Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
19:55 uur

OPROEP: De druk of stress van tram 3: wat betekent dat voor u? En hoe gaat u daarmee om?

VRT NWS

08/11/2019 - 15:00

Actrice Emma Watson wordt volgend jaar 30 en ervaart naar eigen zeggen druk om haar leven tegen dan "op orde" te hebben: een vaste job, een eigen huis, een partner en kinderen. Bent u eind de 20 en klinkt dat helemaal (niet) herkenbaar voor u? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal. Laat het ons weten via [email protected] Vermeld graag ook uw telefoonnummer.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Druk druk druk: dit zijn de beste natuurlijke middeltjes tegen stress (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Heb jij vaak last van stress? Wij vroegen aan dokter Jutta Borms hoe je er op een natuurlijke manier komaf mee maakt.
  [naar artikel]
 2. Tram 7 weg? Tram 4 weg? Tram 2 ingekort? “Forse besparingsoperatie op tramnetwerk op komst” (16/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Tram 4 verdwijnt, tram 2 wordt ingekort en er verdwijnt een lijn naar Linkeroever.” Dat zegt Dirk Wiesé van reizigersorganisatie TreinTramBus, dat een gelekt dossier van De Lijn doorgestuurd kreeg. “Het gaat om een zeer gedetailleerd plan waarin het tram- en busnetwerk in de vervoerregio Antwerpen wordt hertekend. Dat document is té gedetailleerd om niet reëel te zijn.”
  [naar artikel]
 3. Opnieuw ongeval met tram in Antwerpen: autobestuurder gekneld na aanrijding, tram ontspoord (23/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Bredabaan in het Antwerpse district Merksem is een ongeval met een tram gebeurd. Een auto botste rond 16.30 uur tegen een tram op de tram- en...
  [naar artikel]
 4. Schijnbeweging (03/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Locatie: de tram. De allerlaatste van de dag, want ik had een late shift, en dat betekent dat er twee soorten reizigers op de tram zitten: dronken individuen en dronken groepen. En ik, dat ook. Ik draag een jurk, want het was warm.
  [naar artikel]
 5. Feestmaal à la minute: 4x lekkers klaar in minder dan 30 minuten (29/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Je organiseert een dezer dagen een spetterend feestje, maar hebt het veel te druk-druk-druk om een hele dag in de keuken te staan? Geen stress,...
  [naar artikel]
 6. Slechts één Belg op tien slaapt goed (06/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Negen op de tien Belgen slapen slecht door stress. Dat blijkt uit een rondvraag van de Europese beddenindustrie. "Stress betekent adrenaline en
  [naar artikel]
 7. Ontsnap aan kerststress via een virtueel sleeritje (16/12/2016 - De Standaard)
  Druk druk druk, die eindejaarsperiode. Wie stress ondervindt van het koppenlopen in de winkelcentra kan volgens een studie van de VUB zijn heil zoeken in een virtueel sleeritje.
  [naar artikel]
 8. Stress op het werk? Zo ga je niet aan de druk ten onder (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Stress op het werk, we krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken. Hoewel je misschien vreest dat je incompetent lijkt door om hulp te vragen,...
  [naar artikel]
 9. Man in kritieke toestand naar ziekenhuis na botsing met tram (30/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een jongeman raakte woensdagmiddag zwaargewond na een botsing met een tram. De man stak ter hoogte van de Jan Moorkensstraat de Grotesteenweg over. Hij merkte de tram die richting Mortsel reed niet op. De bestuurder van de tram was na het ongeval in shock.
  [naar artikel]
 10. Feestmaal à la minute: 4x lekkers klaar in minder dan 30 minuten (29/12/2017 - De Morgen)
  Je organiseert een dezer dagen een spetterend feestje, maar hebt het veel te druk-druk-druk om een hele dag in de keuken te staan? Geen stress, want met deze ultrasnelle recepten, voor aperitief, hoofdschotel én dessert, flans jij in een wip de smakelijkste party ooit ineen.
