Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

31 May 2020
00:14 uur

De grens van de mens: waar liggen de limieten van sportieve prestaties?

De Morgen

08/11/2019 - 16:07

Ja, Eliud Kipchoge liep op?12?oktober de marathon als eerste ooit onder de twee uur. Maar de mens bereikt stilaan zijn sportieve plafond. ‘Sneller, hoger, sterker’ is het olym­pische motto, maar hoelang nog en tot waar?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Beter wordt het niet meer: homo sapiens zit aan zijn fysieke limieten (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De mens is door de eeuwen heen alsmaar sneller, sterker en groter geworden. Maar de fysieke limieten van de homo sapiens lijken inmiddels bereikt....
  [naar artikel]
 2. Van ultraloper tot zwangere vrouw: iedereen botst op dezelfde fysieke grens van wat ons lichaam aankan (06/06/2019 - VRT NWS)
  Van de Ironman-triatlon op Hawai over de Tour de France tot een zwangerschap, het zijn allemaal prestaties die de grenzen van het menselijke lichaam opzoeken. Een onderzoek naar energieverbruik bij enkele van de meest uitdagende fysieke prestaties toont aan dat uiteindelijk iedereen op dezelfde grens botst. En die grens heeft niet te maken met je hersenen of je spieren, maar wel met je spijsvertering.
  [naar artikel]
 3. KOERS KORT: Belgisch toptalent schittert nu ook op internationaal niveau met tijdritwinst in de Vredeskoers (04/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Waar liggen de limieten van Remco Evenepoel? Onze 17-jarige landgenoot begon een dik jaar geleden met wielrennen en rijdt sindsdien de ene prijs na...
  [naar artikel]
 4. Verwarring op Kamping Kitsch: waar moet nu eigenlijk de grens liggen? (26/08/2018 - De Morgen)
  Het moet de hel geweest zijn: in het jaar van #MeToo en de nieuwe feministische golf een festival organiseren waar de grenzen van het fatsoen op allerlei manieren worden overschreden. Wat betekent ‘consent’ op Kamping Kitsch? En waar ligt nu in hémelsnaam de nieuwe grens? “Of ik ga klagen over wat er vandaag gebeurt? Morgen tegen mijn lief, ja.”
  [naar artikel]
 5. De mens zonder limieten (07/04/2019 - De Morgen)
  Faster, Higher, StrongerBBC2, maandag t/m donderdag, 20.00uDOCU
  [naar artikel]
 6. 'Het beste moet nog komen' (29/03/2019 - De Morgen)
  Een tweede keer wereldkampioen op zijn 26ste. Waar liggen de limieten van Peter Sagan? Lotto-Soudal-ploegleider Frederik Willems was zijn ploegmaat bij Liquigas en Steven de Jongh begeleidde hem bij Tinkoff.
  [naar artikel]
 7. Performance Coach van Van Aert: “De snelheid van zijn ontwikkeling is enorm” (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Waar liggen de limieten van Belgisch tijdritkampioen Wout van Aert? Met die vraag trok VTM Nieuws naar Mathieu Heijboer, de Performance Coach van...
  [naar artikel]
 8. Onze man in Portugal vraagt zich af waar limieten van Evenepoel liggen: “Hoelang blijft het crescendo gaan met deze jongen?” (21/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel (20) heeft het wéér gedaan. Voor de ­allereerste keer — bij de ­elite — won hij een koers met aankomst bergop. Na een splijtende...
  [naar artikel]
 9. Vrouw bereikt ‘eeuwig jeugd’: hoe oud schat je haar? (12/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Chinese Liu Yelin verbaast iedereen wanneer ze hen haar leeftijd vertelt. Op foto’s met haar zoon zou je de twee even oud schatten, maar niets is minder waar. Om er zo goed uit te blijven zien sport de vrouw wel elke dag minstens twee uur, en haar sportieve prestaties zijn erg indrukwekkend.
  [naar artikel]
 10. Vrouw bereikt ‘eeuwig jeugd’: hoe oud schat je haar? (12/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Chinese Liu Yelin verbaast iedereen wanneer ze hen haar leeftijd vertelt. Op foto’s met haar zoon zou je de twee even oud schatten, maar niets is minder waar. Om er zo goed uit te blijven zien sport de vrouw wel elke dag minstens twee uur, en haar sportieve prestaties zijn erg indrukwekkend.
