Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
20:15 uur

Bange wasbeer komt vast te zitten aan hoog gebouw tijdens beklimming, tot de moeder ingrijpt

Gazet van Antwerpen

08/11/2019 - 14:40

Het waren even bange momenten voor deze jonge wasbeer. In een impulsieve bui trachtte het jonge dier om een hoog gebouw te beklimmen in het Canadese Ontario. Tijdens de weg naar boven liep het mis: het wasbeertje kwam vast te zitten aan de stenen muur en kon mede door de schrik geen kant meer op… tot zijn moeder er zich mee kwam bemoeien.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wasbeer wordt ster op internet door levensgevaarlijke beklimming van wolkenkrabber (13/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hij heeft zich flink in de nesten gewerkt, deze wasbeer in het Amerikaanse St. Paul, Minnesota. Dinsdag ging het diertje zowaar de uitdaging aan om de UBS Tower te beklimmen, een wolkenkrabber die ruim twintig verdiepingen telt. Een levensgevaarlijke onderneming, die de wasbeer al snel populair maakte op sociale media.
  [naar artikel]
 2. Heldhaftige wasbeer beklimt wolkenkrabber (14/06/2018 - Metro)
  Een wasbeer uit Minnesota heeft een wel zeer zware dag achter de rug. Het beestje heeft namelijk een wolkenkrabber beklommen. Op Twitter leefden mensen wereldwijd mee en hoopte iedereen op een goede afloop. ’s Ochtends spotten enkele aandachtige passanten de wasbeer in een inham van het gebouw. Het dier was nog niet heel erg hoog geklommen. Maar het leek alsof het niet meer naar beneden geraakte. Enkele werkmannen staken daarom een soort ladder in elkaar om het beestje terug naar de begane grond te begeleiden. De wasbeer werd er echter bang van en vluchtte naar boven. Trending op Twitter Op dat moment begon het avontuur pas echt. Het diertje beklom het gebouw en was al snel enkele verdiepingen hoog. Enkele werknemers die in de kantoren in de wolkenkrabber werken, hielden de wereld op de hoogte door foto’s en video’s van de wasbeer via Twitter te delen. Wasbeer hangt aan kantoorpand. Internetters houden hun adem in #MPRRACCOON https://t.co/D48W0reVNL pic.twitter.com/sgZYt6nMC0 — AD.nl (@ADnl) June 13, 2018 Reddingsactie Een dierenorganisatie had het plan een reddingsactie op te zetten, maar vond dat uiteindelijk te gevaarlijk. In plaats daarvan plaatsten ze een val met katteneten op het dak van de wolkenkrabber in de hoop dat het beestje zo ver zou geraken. Iedereen kan intussen opgelucht ademhalen. Het diertje heeft het dak namelijk bereikt. What you’ve all been waiting for… #MissionImpossible #MPRraccoon @kare11 @ElleryTV @DPet_KARE11News @timnelson_mpr pic.twitter.com/SZKNem45yf — Alicia Lewis (@alicialewisKARE) 13 juni 2018 Lees ook : Wasbeer breekt in en doet alsof hij thuis is Het bericht Heldhaftige wasbeer beklimt wolkenkrabber verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Zweefmolen van 80 meter hoog loopt vast op Nederlandse kermis: bezoekers zitten vast (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmiddag is er een reusachtige attractie van wel 80 meter hoog vastgelopen op een kermis in Tilburg. De bezoekers zitten iets boven de helft van...
  [naar artikel]
 4. Raadslid wil dat stad dringend ingrijpt bij bouwvallig gebouw: “Elke dag vallen grote betonstukken op trottoir” (27/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Elke dag vallen betonstukken met een lengte van 25 tot 30 centimeter naar beneden van een leegstand gebouw op het trottoir in de Dentergemstraat. Het wordt dringend tijd dat de stad ingrijpt om de veiligheid te waarborgen van de passanten.” Dat zegt raadslid Lieven Tack (CD&V) die de toestand ook al in het voorjaar aanklaagde.