  [naar artikel]
 11. Tram volledig ontspoord op kruispunt na defect met wissel (03/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een tram van De Lijn ontspoorde vrijdag op het kruispunt van de August Van De Wielelei met de Ruggeveldlaan in Deurne. Daarbij botste de tram ook met een bus. Hoe de tram is kunnen ontsporen, is niet helemaal duidelijk. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 12. Gekantelde tram in Wommelgem getakeld (20/02/2018 - De Standaard)
  Op de keerlus aan de rotonde van het op- en afrittencomplex van de E313 in Wommelgem is dinsdagochtend een tram gekanteld. Eerder op de ochtend vond er al een zwaar ongeval tussen een tram en een bus plaats in Deurne. De tram is intussen getakeld.
  [naar artikel]
 13. Aanrijding tussen fietsster en tram: tram- en busverkeer verstoord (04/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op het Cogelsplein in Deurne is maandagnamiddag rond 16.30u een fietser in botsing gekomen met een tram. De fietser kwam ten val en klaagde over pijn aan de pols. “Daarom moest onze tram stoppen in afwachting van de politie”, aldus Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn.
  [naar artikel]
 14. Waarom bezwijkt een top-dj als Avicii onder de druk en de stress? (26/04/2018 - VRT NWS)
  Volgens de familie van Avicii werkte hij aan een tempo dat extreme stress veroorzaakte en kon hij niet meer doorgaan. Wat kan het leven van een top-dj tot een hel maken? Dj Licious uit Antwerpen geeft zijn kijk op de zaak.
  [naar artikel]
 15. Tram 7 rijdt vanaf zaterdag naar Eilandje (03/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tram 7 zal vanaf zaterdag 5 augustus over de Rijnkaai naar het Eilandje rijden. Daarmee krijgt de noordelijke wijk, met onder meer het MAS en het Red Star Line Museum, voor het eerst in haar geschiedenis een tramverbinding met het stadscentrum.
  [naar artikel]
 16. Klimaatbeweging Extinction Rebellion kaapt tram- en bushokjes in de stad Antwerpen (12/02/2020 - VRT NWS)
  Afgelopen nacht heeft de radicale klimaatbeweging Extinction Rebellion reclameposters bij tram- en bushaltes in Antwerpen vervangen door eigen posters. Ze klagen daarmee aan dat het Antwerpse stadsbestuur te weinig doet voor het klimaat.
  [naar artikel]
 17. Geen tram- en busverkeer tussen Antwerpen Linker- en Rechteroever na ongeval met tram (22/08/2018 - VRT NWS)
  In Antwerpen ligt het tramverkeer tussen Linker- en Rechteroever helemaal stil door een ongeval met een tram. Een auto is op de Blancefloerlaan heel kort voor een tram van De Lijn afgedraaid, waardoor de tram op de auto is ingereden en ontspoord.  Eén inzittende van de auto werd lichtgewond. Hoe lang de hinder nog zal duren is nog niet geweten.
  [naar artikel]
 18. Bijna alle leerlingen kampen met stress (18/02/2017 - De Standaard)
  Geen schoolcarrière zonder de nodige stress. Maar de scholen moeten toch goed gaan nadenken over hoe ze leerlingen kunnen helpen daarmee om te gaan.
  [naar artikel]
 19. Druk, druk, druk, maar we slapen méér dan vroeger (17/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Slapeloosheid. Slaaptekort. Slaapstoornissen. Het leven vol stress en smartphones zou op onze nachtrust inhakken. Klopt niet, leert een studie van de universiteit van ­Oxford. In vergelijking met de jaren zeventig slapen we vandaag zelfs 43 ­minuten langer per nacht. Slaap­experts zijn verrast.
  [naar artikel]
 20. In beeld: de tram rijdt al 150 jaar door Brussel (01/05/2019 - VRT NWS)
  De tram in Brussel bestaat 150 jaar. Op 1 mei 1869 werd de eerste tramlijn in onze hoofdstad in gebruik genomen. Het was een primeur voor ons land. De eerste tram reed van Ter Kamerenbos naar de Naamse Poort. Brussel had in de jaren 30 een van de grootste tramnetwerken van Europa, maar na de Tweede Wereldoorlog kwam de tram in de verdrukking door de auto, de bus en de metro. De laatste 25 jaar is de tram echter aan een heropmars bezig. 
