Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
19:23 uur

Derde vrijdag op rij betogingen in Irak, ondanks nieuwe slachtoffers

Metro

08/11/2019 - 16:21

Duizenden betogers in Irak hebben zich een derde vrijdag op rij verzameld om te protesteren tegen hun leiders, die vastbesloten zijn een einde te maken aan de protestbeweging die essentiële infrastructuur stillegt. Gisteren werden volgens medische bronnen minstens dertien betogers gedood, van wie zes in Bagdad en zeven in Basra. In totaal zijn bij het […] Het bericht Derde vrijdag op rij betogingen in Irak, ondanks nieuwe slachtoffers verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Derde vrijdag op rij betogingen in Irak, ondanks nieuwe dodelijke slachtoffers (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Duizenden betogers in Irak hebben zich een derde vrijdag op rij verzameld om te protesteren tegen hun leiders, die vastbesloten zijn een einde te maken aan de protestbeweging die essentiële infrastructuur stillegt.
  [naar artikel]
 2. Dodental betogingen in Irak loopt op tot 21 (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 21 mensen zijn vandaag in Irak om het leven gekomen bij betogingen in de hoofdstad Bagdad en in het zuiden van het land. Eerder was er sprake...
  [naar artikel]
 3. Drie aanslagen in drie dagen eisen ruim honderd levens in Irak (07/04/2019 - De Morgen)
  Bij een bomaanslag in de voor sjiieten heilige stad Kerbala in Irak zijn gisteren minstens 48 mensen om het leven gekomen. Het merendeel van de slachtoffers zijn sjiitische pelgrims en politie mannen. Het is de derde dag op rij dat Irak geteisterd wordt door dodelijke aanslagen.
  [naar artikel]
 4. Betogingen in Irak eisen opnieuw levens: zes doden (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Irak zijn vandaag bij gewelddadig protest zes mensen omgekomen, zo heeft de Regeringscommissie voor de Mensenrechten bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 5. Betogingen in Irak eisen opnieuw levens: zes doden bij nieuw geweld (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Irak zijn vandaag bij gewelddadig protest zes mensen omgekomen, zo heeft de Regeringscommissie voor de Mensenrechten bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 6. Tweeduizend arrestaties bij betogingen in Egypte (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De veiligheidsdiensten hebben na de anti-regeringsbetogingen vorige week in Egypte “bijna 2.000 mensen” gearresteerd. Dat zegt ngo Human Rights Watch (HRW) vrijdag, enkele uren voor mogelijke nieuwe betogingen.
  [naar artikel]
 7. Vijf betogingen in Brussel: gemaskerde relschoppers richten schade aan bij betogingen in Brussel (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vinden er vijf betogingen in onze hoofdstad plaats. Naast een betoging van de ‘gele hesjes’ en de derde klimaatmars, vinden er ook een...
  [naar artikel]
 8. Belgisch leger blijft actief in Irak ondanks oplopende spanningen in Koerdistan (18/10/2017 - Knack)
  Het Belgische leger blijft de Koerdische en Iraakse strijders in Irak trainen, ondanks de groeiende spanningen tussen de Koerden en het centrale gezag in Bagdad. Dat heeft een woordvoerder bij defensie woensdag bevestigd. Het Duitse leger heeft zijn werkzaamheden in Irak wel opgeschort.
  [naar artikel]
 9. Massagraven met honderden slachtoffers van IS gevonden in Irak (12/11/2017 - VRT NWS)
  In het noorden van Irak zijn op het terrein van een voormalige Amerikaanse militaire basis meerdere massagraven ontdekt met honderden slachtoffers van terreurorganisatie IS.  
  [naar artikel]
 10. Massagraven met honderden slachtoffers van IS gevonden in Irak (12/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het noorden van Irak zijn op het terrein van een voormalige Amerikaanse militaire basis meerdere massagraven ontdekt met honderden slachtoffers van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat heeft de gouverneur van de provincie Kirkoek, Rakan Said, zaterdag gezegd.
