Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
19:12 uur

Markt tweedehandse goederen kan luxesector belangrijke meerwaarde bieden

Express

08/11/2019 - 10:57

Voor de luxesector vormen tweedehandse producten een belangrijke pijler. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Boston Consulting Group (BCG) en het platform Vestiaire Collective, gebaseerd op een enquête bij ruim duizend consumenten. De onderzoekers merken daarbij op dat tweedehandse producten om verschillende redenen een belangrijke bijdrage kunnen leveren tot het succes van de … The post Markt tweedehandse goederen kan luxesector belangrijke meerwaarde bieden appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Inschrijven voor beurs tweedehandse kinderspullen (27/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Gezinsbond van Geetbets biedt ouders van kleine kinderen de kans spullen die ze niet meer gebruik te koop aan te bieden. De afdeling organiseert daarvoor een beurs van tweedehandse spullen op zondag 12 februari.
  [naar artikel]
 2. Inschrijven voor beurs tweedehandse kinderspullen Gezinsbond (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Gezinsbond van Geetbets biedt ouders van kleine kinderen de kans spullen die ze niet meer gebruik te koop aan te bieden. De afdeling organiseert daarvoor een beurs van tweedehandse spullen op zondag 11 februari.
  [naar artikel]
 3. Bieb verkoopt tweedehandse boeken (23/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bibliotheek van Herk-de-Stad houdt een verkoop van tweedehandse boeken. Het gaat om werken die uit de rekken zijn gehaald.
  [naar artikel]
 4. Iedereen wil tweedehandse Tesla (18/09/2018 - De Tijd)
  14:00 De vraag naar tweedehandse Tesla’s stijgt fors. Omdat het aanbod zo klein is, moeten kandidaat-kopers rekenen op een aankoopprijs van minstens 50.000 euro.
  [naar artikel]
 5. Toerisme Vlaanderen: "Zeecruises bieden weinig meerwaarde voor onze regio" (12/09/2019 - VRT NWS)
  Vlaanderen heeft geen nood aan meer toerisme, maar aan een kwalitatief beter toerisme. Zeecruises die aanmeren in onze grote steden, bieden bijvoorbeeld weinig meerwaarde, vindt Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. Verschillende spelers en belanghebbenden bespreken vandaag en morgen tijdens een congres in Brugge hoe het toerisme aangepakt moet worden.
  [naar artikel]
 6. Bieb verkoopt tweedehandse boeken (16/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De bibliotheek van Herk-de-Stad houdt een verkoop van tweedehandse boeken. Het gaat om werken die uit de rekken zijn gehaald. De verkoopo start vandaag, maandag 16 juli.
  [naar artikel]
 7. Beurs tweedehandse spullen (04/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De afdeling Donk van de Gezinsbond organiseert zondag 5 maart in de parochiezaal van Donk een beurs voor de verkoop van tweedehandse baby- en kinderspullen.
  [naar artikel]
 8. Tweedehandse spullen te koop in bibliotheek (02/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van de jeugdboekenmaand organiseert de bibliotheek van Geetbets zaterdag 4 maart een verkoop van tweedehandse spullen.
