Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
18:51 uur

Belgen zijn gelukkig, de Finnen nog iets meer

De Standaard

08/11/2019 - 12:07

In zes landen van de Europese Unie is het nog iets beter vertoeven dan in België. Een studie van Eurostat toont aan dat de Belg zijn leven gemiddeld een score van 7,6 op 10 geeft.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Finnen kleden Sanoma België helemaal uit (16/01/2018 - VRT NWS)
  De tijdschriftengroep Sanoma België is nog maar een schim van wat ze ooit was. Sinds de Finnen beslist hebben dat ons land geen kernland meer is, worden de titels één na één verkocht.
  [naar artikel]
 2. Generatie X is het minst gelukkig van alle Belgen (15/03/2018 - Knack)
  Een op de drie Belgen is vandaag zeer gelukkig, maar ruim een kwart is dat niet, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek.
  [naar artikel]
 3. De Finnen zijn gelukkigste mensen op aarde. Maar kende jij al deze weetjes over Finland? (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Finnen zijn het meest gelukkige volk ter wereld. Dat blijkt uit de World Happiness Index van de Verenigde Naties. Zo veel weten we niet over die...
  [naar artikel]
 4. Vier op de vijf Belgen gelukkig op het werk (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  77,8 procent van de Belgen voelt zich gelukkig op het werk. Dat blijkt uit cijfers van HR- en Wellbeingspecialist Attentia. Werknemers vinden...
  [naar artikel]
 5. Tweedehands kopen maakt gelukkig (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig jaar kocht meer dan een derde (34,8 procent) van de Belgen één of meerdere tweedehandsproducten. Vrouwen (37,9 procent) deden dit iets vaker...
  [naar artikel]
 6. Euronext Brussel: ware Finnen en dure Finnen (05/12/2019 - De Tijd)
  11:49 De Brusselse beurs bouwt voorzichtig voort op de winstsprong van gisteren. Aedifica tast nog dieper in de buidel om het Finse Hoivatilat in te lijven. Sipef staat in het zonnetje na een stevig koopadv...
  [naar artikel]
 7. GELUKKIG kunnen we er iets aan doen (21/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  gent Met een gemiddelde score van 6,5 op 10 voelt de Belg zich maar matig gelukkig. Dat blijkt uit de finale resultaten van het Nationaal Geluks­onderzoek van de UGent. Het meest bepalend voor ons geluk zijn gezondheid, financiën en sociale relaties. En daar gaan we maar met de hakken over de sloot. Maar we kunnen er - gelukkig -?iets aan doen.
  [naar artikel]
 8. Vandaag is het Wereldlachdag! 19 procent van de Belgen vindt zijn glimlach het mooiste lichaamsdeel (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het Wereldlachdag. Dat lachen gelukkig maakt, is bewezen. Maar ook wij Belgen lijken gelukkig te zijn met onze glimlach. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 9. Finnen kopen fabriek Belcoat in Duffel (10/07/2019 - De Tijd)
  17:54 De kunststoffenfabriek van Belcoat in Duffel, waar iets meer dan 100 mensen werken, komt binnenkort in Finse handen.
  [naar artikel]
 10. Thuisblijven en nietsdoen? De Finnen hebben daar een beter woord voor (05/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Denen waren de bedenkers van het woordje 'hygge' dat zoveel wil zeggen als een gevoel van Scandinavische gezelligheid. De Finnen hebben het meer voor alleen thuisblijven op de sofa met een drankje erbij en bedachten daar de term 'kalsarikännit' voor.
  [naar artikel]
 11. Belg is gelukkig met zijn woning (05/04/2019 - De Morgen)
  Wij Belgen wonen uiterst comfortabel, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Onze huizen zijn relatief ruim en goed uitgerust. En dat laat zich voelen: meer dan negen op de tien Belgen zegt thuis prima op zijn plek te zitten.
  [naar artikel]
 12. Belgen voelen zich steeds minder gelukkig: “Maar we kunnen er iets aan doen” (21/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  We zijn maar matig gelukkig. De Belg geeft zijn geluk een gemiddelde score van 6,5 op 10, zo blijkt uit de finale resultaten van het Nationaal Geluksonderzoek van de UGent, die woensdag bekendgemaakt werden. Het meest bepalend voor ons geluk zijn onze gezondheid, onze financiële situatie en - aan kop - onze sociale relaties. En daar gaan we maar met de hakken over de sloot.
