Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
20:01 uur

Jonathan Borlée met helikopter afgevoerd van Mount Everest-expeditie

Gazet van Antwerpen

08/11/2019 - 15:50

Jonathan Borlée is met een helikopter afgevoerd vanop de Mount Everest-expeditie van de Belgian Tornados. Het Belgische estafetteteam was al bezig aan de afdaling vanuit het basecamp, het doel van hun trip, toen het de zieke Borlée te veel werd. Nadat hij uit voorzorg aan de zuurstoffles gelegd werd, werd hij overgevlogen naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Volgens La Dernière Heure heeft hij daar inmiddels het ziekenhuis al mogen verlaten en stelt hij het goed.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Is de Mount Everest gekrompen? (25/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Indiase overheid zal een expeditie naar de hoogste berg op aarde sturen om te controleren of de Mount Everest door de krachtige aardbeving van 2015 al dan niet is gekrompen. De expeditie van het agentschap Survey of India vindt later dit jaar plaats, zei het hoofd van het agentschap, Swarna Subba Rao.
  [naar artikel]
 2. Is de Hillary Step op de Mount Everest echt verdwenen? (23/05/2018 - VRT NWS)
  De roemrijke laatste rotspassage naar de Mount Everest is verdwenen. Een expeditie onder leiding van klimmer Tim Mosedale is er van overtuigd dat de rots is ingestort. Maar de Vlaamse Everest-klimmer Björn Vandeweghe is niet overtuigd. “Ik geloof dat hij gewoon is ondergesneeuwd”, zegt hij in “De wereld vandaag” op Radio 1.
  [naar artikel]
 3. Belgian Tornados trekken naar Mount Everest voor start voorbereiding Tokio 2020 (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Tornados vertrekken op 24 oktober naar Nepal. Enkele dagen later starten ze er een expeditie naar het basiskamp van de Mount Everest, 's...
  [naar artikel]
 4. 10 om te zien: de mooiste foto’s van het Mount Everest-avontuur van de Belgian Tornados (11/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De expeditie naar de Mount Everest was een loodzwaar maar prachtig avontuur voor de Belgian Tornados. Fotograaf Vincent Kalut ging voor uw krant...
  [naar artikel]
 5. De mooiste foto’s van het Mount Everest-avontuur van de Belgian Tornados (11/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De expeditie naar de Mount Everest was een loodzwaar maar prachtig avontuur voor de Belgian Tornados. Fotograaf Vincent Kalut ging voor uw krant...
  [naar artikel]
 6. Belgian Tornados trekken naar Mount Everest (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Belgian Tornados vertrekken op 24 oktober naar Nepal. Enkele dagen later starten ze er een expeditie naar het basiskamp van de Mount Everest, ‘s werelds hoogste berg. De actie geldt als het startschot in de voorbereiding op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.
  [naar artikel]
 7. Mythische berg eist almaar meer levens: files op Mount Everest levensgevaarlijk (26/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Al 10 doden in twee maanden en een foto die de wereld confronteert met de harde waarheid: de Mount Everest laat zich dezer dagen van zijn meest zorgwekkende kant zien. Wegens te veel klimmers en tochten, en een overheid die baat heeft bij dure klimvergunningen. “Er is te weinig controle over wie meegaat op expeditie.”
  [naar artikel]
 8. Belgian Tornados trekken naar Mount Everest (30/09/2019 - Metro)
  De Belgian Tornados vertrekken op 24 oktober naar Nepal. Enkele dagen later starten ze er een expeditie naar het basiskamp van de Mount Everest, ’s werelds hoogste berg. De actie geldt als het startschot in de voorbereiding op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. “We trekken op avontuur om elkaar op een dieper niveau te leren kennen, om in alle omstandigheden te leren samenleven. Bovendien is het ook een serieuze fysieke inspanning, en daarmee de start van onze voorbereidingen voor de Olympische Spelen”, legt Jacques Borlée, coach van de 4×400 meter-ploeg, uit. De Belgian Tornados hebben een traditie om een jaar voor de Olympische Spelen op teambuilding te gaan. In 2011 staken ze de tweede grootste gletsjer van Europa in IJsland over met Alain Hubert, in 2015 ging het richting de Grand Canyons in de Verenigde Staten en nu is het de beurt aan de Mount Everest. Op 24 oktober vertrekken ze naar Nepal om op 27 oktober een expeditie naar het basiskamp van de Mount Everest te doen, een tocht van twee weken tot 5.364 meter hoogte. Voor het eerst linken de Belgian Tornados hun teambuilding ook aan een goed doel. In Nepal zullen ze een bezoek brengen aan een SOS Kinderdorp en geld inzamelen voor de ruim 6.000 kinderen die er door SOS Kinderdorpen worden ondersteund. “We grijpen iedere kans om aandacht te vragen en fondsen in te zamelen voor de kinderen met wie SOS Kinderdorpen werkt. Ik hoop dat heel veel mensen onze inspanning om het basiskamp te bereiken ondersteunen”, aldus Borlée. Wie de Belgian Tornados wil steunen, kan terecht op https://www.sos-kinderdorpen.be/actie/sponsor-de-belgian-tornados. bron: Belga Het bericht Belgian Tornados trekken naar Mount Everest verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. ‘Eender wie mag de Mount Everest beklimmen’ (28/05/2019 - De Standaard)
  Elk jaar komen klimmers om op de Mount Everest. Wat bezielt hen om hun leven te wagen op de hoogste berg ter wereld? ‘Met de top in zicht keer je niet terug’, zegt Bjorn Vandewege (47), die in 2010 de Everest beklom.