  [naar artikel]
 9. Luxekoper heeft geen boodschap meer aan retailzaak (13/02/2017 - Express)
  De luxeshopper geeft blijkt van een compleet nieuw gedrag, dat fataal dreigt af te lopen voor de traditionele retail. Dat blijkt uit getuigenissen van diverse vertegenwoordigers van de sector tegenover het magazine Business Insider. Benadrukt wordt dat de klant bij de aankoop van producten steeds meer rekening houdt met de opbrengst die bij een doorverkoop zou kunnen worden gerealiseerd. Er wordt aan toegevoegd dat de tweedehandsmarkt niet langer neerbuigend wordt bekeken en dat ook op een groeiende omzet kan rekenen. Steeds vaker worden in de luxesector dan ook tweedehandsproducten met een authenticiteits-certificaat aangeboden. “De jongste vier tot vijf jaar kan bij een consument een veranderende houding tegenover waarde worden opgetekend,” betoogt Alexis Clarbour, directeur van het online platform Portero.com, gespecialiseerd in de verkoop van luxeproducten. “De hedendaagse klant kijkt verder dan de originele aankoop en onderzoekt of de waarde van het product ook bij een doorverkoop op peil zal blijven.” Internet Ook Crown & Caliber, verkoper van tweedehandse luxehorloges, merkt op dat een aankoop van een gebruikt product voor de klant een slimme en financieel voordelige manier is om zich op de luxemarkt te begeven. Opgemerkt wordt dat het internet in deze evolutie een belangrijke functie heeft. “Online platformen maken het voor de consument immers gemakkelijker om informatie terzake te verzamelen en zijn kennis over de sector uit te breiden,” benadrukt Hamilton Powell, oprichter van Crown & Caliber. “Deze online transacties bieden daarnaast ook de mogelijkheid om opdringerige verkopers in de winkels te ontlopen. Aangezien de klant op het internet al veel expertise heeft opgedaan, is het advies van de winkelverkoper ook niet langer een meerwaarde. Bovendien nemen de certificaten van de online verkopers bij de klant ook de angst voor namaak weg.” (mah) The post Luxekoper heeft geen boodschap meer aan retailzaak appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 10. “Intelligente bedrijven vinden meerwaarde in deeleconomie” (14/09/2016 - Express)
  De deeleconomie biedt vele voordelen en kan ook voor de fabrikanten van de goederen een meerwaarde opleveren. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Washington University in St. Louis en de University of Finance and Economics in Shanghai. “Collaboratieve consumptie is wereldwijd een toenemende groeiende macht,” benadrukt onderzoeksleider Baojun Jiang, professor marketing aan de Washington University. “Consumenten tonen een grote interesse in de deeleconomie, die hen immers meestal een voordelige toegang tot goederen of diensten biedt. De eigenaar kan bovendien op hogere inkomsten rekenen.” “Maar ook voor de fabrikant kan de deeleconomie een belangrijke meerwaarde betekenen,” zegt professor Jiang. “Sommige bedrijven lieten de voorbije jaren nochtans blijken dat de deeleconomie een negatieve impact zou hebben op hun verkopen.” Marktuitbreiding “Geklaagd wordt dat de consument niet meer tot een aankoop bereid zou zijn indien hij diezelfde goederen elders goedkoper kan lenen. De studie toont nochtans dat de collaboratieve consumptie voor alle betrokken partijen een meerwaarde kan zijn. Dat geldt vooral voor producten met een hogere kost, zoals auto’s en andere grote aankopen.” Daarbij blijken twee grote effecten elkaar in evenwicht te houden. “Wanneer consumenten een product kunnen delen, zullen sommige klanten inderdaad beslissen niet meer tot een aankoop over te gaan,” geeft Baojun Jiang toe. “Daardoor kan de omzet van de ondereneming worden uitgehold.” “Anderzijds blijkt echter dat de deeleconomie ook tot marktuitbreiding kan leiden. Sommige klanten zullen immers beslissen tot een aankoop over te gaan omdat de mogelijkheid beseffen het product te kunnen delen en daarmee een gedeelte van de aankoopsom te recupereren. Zondere deeleconomie zou het product wellicht niet zijn gekocht.” “Mogelijk zal de klant ook worden aangezet een product uit een hogere prijscategorie te kopen. Een bedrijf dat erin lukt zijn kwaliteit en prijs strategisch aan te passen, kan uit het systeem belangrijke voordelen halen.” (mah) The post “Intelligente bedrijven vinden meerwaarde in deeleconomie” appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 11. Tweedehandse boeken te koop in bieb (10/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De bibliotheek van Halen is gestart met de verkoop van tweedehandse boeken.Belangstellenden kunnen in het boekenaanbod komen neuzen. Die worden voor een heel zacht prijsje te koop aangeboden.
  [naar artikel]
 12. Luxemerken richten zich op de nieuwe dollarmiljardairs (05/04/2019 - De Morgen)
  'De luxesector staat op een keerpunt. Alleen als we extreem dure producten maken, zullen ook de redelijker geprijsde dingen begeerlijk blijven.' Dat zei François-Henri Pinault, baas van PPR, op een tweedaagse conferentie over de luxesector. Bernard Fornas van Cartier viel hem bij: 'Er zijn steeds meer rijken die buitengewone dingen vragen.'