  [naar artikel]
 11. Dodental betogingen Irak loopt op tot 93 (05/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het dodental van de aanhoudende protesten in Irak blijft verder oplopen. Sinds het begin van de protestbeweging dinsdag zijn minstens 93 mensen om het leven gekomen en bijna 4.000 mensen gewond geraakt. Dat zegt de mensenrechtencommissie van de Iraakse regering zaterdagmiddag.
  [naar artikel]
 12. Protest Irak – Zeven doden bij betogingen in Irak (09/11/2019 - Metro)
  Bij verschillende betogingen in Irak zijn zaterdag zeker zeven mensen omgekomen. Dat gebeurde na een akkoord op het hoogste politieke niveau om -desnoods met geweld- een einde te maken aan de protestbeweging van de laatste dagen. Nochtans had premier Adel Abdel-Mahdi eerder op de dag beloofd om zijn regering grondig te herschikken. Hij wil zo een antwoord bieden op het straatprotest dat het land verlamt. Aan het Tahrirplein in de hoofdstad werden vier mensen gedood. In de zuidelijke stad Basra werden eerder ook al drie mensen gedood bij een betoging. In beide gevallen schoot de politie met scherp. In oktober is er fel straatprotest losgebarsten in Irak, vooral van jongeren. De betogers klagen de corruptie aan, het gebrek aan jobs, en de beperkte toegang tot elektriciteit en schoon water in het olierijke land. De betogers willen ook het ontslag van de regering, de ontbinding van het parlement, en een hervorming van het politieke systeem. Dat systeem is van kracht sinds de Amerikaanse invasie in 2003. Bij het protest vielen al zeker 260 doden, zeggen mensenrechtengroepen. Zaterdag beloofde Abdel-Madhi hervormingen om de sociale rechtvaardigheid te vergroten, corruptie te bestrijden, werkloosheid te verminderen en basisdiensten te verbeteren. Tegelijkertijd werd dus beslist om het protest, indien nodig met geweld, de kop in te drukken. Bron: Belga   Het bericht Protest Irak – Zeven doden bij betogingen in Irak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Betogingen Hongkong gaan verder (31/08/2019 - De Tijd)
  10:20 In Hongkong komen zaterdag opnieuw duizenden mensen op straat, ondanks het manifestatieverbod. Vrijdag werden verschillende leiders van de protestbeweging opgepakt.
  [naar artikel]
 14. Twee doden bij nieuwe betogingen in Bagdad (25/10/2019 - Metro)
  Twee betogers zijn vandaag omgekomen bij nieuwe betogingen in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Duizenden verzamelden zich aan de ingang van de groene zone om opnieuw protest te voeren tegen de regering. De Iraakse anti-oproerpolitie zette traangas in om de betogers uiteen en weg te drijven van de groene zone, waar de Iraakse overheidsgebouwen en de Amerikaanse ambassade zich bevinden. Veiligheidsdiensten losten ook enkele geweerschoten in de lucht. Volgens de eerste berichten werden de overleden betogers in het gezicht geraakt door een traangasgranaat. Meer dan 90 betogers en leden van de ordediensten zouden gewond geraakt zijn. Premier Adel Abdel-Mahdi beloofde gisteren maatregelen te treffen, maar dat kon de betogers niet overtuigen. Vandaag hebben zij opgeroepen tot “de val van het regime van dieven” in het rijke olieland dat gebukt gaat onder corruptie en een chronisch elektriciteits- en drinkwatertekort. Ook willen ze een nieuwe grondwet en een totale hervorming van de politieke klasse. Na de nieuwe betogingen heeft de VN-missie in Irak de regering opgeroepen “lessen te trekken” uit de gebeurtenissen van begin oktober, en “concrete maatregelen te treffen om geweld te voorkomen”. Net zoals begin oktober werd er in zuidelijke, sjiitische en tribale provincies opgeroepen tot protest. Toen kwamen in totaal 157 mensen om het leven bij betogingen die een week lang aanhielden. Grootayatollah Ali Sistani, de hoogste geestelijke leider van de sjiieten in Irak, heeft de betogers en de ordetroepen intussen opgeroepen tot “terughoudendheid” om “chaos” te vermijden. Bron: Belga   Het bericht Twee doden bij nieuwe betogingen in Bagdad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Bush blijft geloven in overwinning ondanks somber rapport over Irak (06/04/2019 - De Morgen)
  Militair gaat het vooruit, maar op politiek vlak stagneert Irak volledig. Een somber tussentijds rapport over de situatie in Irak, dat de regering-Bush heeft gepresenteerd, spreekt voorzichtig over een 'gemengde vooruitgang'.
