Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

31 May 2020
00:22 uur

Rode kaart voor racisme in de sport

VRT NWS

08/11/2019 - 16:18

Na enkele racistische incidenten in het voetbal formuleert sportpsycholoog Yves Vanden Auweele een oproep. Sport moet helpen fundamenteel-maatschappelijke doelstellingen te realiseren zoals integratie, het positief waarderen van elkaars verschillen en een inzet voor gemeenschappelijke doelen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Voetbalbond brengt racisme op Vlaamse velden in kaart (13/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voetbal Vlaanderen, een tak van de Belgische voetbalbond, gaat vanaf volgend seizoen het racismeprobleem op de velden nauwkeurig in kaart brengen. Op dit moment is de omvang daarvan allesbehalve duidelijk. Concreet moet de ref bij elk incident of rode kaart inschatten in welke mate racisme aan de grondslag ligt. Dat schrijft Het Belang van Limburg maandag.
  [naar artikel]
 2. Voetbal Vlaanderen wil racisme op het veld in kaart brengen (14/01/2020 - De Morgen)
  Voetbal Vlaanderen, een tak van de nationale bond, wil meer zicht krijgen op de racismeproblematiek in het voetbal. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Vanaf volgend seizoen moet een scheidsrechter bij elk incident of rode kaart inschatten in welke mate racisme aan de grondslag ligt.
  [naar artikel]
 3. Strijd tegen racisme op het voetbaldveld: refs moeten elk incident melden (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voetbal Vlaanderen, een tak van de Belgische voetbalbond, gaat vanaf volgend seizoen het racismeprobleem op de velden nauwkeurig in kaart brengen. Op dit moment is de omvang daarvan allesbehalve duidelijk. Concreet moet de ref bij elk incident of rode kaart inschatten in welke mate racisme aan de grondslag ligt.
  [naar artikel]
 4. Voetbalbond brengt racisme op Vlaamse velden in kaart (13/01/2020 - Metro)
  Voetbal Vlaanderen, een tak van de Belgische voetbalbond, gaat vanaf volgend seizoen het racismeprobleem op de velden nauwkeurig in kaart brengen. Op dit moment is de omvang daarvan allesbehalve duidelijk. Concreet moet de ref bij elk incident of rode kaart inschatten in welke mate racisme aan de grondslag ligt. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Racisme blijft niet beperkt tot de grote stadions maar duikt ook op in het amateurvoetbal. Hoe groot het probleem daar is, is echter niet duidelijk. “Wij krijgen die vraag regelmatig maar op dit moment kunnen wij daar geen antwoord op formuleren”, zegt Benny Mazur, secretaris-generaal van Voetbal Vlaanderen. Nu al moet de scheidsrechter een verslag opmaken na elke rode kaart of incident. Daarin moet hij de feiten beschrijven die hij gezien of gehoord heeft. Er is ook een indicatieve tabel met 44 omschrijvingen van mogelijke overtredingen. Eén van die omschrijvingen is ‘racistische of discriminerende uitlatingen of gedragingen’. Dat geeft volgens Voetbal Vlaanderen echter onvoldoende inzicht in het probleem. Daarom zullen scheidsrechters vanaf volgend seizoen een extra vraag moeten beantwoorden bij het invullen van zo’n verslag. Op een schaal van nul tot tien moeten ze inschatten in welke mate racisme aan de basis zou kunnen liggen van een overtreding of incident. Mazur benadrukt dat deze maatregel niet zal volstaan om racisme uit het voetbal te bannen. “Maar dit zal ons wel helpen om er vat op te krijgen.” bron: Belga Het bericht Voetbalbond brengt racisme op Vlaamse velden in kaart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Racisme in amateurvoetbal binnenkort beter in kaart gebracht (13/01/2020 - VRT NWS)
  Racimse in het amateurvoetbal wordt vanaf volgend seizoen beter in kaart gebracht. Dat zegt Voetbal Vlaanderen, een tak van de voetbalbond, in Het Belang Van Limburg. Bij rode kaarten of incidenten tijdens een voetbalwedstrijd zullen scheidsrechters voortaan gedetailleerder hun verslag moeten opmaken.