  [naar artikel]
 10. Mount Everest zou wel eens minder hoog kunnen zijn dan we denken (25/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een team van wetenschappers vertrekt over twee maanden op expeditie naar het dak van de wereld. Doel van de reis is meten hoe hoog de Mount
  [naar artikel]
 11. Mount Everest zou wel eens minder hoog kunnen zijn als we denken (25/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een team van wetenschappers vertrekt over twee maanden op expeditie naar het dak van de wereld. Doel van de reis is meten hoe hoog de Mount
  [naar artikel]
 12. Vlaams bedrijf brengt historische foto’s van eerste Everest-expeditie tot leven (24/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Hoe de beklimming van de Mount Everest er bijna honderd jaar geleden uitzag? Dat onthullen “nieuwe” foto’s van de expeditie in 1921, waar onder andere de Brit George Mallory aan deelnam. De kiekjes hebben we te danken aan het Limburgse bedrijf Salto Ulbeek. Dat heeft de foto’s, afkomstig uit het archief van de Britse Royal Geographical Society, in hoge resolutie gedigitaliseerd.
  [naar artikel]
 13. Vliegtuigje botst op helikopter bij Mount Everest: twee doden (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Nepal is tijdens het opstijgen een klein vliegtuig in botsing gekomen met een helikopter. De copiloot en een politieman kwamen daarbij om het...
  [naar artikel]
 14. Twee doden bij vliegtuigongeval bij Mount Everest (14/04/2019 - Metro)
  In Nepal is zondag tijdens het opstijgen een klein vliegtuig in botsing gekomen met een helikopter. De copiloot en een politieman kwamen daarbij om het leven en drie anderen raakten gewond, aldus de Nepalese politie. Het vliegtuig van Simrik Air was opgestegen van de Tenzing-Hillary Airport in Lukla, vlakbij de Mount Everest, toen het in botsing kwam met een helikopter van Manang Air. De piloot van het vliegtuig, een agent en de piloot van de helikopter raakten gewond. De agenten maakten deel uit van de toeristenpolitie. De gewonden zijn allen Nepalezen. Honderden buitenlandse klimmers trekken in april naar de regio om de hoogste berg ter wereld te bedwingen. De luchthaven, die genoemd is naar de twee mannen die voor het eerst de piek op 8.848 meter bereikten, ligt op 2.843 meter boven zeeniveau en wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste ter wereld om te bereiken. bron: Belga Het bericht Twee doden bij vliegtuigongeval bij Mount Everest verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Drie wandelaars op korte tijd overleden in buurt van basiskamp Mount Everest (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de omgeving van de Mount Everest in Nepal zijn in negen dagen drie buitenlandse trekkers overleden. Geen van hen had nochtans de Everest...
  [naar artikel]
 16. India gaat Mount Everest opnieuw meten (06/04/2019 - De Morgen)
  8.848 meter hoog is de Mount Everest volgens de vorige metingen.
  [naar artikel]
 17. Is Mount Everest beetje gekrompen na aardbeving? (10/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nepal heeft een team naar de Mount Everest gestuurd om de hoogste berg ter wereld opnieuw op te meten.
  [naar artikel]
 18. Maak adembenemende beklimming Mount Everest mee in virtual reality (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het dak van de wereld beklimmen kan vanaf nu ook zonder ontbering in ijzige temperaturen. Wie de Mount Everest wil bezoeken, kan dat voortaan
  [naar artikel]
 19. Chinees (69) met twee geamputeerde benen bereikt top Mount Everest (15/05/2018 - De Morgen)
  Xia Boyu, een 69-jarige Chinees, heeft bij zijn vijfde poging de top van de Mount Everest bereikt langs de kant van Nepal. Opmerkelijk, aangezien Boyu's beide benen geamputeerd zijn tot onder de knie. Pittig detail: de Chinees verloor zijn beide voeten tijdens zijn eerste mislukte expeditie op 's werelds hoogste berg.