  [naar artikel]
 13. Poetin heeft al gewonnen, volgens de Finnen (16/07/2018 - De Morgen)
  De top tussen Poetin en Trump is niet toevallig in Finland: daar bestaat een rijke geschiedenis aan Amerikaan-Russische ontmoetingen. Beide leiders zijn erg impopulair bij de Finnen. "Meneer de president, welkom in het land van de vrije pers."
  [naar artikel]
 14. Een op de twee Belgen wil meer flitscontroles (11/08/2016 - De Standaard)
  Iets meer dan de helft van de Belgen vindt dat er meer flitscontroles moeten komen. Dat blijkt volgens VTM NIEUWS uit een Europees onderzoek, waar het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) aan heeft meegewerkt.
  [naar artikel]
 15. EK 2020: Finnen plaatsen zich voor hun eerste groot toernooi (15/11/2019 - Metro)
  Voor het eerst in de geschiedenis mogen de Finse voetballers naar de eindronde van een groot toernooi. Met een 3-0 zege tegen Liechtenstein verzekerden de Finnen zich vandaag in Helsinki van de tweede plaats in kwalificatiegroep J voor het EK 2020. Jasse Tuominen (21e) en Teemu Pukki (64e pen en 75e) scoorden. Griekenland won met 0-1 in Armenië, maar kan Finland nu niet meer bijbenen in een groep waarin het ongeslagen Italië zich eerder al van de groepswinst verzekerde. Elf landen zijn nu al zeker van hun plaats op het EK. Dat zijn België, Italië, Spanje, Polen, Oekraïne, Rusland, Turkije, Frankrijk, Engeland, Tsjechië en Finland. . bron: Belga Het bericht EK 2020: Finnen plaatsen zich voor hun eerste groot toernooi verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Strijden tegen de Finnen alsof het elf Duitsers zijn (11/04/2019 - De Morgen)
  Terwijl de Duitse bondscoach Joachim Löw de luxe heeft om een pak jongens even te laten ademen, wil collega Georges Leekens nu vooral opnaaien. Vanavond trekken de Duivels in Turku ten strijde tegen elf Finnen als waren het elf Duitsers. Slechts 90 minuten oefenvoetbal is de nationale ploeg immers nog verwijderd van de EK-kwalificaties.
  [naar artikel]
 17. Brengt snoeien in sociale zekerheid links terug aan de macht in Finland? Of extreemrechts? (14/04/2019 - VRT NWS)
  Vandaag kiezen de Finnen een nieuw parlement. Volgens de peilingen zouden de sociaaldemocraten voor het eerst in 20 jaar opnieuw aan de macht kunnen komen. Andere winnaars zouden de antimigratiepartij (Ware) Finnen zijn en dat kan gevolgen hebben voor de Europese verkiezingen in mei.
  [naar artikel]
 18. Eén op de twee Belgen is voor meer flitscontroles (11/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Iets meer dan de helft van de Belgen vindt dat er meer flitscontroles moeten komen. Dat blijkt volgens VTM NIEUWS uit een Europees onderzoek, waar het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) aan heeft meegewerkt.
  [naar artikel]
 19. Eén op de twee Belgen is voor meer flitscontroles (11/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Iets meer dan de helft van de Belgen vindt dat er meer flitscontroles moeten komen. Dat blijkt volgens VTM NIEUWS uit een Europees onderzoek, waar het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) aan heeft meegewerkt.
  [naar artikel]
 20. Eén op de twee Belgen is voor meer flitscontroles (11/08/2016 - Knack)
  Iets meer dan de helft van de Belgen vindt dat er meer flitscontroles moeten komen. Dat blijkt volgens VTM NIEUWS uit een Europees onderzoek, waar het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) aan heeft meegewerkt.
  [naar artikel]
 21. Meer Belgen op vakantie maar met kleiner budget (30/05/2017 - De Standaard)
  Zes op de tien Belgen gaan deze zomer op vakantie. Dat is een pak meer dan vorig jaar, toen nog niet de helft van de Belgen op vakantie trok in de zomerperiode. Het reisbudget ligt wel iets lager dan vorig jaar en de vakantieperiode is ook korter. Dat blijkt uit de jaarlijkse vakantiebarometer van Europ Assistance, die dinsdag werd voorgesteld.