  [naar artikel]
 11. Atletiekfederatie vervangt limieten door wereldranglijst (03/11/2017 - Sporza)
  Atleten die zich willen plaatsen voor een groot toernooi doen dat vanaf volgend jaar niet meer op basis van limieten, maar een gloednieuwe wereldranglijst.
  [naar artikel]
 12. Veritas hapert over de grens (26/07/2017 - De Tijd)
  01:03 De Belgische naai- en kledingketen Veritas zit in eigen land aan haar limieten. Daarom wil ze naar Frankrijk en Duitsland trekken. Maar die noodzakelijke expansie verloopt moeizaam.
  [naar artikel]
 13. ANALYSE. Niemand weet waar de limieten van Campenaerts liggen. Ook hij niet (27/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Brons voor Victor Campenaerts. En als hij na in plaats van voor Tom Dumoulin start, is de kans groot dat hij zilver pakt. Maar bon, hij moppert niet, wij mopperen niet. Victor Campenaerts heeft één van de weinige blinde vlekken van de Belgische wielersport uitgevaagd: een medaille op een WK tijdrijden voor profs.
  [naar artikel]
 14. James Cooke doet in ‘De Slimste Mens’ bijzondere onthulling over toilet van Gert Verhulst (13/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De eerste ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van deze week gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Maandag deed Saartje Vandendriessche (43) haar gooi naar de titel. In een vorig leven was ze omroepster op Eén, nu gaat ze op dezelfde zender sportieve uitdagingen aan in ‘Op De Man Af’.
  [naar artikel]
 15. James Cooke doet in ‘De Slimste Mens’ bijzondere onthulling over toilet van Gert Verhulst (13/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van deze week gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Maandag deed Saartje Vandendriessche (43) haar gooi naar de titel. In een vorig leven was ze omroepster op Eén, nu gaat ze op dezelfde zender sportieve uitdagingen aan in ‘Op De Man Af’.
  [naar artikel]
 16. Vijftien heetste plaatsen ter wereld liggen momenteel in Australië (16/01/2019 - Metro)
  Het is zweten geblazen in Australië. Volgens de weerdienst El Dorado liggen de vijftien heetste plaatsen ter wereld nu allemaal in dat land. De hoogste temperatuur werd gemeten in Tarcoola in het zuiden, met 49,1 graden Celsius in de schaduw. Er wordt zelfs voorspeld dat de 50 graden-grens zal worden overschreden. Australië ligt in het zuidelijk halfrond en dus is het er nu hoogzomer. De scholen zijn dicht en de stranden liggen vol, maar toch zijn dergelijke hoge temperaturen uitzonderlijk. Het is van 1998 geleden dat de grens van 50 graden werd overschreden. Dat gebeurde toen in Mardie, in het westen van Australië, waar de thermometer 50,5 graden aanwees. In januari 1960 werd op de luchthaven van Oodnadatta in het zuiden van het land zelfs 50,7 graden Celsius bereikt. bron: Belga Het bericht Vijftien heetste plaatsen ter wereld liggen momenteel in Australië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. ‘Belasting op kapitaal? De limieten zijn bereikt' (16/09/2017 - De Tijd)
  01:00 MR-vicepremier Didier Reynders heeft er genoeg van dat bij elke begrotingsronde de belastingen op kapitaal worden verhoogd: 'De limieten zijn bereikt.’
