Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
05:34 uur

Als Magnette straks koers zet richting ‘noodregering’, dreigt plots of CD&V of Open Vld uit de boot te vallen

Express

08/11/2019 - 12:09

Hoewel hij zichzelf als informateur slechts “twee of drie op tien” geeft als slaagkans, houdt men zeer ernstig rekening met Paul Magnette (PS) in de Wetstraat. Wat gebeurt er precies? Paul Magnette (PS) is aan z’n ‘informatieronde’ begonnen. het belangrijkste daarbij is z’n aankondiging dat hij de ‘methode’ wijzigt. Hij wil “eerst de inhoud bespreken, dan … The post Als Magnette straks koers zet richting ‘noodregering’, dreigt plots of CD&V of Open Vld uit de boot te vallen appeared first on Express.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. PS-kopman Magnette stelt noodregering van één jaar zonder N-VA voor: “We moeten creatief zijn” (13/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  PS-kopstuk Paul Magnette zegt dat er geen federale regering komt met PS en N-VA. Op de RTBF lanceerde Magnette donderdagavond de piste van een soort noodregering, bestaande uit de huidige regeringspartijen MR, Open VLD en CD&V, uitgebreid met socialisten en groenen.
  [naar artikel]
 2. PS-kopman Magnette stelt noodregering van één jaar zonder N-VA voor: “We moeten creatief zijn” (13/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  PS-kopstuk Paul Magnette zegt dat er geen federale regering komt met PS en N-VA. Op de RTBF lanceerde Magnette donderdagavond de piste van een soort noodregering, bestaande uit de huidige regeringspartijen MR, Open VLD en CD&V, uitgebreid met socialisten en groenen.
  [naar artikel]
 3. Magnette stelt noodregering voor van één jaar (14/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselPS-kopman Paul Magnette (PS) heeft gisteren een opmerkelijk voorstel gelanceerd: een noodregering van één jaar. De PS wil de huidige regering van Open Vld, MR en CD&V uitbreiden met socialisten en groenen.
  [naar artikel]
 4. Magnette (PS) stelt noodregering zonder N-VA voor (13/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  PS-kopstuk Paul Magnette zegt dat er geen federale regering komt met PS en N-VA. Op de RTBF lanceerde Magnette donderdagavond de piste van een soort noodregering, bestaande uit de huidige regeringspartijen MR, Open Vld en CD&V, uitgebreid met socialisten en groenen. Die zou dan een programma voor een jaar kunnen uitwerken rond sociaal en ecologisch beleid.
  [naar artikel]
 5. Magnette weigert noodregering te vormen met N-VA (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Paul Magnette ziet het niet zitten om een noodregering te vormen met N-VA. Dat zei de PS-voorzitter vandaag op RTL. “Praten over een noodregering...
  [naar artikel]
 6. Paul Magnette begraaft idee noodregering met N-VA en PS (15/03/2020 - De Morgen)
  De PS weigert in een noodregering te stappen waar N-VA ook deel van uitmaakt. De partij is wel bereid om een noodregering te steunen vanuit het parlement, om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat heeft partijvoorzitter Paul Magnette zonet gezegd live op RTL.
  [naar artikel]
 7. PS veegt noodregering met N-VA van tafel (15/03/2020 - Express)
  De noodregering komt er niet, dat laat PS-voorzitter Paul Magnette weten op de Franstalige zender RTL. Volgens Magnette is een... The post PS veegt noodregering met N-VA van tafel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Magnette wil noodregering van één jaar: “De N-VA is niet incontournable” (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PS-kopstuk Paul Magnette stelt voor dat er voor één jaar een noodregering wordt samengesteld. Daarvoor wil de PS in zee gaan met Open Vld, MR,...
  [naar artikel]
 9. Magnette wil noodregering van één jaar (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PS-kopstuk Paul Magnette stelt voor dat er voor één jaar een noodregering wordt samengesteld. Daarvoor wil de PS in zee gaan met Open Vld, MR,...
