Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
17:14 uur

Anonieme Trump-medewerker schrijft boek: ‘Hij is als een 12-jarige in een verkeerstoren’

De Morgen

08/11/2019 - 09:13

Hij of zij noemde zich ‘lid van het verzet’, de anonieme auteur van een geruchtmakend opiniestuk in The New York Times vorig jaar, die toen schreef dat er nog net voldoende weldenkende mensen in de regering-Trump zaten om de ergste rampen te voorkomen. Nu heeft de zelfverklaarde verzetsstrijder een heel boek geschreven, en moet hij of zij erkennen: ik ben een machteloze burgemeester in oorlogstijd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Als een twaalfjarige in de verkeerstoren van de luchthaven”: anonieme Witte Huis-medewerker schetst onthutsend beeld van Donald Trump (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘A Warning’, een nieuw “explosief” boek over Donald Trump dat midden deze maand verschijnt en geschreven is door een anonieme auteur “in de...
  [naar artikel]
 2. Anonieme medewerker Witte Huis: “We dwarsbomen Trump” (06/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Binnen de Amerikaanse regering bestaat er volgens een belangrijke regeringsmedewerker actieve weerstand tegen president Donald Trump. Zijn eigen administratie zou proberen “delen van zijn agenda te dwarsbomen”. Dat schrijft de medewerker in de krant The New York Times, die woensdag, tegen haar gewoontes in, een anonieme gastbijdrage publiceerde.
  [naar artikel]
 3. Anonieme medewerker Witte Huis: “We dwarsbomen Trump” (06/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Binnen de Amerikaanse regering bestaat er volgens een belangrijke regeringsmedewerker actieve weerstand tegen president Donald Trump. Zijn eigen administratie zou proberen “delen van zijn agenda te dwarsbomen”. Dat schrijft de medewerker in de krant The New York Times, die woensdag, tegen haar gewoontes in, een anonieme gastbijdrage publiceerde.
  [naar artikel]
 4. Anonieme regeringsmedewerker VS brengt explosief boek uit over Trump (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De anonieme auteur die in september 2018 een gastbijdrage voor de New York Times schreef waarin hij meedeelde dat er binnen het Witte Huis een...
  [naar artikel]
 5. Ex-vrouw van Trump schrijft boek (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De ex-vrouw van president Trump, Ivana Trump, gaat een boek schrijven over het opvoeden van hun gezamenlijke kinderen en het huwelijk met Donald
  [naar artikel]
 6. ‘Witte Huis-medewerkers voeren verzet tegen Trump’ (06/09/2018 - Metro)
  “President Trump is te onstabiel en ongeschikt om Amerika te leiden.” Dat schrijft een hoge medewerker binnen het Witte Huis in een anonieme brief aan The New York Times. ??????”Binnen de Amerikaanse regering wordt ‘stil verzet’ gevoerd tegen president Trump.” In de brief schrijft de anonieme medewerker dat er van binnenuit actief wordt tegenwerkt om de Verenigde Staten te beschermen tegen zijn ergste impulsen. ??????”We proberen te doen wat goed is, zelfs als Donald Trump dat niet doet.” Het doen en laten van de Amerikaanse president is volgens de bron “schadelijk voor de gezondheid van het land”. ‘VERRAAD?’ Trump wil dringend weten wie de “lafaard” is. Met een tweet reageerde hij woedend op de brief. “VERRAAD?” zei hij. In een volgend bericht schreef hij: “Als de Times de persoon achter de brief kent, dan moeten zij deze aangeven in het belang van de nationale veiligheid.” TREASON? — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 5, 2018 Does the so-called “Senior Administration Official” really exist, or is it just the Failing New York Times with another phony source? If the GUTLESS anonymous person does indeed exist, the Times must, for National Security purposes, turn him/her over to government at once! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 5, 2018 Geen moraal De kern van het probleem is volgens de briefschrijver dat de president geen moraal heeft. “Iedereen die met hem werkt, weet dat hij zich niet vasthoudt aan enige herkenbare overtuigingen die zijn besluitvorming op koers houden.” The New York Times plaatst zelden anonieme opiniestukken in de krant, maar besloot deze brief toch te publiceren omdat de identiteit van de anonieme briefschrijver bij de krant bekend is. Bron: Metro Nederland Lees ook: Enge pop jaagt Twittergebruikers de stuipen op het lijf Het bericht ‘Witte Huis-medewerkers voeren verzet tegen Trump’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Michael Wolff schrijft nieuw schandaalboek over Trump (04/06/2019 - De Morgen)
  Na de bestseller Fire and Fury heeft Michael Wolff een nieuw boek uit over de Amerikaanse president Donald Trump. Siege is al even omstreden als zijn voorganger. In het boek schrijft Wolff onder andere dat speciaal onderzoeker Robert Mueller in maart vorig jaar een aanklacht formuleerde tegen de president.