  [naar artikel]
 16. Massagraf met tientallen Koerdische slachtoffers van Saddam Hoessein ontdekt in Irak (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Irak is gisteren gestart met het opgraven van de lichamelijke overblijfselen van meer dan zeventig Koerden die het slachtoffer werden van het...
  [naar artikel]
 17. Protesten in Haïti gaan door ondanks toespraak president (16/02/2019 - De Morgen)
  In Haïti is het vrijdag tot nieuwe protesten gekomen, nadat president Jovenel Moise zich in een toespraak tot de natie had gericht. Dat meldt nieuwsagentschap HPN. In de toespraak vroeg Moise om een punt te zetten achter de betogingen waarin zijn ontslag wordt geëist. 
  [naar artikel]
 18. Vijf betogingen in Brussel: klimaatbetogers distantiëren zich van relschoppers (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vinden er vijf betogingen in onze hoofdstad plaats. Naast een betoging van de ‘gele hesjes’ en de derde klimaatmars, vinden er ook een...
  [naar artikel]
 19. Vijf betogingen in Brussel: gemaskerde relschoppers richten schade aan (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vinden er vijf betogingen in onze hoofdstad plaats. Naast een betoging van de ‘gele hesjes’ en de derde klimaatmars, vinden er ook een...
  [naar artikel]
 20. Studenten en scholieren op straat in Irak ondanks dreigementen overheid (28/10/2019 - Metro)
  Duizenden studenten en scholieren zijn maandag op straat gekomen in Irak, waar ze zich bij de protestbeweging aangesloten hebben. Dat melden correspondenten van Frans persbureau AFP. In Bagdad was anti-oproerpolitie zichtbaar in de omgeving van de universiteiten, nadat het leger zondagavond had gedreigd met “zware sancties” voor degenen die de lessen of administratie belemmeren. Minister van Hoger Onderwijs Qusay al-Suhail riep op om “de universiteiten buiten (de betogingen) te houden”. Toch beslisten leerlingen, leerkrachten en ambtenaren in verschillende steden te protesteren. In Al-Diwaniyah organiseerden leerkrachten en leerlingen van publieke en privé-universiteiten een “sit-in van tien dagen voor de val van de regering”. Vakbonden van andere beroepsgroepen, zoals advocaten en ingenieurs, doen mee aan de betogingen, en stakingsposten blokkeren de ingang van de administratie. In Nasiriya betoogden duizenden studenten en leerlingen, en ook in Al-Koet verzamelden ambtenaren en studenten, en bleef het grootste deel van de administratie gesloten. In oliestad Basra, waar tijdens de zomer van 2018 al een week van dodelijk geweld tijdens een protestbeweging plaatsvond, kwamen ook duizenden studenten op straat. Op 1 oktober startte een ongezien protest in Irak. Tijdens de eerste week kwamen er volgens een officiële bron 157 mensen om, bijna allemaal betogers die neergeschoten werden door ordediensten of scherpschutters die de overheid niet kon identificeren. Na een pauze van 18 dagen voor de grootste sjiitische pelgrimstocht, werd het protest donderdagavond hervat. Sindsdien kwamen al zeker 74 personen om, zegt de regeringscommissie voor de mensenrechten. Bron: Belga   Het bericht Studenten en scholieren op straat in Irak ondanks dreigementen overheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. VN: “Nog steeds tot 30.000 IS’ers in Syrië en Irak” (14/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de grote verliezen van terreurgroep IS het voorbije jaar, zijn er nog steeds tussen 20.000 en 30.000 militanten in Syrië en Irak. Dat staat...