  [naar artikel]
 10. Magnette blaast piste noodregering op (15/03/2020 - De Standaard)
  C’est fini. PS-voorzitter Paul Magnette is niet van plan om met de N-VA een noodregering op de been te brengen. ‘Praten over een noodregering is tijdverlies’, zegt hij op RTL. Daarmee blaast de PS’er (voor de tweede keer) de onderhandelingen met de N-VA op. Wel bieden socialisten en groenen hun steun - 40 zetels - aan in het parlement voor ‘alle nodige maatregelen’ om de coronacrisis te bezweren.
  [naar artikel]
 11. Vlaamse partijen reageren afwijzend op ‘noodregering’ van Magnette (14/06/2019 - De Standaard)
  CD&V, Groen, Open VLD en Vlaams Belang zijn niet opgezet met de demarche van de PS over de vorming van een noodregering. ‘Laat de informateurs hun werk doen.’
  [naar artikel]
 12. Paul Magnette stelt federale noodregering voor, aangevuld met socialisten en groenen (13/06/2019 - Knack)
  Volgens PS-kopstuk Paul Magnette is er geen sprake van dat zijn partij met N-VA onderhandelt, laat staan in een federale regering stapt. Zijn voorzitter Elio Di Rupo leek die deur op een kier te zetten, maar Magnette ontkent dat. Hij pleit voor een voorlopige noodregering: de huidige partijen MR, Open VLD en CD&V uitbreiden met socialisten en groenen.
  [naar artikel]
 13. PS-voorzitter Magnette schiet noodregering met N-VA af (15/03/2020 - Knack)
  De gesprekken over de vorming van een noodregering om de coronacrisis aan te pakken, lijken alweer vastgelopen. PS-voorzitter Paul Magnette verwerpt de vorming van een noodregering van beperkte duur met N-VA en pleit ervoor om de ontslagnemende regering in lopende zaken vanuit het parlement te steunen. Maar dat idee werd eerder door Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) van de hand gewezen.
  [naar artikel]
 14. Magnette stelt noodregering voor van één jaar (13/06/2019 - De Standaard)
  Op de RTBF heeft Paul Magnette (PS) een opmerkelijk voorstel gelanceerd: een noodregering van één jaar. De constatering is immers dat de PS geen federale regering wil vormen met de N-VA en de N-VA niet met de PS.
  [naar artikel]
 15. Groen en CD&V fluiten Magnette terug: 'De campagne is gedaan' (14/06/2019 - Knack)
  PS-kopstuk Paul Magnette pleit voor een voorlopige noodregering: de huidige partijen MR, Open VLD en CD&V uitbreiden met socialisten en groenen.
  [naar artikel]
 16. Voorstel van Magnette voor een noodregering meteen neergesabeld (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke is niet te spreken over het idee van PS-kopstuk Paul Magnette om een noodregering voor één jaar te vormen. “Een...
  [naar artikel]
 17. Wat is een “noodregering”? En waarom legt Paul Magnette (PS) het op tafel? (14/06/2019 - VRT NWS)
  PS-kopstuk Paul Magnette lanceerde gisteren een oproep voor  de vorming van federale noodregering. Hij deed daarbij uitschijnen dat dat helemaal niet zo ongewoon is in de Belgische politieke geschiedenis. Klopt dat ook? Wat moeten we onder deze term verstaan? In wat verschilt zo’n regering van een “gewone” regering? Politicoloog Nicolas Bouteca (UGent) en historicus Emmanuel Gerard (KU Leuven) benadrukken dat het vooral een kwestie van retoriek is. “Het is een retorisch argument om het proces in een bepaalde richting te duwen.” 
  [naar artikel]
 18. Magnette pleit voor noodregering van 1 jaar (13/06/2019 - De Morgen)
  De PS zal niet onderhandelen met N-VA. Dat heeft Paul Magnette (PS) nogmaals benadrukt op de RTBF, nadat voorzitter Elio Di Rupo vanochtend even de deur op een kier leek te zetten voor een federale coalitie met N-VA. Omdat een dergelijke coalitie volgens Magnette onmogelijk is, pleit hij voor een noodregering van een jaar.
