Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
18:27 uur

Hilde Crevits (CD&V) lanceert online cursus artificiële intelligentie

Metro

08/11/2019 - 16:30

Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) heeft een nieuwe online cursus over artificiële intelligentie (AI) gelanceerd in samenwerking met de VDAB. De cursus kadert in ‘levenslang leren’ en moet ervoor zorgen dat werknemers leren omgaan met artificiële intelligentie. De cursus werd voorgesteld bij Veranneman Textiles in Ardooie, een onderdeel van Sioen […] Het bericht Hilde Crevits (CD&V) lanceert online cursus artificiële intelligentie verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hilde Crevits (CD&V) lanceert gratis online cursus artificiële intelligentie (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) heeft een nieuwe online cursus over artificiële intelligentie (AI) gelanceerd in samenwerking met de VDAB. De cursus kadert in ‘levenslang leren’ en moet ervoor zorgen dat werknemers leren omgaan met artificiële intelligentie. De cursus werd voorgesteld bij Veranneman Textiles in Ardooie, een onderdeel van Sioen Industries, dat zelf gebruik maakt van AI.
  [naar artikel]
 2. Digitaal studeren zit in de lift: 50.000 studenten volgden een opleiding (26/01/2020 - Metro)
  Vorig jaar volgden net geen 50.000 cursisten een digitale opleiding bij de VDAB. Dat zijn er 7.000 meer dan het jaar voordien en zelfs 20.000 meer dan vijf jaar geleden. Dat schrijft De Zondag. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) is blij met die stijging. De cursus “initiatie in boekhouden” was vorig jaar de populairste online cursus met ruim 3.000 cursisten, gevolgd door de cursus “basis loon- en personeelsadministratie” en de cursus “Frans voor beginners – algemene taalkennis”. “Het levenslang leren in Vlaanderen kan beter. Het is daarom positief om te zien dat steeds meer mensen een online cursus volgen om zich bij te scholen”, reageert Crevits. De nieuwe cursus “artificiële intelligentie”, door de minister in november gelanceerd, lokt meteen 1.500 cursisten. “Het toont dan ook aan dat er nood is aan opleidingen die focussen op de digitalisering en de gevolgen daarvan voor onze samenleving”, stelt Crevits. De VDAB heeft in totaal 255 cursussen in haar digitaal aanbod. De meeste daarvan voorzien ook in online coaching. bron: Belga Het bericht Digitaal studeren zit in de lift: 50.000 studenten volgden een opleiding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. VRT NWS lanceert EDUbox rond artificiële intelligentie (23/10/2019 - VRT NWS)
  Artificiële intelligentie sluipt steeds meer ons dagelijkse leven binnen: we krijgen gepersonaliseerde reclame op sociale media en de eerste zelfrijdende wagens rijden al rond. Met de EDUbox ‘Artificiële intelligentie’ wil VRT NWS leerlingen informeren en klaarstomen voor de toekomst.
  [naar artikel]
 4. Crevits lanceert online 'witte lijst' van erkende opleidingen hoger onderwijs (13/08/2018 - Knack)
  In haar strijd tegen onderwijsinstellingen die niet-erkende diploma's uitreiken - de zogeheten 'nepuniversiteiten' - lanceert minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) een online 'witte lijst' van alle opleidingen en instellingen in het hoger onderwijs waarvan de kwaliteit is aangetoond.
  [naar artikel]
 5. Het ABC van de artificiële intelligentie (09/09/2017 - VRT NWS)
  Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij, of er is weer nieuws over artificiële intelligentie of over robots. Deze week: juridische "chatbots", robots die aardbeien plukken en zelfrijdende vuilniswagens. Tussendoor Vladimir Poetin waarschuwde ook nog voor de gevaren van artificiële intelligentie. Maar wat is dat eigenlijk, artificiële intelligentie? En wat zijn "killer robots", "transhumanisten" en "chatbots"? We zetten de belangrijkste termen even op een rij.
  [naar artikel]
 6. PXL investeert in Artificiële Intelligentie (04/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hogeschool PXL start vanaf dit academiejaar met een keuzetraject rond Artificiële Intelligentie en Robotica. Op deze manier wil de hogeschool het voortouw nemen om na te denken over concrete toepassingen van artificiële intelligentie in onze maatschappij. Op termijn wil de PXL een volledige opleiding rond de slimme technologie inrichten.
