Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 May 2020
23:52 uur

Wat eerst een kale grijze muur was, is nu dankzij Monique (69) en Raf (64) een prachtig natuurschilderij: “Nooit hebben we zo veel buren leren kennen als nu”

Het Nieuwsblad

08/11/2019 - 06:06

Een huis met uitzicht op een betonnen vlak: aangenaam is het niet. Na een half jaar werk hebben buren Monique De Cooman (69) en Raf Nagels (64) de geluidsmuur van Infrabel omgetoverd tot een prachtig natuurtafereel.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Eerbied voor jouw grijze haren (04/04/2019 - De Morgen)
  Als kale mannen niet meer aan de toupetjes hoeven, dan mogen vrouwen ook die kleurspoeling overslaan. Want een kale kerel kan best sexy zijn, en zo ook een grijze vrouw.
  [naar artikel]
 2. [VIDEO] - Gentse buren leren elkaar beter kennen dankzij gevelbank (10/05/2017 - De Redactie)
  Mensen zetten vroeger vaak stoelen op de stoep voor hun huis om wat bij te praten met de buren. Vier jonge Gentse vrienden willen dat opnieuw in het leven roepen met de installatie van gevelbanken.
  [naar artikel]
 3. Te veel feestjes op parking: Genkse McDonald’s bouwt een muur voor de buren (17/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  McDonald’s gaat in Genk een muur bouwen tussen haar restaurant en de buren in de Slagmolenweg. Die zijn het lawaai en de overlast van nachtelijke bezoekers in het weekend beu als koude pap.
  [naar artikel]
 4. Voortaan zijn er ook roodharige, kale en grijze emoji's (04/06/2018 - De Morgen)
  Het heeft jaren geduurd, maar roodharigen hebben nu ook hun eigen emoji's. Vandaag zijn 157 nieuwe emoji's gelanceerd, waaronder ook kale figuurtjes en mannen en vrouwen met grijs haar. 
  [naar artikel]
 5. Muur van Geraardsbergen voor het eerst ooit (deels) afgesloten: “Dit hebben we nog nooit moeten doen” (06/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Ronde van Frankrijk is in het land, en dat zullen we geweten hebben. De eerste fans waren om iets na vier uur zaterdagnacht al present op de Muur van Geraardsbergen om een goed plekje voor de passage van de Tour te bemachtigen, en omstreeks 13 uur moest de Muur voor het eerst ooit deels afgesloten worden omdat er té veel koersfanaten stonden.
  [naar artikel]
 6. Kinderen leren sneller Engels dankzij tv en spelletjes (25/06/2019 - VRT NWS)
  Volgens onderzoekers van de universiteit van Leuven kennen kinderen snel meer dan 1.000 Engelse woorden nog voor ze Engelse les hebben gehad. Dankzij Engelstalige televisieprogramma's en  computerspelletjes wordt de talenkennis al op jonge leeftijd aangescherpt.
  [naar artikel]
 7. Nieuwe bewoners leren kennen (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Mensen en nieuwkomers beter leren kennen is de doelstelling van deze hap en stap van de Gezinsbond Voeren Oost.
  [naar artikel]
 8. Pieter Aspe vindt opnieuw de liefde op dé plek die hij zo verfoeit (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Misdaadauteur Pieter Aspe heeft opnieuwe de liefde ­gevonden. Maar het scheelde niet veel of hij zou Els nooit hebben leren kennen. “Ik wilde het aftrappen op de boekenbeurs. En toen ­zagen we elkaar.”
  [naar artikel]
 9. 'De Mol'-kandidaten leren elkaar beter kennen tijdens de eerste autorit (27/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de auto leren de kandidaten van 'De Mol' elkaar net iets beter kennen. En ze hebben duidelijk elk hun eigen taakje...