  [naar artikel]
 22. Rapport VN: 200 massagraven van IS in Irak, maar er zijn veel meer slachtoffers (06/11/2018 - VRT NWS)
  De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN heeft in een rapport de massagraven in Irak opgelijst met slachtoffers van IS. 12.000 doden in 200 massagraven hebben de onderzoekers geteld. Maar wellicht zijn drie keer meer mensen omgebracht door de terreurgroep. 
  [naar artikel]
 23. Vijf betogingen in Brussel: gemaskerde relschoppers richten schade aan, rust teruggekeerd (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vinden er vijf betogingen in onze hoofdstad plaats. Naast een betoging van de ‘gele hesjes’ en de derde klimaatmars, vinden er ook een...
  [naar artikel]
 24. Minstens zeven doden bij een vrij zware aardbeving in noordoosten van Irak (12/11/2017 - VRT NWS)
  Het Amerikaans geologisch instituut Geological Survey heeft een aardbeving met een kracht van 7,2 gemeten in het noordoosten van Irak. De schok deed zich voor op 30 kilometer van de stad Halabja in Iraaks Koerdistan. In Irak is al zeker een dode geteld. In Iran is er sprake van minstens  zes slachtoffers.
  [naar artikel]
 25. Geweld Irak – Massagraven met honderden slachtoffers van IS gevonden in Irak (12/11/2017 - Metro)
  In het noorden van Irak zijn op het terrein van een voormalige Amerikaanse militaire basis meerdere massagraven ontdekt met honderden slachtoffers van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat heeft de gouverneur van de provincie Kirkoek, Rakan Said, zaterdag gezegd. De massagraven werden gevonden in al-Bakara, in de buurt van de stad Hawija. Volgens Said werden er “minstens 400 slachtoffers” geëxecuteerd door IS-strijders. Hij roept de Iraakse regering en Verenigde Naties op om de graven te inspecteren en de lichamen te identificeren. Iraakse troepen heroverden begin oktober Hawija op IS. Het was een van de laatste grote steden in Irak onder controle van de terreurgroep, die nu bijna uitsluitend gebied in het westen van het land aan de Syrische grens in bezit heeft. Aan de overkant van de grens, in het oosten van Syrië, heroverde IS zondag dan weer de strategisch belangrijke stad Abu Kamal. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 26. Vandaag vijf betogingen in Brussel: waar en wanneer u hinder moet verwachten (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vinden er vijf betogingen in onze hoofdstad plaats. Naast een betoging van de ‘gele hesjes’ en de derde klimaatmars, vinden er ook een...
  [naar artikel]
 27. Verbod op maskers tijdens betogingen Hongkong keert tijdelijk terug (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Hooggerechtshof van Hongkong heeft vrijdag gezegd dat het een verbod op het dragen van maskers op betogingen voor zeven dagen zal verlengen in...
  [naar artikel]
 28. Nog altijd 20.000 tot 30.000 IS-strijders in Irak en Syrië (14/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks militaire vooruitgang tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS), zijn er in Syrië en Irak nog altijd 20.000 à 30.000 IS-strijders...
  [naar artikel]
 29. Vijf betogingen in Brussel: gele hesjes vallen politie aan, klimaatbetogers komen op eindbestemming aan (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vinden er vijf betogingen in onze hoofdstad plaats. Naast een betoging van de ‘gele hesjes’ en de derde klimaatmars, vinden er ook een...