  [naar artikel]
 7. ‘Welk soort gevoelens had je vandaag?' (28/10/2017 - De Tijd)
  08:00 Als het om complexe wiskundige problemen gaat, heeft artificiële intelligentie de mens allang ingehaald. Maar hoe zit het met emotionele intelligentie? Kan artificiële intelligentie de stap zetten naa...
  [naar artikel]
 8. Europa lanceert plan rond artificiële intelligentie: "Het kan verbazende dingen doen, maar moet altijd in dienst staan van mens" (19/02/2020 - VRT NWS)
  De Europese Commissie heeft een nieuwe digitale strategie voor artificiële intelligentie en data gelanceerd. Dat moet de leidraad worden van een Europees beleid als antwoord op de concurrentie uit China en de Verenigde Staten. Er zullen ook meer regels komen om de risico's van artificiële intelligentie te beperken. Europa wil een voortrekkersrol spelen bij het toepassen van AI in de gezondheidszorg en in de strijd tegen klimaatverandering, maar niet tegen elke prijs.
  [naar artikel]
 9. Stormloop op extra opleiding in artificiële intelligentie aan KU Leuven (16/10/2018 - De Morgen)
  De Vlaamse universiteitsstudenten lopen storm voor een extra opleiding in artificiële intelligentie (AI), de technologie waarbij computeralgoritmen zichzelf nieuwe taken kunnen aanleren op basis van eerdere data. Een aanvullende master in de artificiële intelligentie aan de KU Leuven telt 259 studenten, de helft meer dan het jaar voordien. 
  [naar artikel]
 10. C&V lanceert Hilde Crevits als kandidaat-minister-president (28/04/2019 - Knack)
  Zoals verwacht wordt Hilde Crevits de CD&V-kandidaat om de Vlaamse regering te leiden.
  [naar artikel]
 11. CD&V lanceert Hilde Crevits als kandidaat-minister-president (28/04/2019 - Knack)
  Zoals verwacht wordt Hilde Crevits de CD&V-kandidaat om de Vlaamse regering te leiden.
  [naar artikel]
 12. Crevits lanceert online “witte lijst” in strijd tegen nepuniversiteiten (13/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  In haar strijd tegen onderwijsinstellingen die niet-erkende diploma’s uitreiken - de zogeheten ‘nepuniversiteiten’ - lanceert minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) een online “witte lijst” van alle opleidingen en instellingen in het hoger onderwijs waarvan de kwaliteit is aangetoond. “Op die manier is het duidelijk welke hogescholen en universiteiten een erkende opleiding aanbieden en welke instellingen niet”, zegt ze maandag in een persbericht.
  [naar artikel]
 13. Artificiële intelligentie: En wat als het fout gaat? (01/10/2017 - Knack)
  De vruchten plukken van artificiële intelligentie en robotica, betekent ook zich het hoofd breken over juridische en ethische kwesties.
  [naar artikel]
 14. Macron pompt anderhalf miljard in artificiële intelligentie (29/03/2018 - De Tijd)
  17:18 De Franse president trekt fors meer overheidsgeld uit voor onderzoek naar artificiële intelligentie.
  [naar artikel]
 15. Luister naar de eerste popsong, geschreven door artificiële intelligentie (27/09/2016 - Knack)
  Wetenschappers zijn erin geslaagd om twee popsongs te componeren aan de hand van artificiële intelligentie.
  [naar artikel]
 16. Leraar krijgt hulp van artificiële intelligentie (23/03/2019 - De Tijd)
  01:04 Het gemeenschapsonderwijs (GO!) rolt een digitale tool met artificiële intelligentie uit. Die moet leerlingen oefeningen op maat aanbieden én de werkdruk van leerkrachten verlagen.
  [naar artikel]
 17. Crevits lanceert gratis online-leerplatform voor toelatingsexamen arts-tandarts (04/12/2018 - De Morgen)
  Deelnemers van de toelatingsexamens arts en tandarts zullen vanaf 2019 niet meer diep in de buidel moeten tasten om zich goed voor te bereiden. Door het online-leerplatform Usolv-it gratis te maken, wil Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) “de kansen gaaf houden voor elke deelnemer”.