  [naar artikel]
 18. Banken verhogen limieten contactloos betalen zonder pincode (06/04/2020 - Express)
  De banken verhogen de limieten om contactloos te betalen. Klanten zullen binnenkort de pincode pas moeten invoeren bij een betaling... The post Banken verhogen limieten contactloos betalen zonder pincode appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Het Italiaanse ijsje dat je sneller doet lopen (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kan een ijsje je sportieve prestaties opkrikken? De Italiaanse cardioloog Valerio Sanguigni, die een bijzondere liefde voor 'gelato' koestert,
  [naar artikel]
 20. Met deze actiecamera's film je je wildste ski- en snowboardmoves (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vertrek je nog op wintersport? Deze drie actiecamera's zijn een prima koop om je sportieve prestaties mee vast te leggen. Met nadruk op hun
  [naar artikel]
 21. Dopingcontroleurs mogen whereabouts van profsporters vragen, oordeelt EU-Mensenrechtenhof (18/01/2018 - Metro)
  Antidopingagentschappen mogen topsporters om hun whereabouts vragen. Volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) is die bepaling conform met het Europees Mensenrechtverdrag. “Het algemeen belang maakt dat onverwachte controles nodig zijn”, stelt het EU-Hof in een arrest. De zaak kwam bij Europees Hof van Justitie op de rol naar aanleiding van een onderzoek dat in 2011 tegen Frankrijk werd ingesteld. De Franse sportvakbonden en een honderdtal individuele sporters klaagden de staat aan omdat ze elke dag moeten laten weten waar ze zijn zodat de anti-dopingagentschappen onverwachte controles kunnen uitvoeren. Twee jaar later klaagde de Franse topwielrenster Jeannie Longo (59) het land om dezelfde reden aan. Volgens de reglementen van het wereldantidopingagentschap WADA moeten bepaalde topsporters – hoe beter de prestaties, hoe strenger de controles – elke dag van het seizoen een plaats opgeven waar ze binnen de 60 minuten moeten kunnen zijn voor een controle, voor veel sporters een te grote inbreuk op hun persoonlijke leven en op hun vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. Het EU-Mensenrechtenhof erkent dat de bepaling een impact heeft op het privéleven, maar die impact is volledig in verhouding met het algemeen belang van de controles, stelt het Hof. Het Europees verdrag voor de Rechten van de Mens is hiermee dus niet geschonden. Meer nog, als de verplichte whereabouts zouden worden afgeschaft, dan zal het dopinggebruik opnieuw toenemen, stelt het Hof, “met gevaar voor de gezondheid van sporters en van de hele sportieve gemeenschap tot gevolg”. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 22. Dopingcontroleurs mogen whereabouts van profsporters vragen, oordeelt EU-Mensenrechtenhof (18/01/2018 - Metro)
  Antidopingagentschappen mogen topsporters om hun whereabouts vragen. Volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) is die bepaling conform met het Europees Mensenrechtverdrag. “Het algemeen belang maakt dat onverwachte controles nodig zijn”, stelt het EU-Hof in een arrest. De zaak kwam bij Europees Hof van Justitie op de rol naar aanleiding van een onderzoek dat in 2011 tegen Frankrijk werd ingesteld. De Franse sportvakbonden en een honderdtal individuele sporters klaagden de staat aan omdat ze elke dag moeten laten weten waar ze zijn zodat de anti-dopingagentschappen onverwachte controles kunnen uitvoeren. Twee jaar later klaagde de Franse topwielrenster Jeannie Longo (59) het land om dezelfde reden aan. Volgens de reglementen van het wereldantidopingagentschap WADA moeten bepaalde topsporters – hoe beter de prestaties, hoe strenger de controles – elke dag van het seizoen een plaats opgeven waar ze binnen de 60 minuten moeten kunnen zijn voor een controle, voor veel sporters een te grote inbreuk op hun persoonlijke leven en op hun vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. Het EU-Mensenrechtenhof erkent dat de bepaling een impact heeft op het privéleven, maar die impact is volledig in verhouding met het algemeen belang van de controles, stelt het Hof. Het Europees verdrag voor de Rechten van de Mens is hiermee dus niet geschonden. Meer nog, als de verplichte whereabouts zouden worden afgeschaft, dan zal het dopinggebruik opnieuw toenemen, stelt het Hof, “met gevaar voor de gezondheid van sporters en van de hele sportieve gemeenschap tot gevolg”. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 23. Francken botst op zijn limieten (09/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider2.demorgen-cdn.be/photo/francken-botst-op-zijn-limieten/mruw6lzwg4ytembyheys6rsxf43dimq/38d519b4b456232f502357f58e478ceb30edbdb60f7c2dd2d55f1d9570a777e9/fitwidth_642x0_67120891.jpg?v=pTmou5o
  [naar artikel]
 24. 4.500 vips op BK Veldrijden op Sint-Anneke: “Iedereen wil wel eens een dag vip zijn” (12/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bijna dertigduizend supporters zagen Laurens Sweeck zondag als eerste over de finish komen van het BK Veldrijden. Ruim 4.500 daarvan (zo’n 15%) deed dat vanuit een viptent of -boot. Met zes verschillende viparrangementen begint het veldrijden festival-achtige allures aan te nemen. Dus trokken we zondag naar de viplounge, waar niet iedereen van veldrijden houdt en de hapjes voor sommige gasten belangrijk zijn dan de sportieve prestaties.
