Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 June 2020
19:46 uur

Vergeten oorlogsheld uit Oelegem die stierf toen hij blinde van trein hielp krijgt online-standbeeld

Gazet van Antwerpen

08/11/2019 - 12:19

Charel Janssens uit Oelegem is een vergeten oorlogsheld. Op zijn 32ste sneuvelde hij in het station van Aarschot toen hij als soldaat een blinde van de trein hielp. Zijn vierde kind werd enkele weken na zijn heldendood geboren. Het War Heritage Institute geeft hem nu een online-standbeeld, net als 12.000 andere vergeten helden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verkeerde deur opent en blinde man valt uit trein (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een blinde treinreiziger viel afgelopen vrijdag uit een Nederlandse trein omdat de deuren aan de verkeerde kant opengingen. "Ik was echt heel erg
  [naar artikel]
 2. Valencia eert blinde fan twee jaar na diens overlijden met standbeeld (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stoel 164, rij 15 op de centrale tribune in Mestella zal vanaf voortaan steeds bemand zijn. Valencia plaatste er een standbeeld van een supporter...
  [naar artikel]
 3. Standbeeld van Ibrahimovic krijgt het opnieuw zwaar te verduren: “We zoeken getuigen” (22/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het standbeeld van de Zweedse vedette Zlatan Ibrahimovic in zijn thuisstad Malmö is opnieuw gevandaliseerd, zo blijkt uit beelden die de krant Kvallsposten zondag online zette.
  [naar artikel]
 4. De mama van Lucas (6) stierf drie jaar geleden, maar nog steeds krijgt hij post van haar (11/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zijn mama stierf toen hij amper 2,5 jaar oud was. Maar bij elke verjaardag krijgt Lucas Nagels, bijna 7, uit Alken nog een kaartje van haar. En ook voor alle kleine en grote mijlpalen in zijn leven heeft ze nog iets voorzien. “Christiens grootste angst was dat Lucas haar zou vergeten.”
  [naar artikel]
 5. Zie jij wat er zo straf is aan dit ‘standbeeld’ van een hond? (14/01/2019 - Metro)
  Toen Sandra Pineda een foto van haar hond online zette, was werkelijk iedereen ervan overtuigd dat het een foto van een standbeeld was. Niets was minder waar… De 22-jarige Filipijnse plaatste vorige week een foto van haar eenjarige, Mexicaanse naakthond Piper online. Haar foto ging al snel viraal, met meer dan 10.000 likes en comments in minder dan een uur tijd. Unieke looks De reden? Zowat iedereen dacht dat het om een standbeeld van haar hond ging, maar de studente geneeskunde wist wel beter. Volgens haar komt het door de ‘unieke looks’ van haar hond. Lees ook : VIDEO. Hond laat scheet. De reactie van de kat is misselijkmakend grappig! Het bericht Zie jij wat er zo straf is aan dit ‘standbeeld’ van een hond? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Audrey Hepburn krijgt standbeeld in geboorteplaats Elsene (17/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De wereldberoemde actrice Audrey Hepburn krijgt een standbeeld in de Keienveldstraat in Elsene, de straat waar ze geboren werd. Het standbeeld
  [naar artikel]
 7. Audrey Hepburn krijgt standbeeld in geboorteplaats Elsene (17/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  De wereldberoemde actrice Audrey Hepburn krijgt een standbeeld in de Keienveldstraat in Elsene, de straat waar ze geboren werd. Het standbeeld van de Hollywoodlegende bestaat al en staat momenteel in het Zwitserse dorp Tolochenaz. Wanneer het beeld verhuist is nog niet exact duidelijk.
  [naar artikel]
 8. Toen was er nog maar één: molen Oelegem verliest drie wieken in een jaar door stormen (17/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dennis heeft ook z’n sporen achtergelaten in Oelegem. Want de molen daar is tijdens de storm 2 van z’n wieken verloren. En dan moet u weten dat de molen het sinds een storm vorig jaar al met een wiek minder moest doen. Jan, de molenaar van Oelegem, heeft dus al beter tijden gekend.