  [naar artikel]
 18. Artificiële intelligentie moet misbruik van KMO-portefeuille opsporen (17/01/2020 - Apache)
  Een volledig geautomatiseerd systeem moet zorgen voor een betere detectie van misbruik van de KMO-portefeuille. Tussen 2011 en januari 2019 moesten in totaal voor meer dan 4,6 miljoen euro onrechtmatig uitgekeerde subsidies worden terugbetaald. Vlaams minister Hilde Crevits snoeit nu in de subsidies, die in totaal toch nog 40 miljoen euro bedragen. Crevits belooft ook
  [naar artikel]
 19. Hilde Crevits lanceert nieuwe hulplijn voor ondernemers voor vragen rond coronavirus (01/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk en Economie, was vandaag te gast in VTM Nieuws om te spreken over het coronavirus. Ze vindt het belangrijk...
  [naar artikel]
 20. Vier vragen over artificiële intelligentie (17/07/2017 - De Redactie)
  De bekende Amerikaanse ondernemer Elon Musk maakt zich grote zorgen over de toekomst van artificiële intelligentie (AI). Wat is AI precies en hoe ver staan verschillende bedrijven er mee? Zien we het al in ons dagelijkse leven?
  [naar artikel]
 21. Techwereld slaat alarm over artificiële intelligentie (22/08/2017 - De Tijd)
  00:02 In een open brief tonen prominente bedrijfsleiders van techbedrijven zoals Elon Musk zich bezorgd over artificiële intelligentie (AI). ‘Er zijn mensen die technologie gebruiken om macht te verwerven, ...
  [naar artikel]
 22. CD&V lanceert Hilde Crevits als kandidaat om “eerste vrouwelijke minister-president van Vlaanderen ooit” te worden (28/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V heeft op zijn verkiezingscongres in Genk Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits naar voren geschoven als kandidaat om Geert Bourgeois...
  [naar artikel]
 23. LIVE. CD&V lanceert Hilde Crevits als kandidaat om “eerste vrouwelijke minister-president van Vlaanderen ooit” te worden (28/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V heeft op zijn verkiezingscongres in Genk Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits naar voren geschoven als kandidaat om Geert Bourgeois...
  [naar artikel]
 24. GO! introduceert artificiële intelligentie in de klas (23/03/2019 - De Standaard)
  Het gemeenschapsonderwijs gaat in zee met een Brits bedrijf om artificiële intelligentie in de klas te brengen. Op termijn voor alle scholen van het GO!.
  [naar artikel]
 25. Racistische robots: menselijke vooroordelen in artificiële intelligentie (15/04/2017 - Knack)
  Artificiële intelligentie pikt diepgewortelde racistische en gendervooroordelen op wanneer het uit tekst leert. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.
  [naar artikel]
 26. Poetin: ‘Wie leiding neemt met artificiële intelligentie heerst over wereld' (04/09/2017 - De Tijd)
  17:16 De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens een lezing gewezen op de voordelen én de risico's van artificiële intelligentie.
  [naar artikel]
 27. Sofina zet in op artificiële intelligentie (07/09/2017 - De Tijd)
  19:37 Sofina, de holding rond de familie Boël, groeide de afgelopen jaren uit tot een belangrijke belegger in e-commerce. Nu zien de Boëls ook brood in artificiële intelligentie.
  [naar artikel]
 28. UZ Brussel zet artificiële intelligentie in aan operatietafel (22/08/2019 - De Tijd)
  18:10 Anesthesisten van het UZ Brussel starten een proefproject om met artificiële intelligentie te voorspellen wanneer de bloeddruk van een patiënt terugvalt. Zo kunnen ze tijdens operaties preventief ingr...
  [naar artikel]
 29. Europa opent debat over gezichtsherkenning op straat (19/02/2020 - Express)
  De Europese Commissie lanceert een publiek debat over het gebruik door ordehandhavers van gezichtsherkenning. De oproep past in de bredere plannen rond artificiële intelligentie die woensdag gepresenteerd werden. Hoe ver mogen de autoriteiten gaan bij het inzetten van artificiële intelligentie en gezichtsherkenning, bijvoorbeeld bij de bewaking van voetbalstadions? Ursula von der Leyen, voorzitter van de […] The post Europa opent debat over gezichtsherkenning op straat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Poetin: "Wie de leider wordt in artificiële intelligentie zal over de wereld heersen" (04/09/2017 - VRT NWS)
  Artificiële intelligentie is een thema dat de gemoederen beroert, zeker sinds Tesla-baas Elon Musk het onlangs nog "de grootste bedreiging voor de mensheid noemde". De Russische president Vladimir Poetin lijkt die angst nog te voeden. "Wie de leider wordt in artificiële intelligentie, zal over de wereld heersen", zei hij in een toespraak.