  [naar artikel]
 19. Magnette zegt 'neen' tegen noodregering met N-VA (15/03/2020 - Knack)
  PS-voorzitter Paul Magnette verwerpt de vorming van een noodregering van beperkte duur met N-VA en verkiest de piste om de ontslagnemende regering in lopende zaken vanuit het parlement te steunen. Dat idee werd eerder door Vlaams minister-president Jan Jambon van de hand gewezen.
  [naar artikel]
 20. Botsende ego’s van Bouchez en Magnette staan noodregering nog in de weg (14/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaamse partijen zijn bereid om in te gaan op het voorstel van N-VA om een noodregering te vormen voor één jaar, maar in Wallonië is er allesbehalve eensgezindheid. Daar blijven MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en PS-voorzitter Paul Magnette met elkaar botsen.
  [naar artikel]
 21. DISCUSSIE. PS-kopman Magnette stelt noodregering zonder N-VA voor: wat vindt u? (14/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een federale noodregering van één jaar zonder N-VA: dat is het idee van PS-kopman Paul Magnette. In Vlaanderen was het niet lang wachten op felle kritiek. Maar wat vindt u van zijn voorstel?
  [naar artikel]
 22. Paul Magnette zegt 'njet' tegen noodregering met PS en N-VA (15/03/2020 - Knack)
  PS-voorzitter Paul Magnette is niet te vinden voor een noodregering van een jaar samen met onder meer N-VA en verkiest de piste om de ontslagnemende regering in lopende zaken vanuit het parlement te steunen. Maar dat werd eerder door Vlaams minister-president Jan Jambon van de hand gewezen.
  [naar artikel]
 23. Magnette (PS) stelt noodregering zonder N-VA voor (13/06/2019 - Metro)
  PS-kopstuk Paul Magnette zegt dat er geen federale regering komt met PS en N-VA. Op de RTBF lanceerde Magnette donderdagavond de piste van een soort noodregering, bestaande uit de huidige regeringspartijen MR, Open Vld en CD&V, uitgebreid met socialisten en groenen. Die zou dan een programma voor een jaar kunnen uitwerken rond een sociaal en ecologisch beleid. “We hebben een heel duidelijk standpunt. Het is of de N-VA zonder de PS, of met de PS en zonder de N-VA. We onderhandelen niet met de N-VA, want die partij wil confederalisme en dat willen wij niet. We willen over dringende zaken praten”, zei Magnette in “Jeudi en Prime”. Volgens Magnette is de N-VA, de grootste partij in Vlaanderen, niet “incontournable”. “Er zijn coalities mogelijk met mensen van goede wil die de crisis willen vermijden”, aldus Magnette. Het PS-kopstuk lanceert de piste van een coalitie die vertrekt van de huidige regering in lopende zaken en uitgebreid wordt met PS, sp.a, Ecolo en Groen. “We zouden een minimumprogramma voor een jaar kunnen hebben”, zei Magnette. Dat programma zou de grootste sociale en ecologische noden moeten ledigen. bron: Belga Het bericht Magnette (PS) stelt noodregering zonder N-VA voor verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. PS en MR schieten noodregering met N-VA af (15/03/2020 - Knack)
  De gesprekken over de vorming van een noodregering om de coronacrisis aan te pakken, lijken alweer vastgelopen. PS-voorzitter Paul Magnette verwerpt de vorming van een noodregering van beperkte duur met N-VA en pleit ervoor om de ontslagnemende regering in lopende zaken vanuit het parlement te steunen. Maar dat idee werd eerder door Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) van de hand gewezen.
  [naar artikel]
 25. Rollende ogen en diepe zuchten: noodregering van Magnette valt in Vlaanderen op koude steen (14/06/2019 - De Morgen)
  PS-kopstuk Paul Magnette wil een tijdelijke noodregering vormen zonder N-VA. Maar bij de Vlaamse partijen levert zijn voorstel enkel rollende ogen en diepe zuchten op. “Dit is noch de juiste methode, noch het juiste moment.”