  [naar artikel]
 22. Driekwart van de Belgen wordt gelukkig van tweedehands winkelen (29/03/2019 - Metro)
  Vorig jaar kocht meer dan een derde (34,8%) van de Belgen één of meerdere tweedehandsproducten. Vrouwen (37,9%) deden dit iets vaker dan mannen (31,6%). Meer dan drie kwart van hen (75,5%) hield hier een positief gevoel aan over, vooral omdat tweedehands winkelen budgetvriendelijk en goed voor het milieu is. Dat blijkt uit een online onderzoek bij 2.000 Belgen van 2dehands.be, De Kringwinkel, Troc.com en Cash Converters. Van de Belgen die zich vorig jaar tweedehands producten aanschaften, kocht 86,8% er minstens evenveel of meer in vergelijking met het jaar daarvoor. Tweedehandskleding (34,4%), boeken en strips (32,4%) en speelgoed (23,8%) gingen het vaakst over de (digitale) toonbank. Goed voor de portemonnee én het milieu Meer dan 6 op de 10 tweedehandskopers gaf het afgelopen jaar meer dan 50 euro uit aan tweedehands producten. Voor 19% liep dit bedrag zelfs op tot meer dan 200 euro. ‘Het is goed voor onze portemonnee’ staat met stip op nummer 1 als reden om tweedehands te kopen (81,1%). Daarnaast vindt 40% van de tweedehandskopers het gewoon leuk om te snuisteren in het aanbod van tweedehandsproducten. Meer dan een derde (34,1%) doet dit uit milieuoverwegingen. Producten hergebruiken is immers erg duurzaam. 1 op 5 (19,8%) geeft dan weer de originaliteit van tweedehandsproducten aan als reden om ze te kopen. Nieuw zijn deze spullen vaak niet meer te krijgen. Tenslotte is tweedehands kopen louter een gewoonte voor 5,4% van de Belgen. 6 op 10 Belgen kunnen zich volledig vinden in de stelling ‘waarom iets nieuws kopen als het ook tweedehands te verkrijgen is’. “Dat tweedehands hip is, merken we al langer”, aldus Eva Verraes, woordvoerster van De Kringwinkel. “Daar zijn we heel blij om, want zo redden we 35.000 ton goederen van de afvalberg én helpen we bijna 6.000 mensen die elders geen kans krijgen aan een zinvolle job. Zo wint iedereen.” Groeipotentieel Tweedehands kopen raakt dus steeds meer ingeburgerd, maar er is nog groeipotentieel. Van de Belgen die het nooit doen, heeft 29,7% de gewoonte om alles nieuw te kopen. 18,9% vindt dit dan ook simpelweg makkelijker, dit zijn er vrijwel evenveel als de respondenten die tweedehands niet vinden wat ze nodig hebben. Bijna 1 op 6 (16,4%) had er gewoon niet aan gedacht om tweedehands te kopen.  Wat kopen we tweedehands? Top 5 van de mannen: Boeken en strips (29,5%) Kleding (22,7%) Speelgoed (20,6%) CD’s, DVD’s en games (19,9%) Multimedia en elektronica (18,4%) Top 5 van de vrouwen: Kleding (44%) Boeken en strips (34,8%) Speelgoed (26,5%) Decoratie-artikelen (19,3%) Meubelen (16,6%)   Lees ook: Binnenkort tweedehands winkelen in Kringwinkel aan Antwerpse Meir Het bericht Driekwart van de Belgen wordt gelukkig van tweedehands winkelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Orlando Sá: "Iets in mij wist dat ik op termijn zou terugkeren naar Standard" (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Orlando Sá is gelukkig. Standard is gelukkig. De fans zijn gelukkig. De Portugees keert terug naar de ploeg van zijn hart. “Toen ik mijn contract...
  [naar artikel]
 24. Ons seksleven mag gerust iets ‘stouter’ zijn: zes op de tien staan open voor bdsm (22/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan de helft van de Belgen vindt dat het er allemaal iets pikanter, iets stouter mag aan toegaan tussen de lakens, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ruim 6 op de 10 van de ondervraagden staan zelfs niet weigerachtig tegenover een plagerige tik op het achterwerk of handboeien tijdens het vrijen.
  [naar artikel]
 25. Belgen verliezen het meeste op spaarboekje (07/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Belg die zijn geld op een spaarboekje parkeert, verliest iets meer dan 2 procent per jaar. Nergens in de eurozone is dat zo veel als bij ons. De Belgen worden afgestraft omdat ze zo goede spaarders zijn, zegt financieel expert en onze columnist Pascal Paepen.
  [naar artikel]
 26. “Meer dan helft van de Belgen is voorstander van bindende klimaatwet” (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iets meer dan de helft van de Belgen (53 procent) vindt dat ons land met een bindende klimaatwet moet komen. Dat blijkt vandaag uit een peiling die...