  [naar artikel]
 25. [VIDEO] - Dit waren de strafste stoten van 2016 (23/12/2016 - Sporza)
  2016 was een fantastisch sportjaar. Er waren niet alleen grootste sportieve prestaties, maar ook een pak grappige en straffe acties. Geniet mee van ons alternatieve jaaroverzicht.
  [naar artikel]
 26. Gouden Spike – “Erkenning is leuk, maar prestaties op de piste zijn belangrijker” (09/12/2017 - Metro)
  “Deze erkenning is leuk, maar prestaties op de piste zijn belangrijker”, reageerde Nafi Thiam, nadat ze zaterdag in Sint-Truiden voor het vijfde jaar op rij de Gouden Spike mocht ontvangen. De 23-jarige Naamse, in 2016 olympisch kampioene, kroonde zich dit jaar in Belgrado tot Europees kampioene op de vijfkamp en in Londen tot wereldkampioene op de zevenkamp. In mei overschreed ze in Götzis als vierde atlete in de geschiedenis de magische grens van 7.000 punten. Eind november werd Thiam bovendien door de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) verkozen tot Wereldatlete van het Jaar. Een primeur, nooit eerder won een Belg die trofee. Thiam zelf vindt haar prestaties belangrijker dan de prijzen die ze achteraf wint. “Als ik aan mijn seizoen denk, dan denk ik aan mijn prestaties op de piste. Dat is voor elke atleet het belangrijkste. Het is voor die prestaties dat we werken. Deze erkenning is natuurlijk wel leuk, maar het blijft ondergeschikt aan de sportieve prestaties tijdens het seizoen.” Eén moment kiezen dat er bovenuit stak dit seizoen vindt Thiam moeilijk. “Het is niet gemakkelijk om een mooiste moment uit het afgelopen seizoen te kiezen, ik profiteer van elk moment. De Gouden Spike is dan ook een mooie bevestiging van mijn atletiekseizoen.” Ook volgend seizoen wordt er één om naar uit te kijken. “Ik ben niet ver meer verwijderd van het Europese record”, klinkt het. “Ik moet nog enkele punten halen, dus ik denk wel dat dat haalbaar zal zijn. Het wereldrecord breken is wel wat moeilijker.” Haar trainer Roger Lespagnard is naar eigen zeggen “heel tevreden”. “Ik hoop nu alleen maar dat het volgend jaar nog beter wordt.” . bron: Belga
  [naar artikel]
 27. Laat Chelsea opnieuw punten liggen tegen Swansea City? (25/02/2017 - Sporza)
  Chelsea liet dit seizoen zijn eerste punten liggen op het veld van Swansea City (2-2). Kan het met Hazard en Courtois in de basis sportieve revanche nemen?
  [naar artikel]
 28. Topsportcoach Van Den Bosch over Kipchoge: “Op dit moment zijn de limieten van de mens bereikt” (12/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Topsportcoach Paul Van Den Bosch nam de prachtige prestatie van Eliud Kipchoge onder de loep. “Kipchoge had ook mensen die achter hem liepen. Uit...
