Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
17:16 uur

IN BEELD. Zo ziet het imposante provinciehuis er vanbinnen uit

Gazet van Antwerpen

08/11/2019 - 14:49

Het gloednieuwe provinciehuis staat al even in volle glorie te blinken vlakbij het Koning Albertpark. Het imposante gebouw naar een ontwerp van architect Xaveer De Geyter gaat nu ook officieel open en de pers werd uitgenodigd voor een rondleiding. De gevel van het elegante gebouw bevat maar liefst 680 ramen, maar door de driehoekige vorm ervan komt er meer dan voldoende licht binnen en is het tevens heel duurzaam. Het provinciehuis is zelfs het grootste energieneutrale gebouw van België. Een van de pronkstukken is de grote bibliotheek, die een stilteruimte moet worden voor de medewerkers. De provincieraadzaal wordt dan weer het hart van het complex.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 24 ramen provinciehuis al aan vernieuwing toe (30/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds eind 2018 zijn provinciale medewerkers aan de slag in het nieuwe, imposante Provinciehuis aan het Koning Albertpark. Provincieraadslid Stefan Dewinter (Vlaams Belang) merkte echter op dat meer dan twintig ramen in het provinciehuis gebarsten zijn en aan vervanging toe zijn.
  [naar artikel]
 2. IN BEELD. Een eerste blik op en in het nieuwe Provinciehuis (19/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op Openwervendag (7 mei) kunnen geïnteresseerden voor de eerste keer het nieuwe provinciehuis in Antwerpen bezoeken, de pers kreeg woensdag al een eerste preview van het indrukwekkende gebouw.
  [naar artikel]
 3. IN BEELD. Nieuw provinciehuis bereikt hoogste punt (23/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het nieuwe provinciehuis van Antwerpen heeft zijn hoogste punt bereikt. Tijdens de laatste openwervendag in mei lokte het 57 meter hoge torengebouw zo’n 5.000 bezoekers.
  [naar artikel]
 4. Zo betoverend ziet China ZOO eruit vanuit de lucht (29/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  ZOO Antwerpen sluit haar verjaardagsjaar 175 jaar ZOO op indrukwekkende wijze af met een nieuwe versie van China Light ZOO. Dit Chinese lichtfeest wordt stilaan een traditie voor de Antwerpenaars en de ZOO pakt dit jaar uit met een imposante editie, met meer imposante en unieke lichtobjecten dan ooit. Vanuit de lucht ziet de ZOO er alvast indrukwekkend uit met al die lichtjes.
  [naar artikel]
 5. Een van de grootste tafels ooit gemaakt nu te bezichtigen in Antwerps provinciehuis (22/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse provinciehuis is een mooi kunstwerk rijker. Topdesigner Frans Van Praet heeft een 10 meter lange tafel ontworpen, gemaakt uit één gigantische sequoiaboom. De tafel maakt deel uit van een overzichtstentoonstelling, die gratis te bezichtigen is op de benedenverdieping van het provinciehuis.
  [naar artikel]
 6. IN BEELD. Zo ziet het Havenhuis er vanbinnen uit (22/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag gaat het nieuwe Havenhuis officieel open. Havenschepen Marc Van Peel gaf donderdagmiddag al een rondleiding voor de pers. Bekijk hier de eerste foto’s van de binnenkant van dit opvallende gebouw. Dit weekend openen de deuren voor het grote publiek en op zaterdag is er een vuurwerk om 23 uur.
  [naar artikel]
 7. IN BEELD. Zo ziet de Burger King in Antwerpen er vanbinnen uit (25/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op woensdag 28 juni verrijst de allereerste vestiging van Burger King aan Kinepolis in Antwerpen. Enkele gelukkigen mochten zondag voor de ‘Test-familiedag’ voor het eerst het fastfoodrestaurant vanop de eerste ervaren.
  [naar artikel]
 8. IN BEELD. Zo ziet de Burger King in Antwerpen er vanbinnen uit (25/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op woensdag 28 juni verrijst de allereerste vestiging van Burger King aan Kinepolis in Antwerpen. Enkele gelukkigen mochten zondag voor de ‘Test-familiedag’ voor het eerst het fastfoodrestaurant vanop de eerste ervaren.