  [naar artikel]
 8. Diepenbekenaar (21) schrijft boek over leven als autist: “Het is niet altijd rozengeur en maneschijn in school” (14/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De 21-jarige Brent Van Lancker uit Diepenbeek lijdt aan autisme en schrijft er een boek over. Daarmee wil hij alle clichés over de beperking uit de wereld helpen. Brent Van Lancker beschrijft in het boek zijn eigen leven, zo vertelt hij uitgebreid over hoe hij als kind gepest werd op school.
  [naar artikel]
 9. Anonieme regeringsmedewerker in New York Times: weerstand tegen Trump (06/09/2018 - Metro)
  Binnen de Amerikaanse regering bestaat er volgens een bericht van een belangrijke regeringsmedewerker in de New York Times actieve weerstand tegen president Donald Trump. De krant publiceerde woensdag, tegen haar gewoontes in, een anonieme gastbijdrage. “Velen van wie door Trump zijn benoemd, hebben zich voorgenomen dat we doen wat we kunnen om onze democratische instellingen te beschermen, terwijl we de foute opwellingen verijdelen van meneer Trump, tot hij niet meer in functie is.” Trump reageerde dat het “laf” is om anoniem te getuigen. Zijn woordvoerster Sarah Sanders noemde de bijdrage “afschuwelijk, onverantwoordelijk en egoïstisch”. Ze eiste dat de New York Times zich zou verontschuldigen. De auteur ondergraaft volgens haar de verkozen president, in plaats van hem te ondersteunen, zie Sanders. “Deze lafaard moet het juiste doen en aftreden.” De New York Times berichtte dat de naam van de auteur bekend is. Zijn anonimiteit werd op zijn vraag gegarandeerd, omdat zijn job in het gevaar is. “We geloven dat de anonieme publicatie van dit essay de enige mogelijkheid is om onze lezers een belangrijke visie over te brengen.” Dinsdag nog had het nieuwe boek van Bob Woodward, een van de journalisten achter het Watergate-schandaal, het Witte Huis beschreven als in chaos. Uit fragmenten van het boek, dat dinsdag verschijnt, blijkt dat Woodward medewerkers van Trump citeert die zich smalend uitlaten over de president. Volgens Trump bestaat het boek uit “gefabriceerde verhalen”. bron: Belga Het bericht Anonieme regeringsmedewerker in New York Times: weerstand tegen Trump verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Nieuw boek geeft een ongeziene kijk in het presidentschap van Trump (04/01/2018 - Knack)
  Een langverwacht boek van journalist Michael Wolff geeft een ongeziene inkijk in het leven van de Amerikaanse president Donald Trump. Zo blijkt dat Trump aanvankelijk helemaal geen president wou worden, schrijft Wolff. Hij wilde de verkiezingscampagne echter gebruiken om opnieuw carrière te maken in de mediawereld.
  [naar artikel]
 11. Trump furieus over boek: "Vol met leugens en bronnen die niet bestaan" (05/01/2018 - VRT NWS)
  Donald Trump haalt op Twitter fel uit naar Michael Wolff, de auteur van het vernietigende boek over het eerste jaar van zijn presidentschap. "Vol met leugens, verkeerde voorstellingen en bronnen die niet bestaat", schrijft hij over het boek. Ook zijn voormalige medestander Steve Bannon krijgt opnieuw een veeg uit de pan.
  [naar artikel]
 12. Luchtverkeer in Eindhoven stil door "irritante lucht in verkeerstoren" (10/07/2017 - De Redactie)
  De brandweer heeft de verkeerstoren ontruimd en doet onderzoek. Eindhoven wordt ook door veel Belgische passagiers gebruikt als vertrek- of aankomstplaats.