  [naar artikel]
 6. Lommel United razend na deze onwaarschijnlijke rode kaart in match bij Tubeke (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Opvallende fase in de confrontatie tussen Tubeke en Lommel in 1B. Lommel-spits Christophe Bertjens werd er op het halfuur een rode kaart aangenaaid door thuisspeler Camargo, die op Bertjens afstapte en zich vervolgens gewoon in elkaar liet zakken. Scheidsrechter Denis Vanbecelaere trapte er met open ogen in en haalde de rode kaart boven. Tot frustratie van Lommel United: “Schandelijke rode kaart voor Bertjens”, klinkt het op hun Twitteraccount.
  [naar artikel]
 7. Primeur in Belgische sport: na de gele, de rode, de groene nu…. de blauwe kaart (en duimpje omhoog) (14/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Schrik niet als vanaf dit weekend de ref in de hoogste hockeyklasse geen gele, geen rode, geen groene maar … een blauwe kaart bovenhaalt. Niet om te bestraffen, maar integendeel om te belonen, op de juiste momenten.
  [naar artikel]
 8. Eerste rode kaart in Rusland is op één na ook snelste rode kaart ooit op een WK (19/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Colombiaan Carlos Sanchez is dinsdag als eerste speler op het WK in Rusland uitgesloten. In de wedstrijd tegen Japan kreeg hij van de Sloveense scheidsrechter Damir Skomina na drie minuten de rode kaart na handspel in het strafschopgebied. Tot overmaat van ramp voor de Colombianen trof Shinji Kagawa vervolgens ook raak vanaf elf meter.
  [naar artikel]
 9. Standard-speler Agbo geschokt door racisme: “Compleet onaanvaardbaar” (30/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Standard-middenvelder Uche Agbo heeft gisteren tegenover de BBC voor het eerst gereageerd op de gebeurtenissen op KV Kortrijk (2-1) van voorbije woensdag. De 22-jarige Nigeriaan werd na zijn rode kaart racistisch bejegend door enkele thuissupporters en toonde vervolgens zijn middenvinger. “Ik begrijp dat ik mijn emoties liet zien, maar racisme van welke vorm dan ook is compleet onaanvaardbaar”, gaf hij aan.
  [naar artikel]
 10. Youri Tielemans treedt Romelu Lukaku bij: “Schandalig dat we het vandaag de dag nog over racisme moeten hebben” (04/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Youri Tielemans heeft woensdagmiddag duidelijk zijn afkeer voor het racisme dat Rode Duivel Romelu Lukaku zondag in Cagliari moest ondergaan laten blijken. “Het is schandalig dat we het vandaag de dag nog over racisme moeten hebben”, vertelde de middenvelder op een persmoment woensdag bij de Rode Duivels.
  [naar artikel]
 11. Bond gaat Paulussen niet schorsen na foutieve rode kaart, Rits moet het komen uitleggen (03/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De KBVB zal Laurens Paulussen (KV Mechelen) niet schorsen voor de rode kaart die hij opliep in de match tegen Racing Genk. Ploegmaat Mats Rits, die de rode kaart had moeten krijgen, moet zich wel komen verantwoorden op het bondsparket.
  [naar artikel]
 12. Joren Dom krijgt eerste rode kaart in zijn carrière: “Waarom is er geen VAR in 1B?” (08/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Na de rode kaart van invaller Prince Ibara moest ook Joren Dom in de slotfase na een tweede gele kaart vroegtijdig naar de kant tijdens Beerschot-Virton. De middenvelder was het absoluut niet eens met de beslissing van de Nederlandse scheidsrechter Ingmar Oostrom.
  [naar artikel]
 13. Gent woedend na (onterechte?) rode kaart en Louwagie heeft boodschap voor de ref (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een eerste helft met uitstekend voetbal, maar vooral ook met een veelbesproken rode kaart voor Anderson Esiti na een botsing met Bram Nuytinck.
