Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
11:29 uur

Bijenkorven in de stad: hip en groen imago, maar het is niet al goud wat blinkt

VRT NWS

08/11/2019 - 06:07

In grootsteden als Parijs en Brussel staan extra bijenkorven opgesteld. Dat klinkt als een goede zaak voor de natuur, maar het is niet per se goed voor de biodiversiteit, integendeel zelfs. Zo blijkt uit nieuw Frans onderzoek dat een teveel aan honingbijen nefast is voor de andere, wilde soorten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zelfs als je het liefje van Cristiano Ronaldo bent is het niet al goud wat blinkt (10/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  't Is niet al goud wat blinkt als je het liefje bent van Cristiano Ronaldo - vraag dat maar aan Georgina Rodríguez. Zo heeft de 22-jarige schone
  [naar artikel]
 2. Groen: 'N-VA blinkt uit in hypocrisie' (26/02/2017 - Knack)
  'N-VA blinkt deze week uit in hypocrisie', reageert Groen op de aanvallen van N-VA op Unia. Volgens CD&V heeft N-VA dan weer eenandere kijk op kritische organisaties.
  [naar artikel]
 3. Moeten er nóg honingbijen zijn in de stad? (01/12/2019 - VRT NWS)
  Imker en bioloog wil het beeld bijstellen dat meer bijenkorven in de stad, en dus meer honingbijen, de wilde populaties wegconcurreren. Het probleem is niet het teveel aan bijenvolken, maar wel het tekort aan voedselbronnen.
  [naar artikel]
 4. Eindjaarsquiz: het is al goud wat blinkt (30/12/2017 - Sporza)
  In 2017 leerden we dat de toekomst van de Belgische sportwereld verzekerd is. Deze 10 jonge sporters pakten goud op een groot toernooi. Wat weet u er nog van?
  [naar artikel]
 5. Goud blinkt niet langer als vluchthaven (13/08/2018 - De Tijd)
  18:29 Ondanks nervositeit over Turkije en een escalerende handelsoorlogg, zakte de goudprijs vandaag naar het laagste peil in anderhalf jaar. Is goud zijn status van vluchthaven kwijt?
  [naar artikel]
 6. Bang voor ballonnen, navels of bijenkorven: deze mensen leven met een onrealistische angst (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Lotusbloemen of bijenkorven: oppervlakten met kleine gaatjes zijn een nachtmerrie voor mensen met trypofobie. Zoals Robin Alper (23).
  [naar artikel]
 7. “N-VA blinkt uit in hypocrisie” (26/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  “N-VA blinkt deze week uit in hypocrisie. De afgelopen jaren hebben ze geen prioriteit gemaakt van discriminatiebestrijding, ook al leveren ze de Vlaamse minister en de federale staatssecretaris voor Gelijke Kansen. Maar ze staan wel op de eerste rij om te schieten op één van de toonaangevende instituten die discriminatie helpt bestrijden in onze samenleving.” Dat stelt Groen zondag.
  [naar artikel]
 8. Max Vlassak pakt goud op BK kogelstoten (18/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met een worp van 17m08 heeft Max Vlassak de Belgische indoortitel alle categorieën in het kogelstoten veroverd. Toch is het niet al goud wat blinkt. Aan de winnaar van het BK werd normaal een internationale meeting in Portugal beloofd, maar dat tripje ziet de Achelaar (22) wellicht door zijn neus geboord. “Zeer jammer, want de Vlaamse Atletiekliga speelt het spel niet eerlijk en komt haar beloftes niet na.”
  [naar artikel]
 9. Bij Trump blinkt het goud net dat tikkeltje meer (06/11/2016 - De Redactie)
  De financiële markten raken zenuwachtig als Trump het goed doet in de peilingen. Beleggers zoeken dan naar veilige havens, zoals goud.
  [naar artikel]
 10. Mobiliteitsbudget: “Bedrijven willen zich een groen imago aanmeten” (25/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het mobiliteitsbudget, waarvan al jaren sprake, zit in de laatste rechte lijn. Na publicatie in het Staatsblad kunnen werkgevers hun werknemers met een bedrijfswagen een budget toekennen waarmee ze zelf hun mobiliteit plannen. Verwacht wordt dat het mobiliteitsbudget zal aanslaan, omdat bedrijven graag een groen imago hebben. Bye bye bedrijfswagen? Zeker niet.