  [naar artikel]
 13. Ex-medewerker Trump bekent dat hij gelogen heeft over samenzwering tegen VS (23/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Rick Gates, een voormalig medewerker van Donald Trump tijdens de verkiezingscampagne van 2016, heeft vandaag een schuldbekentenis afgelegd. Hij gaf...
  [naar artikel]
 14. Marghem gebruikt anonieme getuigenis voor nieuwe aanval op Electrabel (28/09/2018 - De Standaard)
  Federaal Energieminister Marie Christine Marghem (MR) voelt zich gesterkt in haar kritiek op Engie nu een anonieme medewerker van het bedrijf verklaarde dat de betonproblemen in kerncentrales er al bekend waren in de jaren 90. ‘Ik die geloofde dat veiligheid een prioriteit was!’
  [naar artikel]
 15. Medewerker Trump verdedigt persvoorlichter: "Hij presenteerde 'alternatieve feiten'" (23/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een naaste medewerker van Donald Trump heeft zondag de foutieve bezoekersaantallen van het Witte Huis over de inauguratie verdedigd. Volgens
  [naar artikel]
 16. 14-jarige moslima schrijft aangrijpende anonieme brief: “Ik wil jullie geen pijn doen” (04/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een veertienjarig meisje uit Londen was zo aangedaan door de aanslagen die plaatsvonden in Londen op 22 maart 2017, dat ze haar gevoelens van zich afschreef in een anonieme brief en de nota dropte op de buslijn 53, die doorheen Londen rijdt. Een passagier vond het briefje en plaatste het geëmotioneerd op Reddit.
  [naar artikel]
 17. 14-jarige moslima schrijft aangrijpende anonieme brief: “Ik wil jullie geen pijn doen” (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een veertienjarig meisje uit Londen was zo aangedaan door de aanslagen die plaatsvonden in Londen op 22 maart 2017, dat ze haar gevoelens van zich afschreef in een anonieme brief en de nota dropte op de buslijn 53, die doorheen Londen rijdt. Een passagier vond het briefje en plaatste het geëmotioneerd op Reddit.
  [naar artikel]
 18. Hillary Clinton schrijft boek over voorbije verkiezingscampagne (02/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hillary Clinton gaat een boek schrijven waarin ze het onder meer heeft over haar campagne voor de presidentsverkiezingen van 2016, waarbij ze uiteindelijk het onderspit moest delven voor Donald Trump. Dat meldt haar uitgever Simon & Schuster woensdag. Het boek met essays, dat in de tweede helft van het jaar zal uitkomen, wordt Clintons zesde boek.
  [naar artikel]
 19. Medewerker Inburgering schrijft brief aan Duchateau: 'Ik ben diep teleurgesteld' (05/09/2016 - De Standaard)
  'Het frustreert mij dat schepen Fons Duchateau alle schuld in het kamp van de vluchtelingen, van de moslims blijft leggen', schrijft Lech Schelfout, medewerker Inburgering bij Atlas in een open brief aan de schepen.
  [naar artikel]
 20. Trump probeert hard uit te halen naar anonieme ‘saboteur’, maar struikelt over eigen woorden (07/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Amerikaanse president Donald Trump had op Twitter al uitgehaald naar de anonieme hoge functionaris die in The New York Times een vernietigend opiniestuk had geschreven over Trump. Nu deed hij dat ook nog eens tijdens een bijeenkomst in Montana. Maar hij geraakte daarbij niet echt goed uit zijn woorden. Trump had moeite met het woord ‘anonymous’ (anoniem).
  [naar artikel]
 21. Trump probeert hard uit te halen naar anonieme ‘saboteur’, maar struikelt over eigen woorden (07/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Amerikaanse president Donald Trump had op Twitter al uitgehaald naar de anonieme hoge functionaris die in The New York Times een vernietigend opiniestuk had geschreven over Trump. Nu deed hij dat ook nog eens tijdens een bijeenkomst in Montana. Maar hij geraakte daarbij niet echt goed uit zijn woorden. Trump had moeite met het woord ‘anonymous’ (anoniem).
  [naar artikel]
 22. Journalist die Watergate-schandaal onthulde, schrijft boek over Witte Huis onder Trump: “Het is een gekkenhuis” (04/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Eén van Amerika’s bekendste journalisten heeft een boek geschreven over president Donald Trump. De hoofdrolspeler komt er niet goed vanaf: auteur Bob Woodward schetst een beeld van een disfunctioneel Witte Huis vol chaos door Trumps woedeaanvallen en paranoia. “Laat ons hem godverdomme vermoorden.”