  [naar artikel]
 5. Nederlandse zweefmolen van 80 meter hoog loopt vast op kermis in Tilburg: bezoekers zitten vast (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmiddag is er een reusachtige attractie van wel 80 meter hoog vastgelopen op een kermis in Tilburg. De bezoekers zitten iets boven de helft van...
  [naar artikel]
 6. En dan valt een wasbeer met haar 4 kleintjes doorheen het plafond… (08/05/2018 - VRT NWS)
  Wat moet een mens doen, wanneer hij rustig tv zit te kijken en er plots een wasbeer met haar 4 kleintjes doorheen het plafond valt? Die vraag diende dit gezin uit Albion, in de Amerikaanse staat Michigan, zich te stellen en kwam door het antwoord terecht bij de plaatselijke politie. Maar die ontdekte, zelfs met de hulp van een aantal brandweermannen, al snel dat moeder-wasbeer zich niet zomaar liet vangen.
  [naar artikel]
 7. Man in elektrische rolstoel komt vast te zitten in storm. Tot hij deze barmhartige samaritaan tegenkomt (19/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een man in een elektrische rolstoel die vast was komen te zitten tijdens een hevig onweer in de Canadese provincie Nova Scotia, heeft op
  [naar artikel]
 8. Zwaan heeft pechdag/geluksdag van haar leven nadat ze komt vast te zitten in bovenleiding (11/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een zwaan heeft er in Nederland enkele erg bange momenten opzitten. Het dier was verstrikt geraakt in de bovenleiding van een treinstation....
  [naar artikel]
 9. Leerling-bestuurder komt met auto vast te zitten op spoorwegberm in Diepenbeek (09/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een leerling-bestuurder uit Diepenbeek heeft dinsdagnamiddag de schrik van zijn leven gehad, toen hij met de auto van zijn moeder van een parking afschoot en vast kwam te zitten op de berm van een spoorlijn.
  [naar artikel]
 10. Man kan met smartphone wasbeer filmen, maar die blijkt veel sluwer dan hij dacht (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De ontmoeting tussen de Amerikaan Guy Williams uit Kentucky en een wasbeer was bijna rampzalig afgelopen. Toen hij het schattige dier spotte, wilde hij de wasbeer filmen door zijn smartphone op de grond te plaatsen. Geen goed idee, zo bleek al snel. De grijpgrage wasbeer nam het stukje technologie plotseling mee en maakte zich razendsnel uit de voeten.
  [naar artikel]
 11. Jacht op lastige wasbeer in Heusden-Zolder geopend (22/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een wasbeer heeft drie nachten na elkaar de tuin bezocht van Simonne Devillé aan de Laamheidestraat. Het dier beet twee keer de blauwe PMD-zak kapot tijdens zijn zoektocht naar lekkers. Twee medewerkers van het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum plaatsten gisteren een grote kooi naast de woning om de wasbeer te vangen. Indien dat lukt wordt het beestje overgebracht naar een dierentuin.
  [naar artikel]
 12. Wasbeer overvalt snoepautomaat, maar zit vast met lekkernij in zijn armen (19/08/2019 - Metro)
  Dat zelfs een wasbeer niet weg kan komen met een misdrijf, blijkt uit deze beelden uit Florida. Een stoute wasbeer is daar gesnapt terwijl hij probeerde te stelen uit een snoepautomaat op een middelbare school, maar dat kwam hem duur te staan. Op beelden van de Volusia County Sheriff’s Office is te zien dat de wasbeer zich ín de machine bevindt en over het snoepgoed heen klautert. Vervolgens zien we nog een foto van het beest waarin hij in de opvangbak van de snoepautomaat zit, met een groot probleem: hij komt de automaat niet meer uit. Gelukkig heeft hij een zak snoep om hem te troosten. Facebook / @Volusia County Sheriff’s Office “Deze meneer werd vandaag aangehouden tijdens het plegen van een inbraak op een automaat op de Pine Ridge High School”, schrijft de politie in een verklaring bij de foto’s op hun Facebookpagina. Op avontuur Facebook / @Volusia County Sheriff’s Office De politie laat ook nog even weten hoe het ongelukkige avontuur van de wasbeer af liep: “Voor iedereen die zich afvraagt wat de uitkomst van deze arrestatie was: politieagent Danny Clifton heeft de dierenbescherming gebeld en samen hebben ze de automaat naar buiten gebracht, naar een omgeving waar onze vriend zou kunnen worden bevrijd. Hij ontsnapte – met een beetje aanmoediging – en is op weg naar zijn volgende avontuur.” Het is echter niet duidelijk hoe lang de wasbeer heeft vastgezeten en ook niet of hij zijn snoepjes uiteindelijk heeft mogen houden. Bron: Metro Nederland Lees ook : IN BEELD. Pumpkin de wasbeer verovert Instagram Het bericht Wasbeer overvalt snoepautomaat, maar zit vast met lekkernij in zijn armen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Grote brand in kantoorgebouw Mumbai: nog tientallen mensen zitten vast (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een gebouw met negen verdiepingen in de Indiase miljoenenstad Mumbai is brand uitgebroken. Vijftig tot honderd personen kwamen vast te zitten....
