Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
18:30 uur

‘Alles waar Arno zich mee bemoeit, is messcherp en efficiënt’: Stijn Meuris over Arno Hintjens

De Morgen

08/11/2019 - 06:13

De eerste gedachte die bij Stijn Meuris opkwam bij het bericht dat Arno Hintjens binnenkort op de MIA’s de Lifetime Achievement Award mag ontvangen, was: wablief, had hij die dan al niet? Of het verdiend is? ‘Het zou er nog aan mankeren, begot.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Arno kijken op eigen risico (11/04/2019 - De Morgen)
  De bezoekers droegen sportschoenen en sierlijke hakken. Arno zong over een Oostensche mokke. Een man genaamd Apache zei: 'Een museum, dat is voor als Arno dood is. En dan nog.' Verslag vanuit de buik van CinemArno, de expo over Arno Hintjens, die straks 65 jaar wordt.
  [naar artikel]
 2. Arno stelt tournee uit wegens kanker (08/02/2020 - De Tijd)
  08:03 Arno Hintjens, beter bekend als rockzanger 'Arno', lijdt aan pancreaskanker. Hij annuleert een deel van zijn lentetournee.
  [naar artikel]
 3. Arno Hintjens is kwaad op nieuwe plaat: “We krijgen de klootzakken die we verdienen” (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De wereld is een santenboetiek geworden, vindt Arno Hintjens (70). Maar zijn gevoel voor humor is hij er niet onder verloren. Al spelen flashbacks...
  [naar artikel]
 4. Arno stelt deel van tournee uit wegens pancreaskanker (08/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rockzanger Arno Hintjens, beter bekend onder zijn artiestennaam Arno, lijdt aan pancreaskanker. Dat maakt hij zelf bekend in de kranten De...
  [naar artikel]
 5. Arno ingehuldigd als ereburger van de stad Brussel (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Arno Hintjens (68), beter bekend als de zanger Arno, is vanavond officieel ingehuldigd als ereburger van de stad Brussel. De ingeweken
  [naar artikel]
 6. Arno Hintjens en Jean-Marie Aerts speelden weer samen: “Laat die T.C. Matic-reünie maar komen” (21/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  AALST – Memorabel moment eergisteren, tijdens de uitvaartplechtigheid van Willy Willy: Arno Hintjens (69) en Jean-Marie Aerts (67) die voor het eerst sinds vierendertig jaar samen de T.C. Matic-song ‘Willy Willy’ brachten. Krijgt dit een vervolg, is er een reünie van T.C. Matic in de maak? De bereidheid van de band blijkt bijzonder groot, alleen zanger Arno laat zoals verwacht niet in zijn kaarten kijken.
  [naar artikel]
 7. Arno schrapt concerten wegens pancreaskanker (08/02/2020 - VRT NWS)
  Arno Hintjens, beter bekend onder zijn artiestennaam als rockzanger "Arno", lijdt aan pancreaskanker. Dat maakte de zanger zelf bekend. Omwille van zijn gezondheidstoestand stelt hij een deel van zijn "Santeboutique"-tournee de volgende weken in Nederland, Frankrijk en Zwitserland uit.
  [naar artikel]
 8. Arno lijdt aan pancreaskanker: ‘Maar muziek heeft altijd mijn leven gered’ (08/02/2020 - De Morgen)
  Rockzanger Arno Hintjens, beter bekend onder zijn artiestennaam Arno, lijdt aan pancreaskanker. Dat maakt hij zelf bekend in de kranten De Standaard en Le Soir en via persagentschap Belga. Omwille van zijn gezondheidstoestand stelt hij een deel van zijn ‘Santeboutique’-tournee uit in Nederland, Frankrijk en Zwitserland.