  [naar artikel]
 23. Journalist die Watergate-schandaal onthulde, schrijft boek over Witte Huis onder Trump: “Het is een gekkenhuis” (04/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eén van Amerika’s bekendste journalisten heeft een boek geschreven over president Donald Trump. De hoofdrolspeler komt er niet goed vanaf: auteur Bob Woodward schetst een beeld van een disfunctioneel Witte Huis vol chaos door Trumps woedeaanvallen en paranoia. “Laat ons hem godverdomme vermoorden.”
  [naar artikel]
 24. “Donald Trump is net een bejaarde nonkel die zonder broek rondrent" (09/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een hooggeplaatste medewerker uit de administratie van Donald Trump waarschuwt anoniem voor de rampzalige gevolgen mocht zijn baas opnieuw verkozen worden. In een boek, dat deze maand verschijnt, wordt de Amerikaanse president neergezet als compleet incompetent.
  [naar artikel]
 25. 10 opvallende onthullingen uit nieuw boek over Trump en zijn entourage (04/01/2018 - VRT NWS)
  Er komt een nieuw boek uit over de Amerikaanse president Donald Trump en zijn entourage. Het boek "Fire and Fury: Inside the Trump White House" van Michael Wolff is gebaseerd op 200 interviews en biedt naar eigen zeggen een unieke inkijk in het Witte Huis onder Trump. Het boek verschijnt pas volgende week, maar de komende tien opvallende zaken staan al in een voorpublicatie.
  [naar artikel]
 26. Krijgen we in de toekomst luchthavens zonder verkeerstoren? (28/10/2018 - VRT NWS)
  De Belgische luchtverkeersleider Belgocontrol onderzoekt in welke mate digitale verkeerstorens de bestaande verkeerstorens aan de rand van een luchthaven kunnen vervangen. Nu al is er een princiepsakkoord om de verkeerstorens in Charleroi en Luik niet meer te vernieuwen, maar op termijn te vervangen door een digitale verkeerstoren.
  [naar artikel]
 27. Dit moet u weten over het nieuwste ophefmakende boek over Trump: 'We zijn in crazytown beland' (12/09/2018 - Knack)
  In het veelbesproken boek Fear doet de legendarische journalist Bob Woodward een boekje open over het Witte Huis van Donald Trump. Knack las het boek voor u en zet de belangrijkste conclusies op een rij.
  [naar artikel]
 28. Medewerker Inburgering schrijft open brief aan Duchateau: “Ik ben diep teleurgesteld” (05/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  “Het frustreert mij dat schepen Fons Duchateau alle schuld in het kamp van de vluchtelingen, van de moslims blijft leggen”, schrijft Lech Schelfout, medewerker Inburgering bij Atlas in een open brief aan de schepen.
  [naar artikel]
 29. Apparatuur valt uit in verkeerstoren van luchthaven Charleroi: “Door het oog van de naald gekropen” (21/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de verkeerstoren van Charleroi is de apparatuur zondagavond om 23.30 uur uitgevallen, zo meldt de vakbond ACV-Transcom. “We zijn door het oog van de naald gekropen. Als dit 15 minuten eerder was gebeurd , was een ongeval mogelijk geweest”, klinkt het.
  [naar artikel]
 30. Anonieme simkaarten moeten op de schop (05/04/2019 - De Morgen)
  De federale regering is in overleg met de telecomaanbieders en toezichthouder BIPT om een einde te maken aan anonieme simkaarten. Op vraag van de politie, schrijft Le Soir.
  [naar artikel]
 31. Stormy Daniels kondigt explosief boek over Trump aan (13/09/2018 - De Morgen)
  Stormy Daniels, de pornoactrice die beweert een seksuele ontmoeting met Donald Trump te hebben gehad, heeft aangekondigd dat ze een boek aan het schrijven is waarin ze alles wat ze over Trump weet, zal onthullen. Het boek, getiteld 'Full Disclosure' zal op 2 oktober in de winkels liggen. Dat zei Daniels in het tv-programma ‘The View’, meldt Politico.