  [naar artikel]
 20. Japanner sterft bij achtste poging om Mount Everest te beklimmen (21/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, is maandag een bekende Japanse klimmer dood aangetroffen. Het is al de derde dit klimseizoen.
  [naar artikel]
 21. Nepalese klimmers gaan Mount Everest nog eens meten (11/04/2019 - De Morgen)
  Nepal stuurt enkele klimmers omhoog, om uit te zoeken hoe hoog Mount Everest nu precies is. De hoogte van de hoogste berg ter wereld is al langer voer voor discussie. Zeker sinds een aardbeving in 2015 de Everest heeft door elkaar geschud. 
  [naar artikel]
 22. ‘Kuisploeg' keert terug van Mount Everest met 11.000 kilogram afval en 4 lijken (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het (zeer korte) klimseizoen van de Mount Everest zit erop. Daarop was het de beurt aan een team sherpa’s om de rommel op te kuisen die toeristen...
  [naar artikel]
 23. Mount Everest: het hoogste stort ter wereld (23/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De homo touristicus eist zijn tol: China beperkt de toegang tot de Mount Everest voor een grote schoonmaakoperatie waarbij afval en lichamen zullen worden weggehaald.
  [naar artikel]
 24. De Mount Everest roept, maar klimmers blijven thuis (12/04/2019 - De Morgen)
  In de week dat Nepal stilstaat bij de aardbeving van een jaar geleden, is het opvallend rustig in het basiskamp aan de voet van de Mount Everest. De toeristenklimmers vrezen nieuwe natuurrampen.
  [naar artikel]
 25. Mount Everest opfietsen kan gewoon in uw achtertuin (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Mount Everest- de volle 8.848 hoogtemeters - op fietsen in je eigen 'achtertuin'? Het kan, als je in totaal 95 keer La Houppe, de heuvel in
  [naar artikel]
 26. Dodentol op Mount Everest stijgt tot tien (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dit klimseizoen zijn op de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, al tien alpinisten om het leven gekomen. Waarschijnlijk hebben de lange...
  [naar artikel]
 27. Chinees van 69 met twee geamputeerde benen bereikt top Mount Everest (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Xia Boyu, een Chinees van 69, heeft het geflikt: hij bereikte vanochtend de top van de Mount Everest langs de kant van Nepal. Het was al zijn...
  [naar artikel]
 28. Amerikaanse bergbeklimmer omgekomen op Mount Everest, Indiër vermist (21/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op Mount Everest is opnieuw een bergbeklimmer om het leven gekomen. De 50-jarige Amerikaan maakte deel uit van een Britse groep, die de top van
  [naar artikel]
 29. Er groeit voortaan gras rond de Mount Everest (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een opmerkelijk zicht: steeds meer gras en struikjes zijn aan het groeien rondom de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Dat stelden...
  [naar artikel]
 30. File op de Mount Everest: zeven doden (24/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zeven mensen zijn afgelopen week omgekomen op de Mount Everest. Honderden klimmers moesten uren aanschuiven in vriestemperaturen en een dodelijke hoogte.
  [naar artikel]
 31. Elfde dode van klimseizoen op Mount Everest (28/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het klimseizoen op de Mount Everest is goed op weg om een van de dodelijkste van de afgelopen jaren te worden. Een Amerikaanse klimmer stierf maandag tijdens de afdaling van de hoogste berg ter wereld.
  [naar artikel]
 32. Menselijke uitwerpselen bezoedelen Mount Everest: "Biogasvergister is de oplossing" (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elk jaar wagen zo'n 1.200 mensen zich aan de zware beklimming van de Mount Everest. Doordat zoveel klimmers het gebied betreden en iedereen naar...
  [naar artikel]
 33. Nepal gaat Mount Everest-toerisme aanpakken (15/08/2019 - De Morgen)
  Alleen stevig getrainde klimmers met al de nodige hoge toppen op hun palmares mogen in de toekomst de Mount Everest op. Tenminste, als het aan een Nepalese staatscommissie ligt die is ingesteld om de klimmersdrukte op 's werelds hoogste berg aan te pakken.
  [naar artikel]
 34. Eerste dode dit jaar bij beklimming van Mount Everest, Ierse professor nog vermist (17/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een bergbeklimmer uit India is de eerste die dit jaar om het leven is gekomen bij het beklimmen van de Mount Everest in Nepal, de hoogste berg ter...
