Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 May 2020
23:55 uur

Strengere isolatieregels op komst voor (huur)woningen: heel wat eigenaars kiezen ervoor gewoon te verkopen

VRT NWS

08/11/2019 - 10:30

Vanaf januari gelden er strengere isolatienormen voor woningen en dat laat zich voelen op de huizenmarkt. Wie een ouder huis of appartement verhuurt, lijkt dezer dagen vaker eieren voor zijn geld te kiezen: liever verkopen dan te moeten investeren in verplichte renovatie. Dat blijkt uit een rondvraag van Gazet van Antwerpen en wordt ons bevestigd door vastgoedexperts.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Liever verkopen dan renoveren: strengere huurregels dwingen eigenaars tot verkoop (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Veel verhuurders beslissen om hun vastgoed te verkopen nu de energienormen voor woningen in Vlaanderen strenger worden. Gevolg: voor oudere woningen, waar nog renovatiekosten aan zijn, daalt de verkoopprijs.
  [naar artikel]
 2. Liever woning verkopen dan renoveren: strengere huurregels nijpen eigenaars tot verkopen (08/11/2019 - De Standaard)
  Veel verhuurders van oudere woningen zetten hun panden te koop. Dat blijkt uit een rondvraag bij makelaars en vastgoedeigenaars. De verhuurders willen geen tienduizenden euro investeren om te voldoen aan de strengere huurregels, die vanaf 1 januari 2020 worden ingevoerd.
  [naar artikel]
 3. Liever woning verkopen dan renoveren: strengere huurregels dwingen eigenaars tot verkopen (08/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Veel verhuurders van oudere woningen zetten hun panden te koop. Dat blijkt uit een rondvraag bij makelaars en vastgoedeigenaars. De verhuurders willen geen tienduizenden euro investeren om te voldoen aan de strengere huurregels, die vanaf 1 januari 2020 worden ingevoerd.
  [naar artikel]
 4. ‘Forse prijsdalingen voor slecht geïsoleerde woningen in zicht’ (18/12/2019 - Express)
  Eigenaars van oude woningen zullen het moeilijker krijgen om hun pand aan de gewenste prijs te verkopen, voorspelt KBC-econoom Johan Van Gompel. De almaar strengere overheidsvereisten op het vlak van duurzaamheid – denk aan de EPC-score op het energieprestatiecertificaat -zullen een grote impact hebben op de prijzen op de Belgische vastgoedmarkt. Dat voorziet KBC-econoom Johan […] The post ‘Forse prijsdalingen voor slecht geïsoleerde woningen in zicht’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. AB InBev onderhandelt met eigenaars over kwijtschelding huur cafés (03/04/2020 - Express)
  Brouwer AB InBev onderhandelt met 700 eigenaars van panden over een kwijtschelding van de huur voor cafés. Voorlopig blijft de... The post AB InBev onderhandelt met eigenaars over kwijtschelding huur cafés appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Politie berispt eigenaars van woningen met onleesbare huisnummers (14/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De woningen in de politiezone Berlaar-Nijlen worden gecheckt op de leesbaarheid van de huisnummers. Eigenaars bij wie dat niet in orde is, krijgen een brief in de bus, al zijn GAS-boetes bij hardleerse inwoners op termijn ook mogelijk.
  [naar artikel]
 7. Eigenaars verzakte woningen in Riemst hoeven niet te wachten op schadevergoeding (04/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De eigenaars van de verzakte woningen in Zussen bij Riemst krijgen een schadevergoeding betaald door de brandverzekeraars. Die vergoeding zal tijdelijk zijn tot onderzoek heeft uitgewezen wie verantwoordelijk is voor de schade.
  [naar artikel]
 8. Prijzen op Chaussée d’Amour gehalveerd door komst Albanese en Turkse eigenaars (31/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Door de komst van Albanese en Turkse eigenaars van prostitutiehuizen op de Chaussée d’Amour in Sint-Truiden zijn de prijzen van een kwartiertje plezier gehalveerd. De druk op de meisjes wordt verhoogd, al zijn er Vlaamse baruitbaters die voor alternatieven zorgen. Zo kunnen meisjes in een van de bars een vitrine en een kamer huren voor 100 euro. Wat ze daar doen en voor welke prijs kiezen ze volledig zelf.
  [naar artikel]
 9. Fietsenwinkels willen strengere normen voor elektrische fietsen. “Supermarkten en onlinewinkels verkopen belachelijk goedkope exemplaren” (14/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) eist strengere kwaliteitsnormen voor elektrische fietsen. Volgens de ondernemersorganisatie verkopen te veel supermarkten en onlinewinkels tweewielers van mindere kwaliteit. “De mechaniek van die fietsen begeeft het snel. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren.”