  [naar artikel]
 29. Abortus: waar ligt de grens? (26/07/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider0.demorgen-cdn.be/photo/abortus-waar-ligt-de-grens/mruw6lzsgizdkmjyhe2s6rsxf43dimq/95abb20fc87757dd100973c0f5b6e279e136c7058ec7e99a3f79b6f3f7bc854a/fitwidth_642x0_22251895.jpg?v=pS5xPp2
  [naar artikel]
 30. Wie niet werkt, is gezien (12/04/2019 - De Morgen)
  Kun je de term 'werkloos' ook positief benaderen? Wel als het aan choreograaf Daniel Linehan ligt. Samen met veertig werklozen maakt hij in deSingel een voorstelling rond de 'beschikbare mens'. Want waar ligt de grens tussen werken en een 'echte' job hebben? Sofie Mulders
  [naar artikel]
 31. Bitcoin doorbreekt grens van 10.000 dollar, waar gaat dit eindigen? (28/11/2017 - VRT NWS)
  De virtuele munt Bitcoin heeft de grens van de 10.000 dollar bereikt. Waar komt dit snelle succes vandaan en kan de waarde nog verder stijgen, of is het een zeepbel die elk moment kan ontploffen?
  [naar artikel]
 32. Is seks voor de wedstrijd echt zo slecht? (19/12/2016 - Knack)
  'Het opsparen van seksuele krachten draagt bij tot sportieve prestaties' - de oude Romeinen en Grieken dachten er al zo over. Seks zou energiereserves aanvreten. Na een orgasme zou je alle agressie verliezen en een softie worden. Ook nu vind je nog aanhangers van die stellingen.
  [naar artikel]
 33. Aan de grens met Noord-Korea: een topattractie in China (16/10/2017 - VRT NWS)
  China is zowat de enige bondgenoot die Noord-Korea nog een hand boven het hoofd houdt. Maar ook hier zit er een stevige haar in de boter. Toch liggen de Chinezen aan de grens niet wakker van een kernoorlog. Nieuwsgierig naar hun Noord-Koreaanse buren zijn ze wel. Dat stelde Veerle de Vos vast aan de grens tussen beide landen.      
  [naar artikel]
 34. Alpro strikt Nafi Thiam als boegbeeld (21/12/2017 - De Tijd)
  01:06 Door haar sportieve prestaties is de zevenkampster Nafi Thiam een begeerd uithangbord voor bedrijven. Het voedingsmerk Alpro springt mee op de kar.
  [naar artikel]
 35. Golfster lacht op briljante manier met haar reputatie (16/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Paige Renee Spiranac staat als golfster vooral bekend om haar filmpjes op Instagram en niet zozeer om haar sportieve prestaties. Daar is ze zich
  [naar artikel]
 36. Michele Scarponi: de zanger/grapjas/ papegaaivriend uit het wielerpeloton (22/04/2017 - Sporza)
  Naast zijn sportieve prestaties stond Michele Scarponi ook bekend om zijn grappen en grollen. Van liedjes tijdens interviews tot trainen met een papegaai.
  [naar artikel]
 37. De beginselen van Buelens: waar trek je de grens tussen werk en gezin? (21/04/2019 - Knack)
  Werk en gezin zijn communicerende vaten. Elk uur dat je met je kinderen doorbrengt, is een uur minder dat je e-mails kunt beantwoorden. Waar trek je de grens?
  [naar artikel]
 38. Deze Olympische sites liggen er vandaag verwaarloosd bij (09/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Steden waar de Olympische Spelen plaatsvinden doen hun uiterste best om al hun troeven in de kijker te zetten. Meer nog: ze pompen miljoenen in de bouw van indrukwekkende stadions en olympische dorpen om duizenden sportliefhebbers te lokken. Maar na de sportieve gekte worden veel gloednieuwe sites schaamteloos verwaarloosd. Een schrijnend overzicht.
  [naar artikel]
 39. Deze Olympische sites liggen er vandaag verwaarloosd bij (09/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Steden waar de Olympische Spelen plaatsvinden doen hun uiterste best om al hun troeven in de kijker te zetten. Meer nog: ze pompen miljoenen in de bouw van indrukwekkende stadions en olympische dorpen om duizenden sportliefhebbers te lokken. Maar na de sportieve gekte worden veel gloednieuwe sites schaamteloos verwaarloosd. Een schrijnend overzicht.