  [naar artikel]
 32. Vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport stilgelegd: penetrante lucht in verkeerstoren (10/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport is vanmiddag stilgelegd omdat de verkeerstoren is ontruimd. Personeel in de toren klaagde over een
  [naar artikel]
 33. Nieuwe verkeerstoren voor Antwerpse haven: oorspronkelijk ontwerp verdwijnt in vuilnisbak (29/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Over een viertal jaar moet de oude verkeerstoren voor de scheepvaart in de Antwerpse haven vervangen zijn door een nieuw Antwerp Coordination Center (ACC). Er was jaren geleden al een winnend ontwerp, maar dat gaat nu de vuilnisbak in.
  [naar artikel]
 34. Michael Wolff in nieuw boek over Trump: ‘Mueller formuleerde vorig jaar een aanklacht tegen de president’ (04/06/2019 - De Morgen)
  Na de bestseller Fire and Fury heeft Michael Wolff een nieuw boek uit over de Amerikaanse president Donald Trump. Siege is al even omstreden als zijn voorganger. In het boek schrijft Wolff onder andere dat speciaal onderzoeker Robert Mueller in maart vorig jaar een aanklacht formuleerde tegen de president.
  [naar artikel]
 35. Trump wil anonieme informanten in het Witte huis opsporen: "Het zijn verraders en lafaards" (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil medewerkers van het Witte Huis aanpakken, die interne informatie anoniem lekken aan de pers . "Anonieme...
  [naar artikel]
 36. Ex-medewerker Trump pleit schuldig in Rusland-onderzoek (23/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Richard Gates, een vroegere medewerker van de Trump-campagne, heeft in het Rusland-onderzoek vandaag voor een federale rechtbank schuldig gepleit...
  [naar artikel]
 37. Trump dreigt met “mollen” in het Witte Huis (15/05/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil medewerkers in het Witte Huis aanpakken die interne informatie anoniem lekken aan de pers. “Anonieme informanten zijn verraders en lafaards en we zullen opsporen wie ze zijn”, schreef Trump gisterenavond op Twitter. Het is niet duidelijk over welk incident Trump zich boos maakt. In het weekeinde hadden Amerikaanse media echter bericht dat een medewerkster van het Witte Huis zich minachtend over de door kanker getroffen John McCain had uitgelaten. Dat veroorzaakte opnieuw debatten over de toon die in het Witte Huis onder Trump gehanteerd wordt. De 81-jarige McCain, een invloedrijke Republikein, lijdt aan een hersentumor. Over zijn verzet tegen Trumps kandidate voor de directeursfunctie bij de CIA, Gina Haspel, zou presidentieel medewerkster Kelly Sadler gezegd hebben: “Dat doet er niet toe. Hij is toch stervende.” Tenminste, dat is wat de pers schrijft onder aanhaling van anonieme bronnen. In zijn tweet noemde Trump de informatielekken in het Witte Huis een “massale overdrijving van de fake news media”. Die media willen “hem zo slecht mogelijk voor de dag brengen”. Bron: Belga   Het bericht Trump dreigt met “mollen” in het Witte Huis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Trump dreigt met “mollen” in het Witte Huis (15/05/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil medewerkers in het Witte Huis aanpakken die interne informatie anoniem lekken aan de pers. “Anonieme informanten zijn verraders en lafaards en we zullen opsporen wie ze zijn”, schreef Trump gisterenavond op Twitter. Het is niet duidelijk over welk incident Trump zich boos maakt. In het weekeinde hadden Amerikaanse media echter bericht dat een medewerkster van het Witte Huis zich minachtend over de door kanker getroffen John McCain had uitgelaten. Dat veroorzaakte opnieuw debatten over de toon die in het Witte Huis onder Trump gehanteerd wordt. De 81-jarige McCain, een invloedrijke Republikein, lijdt aan een hersentumor. Over zijn verzet tegen Trumps kandidate voor de directeursfunctie bij de CIA, Gina Haspel, zou presidentieel medewerkster Kelly Sadler gezegd hebben: “Dat doet er niet toe. Hij is toch stervende.” Tenminste, dat is wat de pers schrijft onder aanhaling van anonieme bronnen. In zijn tweet noemde Trump de informatielekken in het Witte Huis een “massale overdrijving van de fake news media”. Die media willen “hem zo slecht mogelijk voor de dag brengen”. Bron: Belga   Het bericht Trump dreigt met “mollen” in het Witte Huis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Hillary Clinton schrijft een boek: "Nu ga ik alles vertellen" (27/07/2017 - De Redactie)
  In september komt een boek uit van de hand van Hillary Clinton, de Democratische presidentskandidate die vorig jaar heeft verloren van Donald Trump.
