Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
18:55 uur

Fietser oog in oog met verloren gelopen everzwijn

Het Nieuwsblad

08/11/2019 - 16:31

Dries Vancoppenolle uit Sint-Joris-Weert heeft donderdagavond beelden kunnen maken van een everzwijn dat gewoon op straat loopt in Heverlee. Hij kwam het dier iets na 17 uur tegen in de Herendreef, vlakbij Heverleebos.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verloren gelopen everzwijn op wandel in Leuven (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Heverlee (Leuven) heeft een fietser vanmorgen beelden gemaakt van een verloren gelopen everzwijn dat over straat holt.
  [naar artikel]
 2. Verloren gelopen everzwijn holt over straat in Leuven (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Heverlee (Leuven) heeft een fietser vanmorgen beelden gemaakt van een verloren gelopen everzwijn dat over straat holt.
  [naar artikel]
 3. Boswachters Bokrijk maakten geen fout bij jacht op everzwijn dat fietser aanviel (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De wachters van Bokrijk hebben geen fouten gemaakt bij de jacht op een everzwijn dat een fietser aanviel. Dat blijkt uit een intern onderzoek. Drie weken geleden raakte een man zwaargewond nadat hij door een everzwijn werd aangevallen.
  [naar artikel]
 4. Fietser gewond na aanvaring met everzwijn in Bokrijk (19/02/2019 - De Standaard)
  Op het domein van Bokrijk is dinsdagnamiddag een fietser omvergelopen door een everzwijn.
  [naar artikel]
 5. Everzwijn dat fietser aanviel werd opgejaagd (20/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het everzwijn dat dinsdagnamiddag een fietser heeft aangevallen, bleek te worden opgejaagd door de parkwachters van Bokrijk. Die hadden het dier neergeschoten in een zone waar geen bezoekers zijn toegelaten.
  [naar artikel]
 6. Everzwijn dat in Bokrijk een fietser verwondde, was aangeschoten (20/02/2019 - De Standaard)
  Het everzwijn dat dinsdag in het domein Bokrijk (Genk) een fietser verwondde, bleek eerder geraakt te zijn door een kogel.
  [naar artikel]
 7. Fietser zwaargewond na aanval van everzwijn in Bokrijk (19/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op het domein van Bokrijk is dinsdagnamiddag een fietser aangevallen door een everzwijn. Dat meldt Het Belang van Limburg. De precieze omstandigheden zijn nog niet gekend, maar het slachtoffer raakte zwaargewond.
  [naar artikel]
 8. Ongeval met everzwijn in Opoeteren (20/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Dilserweg in Opoeteren is donderdag rond 22.45 uur een everzwijn onder een auto gelopen. De auto was licht beschadigd. Het everzwijn overleefde de klap niet. Het kadaver werd door de boswachter opgehaald. (mm)
  [naar artikel]
 9. Everzwijn loopt voor auto in Bilzen (14/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Europalaan in Dilsen is donderdagnamiddag een everzwijn voor een auto in gelopen. Aan de auto zijn de bumper en de spoiler door de klap gebarsten. Het everzwijn verdween terug het bos in. (mm)
  [naar artikel]
 10. Fietser zwaargewond na aanval van everzwijn in Bokrijk (20/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op het domein Bokrijk is dinsdagavond een fietser zwaargewond geraakt na een aanval door een everzwijn. “Ik stond plots oog in oog met het zwijn dat als een stier op mij afstormde”, vertelt Kris Deflem aan Het Belang van Limburg.
  [naar artikel]
 11. Opvallende verschijning in Leuven: everzwijn is even de weg kwijt (08/11/2019 - De Standaard)
  In Heverlee, een deelgemeente van Leuven, heeft een fietser vanochtend een everzwijn gefilmd dat duidelijk de weg even kwijt is. Het dier loopt in volle paniek over het voetpad en tussen de bomen in de Herendreef. Wellicht komt het everzwijn uit het Heverleebos iets verderop.
  [naar artikel]
 12. Bokrijk herbekijkt procedures na incident tussen fietser en everzwijn: “We overwegen om enkel nog ’s nachts evers te schieten” (06/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De parkwachters van Bokrijk hebben geen fouten gemaakt bij het afschieten van het everzwijn dat fietser Kris Deflem uit Opglabbeek twee weken geleden aanviel. Dat blijkt uit een interne analyse. “De strikte procedure werd gevolgd”, zegt gedeputeerde Igor Philtjens (Open Vld). “We gaan wel bekijken of we de werkwijze kunnen en moeten verscherpen.” De fietser zelf is aan de beterhand.