  [naar artikel]
 13. Luxesector zorgt in Europese Unie voor meer dan twee miljoen banen (10/02/2020 - Express)
  De luxesector levert de economie en cultuur van de Europese Unie jaarlijks bijna 800 miljard euro inkomsten. Bovendien garanderen zijn activiteiten werk voor meer dan twee miljoen mensen. Dat blijkt uit een studie van consulent Bain & Company en de sectororganisatie European Cultural and Creative Industries Alliance (Eccia), gebaseerd op cijfers van twee jaar geleden. […] The post Luxesector zorgt in Europese Unie voor meer dan twee miljoen banen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Bieb houdt verkoop tweedehandse boeken (30/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bibliotheek van Halen houdt in de zomervakantie een verkoop van tweedehandse boeken.Belangstellenden kunnen in het boekenaanbod komen neuzen.
  [naar artikel]
 15. Sp.a: ‘Tunnels belangrijke meerwaarde’ (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. Luxesector niet bezorgd over verbod op meer dan 5.000 euro cash (12/04/2019 - De Morgen)
  De luxesector slaat voorlopig niet in paniek omdat hun klanten aankopen van 5.000 euro of meer niet meer cash mogen betalen: de zakken met geld, zo beweren de kunst- en autohandelaren, gaan al lang niet meer over de toonbank.
  [naar artikel]
 17. Lening voor tweedehandse auto drie keer zo duur als voor nieuwe (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Spotgoedkope financieringen voor een nieuwe auto zijn er genoeg, maar wat met leningen voor de aankoop van een tweedehandse wagen? De ouderdom van...
  [naar artikel]
 18. Investering van acht jaar in BNP Paribas levert nul euro meerwaarde op (04/05/2017 - De Tijd)
  16:35 België heeft nog geen meerwaarde gerealiseerd op het belang in BNP Paribas dat ze bezit sinds 2009. Een meerwaarde was er wel op het belang dat ze had in Fortis Bank van 2008 tot 2013.
  [naar artikel]
 19. Luxesector Hongkong krijgt zware klappen (06/02/2020 - Express)
  In Hongkong haalden de verkopers van sieraden en andere luxegoederen vorig jaar een omzet van 66,2 miljard Hongkong-dollar (7,76 miljard euro). Dat is het laagste niveau in tien jaar. Dat zegt een rapport van het lokale Census and Statistics Department. De problemen zijn hoofdzakelijk gelinkt aan de zware sociale uitdagingen waarmee de enclave moet afrekenen. […] The post Luxesector Hongkong krijgt zware klappen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. WDP voorspelt ook voor 2020 stevige groei (31/01/2020 - De Tijd)
  07:13 Een papieren meerwaarde van bijna 300 miljoen op de portefeuille in 2019 onderstreept hoe sterk de logistieke markt boomt.
  [naar artikel]
 21. Welke meerwaarde bieden tak-spaarverzekeringen tegenover een spaarboekje? (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als u bij de bank informeert naar spaarverzekeringen, dan is de kans groot dat die meteen begrippen als tak 21, 23 en 26 op u afvuurt. Gezien de...
  [naar artikel]
 22. Kolder in de koers: renners als mieren van de weg geblazen door helikopter (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Helikopters zijn vaak een meerwaarde voor wielerwedstrijden. De luchtbeelden die ze maken bieden een beter zicht op de koerssituatie of leveren de...
  [naar artikel]
 23. Kafka in de koers: renners als mieren van de weg geblazen door helikopter (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Helikopters zijn vaak een meerwaarde voor wielerwedstrijden. De luchtbeelden die ze maken bieden een beter zicht op de koerssituatie of leveren de...
  [naar artikel]
 24. IJzerenleen grotendeels verwoest tijdens Eerste Wereldoorlog: “Gevels zijn blijvende herinnering aan toen” (23/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Voor bezoekers aan de Mechelse binnenstad wordt het vanaf november wennen, want het gebied wordt dan één grote fietszone. Daarover berichtte uw krant vorige week. Ook de IJzerenleen in het centrum vlak bij de Grote Markt zal dus een stuk kalmer worden. “Het stemmige plein is een aangename plaats voor passanten om te vertoeven. De rijke geschiedenis is hier trouwens duidelijk aanwezig en een belangrijke meerwaarde”, vertelt Mark Verstraelen.