  [naar artikel]
 10. Kale mannen blijken sterker (21/06/2018 - Metro)
  Dat je uiterlijk veel over je zegt, is algemeen geweten. Ook je kapsel is belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Uit een Amerikaanse studie blijkt namelijk dat kale mannen sterker lijken dan mannen met een wilde bos haar. Kijk maar naar Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Onderzoekers van de University of Pennsylvania hebben enkele experimenten uitgevoerd om te weten te komen welke karaktereigenschappen ze kunnen linken aan uiterlijke kenmerken. Uit de resultaten blijkt dat kale mannen dominanter en sterker ingeschat worden. Dominant Je kapsel is volgens de onderzoekers een belangrijke vorm van zelfexpressie. Scheren mannen hun hoofd helemaal kaal? Dan zetten ze een hele gedurfde stap. En dat vertalen onze hersenen naar dominant. De onderzoekers voegen daar nog aan toe dat kale mannen vaker een mannelijk beroep uitoefenen, wat onze stereotypen beïnvloedt. Opvallend is wel dat enkel volledig kale koppen als sterk aanzien worden. Een kale plek op je hoofd of een terugtrekkende haarlijn heeft net het tegenovergestelde effect. Lees ook : ‘Bloempotkapsel’ verovert het straatbeeld Het bericht Kale mannen blijken sterker verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Kapper in Ledeberg zet elke dag letterlijk de bloemetjes buiten (23/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  De bloemetjes letterlijk buitenzetten. Dat doet kapper Mahmud elke dag voor zijn eigen huis én voor dat van de buren. Ongevraagd en op eigen kosten. “Het is een leuke manier om mijn buren wat beter te leren kennen.”
  [naar artikel]
 12. Ondanks alles ziet Monique Steve Tielens doodgraag: "Hij is als de zoon die ik nooit heb gehad" (15/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Dat charmezanger Steve Tielens allesbehalve makkelijk is voor zijn manusje-van-alles Monique hebben we in de voorbije afleveringen van 'The Show
  [naar artikel]
 13. Moderne hoeve licht ‘s nachts prachtig op dankzij open en doorzichtig dak (10/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom...
  [naar artikel]
 14. OVERZICHT. Hoe goed kent u uw buren? (25/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Beter een goede buur dan een verre vriend, luidt het gezegde. Een oude wijsheid die in veel Vlaamse gemeenten navolging krijg, zo bewijst onze nieuwe gemeentetest rond sociaal contact. We kennen de naam van onze buren, en we durven hen al eens een eitje vragen. “Met het contact tussen de buren is het duidelijk nog goed gesteld. Vroeger was het niet noodzakelijk beter.”
  [naar artikel]
 15. Deze Antwerpse antiquair is nieuwe expert in ‘Stukken van Mensen’ (05/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het grote publiek heeft Frank Van Laer (56) onlangs leren kennen als nieuwe kunstdealer in het Vier-programma Stukken van Mensen. Maar wie liefhebber van kunst en antiek is, kent de excentrieke antiquair wellicht al veel langer. Ruim twintig jaar heeft Van Laer zijn eigen zaak in een prachtig gerenoveerd pand in de Leopoldstraat in hartje Antwerpen. “De kick van objecten aan te kopen is veel groter dan die van ze te verkopen.”
  [naar artikel]
 16. Schrijfster Margot Vanderstraeten: “Leer je buren kennen” (28/03/2018 - VRT NWS)
  Margot Vanderstraeten leidde koningin Mathilde rond in de tentoonstelling “Buren 2018” in Kazerne Dossin. Die is gewijd aan haar vorige, heel succesvolle boek “Mazzel tov” over de joodse gemeenschap in Antwerpen. Nu heeft ze een nieuw boek uit, "Het zusje van de buurvrouw", over een allochtoon meisje met anorexia. En ook hier geldt volgens Vanderstraeten: “Leer je buren kennen, dat is al een eerste vorm van hulp”.
  [naar artikel]
 17. Dankzij dit Instagramaccount krijg je zelf het lijf van een VS Angel (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Dat wij nooit met vleugels op onze rug en hoge hakken aan op de catwalk zullen paraderen, dat hebben we al leren accepteren. Maar dat betekent
  [naar artikel]
 18. Wendy Schuermans en Timmy Baens (11/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Timmy Baens (29) uit Neeroeteren, arbeider op Noliko. Wendy Schuermans (31) uit Bocholt, arbeidster. Hoe hebben ze elkaar leren kennen? " We hebben elkaar 7 jaar geleden leren kennen via werk. Na 2 jaar sloeg de vonk over en nu stappen wij samen in het huwelijksbootje."