  [naar artikel]
 26. Maggie De Block (Open Vld) voorlopige held van coronacrisis, maar duwen Dewael en Laruelle nog scenario noodregering in gang? (03/03/2020 - Express)
  Elke crisis biedt opportuniteiten. Maggie De Block (Open Vld) kan voorlopig haar ‘cool’ als huisarts met gezond boerenverstand omzetten in rustige, verstandige communicatie. Maar wordt straks ook Sophie Wilmès (MR) van stal gehaald om dat scenario van een noodregering door te duwen? Wat gebeurt er precies? Het coronavirus blijft alle actualiteit overheersen. Daarbij gaat het […] The post Maggie De Block (Open Vld) voorlopige held van coronacrisis, maar duwen Dewael en Laruelle nog scenario noodregering in gang? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. “Noodregering? Regering wordt gevormd rond de tafel, niet op tv” (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke is niet te spreken over het idee van PS-kopstuk Paul Magnette om een noodregering voor één jaar te vormen. “Een...
  [naar artikel]
 28. Magnette staat voor wanhoopspoging (06/11/2019 - De Morgen)
  Informateur Paul Magnette (PS) zet CD&V en Open Vld onder druk om te kiezen voor paars-groen. Alleen, de twee Vlaamse partijen houden de boot resoluut af. Heeft hij wel enige kans op slagen?
  [naar artikel]
 29. Noodregering komt zelf in nood (05/03/2020 - De Standaard)
  Er zijn nog voldoende trucs om de eindstemming van de abortuswet verder te vertragen. Maar nu de zogeheten ‘noodregering’ dreigt te mislukken, kan de Kamer zich op ethische dossiers werpen.
  [naar artikel]
 30. Waarom Paul Magnette voor een wanhoopspoging staat: CD&V en Open Vld zien paars-groen niet zitten (06/11/2019 - De Morgen)
  Informateur Paul Magnette (PS) zet CD&V en Open Vld onder druk om te kiezen voor paars-groen. Alleen, de twee Vlaamse partijen houden de boot resoluut af. Heeft hij wel enige kans op slagen?
  [naar artikel]
 31. Waarom Paul Magnette gedoemd lijkt te mislukken (06/11/2019 - De Morgen)
  Informateur Paul Magnette (PS) zet CD&V en Open Vld onder druk om te kiezen voor paars-groen. Alleen, de twee Vlaamse partijen houden de boot resoluut af. Heeft hij wel enige kans op slagen?
  [naar artikel]
 32. LIVE. Magnette straks naar de koning; wat doet Open Vld? (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag om 15.30 uur brengt informateur Paul Magnette (PS) bij koning Filip opnieuw verslag uit over de gesprekken die hij met de politieke...
  [naar artikel]
 33. Vallen CD&V en sp.a uit de boot in Gent? Watteeuw (Groen) en De Clercq (Open Vld) voeren onderling gesprekken (28/11/2018 - De Morgen)
  In Gent voeren Filip Watteeuw (Groen) en Mathias De Clercq (Open Vld) onderling gesprekken over een nieuw stadsbestuur, meldt persagentschap Belga. Officieel blijft een bestuur met het kartel sp.a/Groen, Open Vld en CD&V het doel, maar de discrete gesprekken voeden de geruchten dat sp.a en CD&V, die beide mathematisch overbodig zijn, op termijn uit de boot zouden vallen.
  [naar artikel]
 34. Wouter Beke reageert op idee Magnette: “Is Magnette formateur?” (14/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke reageert op het idee van Paul Magnette (PS) om een noodregering op de been te brengen. ”Uitspraken in de pers maken werk informateurs des te moeilijker.”
  [naar artikel]
 35. Magnette: ‘Het is of de N-VA zonder de PS, of met de PS en zonder de N-VA’ (13/06/2019 - De Morgen)
  De PS zal niet onderhandelen met N-VA. Dat heeft Paul Magnette (PS) nogmaals benadrukt op de RTBF, nadat voorzitter Elio Di Rupo vanochtend even de deur op een kier leek te zetten voor een federale coalitie met N-VA. Omdat een dergelijke coalitie volgens Magnette onmogelijk is, pleit hij voor een noodregering van een jaar.