  [naar artikel]
 30. Vijf betogingen in Brussel: gele hesjes vallen politie aan, agent krijgt zware klappen (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vinden er vijf betogingen in onze hoofdstad plaats. Naast een betoging van de ‘gele hesjes’ en de derde klimaatmars, vinden er ook een...
  [naar artikel]
 31. Opnieuw betogingen in Libanon ondanks aangekondigde hervormingen (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de aangekondigde hervormingen om de economische crisis in Libanon te milderen, zijn vandaag weer duizenden mensen straten en pleinen op...
  [naar artikel]
 32. Politie Hongkong mag nu ook wapenstok gebruiken buiten diensturen, ondanks beschuldigingen buitensporig geweld (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Hongkong heeft vandaag nieuwe maatregelen bekendgemaakt om de betogingen in de semi-autonome stad de kop in te drukken....
  [naar artikel]
 33. Koerdische consensusfiguur Barham Saleh is nieuwe president van Irak (02/10/2018 - VRT NWS)
  De gematigde Koerdische politicus Barham Saleh is door het Iraakse parlement verkozen tot nieuwe president van Irak, na een chaotisch verlopen stemproces. Hij zegt dat hij zich zal inzetten "om de eenheid van Irak te vrijwaren." 
  [naar artikel]
 34. Meer dan duizend mensen opgepakt bij nieuwe massale betogingen in Chili, honderden gewonden (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de massale betogingen in Chili zijn er opnieuw rellen uitgebroken tussen de politie en een deel van de demonstranten. Er werden in totaal 1.020...
  [naar artikel]
 35. Nieuwe regering in Irak in de steigers (03/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim drie maanden na de parlementsverkiezingen lijkt er een nieuwe regering in de maak in Irak. De winnaar van de verkiezingen, de sjiitische...
  [naar artikel]
 36. VS ontkennen nieuwe luchtaanval in Irak (04/01/2020 - De Tijd)
  08:50 Het Amerikaanse leger ontkent dat het een nieuwe raketaanval in Irak heeft uitgevoerd, nadat Iraakse paramilitaire groeperingen de VS van een luchtaanval beschuldigd hadden.
  [naar artikel]
 37. IS steekt olie- en gastanks in brand in Irak (31/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij een aanval van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) op een olieveld in Noord-Irak is het lokale hoofd van de politie omgekomen. Twee zelfmoordterroristen werden volgens het Koerdische leger gedood, een derde blies zichzelf op.
  [naar artikel]
 38. Irak opgeschrikt door golf bloedige aanslagen (11/04/2019 - De Morgen)
  Bij een reeks bomaanslagen in verschillende Iraakse steden vielen zeker 46 slachtoffers. Meer dan 200 mensen raakten gewond. De aanslagen gebeuren een week voor de top van de Arabische Liga in Bagdad, een evenement waarmee Irak zich wil profileren als stabiel land.
  [naar artikel]
 39. Duizenden studenten en scholieren op straat in Irak ondanks dreigementen overheid (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden studenten en scholieren zijn vandaag op straat gekomen in Irak, waar ze zich bij de protestbeweging aangesloten hebben. Dat melden...
  [naar artikel]
 40. Israëlische veiligheidsdiensten doden zeven Palestijnse betogers (29/09/2018 - Knack)
  In de Gazastrook zijn vrijdag zeven Palestijnen omgekomen nadat Israëlische soldaten het vuur hadden geopend tijdens betogingen en rellen aan de grens met Israël. Dat zegt het ministerie van Gezondheid van de enclave waar de islamistische beweging Hamas aan de macht is. Onder de slachtoffers zijn twee jongens van 14 en 12 jaar.
  [naar artikel]
 41. Verenigde Naties: 'Nog tussen 20.000 en 30.000 IS-strijders in Irak en Syrië' (14/08/2018 - Knack)
  Ondanks militaire vooruitgang tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS), zijn er in Syrië en Irak nog altijd 20.000 à 30.000 IS-strijders aanwezig. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties.