  [naar artikel]
 19. Mensen die eenzaam thuis sterven. Als het aan Marie-Jeanne (78) ligt gebeurt dat niet meer. Ze organiseert een groot feest om haar buren eindelijk te leren kennen (07/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Zondag is het groot feest ten huize Marie-Jeanne Pierins (78). De feesttent en het dessertbuffet zijn besteld, maar wie haar gasten zijn, weet ze nog niet. “Ik heb al mijn buren uitgenodigd, die net als ik alleen zijn.”
  [naar artikel]
 20. Muurplankjes (07/04/2019 - De Morgen)
  Dit minimalistische wandsysteem geeft een kale witte muur warmte en karakter.
  [naar artikel]
 21. Mama breekt harten met de reden waarom ze haar grijze haren niet wil verven (01/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Nadat blogster Rachel Farnsworth (31) een hatelijke opmerking over haar grijze haren kreeg, postte ze een emotionele video op haar blog waarin ze uitlegt waarom ze haar grijze haren zo koestert. De blogster én mama kampt namelijk met een ziekte, waardoor ze naar alle waarschijnlijkheid nooit echt oud zal worden. En net daarom omhelst ze elk teken van veroudering met veel plezier.
  [naar artikel]
 22. Mama breekt harten met de reden waarom ze haar grijze haren niet wil verven (01/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat blogster Rachel Farnsworth (31) een hatelijke opmerking over haar grijze haren kreeg, postte ze een emotionele video op haar blog waarin ze uitlegt waarom ze haar grijze haren zo koestert. De blogster én mama kampt namelijk met een ziekte, waardoor ze naar alle waarschijnlijkheid nooit echt oud zal worden. En net daarom omhelst ze elk teken van veroudering met veel plezier.
  [naar artikel]
 23. Antwerpse haven krijgt graffitimuur van 900 meter lang (24/06/2019 - De Standaard)
  Aan de Scheldelaan in de Haven van Antwerpen is een kale muur aangepakt door tachtig graffitikunstenaars. Ze beschilderden een muur van 900 meter lang, meestal met werken die over milieu, de zee en de Schelde zelf gaan. Bekijk het knappe resultaat in de video hierboven.
  [naar artikel]
 24. 55-plussers leren werken met computer (09/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag 9 november ging de eerste computerles voor 55-plussers van start. Zij leren er een persoonlijke agenda aanmaken en hoe ze kalenders en wenskaarten kunnen maken. Dat alles wordt geleid door de vrijwilligster Vanderbeuken Monique.
  [naar artikel]
 25. Door stress krijg je grijze haren (11/07/2018 - Metro)
  “Daar krijg ik grijze haren van”, hoe vaak heb je het je moeder of vader niet horen zeggen? Blijkt dat daar echt een greintje waarheid in zit volgens een artikel van Flair. Als mensen veel stress hebben, zeggen ze soms dat ze er veel grijze haren van krijgen. En dat blijkt (deels) te kloppen. Onze haren worden namelijk grijs naarmate we ouder worden. In ons haar zitten bepaalde cellen die verantwoordelijk zijn voor de kleur van ons haar. Hoe ouder we worden, hoe moeilijker het wordt voor die cellen om onze haarkleur aan te maken. Kan snel gaan Als je veel stress ervaart, word je jammer genoeg ook sneller oud. Stress zorgt er dus wel degelijk voor dat je sneller grijze haren krijgt. Daarnaast zorgen stressgevoelens er ook voor dat je last krijgt van haaruitval. En dat kan snel gaan volgens dermatoloog Ids Boersma. Na een korte, stressvolle periode kan je al een grijze coupe krijgen, maar dat komt dan wel door een specifieke vorm van haaruitval, alopecia areata. Je gekleurde haren vallen dan uit, en enkel de grijze haren die je al had blijven over. Lees ook : Stress zal millennials duur komen te staan Het bericht Door stress krijg je grijze haren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Monique overladen met steunbetuigingen na breuk met André: ‘Je verdient beter’ (10/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Monique Westenberg kan rekenen op veel steunbetuigingen nadat gisteren bekend werd dat haar relatie met André Hazes definitief voorbij is....
  [naar artikel]
 27. Koning Filip hamert in optimistische 21 julitoespraak op bereidheid om te leren (20/07/2017 - Knack)
  'Leren' is hét sleutelwoord in de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag. 'Leren van jongeren en van ouderen, van onze buren en van hen van wie we soms denken dat ze zo verschillend zijn.'