  [naar artikel]
 9. Zanger Arno (70) heeft pancreaskanker (08/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Arno Hintjens heeft kanker. Dat zegt de 70-jarige rockzanger in een interview met DS Weekblad. “Volgende week word ik geopereerd en dan volgen enkele weken revalidatie”, luidt het. “Over wat daarna komt, denk ik niet te veel. Het enige waar ik me zorgen over maak, zijn mijn twee kinderen.”
  [naar artikel]
 10. Arno stelt deel van tournee uit wegens pancreaskanker (08/02/2020 - De Morgen)
  Rockzanger Arno Hintjens, beter bekend onder zijn artiestennaam Arno, lijdt aan pancreaskanker. Dat maakt hij zelf bekend in de kranten De Standaard en Le Soir en via persagentschap Belga. Omwille van zijn gezondheidstoestand stelt hij een deel van zijn ‘Santeboutique’-tournee uit in Nederland, Frankrijk en Zwitserland.
  [naar artikel]
 11. Arno is voortaan ereburger van Brussel (22/09/2017 - VRT NWS)
  Artiest Arno Hintjens wordt geëerd met het ereburgerschap van de stad Brussel. Hij kreeg de titel uit handen van burgemeester Philippe Close en schepen van Cultuur Karine Lalieux. Ze huldigen hem als voorbeeld van de Brusselse humor en gastvrijheid. En ook omdat hij de stad verdedigde toen president Trump zich er laatdunkend over uitliet.
  [naar artikel]
 12. Docu over Arno en negen andere Belgische films op Film Fest Gent (29/08/2016 - De Redactie)
  Op de 43e editie van het Gentse filmfestival gaan er tien Belgische producties in verschillende genres in première. Blikvangers zijn de documentaire over rockzanger Arno Hintjens en de herontdekte animatiefilm "Jan zonder Vrees" (Jef Cassiers).
  [naar artikel]
 13. “Overdag valt hij in slaap, ‘s nachts ziet hij schimmen. Maar Arno is een topper” (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Caroline Jacobs uit Pousset (Luik) is mama van Arno. Arno is vijftien en lijdt sinds zijn twaalfde aan narcolepsie-cataplexie, de ongeneeslijke...
  [naar artikel]
 14. Arno aan de beterhand na operatie aan pancreas (23/03/2020 - Metro)
  In donkere coronatijden is er bijwijlen ook nog goed nieuws. En dat uit de omgeving van Arno Hintjens, die succesvol is geopereerd aan pancreaskanker. De 70-jarige zanger, beter gekend als gewoon ‘Arno’, maakte in januari bekend aan de ziekte te lijden.  “Na de diagnose is Arno geopereerd”, vertelt zijn manager Filip De Groote. “En die ingreep is bijzonder goed verlopen. Pancreaskanker is een ziekte die voor veel mensen fataal afloopt, maar Arno heeft blijkbaar het winnende lot uit ‘de slechtst denkbare loterij naar de hel’ getrokken. Eind deze maand moet hij opnieuw op controle, maar het ziet er goed uit.” “Binnenshuis revalideren” De manager van de Oostendse zanger van hits als ‘Oh la la la’ en ‘Les yeux de ma mère’ denkt zelfs dat Arno van de dokters toestemming zal krijgen om opnieuw te beginnen repeteren. “Al moet hij nu vooral revalideren. Binnenshuis. Dat spreekt voor zich in deze tijden.” Lees ook: Arno lijdt aan pancreaskanker en stelt deel van tournee uit Het bericht Arno aan de beterhand na operatie aan pancreas verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Rockzanger Arno lijdt aan pancreaskanker: wat is het precies en wat zijn de overlevingskansen? (08/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Rockzanger Arno Hintjens (70) lijdt aan pancreaskanker. Dat is een kanker van het spijsverteringsstelsel, die evenveel voorkomt bij mannen als vrouwen. De Stichting tegen Kanker gaat op een termijn van vijf jaar uit van een overlevingsgraad van twaalf procent.