  [naar artikel]
 9. Blinde man op zoek naar reddende engel nadat hij op het nippertje ontsnapt aan botsing met trein (16/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaan Mike Wyatt is in het bezit van een goede engelbewaarder. De blinde man kwam vorige week donderdag aan het treinstation van Peoria, Illinois net niet onder een trein terecht doordat een vriendelijke man hem nog op tijd weg kon trekken. Sinds het incident is hij op zoek naar de persoon die zijn leven heeft gered.
  [naar artikel]
 10. Blinde vader in tranen na voorval met geleidehond op de trein: “Ik voelde me waardeloos” (29/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is dagelijkse kost dat mensen op de trein of tram niet willen opstaan voor de blinde Amit Patel, zo vertelt hij. Woensdag was hij echter zo teleurgesteld om de ongevoelige houding van zijn medereizigers dat hij er tranen van in zijn ogen kreeg. Niet omwille van hun houding tegenover hem, maar om zijn geleidehond die mogelijk de ergste rit van zijn leven had.
  [naar artikel]
 11. Blinde vader in tranen na voorval met geleidehond op de trein: “Ik voelde me waardeloos” (29/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het is dagelijkse kost dat mensen op de trein of tram niet willen opstaan voor de blinde Amit Patel, zo vertelt hij. Woensdag was hij echter zo teleurgesteld om de ongevoelige houding van zijn medereizigers dat hij er tranen van in zijn ogen kreeg. Niet omwille van hun houding tegenover hem, maar om zijn geleidehond die mogelijk de ergste rit van zijn leven had.
  [naar artikel]
 12. Op algemeen verzoek: Feyenoord-coach krijgt standbeeld (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Giovanni van Bronckhorst krijgt een standbeeld in het stadsmuseum van Rotterdam. Dat heeft het museum bekendgemaakt nadat de Feyenoord-coach met
  [naar artikel]
 13. AK-47-ontwerper Kalasjnikov krijgt standbeeld (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De ontwerper van het wereldberoemde AK-47 automatische geweer, Mikhail Kalasjnikov, krijgt een 7 meter hoog standbeeld dat op 19 september in
  [naar artikel]
 14. Blinde wraak omdat hij meer hulp wilde van vakbond (23/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  diest Alles wijst erop dat Sebastian H. (36) uit Werchter ACV-bediende ­Sara Van Passel (38) willekeurig vermoordde. Uit blinde wraak, omdat hij vond dat de vakbond hem niet genoeg hielp na zijn ontslag. “Dit is dramatisch”, zegt de geviseerde ex-werkgever, die vreesde dat H. hem “ook zou komen vermoorden”.
  [naar artikel]
 15. Man overleeft aanrijding door trein (01/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Heidestraat is een man aangereden door een trein. Hij overleefde de klap. Ook in Lier kwam gisterenochtend een persoon onder een trein terecht. Hij stierf ter plaatse.
  [naar artikel]
 16. Rudi Vranckx krijgt standbeeld omdat hij in 1993 boer uit water redde: “Ik ben dan maar in de Maas gesprongen” (11/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  VRT-journalist Rudi Vranckx heeft op 58-jarige leeftijd een standbeeld verdiend. Niet voor moed en zelf- opoffering in oorlogsgebied, maar omdat hij in 1993 een boer uit de Maas viste toen hij een reportage aan het draaien was over een zware overstroming. Bijna een kwarteeuw na zijn redding krijgt Vranckx nu erkenning, met dank aan het Eén-programma Van Algemeen Nut.