  [naar artikel]
 10. Huurwoningen steeds schaarser (04/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Gezinnen met kinderen vinden steeds moeilijker huurwoningen. Tegenwoordig verkopen eigenaars hun huizen liever dan ze nog te verhuren. De wet verplicht namelijk dat er tegen 2020 strengere voorwaarden zijn om je huis te verhuren, en dat kost veel.
  [naar artikel]
 11. Luxe in Knokke: veel te koop, weinig te huur (05/08/2019 - De Tijd)
  12:08 Er staan 437 woningen te koop in de prijsklasse van 1 miljoen euro. Amper 34 staan te huur, blijkt uit een studie van Sotheby's International Realty International, de vastgoedtak van het veilinghuis.
  [naar artikel]
 12. Daken vol asbest, maar veel eigenaars weten van niks (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse Confederatie Bouw waarschuwt: in meer dan de helft van de woningen zit nog altijd asbest. En in woningen van voor 1990 loopt dat zelfs...
  [naar artikel]
 13. Buurt in Brasschaat is niet opgezet met de komst van 171 sociale woningen: “Het is hier al genoeg volgebouwd, hoor” (07/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  ARRO Antwerpen en De Voorkempen gaan in totaal 171 sociale woningen realiseren in de wijk Het Leeg-De Rietbeemden. We woningen worden verspreid over drie zones en gefaseerd gebouwd.
  [naar artikel]
 14. Dit is het belangrijkste nieuws van deze ochtend (23/07/2018 - De Morgen)
  Wonen wordt weer duurder door de strengere isolatieregels die Vlaanderen kopers oplegt. De regering laat een geheime proef met genetisch gemodificeerde maïs al anderhalf jaar toe. En volgens mobiliteitsexpert Kris Peeters is de file niet het echte probleem. 
  [naar artikel]
 15. Te huur in Brussel: 11 aangepaste woningen (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. Meer West-Vlamingen kiezen voor crematie dan voor begrafenis, trend geldt voor heel Vlaanderen (31/10/2018 - VRT NWS)
  Zeven op de tien West-Vlamingen kiezen ervoor om na hun dood gecremeerd te worden. Dat zijn er veel meer dan tien jaar geleden. De kostprijs, het ecologische aspect en de ontkerkelijking spelen een rol in die keuze. Het cijfer telt overigens voor heel Vlaanderen.
  [naar artikel]
 17. Niemand wil Justin Bieber in huis nemen (03/10/2017 - Metro)
  Justin Bieber heeft moeilijkheden om een nieuw onderkomen te vinden in Beverly Hills, de bekende wijk in Los Angeles. Het jonge popidool springt niet bepaald voorzichtig om met zijn woningen, waardoor makelaarskantoren hem liever niet in huis nemen. Op de celebritywebsite Page Six getuigt een makelaar dat de huizenjacht van Bieber niet echt vlot. “Hij wil een grote villa huren, maar veel eigenaars in Beverly Hills spannen samen om ervoor te zorgen dat geen enkel pand aan hem verhuurd wordt”, aldus de makelaar. Wilde feestjes  “Bieber biedt tot wel 100.000 dollar huur per maand, maar hij heeft een slechte reputatie. Hij sloopt woningen en weigert vervolgens om voor de schade te betalen. Dat speelt hem nu parten”, getuigt de anonieme bron. De problemen begonnen in 2015, toen Bieber na de Grammy Awards een feestje gaf in een gehuurde woning in Beverly Hills. Hij kreeg onder meer Nicki Minaj, French Montana en Chris Brown over de vloer, maar de gehuurde villa was compleet overhoop gehaald en beschadigd. Bieber weigerde maandenlang om op te draaien voor de kosten.
  [naar artikel]
 18. Te koop, wegens geen zin om te renoveren (08/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Veel verhuurders beslissen om hun vastgoed te verkopen nu de energienormen voor woningen in Vlaanderen strenger worden. Gevolg: voor oudere woningen, waar nog renovatiekosten aan zijn, daalt de verkoopprijs.
  [naar artikel]
 19. Strengere energie-eisen: zo betaalt u die dure investeringen aan uw woonst (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Vlaanderen moeten woningen aan steeds strengere energie-eisen voldoen. Zo kan een huurwoning sinds begin dit jaar ongeschikt worden verklaard...