  [naar artikel]
 13. Fietser zwaargewond na aanval door everzwijn in Bokrijk (19/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op het domein van Bokrijk, in de buurt van de Nieuwe-Heidestraat, is dinsdagnamiddag rond kwart voor vijf een fietser aangevallen door een everzwijn. Het slachtoffer raakte zwaargewond en de MUG moest ter plaatse komen. Over de precieze omstandigheden van het ongeval is nog niets bekend.
  [naar artikel]
 14. Dag na aanrijding met fietser opnieuw ongeval met everzwijn in Limburg: hinder op E314 (20/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een aanrijding met een everzwijn ter hoogte van Zolder heeft woensdagochtend enige verkeershinder veroorzaakt op de E314 richting Lummen. Rond 8 uur kwam een voertuig in aanrijding met een jong everzwijn. Door het ongeval raakte de linkerrijstrook versperd in de richting van Leuven. Het verkeersongeval was snel afgehandeld, en voor 9 uur was de autosnelweg weer vrijgemaakt.
  [naar artikel]
 15. Everzwijn dat fietser aanviel, werd door parkwachters opgejaagd: “Bestrijding gebeurt al vijf jaar, nog nooit liep iets fout” (20/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het everzwijn dat dinsdagnamiddag een fietser op het fietspad in Bokrijk aanviel, werd opgespoord door de parkwachters van het domein omdat het even daarvoor door een kogel was geraakt. Dat werd woensdag door de gedeputeerde bevestigd. “Precies omdat veiligheid hier primeert zijn we gestart met het gecontroleerd bestrijden van de everzwijnen. Nooit ging er iets fout. Tot gisteren.” De fietser stelt het intussen beter. “Ik heb nog veel pijn”, zegt Kris Deflem uit Oudsbergen. Hij hoopt wel zeer snel het Jessaziekenhuis in Hasselt te verlaten en thuis te revalideren.
  [naar artikel]
 16. Twee incidenten met everzwijnen in minder dan 24 uur: hoe gevaarlijk is zo’n beest en wat moet je doen als je een wild exemplaar tegenkomt? (20/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dinsdagnamiddag: fietser raakt zwaargewond na een aanval door een everzwijn in Bokrijk. Woensdagochtend: aanrijding met een everzwijn op de E314 ter hoogte van Zolder. Twee dagen, twee incidenten met everzwijnen. Wat is er aan de hand? Gaan zulke incidenten vaker voorkomen in de toekomst? Hoe gevaarlijk is zo’n dier? En misschien wel het belangrijkst: wat moet je doen als je een everzwijn in het wild tegenkomt?
  [naar artikel]
 17. Eerste vakantieweekend levert meteen 65 verloren gelopen kinderen op in Oostende (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostende zijn de strandredders afgelopen weekend 65 keer op zoek moeten gaan naar een verloren gelopen kind. Ook de politie hielp zoeken bij...
  [naar artikel]
 18. Everzwijn aangereden (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Europalaan in Dilsen is een auto zondagavond rond 18.45 uur tegen een everzwijn gebotst. De vrouw raakte niet gewond maar haar wagen is wel beschadigd. Het everzwijn is dood. De boswachter kwam het dier halen.
  [naar artikel]
 19. Minder kinderen verloren gelopen aan zee (05/09/2019 - De Standaard)
  Er zijn een pak minder kinderen verloren gelopen aan de Belgische kust deze zomer. Dat blijkt donderdag uit cijfers van de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV).
  [naar artikel]
 20. 65 kinderen verloren gelopen tijdens eeste vakantieweekend in Oostende (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostende zijn de strandredders afgelopen weekend 65 keer op zoek moeten gaan naar een verloren gelopen kind. Telkens werden de kinderen herenigd...
  [naar artikel]
 21. 65 kinderen verloren gelopen tijdens eerste vakantieweekend in Oostende (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostende zijn de strandredders afgelopen weekend 65 keer op zoek moeten gaan naar een verloren gelopen kind. Telkens werden de kinderen herenigd...
  [naar artikel]
 22. Politie zet verloren gelopen jongetje op schouder (21/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Toen twee politieagenten van de zone Bredene/De Haan een verloren gelopen Duits jongetjes op het strand aantroffen, bedachten ze een opmerkelijke manier om het jongetje tot rust te brengen: ze zetten het jongetje op hun schouders en liepen ze de kustlijn mee af.
  [naar artikel]
 23. Kinrooienaar krijgt everzwijn voor auto (27/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag rond 1.30 uur heeft een 21-jarige jongeman uit Kinrooi op de Koning Boudewijnlaan een overstekend everzwijn tegen zijn auto gekregen. De man raakte niet gewond. Het everzwijn was wel dood.