  [naar artikel]
 17. Viertal dieven krijgt tot twintig maanden cel voor diefstallen bij blinde man (12/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De correctionele rechtbank van Leuven heeft vier beklaagden veroordeeld tot celstraffen tot twintig maanden voor twee diefstallen bij een blinde man in Tienen. Zij wisten dat het slachtofer visueel gehandicapt was en gebruikten geweld toen ze op heterdaad betrapt werden.
  [naar artikel]
 18. Audrey Hepburn krijgt standbeeld in geboorteplaats Elsene (17/07/2017 - De Redactie)
  Het standbeeld van de Hollywoodlegende bestaat al en staat momenteel in het Zwitserse dorp Tolochenaz. Wanneer het beeld verhuist, is nog niet exact duidelijk.
  [naar artikel]
 19. E34 in Oelegem volledig versperd door zwaar ongeval met drie voertuigen (19/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De E34 in Oelegem is momenteel volledig versperd in de richting van Antwerpen. Er gebeurde een zwaar verkeersongeval waarbij één vrachtwagen en twee personenwagens zouden betrokken zijn. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Het verkeer moet de snelweg verlaten via de op- en afrit Oelegem.
  [naar artikel]
 20. Jacques Brel krijgt standbeeld in Brussel (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jacques Brel krijgt later dit jaar een standbeeld in Brussel. Het kunstwerk moet een getrouwe weergave worden van de beroemde Brusselse zanger,
  [naar artikel]
 21. Boris Van Severen: “De dood van mijn vader hielp me gelukkig worden” (09/11/2018 - De Morgen)
  Sinds De slimste mens worstelt hij wat met het opdoemende BV-schap. Acteren, muziek maken en zijn gezin: dát beheerst het leven van Boris Van Severen (29). En dan is er nog zijn vader. Toen die stierf, stortte de zoon zich op van alles en nog wat.?En toch: “Zijn dood hielp me gelukkig te worden.”
  [naar artikel]
 22. Maak kennis met het hoogste standbeeld ter wereld: India onthult standbeeld van 182 meter (31/10/2018 - VRT NWS)
  In India wordt vandaag 's werelds hoogste standbeeld onthuld. Het "Standbeeld van de Eenheid" stelt Sardar Patel voor, naast Mahatma Gandhi en Jawaharlal Nehru een van de belangrijkste onafhankelijkheidsstrijders in India. Toch heeft de huidige premier Narendra Modi ook politieke bedoelingen met zijn standbeeld.
  [naar artikel]
 23. Ophef om ‘pornografisch’ standbeeld in Nederlands-Limburg (02/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Eygelshoven (Kerkrade) in Nederlands-Limburg is ophef ontstaan over een nog te plaatsen standbeeld genaamd D’r Vóttekletsjer. Verschillende mensen reageren verontwaardigd op de schets die online is verschenen.
  [naar artikel]
 24. Inlichtingen Hasseltse kapper-spion-oorlogsheld maakten eind aan bloedige veldslag (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst krijgt de vermoorde Hasseltse spion-kapper-oorlogsheld Frans Massy (1881-1918) internationaal eerbetoon aan zijn grafmonument op het Oude Kerkhof in Hasselt. Het Franse 152ste infanterieregiment brengt donderdag hulde. De Fransen weten pas recent dat Massy de cruciale inlichtingen leverde om een bloedige WOI-veldslag in de Elzas te kunnen winnen.
  [naar artikel]
 25. Prinses Diana krijgt een standbeeld (29/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De betreurde Britse prinses Diana krijgt twintig jaar na haar dood een standbeeld. Dat hebben haar zonen prins William en prins Harry bekendgemaakt in een officieel statement.