  [naar artikel]
 16. Rockzanger Arno lijdt aan pancreaskanker: wat is het precies en wat zijn de overlevingskansen? (08/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Rockzanger Arno Hintjens (70) lijdt aan pancreaskanker. Dat is een kanker van het spijsverteringsstelsel, die evenveel voorkomt bij mannen als vrouwen. De Stichting tegen Kanker gaat op een termijn van vijf jaar uit van een overlevingsgraad van twaalf procent.
  [naar artikel]
 17. Arno krijgt iedereen stil met intieme versie van ‘Les yeux de ma mère’ (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Les yeux de ma mère’ heeft voor fans Mia en Arno een speciale betekenis. In de tekst horen zij een hommage aan hun eigen moeder. Arno verrast hen...
  [naar artikel]
 18. Arno, na zeventig jaar nog even magnifique: ‘Met pensioen gaan? Ik mag er niet aan denken’ (20/05/2019 - De Morgen)
  Op 21 mei wordt Arno Hintjens zeventig, een gebeurtenis waarvan hijzelf nooit had gedacht dat ze ooit zou plaatsvinden, en die wordt gevierd met twee concerten in het casino van zijn Oostende. De eerste zin die ik als kind ooit over hem las, zal ik nooit vergeten: ‘Arno houdt van neuken.’ Ze stond in de inleiding boven een interview met hem in Backstage Magazine. Verderop kwam ik te weten dat hij ook hield van de blues, van zingen, acteren, filosoferen, en van eten en drinken. Vandaag noemt hij zichzelf in de eerste plaats chanteur de charme. ‘Maar als ik zou mogen herbeginnen, dan zou ik chippendale worden.’
  [naar artikel]
 19. Arno Hintjens Stephan Galon (28/03/2019 - De Morgen)
  Ze branden van engagement. Horen elkaar bijna dagelijks. 'Het aftakelen van de solidariteit, daar praten wij over.' Maar soms is er ook gewoon een telefoontje, of alles goed gaat.
  [naar artikel]
 20. Arno neemt eindelijk ereburgerschap Oostende in ontvangst (01/05/2018 - Metro)
  Zanger Arno heeft dinsdag eindelijk zijn ereburgerschap van de stad Oostende in ontvangst genomen, 15 jaar nadat het werd toegekend. Dat deed hij op 1 mei, niet toevallig de negentigste verjaardag van Raoul Servais. Ook deze pionier van de Belgische animatiefilm mag zichzelf ereburger van Oostende noemen. “Onze stad is erg karig met het ereburgerschap, maar Raoul Servais verdient zeker deze titel,” aldus de schepen van Cultuur Bart Plasschaert. Ter ere van de in Oostende geboren Servais trakteerde het stadsbestuur met een reusachtige verjaardagstaart. Op 30 juni krijgt het stadsmuseum Mu.ZEE er een permanente museumzaal bij, gewijd aan het oeuvre van de kunstenaar. Maar ook Arno Hintjens werd dinsdag gelauwerd als ereburger. De stad Oostende kende hem al in 2002 het ereburgerschap toe maar Arno kwam zijn certificaat nooit oppikken. “Een combinatie van factoren en een drukke agenda,” volgens de Oostendse schepen van Cultuur. Gepolst naar een reactie liet Arno duidelijk verstaan dat hij tevreden is: “Ik heb een cerebrale erectie,” vertelde de kersverse ereburger aan Focus & WTV. Arno werd in 2017 ook al geëerd met het ereburgerschap van de stad Brussel. bron: Belga Het bericht Arno neemt eindelijk ereburgerschap Oostende in ontvangst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Benefiet om busje te kopen voor Arno (5): klein genetisch foutje met enorme gevolgen (10/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Arno Hemmeryckx is een van de tweehonderd kinderen wereldwijd die lijdt aan het Syndroom van Allan-Herndon-Dudley en kan daardoor niet stappen, zitten of praten. Omdat de zorgkosten van Arno zo hoog oplopen, organiseerden zijn ouders gisteren een benefiet.