  [naar artikel]
 9. IN BEELD. Zo ziet de Burger King in Antwerpen er vanbinnen uit (25/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op woensdag 28 juni verrijst de allereerste vestiging van Burger King aan Kinepolis in Antwerpen. Enkele gelukkigen mochten zondag voor de ‘Test-familiedag’ voor het eerst het fastfoodrestaurant vanop de eerste ervaren.
  [naar artikel]
 10. Leerlingen maken kennis met het Provinciehuis (08/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van het vijfde leerjaar van de vrije basisschool van Kozen kregen zopas een interactieve rondleiding doorhen het Provinciehuis in Hasselt.
  [naar artikel]
 11. IN BEELD. Zo ziet de Mercado eruit, de nieuwste hotspot van ‘t stad (13/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Pas zaterdag gaan de deuren officieel open, maar wij konden vanavond al eens kijken hoe de gloednieuwe Mercado aan de Antwerpse Groenplaats er vanbinnen uitziet. Het wordt de nieuwste (culinaire) hotspot van ’t stad, voorlopig tot mei 2017.
  [naar artikel]
 12. Dit huis ziet er al ongelofelijk sensationeel uit. Maar wacht tot je het vanbinnen ziet (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse architect James Whitaker heeft een spectaculair huis ontworpen dat zal worden opgetrokken in Californië. Het bestaat uit...
  [naar artikel]
 13. Nieuw provinciehuis, dat 78 miljoen euro kostte, vanaf vandaag in gebruik (16/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het fonkelnieuwe provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei is nog niet helemaal af. Toch ontdekken vandaag al de eerste medewerkers van de provincie hun werkplek, die de oude asbesttoren vervangen heeft. Met een prijskaartje.
  [naar artikel]
 14. Fanclub Freddy Davis bezoekt het provinciehuis (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op woensdag 30 augustus 2017 was de fanclub van zanger Freddy Davis op bezoek bij gedeputeerde Ludwig Vandenhove in het Limburgs provinciehuis.
  [naar artikel]
 15. Zo ziet de nieuwe Versluys Arena er uit (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  KV Oostende speelt vrijdagavond tegen Club Brugge zijn eerste thuiswedstrijd in de nieuwe Versluys Arena. Zo ziet die er vanbinnen en vanbuiten uit.
  [naar artikel]
 16. Zo ziet de nieuwe Versluys Arena er uit (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  KV Oostende speelt vrijdagavond tegen Club Brugge zijn eerste thuiswedstrijd in de nieuwe Versluys Arena. Zo ziet die er vanbinnen en vanbuiten uit.
  [naar artikel]
 17. Neos Maaseik op bezoek in het Provinciehuis (01/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van het 2-jaarlijkse Neos-thema 'Safety first' koos Neos Maaseik ervoor om een lezing over veiligheid door Crime Control te combineren met een bezoek aan het Provinciehuis.
  [naar artikel]
 18. Vijfde leerjaar van de Europaschool bezoekt het provinciehuis (14/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van het vijfde leerjaar van de Europaschool brachten vorige week een bezoekje aan het provinciehuis.
  [naar artikel]
 19. Nieuw provinciehuis kost nu al 5 miljoen meer dan geraamd (02/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het nieuwe provinciehuis in aanbouw, in de Koningin Elisabethlei, zal ruim 5 miljoen euro meer kosten dan oorspronkelijk gedacht. Dat bedrag kan nog eens oplopen met 600.000 euro. “Dit is een geldverslindend project dat niet nodig was”, zegt provincieraadslid Jan Claessen (Vlaams Belang).
  [naar artikel]
 20. ‘Meiboom’ geplaatst op hoogste punt nieuw provinciehuis (28/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Onlangs werd het hoogste punt van de bouw van het nieuwe provinciehuis bereikt. Dat werd maandagmiddag feestelijk gevierd met de plaatsing van de traditionele meiboom. Het gebouw is 57 meter hoog, vanop het dak heb je dus een prachtig panorama op de stad en wijde omgeving.