  [naar artikel]
 14. Niet bijster snuggere inbreker komt tijdens inbraak vast te zitten, politie moet hem bevrijden (09/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een inbreker (34) is tijdens een inbraak in Evere vast komen te zitten in een raamkozijn. Aanvankelijk hadden omstaanders niet door dat het om een inbraak ging. Eens de agenten ter plekke kwamen, werd duidelijk dat het niet om de eigenaar van het pand ging.
  [naar artikel]
 15. [VIDEO] - Attractie Six Flags komt op 30 meter hoogte vast te zitten (14/04/2017 - De Redactie)
  In het pretpark Six Flags, in de Amerikaanse staat Maryland, hebben een aantal bezoekers bange momenten beleefd. Hun attractie kwam op 30 meter hoogte plots tot stilstand. De brandweer kon hen uit hun hachelijke situatie redden. Niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 16. Giraf sterft in Chinese zoo nadat hij vast komt te zitten (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Kunming Zoo in China is in de rouw na een jammerlijk ongeval waarbij een van hun giraffen overleed. Het tienjarige mannetje kwam vast te zitten...
  [naar artikel]
 17. Paniek op de modeweek: modellen zitten vast in lift (10/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse modellen Kendall en Kylie Jenner, Hailey Baldwin en Jordyn Woods beleefden afgelopen donderdag bange momenten tijdens de eerste dag van de New Yorkse modeweek. De vier jongedames waren met de lift op weg naar een appartement voor een afterparty toen die plots blokkeerde.
  [naar artikel]
 18. Paniek op de modeweek: modellen zitten vast in lift (10/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse modellen Kendall en Kylie Jenner, Hailey Baldwin en Jordyn Woods beleefden afgelopen donderdag bange momenten tijdens de eerste dag van de New Yorkse modeweek. De vier jongedames waren met de lift op weg naar een appartement voor een afterparty toen die plots blokkeerde.
  [naar artikel]
 19. Zweefmolen van 80 meter hoog loopt vast op Nederlandse kermis: bezoekers zitten half uur vast (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmiddag is er een reusachtige attractie van wel 80 meter hoog vastgelopen op een kermis in het Nederlandse Tilburg. De zweefmolen liep mogelijk...
  [naar artikel]
 20. VIDEO. Bange kermisgangers hangen negen meter hoog vast in defecte attractie (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op een kermis in het Amerikaanse Albuquerque (New Mexico) heeft zaterdag een dozijn mensen vastgezeten in een defecte attractie. Ze hingen zo'n...
  [naar artikel]
 21. Paniek: meisje komt vast te zitten in roltrap in China (13/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In China hebben een meisje en haar moeder de schrik van hun leven beleefd. Het meisje raakte er vast in een roltrap. Ze stapte in een gat omdat één...
  [naar artikel]
 22. Vrouw komt vast te zitten… in een koffieautomaat (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Voor een vrouw uit Roermond is de werkweek niet al te best gestart. Toen ze een koffie wou nemen uit de automaat kwam ze zowaar vast te zitten.