  [naar artikel]
 25. Kerstmis in Amerika: de duizelingwekkende cijfers van teruggezonden online gekochte goederen (25/12/2019 - Express)
  Amerikaanse consumenten zullen tijdens de feestdagen voor 41,6 miljard dollar aan goederen terugsturen naar de verzender. Dat blijkt uit een studie van commercieelvastgoedspecialist CBRE in samenwerking met Optoro, een bedrijf dat retailers helpt teruggezonden goederen te managen. Vorig jaar zonden Amerikanen in totaal voor 37 miljard dollar aan goederen terug. Het cijfer is gebaseerd op […] The post Kerstmis in Amerika: de duizelingwekkende cijfers van teruggezonden online gekochte goederen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Onterecht bezorgd of onterecht gerustgesteld (05/04/2019 - De Morgen)
  Van allergietests tot kits om vruchtbaarheidsproblemen op te sporen: er komen steeds meer medische zelftests op de markt. Toch ziet niet iedereen de meerwaarde.
  [naar artikel]
 27. Komt er in Afrika een groter handelsblok dan de Europese Unie? (12/02/2020 - Express)
  Afrika is goed op weg om de EU van de troon te stoten als grootste eengemaakte markt. Er worden belangrijke stappen gezet om een economisch gebied te creëren met vrij verkeer van goederen, kapitaal en personen over het hele continent. Er zijn echter nog veel hindernissen. Afrikaanse leiders kwamen de afgelopen dagen samen in de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa voor de […] The post Komt er in Afrika een groter handelsblok dan de Europese Unie? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. 3 opmerkelijke trends domineren de globale luxesector en in alle drie vertolkt China een hoofdrol (20/12/2019 - Express)
  Chinese consumenten nemen 90 procent van de globale groei in de verkoop van luxeproducten voor hun rekening. Dat blijkt uit een studie van het adviesbureau Bain & Company. Indien deze trend zich verderzet – en er is weinig reden om daaraan te twijfelen – zullen Chinese klanten in 2025 ruim 46 procent van alle aankopen […] The post 3 opmerkelijke trends domineren de globale luxesector en in alle drie vertolkt China een hoofdrol appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. De schaduwkant van de Europese economie: ‘De zwarte markt kan je nooit volledig opkuisen’ (25/01/2020 - Express)
  Een zwarte markt en illegale geldstromen zijn een onuitwisbaar deel van de menselijke maatschappij. Maar hoe groot is de parallele schaduweconomie? Wie economie zegt, denkt aan strak gecontroleerde geldstromen, aan goederen en diensten die aan strenge productnormen moeten voldoen, en aan boekhoudingen waarin alles netjes geregistreerd staat. Maar zowel wat boven de toonbank verkocht wordt […] The post De schaduwkant van de Europese economie: ‘De zwarte markt kan je nooit volledig opkuisen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Trump verhoogt heffingen op goederen uit China en maant Amerikaanse bedrijven aan uit het land te vertrekken (24/08/2019 - De Morgen)
  President Donald Trump heeft op Twitter nieuwe importheffingen op Chinese goederen aangekondigd. Dit doet hij in reactie op China, dat eerder op vrijdag aankondigde met nieuwe importheffingen op 75 miljard dollar aan goederen te komen.
  [naar artikel]
 31. Nieuwe Mac Book laptops komen met blanco toetsenbord (21/10/2016 - Express)
  Het Amerikaanse technologieconcern Apple wil breken met het traditionele computerklavier. De computers van het bedrijf zullen daarom niet langer standaard met een Qwerty-klavier worden uitgerust. In de toekomst zullen de apparaten van het bedrijf met elk mogelijk toetsenbord kunnen worden uitgerust, samen met een onbeperkt aantal speciale commando’s en emoji’s. Dat hebben een aantal insiders bevestigd. De eerste MacBook met een blanco klavier zou over twee jaar op de markt worden gebracht. De technologie werd ontwikkeld door het Australische bedrijf Sonder Design, dat wordt ondersteund door Foxconn Technology Group, één van de grote onderaannemers van Apple. De voorbije jaren zijn al een aantal gelijkaardige initiatieven op de markt gebracht. Eén van de voorbeelden was het klavier Optimus Popularis van de Russische ontwikkelaar Lebedev. De consument diende voor het toetsenbord echter een bedrag van meer dan 1.000 dollar te betalen. Daardoor is de Optimus Popularis niet echt geschikt voor de massamarkt. Meerwaarde Verwacht wordt dat de nieuwe ontwikkeling vooral interessant zou kunnen zijn voor consumenten die geregeld meer dan één schrijftaal moeten hanteren, maar ook zou de technologie belangrijke voordelen kunnen bieden voor gebruikers van software met gespecialiseerde commando’s. “Voor de dagelijkse consument zou het nieuwe klavier bovendien de mogelijkheid kunnen bieden hun communicaties met emoji’s en andere symbolen op te smukken,” benadrukt Eva Dou, Chinees technologiecorrespondent van de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal. “De technologie zou Apple anderzijds kunnen helpen de interesse van het publiek in een verouderende productielijn te behouden. Voor Foxconn zou het project een hefboom kunnen zijn om producten met een hogere waarde te creëren en zijn assemblagelijnen te diversifiëren. De productie van geavanceerde componenten levert immers hogere winstmarges op.” (mah) The post Nieuwe Mac Book laptops komen met blanco toetsenbord appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 32. Eindelijk online: de webshop van Ikea (08/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ikea heeft vandaag haar webshop voor de Belgische markt gelanceerd. “Met 7.500 producten voor elke kamer van je (t)huis bieden we het grootste aanbod wooninrichting op de Belgische markt”, klinkt het.