  [naar artikel]
 27. Meer dan helft van de Belgen is voorstander van bindende klimaatwet (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iets meer dan de helft van de Belgen (53 procent) vindt dat ons land met een bindende klimaatwet moet komen. Dat blijkt vandaag uit een peiling die...
  [naar artikel]
 28. Finnen bestrijden stress op wel heel opvallende manier in PyeongChang (16/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wie dacht dat breien voor oude vrouwen was, komt bedrogen uit. Het Finse team op de Winterspelen in PyeongChang vindt breien hip. De Finnen focussen op garen, steken en lussen in plaats van op sprongen, salto’s en draaien. “Het is typisch Fins en helpt tegen de stress”, zei de Finse snowboardcoach Antti Koskinen.
  [naar artikel]
 29. Belgen die vastzitten in ‘corona-hotel’ wachten testresultaten af: alle gasten kregen een briefje onder de deur, en een thermometer (26/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan honderd Belgen zitten gevangen in hun hotel op Tenerife nadat daar het coronavirus werd vastgesteld bij een Italiaanse toerist en zijn vrouw. “Het hotel is afgesloten. Gelukkig mogen we onze kamer verlaten”, klinkt het. Voor de hotelgasten is het nu afwachten tot de testresultaten bekend zijn, en ze weten of ook zij besmet zijn of niet.
  [naar artikel]
 30. Kinderen maken gelukkig (zodra ze het huis uit zijn) (19/08/2019 - De Morgen)
  Maakt kinderen hebben gelukkig(er)? Het is een oud debat tussen bewust kinderlozen en ouders. Nieuw onderzoek suggereert dat iedereen wint. ‘Ze geven je op latere leeftijd iets terug.’
  [naar artikel]
 31. ‘Wij Belgen zijn gelukkig, maar voelen ons niet veilig of rijk genoeg’ (28/12/2016 - De Standaard)
  In 2016 waren we ‘gelukkiger’ dan het jaar ervoor. Maar het aantal landgenoten dat ‘zeer gelukkig’ is, is afgenomen. Onze bezorgdheid over onze samenleving is gegroeid. En ook financieel en op vlak van veiligheid kan het beter.
  [naar artikel]
 32. “Ontspul en wees gelukkig” (01/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  U dacht dat u gelukkig zou worden met die grotere wagen, die nieuwe gsm of dat modieuze jasje? Vergeet het. Des te meer u heeft, des te minder u zou willen. Wilt u gelukkig zijn, dan moet u ontspullen. Kan u te moeilijk afstand doen, dan is er Annelies Mentink (38) uit Meldert (Lummen), de eerste minimaliseercoach van Vlaanderen.
  [naar artikel]
 33. [VIDEO] - Waarom zijn de Noren zo gelukkig? De bureaucratie! (20/03/2017 - De Redactie)
  Noorwegen is het land met de gelukkigste burgers ter wereld. Dat blijkt uit het jaarlijkse World Happiness Report, maar wat maakt die Noren zo gelukkig? De bureaucratie zou er alvast voor iets tussen zitten.
  [naar artikel]
 34. 20% van de Belgen koopt elke week iets online (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eén op de vijf Belgen koopt elke week iets via internet. Vorig jaar gold dat voor maar 14%. Dat blijkt uit een rapport in opdracht van Safeshops.be.
  [naar artikel]
 35. Noorderlicht lokt steeds meer Belgen (04/01/2019 - De Morgen)
  Het aantal Belgen dat naar het hoge noorden trekt om daar tijdens de poolnachten het spectaculaire noorderlicht te bewonderen stijgt sterk. “Een echte ruwe winter met wat natuurmagie erbij, het is eens iets anders dan de Franse Alpen.”
  [naar artikel]
 36. Helft van de Belgen wil meer snelheidscontroles (11/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Iets meer dan de helft van de Belgen vindt dat er meer flitscontroles moeten komen. En maar 1 op de 3 vindt de boetes te streng. Dat blijkt uit een Europees onderzoek, waar het BIVV aan heeft meegewerkt. Het BIVV stelt voor om boetes gradueel zwaarder te maken: een eerste boete voor een lichte overtreding moet niet te zwaar zijn, maar als je drie keer op korte tijd wordt geflitst, moet het tarief omhoog.
  [naar artikel]
 37. Nationaal Geluksonderzoek: een op de drie Belgen "zeer gelukkig", maar ook kwart landgenoten "ongelukkig" (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een op de drie Belgen is vandaag zeer gelukkig, maar ruim een kwart is dat niet, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek....