  [naar artikel]
 36. PS en N-VA praten over noodregering (13/03/2020 - De Tijd)
  15:28 PS en N-VA praten over een snelle noodregering om de coronacrisis de baas te kunnen. Intussen blijkt het begrotingstekort op te lopen in de richting van de 3 procent bbp, zonder de impact van corona m...
  [naar artikel]
 37. Di Rupo laat Magnette (even) vallen (28/03/2019 - De Morgen)
  Met zijn kritiek op het economiebeleid van de EU gisteren in De Morgen veroorzaakte PS-minister Paul Magnette een heuse wervelwind. In de Kamer kreeg hij naast de oppositie ook coalitiepartners Open Vld, CD&V en MR over zich heen.
  [naar artikel]
 38. Federale formatie – Magnette (PS) stelt noodregering zonder N-VA voor (13/06/2019 - Metro)
  PS-kopstuk Paul Magnette zegt dat er geen federale regering komt met PS en N-VA. Op de RTBF lanceerde Magnette donderdagavond de piste van een soort noodregering, bestaande uit de huidige regeringspartijen MR, Open Vld en CD&V, uitgebreid met socialisten en groenen. Die zou dan een programma voor een jaar kunnen uitwerken rond sociaal en ecologisch beleid. “We hebben een heel duidelijk standpunt. Het is of de N-VA zonder de PS, of met de PS en zonder de N-VA. We onderhandelen niet met de N-VA, want die partij wil confederalisme en dat willen wij niet. We willen over dringende zaken praten”, zei Magnette in “Jeudi en Prime”. Volgens Magnette is de N-VA, de grootste partij in Vlaanderen, niet “incontournable”. “Er zijn coalities mogelijk met mensen van goede wil die de crisis willen vermijden”, aldus Magnette. Het PS-kopstuk lanceert de piste van een coalitie die vertrekt van de huidige regering in lopende zaken en uitgebreid wordt met PS, sp.a, Ecolo en Groen. “We zouden een minimumprogramma voor een jaar kunnen hebben”, zei Magnette. Dat programma zou de grootste sociale en ecologische noden moeten ledigen. Dergelijke regering zou wel enkele zetels te weinig hebben voor een meerderheid aan Vlaamse kant. “Als CD&V en Open Vld niet willen weten van een regering met een minderheid aan Vlaamse kant, zullen ze de gevolgen van de crisis moeten dragen”, klonk het. Magnette voert momenteel samen met zijn partijvoorzitter Elio Di Rupo aftastende gesprekken voor de vorming van een nieuwe Waalse regering. Met de extreem-linkse PVDA kwam het de voorbij dagen tot een clash. Magnette hoopt alsnog dat de PVDA terug aan de onderhandelingstafel komt. Hij sloot ook niet uit dat er in Wallonië een minderheidsregering van PS en Ecolo kwam met, alsnog, steun vanuit de oppositie van het cdH. “Met de MR zijn er meer verschilpunten dan raakvlakken”, zei Magnette. bron: Belga Het bericht Federale formatie – Magnette (PS) stelt noodregering zonder N-VA voor verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Hoe het idee van de paars-gele noodregering sneuvelde (16/03/2020 - De Morgen)
  Een weekend lang leek een noodregering slechts een kwestie van uren te zijn. Hooguit dagen. Tot Paul Magnette het idee, zondagmiddag live op tv, kelderde, mede omdat N-VA er een opening van de grondwet aan wou koppelen. Een truc met volmachten voor de regering-Wilmès moet nu het politieke gezichtsverlies voorkomen.
  [naar artikel]
 40. PS stelt noodregering voor één jaar voor (13/06/2019 - De Tijd)
  21:04 De Franstalige socialisten doen een openingszet om uit de politieke impasse te geraken. PS-kopstuk Paul Magnette stelt een noodregering voor op federaal niveau voor één jaar.