  [naar artikel]
 28. Escortbureau met sekspoppen: “Soms willen klanten de dame eerst leren kennen en huren ze een week” (23/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Magalie, Lucy, Amber of Arwin. Ze hebben een slanke taille, een voluptueuze boezem en u zult ze nooit ‘vanavond niet, schat’ horen zeggen. Wilrijkenaar P.J. en zijn collega K.B. uit Wetteren startten een escortbureau met sekspoppen. Een van de vier dames uit siliconen wordt aan huis geleverd en voor 90 euro is ze een uur lang de uwe.
  [naar artikel]
 29. Wat Vilvoorde ons kan leren over de toekomst van Vlaanderen (30/06/2018 - De Standaard)
  Onze samenleving wordt in ijltempo superdivers. Kennen we onze buren nog? Of leven we feitelijk apart? Marjan Justaert duikt onder in haar eigen Vilvoorde: Vlaams op papier, veelkleurig van vizier.
  [naar artikel]
 30. Wat Vilvoorde ons kan leren over de toekomst van Vlaanderen (30/06/2018 - De Standaard)
  Onze samenleving wordt in ijltempo superdivers. Kennen we onze buren nog? Of leven we feitelijk apart? Marjan Justaert duikt onder in haar eigen Vilvoorde: Vlaams op papier, veelkleurig van vizier.
  [naar artikel]
 31. Wat Vilvoorde ons kan leren over de toekomst van Vlaanderen (30/06/2018 - De Standaard)
  Onze samenleving wordt in ijltempo superdivers. Kennen we onze buren nog? Of leven we feitelijk apart? Marjan Justaert duikt onder in haar eigen Vilvoorde: Vlaams op papier, veelkleurig van vizier.
  [naar artikel]
 32. Wat Vilvoorde ons kan leren over de toekomst van Vlaanderen (30/06/2018 - De Standaard)
  Onze samenleving wordt in ijltempo superdivers. Kennen we onze buren nog? Of leven we feitelijk apart? Marjan Justaert duikt onder in haar eigen Vilvoorde: Vlaams op papier, veelkleurig van vizier.
  [naar artikel]
 33. Monique praat voor het eerst over relatie tussen André Hazes en Bridget Maasland: “Ik wist dat ze geen blijvertje was” (13/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Monique Westenberg (43) heeft voor het eerst gesproken over haar korte breuk met André Hazes (26) vorig jaar. De schlagerzanger begon toen een...
  [naar artikel]
 34. Justine De Jonckheere: “Sociale media maken magie om iemand te leren kennen kapot” (26/11/2019 - Metro)
  Ex-Miss België Justine De Jonckheere heeft jammer genoeg geen match gevonden in ‘Celebs Gaan Daten’, maar de hoop geeft ze allerminst op. Toch heeft Justine haar bedenkingen bij sociale media als het op het zoeken naar een nieuwe liefde aankomt. Wie niet waagt, wie niet wint. En dus schreef Justine De Jonckheere zich in voor het VIJF-programma ‘Celebs Gaan Daten’. Daarin had ze een klik met Jarne, die we nog kennen uit ‘Love Island’, maar uiteindelijk gingen ze hun eigen weg. De grote afstand vormde het grootste probleem. “Ik geef toe: m?n date met Jarne was de plezantste. Maar na de opnamen hebben we niet meer met elkaar afgesproken. ’t Was snel duidel?k dat het tussen ons niks kon worden. Jarne is knap en charmant, maar we wonen te ver van elkaar. Door die afstand is het onmogel?k om elkaar opeen spontane manier beter te leren kennen. ‘Hey Jarne, straks een spaghettietje eten?’: dat gaat niet hé, als je eerst twee uur moet r?den”, vertelt ze in Dag Allemaal. Sociale media als spelbreker Door haar deelname in ‘Celebs Gaan Daten’ krijgt Justine nu veel mannelijke interesse, maar daar gaat ze niet graag op in. Ook sociale media helpen haar niet in haar zoektocht naar de ware. “De verzoeken stromen binnen, maar me zomaar openstellen voor een vreemde vind ik moeil?k. Onenightstands en ?irts interesseren m? niet. Ik vind dat de sociale media de magie van iemand te leren kennen hebben kapotgemaakt. Je moet nog amper moeite doen om iemand te contacteren. ’t Is toch leuk als een man vol voor je gaat. Nu l?kt het alsof mannen geen moeite meer willen doen om het hart van een vrouw te veroveren. Iemand leren kennen via vrienden l?kt me nog alt?d het beste. Ik zeg alt?d tegen m?n vriendinnen: je hebt maar één man nodig en die zal ik op een dag wel vinden”, besluit ze. Lees ook : Deze Miss België-kandidate is nu al veel populairder dan de huidige Miss België Het bericht Justine De Jonckheere: “Sociale media maken magie om iemand te leren kennen kapot” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Na bordeel ook escortbureau met sekspoppen: “Soms willen klanten de dame eerst leren kennen en huren ze een week” (22/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Magalie, Lucy, Amber of Arwin. Ze hebben een slanke taille, een voluptueuze boezem en u zult ze nooit ‘vanavond niet, schat’ horen zeggen. Wilrijkenaar P.J. en zijn collega K.B. uit Wetteren startten een escortbureau met sekspoppen. Een van de vier dames uit siliconen wordt aan huis geleverd en voor 90 euro is ze een uur lang de uwe.