  [naar artikel]
 31. Hilde Crevits lanceert nieuwe hulplijn voor ondernemers voor vragen rond coronavirus en roept taskforce voor werkgevers samen (01/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk en Economie, was vandaag te gast in VTM Nieuws om te spreken over het coronavirus. Ze vindt het belangrijk...
  [naar artikel]
 32. Studenten lopen storm voor opleiding artificiële intelligentie (16/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse universiteitsstudenten lopen storm voor een extra opleiding in artificiële intelligentie (AI), de technologie waarbij computeralgoritmen zichzelf nieuwe taken kunnen aanleren op basis van eerdere data. Een aanvullende master in de artificiële intelligentie aan de KU Leuven telt 259 studenten, de helft meer dan het jaar voordien. Dat cijfer had nog hoger kunnen liggen, want er waren ruim 500 aanvragen om deel te nemen. Dat schrijft De Tijd dinsdag.
  [naar artikel]
 33. Studenten lopen storm voor opleiding artificiële intelligentie (16/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse universiteitsstudenten lopen storm voor een extra opleiding in artificiële intelligentie (AI), de technologie waarbij computeralgoritmen zichzelf nieuwe taken kunnen aanleren op basis van eerdere data. Een aanvullende master in de artificiële intelligentie aan de KU Leuven telt 259 studenten, de helft meer dan het jaar voordien. Dat cijfer had nog hoger kunnen liggen, want er waren ruim 500 aanvragen om deel te nemen. Dat schrijft De Tijd dinsdag.
  [naar artikel]
 34. Vluchtelingen trainen robots: hoe artificiële intelligentie banen oplevert (20/09/2018 - VRT NWS)
  Computers en robots die stekjes kunnen planten: die toepassing van artificiële intelligentie wordt ontwikkeld door het Gentse bedrijf Robovision, zo was te zien in "Pano". Opvallend: het zijn vluchtelingen die de computers voor dat werkje trainen. Jan Deruyck van het digitale platform In the pocket is er dan ook van overtuigd: artificiële intelligentie zal banen blijven creëren. "Qua jobcreatie zitten we nog maar aan het begin."
  [naar artikel]
 35. Nog nooit zoveel online cursisten bij VDAB: “Hoopgevend voor de toekomst” (06/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal mensen dat een online cursus volgt bij de VDAB is de voorbije vier jaar met 68 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V), die Vlaams parlementslid Tom Ongena (Open Vld) opvroeg. “Dit stemt hoopvol voor de komende jaren, aangezien levenslang leren hét motto van de 21ste eeuwse arbeidsmarkt is”, aldus Ongena.
  [naar artikel]
 36. Waarom Hilde Crevits gelooft dat ze de eerste vrouwelijke minister-president kan worden (28/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met de kandidatuur van Hilde Crevits als eerste vrouwelijke minister-president van Vlaanderen lanceert CD&V een duidelijk alternatief voor de N-VA en Bart De Wever. “Ik voel mij klaar voor de sprong”, zegt Crevits. “Op 26 mei zullen de mensen de keuze hebben tussen iemand met ervaring. En iemand zonder.”
  [naar artikel]
 37. 'Artificiële intelligentie is geen job killer' (12/03/2017 - Knack)
  Artificiële intelligentie (AI) leidt niet tot massaal banenverlies. Greg Corrado, een van de belangrijkste AI-experts van Google, is ervan overtuigd dat de technologie in de eerste plaats de productiviteit verhoogt. Àls die technologie ook buiten de IT-sector doorbreekt.
  [naar artikel]
 38. Kan Artificiële Intelligentie een wereldoorlog ontketenen? (05/09/2017 - VRT NWS)
  Vergeet Noord-Korea.  Het gevaar voor een wereldoorlog komt van artificiële intelligentie. Dat beweren tenminste de Russische president  Vladimir Trump en Tesla-baas Elon Musk. Maar klopt die bewering?  
  [naar artikel]
 39. Vlaanderen start inhaalrace rond artificiële intelligentie (03/10/2018 - De Tijd)
  19:26 Vanaf volgend jaar vloeit er jaarlijks dertig miljoen euro aan Vlaams overheidsgeld naar het onderzoek en de toepassingen rond artificiële intelligentie. Het is een goede eerste stap, oordelen onderne...