  [naar artikel]
 41. Beke: 'Voor zover ik weet is Magnette geen informateur' (14/06/2019 - De Tijd)
  08:34 CD&V-voorzitter Wouter Beke is niet te spreken over het idee van PS-kopstuk Paul Magnette om een noodregering voor één jaar te vormen.
  [naar artikel]
 42. Stoelendans op komst bij Open Vld en in regering (29/03/2019 - De Morgen)
  Open Vld zoekt een nieuwe vicepremier en minister van Pensioenen, de PS een vervanger voor Paul Magnette. Maar er beweegt meer: straks komt ook de Open Vld-voorzittersstoel vrij.
  [naar artikel]
 43. PS sluit samenwerking met N-VA eerst wel uit. En dan niet. En dan weer wel (14/06/2019 - De Morgen)
  Heel even zette PS-voorzitter Elio Di Rupo de deur voor een coalitie met N-VA op een kier, maar gisteravond gooide partijgenoot Paul Magnette ze weer dicht. Magnette denkt zelfs luidop na over een noodregering zonder N-VA.
  [naar artikel]
 44. Magnette dreigt er opnieuw mee CETA niet te ratificeren (07/03/2017 - Knack)
  Waals minister-president Paul Magnette dreigt er opnieuw mee CETA, het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Canada, niet te ratificeren. Volgens Magnette verlopen de onderhandelingen erg moeilijk rond de toepassing van het intra-Belgisch akkoord dat vorig najaar na veel vijven en zessen uiteindelijk tot een doorbraak had geleid.
  [naar artikel]
 45. Magnette dreigt er opnieuw mee CETA niet te ratificeren (07/03/2017 - De Standaard)
  Waals minister-president Paul Magnette dreigt er opnieuw mee CETA, het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Canada, niet te ratificeren. Volgens Magnette verlopen de onderhandelingen erg moeilijk rond de toepassing van het intra-Belgisch akkoord dat vorig najaar na veel vijven en zessen uiteindelijk tot een doorbraak had geleid.
  [naar artikel]
 46. Komt er een noodregering? (05/03/2020 - De Morgen)
  De koninklijke opdrachthouders Patrick Dewael (Open Vld) en Sabine Laruelle (MR) proberen een noodregering te bouwen op de fundamenten van de regering-Wilmès. Maar iedereen beseft dat een wonderoplossing niet bestaat.
  [naar artikel]
 47. Noodregering komt niet van de grond: CD&V en SP.A willen niet en zelfs Open VLD’ster Maggie De Block heeft twijfels (05/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Veel hoop is er niet meer voor de noodregering, de piste waar koninklijk opdrachthouders Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR) aan sleutelen. CD&V en SP.A willen niet en zelfs een liberaal kopstuk als Maggie De Block ziet er geen brood in. “Men kan roepen wat men wil, maar een noodregering heeft ook een meerderheid in de Kamer nodig”, zegt ze. “Ik zie het verschil niet.”
  [naar artikel]
 48. Bart De Wever bereid om premier te worden van noodregering (14/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever is van plan zelf in een noodregering te stappen, als die er snel komt. Dat valt te horen in de marge van de onderhandelingen die dit weekend gevoerd worden om een regering met PS, N-VA, MR, Open VLD, SP.A en CD&V op de been te brengen. De Wever wil zelfs premier worden van zo’n noodregering die een jaar aan de macht zou blijven, klinkt het bij een onderhandelaar. “Het zou niet meer dan logisch zijn dat de kopstukken in zo’n noodregering stappen. En waarom zou die niet geleid kunnen worden door de grootste Vlaamse partij?”
  [naar artikel]
 49. De Block: "Men kan roepen wat men wil, maar noodregering moet ook een meerderheid hebben" (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Open Vld-minister Maggie De Block (Open Vld) ziet weinig heil in een noodregering als uitweg uit de federale impasse. "Men kan roepen wat men wil,...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.