  [naar artikel]
 11. Gouden finish (06/12/2017 - De Morgen)
  Als er nu één moment in het jaar is dat je alles wat goud blinkt uit
  [naar artikel]
 12. Café Apache: het imago van Borgerhout (20/04/2018 - Apache)
  Volgende week donderdag 26 april wordt in Café Apache gedebatteerd over het imago van Borgerhout. Het Antwerps district staat geregeld in de belangstelling. Niet altijd op een positieve manier. Houdt het imago steek? Of is het opgeklopt met hogere politieke doelen? We praten erover met Imade Annouri (Vlaams Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid voor Groen), Thomas
  [naar artikel]
 13. VIDEO. Het is al goud dat blinkt: na het gouden ijsje, nu de gouden sandwich (30/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Eten zoals een prins uit Dubai, het kan vanaf nu ook in Antwerpen, op de Sint-Jacobsmarkt. Sinds maandag staat bij een broodjeszaak in de studentenbuurt de 24 Carat Magic op het menu. Een luxe-sandwich belegd met écht goud. 
  [naar artikel]
 14. Tesla jaagt er bijna een half miljoen euro per uur door. Aan dit tempo wenkt het bankroet in augustus volgend jaar (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla verraste recent met de lancering van een elektrische truck en sportwagen. Maar het is niet al goud wat blinkt voor de autofabrikant. Het...
  [naar artikel]
 15. Morata over bloedmooie WAG: "Mijn vriendin wilde me buitensmijten na penaltymisser" (29/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is niet al goud wat blinkt in de voetbalwereld. Vraag dat maar eens aan Alvaro Morata. De spits van Chelsea, die de voorkeur krijgt op Michy...
  [naar artikel]
 16. Niet Renault maar VW is grootste automerk in België (03/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is in de autoverkoop niet al goud wat blinkt. Uit de cijfers over de netto inschrijvingen van constructeursfederatie Febiac blijkt dat niet Renault, maar wel Volkswagen vorig jaar het meest verkochte automerk was in België. Het spook van de deregistraties waart dus nog altijd rond. “Maar er is wel een logische verklaring voor”, zegt woordvoerder Karl Schuybroek van Renault.
  [naar artikel]
 17. Amper aanwervingen en stevige deuk in imago: stad kreunt onder vermeende dierenmishandeling (16/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Nog geen drie maanden nadat Animal Rights huiveringwekkende beelden vanuit het slachthuis in Tielt de wereld instuurde, werden opnieuw beelden uit een kippenbroeierij verspreid. “Dit schaadt het imago van de stad”, meent de burgemeester.
  [naar artikel]
 18. SP.A: 'N-VA kopieert recepten van Vlaams Belang' (26/02/2017 - Knack)
  Ook SP.A, Groen en CD&V reageren op de uithaal van N-VA naar Unia. 'N-VA blinkt deze week uit in hypocrisie', reageert Groen. Volgens CD&V heeft N-VA dan weer een andere kijk op kritische organisaties.
  [naar artikel]
 19. Kan Michel II zich nog een groen imago aanmeten? Si Marghem le veut (11/12/2018 - De Morgen)
  Michel II wil zich een groen imago aanmeten. Als minister Marghem wakker schiet, kan er nog wel wat. Met de nadruk op ‘als’.
  [naar artikel]
 20. De hinderpalen voor Thiam bij start zevenkamp: niet al goud wat blinkt (02/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nafi Thiam zegt dat ze soms de indruk heeft dat ze tegen muren aan het praten is wanneer ze probeert uit te leggen dat een gouden medaille niet...
  [naar artikel]
 21. Queen of bling: 7 snelle vragen aan Nathalie Colin, creatief directeur van Swarovski (04/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is niet al goud wat blinkt, maar in de wereld van Nathalie Colin scheelt het toch niet veel. De 53-jarige Française is creatief directeur bij...
  [naar artikel]
 22. Niet al goud wat blinkt? Woeste Neymar zoekt (tot tweemaal toe) confrontatie met fan tijdens ereronde (22/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Na een aarzelend begin aan het toernooi, schoot Neymar Jr. Brazilië met een schitterende vrije schop én de beslissende strafschop in de
  [naar artikel]
 23. ‘Zestiende editie van Winterpret moet imago van Brussel oppoetsen’ (09/11/2016 - De Standaard)
  De 16de uitgave van Winterpret - Plaisirs d’Hiver, die van 25 november tot 1 januari plaatsvindt in het centrum Brussel, moet het imago van de stad na de tragedie van de terreuraanslagen weer oppoetsen en de stad als een bron van bruisende, feestelijke samenhorigheid op de kaart zetten.