  [naar artikel]
 20. Strengere verkeerswetten op komst: alcoholslot verplicht bij zware dronkenschap, geen achterpoortje meer voor wie 'vergeet' wie overtreding beging (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamer keurt vandaag een wetsontwerp goed dat strengere straffen voorziet voor dronken rijden. Wie met minstens 1,8 promille alcohol in het bloed...
  [naar artikel]
 21. Digitale meter: dit zijn de gevolgen voor eigenaars van zonnepanelen (06/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De komst van de digitale elektriciteitsmeter beroert de gemoederen. Vooral eigenaars van zonnepanelen vrezen een hogere energiefactuur. Niet geheel...
  [naar artikel]
 22. Vastgoedfederatie vraagt leden om huur winkeliers kwijt te schelden (03/04/2020 - Express)
  De Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS) roept eigenaars van winkelpanden op om huurders in financiële moeilijkheden de helft van de... The post Vastgoedfederatie vraagt leden om huur winkeliers kwijt te schelden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Woensdag drukke avondspits door verlengd weekend (22/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Mobiliteitsorganisatie VAB en Touring Mobilis verwachten woensdag 24 mei een drukke avondspits. Voor veel Belgen begint dan het verlengde weekend rond OLH Hemelvaart. De mooie weersvoorspellingen zullen ervoor zorgen dat nog meer Belgen ervoor kiezen om op verlengd weekend te gaan. ook de komst van president Trump zal voor extra verkeershinder zorgen.
  [naar artikel]
 24. Woensdag drukke avondspits verwacht voor verlengd weekend (22/05/2017 - De Standaard)
  Mobiliteitsorganisatie VAB en Touring Mobilis verwachten woensdag 24 mei een drukke avondspits. Voor veel Belgen begint dan het verlengde weekend rond OLH Hemelvaart. De mooie weersvoorspellingen zullen ervoor zorgen dat nog meer Belgen ervoor kiezen om op verlengd weekend te gaan. Ook de komst van president Trump zal voor extra verkeershinder zorgen.
  [naar artikel]
 25. Woensdag drukke avondspits verwacht voor verlengd weekend (22/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Mobiliteitsorganisatie VAB en Touring Mobilis verwachten woensdag 24 mei een drukke avondspits. Voor veel Belgen begint dan het verlengde weekend rond OLH Hemelvaart. De mooie weersvoorspellingen zullen ervoor zorgen dat nog meer Belgen ervoor kiezen om op verlengd weekend te gaan. ook de komst van president Trump zal voor extra verkeershinder zorgen.
  [naar artikel]
 26. Digitale meter: zijn eigenaars van zonnepanelen terecht bang? (06/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De komst van de digitale elektriciteitsmeter beroert de gemoederen. Vooral eigenaars van zonnepanelen vrezen een hogere energiefactuur. Niet geheel...
  [naar artikel]
 27. EU wil strengere regels voor 'gouden' paspoorten die verdiend worden met investeringen (23/01/2019 - De Morgen)
  De Europese Commissie waarschuwt voor meer criminaliteit, nu lidstaten steeds vaker paspoorten en verblijfsvergunningen verkopen aan vermogende 'investeerders'. De Commissie pleit voor strengere regels.
  [naar artikel]
 28. Belgische notarissenplatform boomt: 2.200 woningen online verkocht op een jaar tijd (09/06/2019 - VRT NWS)
  Biddit, het online platform dat Belgische notarissen gebruiken om woningen te verkopen, heeft al meer dan 2.200 woningen verkocht sinds de lancering in september vorig jaar. Met ongeveer 6.000 geregistreerde bieders en 35 biedingen per pand is het platform in volle groei. 
  [naar artikel]
 29. Te koop, wegens geen zin om te renoveren: “Veel huurwoningen komen nu aan lagere prijs op de markt” (08/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Veel verhuurders beslissen om hun vastgoed te verkopen nu de energienormen voor woningen in Vlaanderen strenger worden. Gevolg: voor oudere woningen, waar nog renovatiekosten aan zijn, daalt de verkoopprijs.
  [naar artikel]
 30. VREG niet akkoord met compensatieregeling digitale meter (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Over de komst van de digitale energiemeter is al heel wat inkt gevloeid. Vooral de compensatieregeling voor eigenaars van zonnepanelen blijft voor...
  [naar artikel]
 31. Meer wolventatoeages sinds komst Naya naar Limburg (16/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Meer en meer Limburgers willen een wolventatoeage op hun lichaam sinds de komst van Naya. Na 100 jaar leeft er eindelijk weer een wolf in onze contreien en sinds kort zijn ze zelfs met twee. Naya en August spreken bij vele Limburgers tot de verbeelding en daarom kiezen meer mensen ervoor om een wolf te laten tatoeëren op hun lichaam.