  [naar artikel]
 40. "De muur van Trump staat hier al jaren" (30/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Toen Donald Trump in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen bulderde dat hij “een dertien meter hoge betonnen muur zou optrekken om illegale immigranten te stoppen” verklaarde de halve wereld hem voor gek. Een verkiezing later komt het plan om de grens met Mexico te dichten plots akelig dichtbij. Uw krant trok naar de Verenigde Staten en volgde de 3.100 kilometer lange grens tussen beide naties, waar het rijke Westen en de Derde Wereld op een zakdoek van elkaar liggen. Een plaats waar nog geen betonnen muur prijkt, maar wel al honderden kilometers stalen hekwerk is neergezet met als doel zo veel mogelijk Mexicanen uit Amerika te houden.
  [naar artikel]
 41. Sotsji 2014: samen op het toilet, een wolf in het hotel en erotiek op de rodelbaan (04/02/2018 - VRT NWS)
  Vanaf vrijdag kunt u weer op het puntje van uw stoel gaan zitten om te genieten van de sportieve prestaties tijdens de Olympische Winterspelen, die dan van start gaan. Dit keer ontvangt de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang de topatleten, die opnieuw hun grenzen op sportief vlak proberen te verleggen. Niet alleen deze prestaties blijven bij zo’n groots evenement in het collectieve geheugen zitten, ook opvallende gebeurtenissen errond halen vaak de wereldpers, vooral dankzij sociale media. Ook 4 jaar geleden was dat zo, toen de Winterspelen in Sotsji, Rusland, plaatsvonden. Daarom deze korte opfrissing.
  [naar artikel]
 42. Banken verhogen limieten contactloos betalen zonder pincode (06/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De banken verhogen de limieten om contactloos te betalen. Klanten zullen binnenkort de pincode pas moeten invoeren bij een betaling van meer dan 50 euro, zo meldt bankenfederatie Febelfin.
  [naar artikel]
 43. Banken verhogen limieten contactloos betalen zonder pincode (06/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De banken verhogen de limieten om contactloos te betalen. Klanten zullen binnenkort de pincode pas moeten invoeren bij een betaling van meer dan 50 euro, zo meldt bankenfederatie Febelfin.
  [naar artikel]
 44. Theo Francken: 'Referendum Hongarije illustreert dat EU op haar limieten botst' (02/10/2016 - Knack)
  Het omstreden Hongaarse referendum over het Europees spreidingsplan voor vluchtelingen is 'een illustratie van een Europese Unie die op haar limieten zit', zegt staatsecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
  [naar artikel]
 45. Waar ligt de grens? Specialisten over seksuele intimidatie op de werkvloer (13/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De zaak rond Bart De Pauw roept vragen op. Want niet alleen in de filmwereld duikt seksueel grensoverschrijdend gedrag op, ook op andere werkvloeren. Wat omvat het? Waar is de grens? En wat als die wordt overschreden? “Natuurlijk mag je complimenten geven. Maar stop als de ander zich daar oncomfortabel bij voelt.”
  [naar artikel]
 46. Ronny Van Geneugden is nieuwe sportieve directeur Lommel SK (05/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De kogel is door de kerk. Ronny Van Geneugden wordt de nieuwe sportieve directeur van Lommel SK. Donderdag wordt hij officieel voorgesteld op de club, waar hij zijn plannen over de werking van de jeugdacademie en de A-kern zal toelichten.
  [naar artikel]
 47. Banken verhogen de limieten van contactloos betalen zonder pincode (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De banken verhogen naar aanleiding van de coronacrisis de limieten om contactloos te betalen. Klanten zullen binnenkort hun pincode pas moeten...
  [naar artikel]
 48. 'Ik heb het geweldig naar mijn zin bij Cercle' (11/04/2019 - De Morgen)
  Foeke Booy (50) wordt door iedereen bij Cercle Brugge op handen gedragen. Aan hem zal het niet liggen. 'Vakman, harde werker, innemende persoonlijkheid'. Maar de trainer stuit op de limieten van zijn spelerspotentieel. Vanavond, in Charleroi, moet er gewonnen worden.
  [naar artikel]
 49. 92% van de mensen leeft in te vuile lucht (27/09/2016 - Knack)
  92% van de wereldbevolking leeft in een gebied waar de luchtkwaliteit niet voldoet aan de limieten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat blijkt uit een rapport dat dinsdag verschenen is.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.