  [naar artikel]
 24. Everzwijn doodgereden in Henis (10/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Henis bij Tongeren is maandagavond een overstekend everzwijn aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde rond 22 uur op de Molenweg. De Hyundai met Nederlands kenteken raakte zwaar beschadigd. De inzittenden bleven ongedeerd. Het everzwijn is dood.
  [naar artikel]
 25. Helft minder kinderen verloren gelopen aan kust (03/10/2017 - De Standaard)
  Er zijn tijdens de zomervakantie 866 kinderen verloren gelopen aan de kust. Dat is nagenoeg een halvering ten opzichte van de zomer van 2016, en het laagste cijfer in bijna tien jaar, zo meldde de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen dinsdag.
  [naar artikel]
 26. Ruim 200 kinderen verloren gelopen tijdens topdrukte aan de kust (01/07/2018 - VRT NWS)
  Aan de kust zijn dit weekend ruim 200 kinderen verloren gelopen op de stranden aan de Belgische kust. Dat is een recordaantal. Op de stranden van Blankenberge en Oostende, liepen ook de meeste kinderen verloren.
  [naar artikel]
 27. Helft minder kinderen verloren gelopen aan de kust in juli (02/08/2019 - VRT NWS)
  In vergelijking met vorig jaar zijn er in juli 2019 bijna de helft minder kinderen verloren gelopen aan de kust. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). Enkel op heel warme dagen tijdens de hittegolf waren er pieken tot 50 verloren kinderen per dag in één gemeente.
  [naar artikel]
 28. Helft minder kinderen verloren gelopen aan de kust in juli (02/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  In vergelijking met vorig jaar zijn er in juli 2019 bijna de helft minder kinderen verloren gelopen aan de kust. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). Enkel op heel warme dagen tijdens de hittegolf waren er pieken tot 50 verloren kinderen per dag in één gemeente.
  [naar artikel]
 29. Helft minder kinderen verloren gelopen aan de kust in juli (02/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  In vergelijking met vorig jaar zijn er in juli 2019 bijna de helft minder kinderen verloren gelopen aan de kust. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). Enkel op heel warme dagen tijdens de hittegolf waren er pieken tot 50 verloren kinderen per dag in één gemeente.
  [naar artikel]
 30. Opnieuw fietser neergeschoten door jager, politieker roept op “om MTB te verbieden tijdens jacht” (22/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk is zondag opnieuw een mountainbiker neergeschoten door een jager die dacht dat hij op een everzwijn schoot. De fietser kreeg een kogel...
  [naar artikel]
 31. Verloren gelopen kat overleeft druk verkeer in Sydney Harbour Tunnel (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een verloren gelopen kat die voor verkeerschaos zorgde in de Sydney Harbour Tunnel in Sydney, die op bijna twintig kilometer afstand van haar huis...
  [naar artikel]
 32. Nooit zo veel kinderen verloren gelopen aan onze kust (05/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nooit zijn er meer kinderen verloren gelopen aan de Belgische kust dan afgelopen maand. Samen gaat het om minstens 1.100 kinderen. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 33. Verloren gelopen Belg (18) in Nieuw-Zeeland gered met dank aan GPS-noodzender (22/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een 18-jarige Belg die tijdens een natuurwandeling in een Nieuw-Zeelands nationaal park verloren was gelopen, is gered door de hulpdiensten nadat hij zijn persoonlijke noodzender activeerde.
  [naar artikel]
 34. Verloren gelopen Belg (18) in Nieuw-Zeeland gered met dank aan GPS-noodzender (22/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een 18-jarige Belg die tijdens een natuurwandeling in een Nieuw-Zeelands nationaal park verloren was gelopen, is gered door de hulpdiensten nadat hij zijn persoonlijke noodzender activeerde.
  [naar artikel]
 35. Waalse motorrijder redt het leven van verloren gelopen kitten op autosnelweg (01/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Waalse motorrijder uit Boussu krijgt heel wat lof op sociale media nadat hij een verloren gelopen kitten van een autosnelweg redde. Het diertje zat als verlamd in het midden van de weg en was doodsbang van alle voertuigen die passeerden.
  [naar artikel]
 36. Waalse motorrijder redt het leven van verloren gelopen kitten op autosnelweg (01/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een Waalse motorrijder uit Boussu krijgt heel wat lof op sociale media nadat hij een verloren gelopen kitten van een autosnelweg redde. Het diertje zat als verlamd in het midden van de weg en was doodsbang van alle voertuigen die passeerden.