  [naar artikel]
 38. Een Belg op de twee wil meer snelheidscontroles (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Iets meer dan de helft van de Belgen vindt dat er meer flitscontroles moeten komen. En maar een op de drie vindt de boetes te streng, zo blijkt
  [naar artikel]
 39. Deze spullen vergeten Belgen als ze op vakantie vertrekken (14/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Haast en spoed zijn zelden goed, zeker wanneer we op reis vertrekken. Maar liefst de helft (55 %) van de Belgen vergeet steevast iets in de reiskoffer te steken. Dat blijkt uit een onderzoek bij duizend landgenoten. Meer nog, vaak rijden we zelfs terug om het vergeten goed op te halen.
  [naar artikel]
 40. Bewezen: "Kwart van de Belgen is ongelukkig" (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een op de drie Belgen is vandaag zeer gelukkig, maar ruim een kwart is dat niet, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek....
  [naar artikel]
 41. 'Gelukkig werd ik gevonden' (12/04/2019 - De Morgen)
  Bijna 5.000 Belgen werden vorig jaar het slachtoffer van een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. In 20 gevallen was er een dodelijke afloop. 'Ik vertel mijn verhaal voor hen die dat niet meer kunnen.'
  [naar artikel]
 42. 'Gelukkig werd ik gevonden' (28/09/2017 - De Morgen)
  Bijna 5.000 Belgen werden vorig jaar het slachtoffer van een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. In 20 gevallen was er een dodelijke afloop. 'Ik vertel mijn verhaal voor hen die dat niet meer kunnen.'
  [naar artikel]
 43. Iedereen allergisch? Steeds meer Belgen hebben last van een overgevoelige huid (24/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Allemaal goed en wel, die zomerkriebels, maar als het ook gaat jeuken en er rode vlekken ontstaan, is er toch iets meer aan de hand. Steeds meer...
  [naar artikel]
 44. “Meerderheid van Belgen gelukkig over hun leven” (07/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Belgen zijn op zes landen na de gelukkigste inwoners van de Europese Unie. Dat blijkt uit een studie van Eurostat, het statistisch bureau van de EU. Gemiddeld gaf de Belg zichzelf in 2018 een score van 7,6 op 10 op de vraag “In welke mate bent u algemeen gezien tevreden met het leven dat u momenteel leidt?”. De gemiddelde score in de EU is 7,3.
  [naar artikel]
 45. “Meerderheid van Belgen gelukkig over hun leven” (07/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Belgen zijn op zes landen na de gelukkigste inwoners van de Europese Unie. Dat blijkt uit een studie van Eurostat, het statistisch bureau van de EU. Gemiddeld gaf de Belg zichzelf in 2018 een score van 7,6 op 10 op de vraag “In welke mate bent u algemeen gezien tevreden met het leven dat u momenteel leidt?”. De gemiddelde score in de EU is 7,3.
  [naar artikel]
 46. Waarom Belgen niet snel van werk veranderen, ook al zijn ze niet gelukkig (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Belgen veranderen niet snel van job, ook niet als ze elke maandagochtend met okselfrisse tegenzin een nieuwe werkweek aanvatten. Die rigide...
  [naar artikel]
 47. In juni en juli kregen 74.651 Belgen een geldboete in Frankrijk, in 2018 niemand meer geflitst dan de Belg (10/08/2019 - VRT NWS)
  In juni en juli zijn er bijna 75.000 Belgen geflitst in Frankrijk. Dat zijn er ruim 6.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Frankrijk voert altijd meer controles uit in de zomer en dat heeft tot meer flitsboetes geleid voor de Belgen. Volgens mobiliteitsorganisatie VAB zijn we de meest geflitste buitenlanders in Frankrijk, zegt woordvoerster Joni Junes.
  [naar artikel]
 48. Ruim 2 miljoen Belgen dienden belastingaangifte online in: iets meer dan vorig jaar (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De fiscus heeft dit jaar 2.323.899 belastingaangiften ontvangen via het digitale platform Tax-on-web. Dat zijn er een goeie 10.000 meer dan vorig...
  [naar artikel]
 49. Iets meer dan 130.000 niet-Belgen gaan stemmen bij gemeenteraadsverkiezingen (31/07/2018 - De Morgen)
  Op zaterdag 28 juli hadden 130.649 niet-Belgen zich geregistreerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Binnenlandse Zaken. Potentiële kiezers kunnen zich tot vandaag registeren. In 2012 waren het er op 1 augustus 141.397.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.