  [naar artikel]
 24. Beurzen kelderen, goud blinkt (09/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De financiële markten reageren paniekerig op een mogelijke zege van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In Azië knalt de
  [naar artikel]
 25. Beurzen kelderen, goud blinkt (09/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De financiële markten reageren paniekerig op een mogelijke zege van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In Azië knalt de
  [naar artikel]
 26. Paniek op de beurzen, goud blinkt (09/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De financiële markten reageren paniekerig op de zege van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In Azië knalt de Japanse beurs
  [naar artikel]
 27. Groen imago is niet altijd echt schoon (07/04/2019 - De Morgen)
  Op de VN-milieutop in Rio waren politieke zwaargewichten niét, maar grote multinationals wel talrijk aanwezig. Niet alle groene businessbeloftes zijn echter wat ze lijken. Klimaatorganisatie Climaxi zet de grootste ecosjoemelaars in hun hemd.
  [naar artikel]
 28. Groen klaagt procedure goedkeuring nieuwe politiecodex aan (12/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De afdeling Herk-de-Stad van Groen heeft het stadsbestuur gevraagd om het punt over de codex van de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad van de dagorde van de gemeenteraad vandaag, maandag 12 september, te halen. “De stad moet eerst het advies van de erkende adviesraden vragen. Die procedure is niet gevolgd”, zegt voorzitter Geert Vanhove van Groen, dat niet in de gemeenteraad zit.
  [naar artikel]
 29. De underdog is dood (04/04/2019 - De Morgen)
  België is zichzelf niet meer. Een generatie is opgestaan voor wie enkel goud blinkt. In Knokke, Lausanne en Genk spraken Rode Duivels met een Oranje randje. Ze zeggen niet langer: 'Mathematisch kan het nog.' Wel: 'We gaan voor de beker.' Of hoe België Oranje werd.
  [naar artikel]
 30. Zes jaar zonder succes in knockout-fase: zijn x-factor is nog altijd ‘Special’, maar in de Champions League blinkt Mourinho niet meer (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een roemloze aftocht is een feit. Tien jaar na zijn laatste triomf in de Champions League blinkt ‘The Special One’ niet langer. Zijn x-factor is de...
  [naar artikel]
 31. Zes jaar zonder succes in de knockout-fase: zijn x-factor is nog altijd ‘Special’, maar in de Champions League blinkt Mourinho niet meer (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een roemloze aftocht is een feit. Tien jaar na zijn laatste triomf in de Champions League blinkt ‘The Special One’ niet langer. Zijn x-factor is de...
  [naar artikel]
 32. Zijn x-factor is nog altijd ‘Special’, maar Mourinho blinkt steeds minder in de Champions League (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een roemloze aftocht dreigt. Tien jaar na zijn laatste triomf in de Champions League blinkt ‘The Special One’ niet langer. Zijn x-factor is de drie...
  [naar artikel]
 33. Zijn x-factor is nog altijd ‘Special’, maar in zijn Champions League blinkt Mourinho al zes jaar niet meer (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een roemloze aftocht is een feit. Tien jaar na zijn laatste triomf in de Champions League blinkt ‘The Special One’ niet langer. Zijn x-factor is de...
  [naar artikel]
 34. Luchtvaartmaatschappijen proberen zich groen imago aan te meten: "Maar milieuvriendelijk vliegen kan niet" (01/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/TP6sroeBq6zMD_dq1reuyqEdS8k/diocontent/60441857/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 35. Jungle in de stad: binnenkijken in Antwerpse boerderij (16/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Doorgaans is er in de stad niet veel meer groen te zien dan in een park, een zeldzaam voortuintje of op een vensterbank. Maar in de voormalige...
  [naar artikel]
 36. 'Ik jaag niet op titels' (04/04/2019 - De Morgen)
  Olympisch goud in de zomer van 2016. Europees goud in de winter van 2017. Kan Nafi Thiam daar over drie maanden goud op het WK aan toevoegen? De 22-jarige zevenkampster, die binnen een week de competitie hervat in Luik, wil wel, maar moet niets.
  [naar artikel]
 37. Zestiger sterft bij het redden van bijenkorven (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Dieven roven 70 kg goud op snelweg (12/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een overval op een geldtransportwagen in de omgeving van de Oost-Franse stad Lyon hebben vier gewapende gangsters vandaag 70 kilogram goud
  [naar artikel]
 39. Modulaire meubels, koraal en flexibele huizen: dit zijn dé woontrends voor 2019 (06/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wat brengt 2019 op het vlak van bouwen, verbouwen, interieur en immo? Blijft goud een populaire kleur en hoe krijgen we meer groen in de stad? Een...