  [naar artikel]
 21. Tramlijnen in Antwerpen geschrapt? ‘Forse besparingsoperatie op komst’ (17/02/2020 - De Standaard)
  ‘Tram 4 verdwijnt, tram 2 wordt ingekort en er verdwijnt een lijn naar Linkeroever.’ Dat zegt Dirk Wiesé van reizigersorganisatie TreinTramBus, dat een gelekt dossier van De Lijn doorgestuurd kreeg. ‘Het gaat om een zeer gedetailleerd plan waarin het tram- en busnetwerk in de vervoerregio Antwerpen wordt hertekend.
  [naar artikel]
 22. ‘Druk druk druk’, maar we slapen wel een pak meer dan 40 jaar geleden (17/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Slapeloosheid. Slaaptekort. Slaapstoornissen. Het actuele leven met stress en smartphones zou danig op onze nachtrust inhakken. Klopt niet, leert een studie van de universiteit van Oxford. In vergelijking met de jaren 70, slapen we vandaag zelfs 43 minuten langer per nacht. Slaapexperts zijn verrast.
  [naar artikel]
 23. Stress maakt van uw job geen ‘zwaar beroep’ (16/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Mentale en emotionele belasting ondervinden bij het uitoefenen van een beroep - stress dus - zou niet volstaan om in aanmerking te komen voor een zwaar beroep. Dat heeft Le Soir eerder gemeld en wordt nu bevestigd bij het kabinet van pensioenminister Daniel Bacquelaine. De grote vraag is wat dat betekent voor het onderwijzend personeel.
  [naar artikel]
 24. Stress maakt van uw job geen ‘zwaar beroep’ (17/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Mentale en emotionele belasting ondervinden bij het uitoefenen van een beroep - stress dus - zou niet volstaan om in aanmerking te komen voor een zwaar beroep. Dat heeft Le Soir eerder gemeld en wordt nu bevestigd bij het kabinet van pensioenminister Daniel Bacquelaine. De grote vraag is wat dat betekent voor het onderwijzend personeel.
  [naar artikel]
 25. Tram ontspoort en kantelt: vier gewonden (20/02/2018 - De Standaard)
  Op de keerlus aan de rotonde van het op- en afrittencomplex van de E313 in Wommelgem is dinsdagochtend een tram gekanteld. Eerder op de ochtend vond er ook al een zwaar ongeval tussen een tram en een bus plaats in Deurne.
  [naar artikel]
 26. Tram ontspoort in Hoboken (25/06/2017 - De Standaard)
  Zondagochtend rond 5.45 uur is een tram in aanrijding gekomen met een personenwagen in het Antwerpse district Hoboken. De tram ontspoorde, maar er vielen geen gewonden. De hinder voor het tramverkeer zal wellicht tot de middag duren.
  [naar artikel]
 27. Zen dankzij de smartphone: deze apps helpen je te ontsnappen aan stress (04/12/2018 - De Morgen)
  Trillende notificaties, open landschapsbureaus en slechte gewoontes hebben de aandacht in ons brein versplinterd. Dat zorgt voor stress. Nu zoeken we naar rust in mindfulness-apps op onze slimme telefoon. “Maar twintigers en dertigers hebben nooit geleerd wat het betekent om zich te focussen.”
  [naar artikel]
 28. Ongeval met tram in Anderlecht: drie lichtgewonden (08/11/2019 - Metro)
  Bij de aanrijding tussen een bestelwagen en een tram van lijn 81 op de Koning Soldaatlaan in Anderlecht zijn vrijdagavond drie personen lichtgewond geraakt. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het gaat om de trambestuurder en de twee inzittenden van de bestelwagen. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur toen de tram zonder passagiers op weg was naar het depot. De juiste omstandigheden van de aanrijding zijn nog onduidelijk, maar volgens de beschikbare gegevens zou de tram de bestelwagen aan de achterzijde geraakt hebben. De tram ging daarop uit de sporen en eindigde zijn rit tegen een tuinmuurtje. “Het gaat om een redelijk indrukwekkende ontsporing maar de gevolgen voor de inzittenden zijn gelukkig beperkt gebleven”, zegt MIVB-woordvoerster Cindy Arents. Door het ongeval is het tramverkeer onderbroken tussen de haltes Marius en Renard. De MIVB heeft vervangbussen ingelegd. bron: Belga Het bericht Ongeval met tram in Anderlecht: drie lichtgewonden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Brusselse tram is overvol, dus gaat deze jongen maar aan het tramsurfen (20/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een jonge tramreiziger had maandag duidelijk geen zin in een overvolle tram op de dag dat het Brusselse openbare vervoer grotendeels lam lag door...