  [naar artikel]
 33. Eindelijk online: de webshop van Ikea (08/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ikea heeft vandaag haar webshop voor de Belgische markt gelanceerd. ‘Met 7.500 producten voor elke kamer van je (t)huis bieden we het grootste aanbod wooninrichting op de Belgische markt’, klinkt het.
  [naar artikel]
 34. Vlaming schenkt 78.500 ton goederen aan Kringwinkel (03/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  brusselIn 2018 ontvingen de 147 Kringwinkels in Vlaanderen samen 78.500 ton aan goederen, een stijging van 6,4 procent tegenover 2017.
  [naar artikel]
 35. Hergebruikers van goederen welkom (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hergebruik van goederen is belangrijk om zo veel mogelijk afval te vermijden. Welzijnsschakel Halen wil daarvoor een actieve bijdrage leveren.
  [naar artikel]
 36. "De Vrije Markt" heet vanaf zaterdag "de Markt" (11/01/2018 - VRT NWS)
  Het sociaal-economische programma van VRT NWS heeft een nieuwe naam en een nieuw decor. Bedrijfsleiders, sociale spelers en specialisten bieden een glashelder antwoord op al uw vragen over geld, ondernemerschap en werk. Nu zaterdag 13 januari om 12.30 uur voor het eerst te zien op één.
  [naar artikel]
 37. Van Bossuyt (N-VA) gaat belangrijke positie in brexit-gesprekken bekleden (21/06/2017 - Knack)
  Anneleen Van Bossuyt zal in het Europees Parlement de commissie leiden die onder meer de interne markt overziet. Die interne markt wordt een heikel punt bij de brexit-onderhandelingen.
  [naar artikel]
 38. Handelsruzie tussen VS en Europa: komt er een invoerheffing op handtassen en helikopters? (12/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Unie overweegt importheffingen in te voeren op een reeks Amerikaanse goederen ter waarde van 10,2 miljard euro. Het gaat om Amerikaanse goederen, van handtassen tot pakweg helikopters. De heffing zou er komen als vergelding op het Amerikaanse dreigement om 11 miljard dollar aan Europese goederen extra te belasten, van helikopters tot en met kaas.
  [naar artikel]
 39. Team van Van Aert uitgenodigd voor Ronde, ook Pozzato is welkom (28/02/2017 - Sporza)
  De Ronde van Vlaanderen heeft zijn wildcards uitgedeeld voor de 101e editie. "We hebben ze gegeven aan ploegen waarvan we zeker zijn dat ze een meerwaarde bieden."
  [naar artikel]
 40. Nieuwe geneesmiddelen: te duur en te weinig doeltreffend? (19/04/2018 - VRT NWS)
  De Christelijke Mutualiteit waarschuwt dat het budget voor geneesmiddelen dreigt te ontsporen. Volgens voorzitter Luc Van Gorp komen er te veel nieuwe, vaak dure medicijnen op de markt, waarvan de klinische meerwaarde nog heel onzeker is.
  [naar artikel]
 41. Na de woede de cijfers: hoeveel kost cultuur, en wat levert het op? (28/11/2019 - De Morgen)
  In het debat over de cultuurbesparingen, vandaag weer op de agenda in het parlement, staan twee kampen tegenover elkaar. Peter De Roover (N-VA): ze hangen aan de subsidieslurf. Antwoord van de sector: natuurlijk heeft cultuur een economische en maatschappelijke meerwaarde. Welke klaarheid bieden de cijfers?