  [naar artikel]
 26. Lady Di krijgt standbeeld, 20 jaar na haar dood (29/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse prins William en prins Harry hebben bekendgemaakt dat er een standbeeld komt voor hun moeder prinses Diana, die in 1997 om het leven
  [naar artikel]
 27. Lady Di krijgt standbeeld, 20 jaar na haar dood (29/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse prins William en prins Harry hebben bekendgemaakt dat er een standbeeld komt voor hun moeder prinses Diana, die in 1997 om het leven
  [naar artikel]
 28. Man breekt been na val van standbeeld (05/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een man heeft zich donderdagmiddag omstreeks 14 uur lelijk verwond toen hij op het standbeeld van Jacob Van Artevelde op de Vrijdagmarkt kroop en er vervolgens afviel. De man liep een complexe beenbreuk op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is bij bewustzijn.
  [naar artikel]
 29. Australiër die op olympisch podium stond bij Black Power-groet krijgt dan toch standbeeld (10/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Australië zal een standbeeld oprichten voor Peter Norman. De in 2006 overleden sprinter is vooral bekend als de atleet die in 1968 naast de...
  [naar artikel]
 30. Vader van prinses Diana blijkt oorlogsheld te zijn (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vader van prinses Diana was een oorlogsheld. Althans, dat beweert haar broer Charles nadat hij post kreeg van enkele Franse historici. John...
  [naar artikel]
 31. Porsche rijdt in op voorligger op E34 in Oelegem (18/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de E34 richting Antwerpen is woensdag in Oelegem een Porsche ingereden op een vrachtwagen. Twee inzittenden raakten lichtgewond.
  [naar artikel]
 32. Plat dak vat vuur aan huis in Oelegem (29/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Schildesteenweg in Oelegem (Ranst) is een dakbrand uitgebroken op een plat dak aan een woning.
  [naar artikel]
 33. Blinde man wordt voor onmenselijke keuze gesteld die niemand zou willen maken (26/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Toen soldaten zijn dorpje in Zuid-Soedan binnendrongen, moest een blinde man kiezen tussen twee verbijsterende opties die elke verbeelding
  [naar artikel]
 34. Krijgt eerste poes in de ruimte na 54 jaar een standbeeld? (10/11/2017 - VRT NWS)
  Een man uit Londen heeft een crowdfundingcampagne op touw gezet om een standbeeld te laten maken voor Félicette, de eerste (en tot nog toe) enige poes die in 1963 een ruimtereis maakte.
  [naar artikel]
 35. Polen halen “monument van schaamte” neer uit woede over misbruik in katholieke kerk (21/02/2019 - De Morgen)
  In de nacht van woensdag op donderdag hebben activisten in de Poolse havenstad Gdansk een standbeeld neergehaald van Henryk Jankowski, een priester die wordt beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen. De actie werd gefilmd en online gezet. Het omvertrekken van het standbeeld valt samen met de ‘misbruikconferentie’ van het Vaticaan deze week.
  [naar artikel]
 36. Bekendste standbeeld van Hasselt krijgt isolerend jasje (30/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het bekendste standbeeld van Hasselt, dat van Hendrik en Katrien op de Grote Markt, heeft een warme jas gekregen. “Eentje van schapenwol”, zegt schepen van Energie en Duurzaamheid Joost Venken (Groen).
  [naar artikel]
 37. Zestiger krijgt klappen in trein (12/10/2018 - De Standaard)
  Een zestiger is woensdagavond zwaar toegetakeld toen hij in het Brusselse Centraal Station een trein wou nemen. Zijn belagers hadden hem eerder beroofd. Dat meldt het Brusselse parket.
  [naar artikel]
 38. Zestiger krijgt klappen in trein (12/10/2018 - De Standaard)
  Een zestiger is woensdagavond zwaar toegetakeld toen hij in het Brusselse Centraal Station een trein wou nemen. Zijn belagers hadden hem eerder beroofd. Dat meldt het Brusselse parket.
  [naar artikel]
 39. Uniek standbeeld van oma Toetanchamon duikt op in Luxor (24/03/2017 - De Redactie)
  Het woestijnzand van Egypte heeft alweer een kunstschat prijsgegeven. Nadat eerder een standbeeld van farao Ramses II in Caïro was ontdekt, hebben archeologen in Luxor een standbeeld van koningin Teje gevonden.