  [naar artikel]
 40. Ook Watteeuw niet welkom in eigen stad (09/04/2019 - De Morgen)
  Meerderheidspartijen sp.a, Groen en Open Vld verwerpen de actie van een aantal Gentse handelaars om schepen Filip Watteeuw (Groen) te weren uit hun zaak. Ze vroegen ook CD&V en N-VA om een mededeling mee te ondertekenen, maar die bedankten.
  [naar artikel]
 41. De Hollebeekvallei, een verborgen maar ook eigenaardig stukje groen (09/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De bewoners van de straten rond de Hollebeekvallei maken zich zorgen over de plannen die stad Antwerpen heeft met hun stuk groen. Dat stond eerder deze week al in uw krant te lezen. Het is een eigenaardig stukje groen op de rand van Wilrijk en Hoboken, verborgen achter hoge bebouwing. Niet iedereen weet dat het bestaat, maar wie het wél kent, heeft er een mening over.
  [naar artikel]
 42. OPROEP: Verhuisde u naar het platteland maar kon u de stad niet missen? (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Schrijver Herman Brusselmans heeft een boerderij gekocht in Evergem, buiten Gent. Hij ruilt de stad na jaren voor het groen. Nog meer Vlamingen...
  [naar artikel]
 43. Ook 'golden boy' Tom Daley kan thuisland in duiken niet aan goud helpen (13/04/2019 - De Morgen)
  Wie gaat Groot-Brittannië dat eerste goud schenken? Duiker Tom Daley en zijn kompaan Pete Waterfield leken de aangewezen mannen, maar in 1,8 seconde spatte die hoop als een zeepbel uiteen. Eén slechte duik en weg goud.
  [naar artikel]
 44. Radiozender FM Goud komt naar Maaseik (27/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, gaf afgelopen dinsdag groen licht aan acht nieuwe lokale radio-omroepen om uit te zenden op de FM-band. FM Goud kreeg daarbij ook goed nieuws en zal uitbreiden.
  [naar artikel]
 45. OPROEP: Verhuisde u naar het platteland maar kon u de stad toch niet missen? (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Schrijver Herman Brusselmans heeft een boerderij gekocht in Evergem, buiten Gent. Hij ruilt de stad na jaren in voor wat groen. Nog meer Vlamingen...
  [naar artikel]
 46. Duitsland sloopt alweer dorp en historische kerk voor bruinkool (10/01/2018 - VRT NWS)
  Ondanks protest van de plaatselijke bevolking en activisten is de Sint-Lambertusbasiliek van Immerath gesloopt. Het duizendjarige dorpje ging al eerder volledig onder sloophamer. Immerath is het zoveelste dorp dat moet wijken voor het bruine goud, de Duitse bruinkool. "Door de energiewende kan Duitsland niet zonder bruinkool", zegt correspondente Judith Van de Hulsbeek in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Duitsland moet afstand nemen van haar groen imago."
  [naar artikel]
 47. Groen-afdelingen bepalen zelf of verbod hoofddoek in bestuursakkoord moet (23/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het afschaffen van het hoofddoekenverbod voor loketpersoneel staat in de programma’s van de verschillende lokale afdelingen van Groen, maar het is aan die lokale afdelingen zelf om een bestuursakkoord te onderhandelen. “Afhankelijk van stad en coalitiepartners kan het resultaat logischerwijs verschillen.” Dat zegt de nationale woordvoerder van Groen dinsdag. Eerder maakte de Antwerpse Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien duidelijk dat het schrappen van het verbod in Antwerpen voor hem een breekpunt is, terwijl in Brussel, waar Ecolo-Groen al beslist heeft in de meerderheid te stappen, een afschaffing niet aan de orde is.
  [naar artikel]
 48. Tokio blijft veiligste stad ter wereld, Brussel schuift vijf plaatsen op (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is opnieuw Azië boven in de lijst van veiligste steden die The Economist heeft opgesteld. Op negen blinkt Hongkong, maar drie andere Aziatische...
  [naar artikel]
 49. De Vriendt (Groen) sluit ‘monstercoalitie’ in Oostende uit: “Ons programma kunnen we niet realiseren met N-VA.” (17/10/2018 - De Morgen)
  In een gesprek in De Ochtend  op Radio 1 sprak Oostends Groen-kopman Wouter De Vriendt zich nogmaals uit voor een paars-groene coalitie in de stad. Bart Tommelein (Open Vld) wil echter enkel een vierkoppige coalitie met Groen, CD&V en N-VA en wijst op de dubbele tong van Groen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.