  [naar artikel]
 14. Gent woedend na (onterechte?) rode kaart en Louwagie heeft boodschap voor ref (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een eerste helft met uitstekend voetbal, maar vooral ook met een veelbesproken rode kaart voor Anderson Esiti na een botsing met Bram Nuytinck.
  [naar artikel]
 15. AA Gent woedend na (onterechte?) rode kaart en manager Louwagie heeft boodschap voor de scheids (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een eerst helft met uitstekend voetbal, maar vooral ook een veelbesproken rode kaart voor Anderson Esiti na een botsing met Bram Nuytinck.
  [naar artikel]
 16. Onderzoek wijst uit: “Zwarte spelers krijgen nog altijd vaker gele of rode kaart” (01/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de hoogste voetbalklasse in ons land staan zwart-Afrikaanse spelers opvallend vaak in de spits opgesteld. Dat blijkt uit cijfers over het seizoen 2015-2016 van de Onderzoeksgroep Sport- en Bewegingsbeleid van de KU Leuven. “Zwarte spelers in een uitvoerende rol die kracht en snelheid vereist, blanke spelers op leidinggevende posities: we blijven die rolverdeling zien.” Opvallend: zwart-Afrikaanse spelers hadden vorig seizoen ook twee keer meer kans op een gele of rode kaart.
  [naar artikel]
 17. Rode kaart Ronaldo zindert na: “De videoref had dit geannuleerd” (20/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De videoscheidsrechter (VAR) had de gecontesteerde rode kaart voor Cristiano Ronaldo in het gewonnen duel van Juventus in en tegen Valencia (0-2) op de eerste speeldag van de Champions League geannuleerd. Dat is de stellige overtuiging van Massimiliano Allegri, de trainer van de Italiaanse kampioen. “In dit soort situaties hadden videobeelden kunnen helpen. Dan had de arbitrage kunnen zien dat het geen rode kaart waard was”, zei hij na afloop. De UEFA heeft de VAR in de Europese clubcompetities om diverse redenen nog niet ingevoerd, al lijkt dat nog slechts een kwestie van tijd.
  [naar artikel]
 18. Rode kaart Ronaldo zindert na: “De videoref had dit geannuleerd” (20/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De videoscheidsrechter (VAR) had de gecontesteerde rode kaart voor Cristiano Ronaldo in het gewonnen duel van Juventus in en tegen Valencia (0-2) op de eerste speeldag van de Champions League geannuleerd. Dat is de stellige overtuiging van Massimiliano Allegri, de trainer van de Italiaanse kampioen. “In dit soort situaties hadden videobeelden kunnen helpen. Dan had de arbitrage kunnen zien dat het geen rode kaart waard was”, zei hij na afloop. De UEFA heeft de VAR in de Europese clubcompetities om diverse redenen nog niet ingevoerd, al lijkt dat nog slechts een kwestie van tijd.
  [naar artikel]
 19. Strijd met rode lantaarn als inzet (05/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de vierde provinciale A van het voetbal krijgt BS Sport op deze speeldag de kans om de gedeelde rode lantaarn door te geven. BS Sport neemt het voor eigen publiek op tegen VKM Sint-Truiden.
  [naar artikel]
 20. BS Sport op jacht naar nieuwe puntenwinst (13/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de vierde provinciale A van het voetbal krijgt BS Sport vandaag een kans om verder afstand te nemen van de rode lantaarn. BS Sport is te gast bij Landen B.