  [naar artikel]
 42. Lavrov vergelijkt Amerikaanse aanval met invasie in Irak (07/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft de Amerikaanse raketaanval op Syrische regeringstroepen met de Amerikaanse invasie van Irak vergeleken. “Dit roept de situatie van 2003 op, toen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië met hun bondgenoten Irak zijn binnengevallen zonder toestemming van de VN-Veiligheidsraad”, zei Lavrov vrijdag tijdens een bezoek aan de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent.
  [naar artikel]
 43. F-16’s keren terug uit Syrië en Irak, maar België blijft zich inzetten binnen coalitie (22/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De terugkeer van de F-16’s die werden ingezet tegen IS, betekent niet het einde van de Belgische inzet binnen de internationale coalitie die strijd levert tegen de terreurgroep in Syrië en Irak. Volgend jaar zullen 54 militairen actief blijven binnen landoperaties in Irak. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist.
  [naar artikel]
 44. Zwaarste aanslag in Irak sinds Mosoel heroverd werd: minstens vijftig doden (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een dubbele aanslag in Nassiriya (zuiden van Irak) zijn zeker vijftig doden en 87 gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn ook Iraniërs.
  [naar artikel]
 45. Twee massagraven van IS in het noordwesten van Irak ontdekt (16/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het noordwesten van Irak zijn twee massagraven met slachtoffers van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) ontdekt. In de graven in het Sinjargebergte lagen rond de 90 lijken, meldde de Koerdische nieuwssite Rudaw zaterdag.
  [naar artikel]
 46. VS-gevechtstroepen weg uit Irak (11/04/2019 - De Morgen)
  Woensdagnacht vertrokken de laatste Amerikaanse gevechtstroepen uit Irak. Daarmee komt formeel een einde aan de oorlog in Irak. Het geweld is echter nog lang niet geweken en de toekomst van Irak is onzeker. VS-president Barack Obama vervult een van zijn voornaamste verkiezingsbeloften in mineur.
  [naar artikel]
 47. Voor het eerst meer dan 1000 betogingen per jaar in Brussel (24/02/2020 - VRT NWS)
  De politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene moest in 2019 voor het eerst 1000 betogingen in goede banen leiden. Het aantal betogingen neemt al een tiental jaren toe.
  [naar artikel]
 48. Opnieuw betogingen in Libanon ondanks aangekondigde hervormingen (22/10/2019 - Metro)
  Ondanks de aangekondigde hervormingen om de economische crisis in Libanon te milderen, zijn vandaag weer duizenden mensen straten en pleinen op gegaan. In de hoofdstad Beiroet kwamen betogers bijeen die een algemene staking uitriepen en die de hervormingsplannen van de regering duidelijk afwezen. Premier Saad Hariri had gehoopt dat hij met de voorstellen een einde kon maken aan de sinds donderdag aanhoudende protesten en de bevolking tot kalmte kon brengen. De regering besliste gisteren onder meer de wedde van ministers en parlementsleden te halveren. Bovendien zullen regeringsinstellingen gesloten of samengevoegd worden. Komend jaar zouden geen nieuwe belastingen geheven worden. De betogingen legden het openbare leven in Beiroet gedeeltelijk lam. De voorbije dagen werden er barricades in straten in brand gestoken en werden wegen versperd. Het protest werd onder meer uitgelokt door de aankondiging van de regering dat voortaan een dagelijks tarief geheven zou worden op het gebruik van communicatiediensten als WhatsApp om te telefoneren. Vandaag waren er minder betogers op straat dan de dagen ervoor en sommige straten waren weer open. Scholen en universiteiten zouden morgen heropenen. Banken zullen gesloten blijven, deelde de Libanese vereniging van banken mee. bron: Belga Het bericht Opnieuw betogingen in Libanon ondanks aangekondigde hervormingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.