  [naar artikel]
 40. Go! zet artificiële intelligentie in voor lessen op maat (25/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  brusselHet gemeenschapsonderwijs Go! brengt artificiële intelligentie (AI) naar de klas. Met een nieuwe digitale tool weet de leerkracht snel welke leerlingen extra ondersteuning nodig hebben of juist extra uitdaging.
  [naar artikel]
 41. 'De angst voor artificiële intelligentie is overdreven' (09/12/2017 - Knack)
  Ben Schrauwen wil naar een revolutie in de maakindustrie: fabrieken die zich door software laten organiseren. De naar de Verenigde Staten uitgeweken professor artificiële intelligentie stapt daarvoor in een nieuw bedrijf, Oqton.
  [naar artikel]
 42. Pano: Uw job overgenomen door artificiële intelligentie? (19/09/2018 - VRT NWS)
  Elke dag haalt een nieuwe toepassing van artificiële intelligentie (AI) de internationale media: van geautomatiseerde beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen tot zelfrijdende wagens. Pano onderzoekt in welke mate AI een bedreiging vormt voor onze jobs.
  [naar artikel]
 43. Stanford stunt met online leren (05/04/2019 - De Morgen)
  Deze herfst volgen 67.000 studenten een online cursus kunstmatige intelligentie aan de prestigieuze Amerikaanse universiteit van Stanford. Jong, gepensioneerd, gediplomeerd of werkloos: iedereen mag gratis deelnemen.
  [naar artikel]
 44. Artificiële intelligentie in Vlaanderen: 3 opvallende projecten (19/09/2018 - VRT NWS)
  Reportagemagazine "Pano" kijkt vanavond naar onze toekomst. Meer bepaald naar de toepassingen van artificiële intelligentie of A.I. Dat is, eenvoudig gezegd, slimme software die zelf beslissingen neemt en taken uitvoert zonder tussenkomst van de mens. Het zit vandaag onder andere al in smartphones, navigatiesystemen en zelfs slimme thermostaten. Volgens experts is de ontwikkeling van artificiële intelligentie de grootste technologische revolutie sinds het internet. Het maakt in verschillende sectoren vandaag al een groot verschil. Hieronder enkele voorbeelden.
  [naar artikel]
 45. Minister Crevits lanceert campagne voor gezondere lucht aan scholen (04/06/2018 - Knack)
  Met 'Paraat voor de Schoolstraat' lanceert de Vlaamse minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) een nieuwe campagne die letterlijk moet zorgen voor meer zuurstof in de schoolomgeving.
  [naar artikel]
 46. Luc Steels, Belgiës pionier in artificiële intelligentie: 'Ik voel een diepe bewondering voor de mens' (22/04/2018 - De Tijd)
  08:38 AI-pionier Luc Steels mag de Vlaamse beleidsmakers dan oproepen dringend een tandje bij te steken in artificiële intelligentie, hij is ook de eerste om de technologie van de toekomst te relativeren. ‘...
  [naar artikel]
 47. CD&V lanceert Hilde Crevits als kandidaat minister-president (26/04/2019 - De Tijd)
  15:57 CD&V gooit Hilde Crevits in de strijd om Vlaams minister-president te worden. Daarmee wordt meteen Bart De Wever uitgedaagd, die tot dusver de enige uitgesproken kandidaat minister-president was.
  [naar artikel]
 48. Vlaming nog niet klaar voor artificiële intelligentie (20/02/2020 - De Tijd)
  00:02 Minder dan een op de vijf Vlamingen is klaar om zich over te geven aan artificiële intelligentie. 'De overheid en bedrijven mogen de technologie niet te snel pushen, anders dreigt een nieuwe digitale ...
  [naar artikel]
 49. Hoe Hilde Crevits meer mensen met een migratieachtergrond aan de slag wil krijgen (video) (15/11/2019 - Knack)
  Hilde Crevits lanceert een pilootproject om 800 werkzoekenden met buitenlandse roots via individuele begeleiding aan een job te helpen. 'Het is heel verwonderlijk dat zo veel mensen met een migratieachtergrond zo moeilijk aan de slag geraken, ook al hebben ze een universitair diploma', zegt de nieuwe Vlaams minister van Werk (CD&V) aan Knack.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.