  [naar artikel]
 37. Pak minder kinderen verloren gelopen aan Belgische kust deze zomer (05/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn een pak minder kinderen verloren gelopen aan de Belgische kust deze zomer. Dat blijkt donderdag uit cijfers van de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV). Dit jaar liepen 1.021 kinderen verloren tijdens de zomermaanden tegenover 1.708 vorig jaar.
  [naar artikel]
 38. Kind verloren gelopen? Redders verspreiden foto via zeven schermen (22/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De reddingsdienst van Blankenberge verspreidt foto’s van verloren gelopen kinderen via schermen op het strand. Met een druk op de knop kan de reddingsdienst een opsporingsbericht verspreiden over een strook van twee kilometer. Sinds het systeem in werking is, werd het al drie keer succesvol ingezet.
  [naar artikel]
 39. Helft minder kinderen verloren gelopen aan de kust in juli (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In vergelijking met vorig jaar zijn er in juli 2019 bijna de helft minder kinderen verloren gelopen aan de kust. Enkel op zeer warme dagen tijdens...
  [naar artikel]
 40. Ongezien: paniekerig everzwijn beukt zeven ramen in bij bedrijf (15/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een everzwijn heeft vrijdagochtend een grote ravage aangericht in de kantoren van Ellimetal in Ellikom. Het beest beukte zeven grote vensters in en sloeg uiteindelijk op de vlucht in de richting van de Reppelse bossen. “Dit everzwijn was duidelijk in paniek als gevolg van de drukjachten”, zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum.
  [naar artikel]
 41. Everzwijn aangereden (25/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een automobilist kwam woensdag in aanrijding met een overstekend everzwijn op de Boslaan in Lanklaar. (ppn)
  [naar artikel]
 42. Auto total loss na aanrijding met everzwijn (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de hulpdiensten is dinsdag even na middernacht een melding binnengekomen van een zwaar ongeval op de Hasseltsebaan in Hechtel. Een auto had er een overstekend everzwijn geraakt. Er werd ook een ambulance ter plaatse gestuurd. Maar de chauffeur bleek geen vervoer naar het ziekenhuis nodig te hebben. Zijn auto moest worden getakeld. Het everzwijn is dood.
  [naar artikel]
 43. Everzwijn aangereden (05/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  K.F. kwam zondag om 20.30 uur in aanrijding met een everzwijn. Het ongeval gebeurde op de Europalaan in Dilsen. De auto raakte beschadigd. (ppn)
  [naar artikel]
 44. Everzwijn aangereden (21/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  W.V. (50) reed woensdag om 19 uur een overstekend everzwijn aan in de Pannenhuisstraat tussen Lanklaar en Dilsen. De politie kwam ter plaatse.
  [naar artikel]
 45. Al bijna 600 kinderen verloren gelopen op het strand vooral in Oostende en Blankenberge  (18/07/2018 - VRT NWS)
  De eerste helft van juli zijn er al bijna zeshonderd kinderen verloren gelopen op het strand aan de Belgische kust. Dat zijn er gemiddeld veertig per dag. Dat melden de redders. Het ziet er naar uit dat het record van 2003 verbroken zal worden. Oostende en Blankenberge spannen zoals vanouds de kroon. 
  [naar artikel]
 46. Voertuig zwaar beschadigd na ongeval met everzwijn (18/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Beringersteenweg in Heusden-Zolder is tijdens de nacht van maandag op dinsdag een everzwijn door een auto aangereden.
  [naar artikel]
 47. Everzwijn raakt ernstig gewond en sterft nadat het vast kom te zitten in strop: “Heel gevaarlijk en zeer dieronvriendelijk” (06/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder kreeg donderdag een oproep voor een everzwijn dat vastzat in een val. Het jonge dier raakte verstrikt in een strop die door mensen gemaakt werd. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat uiteindelijk werd beslist om het everzwijn te laten inslapen.
  [naar artikel]
 48. Ruim vijftig verloren gelopen kinderen vinden hun familie terug dankzij redders en politie (01/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op het strand van Oostende hebben redders zaterdagmiddag een negenjarig meisje uit Sint-Gillis gered dat tijdens het zwemmen in moeilijkheden kwam. Redders en politie hadden ook de handen vol met verloren gelopen kinderen. “We hebben er bij ons alleen al ruim vijftig geteld”, zegt hoofdredder Jonathan Devos.
  [naar artikel]
 49. Everzwijn gestorven na aanrijding in Dilsen-Stokkem (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag is rond 2 uur een everzwijn aangereden op de Boslaan. Het beest raakte zwaargewond en werd opgehaald door het Natuurhulpcentrum. Daar is het overleden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.