  [naar artikel]
 40. Anonieme regeringsmedewerker in New York Times: "Actieve weerstand tegen Trump binnen regering" (06/09/2018 - De Morgen)
  Binnen de Amerikaanse regering bestaat er actieve weerstand tegen president Donald Trump. Dat meldt de New York Times, dat tegen haar gewoontes in een anonieme gastbijdrage van "een belangrijke regeringsmedewerker" publiceerde. "Vele mensen die door Trump zijn benoemd, hebben zich voorgenomen dat we doen wat we kunnen om onze democratische instellingen te beschermen, terwijl we de foute neigingen van de heer Trump in toom proberen te houden, tot hij niet meer in functie is", klinkt het in de anonieme bijdrage.
  [naar artikel]
 41. 83-jarige schrijft boek over kinderjaren in Tweede Wereldoorlog: “Nooit eerder van gekomen” (10/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  De 83-jarige Sally De Rijcke uit Tienen schetst met haar boek ‘Ticket voor Berlijn’ haar jeugdjaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Ik beschrijf de ingrijpende gebeurtenis door de ogen van een klein meisje. Ook nu maken heel wat kinderen dat nog mee.”
  [naar artikel]
 42. Vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport tijd stilgelegd door penetrante lucht in verkeerstoren (10/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport werd vanmiddag een tijd stilgelegd omdat de verkeerstoren was ontruimd. Personeel in de toren
  [naar artikel]
 43. Jef Vermassen heeft opnieuw anonieme brief (29/11/2017 - De Standaard)
  Advocaat Jef Vermassen heeft een nieuwe 'waardevolle' anonieme brief ontvangen in de zaak van de Bende van Nijvel. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 44. Anonieme klokkenluider is CIA-agent, president Trump: "Weet je nog wat we vroeger met spionnen deden?" (27/09/2019 - VRT NWS)
  De anonieme klokkenluider wiens klacht aan de basis ligt van de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump, is een CIA-agent. Dat zeggen twee onafhankelijke bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek naar die klacht. Intussen heeft Trump de persoon die de klokkenluider informatie zou hebben gegeven, onrechtstreeks bedreigd.
  [naar artikel]
 45. Vicepresident Pence erg 'verdacht', maar je kan ook gokken op Trump zélf als anonieme columnschrijver (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie is de anonieme auteur van het opiniestuk in de New York Times vandaag? Die vraag houdt heel wat Amerikanen bezig. In de column beweert de...
  [naar artikel]
 46. Medewerker Twitter haalt account Trump even offline (03/11/2017 - Knack)
  Een medewerker van Twitter heeft op zijn laatste werkdag bij het bedrijf de account van de Amerikaanse president Donald Trump even offline gehaald. Al na enkele minuten waren Trumps tweets weer beschikbaar. Dat meldde het sociale netwerk zelf.
  [naar artikel]
 47. "Dankuwel president Trump, boek ligt morgen in de rekken" (04/01/2018 - VRT NWS)
  De uitgever van het controversiële boek "Fire and fury: Inside the Trump White House" gaat het boek morgen al te koop wordt aangeboden. Dat is het antwoord van uitgeverij Henry Holt & Co en schrijver Michael Wolff op de dreigende taal van de advocaten van de Amerikaanse president. Trump wil de uitgave verhinderen.
  [naar artikel]
 48. Trump wil anonieme informanten van het Witte huis aanpakken: "Het zijn verraders en lafaards" (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump wil medewerkers in het Witte Huis aanpakken, die interne informatie anoniem lekken aan de pers . "Anonieme...
  [naar artikel]
 49. "Ik ben deel van het stil verzet tegen president Trump" (06/09/2018 - VRT NWS)
  Binnen de Amerikaanse regering wordt zogenoemd 'stil verzet' gevoerd tegen president Trump. Dat schrijft een anonieme hoge functionaris van het Witte Huis in The New York Times. Volgens de auteur proberen hij en anderen Trump te dwarsbomen omdat zijn beleid schadelijk is voor de VS.  De auteur omschrijft Trumps beleid als "onbesuisd, bekrompen en ineffectief." President Trump heeft al woedend gereageerd. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.