  [naar artikel]
 42. 'Fusie Brusselse politiezones geen meerwaarde' (08/01/2019 - De Tijd)
  01:04 De fusie van de zes lokale politiezones in Brussel tot één grote zone zou geen meerwaarde opleveren. Het kan zelfs een stap achteruit betekenen. Dat blijkt uit een rondvraag bij alle betrokken partije...
  [naar artikel]
 43. VS wil meer EU-goederen belasten wegens Airbus-steun (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben de lijst met goederen uit de Europese Unie uitgebreid waar mogelijk extra invoertarieven voor gaan gelden. Het land...
  [naar artikel]
 44. Trouwen met gemeenschap van goederen heeft afgedaan (21/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Welgeteld 171 koppels die vorig jaar trouwden, kozen als huwelijkscontract voor het stelsel van de algehele gemeenschap van goederen. Volgens...
  [naar artikel]
 45. Trouwen met gemeenschap van goederen heeft afgedaan (21/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Welgeteld 171 koppels die vorig jaar trouwden, kozen als huwelijkscontract voor het stelsel van de algehele gemeenschap van goederen. Volgens...
  [naar artikel]
 46. Antwerpse sociologe schrijft een brief aan Dries van Langenhove: "Wees welkom in mijn gezin. We denken dat we u iets te bieden hebben wat mogelijk een meerwaarde kan betekenen in uw leven" (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse sociologe Katrien Van der Heyden schreef na het zien van de Pano-reportage over Schild & Vrienden een brief op haar Facebook profiel....
  [naar artikel]
 47. Antwerps sterrenrestaurant levert ook aan huis (06/10/2016 - Express)
  Het Antwerpse sterrenrestaurant L’Epicerie Du Cirque levert voortaan ook gerechten aan huis. Daarvoor heeft het restaurant een samenwerking gesloten met het bestelplatform Deliveroo, dat maaltijden met de fiets bij klanten bezorgt. Deliveroo maakt gewag van een Belgische primeur. Er wordt aan toegevoegd dat het bestelplatform wereldwijd naast het Antwerpse restaurant slechts drie andere sterrenzaken als partner heeft. L’Epicerie Du Cirque heeft een gedeelte van zijn menu ter beschikking gesteld voor leveringen aan huis. Door de samenwerking met Deliveroo kan L’Epicerie aan zijn klanten een extra service aanbieden. Vooral fingerfood en menu’s om te delen, blijken volgens het restaurant bij het publiek aan te slaan. Het restaurant zegt tevreden te zijn over de samenwerking, maar merkt wel op dat het nog te vroeg is om al een definitieve evaluatie te maken. Deliveroo heeft zijn activiteiten inmiddels ook uitgebreid naar cocktails en wijnen. Het bedrijf merkt op dat op zijn thuismarkt in Engeland al enkele tijd met de levering van alcohol wordt geëxperimenteerd en begint men de formule nu ook stilaan in andere landen aan te bieden. Ook op die markt zegt Deliveroo te willen werken met partners die een kwalitatieve meerwaarde kunnen bieden. Vooral de cocktails blijken volgens het bedrijf bij het publiek een groot succes. Deliveroo zegt in een volgende fase ook aan de levering van ontbijt te denken. Daarmee volgens het bedrijf nog een interessante markt worden aangeboord. De brunch behoort al tot het aanbod van het bedrijf, zodat Deliveroo de voedingscyclus van de hele dag zou kunnen dekken. The post Antwerps sterrenrestaurant levert ook aan huis appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 48. Nut van drones getest bij reddingsoefening aan Belgische kust (14/08/2018 - De Morgen)
  Vandaag zijn er voor de tweede keer drones ingezet tijdens een reddingsoefening aan de kust. Die kunnen een meerwaarde bieden, maar er moeten extra communicatieafspraken worden gemaakt. Dat zegt Saskia Vanhove van de dienst noodplanning van de gouverneur van West-Vlaanderen na een eerste evaluatie.