  [naar artikel]
 36. Een vijfde van de studenten zit op Tinder terwijl ze een lief hebben (04/01/2018 - Metro)
  Een student op vijf heeft tijdens een relatie al eens gepraat met iemand op Tinder. Mannen en vrouwen gebruiken de app even vaak om overspel te plegen. Tinder is een app waarmee je nieuwe mensen kan leren kennen. Perfect iets voor een vrijgezel, denk je dan, maar mensen die in een relatie zitten, gebruiken het programma om over de muur te kijken, blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in Personality and Individual Differences. Maar liefst een student op vijf geeft toe dat hij of zij Tinder al eens gebruikt heeft om zonder medeweten van hun lief iemand nieuw te leren kennen. Een tiende had al ontrouwe seks via Tinder Het onderzoek werd uitgevoerd door wetenschappers aan de Texas Tech University. Ze vroegen 550 universiteitsstudenten naar hoe zij en hun omgeving met het programma omgingen. Opvallend was dat er geen grote verschillen waren tussen het gedrag van mannen of vrouwen. De meerderheid van de bevraagden kende iemand die zijn lief had bedrogen via Tinder en een derde dacht dat andere mensen vaak overspel pleegden via de app. Een minderheid gaf toe dat ze zelfs al eens met het programma over de schreef zijn gegaan. Zo’n 9% liet weten dat ze al eens fysiek intiem waren geweest met iemand die ze hadden leren kennen via Tinder toen ze in een exclusieve relatie zaten. “Zoals we al wel vermoeden, wordt Tinder gebruikt om buitenechtelijke relaties aan te gaan”, legt onderzoeker Dana A. Weiser uit. “Meer nog, de kenmerken die de kans op overspel offline voorspellen, gelden ook op Tinder.” Lees ook : Dankzij deze vijf tips heb je sowieso touche op Tinder
  [naar artikel]
 37. Betaald om beroepen in de bouw te leren kennen (28/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Limburgse bouwbedrijf Democo gooit een nieuw wapen in de strijd om getalenteerde medewerkers in te lijven. Er worden ‘ontdekkingsdagen’ georganiseerd, waarbij studenten in de bouwkunde en architectuur betaald worden om 3 dagen lang alle facetten van het werken in de bouwsector te leren kennen.
  [naar artikel]
 38. Véél boter bij de vis: tong, rog, schol en garnalen nog nooit zo duur (30/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De gemiddelde visprijs is deze eeuw nog nooit zo hoog geweest. Tong, schol, rog en – zeker – garnalen lieten allemaal topprijzen noteren op de veilingen, zo blijkt uit cijfers van het ­visserijwezen. Omdat de vissers hun tactiek aangepast hebben. “We hebben leren inspelen op de markt. Eindelijk.”
  [naar artikel]
 39. Gentse ouders leren kleuterscholen kennen via wandeling: ‘Zo bevorderen we sociale mix’ (20/01/2020 - De Morgen)
  De stad Gent organiseert scholenwandelingen voor ouders om alle buurtscholen te leren kennen. Om hen te helpen met hun keuze, maar zeker ook om een betere sociale mix te krijgen in concentratiescholen. ‘Sinds de wandelingen zien we opnieuw een instroom aan blanke, middenklassegezinnen.’