  [naar artikel]
 21. Koningin Mathilde naar provinciehuis Leuven voor onderonsje met 11 sterke vrouwen (11/03/2020 - VRT NWS)
  Coronavirus of niet, wat tot nader order wél nog altijd doorgaat vandaag is het bezoek van koningin Mathilde aan het provinciehuis in Leuven. De koningin zal er praten met 11 Vlaams-Brabantse vrouwen uit verschillende sectoren n.a..v. de Internationale Vrouwendag.
  [naar artikel]
 22. Binnenkijken in het nieuwe provinciehuis: “Wie gaat al die ramen wassen?” (17/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste ambtenaren van de provincie Antwerpen zijn dinsdag aan de slag gegaan in het nieuwe provinciehuis. Met de driehoekige ramen, groene vloerbedekking en ruige ‘betonlook’, komen ze in een modern en duurzaam kantoor terecht. Al is het gebouw nog deels een werf en met het plastic voor de ramen moeten ze ook nog even wachten op het mooie ­uitzicht.
  [naar artikel]
 23. Inboedel oud provinciehuis in geen tijd uitverkocht: “Sommigen reserveerden stukken door erop te gaan zitten” (17/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdag werden in Antwerpen duizenden kantoorartikelen van het oude provinciehuis verkocht. De Kringwinkel verkocht er voor enkele tientallen euro’s tafels, zetels of planten, in totaal voor een waarde van zo’n 26.000 euro. Het bleek een financieel succes.
  [naar artikel]
 24. Provinciehuis aan de Singel ruimt plaats voor 133 appartementen (30/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Projectontwikkelaar Triple Living gaat het tijdelijke provinciehuis aan de Singel op de Desguinlei volgend jaar slopen. In de plaats komen 133 appartementen, 900 vierkante meter winkels, 4.500 vierkante meter kantooroppervlakte en veel groen.
  [naar artikel]
 25. Must-see: dé tentoonstelling voor kattenfans (11/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kan jij een goed kattenfilmpje ook niet weerstaan? En word je helemaal week vanbinnen wanneer je een jonge kitten nog onzeker door de kamer ziet
  [naar artikel]
 26. Zo ziet de Notre-Dame er nu vanbinnen uit (16/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Deze nieuwe beelden tonen hoe de befaamde kathedraal er op dit moment vanbinen uitziet. Er is duidelijk heel wat schade, de grote gaten in het...
  [naar artikel]
 27. Antwerpse dokwerkers eren afscheidnemende collega met imposante erehaag (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Antwerpen hebben dokwerkers een collega aan de vooravond van zijn pensioen op een wel heel imposante manier geëerd. Ze vormden met hun
  [naar artikel]
 28. Imposante erehaag van containerliften in haven (11/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een dokwerker die na 42 jaar dienst met pensioen ging, werd donderdagavond passend geëerd. Zijn collega's vormden met imposante straddle carriers (containerliften, red.) een erehaag.
  [naar artikel]
 29. IN BEELD. Deze burgemeesters legden vandaag de eed af bij gouverneur (18/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het Antwerpse provinciehuis legden vandaag weer vijf burgemeesters de eed af. Ze gaan vanaf 1 januari aan het werk in de gemeenten Willebroek, Sint-Katelijne-Waver, Schelle, Niel en Aartselaar.
  [naar artikel]
 30. Zo ziet een drugslabo er vanbinnen uit (16/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een boerderijtje in Zonhoven bleek de dekmantel voor een drugslabo. Buurtbewoners roken onraad en besloten de politie op de hoogte te brengen. Het...
  [naar artikel]
 31. IN BEELD. Een eerste keer binnenkijken in burgerrestaurant Manhattn’s op de Groenplaats (15/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Groenplaats in Antwerpen slaat hamburgerrestaurant Manhattn’s de deuren open. Wij gingen al eens kijken hoe het er vanbinnen uitziet.