  [naar artikel]
 32. 95 procent Vlaamse woningen moet tegen 2050 gerenoveerd worden (09/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wie dacht zijn woning intussen voldoende te hebben geïsoleerd, is eraan voor de moeite. 95 procent van de woningen in Vlaanderen is nog altijd onvoldoende energiezuinig. Experts waarschuwen bovendien dat eigenaars die niet in gang schieten hun huis straks nog amper aan de straatstenen kwijt geraken.
  [naar artikel]
 33. Koers kort: Heel wat kasseistroken geschrapt in GP Denain waar Van Aert van start gaat (18/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat renners kiezen ervoor om aan de start te verschijnen van de GP Denain. Om dat kasseigevoel van Parijs-Roubaix al wat in de benen te...
  [naar artikel]
 34. Gemiddeld drie jaar wachten op sociale woning (10/12/2017 - Metro)
  Kandidaat-huurders voor een sociale woning moeten gemiddeld 1.131 dagen, meer dan drie jaar, wachten op een sociale woning. Dat zegt Vlaams Parlementslid An Moerenhout (Groen), die daarover een schriftelijke vraag stelde aan minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). Groen pleit ervoor de wachttijden terug te dringen en meer sociale woningen te bouwen. “Er staan vandaag meer dan 120.000 Vlamingen op een wachtlijst voor een sociale woning. Terwijl zij wachten, moeten ze het hoofd boven water houden op de private huurmarkt. Daar kunnen ze steeds vaker de kosten van de huur niet betalen. Dat zorgt voor onzekerheid voor huurder én verhuurder. Steeds meer Vlamingen vallen zo in armoede”, zegt Moerenhout. “Eén van de belangrijkste redenen van deze scherpe wooncrisis is het tekort aan sociale woningen in Vlaanderen. De gemiddelde wachttijd is 3 jaar, maar in de meeste centrumsteden loopt de wachttijd nog langer op”. Groen vraagt meer sociale woningen. “Minister Homans investeert vandaag al heel wat middelen in de bouw van sociale woningen, maar mag niet op haar lauweren rusten. In Vlaanderen is nog steeds maar ongeveer 6 procent van onze woonmarkt sociaal, daarmee bengelt Vlaanderen aan de staart van Europ”, zegt Moerenhout. Zij pleit er ook voor om een huurtoelage in te voeren, een ondersteuning voor de mensen op een wachtlijst van een sociale woning. bron: Belga
  [naar artikel]
 35. Gemiddeld drie jaar wachten op sociale woning (10/12/2017 - Metro)
  Kandidaat-huurders voor een sociale woning moeten gemiddeld 1.131 dagen, meer dan drie jaar, wachten op een sociale woning. Dat zegt Vlaams Parlementslid An Moerenhout (Groen), die daarover een schriftelijke vraag stelde aan minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). Groen pleit ervoor de wachttijden terug te dringen en meer sociale woningen te bouwen. “Er staan vandaag meer dan 120.000 Vlamingen op een wachtlijst voor een sociale woning. Terwijl zij wachten, moeten ze het hoofd boven water houden op de private huurmarkt. Daar kunnen ze steeds vaker de kosten van de huur niet betalen. Dat zorgt voor onzekerheid voor huurder én verhuurder. Steeds meer Vlamingen vallen zo in armoede”, zegt Moerenhout. “Eén van de belangrijkste redenen van deze scherpe wooncrisis is het tekort aan sociale woningen in Vlaanderen. De gemiddelde wachttijd is 3 jaar, maar in de meeste centrumsteden loopt de wachttijd nog langer op”. Groen vraagt meer sociale woningen. “Minister Homans investeert vandaag al heel wat middelen in de bouw van sociale woningen, maar mag niet op haar lauweren rusten. In Vlaanderen is nog steeds maar ongeveer 6 procent van onze woonmarkt sociaal, daarmee bengelt Vlaanderen aan de staart van Europ”, zegt Moerenhout. Zij pleit er ook voor om een huurtoelage in te voeren, een ondersteuning voor de mensen op een wachtlijst van een sociale woning. bron: Belga
  [naar artikel]
 36. Wat als je je bonus zelf kon kiezen? (06/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als je zelf je bonus kon kiezen op het werk, wat wordt het dan? Cash, extra verlofdagen of een nieuwe laptop? Steeds meer bedrijven kiezen ervoor
  [naar artikel]
 37. Strengere Europese sancties voor lidstaten op komst (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Strengere regels voor reclame voor online gokken op komst (05/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er heerst enorme zenuwachtigheid bij de belangrijkste Belgische gokbedrijven nu de Kansspelcommissie met strengere regels komt over reclame rond online gokken.