  [naar artikel]
 40. Captain America krijgt standbeeld in New York (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Superheld Captain America heeft nu ook een standbeeld in New York. Het ongeveer vier meter hoge bronzen monument weegt bijna een ton en werd
  [naar artikel]
 41. IN BEELD. Captain America krijgt standbeeld in Brooklyn (11/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In New York is een standbeeld van de Amerikaanse superheld Captain America onthuld. “Ik ben gewoon iemand uit Brooklyn”, staat op het voetstuk.
  [naar artikel]
 42. IN BEELD. Captain America krijgt standbeeld in Brooklyn (11/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  In New York is een standbeeld van de Amerikaanse superheld Captain America onthuld. “Ik ben gewoon iemand uit Brooklyn”, staat op het voetstuk.
  [naar artikel]
 43. Zwaar bronzen kunstwerk gestolen in Oelegem (20/07/2016 - De Redactie)
  Dieven hebben het beeldhouwwerk "Boeket I" van Ludwig Vandevelde gestolen uit het provinciaal domein Vrieselhof in Oelegem in Ranst.
  [naar artikel]
 44. FC Barcelona vernoemt jeugdstadion naar Cruijff, die ook standbeeld krijgt (25/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  FC Barcelona zal het nieuw te bouwen stadion voor de jeugdspelers vernoemen naar Johan Cruijff. Bovendien laat de club een standbeeld maken van
  [naar artikel]
 45. Zlatan Ibrahimovic krijgt standbeeld in Zweden (22/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Naast het nationale voetbalstadion van Zweden komt een standbeeld van Zlatan Ibrahimovic. De spits heeft dat te danken aan het feit dat hij
  [naar artikel]
 46. Dit wordt het hoogste standbeeld ter wereld (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In oktober moet het hoogste standbeeld ter wereld eindelijk klaar zijn. Het Standbeeld van de Eenheid in India steekt dan met 183 meter het vorige...
  [naar artikel]
 47. Twee doden bij ongeval op E34 in Oelegem (19/06/2018 - VRT NWS)
  Bij een zwaar verkeersongeval op de E34 in Oelegem, in de richting van Antwerpen, zijn vanmorgen twee doden gevallen. De bestuurder van een bestelwagen kon niet op tijd stoppen en reed in op de file.
  [naar artikel]
 48. Conductrice zet zwaan weer op juiste spoor (23/02/2018 - Metro)
  In het Nederlandse Almere heeft een conductrice een zwaan gered die op de treinsporen zat. Samen met de machinist bracht ze het arme dier in veiligheid. Voor de vrouw is het niet de eerste heldendaad. Marion Ruepert was hoofdconductrice op de trein naar Almere toen ze een oproep kreeg omdat er een zwaan op de sporen zat. De trein ging trager rijden en aangekomen bij het dier twijfelde ze geen moment. Samen met de machinist redde ze het beest uit zijn benarde situatie. Ambulance De vogel was volledig verstijfd van angst en liet zich gemakkelijk meenemen. De machinist plaatste de zwaan naast zich in zijn cabine en bracht het dier tot het eindstation Almere Centraal. Daar wachtte een dierenambulance op het arme beest. Voor het dier werd meegenomen, gaf Marion de zwaan nog een naam: Roy, dezelfde naam als de machinist. De conductrice redde in totaal al vijf zwanen. Daarnaast hielp ze ook eens een schaap overeind dat op zijn rug op de sporen lag. Ze noemt zichzelf dan ook een echte dierenvriend. Lees ook : Blinde biseksuele gans sterft in alle eenzaamheid
  [naar artikel]
 49. File door aanrijding tussen twee auto’s op E34 in Oelegem (05/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Door een ongeval op de E34 richting Turnhout in Oelegem staat er een lange file. Beide rijstroken zijn versperd en het verkeer moet over de pechstrook.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.