  [naar artikel]
 32. Kunstenaar verwerkt plasticafval in beeld van 40 ton (23/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met zijn twaalf meter hoogte en 40 ton aan gewicht is ‘Protected Paradise’ van kunstenaar Koen Vanmechelen de blikvanger op de Biënnale van Venetië. ECO-oh! in Laakdal zette het imposante werk in elkaar.
  [naar artikel]
 33. Boze boeren in Nederlands Limburg met tractor onderweg naar provinciehuis (15/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanuit verschillende plekken in Nederlands Limburg zijn boze boeren dinsdagochtend met de tractor vertrokken naar het provinciehuis in Maastricht. Ze verzamelen zich daar rond de middag om te protesteren tegen de aanpak van het stikstofprobleem.
  [naar artikel]
 34. Buurtbewoners kunnen parkeren onder nieuw Provinciehuis (01/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De provincie Antwerpen gaat haar ondergrondse parking toegankelijk maken voor buurtbewoners. Zij kunnen buiten de openingsuren, tijdens weekends, en feestdagen hun wagen parkeren onder het nieuw provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei. Voor 39 euro per maand kan u een plaats reserveren.
  [naar artikel]
 35. [VIDEO] - Insectenguerrilla strijkt neer in provinciehuis in Brugge (09/05/2017 - De Redactie)
  Provinciehuis Boeverbos, in Brugge, kreeg vanmorgen af te rekenen met een insectenguerrilla. 5 insectenexperts of entomologen streken er samen met Lieven Scheire, peter van de actie, neer op zoek naar zoveel mogelijk insecten, insectachtigen en spinnen. De inval past in de aanloop naar de insectenweek, van 27 mei tot 4 juni. De komende weken volgen er nog insectenguerrilla's op andere plaatsen.
  [naar artikel]
 36. Zo ziet het vliegtuig van Trump er vanbinnen uit (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Trump gisteren op bezoek ging bij Obama in het Witte Huis, arriveerde hij niet zomaar met de wagen. Nee, hij koos voor een vlucht met zijn
  [naar artikel]
 37. Zo ziet het vliegtuig van Trump er vanbinnen uit (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Trump gisteren op bezoek ging bij Obama in het Witte Huis, arriveerde hij niet zomaar met de wagen. Nee, hij koos voor een vlucht met zijn
  [naar artikel]
 38. Zo ziet de meest luxueuze duikboot er vanbinnen uit (20/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vergeet jachten, deze nieuwe duikboot is hét van hét voor de ultrarijken. Met een volledige bar, galerij en zelfs een bibliotheek heb je alles bij de hand wat je zou willen, en meer.
  [naar artikel]
 39. Afgeslankte nieuwe provincieraad en deputatie leggen eed af (03/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het nieuwe provinciehuis van Antwerpen – waaraan nog volop wordt gewerkt – heeft de provincieraad van de volgende legislatuur de eed afgelegd. Ook de nieuwe deputatie werd meteen geïnstalleerd. Omdat de plannen van het provinciehuis nog dateren van voor de beslissing om zowel de provincieraad als de deputatie verder af te slanken, bleven heel wat zitjes leeg. Het opgedaagde publiek mocht daarom de achterste rij vullen.
  [naar artikel]
 40. Nieuw provinciegebouw van Antwerpen bereikt hoogste punt: 58 meter (28/08/2017 - VRT NWS)
  De skyline van Antwerpen krijgt er met het provinciehuis weer een opvallend hoog gebouw bij. 58 meter, zo hoog reikt het hoogste punt. En dat is net klaar. Zoals de traditie in de bouw het voorschrijven, plaatsen ze dan een meiboom.  Eind volgend jaar opent het provinciehuis de deuren, met werkplekken voor 600 medewerkers en een congrescentrum. Daar is een investering mee gemoeid van 80 miljoen euro. 
  [naar artikel]
 41. Zo ziet club Istanbul er nu vanbinnen uit (04/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de nachtclub Reina in Istanbul zijn de sporen van de aanslag op oudejaarsavond nog steeds zichtbaar. Vier dagen na de aanval zijn er overal
  [naar artikel]
 42. 18.000 slaapzakken, 4 olympische zwembaden en 2 miljoen ijsblokjes: Tomorrowland 2018 in cijfers (21/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op Tomorrowland is alles groot, groter, grootst en indrukwekkend, indrukwekkender, indrukwekkendst. Om een beeld te krijgen van het imposante karakter van het dancefestival goten we het eens in cijfers, die u zullen doen duizelen.