  [naar artikel]
 30. Tram gedeeltelijk ontspoord na aanrijding met bus (19/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Rooseveltplaats in het centrum van Antwerpen zijn dinsdagmiddag een touringbus en een tram met elkaar in aanrijding gekomen. De tram
  [naar artikel]
 31. De Lijn investeert miljoenen in ophaalbrug voor tram, maar laat die nu links liggen (01/08/2019 - De Morgen)
  Antwerpenaren zijn misnoegd omdat De Lijn besloten heeft om de tram niet meer langs de Londenbrug te sturen. Omdat die veerbrug vaak op en neer gaat, moet de tram soms te lang wachten. ‘Dat je miljoenen investeert in een brug en die na een jaar niet meer gebruikt, is compleet onbegrijpelijk.’
  [naar artikel]
 32. Het gaat van kwaad naar erger met werkgerelateerde stress (16/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  30%: dat is het onrustwekkende percentage aan Belgische werknemers die vinden dat ze 'onaanvaardbaar' veel stress ondervinden op het werk. Dat
  [naar artikel]
 33. “Kinderopvang moet toegankelijker, flexibeler en betaalbaarder” (oproep) (15/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Gezinsbond vraagt meer opvangplaatsen voor kinderen van alle leeftijden, die betaalbaar zijn voor iedereen én met meer gezinsvriendelijke openingsuren. Die oproep kadert in een onderzoek van de Gezinsbond, waaruit blijkt dat de vakantieopvang voor de kinderen voor veel ouders een bron van stress is.
  [naar artikel]
 34. Twee nieuwe verleiders maken intrede in ‘Temptation Island’ (07/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De koppels komen steeds meer onder druk te staan halfweg ‘Temptation Island’ en dat zorgt voor stress en onzekerheid. Om de druk nog wat op te...
  [naar artikel]
 35. Tram botst en ontspoort in Evere: elf lichtgewonden (01/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ongeval met een tram in de Brusselse gemeente Evere, deze namiddag, raakten elf mensen licht gewond. De tram botste met een voertuig en
  [naar artikel]
 36. Veel last van stress? Dat kan het geslacht van je baby beïnvloeden (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stress gaat gepaard met een heleboel - vaak ongewenste - lichamelijke effecten. Dat weten we allemaal. Het kan je immuunsysteem in de war sturen,...
  [naar artikel]
 37. Tram 10 gaat vanaf 18 april ondergronds (05/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tramlijn 10 in Antwerpen rijdt vanaf maandag 18 april door de Reuzenpijp. Dat meldt De Lijn woensdag. Ze wil daarmee de stiptheid van het tramverkeer verbeteren.
  [naar artikel]
 38. "Haar been verliezen betekent een heel ander leven": vrouw die onder tram terechtkwam in Nieuwpoort ligt nog steeds in ziekenhuis (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vier weken nadat de 79-jarige Angèle Nuytens onder een tram belandde in Nieuwpoort herstelt de vrouw nog steeds in het ziekenhuis. De gevolgen...
  [naar artikel]
 39. Tram gaat volledig uit de sporen en boort zich in gevel flatgebouw (28/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Deurne, provincie Antwerpen, is dinsdagavond een dertig meter lange tram ontspoord en tegen een gevel van een appartementsgebouw terechtgekomen. Daarbij zijn de trambestuurder en drie passagiers gewond geraakt. “Het leek wel een aardbeving”, getuigt een bewoner van het gebouw. Er zal vandaag zeker nog ernstige hinder zijn, zowel in de buurt om de tram weg te takelen en het gebouw te stutten, als op de tramlijnen 4 en 9.
  [naar artikel]
 40. Zwanger en veel last van stress? Dat kan het geslacht van je baby beïnvloeden (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stress gaat gepaard met een heleboel - vaak ongewenste - lichamelijke effecten. Dat weten we allemaal. Het kan je immuunsysteem in de war sturen,...