  [naar artikel]
 21. Colombiaan Carlos Sanchez krijgt eerste rode kaart van toernooi (19/06/2018 - Metro)
  De Colombiaan Carlos Sanchez is vandaag als eerste speler op het WK in Rusland uitgesloten. In de wedstrijd tegen Japan kreeg hij van de Sloveense scheidsrechter Damir Skomina na drie minuten de rode kaart na handspel in het strafschopgebied. Tot overmaat van ramp voor de Colombianen trof Shinji Kagawa vervolgens ook raak vanaf elf meter. Colombia-Japan is de vijftiende wedstrijd op het WK. Het was van Mexico 1986 geleden dat het zolang duurde voor de eerste rode kaart valt. Toen gebeurde dat in de zestiende wedstrijd. Tijdens dat toernooi werd ook de snelste rode kaart ooit op een WK uitgedeeld. De Uruguayaan José Batista werd toen na amper 56 seconden uitgesloten na een fout op de Schotse doelman Gordon Strachan. Bron: Belga   Het bericht Colombiaan Carlos Sanchez krijgt eerste rode kaart van toernooi verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Plasje op het veld? Dat is dan een rode kaart (28/10/2017 - Sporza)
  Vreemd tafereel in de Engelse 6e klasse. Salford-doelman Crocombe kreeg vlak voor tijd een rode kaart omdat hij een plasje gedaan had op het veld.
  [naar artikel]
 23. Voetbalbond brengt racisme op Vlaamse velden in kaart (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voetbal Vlaanderen, een tak van de Belgische voetbalbond, gaat vanaf volgend seizoen het racismeprobleem op de velden nauwkeurig in kaart brengen....
  [naar artikel]
 24. Eerste promotiefinale eindigt op 0-0 ondanks rode kaart voor Beerschot Wilrijk (09/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De heenwedstrijd van de promotiefinale in 1B tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen is op 0-0 geëindigd. Malinwa kon niet profiteren van een rode kaart voor Jan Van den Bergh (Beerschot Wilrijk) op het uur. Igor De Camargo (KV Mechelen) viel uit met een blessure. De Mannekes ontsnapten in de slotfase aan een tweede rode kaart. Wat uit de competitie al bleek, werd ook bevestigd in deze eerste finalematch. Beide ploegen zijn bijzonder sterk aan elkaar gewaagd. Op zaterdag 16 maart om 16 uur staat de beslissende return op het programma in Mechelen.
  [naar artikel]
 25. Eerste promotiefinale eindigt op 0-0 ondanks rode kaart voor Beerschot Wilrijk (10/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De heenwedstrijd van de promotiefinale in 1B tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen is op 0-0 geëindigd. Malinwa kon niet profiteren van een rode kaart voor Jan Van den Bergh (Beerschot Wilrijk) op het uur. Igor De Camargo (KV Mechelen) viel uit met een blessure. De Mannekes ontsnapten in de slotfase aan een tweede rode kaart. Wat uit de competitie al bleek, werd ook bevestigd in deze eerste finalematch. Beide ploegen zijn bijzonder sterk aan elkaar gewaagd. Op zaterdag 16 maart om 16 uur staat de beslissende return op het programma in Mechelen.
  [naar artikel]
 26. Bond treft minnelijke schikking: geen schorsing voor Gigot na rode kaart (21/08/2017 - Sporza)
  Samuel Gigot kreeg gisteren net voor de rust een rode kaart onder zijn neus geschoven voor een harde, maar correcte sliding. De KBVB oordeelt nu dat hij niet geschorst wordt.
  [naar artikel]
 27. Lachwekkende rode kaart Van Damme zorgt voor heerlijk twitterrelletje tussen LA Galaxy en Portland Timbers (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jelle Van Damme kreeg gisterennacht een rode kaart aangesmeerd na een schwalbe van Diego Chára. LA Galaxy moest met tien verder en hierdoor won
  [naar artikel]
 28. VIDEO: Stoppen slaan door na rode kaart, rugbyspeler bokst scheidsrechter neer (29/04/2017 - Sporza)
  Schokkende taferelen in de Franse rugbybeker voor junioren. Een speler van Saint-Esteve ging helemaal door het lint na een rode kaart en sloeg de scheidsrechter knock-out.
  [naar artikel]
 29. FOTO. Ronaldo druipt in tranen af na rode kaart, nadat hij even naar Murillo’s haren graaide (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Cristiano Ronaldo heeft vanavond in zijn eerste Champions League-wedstrijd voor zijn nieuwe club Juventus een vroege rode kaart gepakt. De...