  [naar artikel]
 22. “Laat die T.C. Matic-reünie maar komen” (22/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Memorabel moment eergisteren, tijdens de uitvaartplechtigheid van Willy Willy: Arno Hintjens (69) en Jean-Marie Aerts (67) die voor het eerst sinds vierendertig jaar samen de T.C. Matic-song ‘Willy Willy’ brachten. Krijgt dit een vervolg, is er een reünie van T.C. Matic in de maak? De bereidheid van de band blijkt bijzonder groot, alleen zanger Arno laat zoals verwacht niet in zijn kaarten kijken.
  [naar artikel]
 23. 'Een concert in naam van het leven': onze man zag Arno in Parijs (12/02/2020 - Knack)
  Arno gaf gisteren nog één concert in Parijs, voor hij deze week zijn lentetour onderbreekt door een zware operatie. Knack-redacteur Stijn Tormans was erbij en zag hoe Le Plus Beau triomfeerde. 'Hij trad op voor het leven, aan stormkracht tien.'
  [naar artikel]
 24. Music battle van Ideale Wereld beslecht ruzie tussen Stijn Meuris en scholieren (16/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Stijn Meuris heeft het tijdens een schoolvoorstelling in Diepenbeek aan de stok gekregen met een leerling die op zijn smartphone aan het tokkelen was. Het geheel escaleerde in een “Meuris versus de leerlingen” en Stijn Meuris die aangaf nooit nog voor scholen te willen optreden. Bij de Ideale Wereld vinden ze dat alles verkeerd is aangepakt en bieden ze een herkansing via een heuse music battle.
  [naar artikel]
 25. Nora en Arno Monsecour, tweeling: ‘Arno voelde aan dat ik niet zijn broer, maar zijn zus was’ (22/09/2019 - De Morgen)
  Zij is 23, zag haar worsteling met het transgender-zijn verfilmd in Girl, en brengt nu haar autobiografie uit. Hij is exact even oud en begeleidt mensen naar een beter zelfbeeld in zijn dieetpraktijk. Nora en Arno Monsecour, tweelingzus en -broer.
  [naar artikel]
 26. Documentairemaker vier maanden in voetsporen van Arno: "Warme mens die altijd zijn goesting doet” (23/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Zonder camera. Zo gaat de Gentse filmmaker Pascal Poissonnier zondag kijken naar Arno. Gewoon genieten van het eerste concert sinds hij zijn documentaire Dancing Inside My Head heeft afgewerkt. “Wat Arno ervan vindt? Dat toont hij niet. Maar sinds de première belt hij me elke dag.”
  [naar artikel]
 27. Arno viert 70ste verjaardag met gloednieuw album (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Arno wordt 70 jaar en dat wordt gevierd. Niet met een ‘greatest hits’-album, maar wel met een gloednieuw album waarin hij zijn rauwe stem opnieuw kwijt kan. Santeboutique, ondertussen al zijn 13de solo-album, komt uit op 13 september. De release viert Arno met optredens op 23, 24 en 25 januari 2020 in de Ancienne Belgique in Brussel.
  [naar artikel]
 28. Zieke Arno (5) krijgt comfortabeler leven (09/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Arno, een jongen van vijf jaar oud met een zeldzame aandoening, had vandaag de dag van zijn leven. Er werd een benefiet voor hem gehouden en met
  [naar artikel]
 29. ‘Ik koos niet voor Hitler, Hitler koos mij’: hier werkte nazibeeldhouwer Arno Breker (20/11/2019 - De Morgen)
  Waar en hoe leefden beroemde kunstenaars? Deze week: het staatsatelier van nazibeeldhouwer Arno Breker.
  [naar artikel]
 30. Wat is pancreaskanker? Alle vragen over de dodelijkste kanker beantwoord (08/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rockzanger Arno Hintjens (70) lijdt aan pancreaskanker en stelt daarom een deel van zijn tournee uit. Jaarlijks krijgen bijna 2.000 landgenoten...