  [naar artikel]
 41. IJzeren staaf doorboort Brusselse tram in tunnel (30/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een ijzeren staaf barstte gisterenavond plots door de vloer van een Brusselse tram in een premetrotunnel. Het gaat om tramlijn 81 tussen de haltes Zuidstation en Bara. Twee reizigers raakten lichtgewond.En toen schoot er plots een ijzeren staaf door de tram.... pic.twitter.com/HUQGBsUf4i— BRUZZ (@BRUZZbe) November 29, 2016
  [naar artikel]
 42. IJzeren staaf doorboort Brusselse tram in tunnel (30/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een ijzeren staaf barstte gisterenavond plots door de vloer van een Brusselse tram in een premetrotunnel. Het gaat om tramlijn 81 tussen de haltes Zuidstation en Bara. Twee reizigers raakten lichtgewond.En toen schoot er plots een ijzeren staaf door de tram.... pic.twitter.com/HUQGBsUf4i— BRUZZ (@BRUZZbe) November 29, 2016
  [naar artikel]
 43. IJzeren staaf doorboort Brusselse tram in tunnel (30/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een ijzeren staaf barstte gisterenavond plots door de vloer van een Brusselse tram in een premetrotunnel. Het gaat om tramlijn 81 tussen de haltes Zuidstation en Bara. Twee reizigers raakten lichtgewond.En toen schoot er plots een ijzeren staaf door de tram.... pic.twitter.com/HUQGBsUf4i— BRUZZ (@BRUZZbe) November 29, 2016
  [naar artikel]
 44. Onderzoek wijst uit: grote meerderheid kinderen heeft stress op school (18/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  76,8% van de scholieren krijgen stress van school. Dat blijkt uit een online peiling van de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK). Opvallend: meer dan 40% geeft aan zelfs veel of zeer veel stress te hebben. Daarnaast gaat zo’n 38% van de scholieren vaak of altijd met tegenzin naar school.
  [naar artikel]
 45. De stop-de-tram-man (13/04/2019 - De Morgen)
  U zag zondag een flits van hem midden in de eindsprint van Luik-Bastenaken-Luik. Een wit bord met zwarte letters vulde een seconde lang het beeld: 'Geen tram A12 door woningen.' Jef Van Droogenbroeck ijvert voltijds tegen de tram. 'Ik bereid mij nu voor op de Ronde van Italië.'
  [naar artikel]
 46. Man (27) die urenlang bewusteloos op tram zat, is overleden (11/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  De 27-jarige man die vorige week donderdag onwel was geworden in een tram in Antwerpen, is dinsdagavond overleden. De man was ’s ochtends op tram 24 gestapt, zeven uur later merkte een passagier de man op en bracht hij de chauffeur op de hoogte.
  [naar artikel]
 47. Deze tram mag u niet missen (12/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koen Wauters gaat tussen walvissen kajakken met een dame die verlamd raakte. Bart Peeters en Nora Gharib zetten een tram muzikaal op stelten en Jake Gyllenhaal treft boosaardig buitenaards leven aan.
  [naar artikel]
 48. Tram ontspoort in Lissabon: 28 gewonden (15/12/2018 - Metro)
  Vrijdagavond laat zijn bij een ontsporing van een tram in Lissabon 28 mensen gewond geraakt. Dat melden Portugese media. Op foto’s is te zien hoe de tram, op de hoek van een straat, op zijn zij ligt, met daarrond verschillende voertuigen van de hulpdiensten. Volgens de politie raakte niemand zwaargewond. De tram ontspoorde in de wijk Lapa van de Portugese hoofdstad. Volgens getuigen lieten de remmen van de tram het afweten. Openbaarvervoermaatschappij Carris liet weten een onderzoek te voeren naar het ongeluk. bron: Belga Het bericht Tram ontspoort in Lissabon: 28 gewonden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Tram gaat uit de sporen na aanrijding met wagen in Antwerpen, vrouw (77) zwaargewond (05/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een oudere vrouw is deze middag zwaargewond geraakt bij een accident met een tram op het Antwerpse Kiel.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.