  [naar artikel]
 35. Recordaantal klimmers op top van Mount Everest (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een recordaantal mensen bereikte dit jaar de top van de Mount Everest. Het gaat volgens officiële cijfers uit Nepal en China om 885 klimmers. Het...
  [naar artikel]
 36. Dag 4 van expeditie Belgian Tornados: vroeg uit de veren voor een tocht van minstens zes uur: “Magisch” (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een pittige dag voor de Belgian Tornados in hun tocht richting het Basecamp van de Mount Everest. Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Dylan Borlée,...
  [naar artikel]
 37. Dag 4 van expeditie Belgian Tornados: vroeg uit de veren voor een tocht van minstens 6 uur (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een pittige dag voor de Belgian Tornados in hun tocht richting het Basecamp van de Mount Everest. Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Dylan Borlée,...
  [naar artikel]
 38. Dag 4 van expeditie Belgian Tornados: vroeg uit de veren voor een tocht van minstens zes uur (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een pittige dag voor de Belgian Tornados in hun tocht richting het Basecamp van de Mount Everest. Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Dylan Borlée,...
  [naar artikel]
 39. Vanaf nu kan je de Mount Everest beklimmen in virtual reality (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het dak van de wereld beklimmen kan vanaf nu ook zonder ontbering in ijzige temperaturen. Wie de Mount Everest wil bezoeken, kan dat voortaan
  [naar artikel]
 40. Driehonderd toeristen gestrand aan Mount Everest door slecht weer (17/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n 300 toeristen zitten door slechte weersomstandigheden al vijf dagen vast in een kleine stad in Nepal, in de buurt van de Mount Everest. Dat melden ambtenaren dinsdag.
  [naar artikel]
 41. Bergbeklimmer omgekomen op Mount Everest (21/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op Mount Everest is opnieuw een bergbeklimmer om het leven gekomen. De 50-jarige Amerikaan maakte deel uit van een Britse groep, die de top van de 8.848 meter hoge berg trachtte te bereiken. Dat deelde de Nepalese touroperator van de groep mee.
  [naar artikel]
 42. Hoog in de wolken: er komt een pop-uprestaurant op de Mount Everest (10/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een groep chef-koks heeft plannen om een pop-uprestaurant te openen op de Mount Everest. Niet op de top, wel in het base camp op 5,364 meter hoogte. Met het initiatief willen de koks een wereldrecord breken.
  [naar artikel]
 43. Nepal vraagt hulp om slachtoffers Mount Everest te identificeren (07/06/2019 - De Morgen)
  De Nepalese autoriteiten hebben hulp gevraagd om vier lichamen te identificeren die na het voorbije klimseizoen, een van de dodelijkste ooit, gevonden werden op de Mount Everest. Dat meldt The New York Times.
  [naar artikel]
 44. Mount Everest: krimpt het dak van de wereld, of groeit het? (22/06/2017 - De Redactie)
  De Nepalese overheid is begonnen met de allesbehalve alledaagse klus om de hoogte van de Mount Everest, het dak van de wereld, opnieuw op te meten. Ze wil voor eens en voor altijd duidelijkheid scheppen over het krimpen dan wel groeien van de berg.
  [naar artikel]
 45. Een triest beeld: mensen komen om in lange wachtrij op Mount Everest (24/05/2019 - De Morgen)
  Files op de hoogste berg ter wereld: het is geen fictie. Afgelopen woensdag waagden meer dan 300 mensen zich aan de klim op de Mount Everest. Mogelijk heeft de wachttijd bijgedragen aan de dood van twee klimmers.
  [naar artikel]
 46. 85-jarige Nepalees wil klimmen naar de top van de Mount Everest (8.848m) (13/02/2017 - Sporza)
  Vorige maand vestigde een 105-jarige Fransman een nieuw werelduurrecord. Nu wil een 85-jarige Nepalees zich kronen tot de oudste bergbeklimmer op de top van de Mount Everest.
  [naar artikel]
 47. Klimmer bereikt levensdoel op top Mount Everest, maar sterft kort daarna (23/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Toen hij als tienerjongen over de Mount Everest las, wist hij het al. Hij moest en zou later de Zeven Toppen, de hoogste bergen van elk continent, overwinnen. Woensdag, veertig jaar later, was het eindelijk zover en bereikte Donald Lynn Cash (55) de top van de Everest. Zijn levensdoel was bereikt, maar de beklimming had zijn tol geëist. Tijdens de afdeling kreeg de Amerikaan een fatale hartaanval.
  [naar artikel]
 48. “Berg van afval”: toeristen niet meer welkom op Chinees basiskamp op Mount Everest (15/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China sluit het basiskamp op zijn deel van de Mount Everest voor toeristen zonder klimvergunning. De grote meerderheid toeristen is tot nader order...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.