  [naar artikel]
 30. Bondsparket zet foute rode kaart van Lambrechts recht (28/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zulte Waregem-middenvelder Soualiho Meïté wordt niet geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij zondag kreeg in de topper op het veld van Standard. Dat laat Thibault De Gendt, competitiemanager van de Belgische voetbalbond weten.
  [naar artikel]
 31. Samuel Gigot gaat vrijuit na rode kaart (21/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gent-verdediger Samuel Gigot zal na zijn rode kaart van afgelopen weekend op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League geen schorsing moeten
  [naar artikel]
 32. Bondsparket stelt minnelijke schikking voor rond rode kaart Gigot (21/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft AA Gent een minnelijke schikking voorgesteld in de zaak rond de rode kaart van
  [naar artikel]
 33. Ons land heeft er een nieuwe wereldkampioene bij, maar rijk zal Lissa (23) niet worden van haar sport (23/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  We hebben een nieuwe wereldkampioene. Ze heet Lissa Van Brande, is 23 en komt uit Sint-Niklaas. En ze verdiende amper 100 euro met haar glansprestatie. Haar sport? Sport Aerobics, een explosieve turndiscipline die in ons land nog onbekend en onbemind is. “We doen ons best om die supermooie sport nu beter op de kaart te krijgen. Het is mijn passie.”
  [naar artikel]
 34. Onderzoek KU Leuven: “Zwarte spelers staan nog altijd vaker in de spits en krijgen nog altijd vaker gele of rode kaart” (01/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de hoogste voetbalklasse in ons land staan zwart-Afrikaanse spelers opvallend vaak in de spits opgesteld. Dat blijkt uit cijfers over het seizoen 2015-2016 van de Onderzoeksgroep Sport- en Bewegingsbeleid van de KU Leuven. “Zwarte spelers in een uitvoerende rol die kracht en snelheid vereist, blanke spelers op leidinggevende posities: we blijven die rolverdeling zien.” Opvallend: zwart-Afrikaanse spelers hadden vorig seizoen ook twee keer meer kans op een gele of rode kaart.
  [naar artikel]
 35. ‘Antwerpenaren de kans geven om met Rode Duivels te vieren’ (09/07/2018 - De Standaard)
  De stad Antwerpen overlegt met de Voetbalbond over de mogelijkheden om de Rode Duivels na het WK te huldigen op de Grote Markt. ‘Sommigen zoeken naar controverse, maar voor ons zijn sport en politiek twee verschillende zaken’, zegt schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA).
  [naar artikel]
 36. Kortsluiting in het hoofd bij rode kaart Vanheusden, moet Standard drie speeldagen vrezen? (09/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Standard-STVV was één langgerekte geeuw. Tot het licht uitging bij Zinho Vanheusden (20) - ai, ai. Zijn rode kaart kan zware gevolgen hebben voor...
  [naar artikel]
 37. Engelse doelman krijgt meest bizarre rode kaart uit zijn carrière (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Salford City-doelman Max Crocombe heeft een plasje gedaan op het veld van Bradford in de Engelse zesde klasse. Dat leverde hem een rode kaart op.
  [naar artikel]
 38. FOTO. Ronaldo druipt in tranen af na rode kaart en bezorgt Juventus twijfelachtig record (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Cristiano Ronaldo heeft vanavond in zijn eerste Champions League-wedstrijd voor zijn nieuwe club Juventus een vroege rode kaart gepakt. De...
  [naar artikel]
 39. Football Talk. Klacht over racisme tegen ex-Standard-trainer Ron Jans - Speeluren Rode Duivels bekend voor oefenwedstrijden (14/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ron Jans heeft zijn functie als coach bij FC Cincinnati tijdelijk neergelegd, vanwege een onderzoek naar racisme. Dat melden diverse Amerikaanse...