  [naar artikel]
 23. Meisje komt vast te zitten in wasmachine tijdens zoeken naar water (20/08/2019 - Het Nieuwsblad)

  [naar artikel]
 24. Wasbeer lift 11 kilometer mee met vuilniswagen (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een wasbeer uit de Amerikaanse staat Virginia maakte gisterochtend een rit die hem nog lang zal bijblijven. Hangend aan de ladder van een
  [naar artikel]
 25. Man komt met hoofd vast te zitten onder bioscoopzetel en sterft (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een bezoekje aan de bioscoop op 9 maart is voor een man uit Birmingham fataal afgelopen. Hij kwam vast te zitten onder een elektrisch verstelbare...
  [naar artikel]
 26. Eend komt vast te zitten in gesmolten asfalt (25/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De dierenambulance op het Nederlandse Waddeneiland Ameland heeft gisteren een eend gered die met zijn pootjes en veren vast was komen te zitten in...
  [naar artikel]
 27. Moeder en dochtertje moeten kort gescheiden worden (27/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na een verkeersongeval komt het been van een vrouw vast te zitten. Haar dochtertje wordt met lichte verwonding even apart in de ziekenwagen gezet...
  [naar artikel]
 28. Europa dwingt lidstaten jacht te maken op wasberen (02/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De EU dwingt alle aangesloten lidstaten om jacht te maken op de wasbeer. Dat is afgesproken in artikel 17 van de Europese verordening invasieve uitheemse soorten. De petitie tegen de in Nederlands Limburg voorgenomen jacht op de wasbeer heeft dan ook weinig zin, want Nederland is verplicht om de wasbeer te bestrijden.
  [naar artikel]
 29. Europa dwingt lidstaten jacht te maken op wasberen (03/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De EU dwingt alle aangesloten lidstaten om jacht te maken op de wasbeer. Dat is afgesproken in artikel 17 van de Europese verordening invasieve uitheemse soorten. De petitie tegen de in Nederlands Limburg voorgenomen jacht op de wasbeer heeft dan ook weinig zin, want Nederland is verplicht om de wasbeer te bestrijden.
  [naar artikel]
 30. Spelletje loopt verkeerd af: moeder zit halfuur vast in zwembadlocker (30/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een uitje naar het zwembad liep voor een Britse moeder niet helemaal zoals gepland toen ze vast kwam te zitten in een locker. De barvrouw was tijdens een spelletje met haar zoontje in het nauwe kastje gekropen, maar betreurde die beslissing al snel. De paniekerige Engelse dame zat meer dan een halfuur in de benarde situatie, maar met behulp van wat douchegel kon ze er weer uit glijden. “Ik ga nooit meer zwemmen”, staat er te lezen op de video, die als een lopend vuurtje rondging op sociale media.
  [naar artikel]
 31. VIDEO. Nieuwsgierige peuter komt twee keer vast te zitten (21/03/2020 - Metro)
  Dit filmpje is zowel grappig als zielig. Deze peuter kwam door zijn nieuwsgierigheid niet één keer, maar TWEE keer vast te zitten in de trapspijlen. Zijn familie is gelukkig vlakbij en kan hem beide keren zonder problemen bevrijden uit zijn ‘benarde’ positie. Lees ook : Zweedse peuter brengt granaat mee naar school Het bericht VIDEO. Nieuwsgierige peuter komt twee keer vast te zitten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Slechtvalk komt vast te zitten in kruis van kerktoren en sterft (02/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De pas geopende Sint-Leonarduskerk had zondagochtend heel wat bekijks. Niet omwille van de architectuur of de kunstschatten, maar omdat er een slechtvalk vast kwam te zitten in de toren.
  [naar artikel]
 33. Slechtvalk komt vast te zitten in kruis van kerktoren in Zoutleeuw en sterft (02/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De pas geopende Sint-Leonarduskerk had zondagochtend heel wat bekijks. Niet omwille van de architectuur of de kunstschatten, maar omdat er een slechtvalk vast kwam te zitten in de toren.
  [naar artikel]
 34. Waarom de wasbeer zo gevaarlijk is (08/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De inheemse natuur in Vlaanderen heeft te lijden onder nieuwkomers als de wasbeer. Ze zijn hier ooit uitgezet of ontsnapt, en planten zich nu in...