  [naar artikel]
 31. Wat is pancreaskanker? Alle vragen over de dodelijkste kanker beantwoord (08/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rockzanger Arno Hintjens (70) lijdt aan pancreaskanker en stelt daarom een deel van zijn tournee uit. Jaarlijks krijgen bijna 2.000 landgenoten...
  [naar artikel]
 32. “Overdag valt hij constant in slaap, ‘s nachts heeft hij hallucinaties en hij heeft obesitas” (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Caroline Jacobs uit Pousset (Luik) is mama van Arno. Arno is vijftien en lijdt sinds zijn twaalfde aan narcolepsie-cataplexie, de ongeneeslijke...
  [naar artikel]
 33. Arno stelt het goed na zijn operatie (19/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Arno (70) ging afgelopen donderdag onder het mes, na een diagnose van pancreaskanker. Die operatie is goed verlopen.
  [naar artikel]
 34. Arno Debeir en Witse Meeussen pakken zege bij juniores en nieuwelingen (11/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Arno Debeir en Witse Meeussen hebben vrijdag in Niel de crossen bij respectievelijk de juniores en de nieuwelingen gewonnen. Voor Arno Debeir werd het zijn eerste zege van het seizoen. Witse Meeussen heeft al vier overwinningen achter zijn naam staan.
  [naar artikel]
 35. "Een chippendale ga ik niet meer worden, dat is te laat": Arno wordt 70 (21/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostendse zanger Arno wordt 70 jaar. Hij viert dat met een nieuwe plaat, Santeboutique, en een verjaardagsconcert in Oostende. Verjaren doet hem...
  [naar artikel]
 36. Doodzieke Arno (12): "OHL heeft me geleerd om te blijven vechten" (12/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Arno Lannoo (12) heeft zaterdag een jongensdroom in vervulling zien gaan. Hij mocht de wedstrijd van Oud-Heverlee Leuven tegen Roeselare
  [naar artikel]
 37. Arno neemt (voorlopig) afscheid van publiek (12/02/2020 - De Standaard)
  In een volle Trianon speelde Arno zijn laatste concert, voor hij morgen geopereerd wordt. Het deed hem deugd het publiek in Parijs keer op keer ‘c’est magnifique’ te horen meebrullen.
  [naar artikel]
 38. Van afwasser tot headliner en andere verhalen. Hoe de Ancienne Belgique de belpop hielp boomen (03/02/2020 - De Standaard)
  Stijn Meuris kreeg er zijn roeping, Arno vond er zijn living, Irene zei er heel mooi ‘nee’ tegen Frank Vander linden en Zwangere Guy promoveerde er van afwasser tot headliner. Het belang van de Ancienne Belgique voor de belpop valt amper te overschatten.
  [naar artikel]
 39. Arno wordt ereburger van Brussel (06/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De in Oostende geboren zanger Arno, die sinds jaar en dag in de hoofdstad woont, wordt ereburger van de Stad Brussel. Die beslissing moet maandag
  [naar artikel]
 40. Arno stelt voorjaarstournee uit wegens kanker: “De energie die ik van het publiek krijg, neem ik met me mee” (08/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Arno beleeft een van de drukste maanden uit zijn lange carrière. Hij tourt door heel Europa naar aanleiding van Santeboutique, een plaat die door vriend en vijand als een hoogtepunt wordt beschouwd. Zijn drie uitverkochte concerten in de Brusselse Ancienne Belgique onlangs werden alom met superlatieven overladen en donderdagavond ontving le plus beau op de MIA’s nog een lifetime achievement award. Het was hem niet aan te zien, maar ondertussen is Arno al enige tijd in behandeling voor pancreaskanker. “Ik reken erop dat ik dit te boven kom.”