  [naar artikel]
 40. Geen Neymar in Clásico: Barça moet Braziliaan drie duels missen na rode kaart (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Barcelona moet het op 23 april in de topper tegen Real Madrid zonder de Braziliaanse vedette Neymar doen. De aanvaller is na zijn rode kaart
  [naar artikel]
 41. Rode kaart plaveit de weg voor Bayern tegen Leipzig (28/10/2017 - Sporza)
  Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga overgenomen van Borussia Dortmund na een vlotte zege tegen Red Bull Leipzig. Bayern profiteerde van een vroege rode kaart.
  [naar artikel]
 42. Kniestoot levert Moeskroen-speler drie matchen schorsing op, Seck vrijuit voor snelste rode kaart ooit (04/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag drie speeldagen schorsing en 800 euro boete gegeven aan Fejsal Mulic. De Servische aanvaller van Excel Moeskroen wordt gestraft voor zijn rode kaart op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League. Ibrahima Seck (Waasland-Beveren), die op speeldag dertien de dubieuze eer van de snelste rode kaart in de geschiedenis van de Belgische eerste klasse te beurt viel, komt weg met een boete van 400 euro.
  [naar artikel]
 43. Sigur Rosted (AA Gent) riskeert een speeldag schorsing na rode kaart (27/12/2018 - Metro)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag een speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro gevorderd tegen Gent-verdediger Sigur Rosted, die gisterenavond op bezoek bij KRC Genk een rode kaart kreeg. Een kwartier voor het einde van de topper in Limburg (3-1) maaide Rosted de doorgebroken Ndongola neer. Scheidsrechter Wim Smet toonde de Noorse verdediger zonder verpinken de rode kaart. Indien AA Gent het schikkingsvoorstel aanvaardt, mist de 24-jarige Rosted de thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht op de 22e speeldag. De Buffalo’s kunnen ook voor de vrijspraak of een voorwaardelijke sanctie gaan. In dat geval moeten ze zich op dinsdag 8 januari voor de Geschillencommissie van de KBVB verantwoorden. bron: Belga Het bericht Sigur Rosted (AA Gent) riskeert een speeldag schorsing na rode kaart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Zulte Waregem dwingt STVV na rode kaart op de knieën (05/08/2017 - Sporza)
  Zulte Waregem heeft een vervolg gebreid aan zijn schitterende seizoensstart. Een beenhard STVV moest na een rode kaart het hoofd buigen.
  [naar artikel]
 45. Werkstraf voor keeper (24) die tegenspeler gebroken neus slaat na rode kaart (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een 24-jarige doelman uit Dilsen-Stokkem moet een werkstraf van 270 uur uitvoeren omdat hij een tegenspeler een gebroken neus en hersenschudding sloeg. De twee kregen het aan de stok na een rode kaart.
  [naar artikel]
 46. LIVE (20u30). Kan Ronaldo zijn rode kaart uit Champions League doorspoelen met knalprestatie? (23/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  • Vijfde speeldag Serie A • Aftrap: 20u30 • Stadio Benito Stirpe • Ronaldo zoekt wraak voor rode kaart in CL.
  [naar artikel]
 47. Fernandinho (City) krijgt derde rode kaart is zes matchen (02/01/2017 - Sporza)
  Van een kwalijke reputatie gesproken: Manchester City-middenvelder Fernandinho incasseerde vanmiddag tegen Burnley een rode kaart, zijn derde uitsluiting in zes wedstrijden.
  [naar artikel]
 48. Bojan Nastic boet nog voor rode kaart in bekerfinale (26/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De originele plannen van Philippe Clement werden dinsdag nog verstoord door de schorsing van Bojan Nastic. De Bosniër boet nog voor de rode kaart, die hij in het slot van de bekerfinale onder de neus geduwd kreeg.
  [naar artikel]
 49. Teammanager van Beerschot riskeert dubbele schorsing na rode kaart (09/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens Beerschot-Virton moesten niet alleen Prince Ibara en Joren Dom vroegtijdig het veld verlaten. Ook Olivier Dieltjens, de teammanager van Beerschot, kreeg zaterdag een rode kaart onder de neus geduwd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.