  [naar artikel]
 35. Wasbeer doodt vier kippen en haan (28/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Vlaams opvangcentrum voor vogels en wilde dieren VOC Neteland vzw in Herenthout heeft zondag in Duffel een wasbeer gevangen.
  [naar artikel]
 36. Wasbeer doodt vier kippen en haan (28/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Vlaams opvangcentrum voor vogels en wilde dieren VOC Neteland vzw in Herenthout heeft zondag in Duffel een wasbeer gevangen.
  [naar artikel]
 37. 110 mensen vast in kabelbaan Mont-Blanc (08/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan honderd mensen zitten vast in geblokkeerde liftjes op de Mont-Blanc. Ze zitten verdeeld over een dertigtal ‘eitjes’, 3.426 meter hoog op de berg. De bergpolitie probeert hen te evacueren. Twee helikopters werden al opgeroepen, maar er is nog hulp nodig van Italiaanse helikopters.
  [naar artikel]
 38. 110 mensen vast in kabelbaan Mont-Blanc (08/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dan honderd mensen zitten vast in geblokkeerde liftjes op de Mont-Blanc. Ze zitten verdeeld over een dertigtal ‘eitjes’, 3.426 meter hoog op de berg. De bergpolitie probeert hen te evacueren. Twee helikopters werden al opgeroepen, maar er is nog hulp nodig van Italiaanse helikopters.
  [naar artikel]
 39. Peuter (2) breekt beentje nadat hij vast komt te zitten in roltrap (21/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Canadese moeder kreeg de schrik van haar leven toen haar tweejarige zoontje, die ze bij de hand vasthield op een vliegveld in Vancouver met...
  [naar artikel]
 40. Grote brand in kantoorgebouw Mumbai: nog tientallen mensen vast in pand (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een gebouw met negen verdiepingen in de Indiase miljoenenstad Mumbai is brand uitgebroken. Vijftig tot honderd personen kwamen vast te zitten....
  [naar artikel]
 41. Wasbeer doodgereden op Hasseltse Grote Ring (19/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op het kruispunt van de Gouverneur Verwilghensingel en de Maastrichtersteenweg in Hasselt is een wasbeer doodgereden.
  [naar artikel]
 42. Crimineel verbergt zich voor politie maar komt vast te zitten in spouwmuur (27/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 24-jarige man uit de Nederlandse stad Franeker (Friesland) is in een poging om aan de politie te ontsnappen vast komen te zitten in een spouwmuur. Dat gebeurde woensdag in een woning aan de Aalscholverstraat in Vlaardingen.
  [naar artikel]
 43. Gezocht: arme wasbeer met kop in glazen pot (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Florida zoeken inwoners van Naples een wasbeer die gefilmd werd met zijn kop geklemd in een glazen pot. Een opgetrommelde pelsjager slaagde er...
  [naar artikel]
 44. Een aanval van deze wasbeer kan je maar beter vermijden (25/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een wasbeer wegjagen met een bezem: het blijkt niet het beste plan. Een man in New jersey heeft dat aan den lijve mogen ondervinden, met enkele angstige momenten tot gevolg.
  [naar artikel]
 45. Belgische wielertoerist (60) sterft door hartstilstand tijdens beklimming Mont Ventoux (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belgische wielertoerist (60) is om het leven gekomen tijdens de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk. Onder de ogen van zijn vrouw, werd...
  [naar artikel]
 46. Zeker 28 mensen vast door brand in winkelcentrum op Filipijnen (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een winkelcentrum in het zuiden van de Filipijnen is brand uitgebroken. Minstens 28 werknemers van een bedrijf zitten vast in het gebouw, aldus...
  [naar artikel]
 47. Hevige brand woedt in centrum van Leuven (14/12/2016 - De Redactie)
  Mogelijk zitten er nog mensen vast op het dak van een gebouw in de Blijde Inkomststraat.
  [naar artikel]
 48. Jaloerse Mexicaan die ex-vrouw wil bespioneren komt vast te zitten in tunnel die hij zelf graaft (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Mexicaanse man die bezig was om een tunnel te graven van waaruit hij zijn ex-vrouw wilde bespioneren, is per ongeluk vast komen te zitten en...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.