  [naar artikel]
 41. Nachtblauwe noten en Afrikaanse aanvaringen (10/04/2019 - De Morgen)
  Toots Thielemans, Arno Hintjens en Philippe Catherine in een ménage-à-trois van jazz, blues en Afrobeat: een mens zou voor minder een onvergetelijke avond durven voorspellen. Toch liep het niet altijd zo’n vaart tijdens Theater aan Zee.
  [naar artikel]
 42. Arno lijdt aan pancreaskanker: 'Ik heb zogoed als meteen aanvaard dat het gedaan kan zijn' (08/02/2020 - Knack)
  Arno (70) heeft pancreaskanker. Dat vertelt de zanger, die donderdag nog een MIA won voor zijn hele carrière, in De Standaard en Gazet van Antwerpen: 'Ze hebben gezegd dat het een moeilijke operatie wordt. Verder wil ik het allemaal niet weten.'
  [naar artikel]
 43. “Ik zag Arno veranderen en groeien. Hij werd meer en meer een echte jongen. Ik stond stil” Nora en Arno Monsecour voor NINA (19/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ?Ze zijn geboren als eeneiige tweelingbroers. Als twee druppels water. Maar al snel bleek één van hen een meisje, gevangen in een jongenslichaam....
  [naar artikel]
 44. Arno krijgt Lifetime Achievement Award op de MIA's: "Dat doet me wel iets" (08/11/2019 - VRT NWS)
  Rockzanger Arno krijgt in februari een Lifetime Achievement Award op de MIA's, de prijzen van de Vlaamse muziekindustrie. Arno vierde dit jaar zijn 70e verjaardag, speelde twee uitverkochte verjaardagconcerten in het Casino Kursaal en bracht een nieuw album uit. Nu is ook bekendgemaakt dat hij een MIA krijgt voor zijn indrukwekkende carrière. Zijn bekendste hits zijn "Vive ma liberté", "Putain putain", "Les yeux de ma mère" en "Oh la la la".
  [naar artikel]
 45. Arno stelt het goed na operatie (19/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De chirurgische ingreep die zanger Arno (70) afgelopen donderdag onderging nadat hij de diagnose van pancreaskanker had gekregen, is goed verlopen. Volgens zijn persagent stelt de zanger het goed.
  [naar artikel]
 46. Stijn Meuris maakt brandhout van Geert Hoste (21/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Stijn Meuris staat vrijdagavond voor het eerst op de planken met een tryout van zijn eindejaarsconferance 'Tirade'. Meuris legt op radiozender Bruzz uit waarom hij het niet zo begrepen heeft op de conferences van Geert Hoste.
  [naar artikel]
 47. Arno: "Rock-'n-roll heeft de rock verloren" (11/01/2018 - VRT NWS)
  "Ik word daar impotent van." Aan het woord is Arno en hij heeft het over zijn afkeer van de rock-'n-roll van tegenwoordig en van de maatschappij waarin we leven. In "Van Gils & Gasten" legt hij in geuren en kleuren uit wat hem zo tegen de borst stoot. De afkeer voor de rock van vandaag was voor Arno ook de reden om te beginnen met Tjens Matic. Met die groep speelt hij opnieuw zijn muziek uit de jaren 70 (Tjens Couter) en 80 (TC Matic).
  [naar artikel]
 48. Europese Literatuurprijs voor “Onder de Drachenwand” van Arno Geiger (16/09/2019 - VRT NWS)
  De Oostenrijkse schrijver Arno Geiger en de Nederlandse vertaler Wil Hansen krijgen de Europese Literatuurprijs, die het beste boek bekroont in Nederlandse vertaling.
  [naar artikel]
 49. Arno rockt (69) nog steeds, bewijst hij in 'Van Gils en Gasten' (06/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Rocker Arno is zijn veren nog niet kwijt. In 'Van Gils en Gasten' bewijst hij dat met een spetterend concert van zijn band Tjens Matic. Hij zong...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.