  [naar artikel]
 40. Monique overladen met steunbetuigingen na breuk met André Hazes: “Je verdient beter” (10/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Monique Westenberg kan rekenen op veel steunbetuigingen nadat gisteren bekend werd dat haar relatie met André Hazes definitief voorbij is....
  [naar artikel]
 41. Langemark geeft toe aan klagende buren: geluidsmuur rond speeltuin moet overlast beperken (02/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Werknemers van de gemeentelijke technische dienst zijn in Langemark begonnen met de bouw van een geluidswerende muur aan de rand van de speeltuin van BKO Buitenbeentje. Die komt vlakbij de grens met de eigendom van enkele buren die geklaagd hebben over overlast. De maatregel zou de overlast moeten beperken.
  [naar artikel]
 42. Zo zullen burgemeesters de Tour veilig door hun gemeente laten rijden: “Als de Muur vol staat, gaat die voor het eerst ooit dicht" (05/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wie zaterdag op de Muur naar de Tour wil kijken, zal er vroeg bij moeten zijn. “Als de Muur vol is, sluiten we die onherroepelijk af”, zegt Jurgen De Landsheer, chef van de politiezone Geraardsbergen. “Iets wat nooit eerder gebeurd is, zelfs niet tijdens de Ronde.” Maar ze verwachten in Geraardsbergen dan ook drie keer zo veel volk als tijdens ‘Vlaanderens mooiste’. Op de rest van het parcours moet je rekening houden met urenlang afgesloten wegen. En in Brussel roepen supermarkten op “om beter op vrijdag al grote inkopen te doen”.
  [naar artikel]
 43. Een gezicht op de stem plakken? Dankzij artificiële intelligentie kan het binnenkort misschien (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer we een persoon aan de lijn hebben die we niet kennen, hebben we slechts het raden naar hoe die persoon eruit ziet. Maar dankzij artificiële...
  [naar artikel]
 44. Een kale muur als aanspreekpunt (10/04/2019 - De Morgen)
  Carson McCullers,Het hart is een eenzame jager, Atheneum - Polak & van Gennep, 368 p., 19,99 euro. Vertaald door Molly van Gelder
  [naar artikel]
 45. Open brief aan politie is hit op Facebook: “Ik wil de agenten die jongeren leren kennen” (03/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De open brief ‘Beste Blauwe man/vrouw’ van Razik Yachou (32) werd op Facebook al ruim 600 keer gedeeld. “Ik wil mijn verlof opofferen om politiemensen de jongeren te leren kennen”, zegt Yachou.
  [naar artikel]
 46. Is je date een goed persoon? Door hier op te letten weet je het binnen de minuut (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jullie hebben elkaar leren kennen op een datingsite of -app, en spreken nu voor het eerst af op restaurant. Hij leek aardig genoeg in berichtjes en...
  [naar artikel]
 47. Monique wint voor de tweede keer auto, maar krijgt waardebon van... 500 euro (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Monique Claes uit Zepperen leek zaterdag even de vrouw met het meeste geluk ooit. Ze kwam als winnaar uit de bus bij de trekking van een splinternieuwe wagen. Tot een half uur later bleek dat Monique in 2016 al een auto had gewonnen met Shop & The City-lotjes.
  [naar artikel]
 48. Elke klik levert geld op (voor iemand anders) (30/10/2018 - Apache)
  Dankzij het verzamelen en analyseren van persoonlijke data leren bedrijven en politiek ons beter kennen dan we onszelf kennen. Dit zet de deur open naar massale beïnvloeding. Een uiterst lucratief en privacy-onvriendelijk businessmodel dat ook in België duchtig wordt gekopieerd. Dit datakapitalisme dringt diep in ons privéleven binnen, beïnvloedt onze dagelijkse keuzes en buit onze basale voorkeuren en behoeftes uit.
  [naar artikel]
 49. Over te nemen: Den Boemel, een authentiek volkscafé (06/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens het uitslagenbord dat tegen de muur hangt, spelen Lierse en Antwerp in eerste klasse. Maar ook Diest, Berchem, Maccabi en Sint-Gillis. Van Anderlecht is er geen sprake. “Ik heb geen idee van welk jaar dit competitiebeeld is”, zegt Monique Bourgeois. “We hebben het bord opgehangen zoals we het hier op zolder hebben gevonden.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.