdert Aalst uit lijst immaterieel cultureel erfgoed (13/12/2019 - De Tijd)
  17:50 Unesco heeft het carnaval van Aalst zopas verwijderd uit de representatieve lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Dat is door het Unesco Comité Immaterieel Erfgoed in Bogota (Co...
  [naar artikel]
 38. Journalistenbond hekelt stilte bij Belgische politici over sluiting Zaman (01/09/2016 - Knack)
  De Vlaamse Vereniging voor Journalisten is er niet over te spreken dat er zo weinig politieke reacties komen op de sluiting van de Belgische edities van de Turkse krant.
  [naar artikel]
 39. Israël stapt uit UNESCO (23/12/2017 - Knack)
  Israël heeft zaterdag aangekondigd dat het land, in navolging van de VS, uit de UNESCO, de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, stapt.
  [naar artikel]
 40. Steeds meer agressie aan Nederlandse abortusklinieken: “Moordenaars” (29/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse minister voor volksgezondheid vindt dat er bufferzones mogen komen voor demonstranten bij abortusklinieken. Daar ontvangen ze steeds vaker klachten: “Vrouwen krijgen te horen dat ze moordenaars zijn.”
  [naar artikel]
 41. Japan hangt twee moordenaars op (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Japan heeft twee veroordeelde moordenaars opgehangen. Het Japanse ministerie van Justitie maakte vandaag bekend dat de twee terechtgesteld zijn....
  [naar artikel]
 42. Aalsterse carnavalisten reageren: “Dat die van Unesco ons nu gerust laten met hun gezever” (02/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Ze zijn opgelucht en tevreden, nu hun burgemeester Aalst carnaval van de Unesco-lijst wil laten schrappen. “Eindelijk kunnen we verder met waar we goed in zijn”, zeggen ze in Aalst. “Bij de Unesco weten ze niet eens wat we zijn, en dan willen ze ons ook nog eens regeltjes opleggen. Mooi niet. Dat ze hun lijst houden.”
  [naar artikel]
 43. Zoniënwoud erkend als Unesco-werelderfgoed (07/07/2017 - De Standaard)
  Een deel van het Zoniënwoud wordt ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Dat heeft het Werelderfgoedcomité vrijdag beslist tijdens zijn conventie in Krakau.
  [naar artikel]
 44. Een van moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen (23) wil al vrij komen (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De strafuitvoeringsrechtbank beslist dinsdagmiddag of Hassan Iasir, een van de drie moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen in 2007, vervroegd mag vrijkomen. De man heeft bijna een derde van zijn straf uitgezeten.
  [naar artikel]
 45. Een van de moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen (23) wil al vrij komen (19/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  De strafuitvoeringsrechtbank beslist dinsdagmiddag of Hassan Iasir, een van de drie moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen in 2007, vervroegd mag vrijkomen. De man heeft bijna een derde van zijn straf uitgezeten.
  [naar artikel]
 46. UNESCO: “Great Barrier Reef (voorlopig) niet bedreigd” (06/07/2017 - De Redactie)
  Het Great Barrier Reef hoeft voorlopig niet op de UNESCO-lijst van bedreigde sites te staan. Een opvallende beslissing, vooral omdat het grootste koraalrif ter wereld al jarenlang afsterft. Australië noemt de beslissing van de UNESCO "een overwinning", bij Greenpeace zijn ze minder gelukkig.
  [naar artikel]
 47. Burgemeester Aalst trekt naar Parijs om carnaval bij Unesco te verdedigen na heisa over joodse poppen (17/09/2019 - VRT NWS)
  Het Aalsterse stadsbestuur gaat vandaag op overleg bij de hoofdzetel van VN-organisatie Unesco in Parijs. Ze willen verduidelijking en context geven bij de praalwagen met joodse poppen die tijdens de vorige optocht van Aalst Carnaval te zien was. Het carnaval van Aalst is geregistreerd als werelderfgoed bij Unesco, maar dreigt die felbegeerde status te verliezen.
  [naar artikel]
 48. VS en Israël stappen uit 'vooringenomen' UNESCO (13/10/2017 - De Morgen)
  Zowel de VS als Israël stapten gisteren in enkele uren tijd uit UNESCO, de cultuur- en onderwijsorganisatie van de Verenigde Naties. En daarover is niemand echt verbaasd.
  [naar artikel]
 49. VS en Israël stappen uit 'vooringenomen' UNESCO (06/04/2019 - De Morgen)
  Zowel de VS als Israël stapten gisteren in enkele uren tijd uit UNESCO, de cultuur- en onderwijsorganisatie van de Verenigde Naties. En daarover is niemand echt verbaasd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.