  [naar artikel]
 39. Startnota N-VA doorkruist alleen al in Genk bouw van 100 sociale woningen (21/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselVolgens de startnota van N-VA mogen gemeenten die hun streefcijfer voor sociale woningen al hebben gehaald, er geen meer bijbouwen. “Dat zou heel jammer zijn, want we plannen in Genk 100 nieuwe woningen en in As 50”, klinkt het bij Nieuw Dak.
  [naar artikel]
 40. Groen licht voor dertig extra woningen op Termolen (04/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Binnenkort komen er heel wat nieuwe woningen bij in het hartje van Termolen. Bouwonderneming Marchetta heeft de vergunning op zak om het binnengebied van Sparrenweg-Vossenbergstraat- Elsbergweg en Dennenweg te verkavelen. De onderneming wil er dertig nieuwe woningen bouwen.
  [naar artikel]
 41. “Te veel elektrische fietsen zijn van slechte kwaliteit”: fietsenwinkels willen strengere normen (14/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) eist strengere kwaliteitsnormen voor elektrische fietsen. Volgens de ondernemersorganisatie verkopen te veel supermarkten en onlinewinkels tweewielers van mindere kwaliteit. “De mechaniek van die fietsen begeeft het snel. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren.”
  [naar artikel]
 42. “Te veel elektrische fietsen zijn van slechte kwaliteit”: fietsenwinkels willen strengere normen (14/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) eist strengere kwaliteitsnormen voor elektrische fietsen. Volgens de ondernemersorganisatie verkopen te veel supermarkten en onlinewinkels tweewielers van mindere kwaliteit. “De mechaniek van die fietsen begeeft het snel. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren.”
  [naar artikel]
 43. Bezoek komende weekends gratis meer dan 150 ecologische woningen (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De komende twee weekends kun je verspreid over heel Vlaanderen meer dan 150 ecologische huizen bezoeken tijdens Ecobouwers Opendeur. De eigenaars...
  [naar artikel]
 44. Koers kort: Heel wat kasseistroken geschrapt in GP Denain waar Van Aert van start gaat: "Spijtig voor de koers" (18/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat renners kiezen ervoor om vandaag aan de start te verschijnen van de GP Denain. Om dat kasseigevoel van Parijs-Roubaix al wat in de benen...
  [naar artikel]
 45. “Ons centrum is voor álle mensen betaalbaar” (04/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De sociale huisvestingsmaatschappij De Voorkempen-H.E. is gestartmet de bouw van zestien sociale woningen in de Kortestraat. Het gaat om tien huur- en zes koopwoningen.
  [naar artikel]
 46. Steeds meer scholen kiezen voor digitale inschrijving (01/02/2019 - De Morgen)
  Ondanks het uitblijven van een decretale verplichting is het aantal basisscholen en secundaire scholen dat overstapt naar een digitale inschrijvingsprocedure respectievelijk met 15 en 60 procent gestegen. "We zien dat heel veel scholen nu vrijwillig ervoor kiezen om digitaal aan te melden, ook al was het niet verplicht. Er zal dus minder gekampeerd worden", zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). 
  [naar artikel]
 47. Strengere regels voor gokreclame op komst: "Nu lijkt het of alles kan" (27/06/2018 - VRT NWS)
  Tegen het najaar komen er strengere regels rond reclame voor kansspelen en weddenschappen. Dat is te horen bij het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). De kansspelcommissie is blij met de aangekondigde wetgeving. "Nu ontstaat soms de indruk dat alles kan en mag en dat is niet de bedoeling", klinkt het.
  [naar artikel]
 48. Hamsterhuren: eerst huren, dan goedkoper kopen? (15/02/2017 - De Redactie)
  Een bouwbedrijf uit Sint-Truiden lanceert een nieuwe manier om een huis te kopen. Eerst huur je de woning, en als je daarna beslist om die aan te kopen, mag je de al betaalde huur in mindering brengen op de aankoopprijs. Dat kan wel voor maximum vijf jaar huur.
  [naar artikel]
 49. Met z’n allen aan de ketting: de mooiste tassen met originele schouderriemen (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een tas met een gewoon handvat? Heel simpel, en daar is niets mis mee. Maar als het wat stoerder mag zijn, kan je kiezen voor een handtas met een...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.