  [naar artikel]
 43. 18.000 slaapzakken, 4 olympische zwembaden en 2 miljoen ijsblokjes: Tomorrowland 2018 in cijfers (22/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op Tomorrowland is alles groot, groter, grootst en indrukwekkend, indrukwekkender, indrukwekkendst. Om een beeld te krijgen van het imposante karakter van het dancefestival goten we het eens in cijfers, die u zullen doen duizelen.
  [naar artikel]
 44. Fotograaf ziet iets vastzitten in modder, kruipt ernaartoe en bevrijdt het imposante dier na heldhaftige actie (14/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een natuurfotograaf heeft een heldhaftige daad verricht toen hij in het Poolse kustplaatsje Swinoujscie een indrukwekkende reddingsactie op poten
  [naar artikel]
 45. Restauratie orgel kathedraal bijna klaar: “5.800 pijpen, en soms werk ik twee uur aan één pijp” (18/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Hoezo, het orgel nog niet klaar? Wie in de kathedraal naar boven kijkt, ziet het orgel in al zijn glorie staan. “Een orgel is als een ijsberg: wat je ziet, is maar 5% van de oppervlakte”, zegt Guido Schumacher (59). “Het is zo hoog als een huis, maar heeft ook evenveel kamers. Ja, de gevel is klaar, maar vanbinnen is er nog veel werk. Het orgel is voor 95% klaar.”
  [naar artikel]
 46. Doe eens gek en slaap in een aardappelhotel (26/04/2019 - Metro)
  Voortaan kan je in de Verenigde Staten een wel heel aparte Airbnb huren. The Big Idaho Potato Hotel heeft de vorm van een gigantische aardappel, maar is volledig ingericht om gasten te ontvangen. Voor 200 dollar per nacht kan je verblijven op deze unieke locatie. The Big Idaho Potato Hotel is een gloednieuwe Airbnb gelegen in de Amerikaanse staat Idaho. Het is een enorme aardappel die oorspronkelijk gemaakt werd voor de Idaho Potato Commission die de knol wilde promoten. De Commissie doorkruiste de Verenigde Staten zes jaar lang met de grote aardappel. Na de rondreis wist evenwel niemand wat aan te vangen met de creatie. Dus toverde Kristie Wolfe hem maar om tot een knusse Airbnb. Leuk vanbinnen en vanbuiten De aardappel is gemaakt van staal, gips en beton en geeft uitzicht op de Owyhee Mountains. Vanbinnen is de Airbnb ingericht met een tweepersoonsbed, roze zitstoelen en een minibar. Een nachtje in de aardappel doorbrengen kost je 200 dollar (179 euro) per nacht. Maar wie een nachtje in deze Airbnb ziet zitten, zal zich wel moeten haasten. De maand mei is al volledig volgeboekt en ook in juni zijn de plaatsen schaars. Lees ook : IN BEELD. In deze Airbnb slaap je in een ballenbad Het bericht Doe eens gek en slaap in een aardappelhotel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Zo ziet nachtclub Reina in Istanboel er nu vanbinnen uit (04/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de nachtclub Reina in de Turkse metropool Istanboel zijn de sporen van de aanslag op oudejaarsavond nog steeds zichtbaar. Vier dagen na de
  [naar artikel]
 48. Zo ziet nachtclub Reina in Istanboel er nu vanbinnen uit (04/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de nachtclub Reina in de Turkse metropool Istanboel zijn de sporen van de aanslag op oudejaarsavond nog steeds zichtbaar. Vier dagen na de
  [naar artikel]
 49. Genialiteit in beeld (10/04/2019 - De Morgen)
  Wie Jaco Pastorius bij Joni Mitchell ziet soleren, ziet de beste bassist ter wereld. Een op sensatie beluste documentairemaker had op het dramatische einde gefocust, Trujillo zet het muzikale verhaal centraal.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.