  [naar artikel]
 49. Rolex heeft 75% van de markt voor tweedehands luxehorloges in handen (29/03/2019 - Express)
  Luxehorloges vormen een markt waar tweedehands een bijzonder gegeerde categorie is. Men moet echter vaststellen dat die sector in grote mate in handen is van het Zwitserse merk Rolex. Dat zeggen analisten naar aanleiding van de nieuwe collectie die de fabrikant tijdens de beurs Baselworld heeft voorgesteld. De waarde van de totale tweedehands horlogemarkt wordt geschat op ongeveer 17 miljard dollar. “Rolex domineert de tweedehands horlogemarkt tot een bijna absurd niveau,” zegt Danny Parisi, journalist bij de nieuwssite Glossy.co. “Rolex heeft op de markt van nieuwe horloges een aandeel van ongeveer 20 procent, maar bij sommige verkopers loopt dat cijfer bij gebruikte uurwerken op tot meer dan 75 procent.” “Dat is onder meer het geval bij Bob’s Watches, gespecialiseerd in de verkoop van tweedehands horloges. Paul Altieri, oprichter van Bob’s Watches, raamt dat Rolex in zijn omzet een aandeel van ongeveer 80 procent heeft.” Marketing “De populariteit van Rolex op de tweedehands markt heeft diverse redenen,” getuigt Altieri. “De kwaliteit van het product is verbluffend. Dat geldt ook voor de engineering. Bovendien is het merk voor een luxehorloge relatief betaalbaar. Rolex blijft uiteraard bijzonder duur, maar de prijzen liggen toch minder extreem hoog dan bij andere merken.” “Daarnaast kan Rolex ook op een uitgelezen marketing terugvallen. Daarvoor is een samenwerking opgezet met partijen zoals Tiger Woods en andere beroemdheden. Het merk heeft een bijzondere uitstraling. Tenslotte is er de vaststelling dat de vintage-markt de voorbije zes jaar een explosieve groei heeft gekend.” “Rolex volgt een andere strategie dan Nike, dat bij de tweedehands verkopen in zijn sector eveneens een dominante positie opeist,” zegt Altieri nog. “Ook Nike boekt met zijn beperkte edities geregeld grote successen. Het bedrijf aarzelt echter niet om bij een sterke verkoop de productie te hernemen om grotere aantallen op de markt te kunnen brengen.” “Dat zal Rolex nooit doen. Het bedrijf produceert elk jaar een vastgelegd volume. Daarvan wijkt de fabrikant – ongeacht de verkoop – niet af. Sommige klanten moeten door het beperkte aanbod van Rolex op sommige modellen tussen drie of vier jaar wachten.” Rolex produceert volgens Altieri ongeveer 800.000 exemplaren per jaar. Samenwerking “Men mag ook niet vergeten dat alleen erkende dealers nieuwe horloges van Rolex mogen verkopen,” benadrukt Altieri. “Een online aankoop van een nieuwe Rolex is zelfs compleet onmogelijk. Dat betekent een steun voor de online tweedehandse markt.” Bij Bob’s Watches zouden online transacties vorig jaar de omzet met 40 procent hebben doen stijgen. “Ondanks zijn grote impact op de sector, toont Rolex zelf weinig interesse in de tweedehandse verkoop,” benadrukt Hamilton Powell, oprichter van verkoper Crown & Calibre, eveneens gespecialiseerd in de handel in gebruikte horloges. “Dat geldt echter ook voor de meeste andere merken, in tegenstelling tot de autosector en een aantal andere categorieën. “Tweedehands verkopers hebben nochtans een belangrijke rol. Zij helpen om de integriteit van het merk te behouden en het prijsniveau bewaken. Bovendien kunnen zij de klantentrouw en het engagement bij het merk stimuleren.” Volgens Paul Altieri kan hierin echter op korte termijn een verandering worden verwacht. Hij verwijst daarbij naar TrueFacet, dat vorig jaar de eerste online horlogemarkt werd die tweedehands uurwerken met een officieel certificaat verkoopt. Daarvoor werkt het platform samen met de merken Zenith, Roberto Coin, Raymond Weil, Fendi Timepieces, Fabergé, Frédérique Constant en Ernst Benz. “Men mag verwachten dat de merken en verkopers van tweedehands horloges de volgende jaren toenadering zullen zoeken,” zegt Altieri. “Verkopers van tweedehandse uurwerken vertegenwoordigen inmiddels een belangrijke pijler van de hele sector. Het is altijd beter om samen te werken dan elkaar te bestrijden.” The post Rolex heeft 75% van de markt voor tweedehands luxehorloges in handen appeared first on Express.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.